Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Moje první plantáž - Klikni zde pro originální téma
Ventura
Ahoj lidičky , předem bych chtěl poděkovat všem growerům a přispěvovatelům na tomhle báječném serveru , který mi tolik pomohl při realizaci mého prvního pěstitelského "úspěchu" .

Budu psát nejspíš v první osobě , nicméně musím poznamenat , že jsme na to dva , já a má drahá polovička ( ale ženatej ještě nejsem :flick:)
Prosím o schovívavost , je to můj první příspěvek.

Asi před 3 měsíci jsem se sakra naštval a naprosto mě přestalo bavit shánět nějaký "skoro" géčko za nekřesťanský love , strašně jsem se zhulil a rozhodl se , že bych si taky konečně mohl vypěstovat svoji první kytičku.

Podmínky:
Malej špajzík asi 0,7 m2 ( velmi nepravoúhlá :mad: a nepravidelná místnůstka ) s jedním wokýnkem.
Do wokýnka jsem nacpal nějakej větrák ze soustruhu nebo z čeho ( pak jsem zjistil , že se dá koupit přibližně za 500 ) 21W 160 m3/hod a celý wokno hodil do alobalu.
Jeden otočnej stolní větrák asi 25W , průměr kolem 30cm - cirkulace vzduchu v pěstírně , odfuk od lampy( zatím nemám vyřešené odsávání) , na začátku posilování kytiček.
Zakoupil jsem v growshopu za težký prachy 400W Sylvania Grolux HPS se stínítkem atd. no prostě kompletek.
Když už jsem byl v tom rozhazování , koupil jsem i hlínu (původně jsem ji chtěl míchat) údajně z holandska , obsahuje guano a další bioňamky , odleželá a údajně kvalitní , což se mi opravdu potvrdilo. Ale 700 Kč - 50 litrů , na dvě sklizně , což není zas tak strašný , alespoň tam není žádnej plevel a škůdci.
Hlínu jsem nacpal do samozavlažovacích truhlíků a umístil 8 krásných princezen (řízků) masterkush + blueberry . Bohužel nevím která je která , nicméně mám svůj tip (uvidíme jak vybarví).

1. fáze - růst 19 dní 18/6
přibližně 15 den nainstalováno pletivo h/Scrog
2. fáze - květ 47 dní 12/12
44 den vyndáno z mříže , oholení většiny listů
3. fáze - dozrávání (dneska začala) 9/15
tak po 5 dnech to hodím na 6/18

Když jsem volil hnojivo , přemýšlel jsem o kristalonu , dal jsem na radu kámošovy moudré babičky , a použil hnojivo tisíckvět :D NPK přibližně 9,5/11/10 .
Začal jsem po přepnutí na květ v malých dávkách a postupně zvyšoval až na 1,5 násobek doporučeného množství.

Jedinej vážnější problém , kterej jsem byl nucen řešit , byla invaze těch všem známejch malej mušek , ale jahodový sirup + později mucholapky ve tvaru šipek vše vyřešily (na med se mi chytla jenom jedna , no co tak jsem ho sežral já).

teplota ze začátku až k 30 , to byly ještě velký vedra , teď 21-25 v noci 15-20.

No a tady jsou nějaký fotečky z 46 dne květu.
Fotil jsem v rozlišení přibližně 2200x1700 ale pro vás 640.
Nejdřív celkový pohled , chybí jedna kytka vlevo + nějaký paldy okolo.




[Edited by Ventura on 07-11-2002 at 02:46 PM]
Ventura
další pohled

Ventura
úplně k sežrání

Ventura
bonsai - sekvoj

Ventura
Two towers

Ventura
Lampa byla asi až moc blízko

Ventura
Tohle není rozhodně největší palice , pouze nadprůměrná , ta největší je samozdřejmě nejdál.

Ventura
Ta kytička , úplně vzádu bude nejhustší , jinak její palice jsou největší a dokonce má i nejvyžší palici , ční do výšky 55 cm od substrátu - chtěl jsem prcky a docela se to povedlo , jenom si budu muset příště dát více práce s tvarováním , aby byly palice přibližně ve stejné výšce , to se mi moc nepovedlo.

Ventura
Bude to hustej Masterkush ( tahle určitě) včera jsem si kousek uštíp z jedný malý paldy ( usušil za 1,5 hod u topení) dal do brka tak půlku toho co dávám normálního skéra a super mě to rozseklo na 2hod , no prostě úžasný. ( Ještě tak 10 dnů a bez topení , bože jak já se těším)

Ventura
A na závěr moje zahrádka , další foto bude až po sklizni , tak za 10- 15 dní , samozdřejmě dodám i suchý výnos ( to tady zas tolik lidiček neudělalo , což je veliká škoda)

Ventura
Tak , co kdyby jste mi k tomu řekli svoje , hlavně co by jste na mém místě vylepšili , každý názor je vítán.

A ještě tipovací soutěž , kolik toho asi tak sklidím (suchýho) , s vítězem se sejdem na pořádný brko , možná ještě něco dostane :bandit: . (samotnýho mě to sakra zajímá ,ale vůbec netuším)


[Edited by Ventura on 06-11-2002 at 12:04 PM]
MUT
No původně sem vůbec nechtěl zasahovat do tvojí galérky, ale vyzvals mě :)

No existuje ještě několik vychytávek:
Hnojivo........já třeba jedu v květu alga blute (Plagron), ale pomer NPK máš ok
Laskominy....Phyt-amin (Plagron)
Světelnej šok 24/0.....uprostřed květu na 3 dny

Ale tvoje kytky sou super, co se tejcě tipu na hmotnost tak mokrý typuju jedna 150g-200g suchý budou 20% z mokrýho. takže 30-40g jedna. Celkem 8(?)x30-40=240-320g. To by byla fakt :cool: úroda. Hmm ale zkušenost mi říká že to bude spodní hnanice tipu. Sklidíš 240g(prorok)

[Edited by Mut on 06-11-2002 at 12:33 PM]
Ventura
To MUT:
Díky za reakci , super první vlašťovka , jen tak dál , ale tvůj odhad mě skoro vyrazil dech - to je asi trošku moc
, no uvidíme ....

Já jsem totiž ze začátku udělal jednu pěknou blbost , ty truhlíky nebyly v rovině , takže jedna strana kytiček jela daleko víc než druhá a podle toho to taky vypadá , 1 kytka je mrzáček , začala růst až tak po 16 dnech , takže má 1 palici ( nicméně pěknej salámek - nejspíš BB)
3 maj palice fakt hustý a ten zbytek takovej průměr nic moc salámy , ale paličky jsou pěkný ( z jedný takový jsem bral vzorek) Co se týče chemek , tak toho jsem se chtěl vyvarovat ( jen hlína a tisíckvět) a o Phytaminu jsem začal uvažovat asi 3 týdny před sklizní a to jsem usoudil , že je už moc pozdě . Příště ho určitě vyzkouším.

Dotáze: O kolik procent se tak můžou ty palice ještě zvětšit do sklizně (10-15) dní , já bych řekl , že moc ne, co vy na to ? ( jinak jsou nádherně tvrdý )
Ventura
To hruucoon: Moc děkuji za karmičku , ale i tvůj odhad se mi zdá trošku moc

Za to ti pošlu ještě jeden detail

MUT
tak ještě jednou se vlezu

Můžeš kytky vyfotit z boku(delší strana truhlíku), pak bude vidět kolik jich je a jaký vlastně sou. Tak jek si to vyfotil předtim toho neni moc vidět. Kolik jich tam vlasně je?

Jestli je 10-15dní znát na palicích...jo tak to fakt je. Já jedu režim květu takhle 12/12 3-4tejdny, 24/0 tři dny, 12/12 než sou zralý na šmik cca 3tejdny. No a protože sem udělal 24/0 na tři dny, tak posledních 10-15dní je fakt hustej nárůst, je to dáno růstem sekundárních palic (palice co jedou z primární vertikální palice horizontálně), palice nabyde na průměru :wink:
Ventura
Info o počtu kytek je napsaný nahoře 7+1 mrzáček,
Ta vyfikundace s 24/0 se mi líbí , příště to asi zkusím.
Vyfotit už je nemůžu , 4M pixel d.fóťák jsem měl pučenej - budu mít ještě jednou příští víkend - sklizeň.
Pak určitě vyfotím ze všech stran a úhlů. Mám jenom pár trapnejch fotek z kamery přez usb (320X240), je na nich prd vidět , dost tmavý a stejně většinou vyfocený vršky. Ale mám pár menších videos 50-70MBn po zdifixování min. 40MB a to nevím kam vám fouknout.

To jako , že ti z veliký palice (viz např moje foto) , vyrostou do stran další palice ( to vypadá jako kříž ?)-
to jsem ještě neviděl , jestli jo tak to zkusím určitě!!!!

Ventura
To slik:
Díky za karmu človíčku a tip nebude ?
Ventura
Jo jo sušení je pro mě zatím dilema , asi to podseknu , pověsím vzhůru nohama a nechám asi tak dlouho , jak radíš , mám podobný názor.

Dotázek 1: Myslíš že ta lednice má opravdu význam a vyndáváš to potom z lednice ze sklenice ven aby dejchalo ?

Dotázek 2: Lisování palic , kdy a jak , já si myslím , že to určitě bude muset alespoň 2 dny viset a pak to můžu zkoušet ( nechci je lisovat všechny ale pokusně tak 2-3 kousky) , co so o tom myslíte ?
Ventura
Ještě jsem zapoměl , taky si myslím že je tam víc Masterkushe , můj tip je 6x Master 2x BB (z toho jeden zakrslík ach jo - BB miluju "mlask"). Vypozorováno během celého růstu podle listů atd.¨

Dotázek 1: Až to dozraje poznám to konečně s nějakou určitostí ?

Dotázek 2: Nikde jsem to nenašel , nevíte kolik má Masterkush procent THC atd.

díky za odpovědi
MYSH
Co dodat.
Palice lisuj - rozhodně neuškodíš a spíš to pomůže. Co jsem četl, tak se to doporučuje.

Můj tip - 180 gramů suchý :o)

A přeju dobrou chuť - a pošli :o)))
TheKeptn
2Ventura:No to je nadhera , jakou jsem pekne dlouho nevidel.Skvela prace a jen tak dal .K+
Tipuju 248g...Peace

2Mut : mel bych takovej melej dotazek , mam kyticky cca 16 dni na kvetu a chtel bych vyzkouset tu fintu s tim 24/0. Mam pockat jeste tak dva tydny nebo mam prepnout ted aby to potom dyl zralo a dozravala a tim i vetsi vynos.DIk.Peace
Ventura
Jsou to opravdu moje první kytičky (i když hulím tak 5-6 let), když nepočítám 2 samce ve skleníku a ještě k tomu zlomyslně předčasně vytrhnutý. Moc práce to nedá , jenom ty první 3 týdny po přepnutí na květ (Scrog) , v tu dobu mě zabíraly tak 1-2 hod. denně. Ale napříště to bude lepší - doufám .
V tom prostoru by šlo vypěstovat 2x tolik !!! , no na jaře uvidíme.

Jinak včera jsem s mladou a kámošem zhulil ten zbytek co jsem uštíp , viz. výše , a docela nás to rozseklo (odhad 0,1-max0,2G) , docela dost.

Jo a po ostříhání listů , jsme je přebrali a vybrali takový ty pěkný , obsypaný krystalkama ( ty co stínily atd. ), no a zhuluje to jako ganja (3 malý lístky pro 3 lidi - kurva z těhle kytek bych chtěl matku!!!!).

Tak co fakt nikdo nevíte kolik THC má Masterkush ?

To All: Děkuji všem za karmičku , pochválení a tipečky na výnos , s tím výhercem to samozdřejmě platí , ale zapoměl jsem poznamenat že bydlím v Praze.

Jo a měl bych taky zveřejnit svůj odhad. No dal jsem si předcevzetí , že na první pokus zkusím 100G , vypadá to , že se to snad povede, takže můj tip je 120G ( to bych byl fakt happy ( můj tip samozdřejmě není soutěžní , to bych dopadl fakt špatně :o) )
Jeckob
Takovouhle ourodicku a napoprve K+.No ty uz si asi nikdy u dealera nekoupis.
wolllf
Napoprvé...a....ještě skvěle!
K+
Tip: 206g :D
virus
K+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+
Aldaris
No... gratuluju k tý nádheře! Tyhle fotečky jsou už fakt o něčem jinym!!! S tou návštěvou za 3 tejdny zaručeně počítej!... AŤ ROSTOU!!! Ald
Mr.Floopy
cus,
fakt naaaaaadherny kytkiii,
premejslym taky o indooru byl sem na vaskach ale du dotoho protoze je to nadhera!!!!

jeden dotaz:kolik si dotoho vrazil kacek???
ptam se abych vedel kolik si mam pripravit.

muj typ hmmm cca 315g


preju ti vic takovych sklizni v tvem spajzu

s pozdravem Mr. Floopy
Ventura
Mňo , kompletek (lampa atd.) asi 2600 , hlína 700 , plus řízečky , serepetičky okolo , vytvoření growroomku , dohromady bratru 6000,- , počítáno bez elektriky ( tu mám spočítanou tak na 1000,- , mám 20 Hod nízký tarif - přece jenom jsou ty přímotopy k něčemu dobrý). Větráky byly zadarmo.

New: Jinak , ty velký bakule z fotek to bude nejspíš Masterkush ( napište , co si o tom myslíte) , 3x +nejspíš ten mrzáček , zbytek 4x BB , ale ta mě trápí , nemá zdaleka tak veliký paldy , spíš je má roztáhlý po veliký dýlce. Navíc už začínaj hodně hnědnout , zatím co Master je hnědej tak z 10-20 procent. Co radíte ? Ta BB až zhnědne začne fialovět ?
Jinak jedu už 3 den na 9/15 - 49 den květu.
Prostě všichni tady radíte sklízet až budou pestíky z 80 procent hnědý (což už ty BB maj) , ale fialový to ještě není - navic 49 dní je asi na BB málo ne?

Myslíte si že je ta BB na sklizení ? ( já myslím že ještě ne )
Ventura
Tady je ta (nejspíš) BB , vidíte že paldy nic moc , ani se to moc nezvětšuje , jen už je teď hnědší.

Myslíte , že je to BB , nebo vám to připomíná něco jiného ?

díky za odpovědi

MIMOCHODEM: včera jsem si nacpal do fajfky 2 mrňavý llístečky , co jsme přebrali a vyhouklo mě to takovým způsobem , že jsem vůbec nepochopil MASH , jenom jsem byl schopnej se tlemit Frankovi :o)


Ventura
Tak a tady pro úplnost ještě moje malé sluníčko , nejdřív jsem byl trošku skeptickej kvůli tý sylvanii , ale nakonec nemůžu než doporučit - ještě stojí o půlku míň než 400 SON-T Philips !!!

tahua
Nádherný kytky....skvělej úspěch u první úrody....hezký tvary křoví i kartáčů.
Můj typ je 115 g.
Jinak K+...a ještě někdy jednu...ty si to zasloužíš.
P.S. : Nepřemejšlel jsi o bubleru??
Ventura
Konečně se tady oběvil trošku realistický tip, připadá mi , že jsem vás všechny těma fotečkama trošku zmátl.

Bubler , uvidíme , každopádně na příště mám ještě ten super substrátek , takže když tak až potom.

Děkuji za K+
Madmaf
je to mazec.....těším se na to až budu mít svůj dům a vněm indoorek a na zahrádce outdoorek.Prozatim musim pěstovat mimo domov.K4you
virus
tipuju 130g suchyho
hell
mas to moc pjekny a nerikej ze ne :) urcite jsi stastnej ze se ti povedlo tohle na poprve :devil: :D
jsem zvedavej jak to dopadne s tou gramáží
K+
hell
Dlabi
moc pekny to co mas vyfoceny na te fotce je asi bluebbery jinak BB poznas podle toho ze ji zacne fialovet stonek a ma fialove az cervvene stonky od listu (myslim tu cast listu ktera jde ze stonku samotnehho) samozdrejme ze ve finale nafialovyv i palice ale zalezi na podminkach.

Z te BB si nedelj hlavu ona dozrava az k 65 dni (teda lespon mam takovou skusenost) male palice ti vyrovna jejich silena hustota(tvrdost) = sou fakt tezke a taky nezkrotna sila kterou si po 1. speku zamilujes (nedoporucuju kourit po ranu mohl bys prospat cely den)

Muj typ je neco oikolo 200 G.
AMON
Slintam uz pri pohlade ... :) K+
tip : 185g :-) |-]
Ventura
Takže , pokosil jsem to 56 den květu , chtěl jsem to ještě nechat , ale když jsem holky v pátek vyndal z growroomku tak jsem zjistil , že už jsou téměř všechny pestíky hnědý . Dokonce i BB začala trošku fialovět :o) (K+ to Dlabi za správné určení modýlku , já jsem si nebyl jistý , ten masterkush má taky místy nafialovělý stonky u listů). Jinak s těma většíma nádobama na tom fakt něco bude , příště do toho 60cm truhlíku vrazím jen dvě kytí. Kořeny jsem měl těžce prorostlý až do spodní nádržky s vodou ( tak proto se tomu říká pasivní hydro ).

Výpěstek:
2 x Masterkush - mrzáčci
nějak se zasekly na jednom je jen jedna 6cm palda , ta druhá je trošku lepší tak 4-5 pěknejch palic
2 x Masterkush - sekvoje :o)
zabrali volné místo a rosly kam to šlo , několik krásných až 16cm salámků , mňam + hromada okolo
4x Blueberry - nejsou moc fialový ani moc velký palice, což mě zklamalo , ale snad tak kolem 15 G na kytí bude

Největší kytička měla 53 cm a nejmenší (mrzáček) asi 35

Těch 120 to asi fakt nebude ! - to víte first grow
No a teď budou následovat nějaký fotečky , omlouvám se za nic moc kvalitku.

Masterkush!!!

Ventura
A už visej - 3x BB , ta úplně v pravo šla asi o 4 dny dřív - pokus o dřívější sklizeň ( uvidíme , jestli to bude jiný )

Ventura
Celkový pohled na jednu ze dvou krásek

Ventura
Tak tohle je ta kytí co byla na dřívějšich fotkách úpně vzádu , skoro co palda to salámek , mňam , až zmíněných 16cm délka a šířka odhadem až 7 cm.

Až to usuším , dám vědět výnos. Možná přiletí ještě nějaká fotečka.
Zatím čus

Gachna
:frog:Nejsem žádnej profík, ale tohle se mi, líbí:) K+:frog:

virus
Kacko+
Schinus
to Gachna me se to taky libi!!!!(a myslim ze nejsem sam) (Májo) :-)
Ventura
... jedna BB nám trošičku začala fialovět.
Ventura
Tak , po delší odmlce sem napíšu onen slibovaný výnos , po sklizení jsem to nechal měsíc sušit ve tmě ,hlavou dolů :) při teplotě 9-15 C. Po zvážení to dělá nějakejch 246,5 G ( dohromady je toho 6 litrů ve sklenicích) . BB je naprosto výborná a MK se záhadně při sušení rozležel , takže mi chutná minimálně stejně dobře. No , při spotřebě 450W se mi urodilo 0,55 G/W , což myslím není na začátečníka až tak hrozné.

Jinak moji minisoutěž vyhrál se svým bezkonkurenčním tipem 248G TheKeptn .


[Edited by ventura on 06-01-2003 at 08:46 AM]
Walhalla2000
no mas to moc hezky chlape. navic jako prvni uroda to je exelentni

jinak bluebarry je ta kytka co na prvni strance je vyfocena zezhora a je to nazvany "hmmm zloutne" nebo tak nejak... tak to je myslim bb, protoze ta moje vypadala temer identicky

jete jednou moooc chvalim
Ventura
Uznání od growera stařešiny , potěší dvojnásobně , ale dovolím si ti odporovat , já si myslím že BB je např. na 3. stránce první fotka ( vypadaly všechny 4 stejně , všechny začaly odzhora fialovět) Zbylé 4 kytí , šly listy (to je ale lampou) do žluta a paldy do zeleno - hnědo - zlaté.
I podle vůně bych to tipoval.

Ještě někdo si myslí že Walhalla má pravdu ?

Walhalla2000
:-)
rozhodne se nechci hadat.. jen mi to pripomnelo ty moje... sem zvedaf na dalsi verdikty...
k+
Graetar
Páni, parádní premiéra! K+ :)
MUT
Ahoj
tak 245,6g neni moc daleko od mýho typu 240g, sem na sebe pyšnej :D. AŤ slouží.... :smoker:

to TheKapten
citace:
2Mut : mel bych takovej melej dotazek , mam kyticky cca 16 dni na kvetu a chtel bych vyzkouset tu fintu s tim 24/0. Mam pockat jeste tak dva tydny nebo mam prepnout ted aby to potom dyl zralo a dozravala a tim i vetsi vynos.DIk.Peace

Počkej ještě (teď už ale asi ne, ulynul nějakej čas :) ) 2týdny. Já dávám 24/0 ale asi stačí i 18/6 chvíli po dosažení maxima kvetení.
Ventura
A ještě jedna slečinka ze zahrádky ....



Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma