Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Pohled na legalizaci po návštěvě Amstru - Klikni zde pro originální téma
adihash
Po dlouhý době sem zavítal na tohle fórum a musim vám říct že sem byl o prázdninách v Amstru-poprvý.Atmosféra toho města mě uchvátila a určitě se tam chci vrátit.Chtěl bych se zeptat vás co ste tam byli,jak se po návštěvě Amstru díváte na legalizaci.Já sem docela změnil názor.Je to určitě supr věc,ale přišlo mi že sem si i za ten tejden,co sem tam byl,přestal trochu vážit hulení.Když to můžeš legálně koupit a i ceny sou o půlku levnější než tady,tak hulíš v jednom kuse a ztratí to na pro tebe na ceně.Jako tady pro tebe třeba pivko nemá žádnou cenu,tak pro Holanďany nemá takovou cenu hulení.My zajdem na 4 pivka.Oni zajdou na 4 jointy.Chápete mě?Co si o tom myslíte vy?Já si teď prostě myslim,aby se tady jenom oddělily tresty pro měkký a tvrdý drogy,ale legalizaci nechci.
Yasmeene
Já taky chodim na tři čtyři jointy.... a to sem v holandu ještě nebyla.
hans von aachen
Já si hlavně myslim, že je fajn zajít na 4 pivka...
Ale co se týče tý legalizace:určitě tim, že se dá tráva koupit v legálnim obchůdku, ztrácí určitou část svýho kouzla, ale zase získává uplně jiný kouzlo, že si prostě zajdeš do kavárny, dáš si špeka, kafčo; pobudeš s lidma co se bavej podobnym způsobem...
ještě kdyby bylo legální i vozit vyhlášený modely z Indie, Mexika, nebo Jamajky, to by si člověk moch v klidu vybírat.
V Holandsku sem nebyl, a možná že mám trochu zkreslený představy a kdybych to tam zažil na vlastní plíce, tak bych změnil názor...
A tak nezbejvá nic jinýho, než aby nám ganja nezevšedněla, a to se nám nestane: "Tak přísaháme!" Amen.
drew
4 pivka
4 jointy
Taky mi to přijde úplně normální.S legalizací to podle mě nemá co dělat.Ale taky po ní zas tak netoužim.Umim si představit,jak by to tady vypadalo...
drinker hulič
drew: jak by to tady vypadalo?! jestli vsichni hulite jenom proto ze ste "z rady" a tvrdi "ilegalove"... hm... me je uplne uprdele, co si kdo vo huleni mysli a myslim si ze je uplne normalni prijit do kavarny a dat si 4 pivka 4 jointy (i kdyz by to byla v pripade hol. modelu asi smrtici kombinace :) taky porovnejte cesky a holandsky pivo, ze...), navic bych se nemusel skryvat jenom proto abych kvuli nejaky lidsky devce nemel pruser. nebojte ucinky sou stejny a byly by mnohem prijemnejsi kdyby to bylo kolem toho oderu "zakazanyho".
AT ZIJE LEGALIZACE UPLNE VSECH DROG - kazdy je sobe svym panem!

ja budu mit do negrlandu snad cestu uz nekdy v blizky dekade, kdy bych jel za pribuznejma do belgie, coz je jak vite jen kousicek! a to by v tom neco bylo abych se o ten kousicek neposunul. zvlast kdybych tam jel se svym otcem ktery stale touzi "ochutnat" :)

jo a navic by tou legalizaci padly vsechny ty blby kecy nekterecjh lidi vokolo co brali strasne vazne skolni prevenci. zvlast par takovejm materialistum by sklaplo.
4C3

>přestal trochu vážit hulení.Když to můžeš legálně
>koupit a i ceny sou o půlku levnější než tady,

Z toho vyplyva, ze huleni mas v oblibe zcasti i proto, ze je to ilegalni, coz si myslim, ze neni zrovna ta nejlepsi motivace...


>tak hulíš v jednom kuse a ztratí to na pro tebe na
>ceně.

To je zase jenom o tom, jakej mas vlastne k huleni vztah... Jestli hulis, kdykoliv mas moznost, nebo jen tehdy, je-li pro to vhodna prilezitost. Tvuj pristup je evidentne ten prvni... :(

>Jako tady pro tebe třeba pivko nemá žádnou cenu,tak pro Holanďany nemá takovou cenu hulení.
Byl jsi v Amstru poprvy a jeste k tomu jenom na navsteve, jak sam uvadis, proto Tvuj pohled na jejich priority zrejme nemusi byt az tak uplne realnej.

>My zajdem na 4 pivka.Oni zajdou na 4 jointy.
Jojo, asi jsem se mel narodit v Amstru... ;)

>Chápete mě?Co si o tom myslíte vy?Já si teď prostě
>myslim,aby se tady jenom oddělily tresty pro měkký a
>tvrdý drogy,ale legalizaci nechci.

Popravde, jinak to tady i ve vzdalenejsi budoucnosti pravdepodobne asi ani nebude, takze by bylo sqely i to, kazdopadne, ja osobne bych sel jeste dal...
McBeth
Podle me neni normalni zajit na 4... ...piva!!! :-)
kolumbijec
musim zcela a bezvyhradne souhlasit s 4C3. kdybych chtel tak si ty 4 jointy muzu dat taky. a nedavam. muzu si dat i 4 pivka. a nedavam. a muj sen (asi hodne vzdalenej) je zajit si do hospy. koupit si tam nejaky to brcko. v pohode si zahulit. (aby se na me nikdi nedival jako na "fetaka") a pak v klidku jit po svejch.
hh-top
Samozřejmě, že i nevšední jednou zevšední.
Obzvláště v časech hojnosti je to snadné. Jenomže to je problém jednotlivce a nemůžeš ho vyřešit nějakou právní cestou. Jestli ti ovšem lépe chutná pod pendrekem, je čas se zamyslet nad otázkou, zda nejsi tak trochu masochista. Bez ohledu na tvé skutečné důvody, nedej se nijak rušit, liberalizace našich drogových zákonů je stejně v nedohlednu a tak ti nic jiného než underground nezbude.
Kdo nekouří s námi, ať si kouří s kým chce!
drew
drinker hulič: tim to asi nebude,já osobně se s hulenim nijak netajim,i když by to někdy bylo lepší.Jenom nechci,aby se z toho stal legální obchod.Pěstování pro vlasní potřebu ano,ale s legalizací moc nesouhlasim.
Legalizace všech drog?? Hmm,taky názor...
n.i.t.r.a.m
To Adihash :
Trošku mě pobavil názor,že někomu by hulení po legalizace zevšednělo ....
Myslím,že pro členy groweru je marihuana všedním chlebem i tak, ale o nějakém zevšednění se mluvit nedá ...:)

Jinak nevím jaxi přišel na ty poloviční ceny ...
Joint kvalitního vzoru stojí kolem 2,5 - 3 Eur
1G vyjde okolo 7 Eur ... to už je ale velice valice rozdílné kofík od kofíku ...
Ale polovina ani zdaleka ( I když porovnávat ceny v holandu s cenami u nás,kde v podstatě nejsou žádné,protože žádný obchod neexistuje je docela zavádějící :)

To Drew :
Holandskej model je opačnej
Nakupovat jo, pěstovat pro vlastní potřebu NE !!!!
Takže,teĎ babo raď co je pro nás lepší ...

Každopádně, pořád tady bude dost lidí co budou chtít hulit ale pěstovat ne. A kde je poptávka, tam se vytvoří i nabídka .... takže obchod tady prostě bude.
A jestli bude legální nebo nelegální, to už závisí na orgánech.
Já osobně bych bral legalizaci - připadá mi to jako jediné rozumné řešení

MYSH
Chápu a je mi jasné, že zakázané ovoce nejlépe chutná, ale je důležité se na legalizaci konopí dívat jiným způsobem. Vždyť to, proč by mělo dojít k legalizaci má úplně jiný důvod. Konopí je důležitá zemědělská surovina. Lze ji využít ve zdravotnictví, k výrobě bionafty, nebo ušít košili. Semínka konopí by se daly využít ke zdravé výživě... Je toho ještě hodně, ale je důležité myslet i na vyšší využití, než je to naše...


prdow
nemam touhu chodit do kofeeshopu, asi to bude tim ze nemam rad mesto, proc by si kazdy nemohl pestovat co chce.. ?
adihash
Docela mě udivily vaše vesměs záporný reakce.
to 4C3:ani náhodou mi nebaví hulit kvůli tomu,že je to ilegální.Prostě je to lepší droga než alkohol-neni po hulení kocovina,neni to návykový,atd.Nemam rád takovouhle demagogii.
to n.i.t.r.a.m.:Jak si řikal ceny hulení sou různý v každym coffee shopu.V jednom jsme kupovali Jacka Herera za 5.90 euro za gram.To je asi 180kč.Holandský gramy taky vypadaj jinak než český.Tady by si Jacka Herera sehnal tak za 300kč přinejlepším 0.8g.Ale to je taky daný tim že je to legální.
Proč tě pobavilo,že by ti hulení po legalizaci zevšednělo taky nechápu.Já zažil legalizaci 7 dní.Hodně sem si jí užíval.Ale když dáš DENNĚ 5 jointů a ještě to prokládáš spacecakema tak ti to,věř mi,zevšední-neřikam přestane bavit :-).Popovídáme si o tom až se tam podíváš-jestli si tam už nebyl.Rozhodně se víc těšíš na jointa někdy v květnu,kdy je ho nedostatek,než na podzim,kdy to do tebe každej cpe horem dolem.
to all:samozřejmě záleží,kolik toho kdo hulí.Já si dam třeba 4 jointy za večer-ale jenom vo víkendech.Přes tejden moc nehulim,protože mi to pak leze na mozek.Nevim jak vám...
n.i.t.r.a.m
Oukej ... o cenách se bavit nebudem,nemá to cenu ....
Jestli tě to uklidní, tak v holandu sem byl a vím wo co go, a to že dáš 5 špeku denně a prokládáš to spacákem - no to ale není věc legalizace ... to je tvým osobním přístupem ....

A proč mě to zevšednění pobavilo ????
Protože většina lidí tady si těch 5 špeků denně může dát, či dává, ať je to legální nebo ne .... a zase jde jen o ten osobní přístup - tím chci říct - Zákon nemůže hlídat tvůj přístup k droze .... to si musí každé vyřídit sám.
Hawk .... měj se krásně brachu :D
Total kapor
Od legalizacie si slubujem, lahsi pristup k marihuane, nizsie ceny, nebudem sa musiet stykat s dealermi, a co sa tyka poctu vyhulenych jointov myslim ze to je kazdeho osobna zalezitost. V legalizacii vydim iba vyhody a tak ma prekvapilo ze niektori clenovia groweru su proti.
drinker hulič
drew: trochu to rozved - obchod: nestane se, ze by sis na trafice kupoval jak tady uz nekdo hezky prirovnal ´konopny Petry´ - kdo by chtel zasel by si do kofiku kde by si od solidnich lidi koupil, kdo by nechtek dal by si pestoval, coz pokud je to jak vsichni pisete zabava coz je, tak je blbost s tim prestat, ne? ja bych videl tu vyhodu taky v tom, ze bych si mohl vybirat osvedcene ruzne druhy travy a pripominam osvedcene, cehoz je porad jeste mnohdy nedostatek (tady se to nezda, ale me se normalne stalo ze sem pukal s jakymasi holkama, ktery mely neuveritelne spatny huleni - to tady porad je, a ti mene zkuseni proste kupujou ´od kamosa´ a ten kamos zas vod jinyho a tak to de dal ze nakonec se k tobe dostane shit. - jo holt kazdej nema domaci skrin a kdyz uz si pestuje, zazraky to mnohdy taky nebyvaj).
o me vi ze hulim kazdej kdo chce. naprosto pred nikym to netajim a sere me, ze pro plno lidi muzu bejt ´fetak´ coz uz se v negrlandu odbouralo. taky +.
a navic nahoda je blbec - ta divcina ktera kamaradum z okna hazela joint taky v tu chvili nevedela, ze se ji sere zivot.... :(
tak to sou my duvody pro legalizaci travy. rekni svy proti.
navic s tou legal. vsech drog. ja si myslim ze kazdej snad muze rozhodovat o sobe a pokud se treba bude chtit posunout dal pomoci LSD, proc by nemohl ze. tim samozrejme nemyslim legal i treba heraku, u toho je dokazany ze je to svinstvo, ale jsem pro tkz. sleharny, kde by si zavisli (nemam rad ty slova jako fetaci a smazky, to se me nelibi) mohli dat svou davku treba i pod dozorem a meli by zarucenou cistotu a nepichali by si nejaky svnisky nahrazky.
4C3
V podstate to i za mne uz velmi hezky rekl n.i.t.r.a.m. Snadna dostupnost se opravdu nemusi rovnat zevsedneni! Kuprikladu ja jsem v lete makal ve Spanelsku a celej mesic (trosku dyl, nez tvejch 7dni!) jsem mel k dispozici (a vyhulil ;)) tolik qalitniho hashe, ze takovy mnozstvi ani qalitu bych za takovou cenu (cca 160Kc/g) v CR nekoupil... (mam pocit, ze tohle bych v CR nekoupil vubec a popravde, ja bych se o to v CR dokonce ani nikdy nesnazil, protoze s ceskyma dylakama bych opravdu nerad mel cokoliv spolecnyho!).


[Edited by 4C3 on 05-11-2002 at 07:29 PM]
monk
mno teda nevim jak to vidite s tema cenama, ale ja byl v holandu pred 2 mesicema a ceny se nelisi, aspon ne mimo amstr... 5eu za 0.85g, 12eu za 2.85g, cehokoliv, krome hashe, ten je drazsi...

a k ty legalizaci... myslim ze by to neprospelo, hlavne v cechach, holandsko ma hrozne malo lidi co hulej (nemyslim zkusili) a proto to tam funguje a ten pristup na ulicich taky neni moc slavnej, ze si fetak tam rekne spousta lidi pokud hulis, vim to, byli sme tam u znamejch... =) mno a CR ma oproti tomu docela vysoky procento, takze po legalizaci by se tu vsichni valeli v parku a nikdo nepracoval... =) akorat bych upravil ty zakony, ale legalizaci ne...

jo a s tim zevsednenim souhlasim =) i kdyz to na me prislo az v praze, protoze v holandsku sem byl rad kdyz sem ustal 2 speky denne =)
Al-Ban
...takze po legalizaci by se tu vsichni valeli v parku a nikdo nepracoval...

Pokud to myslíš vážně, tak jak je možný, že se v současný době všichni huliči jen neválej v parku a dokonce i pracujou ;)? Vždyť to je přece blbost. Osobně by mi taky stačila dekriminalizace, ale pokud jsou některé drogy legální, tak je nesmysl, aby jiné legální nebyly:"Vy můžete "fetovat", ale vy už ne, protože...proto!"???
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3544
C00l_D@e
Proste si chci pestovat co chci a nechci aby mi hrozilo nejaky riziko, mimo toho ze budu poradne zhulenej :-D
Myslim ze legalizace by urcite nezpusobila to ze by se vsichni valeli a nepracovali, spis si myslim ze by lidi mozna min chlastali a vic by misto toho hulili.
A asi jako vsichni tady, proste nechci aby o mne nekdo tvrdil ze ja jsem fetak. Nejvic mi to smrdi od lidi co si beztrestne chlastaj a jsou porad v lihu.

Proc musime bejt spolecnost zalozena na alkoholu a ne na marihune???


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma