Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
co2 ... - Klikni zde pro originální téma
psychotrop
lidi jakym zpusobem podavat kytce CO2 ::?? kolik mnozstvi,jak dlouho atd ,a nevite jaky tip hnojiva zvolit pro rychlý růst ??? .... prosím HELP ....

vriter@cz
Ja mám kytky doma na stole vedle počítače, takže tam na ně pškně dýchám i v noci :p: a někdy si tady i :smoker: a je to celkem v poho.
L15KAC
HELE SNARKU, TY MUSIS MIT PESTIRNU DOST DALEKO OD DOMOVA CO? KDYZ TU DOPORUCUJES TU "Plagron Fišemulzi" POMERNE STRASLIVE!!!! TO SMRDI TAK POZOR NA POUZIVANI DOMA :)
vriter@cz
Cestik.
Tak tu tvou pěstírnu bych chtěl teda vidět. :D
crazyshit
2 psychotrop:o C02 je tu uz nekolik temat,taxe jeste koukni.Jinak C02 ma na kytky welkej wyznam,ale nerekl bych,ze je to az zas tak obtizna wec...
borifield
zdarec pipls, potrebuju poradit kde sezenu vinne kvasinky ,ve skrini vetram ,pac ac je to k nevire bb ww i skunk#1 skoro ve 3 tejdnech voni ,ale ne zas tak moc aby to cejtili sousedi.ma tedy vubec smysl pridavat co2 ??kyti roste jako z vody ...dik
vriter@cz
Cest
To neres. Byl jsem vcera trochu zhuleny. Jak jsem zhuleny tak pisu nekdy blbosti. :D
Kvetak
Borifield
Ja sem viděl vinné kvasinky v drogerii, ale né v těch, kde se prodávají barvy na kštice paniček :), ale v těch, kde je spíše barvy, ředidla, mýdla, barvy na kštice paniček :D-prostě v těch, kde je všechno.
Hlava
Nazdar , po několika pokusech s CO2 jsem od toho upustil , ůčinnost je tak 10-15% což je maximum co se z toho dá dostat :sun: . Můžete se podívat tady CO2 mrkněte na to .

Čau Hlava :smoker:
borifield
napr. senorita lomparez pri svem pesteni (scrog) pridavala co2 a mela vysledky ,za ktere ,jak sama rekla ,vdecila co2 ,nevim presne link ,ale ty palice ww staly opravdu za to.a myslim,ze v jejim pripade slo o vetsi nez 15% narust.mozna bych co2 neodepisoval...
t3
no ja jsem vyzkousel jak sodu s kys. citronovou tak i kwasinky. soda je naprd pac se musi porad doplnowat.. kdezto nyni uz moje kwasinky :) mam zawrene v 0,35l lahvi od tatarky.. jednu trubicku ven (z vika pochopitelne) a privadim to primo nad kyticku/miminko.. po 1 1/2 foto periody bych konstatoval cca 50% zrychleni rustu. jednou za dva-tri-ctyri-tyden (podle potreby) dny pridam cukr a poho :) jo a podle potreby.. tim myslim ze kdyz se na sklenici divam a vidim bublinky tak je vse v poho a co2 mete k miminkam, ale jak ne tak doplnim cukrik .)

btw info

100g kvasinek (dva balicky obycejneho drozdi) .. 2,70Kc
50g cukru .. cca 1Kc
1,5dcl vody ... cca 0,01Kc

btw2 :)
nekdo tu psal ze CO2 zvysit na 10-15% ??? to se mi totiz zda byt celkem nesmyslne, no a kdyz navic vezmu v potaz ze normalne ve vzduchu ne 0,5% CO2 a kyti moho spotrebowat maximalne 5-ti nasobek a to se rovna 2,5% ne? estli se pletu tak me oprawte :)

[Edited by t3 on 28-11-2002 at 11:41 AM]
vriter@cz
Nechapu jak dostavat co2 do pestirny. To jako vchánite vydychany vzduch??? :bounce:
Kvetak
vriter@cz
Máš to přímo nad sebou.
např. cukkr+voda+kvasinky=>sklenice=>skrin=>nad kytky a je to.

Jinak myslim, že je dobry přidat trochu fosfátu(nevim podivam se doma) a pak ty kvasinky jedou líp, ale že se na to ty kvasinky nevyserou-produkujou si alkohol, který je zabije-no dává to smysl?
vriter@cz
Diky opravdu jsem to nevedel ani by mne to nenapadlo. :D
Dude
citace:
Původní příspěvek od Kvetak
ale že se na to ty kvasinky nevyserou-produkujou si alkohol, který je zabije-no dává to smysl?


ty jo, sou skoro stejný jako lidi...
evzhul
CO2 dodas tim ze smichas jedno baleni kys. citronove a jedlou sodu, das na talirek a zavesis nad rostlinku....CO2 klesa dolu a poroste to jako z vody....
BaHnO
Co ja sem pocital tak 84gramu obycejne sody a 36gramu (asi 100ml)kyseliny chlorovodikove vyprodukuje 1mol CO2 (22 a neco litru). Tzn ve skrini, co ma 720 litru bude v atmosfere cca 3% CO2. Proti normalu narust asi 100x. Chci to skusit, ale ted pred vanocema no money.
BTW Soda stoji kilo cca 10Kc, chlorovodikovka litr necelejch tricet(40%)

Beginer
hm, napady jsou to pekny, ale vsichni tady asi musime ve skrini neja vetrat, kor kdyz mame nejakej vykonej sodik! neprijde pak vsechno co2 do haje???????? ja osobne jsem skrin postavil tak, ze uplne dole mam otvory pro vstup vzduchu a silnej vetrak nahore, kterej bere teplo od sodiku(kterej jeste mimochodem nemam:--) ->muze mi ho konecne nekdo prodat???) a zaroven tak pomaha pri obmene vzduchu ve skrini! takze sem myslel, ze kdyby bylo uti hadicky s co2 nekde tak uprostred rostliny, neco by slo dolu a neco by strhnul pohyb vzduchu nahoru...... Co myslite?

A kdyz necham kvasinky, aby tvorily co2, nesmrdi to???
BaHnO
Problem je, ze pri dodavani 22 litru nesmis vetrat. Proste lampa ma svuj uzavreny chladici okruh(uz je tu nekde popsany), cela skrin je plusminus hermeticky uzavrena(a nejde z ni smrad) a ty dovnitr nahanis 22 litru, coz uz homeopaticky nepusobi.
Hlava
....podívat ješte jednou Sem KLIKNI ZDE!! CO2 se vpustí přímo do nasávací roury :eek: proletí skříní :smoker: co si kyti veme :sun: to si veme a zbytek letí do pryč , mě to taky trochu pomohlo :cool: ne však takový ůčinek jek jsem čakal tak jsem se na to vybodl :(

Čau Hlava
BaHnO
Ale jo, to sem videl, ale proc nemit pro kytku jeji vlastni atmosferu, jeji lepsi. Proste nevetrat a napoustet obcas trochu CO2, uvnitr michat vetrakem? Nebo (A to sem se tu este nedocet) kytky produkuji skodlive plyne metabolity? Nezda se mi. Flaska z Linde technoplynu ma jedinou vyhodu, CO2 z ni je levnejsi. A upravuju sve cenove kalkulace:
Soda je na pytel, je to dekahydrat, doporucuju bezvody uhlicitan sodny, MERCI 26 kc kilo
Chlorovodiku sezenete v drogerce za 23kc litr 36%.
Pockejte 14 dni, uz to mam doma komplet zbasteny, ted uz jen cekam na deticky a pojedu.

BaHnO
Lucia
Ja to davam takto a je to uplne naj
hoveho
prd tomu rozumiem, ale napadlo ma cosi taketo:
nebolo by dostatocne zarobit si doma sodu (z bombiciek v obchode) a zalievat to tym?
gunman
vodný roztok CO2 je vlastne kyselina uhličitá a myslím, že by to moc cvičilo s pH.
Lucia
Všetky tie pokusi o vyrobu co2 su pekne.Ale asi len do skryňe na pestirnu pre 15 rastlin asi nie.Už tu niekde bolo treba alebo generator na spalovanie alebo bonbu co2.Ja to mam takto
kovac
Kto chce vediet vsetko o CO2 nech si kupi knihu od Van Pattena GARDENING WITH CO2. Tam je vsetko od A do Z.
Bye
dha
tak mě napadlo. podobný pokusy s CO2 a růstem se dělaly na jehličnatých stromech za vlastní uzavřené atmosféry. Stromy zezačátku rostly sice rychlej, ale po několika letech dokonce pomalej, až některý uhynuli.

Moje otázka zní: Dá se rostlince uškodit nebo ji dokonce zabít
přílišnou dávkou CO2 ?
Kvetak
2 dha:
dá se uškodit i zneškodnit , ale průser je v tom že to nepůsobí hned, ale až po několika hodinách-chce si to sehnat víc info, někde se tu probíraly ty koncentrace CO2


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma