Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takže jsem se rozhodl pro další kolo pro náročnější growermajstry :-) Sestava zůstala prakticky stejná, jen přibylo pár nových vychytávek a hlavně jsem se rozhodl pro aeroponický systém RainForrest 2 (za ten můžu poděkovat zdejšímu uživateli) do kterého hodlám usadit 4 kytičky nesoucí název Sensi Star. Zatím nastíním setup a budu rád za Vaše rady, tipy a triky na zdokonalení mé i celého systému :-)
BOX :
-------------------------------
Homebox White 100x100x200
SYSTEM :
------------------------------- RAINFORREST 2 / 318 - General Hydrophonics + Conversion Kit pro 6 kytek
SLUNCE :
400 W GIB Lighting Flower Spectre XTreme Output
GIB 400 W předřadník PRO-V 230 V
Original Easy Rolls 2x
Stínidlo Vlaštovka / Malá
Heatshield / Malý
KLIMATIZACE :
Regulátor teploty a vlhkosti FLAJZAR
Ventilátor Prima Klima 125 CTRL 420 m3/h (regulace teploty a otáček)
Zvlhčovač vzduchu NEBLER 3M 1000ml/hod
2x Ventilator s klipsnou
Koncový filtr 240 m3/hod Home
Meteostanice SOLID TE329
Aluflex 127 mm
Isoflex 127 mm
Y-spoj 125
Tak tedy dokoupil jsem ještě Conversion Kit od GH pro 6 kytek tak se to teda nějak pokouším rozjet... Nebyla poblíž dešťová voda, tak jsem ji nabral z přilehlé řeky :-) EC měla 0.15 / PH 7, použil jsem zatím jen Amino Root v doporučené dávce a 10ml/50L H2O2 30% peroxid vodíku. PH roztoku nebylo třeba upravovat, PH je tedy 5.8
Byl bych rád, kdyby mi někdo poradil do začáku, kdy přidat jaké hnojivo z řady Metrop... Raději počkám na rady zkušenejších growermajstrů ať to ještě ze startu nespálím :-)
Budu rád za každé rady, poznatky a doporučení z Vaší strany, aeroponii zkouším poprvé... Takže jdeme na to!
1 DEN [18/6]
- Teplota den : 24-25 / RH : 75-80%
- Teplota noc : 20-22 / RH : 75-80%
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.17
"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.
No to neni zrovna moc konkretni, kazdopane po porade s tichym spolecnikem budu zitra dodavat zbytek slozek hnojiv :-) Mohl ses alespon trochu rozepsat :-D
Cau. Pouzivam podobnej system (ecogrower), jenom hydro ne aero. Jsem teda moc zvedavej jak ti to v tom pojede. K tem hnojkam. Prckum nasol tak na 0,4 az 0,6Ec. Pak postupne zvedej. Jeste jeden postreh. Dokud pouzivas zvlhcovacku, tak vyhod pachac. Za prvy se vhkosti snizuje jeho ucinnost i zivotnost. A za druhy prcci stejne "nesmrdi" zatim. Cest a at to frci.
čau tak tenhle systém sem si chtěl taky kupovat ale nakonec jsem si to rozmyslel a postavil tohle- http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=52208 Budu pozorně sledovat jak ti to de tak doufám že budeš aktualizovat :-) zatim čuzz
Co se kytiček týče, tak mají jisté aroma již teď :-) Jsem zvedavy co z toho vyroste za zvěrstvo :-D Každopádně se pokusím aktualizovat a podávat podrobnější informace pro další příznivce, kteří budou chtít zkusit tento systém.
- Pekky, máš to taky dost dobře postavené, musím se na to pořádně podívat!
Takže, přez noc se rozhodilo PH až na 6.4 tak jsem dolil nějaké ty hnojiva a vyrovnal PH. Konkrétně byla strava doplněna o MR1 + CalGreen. EC hodnota stoupla až na 0.70 tak se chci zeptat zda to už tak mám nechat, nebo mám raději ubrat na těch 0.4 pro ten první týden růstu, nebo už to mám nechat být a po týdnu postupně začít zvyšovat?
1 DEN [18/6]
- Teplota den : 22-25 / RH : 75-80%
- Teplota noc : 20-22 / RH : 75-80%
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.45
EDIT : Roztok byl zředěn čistou vodou pro dosažení korektní EC hodnoty.
Zdravim ve spolek!
Takze po dnesni noci jsem opet zmeril hodnoty a PH bylo az 6.5 z puvodnich 5.8 a EC ze 0.45 se vyhouplo na 0.50 takze by me zajimalo jak to nejak usmernit a proc se to deje :-)
Cau. Ph muze zvedat nedostatecne proplachnutej keramzit napriklad ... To Ec je zanedbatelny. Me se Ph zveda taky. Za 2 dny tak o 0,3 - 0,5 ... srazim ho zase dolu a jede se dal.
Jasne, pocital jsem s necim takovym, ale ja uz si to snad nejak ohlidam... Z rana jsem to srazil na PH 5.4 a po hodine tam uz bylo zase 5.8 takze to necham smrdet a kdyz tak zase srazim... Hlidam to ted jako oko v hlave, nez se chytnou a prorostou z kosicku ven...
Uvazuju, ze si jeste poridim nejaky Combo PH/EC monitor, ale to se uvidi podle toho jak to pujde dale...
A jeste jeden obrazek na zaver, uz ted se na to tesim :-)
Čest, tak ec ti stoupne vždy když tam něco přidáš třeba i chemku na snížení ph, normálně to ph snižuj, ono se to časem ustálí, jak jsem ti už jednou psal u toho forestu chvíli trvá než se to pořádně promíchá.A ten combo metr kup na tom hydroponics.eu maj ho tam v akci a myslim že tady v čechách ho zdražili, náhradní sondy na ph se tu prodávaj běžně takže cajk.http://hydroponics.eu/phecumidity-c...combo-4791.html nad 150e maj poštovný zdarma, takže ještě něco k tomu a máš to. hehe tady je za českou cenu: http://www.growmania.cz/nutrient-co...tor-p-1537.html Proti tomu se musí bojovat, nejsme žádný trubky
No to je slovo do pranice, to jsem chtel vedet! Jak dlouho to tak potrva, nez se to da dohromady?
Uz jsem mel strach ze si u toho budu muset postavit stan a rozdelat ohniste :-D Jo a fakt by me zajimalo, jestli je vubec nejaky rozdil mezi Keramzitem a Hydrotonem, zda se mi to naprosto stejna zalezitost...
Growu zdar! Prijemny zbytek vikendu a slunce ve stanu :-D