Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

Stránky: [1] 2 
Prvni IN 150W vybojka - Klikni zde pro originální téma
Meccman
Po dlouhem premysleni a realizovani sem konecne sve sehnal a vymyslel.Box uz mam doma V-Š-H 1m 50cm 55cm s osvetlenim 150w HPS. Ofuk klipsak do auta odtah pc fan pritah tak samo. kvetinace 5.7l ctvercove.



Potrebuju poradit uz jen se substratem.Divalm sem se v obchodech ale nechci ho kupovat uz udelany chtel by sem si udelat vlastni..ma te nekod nejake typy a napady jak sestrojit takovy substrat? ocenim kazdy napad..;)


Foto dodam po oprave fotaku..:D Pestu zdar a rady uvitam.
burk
čau
no abych ti řek po pravdě tak bych ti na 100%doporučil si koupit v kamených obchodech groweru substrat(sou dost v pohodě bych řek jááááá) ale když nechceš tak skus kouknout na FAQ maj toho tam kuci dost o tvém problémku....no at se daří
maj sa čau
Meccman
Skuknul sem to a asik kupim v Groweru no..:D Prikladam foto ze stavby boxu a dalsi budou jak uz sem zminoval az se opravi fotak..:D
undergroundman
rozhodně bych koupil hotový substrát!to je to jedna za tří nejduležitějších věcí,doma si to sám tak dobře neuděláš ,pokud s tím už nemáš dlouholketé zkušenosti.fakt radši kup,jinak budeš litovat :D
Meccman
jj dik. a jeste nejake hnojky poradite? Dobre a za rozumnou cenu..:) dekuji..:D
undergroundman
zkus plagron nebo hesi:)
gravedigger
citace:
Původní příspěvek od Meccman
jj dik. a jeste nejake hnojky poradite? Dobre a za rozumnou cenu..:) dekuji..:D


komplet od Biobizz...je to cca o půlku levnější jak plagron a kvalita srovnatelná...
Meccman
kopil sem nakonec Plagron no..
undergroundman
určitě dobrá volba :)
SmokeHillz
Cuz chlape!Jak tak koukam na ten tvuj boxik,je peknej...Ale na 150,se mi zda strasne uzkej...Jak na 1 kyti.Urcite je ta tvoje lampa srovnatelna s 200w usporkou.Nezapomen ze kytky rostou do do jehlanoveho tvaru,cim vyssi,tim vic potrebujou prostor.A podle myho,urcite by ti lampa krasne prosvitila 4 slecny.Ale to necham na tobe.Jinak doporucim bio bizz,dobra cena/efekt.Ja je kombinoval s hesi...Kdyz si koupis predhnojenej substrat,celou rustovou fazi nemusis hnojit nicim,snad jen root juicem+bio grow,ale jen tak 2ml/l.Ale nezbytny to nejni.Na kvet staci topmax+bloom complex,kamos jel jen tyhle 2 hnujky+ predhnojenou hlinu guanokalong a bylo to fajn,ja si trosku vic zaexperimentoval,ale jakej to ve vysledku bude mit efekt jeste nwm...Zatim jsou zdrave a vitalni...Tak hodne zdaru v growu...!
Meccman
No sem ovlinen prostorem.na sirku to ma nakonec 60cm a do hloubky 45cm nenadelam nic no veci prostory nemam. Snad to vyjde no..uvidim je to 1 In takze si to vse odzkusam a pak pojedu naostro..:D ale doufam ze to hodi aspon nejake dobre speky..:) At ti to taky dobre Pali..:)
Meccman
Konecne sem o neco pokrocil.Kviti uz roste takze v poho..Lampa se porouchala ..:( takze sviti 2x33W usporka s poulicni Lampy.Da se to.Kviti je zasazeno asik 4 dny ze seminka takze pohoda jeste stale sou v Jiffe a necham je tam tak 4 dny jeste pak hodim do truhliku.3.7L se zeminou Plagron Grow mix..:)
Meccman
Shit Foto ---> neni Fotak
Smíšek
Možná hloupý dotaz, ale úsporka z pouliční lampy? To jako CFL? :-o
Já jsem si myslel, že do pouličních lamp se cpou výbojky, nedovedu si představit, jak by úsporka dosvítila z výšky třeba tří metrů na chodník tak, aby bylo i něco vidět :D
Meccman
No taky sem se divil.Ale je tomu tak.Delam totiz na obci a jak sem mel sebemenci chvili se dostat do skladu valil sem tam ze vemu vybojku.Ale propal.Vybojky se davaji to ano ale bylo mi receno ze jen do starych typu lamp a nebo to tech vysokych.Ja mam ty 33w usporky a ty se davaj do 2-3 m vysoko a sviti az na zem.Je to zar jak prase nejde se dotoho svetla ani podivat.Je to zajimave ale je tomu tak.:)
Meccman
Kviti roste..:) Dal sem uz do Plagron Grow zeminy prtoje ty Jiffy se mi zdaly nejake divne..Uvidime no..resim ted spise odtah .Kde ho umistit aby mel co nejlepsi Odtah .A pritah nechat normalne Pasiv?
Meccman
Zdravim. boxik se uz zacina zaplnovat:drools: Mam 2 kyticky ze seminka stari 6dni a odruda Bila vdova. A jednu co sem koupil od znameho je to ale vypestovane za oknem. Ma tak mesic si myslim. Ma to byt Supr ckunk. Uvidime no. Dam kdyztak nejake foto ale Shit no..:( foceno telefonem. Ten Supr ckuncik dostal vcera hned zalivku Algra growem. Uvidime..:rasta:
Meccman
Foto toho kviti SC ..:)
Meccman
2
Meccman
3
Meccman
Prosim o radu.Sazenicky co vyrostly ze seminka zacinaji uvadat. no respektive usychaji listky..:( co stim?
tornado12
Buď schnou nebo sou přelité.

Přelité kytky: schnou od špičky listu směrem ke středu listu přitom list vypadá dobře.( napnutý a zdraví list s hnědýma suchýma špičkama )

Nedostatek vody: rostlina neschne ale vysává přebytel vody z listu. listy tím pádem sou povyslé jak péro po ránu. ( listy bez energie, svraštělé povyslé ) !! pokud zaliješ tak za 24 max do 48 hodin opět nabydou a budou ok.!!
Meccman
Sou prelite :( jak se zbavit te vody kdyz je hlina nasakla dal sem to co nejblize to slo k lampe at je to v teple. Snad to pomuze.
tornado12
jednoducho - nezalívej a ono se to spraví.

Já mám v hlíně a zalívám jednou týdně a vydatně. ( 6l hlíny na kytku )

Když nesou známky nedostatku vody tak je zaleju zase vydatně.

Jako začátečník sem měl s přelíváním neustále problémy. dobré je si dát cykli.
( nebo zkus to nechat uplně vyschnou. potěškej květináš a potom pořádně zali a znovu potěškej. je to rozdíl klidně i 2kg. ) podle toho se potom můžeš řídit.

Te´d s tím nic neuděláš. prostě počkej.
(pukou máš vlhkos nad 80% tak klidně nezalívej delší dobu. vyšší vlhkost ti zpomalý vysichání a kytky si můžou brát vody i ze vzduchu.)
Jak to třeba chodí u řízků které musíš mět v pařníku. ( berou si vodu hlavně ze vzduchu.
Meccman
Diky. A co stou velkou kytkou? nejak by ji to chtelo zmencit hodne se natom slunicku vytahla dovrchu uz sem ji na 4 patre zastipnil FIM ale snad se trosku zakocati aspon listeckama. Uvidime co sni vyroste. Uvitam kdyztak nejakou radu :)
Meccman
Jinak:

Teplota pres den 25°C

Noc kolem 23°C

Vlhkost nemerim neni jak ale neustale vlhky rucnik a kropim casto :)
Meccman
Vcera sem to velke kviti trosku poohybal pomoci provazku. Udelal sem ji stonek spise do S nevadi to?:D ale zdala se mi strasne vysoka. Ted je polovicni. Zitra dam zalivku s hnojkama. Sazenicky sou ne **** spis by to chtelo rezy. asik je vyhodim a koupim nejkej ten rezik . Mate nejaky typ z okoli Ostravy? Kdyztak kuknu na Forum.
Meccman
Jeste sem vcera dodelam odtah pomoci PC fanu ale nwm jestli jeden bude stacit. Klasicky Pc fan s pocitacove skrine. a na Ofuk sem poufil PC fan se zdroje ten veliky. kytickou to krasne pohupuje :) Mam nechat ty Pc fany bezet Non-stop nebo je nejak nacasovat at se spinaji nejak casovane? Sem na Elektro skole takze mam pristup k takovymhle hrackam a ruznym p*c*v*n*a*. Akorad je to muj 1 Grow a sam jeste nevim co je dobre a co ne takze nwm proste :D
Meccman
Pritah pasiv :) Mam dat na pritah taky nejaky PC fan? Bude to asik pro kyticky lepsi kdyz jim tam budu vhanet cerstvy vzduch ne? :)
Yakuro
Ahoj
Ve chvili kdy budes mit dost silnej odtah,uplne staci pasivni pritah.Vzhledem k tomu ze necekam ze mas nakej zazracnej odtah mozna by dalsi na pritah nebyl od veci.. Jinak pokud muzes vetraky nejlepe nech bezet i pres noc at maj holky cerstvej vzduch.
Meccman
Dikes Yakuro dam jeste jeden na odtah a jeden na pritah.snad to bude v poho.
tak si udělej řízek z týhle ne? normálně ten svršek šmikni, stonek pojeb stimulaxem a stč klidně do hlíny pod pařník a za tejden se ti rozjedou kořínky, spodek týhle kytky si taky můžeš nechat, v mezipatře se ti rozjedou nový výhony a voila máš dvě menší kytky - lepší využití prostoru a hlavně si je můžeš dál zastřihávat a vohybat... glhf
darxtar
a neboj sa to ohynat. kludne s nimi trenuj az do extremu. ja som uz povyrabal rozne slucky a ohyby az by niekoho zabolelo :D ale kytka zosilni a bude kosatejsia. Vid foto chronika FIM + supercropping
tornado12
citace:
Původní příspěvek od Meccman
Vcera sem to velke kviti trosku poohybal pomoci provazku. Udelal sem ji stonek spise do S nevadi to?:D ale zdala se mi strasne vysoka. Ted je polovicni. Zitra dam zalivku s hnojkama. Sazenicky sou ne **** spis by to chtelo rezy. asik je vyhodim a koupim nejkej ten rezik . Mate nejaky typ z okoli Ostravy? Kdyztak kuknu na Forum.


Hoj.

Klidně to brutálně přiohybej. Jak v příspěvku 33. od darxtar

Klidně vrchol cvakni a udělej si řízek.
jak už uvedl.

Vlhkost bych moc neřešil. v našich podmínkách neni brutálně nízká vlhkost. většinou kolem 50%
Malá rada.
( když je vlhkost vysoká tak rostlina má větší rozestupy mezi patrama. Reaguje tak aby se sama chranila před plísní v kvetenství.
Když bude vlhkost nižší tak poroste pěkně trochu košatější.)
Samozřejmě hraje hlavní roly odruda ale já vlhkost nijak neřeším spíš se snažím přirozeným větráním snížit vlhkost.
Ale když mám plný box (80x80cm) s 18 kytkama tak si kytky vytvoří přirozené mikroklima s vlhkostí okolo 80% vysokým vypařováním z povrchu listu. Tím i podporuješ transport VODY a ŽIVIN od kořenu do listu.

V tvojem případě experimentuj extrémním ohýbáním.
popřípadě lámáním a zaštipováním.
Meccman
Diky :D takze mam udelat ten rez z ktere casti kytky? s toho posledniho patra? Celkove ma 4 ale tak po 2-3 listech posledni 2 patra sou kosatejsi. Od te doby co je pof Lampou.. :D
dogg128
Tú rastlinu ešte nechaj tak je hrozne mladá, rezi nerob na to maš ešte čas ako ty už navrhly ohni ju kludne i celkom dole ona sa nezlomí len opatrne vela štastia .
Meccman
Diky pokusim se..:)
Meccman
Kviti roste jako z vody :D Dnes sem se dival pres lupu a uz dou videt samici rysy :):) snad to bude aspon k necemu :) Necham jeste trosku zakosatit a pak prepnu na kvet ne? tak za 10-13 dni ne? Foto aktualni dodam asik zitra :) Hlavne at to vyroste :D
dogg128
10-13dní ? skvor tak mesiac alebo aj viac :D
Meccman
Ja myslel tu Velkou :D. A nastal nejaky skratik ta zacal se mi nejak divne zbarvovat Stonek a Stonky od Listku.Takova tmave fialova barva.. Nevite cim to muze byt? Fosfor?
Meccman
A dalsi problem je ze uvadaji listy :(
Yakuro
Ahoj ve fialoveni stonku bych nehledal problem je to naprosto bezne u mnohych genetik.Vadnuti listu uz bude horsi.. nezalivas moc casto? nebo naopak malo?Ph hlidas?
Meccman
ph je na 6.5 + - a to zalevani.No myslim ze tak normal skusim ale trosku zmirnit.. snad se to spravi:D Diky.
Meccman
a cim upravit kdyztak PH? ja nastesti nijak neupravuju voda co mi tece s trubek ma 6.5 +- Ph podle kapkoveho deficitu:D
Yakuro
S tim zalevanim jde hlavne oto nechat pudu dobre proschnout nez zalejes znova.
Ph 6.5 mi taky neprijde jako takovy brutal.. jako ideal se ve faq uvadi 5.8-6.2
Jinak na snizeni ph se da v growshopu asi za 160kacek roztok
Banány
nevim jak to lidi, kteří psali na FAQ testovaly ale z vlastních zkušeností vím, že voda kolem 7.0 pH kytkám vůbec ale vůbec nevadí/neškodí.
darxtar
6.5pH na rast a 6.3pH na kvet je ideal v hline
Meccman
takze pohoda :) Kviti roste ze dne na den :D Jak sem zacal prihnojovat tak se poradne rozjeli. Jak ty male tak ta velka. Velka je 100% samicka :) takze pohoda . Dnes nebo zitra dam dalsi foto Kviti . A docela uz zacina take vonet.. Je to krasa :)
Meccman
Problem. Na lystech se zacali obevovat Rezave fleky a konce listu sou taky rezave ---> suche. Cim to je?
Meccman
Nejake Aktualni foto.Omlouvam se za kvalitu foceno telefonem.
Meccman
2
Meccman
3
Meccman
4
Meccman
Ty rezave/suche fleky budou podle me s prehnojeni. Dneska sme dal kdytky na cely den ven vecer zase pod lampu. Snad jim to prospeje. Poradne proschnou :) Jinak tu velkou kytku se chystam koncem tydne prepnout na 12/12 .
Meccman
:D ted me asik rozkousete . :D Co 2 dny sem zaleval roztokem s 2ml Plagron Grow a dnes sem si precet ze mam zalevat 1 tydne 4 ml. :D Ale kytce to nejak nevadi . akorad po kazde zalivce hnojivem ji behej tak 30 vterin skoro scernaly stonky od Listu a lehce i hlavni stonek. Ale nejake veci znamky ze by ji to vadilo nejsou znamy. Tak ji to asik nevadi nejak moc ne ? mam stale tak zalevat nebo podle originalu ? 4ml za tyden . Ale problem je taky ze ty 4 ml maji jit do 1 L a tolik ja nespotrebuju na jednu zalivku .
Meccman
jo a ty 2 mali zmetky sem vcera vyhodil ven. Takze v boxe uz jen 1 kviti. Cekam na rezy.
BaRl0Q
Toto co ti tu mas ja mam pod 34w usporkou xDD ale k+ :P
Meccman
to je venek a pod lampou je tak 2tydny ani ne.
BaRl0Q
ok ok jasne jasne ja len rikam xD moje pojdu won xDD ale prajem stastia xD
Meccman
Diky. JA uz sem taky vyhodil vsechny ven :D NA pytel takhle musim pockat na vyplatu a zajed pro ty rezy at to ma poradne grady .. :) Growu zdar ;)
Meccman
Takze vracim se po par dnech s par upravama :D Box Furt to same 40x50 x 130 Svetlo 2x 33w usporka ---> Kvet 150W soda.

Osazenctvo 4x Power Plant : Rasta :

Ofuk 2x PC fan

Odtah : 2x PC fan ---> Nonstop

Pritah Pasiv

Slecinky mam doma teprve jeden den. Dal sem je do 3.7 L Truhliku s Plagron zeminou. Po presazeni do zaminy zalito Plagron Grow 2ml/1 L
Meccman
Zrada. Dnes mi vyskratovalo cele elektro zapojeni. Nechtene sem prepnul na 20 V a uz bylo po vetraccich. Musim ted rychle sehnad nahradu . V boxe mam jen jeden PC fan na ofuk jinak zadny jiny nejede. Kdyz se sere tak se sere no .. Snad to Slecinky par hodin bez vduchu vydrzi . :D
Meccman
Nejaka aktualizace :D Kviti roste a roste. Dene casto kropim zvlhcovacku totiz nemam ale kitickam to nejak nevadi. Jeliks ted nemam ventilaci bojuji s teplotou pres den dneska stoupla i pres 30 stupnu. Coz je hodne. Snad to holky vydrzi. Na odtahu se stale pracuje ale financni hodnoty sou prazdne takze vyplata Forever :D Jinak dekuji za K+ doufam ze vas nezklamu a dotahnu to nekam k libeznemu konci. Je to moc fajn divat se na neco cemu ste dali zivot :) :rasta :
Meccman
Nejake Foto --- > Telefonem :D
Meccman
Rizky sou doma 4 dny. Svitim 20/4 a roustou :) zalito zatim jen 1 den 2ml Algra Grow /1 Litr vody 48 odstate. Ph kolem 6.7
Meccman
Take by sem chtel velmi podekovat Clenovi Groweru --- > LAmater Za fakt nadherne silne a zakorenene rezy ! perfektni jednani i cenove dostupny ! Vazne BOMBA ! Kez by bylo na svete vice takovych lidi !! Pokud je mozno nekde napsat chvalu o LAmater tak mi prisi povezte kde rad ho tam dam vazne si zaslouzi tam byt .
Meccman
teplota ke dni 9.7 Den 29-32 -- > kolisalo to. Noc 22 stupnu
SmokeHillz
Muzes napsat hlave,at ho da do bile listiny,a kdyz se mu tam sejde vic pochval,je tam!
Meccman
ok diky
Meccman
Dnes sem procital fora a nekteri lide prepinaji na kved uplne brzo. Vcem je to lepsi ?
gravedigger
co je pro tebe uplne brzo ? na sodiku to staci cca 14dni na rustu...hlavne zalezi kdy si to chces prepnout ty sam a jak hlavne ty kytky vypadaji atd...nebudes prece prepinat nejaky nerozvetveny zakrsl mrzaky...
Meccman
To mas pravdu no. Na nejake Forku sem cetl ze prepinal 13 den rustu a ty rezy vypadali podobne jak ty moje no. takze nwm ja si radsi pockam na poradne keriky :)
gravedigger
Jj presne tak a asi mel i vetsi wataz ne ?, nikam nemusis pospichat. At se dari.
Meccman
vataz mel 125W usporku grow myslim.
gravedigger
Hod sem link
Meccman
Tak to uz asik nenajdu ale skusim se podivat.
Meccman
Mam dotatz. Co kdyz dam pres den kytky ven na slunicko ? Myslite ze by jim to mohlo uskodit ? Svetelnou periodu mam 20/4 a doc maji od 9:30 do 2:30. Takze kdyz budou pres den venku tak by to bylo jako kdyby sem v boxe svitil. A meli by jeste vice svetla si myslim ne ?
Yakuro
Myslis spravne :)
Meccman
Dnes sem se presvedcil jak je Cesky narod zavystivy a nespravedlivy. Ktviti ktere bylo na zacatku v boxe a bylo vysazeno ven bylo dnes odczeno a znehodnoceno. . :( nasel sem jednu slabou kytku vyhozenou kousek od baraku a dalsi 2 byli odcizeny. Velikostne meli tak pres 40cm ale nejde mi o to ze to uradli. v Dnesni dobe se krade vsude. ale s kytky nic mit nebudou jedna je samec a druha hermac jedine mliko :D Snad jim to za to stalo. Jo a vse se odehralo v bily den :) s v baraku mame Pitbula ale bohuzel nebyl asik v tu dobu pusten no. takze na **** ale aspon vidite jak malo staci nekomu ke kradezi.. Kur*y jedny !!
gravedigger
svine...
Meccman
Neudelas nic. urcite je lehci prijit a ukrast to nekomu a jen si to zklidit ale neni to ono. Kdyz se kazdy den divas jak porostlastarasne se o ne. Vubec si to ti lede neuvedomuji .. Jebat osazenstvo v boxiku je taky pohodka :)
Meccman
Dnes sem konecne nakoupil Veci na nove ovzdusneni. Zakze :

Pritah --> 1x PC Fan ale zda se mi zbytecny asik dam Pasiv.

Odtah --> 2x pc Fan kdyz jedou na plny vykon sou to fakt pecky .. :D

Ofuk zatim 1 x Pc fan S kvitim docela doust houpe ..

Chci take dodat ze vsechny Pc Fany me vysli na 120kc Jeden 24kc :D ve www.gme.cz Vyprodej PC fanu.. Doporucuji :P Vse mam napojeno na 200W zdroj s PC. V noci krasnych 24 stupnu a vetraky jedou napolovinu. Na plny vikon sem neskousel pres noc zatim . ale pres den krasnych 28 stupnu na plny vykon.. :) nadhera ..
Meccman
Kviti bylo ke vcerejsimu dni ohnuto o 90° jen 2 kviti. Dalsi byli zastrizeny Fim technikou snad se mi povedla. Dnes zalito 1ml ku 30ml na kytku algra Grow. Nezdase ze by jim to vadilo :D Foto co nejdriv dodam. Kiticky sou 8 den na periode 20:4
Meccman
Tak tady sou slibovane Fota. .. Jen ale 2 Mpix .. :(

Kviti --> pokus o Fim.
Meccman
Kviti ---> ohnuto o 90°
Meccman
Se zhora -- >
Meccman
Dalsi kviti o 90° s boku.
Meccman
s vrchu..
Meccman
Se zhora kviti o 90 °
Super ohýbání se vůbec neboj viděl si to sám u mě jak to mam polámaný na ty jedný :D a jinak PH 6,2 je málo dobré a ještě luxusnější je mít 6,7 :) jinak úprava PH citronkou 5-6 kapek na litr a nebo popelem s dřeva super věc :) další věc zkusil sem všelijakou hlínu a prostě nejlepší je Biobizz a nebo Plagron aj osobně používam Plagronek a co používáš za hnojky ? K+ A sleduju tě :D
Meccman
Ja mam taky pudu Plagron Grow a hnojky --> Algra Grow,Algra Bloom nic vic neni v Groweru rikali ze tydle 2 bohate staci ale nwm no .. Jedu 1 in takze dostavam teprve vse do paly :D
Tak to máš výbornej výběr :)
Meccman
Dnes sem rano prisel k Boxiku ze se podivam na svoje krasky a pri otevreni boxu mi malem vypadli oci. :D Kytky za noc neuveritelne porostli -->jak do vysky tak do obemu.. Krááása :) Valim je dat na slunicko opalovat mozna prihodim nejakou fotesku nejake krasky. Teplota 28° den noc 25-26 .. Pres poledne kdyz je venku 34° v boxe takovych 30-31° Max :) Krasky sou 10 den na rezimu 20/4 :P
Meccman
Nejake Fotecky ..
Meccman
1
Meccman
2
Meccman
Nwm jak to udelat aby sem mohl dat vic jak 1 foto :( Nebudu tu spamovat :D takze asik jedine Galerie no .. Kdyztak nekdo poradte jak se to dela .. Diky .

Jinak kviti 11den . Dneska zalito 1.5 L odstatou 48Hod + 6ml Algra Grow :)
v micropestovani se da k prispevku pripojit vzdy jen jedno foto :)
Meccman
aha diky.
Meccman
Uvazuju o Srog . Kdy tam tu sit dat ?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma