MiaMia |
Děkuji,jednoznačně bude problém tedy cirkulace vzduchu a s tím spojená i vlhkost prostoru. |
|
|
Mr.Nobody |
Jasně , když zapneš ventilaci ( k tvýmu prostoru a světlu stačí pc fan) tak to tu vlhkost vytáhne :) |
|
|
greenlight |
Pošly foto jsem zvědav jak kvetou |
|
|
izraell |
zdary co by ste doporučily mě z téch tří možností prostor 120x130x220 dík ,ale myslím si ,že bych šel taky do ty druhý |
|
|
el.locos |
Zdarec hoši,
no ten Sencor SHF 1005 se mi rozpad po 3 týdnech používání, moc bych ho nedoporučoval, poslal sem ho do servisu a ještě k tomu měl neopravitelnou závadu!Pořídil sem si tenhle http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovac...CFQQq3wodOgtjrA a jsem max spokojenej...jedu s nim už asi rok:D |
|
|
Tes |
já mám ten první a ten 0.8 l mi odpari ani ne za 8 hodin.. |
|
|
keneth48 |
podla toho co som cital tu na growery tak asi najpouzivanejsia je SPS 808. ide s nou kopec ludi a preto im verim ked ju pouzivaju a kupil som ju tak isto. myslim ze az taka draha neni a investicia sa vzdy oplati.vyhoda je ze ma velku nadobu na vodu tak tam nemusis dolievat kazdych 8 hodin vodu. |
|
|
blykatko |
zdravím mam problém moc vlhko ve skříni 75% a mam to přeple na květ 13 den jak mám snížit vlhkost ?? asi silnějši odtah co mám jen 100m3/h v 90/90/160cm boxu. co stím? dík za rady !! |
|
|
NaprcanyKacer |
Zdravim, hladal jsem jak jsem mohl, ale nenarazil na zadne podobne tema. Je na zavadu v dobe rustu (1. tyden) ze je relativni vlhkost takova, ze mi voda kondenzuje na stenach a stropu stanu a skapava dolu? nevim jak moc to vadi napriklad vetrakum a vybojce (tu mam sice skrytu v CT ale i tak) Diky moc za odpoved |
|
|
|
NO a kde mas box? Bu kondenzuje z duvodu ochlazovani z vnejsiho prostredi a nebo spis ze 100%vlhkosti a to kytkam vadi, zpomaluje to latkovou vymenu(hure se odparuje voda z listu, ze jo). IPX |
|
|
Hlava |
citace: |
Původní příspěvek od NaprcanyKacer
Zdravim, hladal jsem jak jsem mohl, ale nenarazil na zadne podobne tema. Je na zavadu v dobe rustu (1. tyden) ze je relativni vlhkost takova, ze mi voda kondenzuje na stenach a stropu stanu a skapava dolu? nevim jak moc to vadi napriklad vetrakum a vybojce (tu mam sice skrytu v CT ale i tak) Diky moc za odpoved |
Tak když jsi to nemohl najít , tak já sem tech 12témat o vlhkosti vzduchu spojil a ted si je můžeš v klidu přečíst , odpověd tam najdeš , čau Hlava |
|
|
|
Zdravím,
chci si na vánoce koupit nějaký ten zvlhčovač vzduchu s velkou nádrží kolem 6 litrů. A regulací % vlhkosti, do 900. Budu rád za každý tip ;) |
|
|
|
code: | http://aukro.cz/listing.php/search?change_view=1&order=p&sg=0&string=zvlh%C4%8Dova%C4%8D |
Všechno je v pohodě.
Vybíral bych podle spotřeby a ml/h zvlhčovací výkon, nejlepší poměr cena/výkon/spotřeba.
Udělej si čas. |
|
|
|
Zdravím,
koupil jsem si zvlhčovač SPS-701. Do měho malého boxu se vleze 5 airpotů, a mám plně narváno. Nechci zmenšovat stavy kytek, tak přemýšlím že bych napojil zvlhčovač z venčí a do vnitř hnal vlhkost trubicí s ventilátorem na konci. Máte s tím někdo zkušenosti? Bude to fungovat? |
|
|
Shiner |
To marek:
Já to mám takhle vyřešený, že zvlhčovačku mám mimo skříň a "mlhu" mám vedenou asi 0,5m potrubím.
Funguje to skvěle a ani tam nemám větráček. Mimo to ten bych stejně nedoporučoval jelikož se do něj nejspíš dostane voda a pak kaput...
Ale zvlhčovačka mimo skříň určitě není problém :) |
|
|
|
dobře díky, akorát zvlhčovačka má zabudovaný hydrostat tak se připravím o funkci samovolného udržovaní vlhkosti a vypínání... Je těžké najít si míru zvlhčování tak, aby v boxu byla adekvátní vlhkost? Ale zabrala by mi mnoho místa tak to udělám venkem, ještě mě napadlo, že bych pro ni přistavil takovou budku, o třech stěnách, kterou bych přilepil k boxu, tím by se mi zvlhčovač sám vypínal a zapínal |
|
|
KALAJDY |
Ahoj lidi mám dotaz... už se chytám za vlasy :) Mám box o rozměrech 90x50x180 a v ní 250w a odtah 200m3/hod mám tam i klipsňák a zvlhčovačku.... No tak a teď konkrétnějc
Když jede ofuk a odtah nedostanu se přes 40 procent vlhkosti ale zároveň nemužu tlumit ventilátor protože by mi vyskočila teplota :/ Už si nevím rady příjde mi že ten ofuk hned tu páru rozfouká přitom zvlhčovačka má zabudovanej svuj hygrostat a sama si vyžene vlhkost na požadovanej stupeň kterej nastavim. Neví někdo jak to vyřešit? Už fakt netuším jak to poštelovat aby se tam ta vlhkost držela |
|
|
DOCtom |
KALAJDY
Dej sem fotku s vnitřním uspořádáním. |
|
|
KALAJDY |
Předem sorry za debilní foto ale segra mi odvezla foťák tak jsem to fotil notebookem :/ Snad to bude stačit
Je mi jasný že to bude i tim že to bere ten odtah když je takhle blízko ale jak ho dám jinam bude tam hrozný vedro takhle tam je 27 stupňů. |
|
|
DOCtom |
Nvm, jak máš ten ofuk, ale měl by být mezi kytkama a lampou. Tím ti chladí vzduch u vršků a rozfoukává tu mlhu. |
|
|
Džejmsn |
Původní příspěvek od KALAJDY
Ahoj lidi mám dotaz... už se chytám za vlasy :) Mám box o rozměrech 90x50x180 a v ní 250w a odtah 200m3/hod mám tam i klipsňák a zvlhčovačku.... No tak a teď konkrétnějc
Když jede ofuk a odtah nedostanu se přes 40 procent vlhkosti ale zároveň nemužu tlumit ventilátor protože by mi vyskočila teplota :/ Už si nevím rady příjde mi že ten ofuk hned tu páru rozfouká přitom zvlhčovačka má zabudovanej svuj hygrostat a sama si vyžene vlhkost na požadovanej stupeň kterej nastavim. Neví někdo jak to vyřešit? Už fakt netuším jak to poštelovat aby se tam ta vlhkost držela |
zkus min odsavat a když už valíš mlhy, tak si sefni termostat.. jinak bych spis rosil ruco a hmlu jebat !
pic
:teef: :bounce: |
|
|
KALAJDY |
Ofuk mezi kytkama je... já to nějak pořeším díky kluci :) |
|
|
Davidino |
Zdravím, mám dotaz je dobré aby zvlhčovačka běžela i přes noc??? (Růst) Kdy je tam cca 80% RH a listy jsou úplně orosené až z nich kape voda nebo je dobré zvlhčovač na noc vypnout??? Nevím jak moc to kytkám vadí, jestli jim to třeba nějak neškodí při dýchaní atak... Poradíte někdo? Moc díky ;) |
|
|
KALAJDY |
V růstu jim to určitě vadit nebude :) |
|
|
Davidino |
Aha diky moc ano jen v noci, protoze na noc mi vypina ofuk a bezi jen pritah a odtah a ta vlhkost se tedy tolik nerozfouka,pres den je to uplne v pohode to ani nejsou oroseny a vlhkost je tam kolem 50-60%opravdu jim to tedy nevadí ze jsou celou noc cele mokre a kape z nich voda? A ani to nijak nebrání ty jejich regeneraci ve spánku? Nebo dýchání? Jinak díky moc za pomoc. Cenim si kazde rady ;-) |
|
|
breakbeat |
Nevadi to ale jenom v rustovy fazi, na kvetu doporucuju tu vlhkost snizit |
|
|
MocnyOkurek |
Ja to nechavam 20min ficet jeste po vypnutem svetle a pak 20min pred svetlem. Prave meric mi ukazal ze tam casto bylo i 99% vlkhost coz neni zdravy pro zadnou elektroniku tak to radsi vypinam i tak je tam pekne vlkho. |
|
|
Zvěra |
čus borci dal jsem se do pěstování a potřebuju poradit, pro začátek když mi klíčí semínka potřebuji vlhkost 75-80 %. Mám tam jen zařivky pro začátek, ale i s přeřadníkem a ten topí kurva dost že mi to vysouší sotva vyklíčené semínka.
Tudíž když přetáhnu přes truhlík kde je mám světle modrý pytel co se dává do koše dostane se k nim vubec nějaké světlo, je to kvůli te vlhkosti :/ |
|
|
crazyben |
Uřízni vršek průhledný petky, ten oros a dej to na květník, ty kytky musí i dejchat. Jestli teprv klíčí a nevylezlo tak vlhko potřebujou pořád, nesmí ti ten substrát proschnout uplně. |
|
|
Zvěra |
mám už je vyklíčený cca do 5 mm už jsou vidět zelené výhonky, chtěl bych pořídit nějakou zvlhčovačku protože prez den nejsem doma a vracím se až pozde večer mužeč mi doporučit nějakou zvlhčovačku |
|
|
crazyben |
záleží pod čim budeš svítit... pod zářivkou by stačily obyč do 500 kč jestli ale budeš mít sodík tak se určo vyplatí nějaká ultrazvuková. Já sám zvlhčovačku zatim nemam a chodim pravidelně rosit když to jde.
Jinak zatim na takhle malý stačí ten vršek petky a vlhkost to nějakej čas udrží. |
|
|
Zvěra |
no to ja práve doma nejsem, směny mám různě noční denní v praci, doma jsem různě, ten sodík do budoucna určitě ta ultrazvukova kolik to stojí a kde ji můžu koupit, ty ji máš tu ultrazvukovku, je to dostatečný |
|
|
crazyben |
psal sem že zatim nemam, ale stačí... viděl sem v akci. Koupíš ji v každym groowshopu nebo i možná levnějc z nějakýho elektra když budeš hledat.
Třeba tady si muzes vybrat... staci par vterin a nasel by sis to i sam.
http://www.hyperzbozi.cz/vysledek-hledani?q=zvlhcovacka |
|
|
Michaelos |
Ahoj,stačí kytky každej den poprášit rozprašovačem s vodou kvůli vlhkosti ?????? |
|
|
TommyH |
Ani náhodou, odtah ti vlhký vzduch hned odtáhne... Jedině zvlhcovacka, vykoná a ofuk přímo na kytky. |
|
|
Pítr90 |
Původní příspěvek od TommyH
Ani náhodou, odtah ti vlhký vzduch hned odtáhne... Jedině zvlhcovacka, vykoná a ofuk přímo na kytky. |
Zdar, dovolím si trochu nesouhlasit. Odtah ti vytáhne vlhkost i od zvlhčovačky. A rosení taky stačí, sice ne jen jednou denně, to je žalostně málo, ale řekněme když na to máš čas a máš pár kytek v menším boxu, tak se to několikrát denně dá 😉 |
|
|
Michaelos |
Pítr90:Pro mě není problém je třikrát denně postříkat vodou stejně jsou jenom 2 ,,TommyH: ofuk přímo na kytky plánuju,mám cfl,teplotu řešit nemusím:frog: |
|
|
Pítr90 |
Když tam k tomu postřiku ještě přidáš mokrý hadr, tak vlhkost udržíš u cfl úplně v pohodě... Na ofuk přímo do kytek v růstu kašli 😉 |
|
|
Michaelos |
Pítr90 :A co výměna vzduchu ve skříni 100x110x35 cm ?? To by nějakej větrák asi chtělo ne? :frog: |
|
|
Pítr90 |
Výměna určitě, ale nemusí to být nic velkýho, PC vent. jako odtah to jistí 😉 |
|
|
Michaelos |
Hledal jsem všude možně ale nenašel jsem jak moc je lampa odolná vůči vlhkosti,co když ta pára pude rovnou na ní nebo ji trefim rozprašovačem ,ty kytky jsou hned u toho |
|
|
Blistr |
Je to tím, že relativní vlhkost je vztažena k teplotě vzduchu a množství vody v něm rozpuštěné. Při různé teplotě vzduchu je při stejném obsahu rozpuštěné vody v tomto vzduchu jiná relativní vlhkost, kterou jsi naměřil. |
|
|
Niky.21 |
Zdravim. Kam je vhodné umístit v boxu vlhkoměr?? Děkuji za pomoc |
|
|
|