Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konopné Umění

 
Psilocybe - HELP ME - Klikni zde pro originální téma
rocco
Zdravím Tě a omlouvám se
Ti ze sem se vesral do galerie ganjy s temito obrazky ale je to jediny server na kterem se daj nechat obrazky a muz mi nekdo pomoct. Tak tedy: prosim o pomoc s identifikaci houbicek ktere sem nasel pri svem prvnim sberu. Jsou to lysny??? bohemica??? DIKY.

rocco
..

rocco
..

jonas3
Udělej pro jistotu fotečku ze spodu na klobou, to je docela rozhodující. Jinak já osobně bych to zbaštil na 100%. Na těch tvých fotkách mají fungy sice lehce podivně široké klobouky, ale barva a další vzhled je OK. Jsou trochu světlejší než byly loni, ale sám jsem tento typ už letos několikrát testoval s velice slušným výsledkem. Nejsou to sice "modráci", ale účinek se na sto péro dostaví. Doporučuji Ti jich tak 15-20, příště už si uděláš jistě odhad sám (myslím, že lehce přidáš).
Dustmaker
No já nevím, mně se to jako lysiny nepozdává, je teda možný že je to nějakej jinej druh, já jsem chodil k Brnu sbírat právě ty modráky. Ale o tomhle si myslím, že spíš ne´e. Ale jak říkám, může to bejt jinej druh. (kterej se ale rozhodně nepodobá tomu co jsem žral já a o čem na stopro vím, že to bylo ono)
Hajavan
zdar, no nevim !
ja osobne poznam lisny posle toho ze kdyz jim zmacknu kloboucek tak nepraskne ani se nerozbije je takovej pruznej. a nozicka je pevna a taky pruzna. da se jedine uskripnout mezi prstama. A hlavne zmodraj, ale asi jsou i jiny druhy. ja osobne bych do toho nesel. zdar
jumpp
tak ja si myslim ze to bohemika je ale chtelo by to jeste fotos ze spodu jak uz rikal jonas3 ale stejne to lisohlavka ceska je ale jeste se poptej at mas jistotu ja byl v patek na houbach a byl sem docela sklamanej neco sem nasel ale jen par kopenatek a trochu ceskejch jinak cus houbari
mwrx
Ja byl v patek a nasel jsem jich tak 150 behem ctvrt hodky ... A myslim, ze ty tvy jsou TY PRAVY. Zespod musi byt do cerna a to vypadaj ze splnujou.
Tak peknou zabavu :)
Ale pozor, kdo to nezna, nedoporucuje se vic nez dvacet kousku ... Pro znalce dle chuti ... :)
rocco
Diky za odpovedi. Dnes jsem byl zase a nasel jsem dalsich asi 20 kusu stejneho druhu tak jsem jich testnul 6 (pro jistotu) a dostavila se jen ospalost po 5 min, ktera po chvili presla jinak nic. Byly teda pekne hnusne, chutnaly asi jako shnile drevo s shitem. Kazdopadne uvarim caj a kdyz tak jeste neco pisnu. Prikladam jeste foto zespodu.

rocco
Tady teda jeste neco z dneska. POZOR 3 jsou jineho druhu (schvalne jestli poznate) :-)


Pochlubte se svymi ulovky. urcite nekomu pomuzete.

mwrx
přesně tak, lysna je zespod černá ... aspoň tak ji znám já ... tak bacha na to !!!
rocco
hmm no mate asi pravdu jelikoz jsem dneska nasel v podminkach ktere doporucuje 10/9 houbaru mensi trsik 7-mi lysen ceskych. Konecne. A jak jsem je utrhl tak zespoda zacaly cernat, nektere uplne, jine mene. Konecne vim jak vypadaji a ty predesle kousky muzu s klidem v dusi (a srdci) vyhodit. Diky
koles
ty hlobouky vypadaj, jako by skutečně patřily bohemkám.
jediný, co mě na nich zaráží, je noha. u lysoně by měla bejt delší a štíhlejší. já si myslim, že to bohemky nejsou. mno, sníst je můžeš... a pak uvidíš! (nejspíš se neotrávíš)



na vobrázku je (zaručeně) pravá psylocibe bohemica - houby v jednotlivých lokalitách se mohou od sebe barevně lišit (jižní Čechy - tady rostou mnohem světlejší a skvrna na klobouku neni tak výrazná), ale proporce jsou stejné...

[Edited by koles on 29-10-2002 at 10:25 PM]
Roman Dirda
Nechci prudit ale žádná lysna nevyroste bílá-je to jen stadium do kterýho dospěje když ji nikdo neutrhne-prostě jenom uschne a tím zbělá.Zamlada je spíš okrově žlutá,pak tmavne a nakonec zbělá.Ten spodek lysen není ani tak černej jako spíš tmavě hnědej,ale výtrusy jsou stopro černý.
Good luck při sbírání a snažte se místo nerozrýpat,ať tam rostou zase za rok..
vdg
aby jste se nehadali !

vdg
a ještě něco!

nobody4
To co jsi nazbíral, klíďo vyhoď. To určitě nejsou houbičky (ty co hledáš). N4
P.S. vdg.: hezkej lov :D
jonas3
2 Rocco : jo jo, klidně je vyhoď, jestli vypadají ze spodu všechny, jak ta jedna vyfocená. Musí být ze spodu tmavší...

2 vdg : to snad nemyslíš vážně, že jo? Jestli se cpeš tímhle, tak seš fak mazák..... :confused::confused::confused:
vdg
Ještě něco na zub! Škoda, že max. rozměr fota je pouhých 120 kilo.

Dustmaker
Takp ozor jak nehádali. O tomhle, co je na tom obrázku bych se ani neodvážil tvrdit že je to lysina.

Po tom, co jsem viděl i fotku tý první houby ze spoda, můžu říct, že na stopro taky ne.

Ten druhej úlovek, to už jo jsou to určitě lysiny, až teda na ty tři ale na fotkácj to jen tak netipnu.
rocco
zdar vsichni houbari mam tady jeste jeden cerstvy ulovek ktery vypada jako lys. modrajici. ale je velmi spatne vyfoceny.

rocco
vypadaji skoro stejne jako tyhle z netu:

zubr
to vdg: pěkny podrost...jsou to kopřivy (to vokolo?)jenom takovej dotaz nevite jestli ještě rostou, a kde, poblíž prahy(tak50km)?byl sem na jihlavě (bylo jich tam malo) a je to daleko jet tam jen naslepo na 1 den. za připadne info o mistech výskytu odměnim tim co pozbiram...
nobody4
Co to zase vidí oči mé, no sice nejsem žádnej odborník, ale nějakou tu hubku už jsem viděl, tak si troufám tvrdit, že ani jedna z posledních dvou fotek nevyobrazuje nic co by tady v čechách rostlo a mělo nějakej podstatnej obsah psilocibinu. Mám tím namysli lysohlávky, kopinatky či kropenatce. Ovšem mohu se mýlit jsou to jen fotky. Já bych se to neodvážil spolknout. Ale pokud to bereš tak, že se maximálně otrávíš a chcípneš, tak vlastně proč né? Vid?
Nechte si už konečně poradit, nesbírejtenic o čem si 100% nejste jisti co to je! Jednou se vám to nemusí vyplatit.
P.S.: Pokud vám nikdo nechce prozradit místo kde sbírat či dokonce vás hubkama provést, asi toho nejste hodni. Pokud je stejně chcete zajeďtě si pro ně do Hulandu.
zubr
ok nevim sice proč bych si to nezasloužim,aby mě někdo řek kde rostou.možna že je to proto že to sam ani nevi nepamatuje si atp.ale kdyby to věděl tak si to necha pro sebe aby mu to nekdo snad nevyzbíral...venkovsky buraci to pak prodavaj a maj z hub dobry vejdělky..seru na houby- kurvi to játra a kdo je žere ve velkym hodně špatně skonči.ha?
Dustmaker
Hele, nežer to, my co toho žerem málo si nestěžujem. Fandím venkovskejm burákům ve všem, v čem se pokoušej ojebat Pražáky. Když jsou tak blbý a nedokážou ani přelstít pytlíkovej čaj tak at platej. Za blbost (a lenost) se platí, kámo.

P.S. Nezoufej, zkus třeba http://www.mapyhub.cz třeba ti někdo prodá mapku.
nobody4
2 zubr: netvrdim, že zrovna ty si to nezasloužíš. Spíš jsem tim myslel, že když už ti to někdo řekne, je to čest. A prostě ne všichni si to zaslouží. Nemluvim o obecně profláklých flecích co ukazujou v TV Hovna.
2 Prachutvůrce: :D Amen

AlanAlda
Sbiram houby jiz ctvrtym ci patym rokem ale tyto tu (od Vdg-a) plesatehlavky urcite nejsou... Nevim jak svuj prispevek myslel (zda jako ANO ci NE), tak radsi pisu...
A.

[Edited by AlanAlda on 05-11-2002 at 02:44 PM]
vdg
Nejsem začátečník a vím co sbírám - koneckonců není nic jednoduššího než se to na sobě vyzkoušet!

vdg
byly fakt dost dobry!

Roman Dirda
Jasně,přikláním se k vdg,tyto houby jsou houby a ne že ne!Takový sbírám už několik let v okolí Brna a vždycky byly OK.
Slick-ace
Jo, to je to pravý houbařský. Dobrou chuť!!!!
Hellboy
Ty wokolo brna by mohli bejt namodralyyy - rostou clekem dlouho - az po kopinatkach a i v lese - ale z toho fota si nejsem tag jistej
Ale bacha - to prvni urcite nejsou lysiny - je nakej zkurvenej prasifaak a tim sem si dost jistej - inak ty vase fotky z netu sou bud necesky hubky - ci me nezname ceske (ale pochybuju) a nebo spis kropenatec parabol. nebo neco podobnyho a ty u nas stojej za hovno - podivejte se na ceskou sajtu o mag . hubkach - nevim jag se uz menuje aale vyhledavac to jistii - tam sou popsany i slezsky a cesky apod. a ty sou praave kamen urazu - pac sou jinyy a rostou na ruznejch jinech miistech - treba u Nymburka nakej ceskej Mykolog prave tu slezskou objevil asi v padesatym roce ..... ale ja proste sbiram kopinaty - a ty to urcite nejsou nebo modraaaky - paac u tech jinejch si nejsem jistej a i kdyz se ti nic viditelnyho po sezrani blbejch hub stat nemusi - toxiny se raadi sbiraj v jatreh a to jim jiste nesvedciii - sorry, ze to tak rychle patlam ale musim koncit a neci abyste zrali sracky........ caaago

Think !!!
girlx
sorry, podla mna to na 99 perc. lisi NIESU


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma