Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
First out -- 4x ES, 1x PPP - Klikni zde pro originální téma
figaro
Minulý rok jsem přes zimu jel Early special i Pure Power Plant (oboje Nirvana) pod LEDkama a i přes nízký výkon zařízení (moc měkký zdroj, jelo to 40W místo 140W) se velmi slušně vydařily. To byl můj první IN. Tenhle rok jsem se rozhod kytky hodit ven, co z toho vyleze.

Sadil jsem předpěstované kytky ze semen za oknem koncem června. Power plant jsem sadil až asi před týdnem (8.6.2010), fotky dám až bude větší než 4 malé lístky uprostřed květináče.

Genetika: Semena 4x Early special + 1x Pure Power Plant
Půda: Agro default substrát + perlit + keramzit
Květník: 40l bedna na maso pro ES, cca 5 l pro PPP
Hnojky: Biobizz Biogrow, Biobloom, TopMax
Voda: odstátá dešťovka

Že jsem je neměl dávat dohromady do velké nádoby a radši je dát zvlášť, to už vím :) Neměl jsem doma dostatek velkých květináčů (IN jsem jel ve 3,5l) a tak jsem to vyřešil takhle.

---
Zaseto: 15.5.2010 (naklíčená semena na kuchyňské utěrce)

Stav 1.6.2010 (15. den růstu)
Fotky ukazují stav asi týden po přesazení. Jakmile jsem je dal ven, tak asi po třech dnech přišly kroupy a ulomily dost listů z malých kytek. A za další tři dny slimáci dílo dokonali. Slunko moc nesvítilo a bylo furt hnusně. Navíc se mi do toho daly mšice. No pech! Proto na fotkách vypadají tak, jak vypadají.
figaro
Stav k 8.6.2010 (23. den růstu)
I přes pomalý start už si kytky vedou docela dobře a začínají vypadat tak, jak jsem si to představoval. Více slunce dost pomohlo. Mšice jsem vyřešil Pirimorem.

Zkoušel jsem vyrobit kolem kytek ohrádku ze subaté PET flašky ale dopadlo to tak, že tam slimák stejně vlezl a zase bastard ožral tu malou nejvíce poničenou kytku! Tak jsem si řekl, že takhle to dál nejde a do PET flašky s dírama (aby tam nemohly kočky a ptáci) jsem dal Vanish. Od té doby je klid (až na hromadu mrtvých slimáků v okolí). Pokud vám tenhle sajrajt není proti srsti, takový způsob jeho použití rozhodně doporučuju!

Proč se ty listy tak divně kroutí a vůbec se kytky tváří divně, to nevím. Možná to hnusný počasí.

Na fotkách je dobře vidět okus od slimáků. Jsou to vážně otravní škůdci!
figaro
Stav k 15.6.2010 (30. den růstu)
Slunko se kytkám evidentně líbí a tak rostou jak šílený. 10.6. jsem je pohnojil 2 ml/l BioGrow a za další dva dny to stejný. Asi jsem to trochu přepísk, tak jsou lehce spálený spodní listy. S dalším hnojením ještě tak týden počkám, teďka budou dostávat jen čistou vodu.

Odstranil jsem ohrádky kolem stonků, stejně byly k ničemu. Nejmenší kytka zůstává furt malá, s tím už asi nic neudělám.

Ta největší vypadá, že bude asi samec, na poslední fotce uvidíte něco, co vypadá jako koule. Ještě počkám, až to bude více zřejmé.

Škůdci se mi teď už vyhýbají, doufám, že to tak zůstane.

Power Plant je ještě pod PET flaškou na jiném (před slimáky více chráněném) místě, dám ho ke zbytku osazenstva někdy koncem týdne.

Na dvě největší neokousaný kytky jsem aplikoval FIM. U jedné se zdařilo, z uřízlého místa na vrcholu hlavního stonku rostou 4 malé lístečky + dvě nové větve okolo. Na druhé kytce se to chová jako klasický záštip takže rostou jen dvě okolní větve kolem hlavního stonku (nové, po záštipu). Malou kytku stříhat nebudu, už tak se větví kvůli zásahům slimáků dost sama od sebe. Poslední kus v bedně je taktéž okousaný a větví se dostatečně sám.
figaro
Stav k 22.6.2010 (37. den růstu)
Early specialy pokračujou docela dobře v růstu. Hezky se vzpamatovaly z přehnojení a i spodní listy už vypadají normálně. Protože jsem začínal mít pocit, že jsou moc blízko u sebe, tak jsem je uvázal ke stranám květníku -- teď mají hlavní stonky na úrovni rožků. Nejmenší kytka má tím pádem víc prostoru pro růst a evidentně jí to svědčí. V přivazování budu pokračovat aby se kytky nebyly tak vysoké. Další zaštipování nemám v plánu, až kdyby z toho za dva měsíce bylo nějaké listnaté monstrum :)

Za týden zalito 2x 2ml BioGrow, taky jsem trochu prohrábl půdu aby nebyla horní vrstva tak tvrdá. Uvažuji o vápenci, naměřené pH se pohybuje kolem pěti. Jenže těm archivním komunistickým lakmusovým papírkům se asi moc věřit nedá... Ještě uvidím (případně seženu spolehlivější měřák).

Zasetý Power Plant už hezky, i přes počáteční problémy, vylezl. Měl nějaký problém s otevřením děložních listů, furt mu na nich visel obal semene. Tak jsem mu trochu píchl, zdá se být v pohodě (ač mu ten obal na jednom děložním listu furt zůstává). Celý týden byl pod šturcem kvůli vlhkosti, teď už jsem ho ale dal ven aby mu zesílil stonek.

Obě ušmiknuté rostliny vyhnaly pěkné mladé výhonky. Sice se trochu zastavil primární růst ale zřejmě to mělo vliv na zrychlení růstu sekundárního -- je možné pozorovat mnoho výhonů mimo hlavní stonek.

Celkově jsem s výsledky spokojen, limitujícím faktorem tohoto growu je evidentně málo slunce vlivem nepříznivého počasí :-/

Škůdci se mi vyhýbají, slimáčí past dobře funguje. Akorát už docela smrdí, asi ju budu zas muset vyměnit :)
kniga
Zdar, kytí jsou moc pěkný. Nechápu ale proč je nepřesadíš.... ?
figaro
No, domníval jsem se, že by mohly už mít zapletený kořeny, což by celou věc komplikovalo. Ale jak tak nad tím uvažuju, tak je to asi blbost v porovnání s tím, co bych přesazením možná získal :) Ještě se rozmyslím.

Dík za názor.
figaro
Stav z 29.6.2010 (44. den růstu)
Tak jsem se rozhodl, že milé osazenstvo Early Specialů přesadím do většího. V Bauhausu jsem pořídil za 49 Kč/kus dvacetilitrové kalfasy, udělal do nich díry a přeměnil je tím na luxusní květináče.

Kytky byl docela problém přesadít, měly v té bedně na maso hafo kořenů, dost jsem jich musel přetrhat. A pokud si někdo myslíte, že stačí netkaná textílie abyste pak nemuseli vybírat kořeny a hlínu z keramzitu na spodku, tak se mýlíte :)

Kytky jsem tedy rozdělil a s přisypanou hlínou stejného složení jako bylo výchozí (default Agro substrát + perlit + keramzit) jsem je přesadil do zmíněných kalfasů.

Jelikož byly v původní bedně ohnuté, tak se teď budou muset srovnat, jsou takové zhrbené :) Na fotkách vidíte stav dva dny po přesazení. Jsou ještě docela schlíplé ale nemám pocit, že by jim to nějak zásadně ublížilo. Uvidíme tak za týden. Jo a dost chlastají :) Hnojit je zase začnu asi za týden, teďka budou mít ještě nějaké živiny z té nové půdy (objemově je to půl na půl).

Powerplant jsem už přesunul na cílovou lokalitu a je též na fotkách vidět (červený květináč). Roste celkem v pohodě, nic co by stálo za zmínku. Snad stihne dosáhnout nějakou rozumnou výšku než začne kvést (na to máme ale ještě dost času).

Jen by mě zajímalo, jak moc early budou Early Specialy v outdooru, nemám s nimi po této stránce zkušenosti.
figaro
Stav k 6.7.2010 (51. den růstu)
Tak se nám ta zahrádka začíná pěkně rozjíždět :) Kytkám nové květníky i dostatek slunce evidentně svědčí a zvláště dvě nejvíce nalevo rostou docela divoce. Esi to tak půjde dál, tak to bude opravdu velmi příjemný podzim :)

Tento týden už jsem opět začal hnojit, obvyklá denní dávka je 1 L zálivky s 1ml BioGrow na kytku, zbytek čistá voda (asi tak 3 litry na kytku celkem). Zalívám dešťovkou takže pH moc neřeším. Možná taky proto, že moje lakmusové papírky stojí za prd, nejde z nich nic poznat a elektro měřák jsem si ještě nepořídil.

Jak je z fotek jasně vidět, tak se nám šecky Early specialy pěkně srovnaly a nerostou nakřivo. Před 5 dny dostaly do zálivky bonus v podobě Stimulaxu a zdá se, že jim to prospělo.

Powerplant (v červeném květináči) se docela rozjel a vypadá to, že brzo předhoní nejmenší z ES.

Jinak vcelku nic nového, škůdci žádní. Většinou je teď večer po zalití rosím, zdá se, že se jim to líbí.

Nějaké rady co a jak bych měl ještě vylepšit?
figaro
Stav k 13.7.2010 (58. den růstu)
Tááák jsem tu zpět s aktualizací mé kopřivové zahrádky. Kytky mi dělají radost a rostou fakt hodně dobře. Asi jim chutná ten Biogrow, co jim dávám k jídlu (1 ml/L, poslední dobou občas i 2 ml/L) :)

Zdá se mi, že v poslední době zrychlily růst do výšky. Nejvyšší má 78 cm, nejmenší 40. Z toho důvodu jsem je taktéž asi před 4 dny zaštípl (mimo té nejmenší kytky), snad je to trochu přinutí růst víc do šířky (i když jsou to pěkné keře).

Starosti mi dělá trochu Powerplant (červený květináč), který se strašně táhne do výšky. Navíc mu spodní dvě-tři patra ožral hajzl slimák (fotka č. 4). Tak jen doufám, že nedopadne jako metrová tyčka s maličkou palicí nahoře :) Snad ho trochu zpomalí ten záštip a pustí nějaké spodní větve.

Jinak celkem pohoda, snad je častěji zalívám, když je teďka tak teplo. Ale 8-10 litrů denně na celou zahrádku obvykle stačí. Dešťovka už pozvolna dochází, tak snad teď i trochu zaprší aby bylo zase čím zalívat.

U Early specialů je možno pozorovat dva fenotypy. Jeden má tlusté mohutné stonky a veliké listy (spíše indica, např. fotky 3 a 5), druhý je spíše sativózní s tenčími stonky a tenčími čepelemi listů. Na fotkách to asi nebude moc vidět ale jedno feno je kytka úplně napravo a vedle Powerplantu a druhé ty kytky mezi nimi. Zajímavé na tom je, že tyhle fena se projevily jen u kytek "zaštípnutých" slimáky.
Ahoj Figaro, koukam ze tu mas tread tak nejak sam pro sebe, tak ti sem hodim nejakej komentik, ty kyble z bauhousu sou fakt dobre, taky sem nad nima velmi premyslel (ale zasadil sem nakonec rovnou do hliny) fakt dobra volba. Tim presazenim si tomu urcite pomohl, po tech dvou kytkach to moc budoucnost nema. Je lepsi obetovat nejaky ty koreny, kdyz bude mit kazda svoje misto. K tomu PPP, doufam ze se vzpamatuje, s tim zastrihnutim si udelal dobre, rozdeje se pekne, jinak ty 3 kere zleva... luxus :) To mas nekde u domu takze jim dopravas peci kazdy den ze ?
figaro
Čau, jo ty kýble jsou luxus. Hlavně za tu cenu...

Hádám, že mám ještě tak měsíc růstu, možná víc, tak si myslím, že ty zástřihy PPP ještě dožene. Ty ostatní jsou fakt v pohodě, až se divím jak se nafukujou před očima.

Jo mám to nedaleko takže se jim můžu věnovat každej den (pokud zrovna nejsem někde mimo). Snad tomu budou výsledky odpovídat :D

A díky za K+.
panewfs
Pěkný keříky, neboj 100%ně to dohoněj. Ať se daří, budu sledovat
figaro
Stav k 18.7.2010 (66. den růstu)
Tak jsem se dneska vrátil z víkendové akce a zjistil, že už máme jednu jistou slečnu. Jde o ten zastřižený Powerplant (dokonce se skvěle povedl FIM!)

Taky to vypadá, že ta pořádná tučná největší ES bude asi kanec což mě docela sere protože z ní mohl být slušnej výnos. No, uvidíme, co ty další tři zbývající ES. Příští sezónu už ale pojedu s fem semenama, ty nervy mi za několik (desítek) vyprodukovaných semen asi nestojí :D

Celkově se růst docela zpomalil tím záštipem (zejména jeden ES se z toho vzapamatoval až někdy teď). Taky jsem si myslel, že mám ještě aspoň měsíc růstu ale vypadá to, že budu sklízet snad ještě koncem záři, pokud to s tím kvetením půjde dál tak jako teď.

Začal jsem hnojit na květ 1 ml/L BioBloom a 1 ml/L TopMax. Příští týden má svíti hafo slunko, tak snad toho bude víc co na ukázání.

1. fotka - pestíky PPP
2. fotka - koule ES
3. fotka - jak taky může dopadnou FIM když se nezadaří :)
figaro
No a pak tu máme ještě pohledy na celý manšaft. Budu asi muset výhledově dát na ty keře za kytkama nějaký plátno aby vůbec bylo vidět, jak to roste :)

Jinak výškově si kytky stojí takhle (zleva)
81 cm
89 cm
82 cm
50 cm
60 cm

Blížící se květ naznačuje i slušný sekundární růst kolem stonků. Jsem opravdu rád, že se začíná dobře větvit i později zasetý Powerplant. Nejmenší ES (druhý zprava) má sice mega listy ale při té výšce...no nevím nevím :)

Jinak myslím, že růst 10 cm za 5 dní není vůbec špatný :)
figaro
Stav k 18.7.2010 (68. den růstu)
Dnes jen krátce a bez fotek. Ostatně za ty dva dny se toho celkově až tak moc nezměnilo. Jen se mi už podařilo identifikovat pohlaví v podstatě všech kytek. Nečekal jsem nástup květu tak brzo, rozhodně bych totiž kytky nezastřihával, kdybych věděl, že za 14 dnů ukážou preflowers :)

Výsledky jsou tedy takové: mám dvě jisté samice, jednu dost pravděpodobnou, jednoho jistého samce a jednoho pravděpodobného. Raději bych sice 4 samice z 5 ale i tohle je docela v pohodě.

Výška kytek + pohlaví (odpovídá obrázku z předchozího postu):
81 cm asi SAMEC
90 cm SAMEC
82 cm asi SAMICE
52 cm SAMICE
62 cm SAMICE

Pokračuji zalíváním Biogrow, Biobloom a TopMax, vše po 1 ml/L. Příští týden zvýším dávku Bloomu na 2 ml/L.

Z nejmenšího a zároveň nejhezčího (tlustý stonek, velké listy, hustá patra) Early Specialu jsem udělal pokusný řez, snad se chytí. Jen byl docela problém najít vhodnou větev k řezání, kytka má jen 3 velké, jednu menší a pak už skoro nic, jen tunu mini lístečků.

Nějaké nápady, co s kytkami dále provést? Až si budu na 100 % jistý pohlavím samců, tak je ze zahrádky odstraním a nechám dokvést na místě, kde mi nebudou moci oprcat samičky. Kdyby mi nešlo i o nějaké to sémě, tak už jsou v kýblu s mlíkem :)
figaro
Hlásím se opět s aktualizací mého outu. Od minulé aktualizace se toho až tak moc nezměnilo, jen nám holky (a kluci) trochu poporostly svou obvyklou rychlostí 2 cm denně.

Mimoto:

  • Jsem kytky pozohýbal inspirován pěstem kolegy Kambu
  • Jsem to s ohybem u nejmenšího ES trochu přehnal protože praskl stonek. Ale nebojím se, že by to nerozchodil, spíš se jen trochu zabrzdí :)
  • Jsem začal hnojit Bloom 1.5 ml/L, TopMax 1 ml/L a Grow 1.5 ml/L. Zatím se to holkám líbí, dávky budu co týden zvyšovat.
  • Jsem odstranil samce.

Jeden jistý samec už šel z místa pěstu jinam, kde nehrozí, že mi oprcá samičky. Bohužel, u dvou kytek, kde zatím neznám pohlaví, se nic nezměnilo, stále neukázaly žádné preflowers.

Řez v improvizovaném pařníčku (v hlíně) se zatím drží, snad to rozchodí :)

Na druhé fotce je vidět humplózní hromada slimáků, která se přišla podívat na moje rostlinky. Naštěstí postupně hynou pod velkými dávkami Vanishe a kytky mi neožírají.
figaro
A ještě fotka Powerplantu a přehnaného ohybu nejmenšího ES -- praskl stonek.

Jo a už to začíná pěkně vonět. Stačí se přiblížit tak na 5 metrů k místu pěstu a charakteristická vůně vás praští do nosu :) Nejvíc ale voní asi ten samec, kterej šel pryč. Byste ho mohli mít místo nějakýho osvěžovače na záchodě jak má výraznej odér :D

Kytky teďka děsně chlastají, minimálně 2-3 litry denně, když je teplo, tak zalívám i dvakrát za den. Příští rok to asi bude chtít větší květináče :)

Jinak ten odstraněnej samec má už přes metr a vypadá fakt špicově (mrkněte na fotky z minulýho updatu, je to ten druhý zleva). Až dokvete, tak dám vědět, luxusní pyl bude k dispozici.
figaro
Stav k 29.7.2010 (77. den růstu)
Byl jsem dnes opět zkontrolovat a zalít holky, tak mě napadlo, že udělám update. Roste nám to opravdu velmi slušně. Pozohýbané stonky se obsypaly novými výhonky a celé kytky se zvětšily jak do šířky (za což můžu hlavně já :)), tak do výšky.

Před ohybem měly kolem 95 cm, teď mají 70 ale každým dnem se natahují. Pro porovnání -- samec na jiném místě, kterého jsem odstranil asi před deseti dny má úctyhodných 120 cm a to se o něj ani nijak zvlášť nestarám :) Asi dobré geny.

Kytky neustále obtěžují návštěvy slimáků i přes velký přísun Vanishe. Deně jich tam zemře tak 10-20, některé však musím odstranit ručně protože by uprchli. Bohužel, i přesto sem-tam nějaký slimák vyleze po stonku až navrch kytky a začne okusovat mladé výhonky. Asi máme nějaký druh stromových slimáků protože jsem předevčírem našel sliz na živém plotě za kytkami ve výši asi 80 cm. Opravdu netuším, co tam ten slimák dělal.

Ohnutí všech kytek (od včerejška i PPP) byl evidentně velmi dobrý nápad protože potom začaly divoce bujet. Plynule zvyšuju dávky hnojiva ale vypadá to, že pořád nemají dost, tak jim ještě přidám i nad hodnoty doporučené tabulkou BioBizzu. Momentálně hnojím 1,5 ml/L Grow, 2 ml/L Bloom a 1 ml/L TopMax.

Co se týče určení pohlaví, tak nejpravější ES má čím dál tím víc chloupků, plným květem bych to však nenazval, ani na foťáku by to nebylo moc vidět. PPP má chloupků jen několik, zatím žádná slává. Zbylé dvě kytky bez nějakého náznaku pohlavích orgánu, snad jen u nejlevějšího ES mám podezření na samce. Zatím si ho ale nemůžu potvrdit.
fdsafsdfsdf252
Zkus obtočit smirek kolem stonku .. dole :) mělo by to pomoct :) jinak k+
figaro
Hmm, to bych mohl zkusit. Už mě ty sliznatý svině (SS) docela vadí takže pokud je to pomůže zastavit, jsem pro. Stejně uvažuju, že pod květináče dám kus lina nebo nějaké jiné podložky a obsypu to solí. To by jim postup též mohlo slušně ztížit.
figaro
Stav k 5.8.2010 (84. den růstu)
Tož jsem tu zpět s aktualizací mého pěstu. Od předchozího updatu se událo několik zásadních věcí:

  • Jeden samec (druhý nejhezčí) ES šel do šmelcu. Je z něho konopný výtažek (celkem asi 200g listů)
  • Řízek z nejpravějšího ES zakořenil a daří se mu velmi dobře pod LEDkami
  • Nejlevější rostlina bude asi taky samec tudíž mi zbyly nejspíš už jen dvě kytky. Smůla.
  • Největší samec na oděleném místě (momentálně 135 cm) chytl plíseň, tak jsem ho musel trochu ostříhat. Dál se to ale zřejmě už nešíří takže ho nechávám v klidu dozrávat.

Vzhledem k tomu, že počet samic se dost redukoval, tak nemám z tohoto pěstu zrovna velkou radost. Hlavně kvůli tomu, že nejhezčí kytky byly samci. No, co se dá dělat, v zimě to napravíme indoorem :)

Řízek, co byl asi před třemi týdny odebrán a nechán zakořenit přímo do hlíny se má čile k světu a už vyhazuje nové listy a zvětšuje svoji velikost. Momentálně je v provizorním boxu pod 171W LED světlem, které však nefunguje správně a tudíž jede jen asi na 1/4 výkonu. Oprava by měla proběhnout během asi 14 dnů, to pak bude jiné kafe :)

Samce jsem hezky povařil ve slivovici a vytvořil z jeho 200g odhadem 30ml konopného výtažku. V hrnci se usazoval docela solidní haš při výrobě toho výtažku :)

Jinak kytky už teď zase nekvetou, mají jen pár vlásků tudíž zpráva před 4 týdny byl planý poplach. Hnojím 3ml/L BioGrow a 1ml/L BioBloom. Předtím jsem dával větší dávky Bloomu což se kytkám moc nelíbilo, tak jsem se vrátil opět k nízkým hodnotám. Dávku Grow budu ještě zvětšovat na takových 5ml/L, jen ať si holky dají.

Na slimáky jsem udělal opět past z PET flašky v kombinaci s Vanishem a zdá se, že to úplně stačí. Žádné další návštěvy v květináčích od té doby nebyly.
Kambu
Zdarec,stím hnojením na květ,je lepší menší dávky a postupně to zvedat,je zbytečné to hned moc rvat velké dávky ;) at se daří máš to pěkné :)
figaro
Stav k 13.8.2010 (92. den růstu)
Vážení spolupěstitelé, hlásím se s dalším updatem. Bohužel jsem v průběhu týdne zjistil, že (opět) ta největší kytka je samec a tudíž šla pod kudlu. Je z ní 300g listů (bez stonků, jen samotné listy), které jsem zatím dal do mrazáku než se rozmyslím, co s nimi (nějaké nápady? :)).

Naštěstí se docela začíná dařit Powerplantu (na fotce nalevo), který se po ohnutí začal slušně větvit a rozrůstat. Jo a předevčírem jsem ho přesadil do dvojnásobného (20 L) květináče s lehčí půdou, to by taky mohlo pomoct.

Zbylý Early special mi též dělá radost, má velmi hustá patra, mnoho nových výhonků, velké listy s mnoha čepelemi a tak vůbec je to pěkná kytka :) Jen má ještě docela malé sekundární větve, netrpělivě čekám až povyrostou abych je mohl ohnout :)

Tyhle dvě jsou definitivně samičky tudíž počet kytek je už konečný. Řízek, který jsem ušmikl z ES a píchl do hlíny pod LED se má velmi dobře. Minulý týden jsem ho přemístil pod CFL kvůli lepšímu růstovému spektru a zjevně mu to prospělo protože se začíná obsypávat listy a větvit. Docela mi dělá radost. Nový box ještě zdaleka není hotový tudíž je řízek zatím stále v provizoriu.

Venkovní kytky už lehce kvetou ale zatím nic extra. Hnojím 4.5 ml/L Grow a 1.5 ml/L Bloom. TopMax začnu přidávat zřejmě příští týden. Taky ještě budu zvyšovat dávky Grow protože se nezdá, že by pořád holky měly dost. Hnojky jim moc chutnají a něco mi říká, že ta litrová flaška BioGrow, co jsem kupoval minulý týden, nebude poslední :)
figaro
Stav k 20.8.2010 (99. den růstu)
Pěkné poledne. Mám tu zas nějaké ty novinky z probíhajícího OUTu, nyní již kombinovaného s INem.

Takže pěkně popořadě: ES a PPP venku se nafukují (zejména ten Powerplant mi dělá radost) a postupně obsypávají bliznami. Není to však žádný extra fofr, snad stihnou v klidu dokvést. ES jsem minulý týden přivázal větve což ho též docela nafouklo. Jinak nic nového. Krmení každý den 5 ml/L BioGrow, 2 ml/L BioBloom a 1 ml/L TopMax.

Řízek z ES je lehce nakvetlý ale krásně zakořenil a už stihl prorůst květináč. Vytváří se mu nová patra a rost spousta istů. Má však dost neurčitý problém -- konce listů hnědnou a kroutí se nahoru, na některých listech se objevují hnědé skvrny i po stranách (viz poslední fotka). Sám bych to hádal na přehnojení ale kytku zalívám jen dešťovou vodou a substrát je stejný jako u venkovek, které si nestěžovaly.

Ten klon jsem nedávno přemístil do nového boxu, ve kterém však zatím není udělaná elektroinstalace, je to taková provizorka (hnědnutí se však projevovalo už na předchozím místě). Svítím 125W CFL růstové spektrum. Zvlhčovačka cca za 14 dní dorazí z Hong Kongu takže zatím aspoň rosím ručně. Teplota je v pořádku, cca 25 stupňů. Žádné škůdce jsem v květináči ani na listech nenašel a vážně netuším, čím by to mohlo být. Snad jen že by se řízku nelíbila předhnojená zemina. Neporadíte někdo?
figaro
Stav k 28.8.2010 (107. den růstu)
Přináším opět nějaké novinky z mého skromného pěstu. Od minula je hlavně vidět, jak šíleným tempem roste Powerplant (na fotce nalevo). Hlavně už začal rozumně kvést a vypadá, že to asi celkem do sněhu stíhá :) Výška asi tak metr a půl.

S Early specialem (na fotce napravo) je to složitější. Ten sice už taky má dost chloupků, květem bych to však ještě nenazýval. Bohužel. Další důkaz, že early modely z Nirvany rozhodně nejsou early. Výška cca metr, roste spíš do šířky.

Na místě přibyl řízek ES z boxu, kterému se tam z nějakého neznámého důvodu nedařilo. Ostatní kytky proti boxovému setupu nic nenamítaly, tak tomu moc nerozumím. Třeba z něj bude aspoň na jednoho špeka :)

Na PPP se objevilo jedno rostoucí semeno (viz fotka), příští rok ho rád zaseju :) Jen doufám, že jich tam nebude o moc víc než to jedno, oprc asi nikdo hulit dobrovolně nechce.

Hnojky jsem upravil ve znamení květu (díky kolegovi panewfs za připomínku) na 2,5 ml/L Grow, 3 ml/L Bloom a 1 ml/L TopMax. Dávku Grow budu postupně snižovat jak bude postupovat květ.

Zalívám minimálně 1x denně, obyvkle však dvakrát, vypijou každá 4-8 litrů podle toho, jak moc svítí slunko. Fakt šílený :)
figaro
Stav k 2.9.2010 (112. den růstu)
Přeji příjemné, nepříliš slunečné, poledne. Přináším opět nějaké ty novinky z mého skromného pěstu.

Opět musím za poslední týden nejvíce pochválit Powerplant, kterému se daří opravdu fantasticky. Pěkně nám kvete, vypadá to, že pokud nebude dalších 50 dnů hnusně, tak z něho bude asi velmi dobrý produkt :) Další semena jsem na něm už nezpozoroval takže to vypadá, že tu naštěstí nikdo v okolí samce venku nemá. Třikrát hurá!

Na pěstební místo přibyl další účastník v podobě řezu White Widow (DP) od člena G. Nečekám, že z něj bude nějaký monstrstrom, spíš chci jen ochutnat, jaká milá Vdova bude než se definitívně pustím do indooru. Slibuju si od toho aspoň jednoho špeka :)

Early special se chlupatí ale není to žádná sláva. Taková pěkná kytka a tak neochotně kvete.

Hnojení 2 ml/L Grow, 3 ml/L Bloom, 1 ml/L TopMax. Zalívám už teďka obvykle dvakrát denně, dělá to takových 5-10 litrů na rostlinu denně podle počasí (a to mám jen 20-litrové kýble!).
figaro
Stav k 21.9.2010 (131. den růstu)
Po delší době se hlásím s pěstebním updatem. Byl jsem minulý týden v Jeseníkách a jen tiše záviděl místním growerům podmínky v podobě rozlehlých luk, kam nikdo nechodí. Též zdravím místní skleníkové growery (a že vás tam je požehnaně!).

Na pěstebním místě se mezitím událo několik věcí: Powerplant krásně kvete, začala kvést White Widow a též Early special se dal do rozumnějšího květu i když je to pořád celkem slabota.

U PPP jsem chytl hezké fialové pheno, je fakt super pozorovat, jak se každý den nafukují palice do netušených rozměrů. Musel jsem kytku už částečně pozohýbat protože začala dost přerůstat (tak metr devadesát). Aspoň budou mít jednotlivé palice více světla. Dvě hlavní rostou volně jelikož mají tak tlusté stonky, že je není možné ohnout. Snad už nepůjdou moc do výšky :) Esi bude nějaký další oprc mimo toho jednoho semena, to netuším - v tom množství palic to není poznat. Je jich fakt hafo :)

Early special se dále chlupatí (začal pořádně kvést) ale dost pochybuju, že stihne dokvést - tímhle tempem. Každopádně je to fakt pěkná kytka s milionem listů nahusto na sebe. Jen se nechce moc větvit.

Druhý ES (řízek) je na tom podobně.

WW počala s květem a když budu mít štěstí, tak možná stihne. Moc šancí tomu však nedávám.

Zálívám stejně jako v předchozím příspěvku - dost záleží na počasí. Hnojky 4 ml/L BioBloom, 1 ml/L BioGrow, 1 ml/L TopMax.
figaro
Stav k 10.10.2010 (150. den růstu) - první sklizeň se blíží
Pěkný den. Máme tu výroční zprávu ze 150. dne růstu na docela zajímavé datum :) Byl jsem nedávno Maďarsku a velmi jsem se bavil množstvím techniky, která jim tam roste kolem cest. Je prostě všude. Zřejmě nějaký pozůstatek ze socialismu. Chudáci outdoor groweři, ti musí mít mega oprcu...

Od posledního příspěvku kytky slušně nakynuly. Powerplant už je ready ke sklizni a jen čeká na dokončení flushe. Bude z něj asi pěkných pár gramů, je solidně obsypaný na to, kolik měl slunka.

Early special je mega listnatý, palice nejsou bůhví co. Ostříhal jsem z něj asi 20 deka listí aby na palice šlo aspoň nějaké slunko. Snad z toho trochu něco bude.

Vdova se má docela dobře. Dělá co může -- byla pozdě zasazena. Druhý ES je na tom podobně, žádná sláva.

Co se týče sklizně, chystám ji někdy na příští týden. Podle krystalků je PPP už zralý a možná i trochu přes. S tím množstvím listí, co už mám v mrazáku, budu mít asi též hodně konopného výtažku. Ostatní kytky si na sklizeň budou ještě muset počkat, snad to stihnou. Po plísni není ani vidu ani slechu takže to zatím vypadá dobře.

Hnojení při starém, zalívám dle potřeby. Teď už trochu méně vzhledem k množství slunce a teplotám. Každopádně je to stále 4 ml/L Bloom, 1 ml/L Grow a 1-2 ml/L TopMax.
figaro
Stav k 16.10.2010 (156. den růstu) - sklizeň zítra
Na radu uživatele Zlosin* jsem nechal milý PPP růst ještě o něco déle než jsem původně plánoval. Opravdu se ještě slušně nafoukl a zvýšil množství svých palic. Odspodu už začíná trochu žloutnout, asi k tomu přispěl taky ten flush. Každopádně jsem s tou kytkou mimořádně spokojen a gratuluju si, že jsem nechal v indooru zakořenit řízek, který se má taktéž k světu.

Zítra se ho chystám sklidit...tedy částečně. Sklidím jen plně nafouklé palice a spodky ještě nechám dojet. Příští týden má být sice docela hnusně ale teploty pořád nad nulou. Uvažuji o netkané textílii na noc kvůli ranním mrazíkům.

Plíseň se na žádné kytce zatím neobjevuje což mě nesmírně teší. A to i přes příšernou listanatost ES, který jsem musel dnes opět ostříhat. Navíc jsem mu roztahal víc větve, tak snad z něj aspoň něco bude. Uvidíme. Chuťově byl minulý rok velmi slušný a účinky byly docela brutální :D Snad bude i tento rok stát za to (i přes menší listnaté palice). Zatím o sklízení neuvažuju, nemělo by to smysl. Buď to stihne nebo zmrzne. Kdyžtak bude ledová ganja :D

S WW a druhým ES je to podobné, vdova je na tom o něco málo lépe ale taktéž slabota. Halt málo slunka.
figaro
Stav k 17.10.2010 (157. den růstu) - sklizeň
Jak jsem včera naznačil, tak jsem se dnes popoledni jal sklízet již řádně dozrálou samičku PPP. Holka to byla statná a tak mi dala slušně zabrat, očesával jsem ji (nahrubo) dvě hodiny.

Palice jsem nezbavil listů úplně (z časových důvodu), udělám to v průběhu sušení. Malé lístky z okolí palic se použijí na haš nebo do výtažku. Zbytek listů půjde asi na mlíko :)

Momentálně je tedy produkt rozložen na třech dvoustranách stranách novin, kde se bude po dobu cca 2-3 týdnů pomalu sušit. Místo není vytápěné, však suché a temné. Ideální podmínky pro opravdu pomalé sušení. Kytku jsem nesklidil celou, asi 20-25 procent palic na jí ještě zůstalo. Ty však nejsou buď zcela zralé nebo jsou natolik malé, že by ještě nemělo smysl je očesávat. Nechám je zatím ještě na kytce, třeba z nich trochu něco bude.

Plíseň jsem ve sklizeném produktu prakticky nenašel, objevila se jen na asi třech malých místech. Jsem tedy spokojen a i proto se nebojím zbytek rostliny nechat v těchto podzimních hnusných podmínkách dále dozrávat. Early special jsem přivázal na původní místo PPP a provedl mu lehkou kadeřnickou práci. Jinak žádné další změny. PPP si tedy prohodil místo s ES.

Hádat G teď nemá smysl, tedy aspoň dokud neočešu i zbytek listí. Ale pokud někdo máte fakt dobré oko...;)
Pan Ker
Pokud jsou ty fota v příspěvku výše včerejší, kytka byla ještě značně nezralá - pěkná, ale nezralá...
MDe_
Pokud možno tak to určitě nesuš na novinách a ještě doma ..
Pokud máš možnost pověs to na půdu, pokud nemáš tak aspon někde kde je chladněji a pověsit.
figaro
Ad zralost: zralá byla, krystalky zakalené. Nebo jsem ještě něco nepostihl? Tedy pokud nemluvíš o te "sklizňové" fotce - ta je už po ostříhání.

Ad věšení: je v plánu, musím dostříhat ty malé lístky z palic. Doma to nesuším, jak už jsem psal. Místo je nevytápěné, temné a suché. Bude se sušit hodně pomalu.
figaro
Stav k 23.10.2010 (163. den růstu)
Dnes jen krátce a bez fotek. Ono totiž není moc co fotit :)
  1. Sklizené palice z PPP se suší na šňůře ve vhodném suchém, temném a chladném prostředí
  2. Všechny venkovní kytky jsem, vzhledem k velmi nízkým teplotám (-3 stupně), zabalil do netkané textílie.
  3. Zbytek (nedozrálý) PPP je stále na místě a stejně jako ES se snaží dozrát co to jen jde. Nechám tam obě kytky dokud totálně nezmrznou :)
  4. Z malé WW a malého ES jsem udělal windoor a nechám je dojet uvnitř - už se začaly objevovat známky přemrzlých listů (což velké kytky zatím nepostihlo)


Jinak nic nového. Doufám jen, že se brzy dostanu k ochutnání toho PPP, nemám teď na tyhle věci vůbec čas/klid.
figaro
Stav k 9.11.2010 (179. den růstu) - FINIŠ - KONEC PĚSTU OUT 2010
Tak, vážení přátele, je to tu! Předevčírem jsem konečně dosklízel i ten zbytek, co na zahradě stále čekal. První poznatkem je, že netkaná textilie není dobrá volba jelikož se pod ní dost vyskytovala plíseň a část úrody dostala pěkně na frak. Naštěstí nic tragického.

Celkem odhaduju výsledek na 150 gramů suchýho. Z toho se mi už 90 teď válí ve skříni v zavařovačkách (zváženo) dokonale usušený a připravený k použití. Vůně smrtelná :-)

Další gramy se ještě suší. Bude tam tak 20g PPP a asi tak 40g Early specialu. Ten se moc nepoved, je děsně listnatej. Ale to listí stojí za to - viz thread Výtečná konopná bábovka :-D

Celkově su dost spokojenej, jen mi teď okolnosti nedovolují vyzkoušet finální produkt, není čas. Snad dodám smokereport co nejdříve.

Jinak z Vdovy bude tak 5 gramů asi a ten druhý ES radši ani nepočítám.

EDIT: Vdovu jsem dneska sklidil a těch 5-10 gramů toho bude určitě. Vůně mazec, měl jsem pocit, že snad zhulím jen jak jsem stříhal listí z palic :-) Jsem hafo zvědavej, jaká to bude chuťovka.

Trochu PPP jsem už měl tu čest ochutnat (jen maličkou paličku) a zdá se to být velmi dobrým materiálem. Nekope, je jemný. Pocit po vyfouknutí kouře skvělé high. Myslím, že mi přátelé utrhnou ruce :-D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma