Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Multifunkční PC značka-RAINFOREST2.0:D - Klikni zde pro originální téma
Kytka
Zdrávim všechny členy !
Pěstuji hlavně Outdoory ale niní mám tu čest vám představit moje první pc za které sem ještě v době koupě zaplatil okolo 7000,- a jelikož bych v dnešní době s jeho vnitřnostmi nobstál ani u sledování filmů tak jsem sem se rozhod vyměnit Hardware ;) :D

Dovolte my vám představit produkt ze serie Kytka Productions Rainforest 2.0! :D


Na první fotce vidíte pohled na zadní část boxu kde je upevněn 1x 12V PC větráček který vhání vzduch do vnitřku skříně.
Kytka
Na této fotce je přední část skříně s krytem pro odvedení vzduchy z vnitřního větráčku také 12V který je nainstalován pro vyhánění vzduchu ven.
Kytka
Na této fotce vám prozradím co je vlastně slunce celého PC jde o Halogenové svítidlo z kterého sem odělal stojan a na pevno přišrouboval na kostru boxu,jak mužete vidět na fotce ještě není druhý větráček na odfuk ale je to pouze stářím fotky foceno v době kdy jsem box používal na rozjezd kytek pro outdoor.
Co se týče slunce tak se výbojky dají bez problému vyměnovat používám 100W na růst a 150W na květ .
Kytka
Zde už představím 3Modelky do mého boxu takzvané elektronky :D
čest,halogen? to je žlutý spektrum ne?

edit: už kecám nesmysly, bílé světlo, resp hoď sem nějaký data ohledně těch výbojek co tam cpeš , dík :D
Kytka
Zde mužete vidět moje první speciální ohýbání :D včetně slibovaného druhého větráčku co vyhání vzduch ven a zvýšené teploty foceno v době kdy bylo na vyháněcí větráček připojeno trafo o nedostačujcích 6.8V bylo už nahrazeno silnějším a vše se spravilo na teplotu 22-24'C.
Kytka
masterblaster
Zdarec jestli je to podle barvy co vnímá lidský oko tak jo je to specktrum žlutý :) ,aha ve spektrech se ještě tolik neorientuju =/..

Dobře takže pro růst je to :
Lineární halogenová žárovka značky Emos,dále 100W ,1600lm , 78mm ,životnost 2000h

Pro květ :
Halogenová projektorová žárovka značky Kanlux, dále 150W,1800lm ,78mm , životnost také 2000h

Více na : www.emos.eu a www.kanlux.com .
Kytka
Tohle je fotka po tuningu Boxu přidal sem zlatý kryt který sem vyrobil aby my kytky nevzal větrák trošku stoupla teplota ale díky vzdušnému sloupu který se instalací větráčků naproti sobě tvoří se zdá že jim to nijak nevadí. :) Dále byli přidání Repro 2.0 které mají v boxu dvě funkce 1. zvýšit výšku aby byli kytky blíž slunci a 2. no tu na kterou byli vyrobeny pouštím jim relaxační a hlavně pozitivní hudbu :) když mají den.
Kytka
Teď už budu přidávat fotografie až po 1.měsíci květu slečny se ani nestihli moc zvednout za ten měsíc kdy jsem měl celkem velké problémy s časovačem. Které už sem vyřešil koupí noveho digitálního a vše jede tak jak má :) .
Kytka
Měl bych asi už prozradit také hnojiva které používám od začátku na rust sem hnojil 2týdně 100% bio hnojivem ze slepičích ho*ven a po přepnutí na květ už 21dní zkvaseným hnojivem z banánových šlupek :) .
Kytka
Další palička Tyhle ty největší sou z Květiny B52 :)
Kytka
Ted už začnu přidávat poslední fotky které mám sou focené 10dní po těch před tímhle příspěvkem .
Kytka
B52 :)
Kytka
B52 ..
Kytka
2x BigBud propletený do koberce ale květy nic moc.. přitom BigBud sme koupili z e-shopu a B52 je jen F2 původních semen se kterýmy sem začínal před 3lety.
Kytka
Poslední vrcholovka se kterou pro zatím ukončím svuj příspěvek přidám další fotky až bude sklizen :) Zatím Growu Zdar!
citace:
Původní příspěvek od Kytka
2x BigBud propletený do koberce ale květy nic moc.. přitom BigBud sme koupili z e-shopu a B52 je jen F2 původních semen se kterýmy sem začínal před 3lety.



(K výhodám halogenových žárovek – vedle těch, které již byly uvedeny u obyčejných žárovek (tj. především spojité spektrum, vynikající podání barev charakterizované všeobecným indexem podání barev Ra = 100 a okamžitý start [1]) – patří:

*
příjemné bílé světlo s vyšší teplotou chromatičnosti 2 900 až 3 100 K, u speciálních typů až 3 400 K (přitom však život klesá na 15 h),


oki takže se divim že ti to sem nikdo ještě nenapsal, ale halogen (nepleť si to s mh výbojkkou)neni gut světlo na kytky, kytka využívá v růstu modré spektrum a v květu červené, dejme tomu že na ten růst by se to dalo se zavřenýma očima použít,ale u květu ........ .
Proto ty kytky nejedou objem ale snaží se přežít na tom minimu spektra který můžou z toho halogenu využít.

máš možnost to vyměnit za sodík např.150w svítivost cca 17000 lm, nebo ůsporku , nebo zářivky na květ. Nebo to dojet,ale podle mne to nebude nic moc, narozdíl od toho kdyby jsi jim ještě zasvítil pořádně rudě :D v tvém případě bych kvůli teplu a místu v boxu volil tu ůsporku, nebo 100w svítivost cca 12000 lm - 70wsodík svítivost cca 7000 lm

http://grower.cz/pestovani/navody/...tleni/2.html#10

tak snad ti to pomůže k tunningu kompu :D
PLANTER
tak pěstoat pod halogenem to je hardcore pod 150w sdikem by toho bylo o HODNĚ víc ale tak aspoň sis vyskoušel co a jak a ňáký paličky taky budou :rasta: osypaný je to pěkně ať chutná
čest, koukni ke mě, taky mám bigtower, jen vo nějakej cenťák větší.. jakmile tam vrazíš úspornou zářivku (CFL), nebo sodíkovou výbojku (HPS), tak kytky porostou 100x líp, věř tomu, páč halogen je absolutně vo hovně... ta 125w úsporka stojí 800,- cca a na pohodičku jí uchladíš dvěma, třema větrákama, se sodíkem by to už ale bylo těžší, ale taky se to dá vymyslet, viděl sem na icmagu týpka co měl v malý ATX bedýnce 150w metlu v CT a měl suprový šišky... tak si nech poradit, nějak tohle dojeď a zainvestuj těch pár káblí =)
MojeMalickost
Jojo, já byl ještě větší pako. Ve 12 nebo tak ňák jsem koupil 2 halogeny 500W, na jejich krytu by slo usmazit vajcko :) No a kam sem to dal? polozil na drevenou kostrukci pripevnenou k papirove krabici :D Na drevene proschle pude :) :).

O den pozdeji sem cumel jak se z kyticek staly seschle cosi. Zapomel jsem rict ze jsem se 2x kopl o takovou tu el. skrinku kdyz sem napojoval prodluzku nez me napadlo vypnout pojistky :D :D

Takze takto, halogen ee. Vubec me prekvapuje co jsi z toho dostal, to si karmu zaslouzi :) Sice paldy veskery zadny ale obsypane solidne. Rekl bych ze se ti to po ususeni splaskne na nulanic ale davat to bude :)

Do takove skrine bych hodil 125 CFL red i kdyz toho nejsem fanda, sodik bys neuchladil...
PLANTER
no sodu 100w by v tom i uchladit šlo :)
The Chemical
Taky čumím, že ti to sem napsal někdo až teď. Na halogen se vyser. Sice mě překvapuje, kolik jsi z toho dokázal dostat, ale když se objektivně podíváš na poměr cena energie x výnos, tak ti musí být jasné, že halogen se zkrátka nevyplatí - je to zbytečně propálená energie! A svítivost 1800lm při 150W?! No to je snad špatný vtip ne? Takovouhle svítivost má 45W úsporka, která má navíc využitelnější spektrum. Zainvestuj do 125W CFL úsporky nebo tam strč 100W sodík a budeš sám příjemně překvapen, jak se ti nafouknou šišky ;)
Eclips
Hele nikde jsem se nedočetl jaké tam máš teploty a procenta vlhkosti.. Měříš?
Kytka
Díky všem členům za opdovědi a rady tolik jsem jich opravdu nečekal :)

to :masterblaster
Díky za rady ale tohle bylo jen dočasné řešení chtěl sem si jen skusit jesi je vubec možné v tak malém protoru pěstovat s ničím tak horkým jako halogen je a osvědčilo se my že to pujde ted už vím že investice do lampy hps nebude zbytečná ale to už bude řešit další majtel boxu.
Mám v plánu přejít na led lampu 120W :) a trošku větší box v:2m š:1,8m d:2m doufám jen že pod ní budou solidní výnosi :)


to PLANTER
Díky už se té chuti nemužu dočkat nevíš jak by mohla kytka chutnat když je to hnojená hnojivem z banánovejch šlupek ? :) takhle na indoor to skoušim poprvý. :)



to 23Tounny
Wow teda to je box ! a ty květy ! kdyby to dopadlo tak že si box nechám tak jistě zainvestuju ale pravděpodobně to dopadne tak že tam přidělám místo halogenu objímku na CFl což je myslím ta se závitem E40 a další investice už nechám na dalším majteli :) jak sem zmiňoval jsou tam 2 pc větráky na 12V takže s teplotou není problém s halogen jí krotím na 28-30'C :)


to MojeMalickost
Zajímavá příhoda :D :) teda já ještě ve 12 nevěděl co je konopí ale stalo se my něco podobnýho když sem v 15dával klíčit semínka a tak sem na ně nechal svítit halogen pár cm od nich :D asi sem to udělal uplně vypálenej ale vim že když sem pak přišel domu z akce tak koukám na semínka a většina sčernala a některý i pukly ale asi jako když děláš popcorn takže žadnej klíček a to stačilo zhruba 7hod ..nejlepší na tom je že to byl ten samej halogen xD.
Výnos tipuji tak na 4-5g možná 6g ale tak uvidíme už jim moc dnů nezbývá :).


to The Chemical
Díky jak sem již zmínil v odpovědi pro 23 Tounny : Kdyby to dopadlo tak že si box nechám tak jistě zainvestuju ale pravděpodobně to dopadne tak že tam přidělám místo halogenu objímku na CFl což je myslím ta se závitem E40 a další investice už nechám na dalším majteli :) já jsem jinak spíš na outdoory viz. Kytkuv Foliak 09. s indoorem začínám :).

to Eclips
Teploty jsou okolo 26-28'C když mají den a když maj noc pod 23'C nejdou. :) Vlhkost neměřím jen je tak 2x za dení fázi orosím vodou a 1x za noc.

Poslední měsíce života venkovek ze semínka tak at to roste ! :)
nebo aspon u nás poslední..
MojeMalickost
Zacatky jsou vzdycky tezke a s odsupem casu i dost vtipne :) . Dulezite je si nechat poradit a byt otevren novym vecem. Od tohu tu vlastne grower je.

Preju ti upesnou prvni sklizen. Ta pristi bude lepsi.

Kazdopadne rozmery ktere uvadis jsou tak na 1000w sodu. Pro ledku to fakt nemas smysl. To tak 45*55*70 (d*š*v). Fakt 2 metry silenost :) vsak uvidis.
PLANTER
zdar no určitě bych bejt tebou dodal fotky suchýho + smokereport sem na to zvědavej
Kytka
to MojeMalickost
Jistě jsem otevřenej novejm věcem taky sem na growru začínal asi 2roky předtím než sem se vubec k pěstování dostal :) chodil jsem sem jen prohlížet fotky a číst FAQ tenkrát ještě pod jiným neplaceným učtem a jako nezletilý nakonec to ale dopadlo tak že mě jeden z adminů zablokoval přístupy ke všem sekcím skoro proto sem si radši počkal do dospělosti a ted mohu jen přidávat fotky výsledků které sem s tímhle forem zrealizoval :) a že je to vidět na každým outu jak se posouvám dopředu ;) . A nešlo by na tu led lampu dát aspon skřín 100 x 100 x 200 cm š x d x v ? s diamantovou folií výrobce udává až 95% odrazivost tak myslím že by nemusel být takový problém dojít s ní k solidnímu výnosu s tím že by se svítidlo připevnilo na 2 x 1 Easy roll pro upravování výšky podle výšky rostlin. díky za odpověd :)


to PLANTER
Jistě hned jak začnu sklízet tak začnu i fotit plánuju tenhle příspěvek dotáhnout až do konce. :) Osobně sem dost zvědavý na chut. . a rauš samozřejmně :D..
MojeMalickost
Podivej, diamantovka je supr. Tu dej do kazdaho boxu. To je zaklad. Ale kolik ta tvoje LED dava lumenu? Pochybuju ze to bude stejne jako 400W sodik.

Mrkni na toto.
citace:
Původní příspěvek od MojeMalickost
Podivej, diamantovka je supr. Tu dej do kazdaho boxu. To je zaklad. Ale kolik ta tvoje LED dava lumenu? Pochybuju ze to bude stejne jako 400W sodik.

Mrkni na toto.


kasli na lumeny led je dnes už normální grow světlo například: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
Kytka
to MojeMalickost
No právě to už je stavebnice boxu s diamantovkou :) ale lumeny u té lampy nemaj napsaný jen že nahrazuje standartní 400W Hps mám na mysli toto svítidlo http://www.grow-up.cz/cs/shop/osvet...my/polozka-0741 .

to masterblaster
Taky si to myslím je to jen nová technologii a od toho se odvíjí i její cena ale jinak si myslím že rozměry které sem psal budou pro 120W akorát a je to lepší než muset mýt ventilaci pořád naplno kuli ochlazování sodíku.
PLANTER
kolikatej den to máš na 12/12??
Kytka
to PLANTER
No abych se přiznal tak jsem to tentokrát neměřil časově ale prostě sem sklidil až bylo 80% chlupů hnědejch. :)
Kytka
Tak jak jsem slíbyl dotáhnu to tu do konce takže z květiny B52 bylo bez jedné vrcholovky kterou jsem zaštíp dříve 1.07g :D což je tak na 2 špeky takže spokojenost :D doufám že vás toto téma pobavilo aspon tolik jako mě výsledný výnos :D a ted už ty slíbené fotečky :).
Kytka
Jedna kytka akorát na logo :) :D
Později přidám ještě smokereport zbývajcích dvouch bigbadů ale tipuju že tam bude hmotnost eště o něco menší..
ale čert vem skunk už se nemužu dočkat svých letošních venečků :) jen nevím jestli se s vámi podělím o fotečky protože přidávat po jedné fotce je vážně trošku na dlouho..
PLANTER
:D tak si ubal sklizen do brcka a zhul se :rasta:
Kytka
S tim budu šetřit :D vyšlo mě to docela draze no ne ? :D už mužu dopsat i hodnocení takže chut vynikajcí testováno v bongu i jointu neškrábe a je lehce nasládlá je to ten typickej těžkej kouř nebo jak bych to jen popsal a rauš tak 6z10 hvězdiček v mým osobním hodnocení skunku :D dlouhotrvajcí s dopadem na hlavu i celý tělo prostě sme se jen váleli po pohovce a sledovali walance a gronit - králikodlak :D :D ale to bude tím že sme taky dávali to bongo 4xnabito :) takže high :D zatím my zbývá okolo 0.6g tak uvidíme ještě to chce otestovat venku až nebude pršet :) , závěrem banány nezklamaly :) .
Banány
citace:
Původní příspěvek od Kytka
S tim budu šetřit :D ....

a davá si 4 bonga :D Gj
Kytka
Šak ještě dodnes my zbývá jedna palička :D ale když testovat tak pořádně :D navíc my dáváme bonga s tabákem takže sme mohli spalit tak 0.2-0.3g max :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma