Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: 1 2 [3] 
VLHKOST Vzduchu - Zvlhčování vzduchu - zvlhčovače vzduchu - Klikni zde pro originální téma
MiaMia
Děkuji,jednoznačně bude problém tedy cirkulace vzduchu a s tím spojená i vlhkost prostoru.
Mr.Nobody
Jasně , když zapneš ventilaci ( k tvýmu prostoru a světlu stačí pc fan) tak to tu vlhkost vytáhne :)
greenlight
Pošly foto jsem zvědav jak kvetou
izraell
zdary co by ste doporučily mě z téch tří možností prostor 120x130x220 dík ,ale myslím si ,že bych šel taky do ty druhý
el.locos
Zdarec hoši,
no ten Sencor SHF 1005 se mi rozpad po 3 týdnech používání, moc bych ho nedoporučoval, poslal sem ho do servisu a ještě k tomu měl neopravitelnou závadu!Pořídil sem si tenhle http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovac...CFQQq3wodOgtjrA a jsem max spokojenej...jedu s nim už asi rok:D
Tes
já mám ten první a ten 0.8 l mi odpari ani ne za 8 hodin..
keneth48
podla toho co som cital tu na growery tak asi najpouzivanejsia je SPS 808. ide s nou kopec ludi a preto im verim ked ju pouzivaju a kupil som ju tak isto. myslim ze az taka draha neni a investicia sa vzdy oplati.vyhoda je ze ma velku nadobu na vodu tak tam nemusis dolievat kazdych 8 hodin vodu.
blykatko
zdravím mam problém moc vlhko ve skříni 75% a mam to přeple na květ 13 den jak mám snížit vlhkost ?? asi silnějši odtah co mám jen 100m3/h v 90/90/160cm boxu. co stím? dík za rady !!
NaprcanyKacer
Zdravim, hladal jsem jak jsem mohl, ale nenarazil na zadne podobne tema. Je na zavadu v dobe rustu (1. tyden) ze je relativni vlhkost takova, ze mi voda kondenzuje na stenach a stropu stanu a skapava dolu? nevim jak moc to vadi napriklad vetrakum a vybojce (tu mam sice skrytu v CT ale i tak) Diky moc za odpoved
NO a kde mas box? Bu kondenzuje z duvodu ochlazovani z vnejsiho prostredi a nebo spis ze 100%vlhkosti a to kytkam vadi, zpomaluje to latkovou vymenu(hure se odparuje voda z listu, ze jo). IPX
Hlava
citace:
Původní příspěvek od NaprcanyKacer
Zdravim, hladal jsem jak jsem mohl, ale nenarazil na zadne podobne tema. Je na zavadu v dobe rustu (1. tyden) ze je relativni vlhkost takova, ze mi voda kondenzuje na stenach a stropu stanu a skapava dolu? nevim jak moc to vadi napriklad vetrakum a vybojce (tu mam sice skrytu v CT ale i tak) Diky moc za odpoved

Tak když jsi to nemohl najít , tak já sem tech 12témat o vlhkosti vzduchu spojil a ted si je můžeš v klidu přečíst , odpověd tam najdeš , čau Hlava
Zdravím,

chci si na vánoce koupit nějaký ten zvlhčovač vzduchu s velkou nádrží kolem 6 litrů. A regulací % vlhkosti, do 900. Budu rád za každý tip ;)
code:
http://aukro.cz/listing.php/search?change_view=1&order=p&sg=0&string=zvlh%C4%8Dova%C4%8D

Všechno je v pohodě.
Vybíral bych podle spotřeby a ml/h zvlhčovací výkon, nejlepší poměr cena/výkon/spotřeba.
Udělej si čas.
Hlava
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=14195
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=26865
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=15930
Zdravím,

koupil jsem si zvlhčovač SPS-701. Do měho malého boxu se vleze 5 airpotů, a mám plně narváno. Nechci zmenšovat stavy kytek, tak přemýšlím že bych napojil zvlhčovač z venčí a do vnitř hnal vlhkost trubicí s ventilátorem na konci. Máte s tím někdo zkušenosti? Bude to fungovat?
Shiner
To marek:

Já to mám takhle vyřešený, že zvlhčovačku mám mimo skříň a "mlhu" mám vedenou asi 0,5m potrubím.

Funguje to skvěle a ani tam nemám větráček. Mimo to ten bych stejně nedoporučoval jelikož se do něj nejspíš dostane voda a pak kaput...

Ale zvlhčovačka mimo skříň určitě není problém :)
dobře díky, akorát zvlhčovačka má zabudovaný hydrostat tak se připravím o funkci samovolného udržovaní vlhkosti a vypínání... Je těžké najít si míru zvlhčování tak, aby v boxu byla adekvátní vlhkost? Ale zabrala by mi mnoho místa tak to udělám venkem, ještě mě napadlo, že bych pro ni přistavil takovou budku, o třech stěnách, kterou bych přilepil k boxu, tím by se mi zvlhčovač sám vypínal a zapínal
KALAJDY
Ahoj lidi mám dotaz... už se chytám za vlasy :) Mám box o rozměrech 90x50x180 a v ní 250w a odtah 200m3/hod mám tam i klipsňák a zvlhčovačku.... No tak a teď konkrétnějc
Když jede ofuk a odtah nedostanu se přes 40 procent vlhkosti ale zároveň nemužu tlumit ventilátor protože by mi vyskočila teplota :/ Už si nevím rady příjde mi že ten ofuk hned tu páru rozfouká přitom zvlhčovačka má zabudovanej svuj hygrostat a sama si vyžene vlhkost na požadovanej stupeň kterej nastavim. Neví někdo jak to vyřešit? Už fakt netuším jak to poštelovat aby se tam ta vlhkost držela
DOCtom
KALAJDY
Dej sem fotku s vnitřním uspořádáním.
KALAJDY
Předem sorry za debilní foto ale segra mi odvezla foťák tak jsem to fotil notebookem :/ Snad to bude stačit
Je mi jasný že to bude i tim že to bere ten odtah když je takhle blízko ale jak ho dám jinam bude tam hrozný vedro takhle tam je 27 stupňů.
DOCtom
Nvm, jak máš ten ofuk, ale měl by být mezi kytkama a lampou. Tím ti chladí vzduch u vršků a rozfoukává tu mlhu.
Džejmsn
citace:
Původní příspěvek od KALAJDY
Ahoj lidi mám dotaz... už se chytám za vlasy :) Mám box o rozměrech 90x50x180 a v ní 250w a odtah 200m3/hod mám tam i klipsňák a zvlhčovačku.... No tak a teď konkrétnějc
Když jede ofuk a odtah nedostanu se přes 40 procent vlhkosti ale zároveň nemužu tlumit ventilátor protože by mi vyskočila teplota :/ Už si nevím rady příjde mi že ten ofuk hned tu páru rozfouká přitom zvlhčovačka má zabudovanej svuj hygrostat a sama si vyžene vlhkost na požadovanej stupeň kterej nastavim. Neví někdo jak to vyřešit? Už fakt netuším jak to poštelovat aby se tam ta vlhkost držela
zkus min odsavat a když už valíš mlhy, tak si sefni termostat.. jinak bych spis rosil ruco a hmlu jebat !
pic
:teef: :bounce:
KALAJDY
Ofuk mezi kytkama je... já to nějak pořeším díky kluci :)
Davidino
Zdravím, mám dotaz je dobré aby zvlhčovačka běžela i přes noc??? (Růst) Kdy je tam cca 80% RH a listy jsou úplně orosené až z nich kape voda nebo je dobré zvlhčovač na noc vypnout??? Nevím jak moc to kytkám vadí, jestli jim to třeba nějak neškodí při dýchaní atak... Poradíte někdo? Moc díky ;)
KALAJDY
V růstu jim to určitě vadit nebude :)
Davidino
Aha diky moc ano jen v noci, protoze na noc mi vypina ofuk a bezi jen pritah a odtah a ta vlhkost se tedy tolik nerozfouka,pres den je to uplne v pohode to ani nejsou oroseny a vlhkost je tam kolem 50-60%opravdu jim to tedy nevadí ze jsou celou noc cele mokre a kape z nich voda? A ani to nijak nebrání ty jejich regeneraci ve spánku? Nebo dýchání? Jinak díky moc za pomoc. Cenim si kazde rady ;-)
breakbeat
Nevadi to ale jenom v rustovy fazi, na kvetu doporucuju tu vlhkost snizit
MocnyOkurek
Ja to nechavam 20min ficet jeste po vypnutem svetle a pak 20min pred svetlem. Prave meric mi ukazal ze tam casto bylo i 99% vlkhost coz neni zdravy pro zadnou elektroniku tak to radsi vypinam i tak je tam pekne vlkho.
Zvěra
čus borci dal jsem se do pěstování a potřebuju poradit, pro začátek když mi klíčí semínka potřebuji vlhkost 75-80 %. Mám tam jen zařivky pro začátek, ale i s přeřadníkem a ten topí kurva dost že mi to vysouší sotva vyklíčené semínka.
Tudíž když přetáhnu přes truhlík kde je mám světle modrý pytel co se dává do koše dostane se k nim vubec nějaké světlo, je to kvůli te vlhkosti :/
crazyben
Uřízni vršek průhledný petky, ten oros a dej to na květník, ty kytky musí i dejchat. Jestli teprv klíčí a nevylezlo tak vlhko potřebujou pořád, nesmí ti ten substrát proschnout uplně.
Zvěra
mám už je vyklíčený cca do 5 mm už jsou vidět zelené výhonky, chtěl bych pořídit nějakou zvlhčovačku protože prez den nejsem doma a vracím se až pozde večer mužeč mi doporučit nějakou zvlhčovačku
crazyben
záleží pod čim budeš svítit... pod zářivkou by stačily obyč do 500 kč jestli ale budeš mít sodík tak se určo vyplatí nějaká ultrazvuková. Já sám zvlhčovačku zatim nemam a chodim pravidelně rosit když to jde.

Jinak zatim na takhle malý stačí ten vršek petky a vlhkost to nějakej čas udrží.
Zvěra
no to ja práve doma nejsem, směny mám různě noční denní v praci, doma jsem různě, ten sodík do budoucna určitě ta ultrazvukova kolik to stojí a kde ji můžu koupit, ty ji máš tu ultrazvukovku, je to dostatečný
crazyben
psal sem že zatim nemam, ale stačí... viděl sem v akci. Koupíš ji v každym groowshopu nebo i možná levnějc z nějakýho elektra když budeš hledat.

Třeba tady si muzes vybrat... staci par vterin a nasel by sis to i sam.
http://www.hyperzbozi.cz/vysledek-hledani?q=zvlhcovacka
Efendy
Nevím jak máš velký prostor, ale já mám třeba tuto
http://www.okay.cz/professor-z14/
Michaelos
Ahoj,stačí kytky každej den poprášit rozprašovačem s vodou kvůli vlhkosti ??????
TommyH
Ani náhodou, odtah ti vlhký vzduch hned odtáhne... Jedině zvlhcovacka, vykoná a ofuk přímo na kytky.
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od TommyH
Ani náhodou, odtah ti vlhký vzduch hned odtáhne... Jedině zvlhcovacka, vykoná a ofuk přímo na kytky.

Zdar, dovolím si trochu nesouhlasit. Odtah ti vytáhne vlhkost i od zvlhčovačky. A rosení taky stačí, sice ne jen jednou denně, to je žalostně málo, ale řekněme když na to máš čas a máš pár kytek v menším boxu, tak se to několikrát denně dá 😉
Michaelos
Pítr90:Pro mě není problém je třikrát denně postříkat vodou stejně jsou jenom 2 ,,TommyH: ofuk přímo na kytky plánuju,mám cfl,teplotu řešit nemusím:frog:
Pítr90
Když tam k tomu postřiku ještě​ přidáš mokrý hadr, tak vlhkost udržíš u cfl úplně v pohodě... Na ofuk přímo do kytek v růstu kašli 😉
Michaelos
Pítr90 :A co výměna vzduchu ve skříni 100x110x35 cm ?? To by nějakej větrák asi chtělo ne? :frog:
Pítr90
Výměna určitě, ale nemusí to být nic velkýho, PC vent. jako odtah to jistí 😉
Michaelos
Hledal jsem všude možně ale nenašel jsem jak moc je lampa odolná vůči vlhkosti,co když ta pára pude rovnou na ní nebo ji trefim rozprašovačem ,ty kytky jsou hned u toho
Blistr
Je to tím, že relativní vlhkost je vztažena k teplotě vzduchu a množství vody v něm rozpuštěné. Při různé teplotě vzduchu je při stejném obsahu rozpuštěné vody v tomto vzduchu jiná relativní vlhkost, kterou jsi naměřil.
Niky.21
Zdravim. Kam je vhodné umístit v boxu vlhkoměr?? Děkuji za pomoc

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma