Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
RAINFORREST 2 / 400W GIB - [GRP] - Klikni zde pro originální téma
D@D
Zdravím všechny příznivce umělého slunce!

Takže jsem se rozhodl pro další kolo pro náročnější growermajstry :-) Sestava zůstala prakticky stejná, jen přibylo pár nových vychytávek a hlavně jsem se rozhodl pro aeroponický systém RainForrest 2 (za ten můžu poděkovat zdejšímu uživateli) do kterého hodlám usadit 4 kytičky nesoucí název Sensi Star. Zatím nastíním setup a budu rád za Vaše rady, tipy a triky na zdokonalení mé i celého systému :-)


BOX :
-------------------------------
Homebox White 100x100x200

SYSTEM :
-------------------------------
RAINFORREST 2 / 318 - General Hydrophonics + Conversion Kit pro 6 kytek

SLUNCE :
-------------------------------
400 W GIB Lighting Flower Spectre XTreme Output
GIB 400 W předřadník PRO-V 230 V
Original Easy Rolls 2x
Stínidlo Vlaštovka / Malá
Heatshield / Malý

KLIMATIZACE :
-------------------------------
Regulátor teploty a vlhkosti FLAJZAR
Ventilátor Prima Klima 125 CTRL 420 m3/h (regulace teploty a otáček)
Zvlhčovač vzduchu NEBLER 3M 1000ml/hod
2x Ventilator s klipsnou
Koncový filtr 240 m3/hod Home
Meteostanice SOLID TE329
Aluflex 127 mm
Isoflex 127 mm
Y-spoj 125

HNOJIVA A VODA :
-------------------------------
Sada METROP 5 x 250ml
Advanced hydroponics PH- GROW
Advanced hydroponics PH- BLOOM
Advanced hydroponics PH+
Kalibrační roztok pH 4 250ml
Kalibrační roztok pH 7 250ml
Kalibrační roztok EC Milwaukee - 1413 mS
Hydroton 50L
Peroxid vodíku - H2O2
Adwa PH tester
Adwa EC tester
Pepsin
KLC 300

ACCESSORIES :
-------------------------------
Opěrná síť MARNET 1,2m x 1m x 5cm
30x Half Moon

GENETIKA :
-------------------------------
SENSI STAR




GROWU ZDAR!

D@D
START

Tak tedy dokoupil jsem ještě Conversion Kit od GH pro 6 kytek tak se to teda nějak pokouším rozjet... Nebyla poblíž dešťová voda, tak jsem ji nabral z přilehlé řeky :-) EC měla 0.15 / PH 7, použil jsem zatím jen Amino Root v doporučené dávce a 10ml/50L H2O2 30% peroxid vodíku. PH roztoku nebylo třeba upravovat, PH je tedy 5.8

Byl bych rád, kdyby mi někdo poradil do začáku, kdy přidat jaké hnojivo z řady Metrop... Raději počkám na rady zkušenejších growermajstrů ať to ještě ze startu nespálím :-)

Budu rád za každé rady, poznatky a doporučení z Vaší strany, aeroponii zkouším poprvé... Takže jdeme na to!


1 DEN [18/6]

- Teplota den : 24-25 / RH : 75-80%
- Teplota noc : 20-22 / RH : 75-80%
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.17



GROWU ZDAR!
WAMParjan
hel z čistý vody ti to neporoste :)
D@D
No to neni zrovna moc konkretni, kazdopane po porade s tichym spolecnikem budu zitra dodavat zbytek slozek hnojiv :-) Mohl ses alespon trochu rozepsat :-D

Good night :-)
str3p
Cau. Pouzivam podobnej system (ecogrower), jenom hydro ne aero. Jsem teda moc zvedavej jak ti to v tom pojede. K tem hnojkam. Prckum nasol tak na 0,4 az 0,6Ec. Pak postupne zvedej. Jeste jeden postreh. Dokud pouzivas zvlhcovacku, tak vyhod pachac. Za prvy se vhkosti snizuje jeho ucinnost i zivotnost. A za druhy prcci stejne "nesmrdi" zatim. Cest a at to frci.
Pekky
čau tak tenhle systém sem si chtěl taky kupovat ale nakonec jsem si to rozmyslel a postavil tohle- http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=52208 Budu pozorně sledovat jak ti to de tak doufám že budeš aktualizovat :-) zatim čuzz
D@D
Zdravím všechny a díky za rady!

Co se kytiček týče, tak mají jisté aroma již teď :-) Jsem zvedavy co z toho vyroste za zvěrstvo :-D Každopádně se pokusím aktualizovat a podávat podrobnější informace pro další příznivce, kteří budou chtít zkusit tento systém.

- Pekky, máš to taky dost dobře postavené, musím se na to pořádně podívat!


Takže, přez noc se rozhodilo PH až na 6.4 tak jsem dolil nějaké ty hnojiva a vyrovnal PH. Konkrétně byla strava doplněna o MR1 + CalGreen. EC hodnota stoupla až na 0.70 tak se chci zeptat zda to už tak mám nechat, nebo mám raději ubrat na těch 0.4 pro ten první týden růstu, nebo už to mám nechat být a po týdnu postupně začít zvyšovat?


1 DEN [18/6]

- Teplota den : 22-25 / RH : 75-80%
- Teplota noc : 20-22 / RH : 75-80%
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.45



EDIT : Roztok byl zředěn čistou vodou pro dosažení korektní EC hodnoty.


GROWU ZDAR!
SaMoLeBKa
ten tyden raději míň,a od těch metropu sem ty amina nepoužival....
D@D
Zdravim ve spolek!
Takze po dnesni noci jsem opet zmeril hodnoty a PH bylo az 6.5 z puvodnich 5.8 a EC ze 0.45 se vyhouplo na 0.50 takze by me zajimalo jak to nejak usmernit a proc se to deje :-)

Diky za odpovedi, growu zdar!
str3p
Cau. Ph muze zvedat nedostatecne proplachnutej keramzit napriklad ... To Ec je zanedbatelny. Me se Ph zveda taky. Za 2 dny tak o 0,3 - 0,5 ... srazim ho zase dolu a jede se dal.
D@D
Nazdar!
Mam tam poctive prevareny Hydroton, ktery byl jeste pred uzitim ponoreny ve vode s PH 5.8
str3p
Mno vidis! Alespon vis, ze tim to nebude :-) ... jak rikam sraz ho (Ph) zase dolu a neres to. Tot muj nazor.
D@D
Jasne, pocital jsem s necim takovym, ale ja uz si to snad nejak ohlidam... Z rana jsem to srazil na PH 5.4 a po hodine tam uz bylo zase 5.8 takze to necham smrdet a kdyz tak zase srazim... Hlidam to ted jako oko v hlave, nez se chytnou a prorostou z kosicku ven...

Uvazuju, ze si jeste poridim nejaky Combo PH/EC monitor, ale to se uvidi podle toho jak to pujde dale...

A jeste jeden obrazek na zaver, uz ted se na to tesim :-)
Čest, tak ec ti stoupne vždy když tam něco přidáš třeba i chemku na snížení ph, normálně to ph snižuj, ono se to časem ustálí, jak jsem ti už jednou psal u toho forestu chvíli trvá než se to pořádně promíchá.A ten combo metr kup na tom hydroponics.eu maj ho tam v akci a myslim že tady v čechách ho zdražili, náhradní sondy na ph se tu prodávaj běžně takže cajk.http://hydroponics.eu/phecumidity-c...combo-4791.html nad 150e maj poštovný zdarma, takže ještě něco k tomu a máš to. hehe tady je za českou cenu: http://www.growmania.cz/nutrient-co...tor-p-1537.html Proti tomu se musí bojovat, nejsme žádný trubky :D
Machoman
Keramzit to na začatku bude zvyšovat vždycky,ikdyž se nechá ležet ve vode s upravenym pH.Proste se tím musí dopředu počítat...

Ono se to časem ustálí.
D@D
No to je slovo do pranice, to jsem chtel vedet! Jak dlouho to tak potrva, nez se to da dohromady?

Uz jsem mel strach ze si u toho budu muset postavit stan a rozdelat ohniste :-D Jo a fakt by me zajimalo, jestli je vubec nejaky rozdil mezi Keramzitem a Hydrotonem, zda se mi to naprosto stejna zalezitost...

Growu zdar! Prijemny zbytek vikendu a slunce ve stanu :-D
Machoman
citace:
Původní příspěvek od D@D
No to je slovo do pranice, to jsem chtel vedet! Jak dlouho to tak potrva, nez se to da dohromady?

Uz jsem mel strach ze si u toho budu muset postavit stan a rozdelat ohniste :-D Jo a fakt by me zajimalo, jestli je vubec nejaky rozdil mezi Keramzitem a Hydrotonem, zda se mi to naprosto stejna zalezitost...

Growu zdar! Prijemny zbytek vikendu a slunce ve stanu :-D


Hydroton má pravidelnejší rozmery,to je celej rozdíl.

Jinak trvat tak 2.týdny než se to ustálí.Metrop pak drží pH dobře;)
carlos
V aeroponii pH obecně dost fluktuuje, což je dáno nepřetržitým kontaktem roztoku se vzduchem (samozřejmě záleží na vodě a hnojkách - zkušenosti se můžou lišit), držel bych se rozpětí 5,5-6,5 a bude to v klidu. Nemá význam držet se pintlich nějaké konkrétní hodnoty, stačí to držet v rozmezí.

Co ti v tomhle systému hodně pomůže je kontinuální pH monitor (třeba od Milwaukee) - jedním pohledem víš zda je potřeba upravovat. Měřit to ručním metrem je v RFku prostě opruz (musíš zvedat víka).

Další tip je udělat si na vodoměrce rysky s minimem a maximem (nesmí se vyčerpat pod určitou mez jinak voda přestane cirkulovat a okysličovat se, překonání maxima vede ke stejnému efektu).

H202 bych určite nedával preventivně, ale schoval si ho - při nějakých problémech s kazením roztoku se bude hodit.

Jakmile začnou růst slušnější kořeny klidně zvyš EC na něco standardního - aspoň 0,8 (nikdy nevíš kolik těch solí je odpadních, tak ať tam aspoň něco je). Jak už psal Wamparjan, ani na začátku se kytka neobejde bez růstový hnojky a kořeňák je jen aditivum základní výživy.
D@D
Parada panove, diky moc vsem za uvod do problematiky :-) Tak tedy pokusim se to nejak udrzet vsechno jak to ma byt a kdyby neco, tak ja se zase ozvu :-D

Growu zdar!
D@D
Ještě nějaké foto osazenstva :-)
str3p
Vypadaj prelity bo se mi to zda? Jak casto "zalejvas"?
D@D
Nevim, nezda se mi... Myslim, ze vypadaji porad stejne co jsem je donesl :-) Kazdopane jak to myslis s tim ''zalevanim''? Nevim o tom, ze by se to nejak dalo regulovat, protoze co se tyce RF2, tak je v navodu napsano, ze Vortex musi jet 24/0 a jen pro semena se muze udajne pouzit casovac, nebo tak nejak... Nikde jsem se nedocetl, ze bych to mel tedkom vypinat. Mozna to je zpusobene tim, ze jsou roztokem nasate Rockwoolove kostky, necham to zatim tak, stejne s tim nic asi neudelam, myslim si, ze se to zpravi samo a pokud problem pretrva, tak dam vedet.

3 DEN [18/6]

- Teplota den : 24-25 / RH : 75-80%
- Teplota noc : 20-22 / RH : 75-80%
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.55
- Spotřeba : 600 - 700W [33.5 kW]


MR1 + Amino Root + CalGreen + H2O2 = 50%

Growu zdar panove a damy!
str3p
Hm. Neni mi moc jasny jak to aero funguje, ale to je fuk. RW by nemel byt ponorenej v roztoku. Hydroton muze, ale RW bych dal nad hladinu. Je pak neustale nacucanej vodou a to hlavne pro prvni maly korinky neni good. At se dari budu sledovat a K+ na podporu leti.
D@D
Diky za +K
V tomhle systemu neni primo v roztoku nic, ani samotky kosicek. Hladinu v tom mam tedkom asi tak 3cm pod kosikem (snad to tak staci, kdybych mel ubrat, tak informujte) a funguje to tak, ze je voda nasavana takovym motorem, ktery ji nasledne rozprasi do prostoru mezi ty kosiky, kde neni voda. Prakticky ten motorek ostrikuje ty kosiky a prostor mezi nimi, hladinou roztoku a tim vrchnim deklem.
carlos
No bacha aby ty kostky nebyly primo na dne kosiku, protoze tim zpusobem jsou furt nasakly (a jak pise str3p i prelity - aspon dokud jsou maly jim to muze ublizit)... Je lepsi pouzit ty nejmensi kostky a na dno kosiku dat keramzit...

Nejvyse do dvou dnu od zasazeni by mely vyjet aspon nejaky korinky, pak uz jsou videt zmeny i v rustu... Pokud ne je neco spatne (a to preliti je u RFka celkem typicky - u malejch klonu)
D@D
No tak ty kostky mam prave zamerne uplne nahore v kosiku, rezy byly kvalitne prorostle, koreny mely i tak cca. 15cm, takze jsem se snazil je dostat co nejvice na dno kosiku a opatrne jsem to prisypal tim Hydrotonem, zacal jsem to shora prolevat a myslim, ze vypadaji zase o neco lepe a korinky uz zacinaji lehce vykukovat... Myslim, ze to bude OK, jeste si beztak zvykaj :-)

Hodim nejake lepsi foto konecne...

Growu zdar :-)
D@D
2.
carlos
Novy zdravy koreny... jsi na dobry ceste...
D@D
Tak to jsem velice rad! Ony ty kosiky jsou trochu vetsi, myslim, ze maji prumer 15cm, tak jim to asi chvili trva nez to proroste... Sem tam to zaleju zhora, at se proleje i ten suchy Hydroton a vypada to, ze se jim to libi... Z preliti moc strach nemam, jelikoz koreny uz byly pekne velke...
D@D
Zdravim vsechny!
Takze dnes se mi naskytl velice prijemny pohled, prolevani zda se znacne pomaha... Z kosiku zacina vykukovat stale vice snehobilych korinku a jiz sahaji az do roztoku, uz se daji pozorovat i mirne fyzicke zmeny kytek :-)
Pridal jsem 5ml Amino Root a 20ml H2O2 30% [40L], jelikoz kytickam zacal v roztoku plavat nejaky bordel, tak jsem zvedavy, zda si s tim peroxid poradi. Taky jsem zvysil RH z 80 na 90% a vypada to, ze se to kytickam libi. Odtah jede non-stop na 20%, jen pri zvyseni teploty nad 26 stupnu se zvysi otacky a je odvetran cely pestebni prostor. Hodnota PH uz take pomalu zustava stabilni.


5 DEN [18/6]

- Teplota den : 25-26 / RH : 80-90%
- Teplota noc : 21-22 / RH : 80-90%
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.61
- Spotřeba : 600 - 700W [57 kW]


Growu Zdar!
D@D
Chtel jsem se zeptat jake maximalni hodnoty EC muzu dosahnout po dobu vegetativni faze, zacinam pozvolna pridavat hnojiva, tak at vim nejakou bezpecnou hranici. :titanic: Planuju jeste aplikovat FIM, cili vegetativni fazi bych videl az na 3 tydny. Co vy na to?
Jinak jsem snizil lampu ze 100 na 70 cm a prisel jsem o svou 250W no-name, takze svitime celou dobu bohuzel s GIB Lighting Flower Spectre XTreme Output 400W - vadi to moc kvetinkam v rustu? Uvazuju, ze si na dalsi kolo prikoupim jeste GIB Lighting Growth Spectre...

Dnes pridano - 5ml MR1 + 2ml CalGreen [40L] = EC 0.61 => 0.84

6 DEN [18/6]

- Teplota den : 25-26 / RH : 80-90%
- Teplota noc : 21-22 / RH : 80-90%
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.84
- Spotřeba : 600 - 700W [67 kW]


Growu zdar! :rasta:
str3p
Cau.

Presoleni je nejdrive videt na spickach listu (jsou oschle). Pokud nic takoveho na listech nepozorujes, tak to zvladaj.
Nicmene. Nevim proc mas tendenci po 6ti dnech zvedat Ec. Je to zbytecny! Ono v hnojeni opravdu plati, ze mene znamena vice. Natoz v aeru ...
Mh lampa je samozrejme na rust lepsi a staci i mensi wataz ale poroste to i pod tim sodikem neboj.
zdar, ta lampa není moc idealka, i když jsem tu viděl komplet grow pod červenou ůsporkou. Skočil bych si pro novou 250, nebo něco s modrym světlem. Třebo modrá ůsporka je gut.
Machoman
citace:
Původní příspěvek od str3p
Cau.

Presoleni je nejdrive videt na spickach listu (jsou oschle). Pokud nic takoveho na listech nepozorujes, tak to zvladaj.
Nicmene. Nevim proc mas tendenci po 6ti dnech zvedat Ec. Je to zbytecny! Ono v hnojeni opravdu plati, ze mene znamena vice. Natoz v aeru ...
Mh lampa je samozrejme na rust lepsi a staci i mensi wataz ale poroste to i pod tim sodikem neboj.


Přesne tak,s metropem si bohate vystačí do max. EC 1,0

Jinak 400W sodík no problemo,nechal bych ho tam.
i když je to sodík special na květ?


Machoman
citace:
Původní příspěvek od masterblaster
i když je to sodík special na květ?


To neznamená,že to pod tím dobře neporoste.Taky používám od začatku do konce jen sodík.
D@D
Master tim myslel to, ze to je sodikova vybojka urcena na kvetovou fazi rostlin - viz. nazev Flower Spectre XTreme Output... GIB dela prave pak i lampu urcenou primo pro rust rostlin... Proto me napadlo, zda tato lampa neni ochuzena o rustove spektrum, kdyz je urcena primo pro kvetovou fazi...

Diky za reakce, growu zdar :-)
D@D
1.
D@D
Takze vcera jsem se konecne rozhoupal a skocil do kramu pro nejaky teplomer. Akvaristicky bohuzel nebyl k mani, chtel jsem digitalni... Tak jsem sehnal normalni rtutovy okenni teplomer a uchytil ho uvnitr RF a co nevidim, teplota roztoku skoro 25 stupnu, tak jsem tam nahazel PET se zamrzlou vodou a na ventilaci nastavil silnejsi odtah, takze teplota v boxu je ted nejakych 26 a roztok se ted drzi neco malo nad 23 stupni... Abych to trochu mohl jednoduseji monitorovat, tak jsem do roztoku ponoril externi cidlo digitalniho teplomeru, ktere je vodotesne uzavrene v elektrikarske smrskavaci buzirce :-) Snad to bude fungovat jak ma :-D
Snad uz me ted nic neprekvapi...

7 DEN [18/6]

- Teplota den : 25-26 / RH : 80-85%
- Teplota noc : 21-22 / RH : 80-85%
- Teplota roztoku : 23.3
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.84
- Spotřeba : 600 - 700W [84 kW]


Growu zdar!
FrYnK
asi bych jim nesolil takovy EC....ja ma doma vodu z kohoutku s EC 0,6 a kdyz jsem jel kytky v bublaku coz je na davkovani hnojiv dost podobny a mel jsem je cca 40-50 cm velky a v kvetu tak jsem jim daval EC 0,9 a bohate to stacilo... kytky pekne zeleny... koreny bílý...metropy jsou v aerosce fakt silny. jestli mas vodu z potoka EC 0,15 tak mi prijde 084 fakt dost na to ze ty kytky nemaj pomalu koreny... navic barva korenu do hneda znamena ze neni neco dobre.vetsinou je to prave ono EC... zkus stahnou treba na 0,4 nechat 2-3 dny a uvidis jak zareagujou....
D@D
Je fakt, ze korinky maji trochu tmavejsi barvu, ale to vypada na nachytany bordel z roztoku, dneska ho chci vymenit, furt tam neco plave, ta voda z reky asi nebyla idealni, nechal jsem odstat cistou vodu z kohoutku.
Nejake foto postupu...

8 DEN
D@D
2.
str3p
Ty koreny jsou v pohode. Dej jim cas a oni pojedou neboj.

Pouzivas peroxid? Jestli ne, tak doporucuju. Udrzuje cistou roztoku a kytkam taky smakuje.
D@D
No jasne, peroxid tam valim taky... 30% H2O2
D@D
Takze dnes jsem dolil cistou odstatou vodu do roztoku, tim jsem snizil EC na 0.70
Kytky spotrebovaly priblizne 10L vody a EC zustavalo stale na stejne hodnote, takze jsem z toho vyvodil, ze hnojiva maji asi dost, kdyz EC neubyva... Do roztoku jsem pridal jen 5ml H2O2 30%.
Zatim to vypada, ze se maji dobre, posudte sami :-)

9 DEN [18/6]

- Teplota den : 25-26 / RH : 80-85%
- Teplota noc : 21-22 / RH : 80-85%
- Teplota roztoku : 23.7
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.70
- Spotřeba : 600 - 700W [110 kW]


Growu zdar!
D@D
2.
D@D
Zdravim growerstvo!
Tak mam tady prvni problem s listy! Do systemu dolevam jen cistou odstatou vodu, kytky ji zacinaji znatelne spotrebovavat, ale hodnota EC je stale stejna... Zajimalo by me, co s nima je. Kytka tvori nove listy uplne bez vady, po case se s nima ale stane to co muzete videt na foto. Jen jedna kytka se zda byt dost odolna, jelikoz ma vadny jen jeden list...
Roztok jsem nakonec nevymenil a zacina se tam stradat bordel cim dal vice i s pouzitim H2O2. Koreny se mi zdaji ve vyborne kondici, snehove bile, rostou jako utrzeny z retezu - to same i kytky, pozoruju rychle zmeny v rustu kazdy den. Dnes jsem se je pokusil zastrihnout FIM technikou...

Diky za rady a doporuceni!

12 DEN [18/6]

- Teplota den : 25-26 / RH : 80-85%
- Teplota noc : 21-22 / RH : 80-85%
- Teplota roztoku : 23.7
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.60


Growu zdar!
D@D
2.
jakou tam mas vlhkost?asi dost vysokou co?na tvym miste bych uz zrusil zvlhcovacku.
D@D
Vlhkost 80-85% viz. muj posledni prispevek... Kytky maji teprve 12 dnu, neni to brzo? Staci rict a nastavim potrebnou hodnotu, jen ji potrebuji znat :-)
to ph měříš u vody kterou tam leješ?nebo to tam naleješ a pak to změříš v celý nádobě?
D@D
V cele nadobe a PH metr je jety jedno kolo v hline, davam ho do chloridu draselneho takze je necekane i udrzovany :-) Mel by ukazovat dobre, na pufrech hodnota sedi a sem tam ho zkalibruju, kdyz se mi nezda, takze snad OK.
FrYnK
vlhkost ani ph v tom nehraje takovou roli tim to neni... ty listy jsou podle me vprdeli kvuli tomu jak si to prepalil s EC na zacatku... pokud mozno hod ted foto korenu.. rikas ze jsou snehove bily ale vyfot je...jinak cistou vodu bych nedaval,,, namichal bych roztok s EC o 0,2 vyssi nez je EC samotny vody...
D@D
To FrYnK - Ahoj, no tu vodu uz jsem radeji vymenil, byl tam fakt megabordel. Je dost mozne, ze jsem je trochu ze zacatku smahnul, taky v tom jedu prvne, takze se zase alespon naucim :-) Musim to jeste vychytat, maximalne to zdechne a sezenu si dalsi flancky, hlavne ze uz ale budu vedet.
Takze ted tam maji kyticky roztok z odstate vody z kohoutku (EC 0.09 - PH 6.2), hnojivo jsem naredil podle tabulky Metropu na Full Water system a tedkom jsou hodnoty EC 0.50 a PH 5.8
Uz jsou dva tydny stare, tak to snad budou zvladat. Fotky korinku teda jeste dodam a ty spatne listy jsem odstranil, vlhkost jsem snizil, tak uvidime.
D@D
13 DEN [18/6]

- Teplota den : 25-26 / RH : 65-75%
- Teplota noc : 21-22 / RH : 65-75%
- Teplota roztoku : 21 - 23.7
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.50
D@D
2.
Buď v klidu, nic jsi nepřepálil. I kdyby tak se ti to neobjeví na listech až teď, mohlo to být něco v té vodě z řeky. Máš to dobrý, jen bych asi srazil tu teplotu roztoku lepší míň než víc, tak cca 19-20 ideálka (přes zimu mi to jelo 16-20 podle toho jak to nahřála lampa a pohoda), nedělá se tam pak sliz na kořenech ,atd. A vlhkost už takovou taky nepotřebuješ, po 14 dnech bych zvlhčovačku už odstavil.
D@D
No spise bych radeji nejake konkretnejsi udaje ohledne te vlhkosti uz jen kvuli pristimu kolu... Po 14 dnech by mela byt jaka? Pocitam, ze tech 60-70% ne?
Taky si myslim, ze to byl nejakej bordel z ty reky... Jinak co jsem cetl, tak teplota roztoku by mela byt OK mezi 20-24 stupni. Je to docela problem, protoze v mistnosti kde je box je kolem 21 stupnu a svitim na to 400W, takze ono to moc uz dat dolu nejde. Jeste moznost nastavit UFO na vetsi vykon, ale ono mi zase bude shazovat vlhkost, tak nevim... Jina moznost me nenapada...
Machoman
citace:
Původní příspěvek od D@D
No spise bych radeji nejake konkretnejsi udaje ohledne te vlhkosti uz jen kvuli pristimu kolu... Po 14 dnech by mela byt jaka? Pocitam, ze tech 60-70% ne?
Taky si myslim, ze to byl nejakej bordel z ty reky... Jinak co jsem cetl, tak teplota roztoku by mela byt OK mezi 20-24 stupni. Je to docela problem, protoze v mistnosti kde je box je kolem 21 stupnu a svitim na to 400W, takze ono to moc uz dat dolu nejde. Jeste moznost nastavit UFO na vetsi vykon, ale ono mi zase bude shazovat vlhkost, tak nevim... Jina moznost me nenapada...


Myslím že problem byla ta voda z řeky,nic víc.

Čím víc budeš hledat problemy,tím hůř pro tebe.Dej tomu čas a ono se to dá dokupy.
D@D
Vim o tom, ale tak treba se o tom co nejvice dozvedet. Problemy v tom nejak moc nehledam, z meho pohledu je to primitivni, staci dodrzet jista pravidla a vsechno bude jak ma byt... ale prve je musim znat :-) Uvidime jak to bude u me pokracovat, kazdopadne budu aktualizovat pro dalsi generace priznivcu teto rostliny :-)
D@D
Zdravim panove!
Znamy mel podobny problem, vyresil ho udajne Kuprikolem... Tak jsem si sehnal Kuprikol 250 SC -

http://www.e-agro.cz/kuprikol-250-s...bulova/d-70826/

Chtel jsem se zeptat jak se to davkuje na nase rostlinky? A taky jak casto.

Diky vsem za povsimnuti :-) Growu zdar!
WAMParjan
citace:
Původní příspěvek od D@D
Zdravim panove!
Znamy mel podobny problem, vyresil ho udajne Kuprikolem... Tak jsem si sehnal Kuprikol 250 SC -

http://www.e-agro.cz/kuprikol-250-s...bulova/d-70826/

Chtel jsem se zeptat jak se to davkuje na nase rostlinky? A taky jak casto.

Diky vsem za povsimnuti :-) Growu zdar!


to ti vubec nepomůže !!! oszkoušeno -. . .
D@D
Nejake blizsi informace by nebyly? Kdyz uz to mam, tak bych to testnul pouzit, ale nechtel bych to nejak podelat... Tak co teda pomuze? Mimochodem, dneska se zastavil znamy s PH metrem, ma uplne ten samej Adwa jako ja, jen ma navic na displeji ikonku teploty a nestacil jsem se divit! Oba jsem je zkalibroval a odebral jsem dva vzorky do sklenicek a rozdil v PH byl az 0.5! Pritom v pufru oba OK kdyz jsem je tam ponoril po mereni roztoku... Je to mozne toto?
Jinak roztok mam stale cisty, prestal jsem pridavat H2O2 a chci jej nahradit nejakym Enzymem, cetl jsem, ze je nejakej co ma stejnou funkci a "nebije" se s korenovyma stimulatorama, nebo tak neco, takze nechtel by nekdo doporucit neco pro me kyticky? Neco dobreho at to zastane funkci peroxidu? :-)
zdar, to nejsou enzymy ale houby (polyversum atd.) Jinak ten peroxid je ok, ale nemusis ho tam lejt pořád, jen když bude problém.
D@D
16 DEN [18/6]

- Teplota den : 24-26 / RH : 65-75%
- Teplota noc : 21-22 / RH : 65-75%
- Teplota roztoku : 21 - 23
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.52


Vypada to, ze Kuprikol problem vyresil, na zadnych novych i osetrenych listech neni znamka pro nejakem napadeni. Napadene listy byly odstraneny a vypada to, ze ta hromada listi, kterou rostliky ztratily je nejak moc nestresuje a vesele si tvori nove rychlosti svetla Jen at to tak vydrzi... Dneska jsem zacal pouzivat Halfmoon na ohyb vetvicek.
D@D
Chtel jsem se zeptat... Uvazuju, ze bych zacal pridavat jeste nejake pridavne prvky k tem Metropum, chtel bych se pokusit maximalizovat vynos, mohl by nekdo neco doporucit co by bylo vhodne kombinovat jeste s tim Metropem?
Jo a co Final Solutation? Pouziva se nejakej v techto systemech?

Diky vsem, prijemny zbytek nedele! Growu zdar!
D@D
18 DEN [18/6]

- Teplota den : 24-26 / RH : 65-75%
- Teplota noc : 21-22 / RH : 65-75%
- Teplota roztoku : 21 - 23
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.52


Dolito 10L roztoku, protoze ubyla voda a i se snizilo EC na 0.44
Pridavam foto po nehode, listy jsem predtim ostrihal a takto to vypada po trech dnech... Kyticky maji asi 20cm na vysku a lampa je 40cm nad vrcholky...
Co se ti stalo s tou jednou kytkou? Tím víčkem ti tam půjde zbytečně světlo, použij ten košík naplněnej hydrotonem.
D@D
No ta byla moc napadena tou plisni, takze by to nedala, byla strasne malicka... Kdybych z ni mel ostrihat vsechny napadene listy, tak z ni nezbude nic :-) A stejne jsem chtel puvodne mene kytek a tedkom tech 5 je pro me idealnich :-) Diky za tip, uplne jsem na to zapomnel!
D@D
19 DEN [18/6]

- Teplota den : 24-26 / RH : 65-75%
- Teplota noc : 21-22 / RH : 65-75%
- Teplota roztoku : 21 - 23
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.70


Tak moje radost byla predcasna! Dnes jsem nahledl do boxu a cekal me neprijemny pohled. Opet rezave skvrny na listech bez nejakych zvlastnich pravidel, jak na novych, tak na starych libovolne, asi jsem neodstranil vsechny... Uz si prestavam vedet rady...
Dnes jsem opet odstranil listy, vsechny co byly nejak poznamenany nemoci, aplikoval Kuprikol v koncentraci tentokrat 3.5ml/0.5L a zvysil EC tim, ze jsem doredil vsechny casti sady Metrop na rust az na hodnotu 0.70, doplnil roztok a zkusil jsem vynechat H2O2, ale v roztoku uz se zase dela nejakej bordel, je to normalni toto?
Co mam pouzit pro cistotu roztoku mimo peroxidu?
Jinak koreny vypadaji vcelku zdrave a hlavne neumerne velke tomu co roste nad nimi, jsou o hodne vetsi nez samotna kytka...
Abych nezapomnel, jedna kytka se tomu docela statecne vyhyba, mela napadenych jen par listu a to jeste z lehka. Je stale nejvetsi oproti ostatnim...

PLEASE HELP !!! Nejde se na to divat... Nejakej tip na postrik, neco do toho roztoku... Hodi se kazda rada! Musim alespon zjistit pricinu, pokud budu chtit rozjet tohle kolo znovu...

Jeste co by me zajimalo... Mel jsem doma dva PH metry Adwa... Oba zkalibrovany ve stejnem roztoku a pak jsem meril vzorek sveho roztoku a rozdil PH byl 0.4! Dale kdyz strcim PH metr do roztoku, tak pomalicku jde az na hodnotu treba 5.8 a tak zustane, ale kdyz s nim zatrepu v roztoku, tak to sleze i na PH 5.4 a tak to zustane... Cemu mam verit? :-D Jak merite roztok vy? Ve vzorku v nejake sklenici, nebo primo v nadobe s roztokem?


Prikladam nejake foto po osetreni :grrr: Vypadaji hodne uboze :-(
DrNi
..jednoznacne ponorit PH metr do roztoku a hejbat s nim sem tam, tak je to i na navodu.. s ostatnim ti bohuzel neporadim.. mozna udelat novej roztok..
D@D
No ja jsem to prave nenasel... Mam jen obycejnou Adwu za litr. Hledal jsem to tom neco vice a nenasel jsem. Tak OK, tedy budu merit jen primo v nadobe s roztokem a budu s tim trepat jak s teplomerem :-D

Zatim diky za prispevek :-)
jestli máš pochybnosti o ph tak si kup pro kontrolu ty akvarijní kapky, Jo ty fleky se mi jednou udělali když si kytky vzali víc vody než hnojek a ph spadlo pod 4,5.
D@D
No prave o tech kapkach uvazuju, pro jistotu ze bych to sem tam zkontroloval. Kazdopane ted by mel mit tak i tak PH metr odchylku max 0.4 a snazim se to drzet porad na 5.8 a ono uz to je i stabilni, tak do toho nedrbu, jen to zmerim...

E - To masterblaster - ty mas jakej nazor na to EC? Dneska jsem si tak vypisoval z jedim Brnenskym growacem a tam jsem se dopatral dokonce ze bych mel EC uz mit kolem 0.8 a ze nechapou jak je mozne ze mi tady tece voda z kohoutku o hodnote 0.09 a ze i tohle by to mohlo zpusobovat, ze byl i nejaky znamy kteremu delala bordel Osmoza, nebo co... :-)
Pro jistotu jsem hodil EC metr do kalibracniho roztoku Milwaukee 1413 uS/cm a EC metr mi ukazal hodnotu 1.41 coz je myslim OK, pokud se nepletu...
Pohroma
No ja roztok meril tak, ze jsem si do odmerky nabral kousek roztoku, ponoril PHcko a cekal co se tam objevi... a vzdy bez problemu. Jinak si myslim, ze na METROPY mas to phcko vysoky... Zkus ho poupravit smerem dolu. Tak na 5,6 pokud ti ten metr zle ukazuje, tak tam mas teoreticky pres 6.0Ph a to uz je dost. Ono spatny PHcko zabranuje vstrebavani zivin.

No a pokud tam mas plisen, tak se snaz srazit vlhkost.
Tot asi vse co bych ti k tomu rekl. Pripadne dotazy bud PMko bo sem
D@D
YES! Diky za tipy! No abych to upresnil, ony sice oba ty PH metry ukazovaly rozdil 0.4 ale jen v mem roztoku... Kdyz jsem z roztoku udelal dva vzorky do sklenice, ukazovaly odchylku jen 0.1 coz je povoleno vyrobcem. Ale v kalibracnich roztocich po kalibraci vzdy ukazovaly oba stejne hodnoty na chlup.
To az kdyz jsem je oba vzrazil primo do roztoku a "trepal" s nima dokud se hodnota nejak neustalila byl rozdil 0.4 a prave tento jev je pro me nepochopitelny :-)

Jinak uvidim zda se projevi jeste ta plisen, vsechno peclive kontroluju a pri nejakem naznaku rezaveho fleku, nebo poskozeni okamzite odstranim alespon cast listu, pokousim se zabranit dalsimu sireni. Pokud se jeste problem vrati, pokusim se vyhodit zvlhcovacku, jeste s tim udelam par testu a kdyz to nevyjde, asi budu muset rozjet nove kolo :-( Je mi lito tech kytek... Jeste aby z toho nakonec nebyli hermafroditi, jsou utrapene, tak bych se nedivil...
D@D
Jinak posledni kytka na kterou se ptal MaterBlaster se ma nasledovne :-)
Samozrejme nadoba bude jeste zatemnena at na korinky nejde svetlo. Mam to normalne v byte na pokusy, je tam stejny roztok jako maji kyticky v boxu. Je to jen takovy pokus :-)
D@D
Zde takova moje pokusna zalezitost :-) Zbyla mi doma takova vhodna nadoba, vzduchovaci motorek s kamenama a kosicek jsem mel taky... Voda je v tom stejna jako v boxu, tohle mam ted jen tak za oknem. Budu na ni testovat roztok, :-)

E - Koreny jsou hnede, nebot kyticka byla 4 dny jen ve sklenicce a na svetle...
D@D
21 DEN [18/6]

- Teplota den : 24-26 / RH : 65-75%
- Teplota noc : 21-22 / RH : 65-75%
- Teplota roztoku : 21 - 23
- Hodnota PH : 5.7
- Hodnota EC : 0.83
- Spotřeba : 260.3 kW


V roztoku se stale snizuje EC i hladina vody, takze jen dolevam vodu s hnojivem...
Dnes rano EC 0.60 - vzal jsem 2L vody v nich rozmichal 6ml MR1 / 8ml Amino Root / 2ml CalGreen / EC 4.65
Nalito do roztoku - EC 0.60 => 0.83

Stale se projevuje nemoc... Male rezave tecky na listech, vetsinou to zacina u spicky listu, ale neni to pravidlem. Vsechny listy se snazim stale okamite odstranit, alespon teda jejich napadenou cast, at zustane co nejvice zelene.
D@D
Dezinfekce pestebniho prostoru - poradte :-)

http://grower.cz/forum/showthread.p...0188#post920188
Machoman
Kořeny pekny,zdravy.

Myslím,že ti to chytlo nejakej sajrajt práve z te vody z řeky,ta v hydrosystemu nemá vůbec co delat.S řešením ti bohužel nepomužu,bo s tímhle zkušenost nemám.

Nemyslím,že dezinfekce bedny ti nejak pomůže.
D@D
Mela by to byt ta plisen, koukal na to matkar co jsem mel od nej rezivo a mel to same u sebe... Chytlo mu to neco z venku. Uz jsem to zrusil, takze toto tema muze byt uzavreno... Jinak v te vode byl i peroxid, tak nevim jestli v tom pak bylo neco schopne jeste prezit, zas tak do toho nevidim. Ale roztok jsem kazdopadne taky menil... Hlavne to slo po starych listech, skoda genetiky... Nevim kde ted neco kvalitniho sehnat...

Zatim a tak se vam dari panove! Hlavne zadne plisne :-)

E : Jo v tom samym zbytku roztoku mam uz par dni v bubleru jednu z tech kytek z RF2 a ta si zije hezky dal a vypada to, ze uz bez plisne, uvidime co dale... Protrhal jsem z ni skoro vsechny listy a zbyly jen cerstve, zatim se zda, ze to zabralo, uvidime co dale, kdyz tak doplnim...
Machoman
citace:
Původní příspěvek od D@D
Mela by to byt ta plisen, koukal na to matkar co jsem mel od nej rezivo a mel to same u sebe... Chytlo mu to neco z venku. Uz jsem to zrusil, takze toto tema muze byt uzavreno... Jinak v te vode byl i peroxid, tak nevim jestli v tom pak bylo neco schopne jeste prezit, zas tak do toho nevidim. Ale roztok jsem kazdopadne taky menil... Hlavne to slo po starych listech, skoda genetiky... Nevim kde ted neco kvalitniho sehnat...

Zatim a tak se vam dari panove! Hlavne zadne plisne :-)


Pokud je to tak jak píšeš,tak vůbec nechápu proč se ti o tom nezmínil když jsi ty řezany bral:eek:

Takhle maly kytky s nonstop odtahem a plísen se celkem vylučují,takže pokud tam jsou nejaky zárodky od začatku.kterych si nikdo nevšimne- dávalo by to smysl.
D@D
No presne tak to probehlo, prave ten matkar si myslel, ze se toho zbavil a jeste kvuli tomu vubec netusil, ze mu to vlezlo do matkarny...
je to možný že tím jak jsi to zastřihával tak tou otevřenou ránou se ti to pořád dostávalo do kytek, každopádně nezapomeň vydesinfikovat třeba savem tu trubici vortexu zevnitř.
D@D
Nalozil jsem to do vody s peroxidem 250ml/50L H2O2 30% prez noc, to by snad mohlo stacit... Na zbytek asi naredim Savo a vytru box hadrem v tom namocenym :-)
str3p
Hoj.

Takze ty si to zabalil, chapu to spravne?

... hele cece ja v soucasny dobe bojuju s podobnym (ne li uplne stejnym) problemem jako ty.
Vzhledem k tomu ze mame hodne podobny systemy skoro me napada, jestli to nema nejakou souvislost. Nestalo se mi to totiz poprve. Kdyz jsem videl foto toho tvojeho napadenyho listu, jako bych se dival na muj.

Podobnej problem sem mel predminuly kolo. Zprvu napadeny listy, temer se mi zasatavil rust kytek a nakonec sem sklizel "bonsaje" viz. http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=350274
Minule kolo naprosto bez problemu a ted zase ten samej problem.

Fakt se mi to chce skoro svist na ten nas system ....

Jinak nevim. Kazdopadne mame velice podobny problemy.

Jo a ze by to byla plisen se mi nejak nezda ...
D@D
Vypada to stejne, akorat me se ta nemoc prve situovala ke spickam listu, kdezto tobe se mi zda ze to jde zevnitr smerem ven ke spickam... Alespon co se usychani tyce, jinak samotne napadeni se projevovalo nejvice na starsich listech a to kdekoliv po jeho plose - prve jen takova jakoby rezava tecka, nebo carka a pak se to zaclo mnozit brutalni rychlosti...

Ano, zrusil jsem to, ale jednu kytku mam v narychlo postavenym bubleru na ktery krom denniho svetla svitim usporkou a tam se to prestalo projevovat, ALE obevila se vec, ze najdu treba jen bok listu uplne jakoby cerny a plesnivy... Jde to krasne odhalit proti slunecnimu svetlu, kdyz se podivas zespod listu... Tak jsem to dnes odhalil ja :-)

Myslim si, ze ve skrini tomu dost pomahal ofuk a vysoka vlhkost (80%) a vubec aero podminky a tak se sirila rychlosti svetla, ted jakoby jen poracovala na jednom miste, ale poradne...

Uvidim co s tim bude dale, ted musim sehnat nekde jine rezy... Matkar mi dal vedet, ze prohledl maminky a vubec zelen a ma tim nachytane vsechno, takze taky konec...

Nepouzil jsi Savo na dezinfekci mezi kolem? Cetl jsem nekde, ze s tim melo par lidi problem...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma