Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Postupná sklizeň. - Klikni zde pro originální téma
ddevil
Tschus,,, letos me po asi 4 letem pestovani napadlo, co takhle sklidit rostlinu na etapy......
Vychazel jsem z teorie, ze cim necham rostlinku dyl zrat, tim je ucinek ganji a jeji najezd tvrdsi.
Sklizel jsem tedy letos rostlinku nadvakrat.
Horni cast asi v 1/2......a mesic nato druhou polovinu....
horni vzorek je takovy lehci, ale raus trva mnohem dele a mam pocit ze mne osobne sedi lip.
Druha pulka ma strasny najezd.......po druhem prdu me totalne zkrouti a mama hrozne krecovite pohyby........
nezkousel jste to nekdo taky?
Dalsi vihoda je v tom, ze rostlinka je pak v prirode nenapadnejsi a i v pripade, ze o vasem policku nekdo vi, tak vam neukradne vsechno.................................. :)
Mimochodem, kdo me letos ukradl ty tri kvetiny.........
priznejte se dobrovolne...... (stejne´s je vytrhl moc brzo blbe)
Ale zpet k problemu.........mate s tim nekdo zkusenosti? delate to taky nekdo tak, nebo si myslite ze je to hovadina......
Ja osobne mam dva modely z 1 kytičky.....
vypisuj
Ja si zas mysli ze je najlepsie nechat rastlinu dozriet...ucinky ktore opisujes u druhej vzorky by som skor pokladal za prezretu ganju...chce to odhad 8)
ale aj trpezlivost :}
nech rastu...
weeno
Já takhle sklízím, ale jenom indoor, venku je to asi jinak.
Haman
A pozoruješ ňákej rozdíl?
weeno
Ta druhá je vždycky jen pro chlapy.
ddevil
Po bezmala roce jsem si vzpomnel na tento muj lonsky pokus....
Vcera pri totalnim odlehcovani kytky od listi jsem se rozhodl opet kytku pripravit o cast jeji chlouby.......
Letos jsem to vzal pro zmenu od pasu dolů... tim by teoreticky mela vsechna ,,energie,, proudit primo do hlavnich hornich palic.....
No uvidimež :)
Spodky uz se susi a rekl bych ze budou mooooc dobre...
jak na tom budou vrcholky???
Mno tesim se.... :)
wilda
jo já taky sklízim outdoor kytky postupně, podle toho jak jsou zralý paldy, beru to po větvích, každá palice zraje jinak a je blbost sklízet nezralý když ostatní už zralý jsou
rybmen
weeno,jsi dobrej vtipalek a mas pravdu ta druha pozdni je vopravdu jen pro nas ane pro fenky.
Ant
Určitě všem můžu vřele doporučit postupnou sklizň protože jak už řekl ddevil tak dalo by se říct že člověk má z jedné kytky dva modely o růzmém high :D :D a většinou spodky kytek bývají opravdu brutálnější !! Nehledě na výnos který je samozřejmě o něco větší......
zabias
zdar lidi myslim ze se bavite presne o tom na co hledam odpoved doufam ze ji najdu. nevite jak zklízet vícenasobne. kdysi jsem to udělal a povedlo se dnes na to nemam asi odvahu jde o indoor. Pred tím jsme zkratka jenom přepnul znovu na rust a po 10dnech až vyrostli nalší stonky nad palicema tak sem znovu zapnul na květ ale fakt nevim jestli to nepřezraje podle mne jo a na to před ti si už moc nepamatuju
Tak mě tak napadlo , jelikož mě lampa nedokáže prosvítit celé tak metr vysoké miláčky(paldy rostou od půlky kyti nahoru, níž už jsou jen malé zárodky, které nedostávají tolik světla-boužel nemám potřebný prostor do stran, abych kyti roztahal a tím prosvětlil), že bych mohl sklidit kyti nadvakrát...mám tři modely, z nichž dva by měli zrát za 55-60 dní a třetí model tak za 75...udělal bych to tak, že sklidím největší paldy na oněch dvouch modelech, tím mohl snížit lampu a malé paldy by mohli ještě nabrat na síle během oněch 20ti dní co poroste třetí modelus...co na tento nápad říkáte?
Problém vidím především v tom, že ty dva modely budou po Flushingu a pak bych opět nasadil hnojiva pro druhou etapu...nemáte s tím někdo zkušenost?...co to udělá?
jufik
Objeveni Ameriky
citace:
Původní příspěvek od jufik
Objeveni Ameriky
asi tak:teef:
barbastell
Klidně to tak udělej, je to normální praktika:) Je jedno jakej je to model, pokud spodní palice ještě nejsou, tak je nech pod lampou dýl a neřeš kolik dní to má růst dle banky. Skliď je až budou;)
FroSSty
V miru to jde..:) Kytkam to ocividne nevadi..:) Jedine co se ti nemusi zdat je ze budou lehce odlisne zkurovat..:) Podle toho jak to setnes zalezi jaky tam budes mit pomer C , D, nebo N cannabidiolu..:)

edit: B ne D..:-D sorry..:)
já to tak taky dělám. určitě sekej paličky podle zralosti ne podle popisu seedbanky ... ty paličky dole si nechávám dozrát spíš do stoned (mírně přezrálé) a většinou se jen obsypou ale nezvětší...už ani nezačínám hnojit. maximálně pohnojit jednou těsně po tý kose vrchních, protože ty spodní paldy většinou nepotřebujou víc jak 14 dní a to bys zas nevyflushoval
Já to radši dělal vše naráz, ale když se to osvědčilo postupně, tak to taky budu sklízet postupně. Díky
s tim sklizenim jdi do toho.ja jel 600w hlina holand rizek white widow a tvym takzvanym etapovym sklizenim jsem z ni sundal priblizne 180 g protoze kyti byla cca 180 cm vejska i s 30 l kvetnikem.podotykam ze jsem nestrihal nadvakrat.strihani bylo cca 3 tejdny postupne kdyz dozralo to co bylo pod tim.a ucinek luxusni.
barbastell
citace:
Původní příspěvek od sotolosot
s tim sklizenim jdi do toho.ja jel 600w hlina holand rizek white widow a tvym takzvanym etapovym sklizenim jsem z ni sundal priblizne 180 g protoze kyti byla cca 180 cm vejska i s 30 l kvetnikem.podotykam ze jsem nestrihal nadvakrat.strihani bylo cca 3 tejdny postupne kdyz dozralo to co bylo pod tim.a ucinek luxusni.


Nemáš foto? Docela bych to chtěl vidět:)
ja??bohuzel ne byla to prvni kytiii a moc se povedla.
Ahoj groweři,
máte někdo zkušenost s postupnou sklizní? Pěstuju ve skleníku automaty, horní patra mají už zralé květy, zatím to některé dolní bych ještě nejraději nechal (ikdyž už mají 42.den květu, na utomaty až až) Co si myslíte o tom, že bych je nechal trochu proschnout, dal je na dva dny do tmy a poté ustříhnul horní patra- zralé květy, prolil zálivkou a šoupnul zbytek spět do skleníku a nechal je dozrát? Zvládli by to vůbec? Má to smysl?
Díky všem, co to mají vyzkoužené, za odpovědi.
Hennessy
pluto662
ja som tak riesil moj inn, pretoze vrchne sisky boli uz zrele a spodne este biele, tak som ostrihal len tie dozrete a ostatne som tam nechal, a v pohode dokvitli aj tie, ziadna zmena.
crackonos
Běžná věc, taky jsem ze strachu z kombajnů sklidil vršky a spodky nechal ještě týden-dva zrát a no problem
A to proschnutí i pobyt ve tmě by to mělo zvládnout, ne?
pluto662
to chces celu rastlinu dat na par dni do tmy a susit ? naco ? ustrihni len vrchy a tie sus samostatne, ked chces flushovat tak pobyt v tme by sa dal, ale namiesto susenia skus polievat len cistou vodou popripade destilkou
pluto662,
už flushuju final solutionem. Chtěl jsem omezit vláhu a dát to do tmy, aby to pustilo všechno co má, do květu.
Vím, že tady už něco podobného bylo na groweru, ale moc se to tady nerozvedlo. Mám euphorii od dutch passion a u ní je napsáno na několika evropských stránkách něco o tom, že jde sklidit na několikrát. Prostě melou něco o 2. vlně kvetení (2nd wave of flowering), která přijde o měsíc později než normal sklizeň..ta je psaná bankou 45-50 dní. Všichni to ale jedou kolem 60 dnů (já taky).
Máte s tímhle někdo zkušenosti?
Já si právě nedokážu představit to hnojení.. Když už týden flushuju a pak mám najednou začít zase hnojit?



Tady je například link, kde o tom píšou
http://weedsmokersguide.com/euforia/
nevím jak je to přesně myšleno, jestli jako normálně sklidíš a potom začnou růst normálně další květy _? To asi ne :)

Spíš si myslím že je to tak že je těsně před sklizní tak (7dní) znovu dobře zahnojíš a palice začnou znovu "rašit" ,může to vyvolávat i stres (světelný apod..) nevím jestli je to k nějak k užitku možná to o něco málo zvedne výnos.
Mě se to párkrát povedlo nechtěně tím že jsem měl porouchaný PH metr,kvůli špatného vstřebávání živin se mi povedlo hlínu dost zasolit a ve chvíli když jsem začal flushovat vodou se správným PH tak kytky začali znovu žrát a rašit nové palice na palicích.

Podle mě to k ničemu není, hlavně to zvyšuje riziko plísně a oddaluje sklizeň.

Časem možná přidám nějaké fotky
Já právě jedu hydro.. NTF. A zrovna už týden flushuju... tak přemýšlím, že bych to vyzkoušel. Každopádně pořádně nevím co teda mám setnout :D prostě v půlce ufiknout stonek?
Na té stránce píšou :

Euforia grows to be around 32 to 40 inches when grown indoors in 30 days. She can be harvested in around 9 weeks after the end of her secondary flowering surge. After the initial harvest, she will have another harvest around a month afterwards for more yield. Euforia will flower up to three times and will yield twice over 13 to 14 weeks total.

Takže oni to podle myslí normálně tak, že to prostě setneš a začneš jako kdyby zase od znovu. 13-14 týdnů celkově. Zkušenosti s tím jsem každopádně nikde nedohledal, bohužel. Nevím právě jestli to není wasting time and electricity :)
Connoisseur
Mám vyzkoušeno: Klasicky sklidím vršky, ale nechám (nedozrálé) spodky a začnu hned hnojit plnou dávkou. Po čtrnácti dnech až třech týdnech začnu druhý proplach, takže cca. 3-4 týdny od první sklizně sklízím podruhé.
Když má někdo přístup k řízkům nebo nedejbože vlastní matku, tak se mu tento způsob moc nevyplatí. Je to spíš pro lidi, co chtějí vytřískat z každé kytky, co jen jde.
Funguje to výborně, spodky se dostanou kvalitou blízko vrškům, ale jsou menší, to je jasné. Na druhou stranu je těch spodních paliček snad milion, takže je co hulit.
Rozhodně doporučuji každému, kdo to ještě nezkusil, budete překvapeni.
iabek
Jo, jak pise Connoisseur, nekde pred delsi dobou jsem tu videl topic kde nekdo takhle sklizel Flo a jeste docela hezky dokvetla...
Tady je photo euphorie, 62.den.
U toho byste teda setnuli ty palice a ty spodky tam nechali jo? Jakože kytky mají kolem 120cm takže jim useknu určitě půl metru.. jsou tam totiž hrozné palice :D
No a dle těch tvých zkušeností. Nevím teda pod jakou watáží jedeš ale kolik tak cca z těch spodků zase sklidíš? Například pod 600W kdybys to tam nechal. Narostou ty palice jako podobné těm co jsou na fotce? Jde mi o to, aby to nebyly ve finále žádné řídké palice, ale prostě tvrdý materiál jako tohle. Běžně mívám tak kolem 550g + 50g spodků. Myslíš, že z těch spodků zase bude třeba 200-300g za ten měsíc?
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od darebaq
Tady je photo euphorie, 62.den.
U toho byste teda setnuli ty palice a ty spodky tam nechali jo? Jakože kytky mají kolem 120cm takže jim useknu určitě půl metru.. jsou tam totiž hrozné palice :D
No a dle těch tvých zkušeností. Nevím teda pod jakou watáží jedeš ale kolik tak cca z těch spodků zase sklidíš? Například pod 600W kdybys to tam nechal. Narostou ty palice jako podobné těm co jsou na fotce? Jde mi o to, aby to nebyly ve finále žádné řídké palice, ale prostě tvrdý materiál jako tohle. Běžně mívám tak kolem 550g + 50g spodků. Myslíš, že z těch spodků zase bude třeba 200-300g za ten měsíc?

Čím vyšší kytky máš, tím vhodnější je sklízet nadvakrát(moře bílých spodků).
Sklidíš paldy na tý úrovni, co končí pěkný a začínají malý bílý(nedozrálý) paldy(cca 30-50 cm... jak kdy a jak který model, atd.).
Jedu 600, ale to není podstatné. Jde o to, že ty spodky jsou prostě k ničemu, takový bílý, řídký nic, no a když to dojedeš, stanou se z nich regulérní paldy, hnědé, pryskyřičné, ne však tak velké jako vršky, ale je jich daleko více.
Kolikrát jsem měl ze spodků víc než z vršků, to ale taky bude záležet na modelu.
Jako příklad uvedu toto... bílá vdova, 400W, z vrchů 210g a ze spodků 260g. To však bylo v době mojich začátků, takže to neber jako že 210 je málo, v tu dobu to byl pěkný výsledek a ty spodky... těch bylo.... chudák moje hlava.
Jak už jsem psal v předchozím příspěvku, tato technika je vhodná, když nemáš klony nebo když máš jen měsíc času(stěhování, dovolená, atd.)
Musíš si to vyzkoušet sám... určitě neproděláš, toho se neboj....
Ok. Vyzkouším to teda. Vzhledem k tomu, že ty kytky mají skoro 120 cm. Takže useknu vrch 40-50cm a zbydou stejně dost velké kytky. Jsem zvědavý kolik z toho vybouchám.
Jen mi moc není jasné to s tím zráním : trichomy přece získají už potřebnou vyzralost ve chvíli, kdy sklídíš vrchy a potom to přechází do hnědé s tím, že stav už bude moc stoned. To jako ty spodky jsou v jiném stádiu trichomů jako vrchy? Když vím, že budu svítit třeba další měsíc, tak jestli nebudou náhodou ty trichomy po 90 dnech už přezrálé?!

přihodím foto během následujícího měsíce jak to dopadlo, abysme v tom měli jasno jestli to má smysl..
Pokus bude na DR 150 - 660W - Euphoria (DP)
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od darebaq

Jen mi moc není jasné to s tím zráním : trichomy přece získají už potřebnou vyzralost ve chvíli, kdy sklídíš vrchy a potom to přechází do hnědé s tím, že stav už bude moc stoned. To jako ty spodky jsou v jiném stádiu trichomů jako vrchy? Když vím, že budu svítit třeba další měsíc, tak jestli nebudou náhodou ty trichomy po 90 dnech už přezrálé?!(DP)


Když máš vysoký kytky, tak ty spodky nebývají zralý. Většinou mám spodky(když je neoholím) docela nezralý, světlý a řídký, což se změní po dojetí. Také záleží na počtu kytek. Když budeš mít jednu kytku, tak to nemá smysl. Ale když mám pod šestikilem 20-25 kytek, tak po ostříhání vršků mi tam zbyde asi 500 malých paliček, spíš i víc.... a ty se nafouknou...
přeju hodně štěstí s dojížděním a ještě jednou opakuji... určitě nebudeš litovat
Zedy
Hledání:

Postupná sklizeň.
Sklízení na etapy...
a co tak postupna sklizen rostliny?


Spojeno...
No vidím že to téma se nakonec nezrušilo... nebo se to spojilo. Každopádně abych to ukončil s tou euphorii....

Květ byl nakonec 63 dní v boxu 150X150,600W. Setnul jsem vršky a zbytek tam nechal ještě dalších 20 dní z toho 14 dní hnojení a 6 dní flush.
Vršků jsem sklidil 520g a "spodků" po 20 dnech dalších 410g
CELKEM TEDY 930g pod 600W !!! z toho bylo cca 150 g takových měkčích, ale presto chuťově i stavově stejných. Postupné sklízení rozhodně doporučuju!
Nilono
Ahoj je blbost sklizet kytku po castech ? Vrsky mam skoro zrale ale dole jsou jen male palicky. Co kdybych strihl vrsky a zbytek nechal dozrat ? Diky za radu.
Maxeaux
di do toho. radsej mensie sutre ako popcorn
kofein76
Pre Nilono: kludne ju strihni a spodky este nechaj....ja som to robil vzdy. Svietil som 250w a spodok to uz nevladalo presvietit. Odstrihol som vrch a dal nizsie lampu a nechal dozriet. Dlzka vzdy zavisela od odrody.
colphan
Zkoušel jsem na out a jsem určitě pro.
cca 3/4 kytky na první kosu, pak nechat dojet spodky, pokud to počasí dovolí.
Neudělá to žádný ranec, ale pár zralých malých šišek to dá :)
atletico
Chalani je mozne postupne sklidit aj automat?neni v tom problem?vrsak je uz ciastocne jantarovy ale zbytok mierne zakaleny
devilcz
Tohle je deset let staré téma... neposunuli jsme se nějak?


INDOOR 60x60, 250w HPS

1.) Mohu ostřihnout horní, krásné, palice, které jsou i dle trichomů ke sklizni a nechat dál jet 14hodin kvést a dorůstat spodní, zatím bílé chloupky paličky?

2.) Nedostane květina moc velký šok... resp. mohu jí pomoci třeba TOPMAXem od BioBizz?

Díky za tipy...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma