Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Lignoferit -ekologie z uhlí - Klikni zde pro originální téma
lapaj
Jestliže toto téma tu už bylo někdy probíráno pak to bylo už jistě dávno, napadlo mě ho oživit.

Po víkendovém grilování jako jeho vedlejší produkt zůstalo v ohništi něco málo prohořelého dřeva - uhlí jako celých kusů i drtě. Protože ohnište chci vyčistit napadlo mě zužitkovat tento prohořelý produkt. Jelikož mám odstátou substrátovou zem pomíchanou s pár listy jenž se pomalu absorbují do země napadlo mě pridat do tohoto mixu též to málo zbylého uhlí.

Tuto myšlenku podpořilo pár přečtených řádků z jednoho agroserveru. Tam podobně probírají využití uhelného prachu na zušlechtění půdy. Mám tedy zato, že uhlí dřevěného původu jako také má podobné vlastnosti. Za jeho schopnosti v tomto případě považuji sterilitu půdy, lehkost substrátu - nahrazuje Perlit, pomáhá zadržovat vlhkost v půdě. Takto obohacená půda by měla disponovat větším podílem uhlíku a tedy dostatkem stavebního materiálu pro tvorbu statných a zdravých rostlin.

http://www.agroserver.sk/news/zem-u...ne-hnojivo.html
děkuji za pozornost :)
High
Popel je hnojivo opravdu dobrý.Obsahuje hodně minerálních látek.Na chalupě sypeme popel ze dřeva do tokové houštiny a ted tam rostou obrovský kopřivy.Ale popel musí být ze dřeva.Popel z uhlí(hlavně hnědého) je pro rostliny jed.Někde jsem četl že obsahuje těžké kovy a síru.Dědek jednou tahle zlikvidoval ůrodu jahodníku.Ahoj

Ps.Já sypu popel z vajglů k rajčatům
lapaj
S tou sírou a těžkými kovy to uvádějí i v tom artiklu z webu. Samotný lignoferit z těžby na té lokalitě jedovatých prvků obsahuje jen stopové množství. prakticky použítelné je tedy jen dřevěné uhlí.

to High K+ za fakta
Mr. Knorr
popel je hlavne zdroj dusiku, jako zdroj uhliku pouzivaji rostliny oxid uhlicity ziskany ze vzduchu povrchem rostliny. Driv se vypalovaly lesy, na ziskane pude to rostlo lip nez kdekoliv jinde, prave z duvodu ze puda byla prohnojena drevenym popelem/uhlim
lapaj
Potvrzuji, že zem po přidání popele - neboli zuhelnatěných dřevěných částí se jeví jako vitálnější - pěkně černá jak má zdravá zem být.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma