Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: 1 [2] 3 
VLHKOST Vzduchu - Zvlhčování vzduchu - zvlhčovače vzduchu - Klikni zde pro originální téma
JENCA
Zdarec tu vanu nemůžeš vyhodit ven než to vyřežeš ? Jinak ofuk ti asi moc vlhkosti ze skříně nevytáhne. A jestlis našel odvlhčovačku za 2 táci tak hoď odkaz dík.
sultan0069
Ta odvlhčovačka by mě taky zajímala ... vlož sem odkaz ... :-)
grosancho
ja mam ve skrini 30-32 stupnu ale mam silny vetrak u vybojky a dobrej odtah takze to neresim a kytky si blazene chrochtaj :) /30-32 °C v cervenci a srpnu. jinak teplota nad 40°C kyti zabiji(ten horky vzduch). v zimnim obdobi tak 25-30.
HCSBUBI
To Iamnoting:odkaz na tu odvlhčovačku za levno..

http://www.elektroraj.cz/detail.asp...se=fkt&id=75392
grosancho
růst 80%, květ 30-40% ale čím míň v květu tím líp, sušení co nejmenší vlhkost
markos84
Čai, čau,

všechno to máš príma..jen by mě zajímalo, jak ve skříňce udržuješ vlhkost, když tam nemáš zvlhčovačku? Hlavně teda na začátku, kdy řízky potřebují těch 80 %.

Díkec za odpo..
Sol
dokud jsou kytky male tak muzes pouzivat nejake parnicky, napriklad se daji jednoduse vyrobit z pet lahvi.. nekdy je to horsi spis v kvetu stahnout vlhkost na tech 40%, ja jedu CFL a ty moc netopi - mam ted problem dostat vlhkost alespon pod 60%

uz to tu bylo reseno asi tisikrat, tak zkus jeste neco dalsiho pohledat :)
Calzone
Pomocí špejlí a igelitových pytlíků to jde taky.
digy
Staci kus hadru nebo rucnik namoceny vodou a poveseny na stenu skrine. Nebo neco narocnejsiho - miska z vodou nad kterou je pripevneny dobre savy hadr a pred to das vetrak at do toho pekne fouka. Cetl jsem to tu nekdy pred pul rokem ale nenasel jsem to.
upicak
Já tam mam misku od zmzrliny ale ten hadr neni ubec spatny napad skusim to já mam totiz řízky a taky potrebuju aby meli vlhkost
kolomaznik
Nebo, jestli můžeš, zvětši teplotu to taky dost rapidně sníží vlhkost.

A pro zvýšení, je zvlhčovačka mnohem účinnější, než pověšenej ručník a nestojí tak moc: http://produkty-pro-domacnost.elekt...-vzduchu+c2198/
Hlava
Ja uz nekolik mesicu pouzivam HUMY6M ktere naleznete na strankach http://www.purline.cz/ , zalozka zvlhčit , dlouha vydrz zasobniku , plynula regulace vlhkosti i mnozstvi ultrazvukove studene pary , ionizator , moc fajn vecička vrele doporucuji .Hlava
dieselboy
zdravím,
máte někdo zkušenosti s neblerem???
mohu tím nejlevnějším jednomembránovým zvlhčovat prostor 2,88m*m*m???
Hlava
citace:
Původní příspěvek od dieselboy
zdravím,
máte někdo zkušenosti s neblerem???
mohu tím nejlevnějším jednomembránovým zvlhčovat prostor 2,88m*m*m???

Jasne , je to dobra vec a na tenhle prostor to urcite stacit bude , jedina vec mi na tom vadila , ze z toho litala voda vsude kolem , jestli si to zkousel tak viš .

Dalsi vec ze za plovak chteli cca 480kc coz sem s jim za kus plastu s polysterenem vysmal , a udelal sem ho z kelimku od jogurtu a kus polystyrenu , viz foto .

Hlava
MEDICINEMAN
citace:
Původní příspěvek od Hlava

Jasne , je to dobra vec a na tenhle prostor to urcite stacit bude , jedina vec mi na tom vadila , ze z toho litala voda vsude kolem , jestli si to zkousel tak viš .

Dalsi vec ze za plovak chteli cca 480kc coz sem s jim za kus plastu s polysterenem vysmal , a udelal sem ho z kelimku od jogurtu a kus polystyrenu , viz foto .

Jo kelimek je fajn. Stacit mu to nejspis nebude. Zalezi na odtahuju a co to je za nebler. Exotera papirove 200ml/h nedava ani pul toho co Seliger 70ml/h a jina noname kvalita z ciny nejela skoro vubec, co od nich taky jinyho cekat :rejp:

Takze radim sehnat poradnej stroj. Nejlevnejsi je 16mm mininebler, ten stacit nebude. Sezen si s 20mm membranou. Ale jak rikam je tezky radit kdyz nenapises jak, kam vetras a o kolik to potrebujes zvednout. Mozna to bude chtit ten se trema membranama.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od MEDICINEMAN

Jo kelimek je fajn. Stacit mu to nejspis nebude. Zalezi na odtahuju a co to je za nebler. Exotera papirove 200ml/h nedava ani pul toho co Seliger 70ml/h a jina noname kvalita z ciny nejela skoro vubec, co od nich taky jinyho cekat :rejp:

Takze radim sehnat poradnej stroj. Nejlevnejsi je 16mm mininebler, ten stacit nebude. Sezen si s 20mm membranou. Ale jak rikam je tezky radit kdyz nenapises jak, kam vetras a o kolik to potrebujes zvednout. Mozna to bude chtit ten se trema membranama.

.....pokud chapu , 2,88m*m*m jako 3m krychlove , stacit by to melo , tenhle jednomembranovej , mimochodem je to ten co mas ode me :p: , mi stacil na mensi matkarnu , viz toto foto ,

EDIT aha ted sem koukal na fotku a je tam jeste SPSka , spolu to drzely na 60% vlhkosti ale byla to mistnost 3msx5mdx3mv s odtahem 400m2 , takze by to dieselboy jeste mohl upresnit aby sme se tady nedohadovali o nicem :sun:

Hlava
dieselboy
hlava, medicine man:

takže první týden (než se chytnou klony) plánuju úsporku 220w blue, takže odtah bude minimální (občas jim vyvětrám), takže vlhkost by se měla udržet.
pak ovšem přijde na řadu 400w metla + ufo 680 (zkrouhnutý regulátorem) ...ale to zas už nepotřebujou nějak extrémně moc vlhka.
spíš mi vadí jak to tady čtu, že ten nebler šplíchá všude kolem ....nějak to budu muset vymyslet:)
čus a díky
Dal jsem si do skříně čerpadlo a trysku z rozprašovače. Mlhu to dělá dobrou, trysku mám nad kytkama. Zajímalo by mě jestli se jim nic nestane když to trochu přeženu. Do hlíny se voda nedostane, je tam igelit
drMaser
čauky pořídil sem si SPS808čku a můžu jen vřele doporučit luxusní mašinka muehehe
wasco123
ad SPS808 a ine ultrazvukove zvlhcovacky: ked do nej lejete vodu z vysokym EC resp. tvrdu vodu a je zapnuta nonstop na plny vykon, narobi to viac skody ako uzitku. To ze sa zasere zvhlcovacka co ide velmi lahko umyt, to nevadi. Ale vadi to ze na listoch sa vytvori vrstva mineralov ktore su do vzduchu vypustane spolu s parou. Tak sa javia listy po 3 tyzdnoch pouzivania ako biele, biely povlak. Tak sa zasere tym aj filc na pach. filtri az do stadia kedy stane nepriechodnym.

Ale k teme co som sa chcel spytat: Chcel by som vediet kolko % ludi tu odsava vzduch z growroomu nonstop v kvete od 3tyzdna. Totiz pri vypnutom odtahu vybehne vlhkost za 30min na 80% aj viac co by mohlo sposobit plesen palic. Mate odtahy zapnute nonstop?

s pozdravom wasco
money5
ahoj mam ve sklepě kyti když svitim tak mam vlhko 65-75% a v noci 70-85% odtah mam: typu UFO Systemair RVK 125A 225 m3/h
na 1x1x200 ten jsem nechal běžet vkuse plus klipsnak ofuk.ale furt tam bylo 85% vlhka. ted mi to nějak nevadi mam to na rust ale nevim co budu dělat až to dam na květ? mate nějaky napad jak srazit vlhkost o 40% bez odvlhčovače? nerad bych chytil nějakou plisen slyšel jsem že pliseň se chyta když je vlhko a teplo ale když tam mam velkou vlhkost ve tmě tak tam klesne teplota na 16 stupňu. jak se mam vyvarovat poradte????
Sirus
Zdarec lidi, nevíte někdo jestli se dá nějak vykalibrovat digitální Teplo-vlhkoměr?
Mám dojem, že jsem ho jednou přetížil a teď mi nejde nad 69%, ikdyž mi v roomu "prší".
EDIT: Až se mi z toho orosila výbojka.
dymone
Zdar. Ja som ten svoj tiez raz "pretazil" .. a to tak ze bola cela noc boxe 99% vlhkost, no a od vtedy mi LCD ukazuje uplne slabo (hodnoty vidiet iba z uhlu alebo ked stlacim prstom LCD) ak je vlhkost nad 70%. Myslim ze pomoze len vymena za novy :(

Ja mam zase problem ze sa mi vlhkost dostava z boxu cez CT s vybojkou a po par dnoch mam na CT aj na vybojke take matny povlak (pravdepodobne kvoli tvrdej vode). Neviete poradit nejaku vychytavku, aby som to nemusel cistit kazdych par dni ?
Sirus
Včera jsem zkoušel jestli měří víc a měří. Ale nechce se mi věřit, že takovejhle oblak má jen necelejch 70%.
2dymone: Jedno řešení bych měl. Pokud to je tvrdou vodou, tak zkus upravit (snížit) PH vody ve zvlhčovačce. Možná by taky pomohlo nasadit na vstup u CT punčochu tvé drahé polovičky.
roboot
mě se to stalo naopak když sem tam měl šílený sucho ukazoval minimálně 27% co bylo níž už bylo vidět jak říká dymone jen z úhlu nebo po stlačení displeje myslím si že do něj zatekla voda při postřiku párkrát jsem na něj zapomněl.koupil jsem novej
Sved
Cau nemám zrovna velký box a velký prostor mi zabírá Ultrazvuková zvlhčovačka vzduchu. Zapojil sem zvlhčovačku mimo box a vlhkost vedl do boxu přes vysávací hadici. Tvořil se ale předtlak a následně mi zvlhčovačka odešla, protože oxidovala. Jak vyřešit tento problém?
grosancho
Poridit si ventilaci?? Ze by??
Sved
co s tím má ventilace společného?
Časlove
No společný to má to, že když budeš mít odtah z boxu tak se ti tam nebude dělat přetlak, tim pádem ti nebude odcházet zvlhčovačka...
Sved
Je schopný mi někdo poradit na to na co se ptám ? Pro ty co to nechápou píšu, že mám odtah a přetlak se tvořil v samotné zvlhčovačce, která měla být umístěna mim box. Nečtěte to tak zhuleni :-D
Ono
Sved:

Bez hadice na zvlhčovačke hmlu cez otvor nenasáva? Tá veta sa mi zdá čudná.:D To ten skunk.:D
jak se ti muze proboha tvorit pretlak ve zvlhcovacce??? Pokud mas nejakej normalni odtah, tak to vycucne pomaly aji tu vodu ze zvlhcovacky... Nejak nechapu tvuj problem... Nebo ti odesla zvlhcovackaa ebe napadla taka capina...?
Loopuch
No já tě chápu zase tak že tam nemáš žádný pasivní přítah,ale jen tu hadici která vede do zvlhčovačky a tam ti to tlakuje...tak prostě udělej další díruXD
Sved
prostor 100x100x200, odtah 520m3 non-stop, pasivní přítah, zvlhčovačka vedle boxu na zemi - na tu díru napojena hadice od vysavače - zavedena do boxu - udělal jsem do ní dírky. Asi týden to jelo, pak odešla. Když jsem ji rozebral, tak jsem zjistil, že oxidovala, to znamená že se vlhkost tlačila do té strojovny pod nádobu s vodou.
citace:
Původní příspěvek od Sved
prostor 100x100x200, odtah 520m3 non-stop, pasivní přítah, zvlhčovačka vedle boxu na zemi - na tu díru napojena hadice od vysavače - zavedena do boxu - udělal jsem do ní dírky. Asi týden to jelo, pak odešla. Když jsem ji rozebral, tak jsem zjistil, že oxidovala, to znamená že se vlhkost tlačila do té strojovny pod nádobu s vodou.

Jako mas pocit, ze ti tim, ze se pres tu zvlhcovacku pritahoval vzduch nejak vtlacila ta vlhkost do te zvlhcovacky?? A nezda se ti to jako hloupost...?nebyl problem opravdu jinde???
Ono
Vykašli sa na hadicu a púšťaj hmlu priamo cez otvor. Taký silný odťah ju celú bude nacucávať dnu.
Sved
Nemám jen pocit, vím to. Přece není jiná možnost jak by to mohlo oxidovat. Jednoduše se tam dostala vlhkost, ta se dostane všude.
Ale je ti jasny, ze kdyz se to tahalo z te zvlhcovacky ze tam byl spis podtlak nez pretlak?? A jak by se podtlakem mohla dostat vlhkost dovnitr? mnoo me se posrala zvlhcovacka tez a to jsem ji mel jen polozenou v pestirne. Ony proste toho moc nevydrzi... A to ze jsi z ni tahal vlhkost ji dle meho uvazeni nevadilo..
Sved
Podtlak, přetlak hlavně, že si rozumíme ;) Už sem psal, že se vlhkost dostane všude. Stačilo mi jednou vidět oxidovaný telefon, abych poznal, že tohle je oxidace. Každopádně by se jí nemělo stát aby se zničila z důvodu svého účelu
Mnoo a ja zase pisu, ze to dozajista nebylo tim, ze se z ni tahal vzduch .......
Zaměřil bych se na netěsnost.
Podtlak,přetlak...no to ani nebudu komentovat,by mě pak mrzelo,nějaký to slovíčko.

S tej baňky se ti dostává voda na obal s elektronikou,pomalu se kapky stahují až pod těleso samotné,vespod je ventilátor který mlhu vyfukuje nahórů,ten ti vtahuje ty kapky do vnitř tělesa a tam to dělá paseku.
jako jindy cesta nevede....
Sved
JJ přesně se to děje jak říká Simor, jenže když se podíváte nahoru, tak jsem se ptal jak to vyřešit, jak zavádět vlhkost z venku do boxu a ne co se mi děje s vlhčovačkou - co se sní děje totiž pozoruji sám xD
cosmicgirl
No podle me to ti podtlakem neni...ze by zvhlcovacka odesla kvuli vysoke vzkosti? je to zvhcovacka musi nejakou tu vlhkost vydrzet...zalezi na tom jak velky ten podtlak je. Kildne se to mohlo mechanicky poskodit jen kvuli vysokemu podtlaku a ne vlhkosti...asi bych tu hadici nedaval primo na ustí zvlhcovacky ale nechal bych tam nejakou mezeru at si to prisava i zvduch.
Sved
xD
grizly
zdar pokud te tedy nezajima duvod proc ti zvlhcovacka odesla,kup novou a je po prdeli....vetsinou se vysere ten vetracek co so o nem zmynuje simor vlhkost se pak akumuluje a vse navlhne....
A pretlak s 5ti kilem odtahem tam mit nemuzes...leda by si mel jeste silnejsi pritah....
Azachyel
zdar, mam dotazek ohledne vlhosti a zvhlcování a to takovej: kytky se zalivaji odstatou vodou to je jasný ale zajímá me jestli do zvhcovačky můžu dát vodu z vodovodu nebo musím taky odstátou? pač ji přijimají i pres listky ne tak abych kytičkam nic neprovedl
citace:
Původní příspěvek od Azachyel
zdar, mam dotazek ohledne vlhosti a zvhlcování a to takovej: kytky se zalivaji odstatou vodou to je jasný ale zajímá me jestli do zvhcovačky můžu dát vodu z vodovodu nebo musím taky odstátou? pač ji přijimají i pres listky ne tak abych kytičkam nic neprovedl

Rovnou z vodovodu, zadny srani s tim, je to plevel.... muehhehe
Kuči
Azachyel: kdyz budes dávat odstatou vodu do zvlhcovacky, pomuzes mozna tak te zvlhcovacce, ne kytkam. opravte mne pokud se mylim
Dooku02
odstata voda z kohoutku byt podle mne musi, pac z ni musi vyprchat chlor, ten by rostlinkam ublizit mohl
Do odstáté vody přidávám pár kapek kyseliny fosforečné,ne skrze snížení PH,ke kterému také dojde,ale netvoří se na listech bílý povlak na listech a ani se nezanáší tolik baňka zvlhčovače,co ž je také důležité pro membránu.
Toť můj postřeh....

zdarec
Kuči
Simor, taklze kdyz pouziju trochu Ph minus do zvlhcovace, budou se mit vsichni lepe, jo? :-)
Ono
2 Kuči:

Asi nie, pretože hodnota pH sa nerovná úrovni tvrdosti vody. Netvrdím to na 100 %, ale zdá sa mi, že sa to tu už rozoberalo. Do zvlhčovačiek sa odporúča skôr vodu prevariť, alebo používať destilovanú vodu. Niektoré zvlhčovačky dokonca obsahujú filtre na odvápňovanie vody, ale ich obsah (granulát) sa tiež v určitej miere vyparuje, a následne zanáša pachový filter.
Sved
tam píšou převařenou vodu, akorát je to dobré pro lepší dýchání na co je ta zvlhčovačka určená. Kytka ale taky dýchá, že?
Ono
Tak potom treba spraviť všetko preto, aby sa jej dýchalo lepšie.:)
matko291
Ahojte potreboval by som radu od odbornikov stavebnych,hydroizolatorov,a inych torov...:DMoj problem sa odvija vlastne od toho ze mam v miestnostosni kde je box na stene odkrity suvisli pas hliny stora neni od okolia nicim odyzolovana a preto by som potreboval poradit od niekoho kto ma skusenost co pouzit na odizolovanie tej hliny od okolia.Pomaha sa mi vlhkost potlacat prikurovanim, ale 2000W navyse za teplo je dost preto by som sa chcel tomu vyhnut.Prikladam nakres ako to asi vypadal je to bocny nakres a potrebuje NIESIM spojit bod 1 s bodom 2 a tym odizolujem hlinu od okolia.Dakujem 291
Exceptional
Chtěl jsem se zeptat, jak řešíte vlhkost v Homeboxu. Můj problém je ten, že jsem do HB dal káď, aby měla 3-membránovka odkud brát vodu. Vlhkost je dostatečná, akorát ze zvhlčovačky stříká voda na podlahu boxu (naposled jsem vytřel 10l). Když jsem tam na doporučení umístil na zvlhčovačku děrkovanej vrhlík, tak sice voda v kádi vydrží dýl, záplava není, ale vlhkost padne o cca 25% dolu :-( Bylo mi doporučeno, abych tam dal jen malej kyblík a sud/káď mimo box s čerpadlem nastaveným tak, aby vždycky doplnil vodu na potřebnou hladinu. Jenže tam je zase riziko toho, že v případě dostatečné vlhkosti (mám hydrostat) ten kyblík přeteče (čerpadlo na časovači) a budu na tom stejně. Jak to řešíte vy ?
Jpt
vyrob si nad ten plovak s membranama takovej destnicek- postaci i viko od kyble cca 15cm nad membranama-voda nebude moct cakat pryc a mlha se ven dostane
Exceptional
díky za tip. Zkusím to. Měl jsem tam takovej košíček, jenže ten zabranoval i tý mlze :(
KaKaLaKe
caues lidi mam tejden stare kyticky ale porad kolem 30% vlhkosti a 26° kdyz je zavrena box, kdyz otevrena 32° a 50% jak mam zmensit teplotu a zvysit vlhkost ? nemam zvlzovace...

mate nejaky tipy ???

prosim pomocte
Sirus
Problémy s vlhkostí jsou TADY
http://grower.cz/forum/showthread....s+%2Bvlhkost%ED
KaKaLaKe
Ahoj lidicky mam prvni grow v male komurce 2qm2, box je 60x60x150 a vtom 250w MH (HPI-T)....

mam veliky problem s vlhkosti vzduchu, je mezi 20-50% a kyticky jsou jeste moc mlade (2 tejdny) mam v tom par taliru zvodou a jeden hlubokej s kamenama plnej vodou ale nepomaha to muzete mi nejak poradit ??

jsou kelimky dobry napad kdyz je lampa 20cm-25cm od kytek ? nespali se to pres kelimky a ty kapky vody ?

kelimek dole udelat 2-3 dirky a prostrikat vodou a pak posadit na kytku ? je to dobrej napad ? je taM okolo 30°

diky za pomoc
dripER
zdravim
20-50% je dost málo. S tou vodou v těch talířcích si asi moc nepomůžeš.
Když máš ještě tak mladé kytky, tak nepotřebujou takovou intenzitu světla, takže lampu můžeš dát co nejvýš. Později jak přepneš na růst, tak lampu postupně snížuj na idealní výšku (naješ ve faq nebo pročtí fórum)
Nevim jestli ti pomůžou kelímky, já osobně bych použík pet-láhev jako pařáček (musí procházet světlo), vnitřek krop jen když budou kytky spát. A tu teplotu bych se snažil snížit, ideal je okolo 21-26°C
dripER
ještě k té vlhkost - zkus pověsit na stěny mokrý hadr
KaKaLaKe
dekuji za odpoved (stim hadrem jsem to zkusil - nepomohlo)
KaKaLaKe
nazdarek... prave moc to nepomohlo, jo ale ja mam jen 250w MH... takze tolik svetla taky nedava (akorat mi pokrije tech 60x60cm) mam ji tedka 25cm od kytek co uz je myslim dost na 250w ne ? - problem je ze kdyz ji zvednu je tam vetsi teplota (z jakeho duvodu nevim) mam 3vetraky, 1 cerstvy vzduch (tedy vzduch s komnaty) a 2 ventilatory v boxu...

prave jsem myslel kelimky jako paraky to nejde ? mam tam do nich udelat diru a proste je tam nechat tejden ? jen vnoci vevnitr kropit vodou teda ?

druhy problem je s lampou, ze ji musim nechat spis dole (chci mensi SOG) nemuzu si dovolit aby se mi vytahli na metr u 120cm je konec... malo mista.. takze je poslu uz asi v 15cm do 12/12 je to chytry ??

a jeste jinej dotaz : mam hnojivo Plagron Cocos A+B da se stim hnojit i hlina (mam pomet ze je to jen pro hydro)

diky predem
toxacik
no tu pomoze iba zvlhcovac ten ti zabezpeci potrebnu vlhkost stoji okolo litra ziadne handry ani nadoby z vodou ti nepomozu..a teplota tiez klesne
a nezabudni po prepnuti na kvet treba zvlcovac vybrat a postupne znizovat vlhkost .....napriklad castejsim vetranim...

pestovaniu zdar
krasus
Vem mokry hadr dej do nakyho tacku a natahniho ho do vysky na nakou konstrukci tim mokrym hadrem profukuj vetrak vzlinavost ti zajisti za hadr bude dost mokrej jo a musis pouzit hardr ktery taha vodu nejlepsi stary prosteradlo
dripER
Vpořátku, tak musiš tu lampu držet, tak at je při vrcholcích maximálni možná teplota.
Ale ten hadr musí začít nejdříve v tom roomu vysichat, aby šla poznat změna vlhkosti 1/2 dne až den
KaKaLaKe
Ten zvhlovac mi nepomohl asi byl moc slabej, nevidel jsem ani paru poradne ;)

Fajn stim hadrem, ale toho budu muset asi kazdy 2 hodiny namacet ne pri teplotach okolo 30° ?

a co stima kelinkama, neda se na kytky polozit ve vnitrku mokrej kelimek ?

diky za rady
dripER
pokud chceš, aby se ti odpařovala voda, tak jí musíš umístit někde dost blísko zdroji tepla. A pokud ji máš na samem dně roomu, tak tam se ti toho asi moc neodpaří, když teplo stoupá vzhůru.
Potom jen nová zvlhčovačka
KaKaLaKe
jo treba ty vany jsou 20cm primo pod svetlem a jeste do nich fouka vetrak :S
toxacik
ta zvlhcovacka bola urcite vadna mam uplne jednoduchu zvlhcovacku z nadrzou na 1 liter vody a tej ked nastavim maximum tak dosiahnem 99 percentnu vlhkost a kasli na handry je to o nicom akurat ti casom zacne pekne smrdet ...
dripER
ale zase ty "vany" musí být co nejplytčí, to zabírá dost místa. Raději to udělej , jak radil krasus.
krasus
ten hadr si to natahne ze zasobniku vzlinavosti tj. jak knot u petrolejky
Seky
Me se zda jako nejlepsi reseni ty kelimky, je to ale jen docasne reseni
Stejne hodlas brzo prepinat a v kvetu uz vysokou vlhkost nepotrebujes
tot muj nazor..
kasli na hadry a kelímky a udělej si pařníček, buď z folie na spejle, nebo otoč nějakou uřízlou petku nebo ten hranatej pet kanystřík na pět litrů ten je best, kytky před tím zalej a postříkej na listy a přiklop. každý den je provětrávej a krop. nic víc nepotřebuješ, zvlhčovačka je to samý, akorát větší komfort a mokrej hadr moc nepomáhá z mnoha důvodů (rychle uschne, odvětrávání atd). pěstu zdar
dripER
Jako uplně nejlepší je se na vhkost vykašlat. Já už jedu dva roky bez zvlhčovačky, vlhkost mám při růstu 40-60% a pod 600W v dripu sklízim do půl kila.
Ale rada nad zlato, klidně i zelené.
KaKaLaKe
tak fajn diky,

tak proste konce petky rozriznout, kelimky jsou moc male ? take jsem to chtel jako parak tak to zkusim stim (je to nejlehci) kdyz nepomuze tak tam povesim ty hadry jak rikas krasus.

zvlhovacka 4l a byla namaximum, ale nepomohla
KaKaLaKe
chlape ja se nato vykaslat nemuzu uz jsem tam mel i 17%... a to dlouho neprezijou.

dotaz : kdyz jedou vetraky a porad foukaj na kytky (jemne se klepou) je to stres pro ne ? nejak uz mi 2-3 dny tak nerostou je to mozne ? nebo to muze byt i ta vlhkost nevim nevim
Seky
To neni stres, to je ofuk
Bude to spis tou nizkou vlhkosti
dripER
tak nefoukej přímo na ně, jen zajisti cirkulaci vzduchu
AHM4D
chlape, potřebuješ vlhkost jen "u kytek", proč vlhčit celej prostor...nejjednodušší je na každou kytku namrdat mikroteňák, samozřejmě úměrně velkej, ideálka je když se ti co nejmíň dotýká samotný kytky..vlhčit nemusíš kytka si udělá svý klima sama...a pak čas od času je nechat vydejchat:D

bez zvlhčovačky jsem takhle jel pár kol a bezproblému...tím neshazuji její funkčnost, s ní to jelo samo rychlejc, ale takhle jako nouzovka to jde taky;)

hodně zdaru
KaKaLaKe
mikrotenak ? co to jako ma bejt chlape :D ? - ted jsem nane hodil ty pruhledny kelimky.. takze svetlo se tam dostane a ta vlhkost doufam udrzi... udelal jsem 2-3 dirky na dejchani.. tak to zkusim tak melo by to fungovat :)

jinak piste :) dikes
AHM4D
mikrotenovej sáček vole:D
ale už jsi to vyřešil..cajk
KaKaLaKe
ale to reseni skelinkem je dobry ? nebo je to blbost ?
citace:
Původní příspěvek od KaKaLaKe
ale to reseni skelinkem je dobry ? nebo je to blbost ?

jestli máš obrovský kelímky..... Jinak je to řešení tak na den když to začne růst.Jo a stejně je provětrávej i když si tam udělal díry.Use brain!:D
matko291
este mam otazku:
da sa z miestnosti pod urovnou podlahy UFOM,RUCKOM,TD alebo inym ventilatorom vytiahnut vlhkost?
Dev1lagain
hehe,všici hledaj způsob jak vlhkost zvýšit.....jenže ...co když má někdo jako já opačný problém? Mám tam při květu 60% (když je tma) ...náký ověřený způsoby na snížení? Napali mě blbosti jako noviny v přítahový rouře....dáky za všechny rady
gravedigger
Dev1lagain :
http://www.stop-vlhkosti.cz/stop-vlhkosti/

pouzival to kamos a prej to facha v pohode.....
charvik
Zdravím milá komunito,
Potřeboval bych pomoc s výběrem zvlhčovače vzduchu v Elektro worldu mají za rozumnou cenu tuto : http://www.electroworld.cz/product/...-sencor-shf-900
Potom tam mají nějakou, která vypouětí studenou páru a ta neovlivňuje teplotu v místnosti : http://www.electroworld.cz/product/...sencor-shf-1005
a 3. má zase veliký zásobník na vodu : http://www.electroworld.cz/product/...delonghi-vh-400
Děkuji za rady
Charvik
alpa
zalezi do jakych prostor to mas atp...
-ale ja osobne bych tu prvni vypustil
-druha v pripade ze je to tak do 1x1m + jde regulovat davkovani [v kombinaci s vlhkomerem v uzavrenem prostoru mas vystarano o fajn klima;]
-treti pokud mas naky vetsi nevlhky prostor s mega odtahem a je ti jedno na jaky vykon to jede tak muzes co 15h dolevat;]
charvik
Ok beru druhou, mne se také zdála asi tak nejlepší .. Mám to na malou skříň 40x40x100 zvlhčovač se vždy hodí..
MiaMia
Zdravím ve spolek, řeším nepříjemnost. V mém prostoru není možná cooltuba a ventilace je vyřešená takovým způsobem,že občas otevřu dveře od šatní skříně (tím pádem je oblečení po celým bytě) a drží se mi docela dost vysoká vlhkost cca 50 - 65 % - přecházím na 12/12 a tak mě to znepokojuje. Máte někdo zkušenosti s Ceresitem ? Může to mít negativa na moje "dětičky".
čest, jako máme tomu rozumět že nemáš vůbec ventilaci? Větší negativum než ta vlhkost bude ta cirkulace vzduchu.
MiaMia
No, prakticky nemám, cirkulace je řešená následně:"polootevřené dveře-60W tchai-wan větrák otočenej tak , aby z venku (chodby) nasával vzduch a vháněl ho dovnitř.

jinak kytí se zdaj zatím zdravé 14.10 - začátek klíčení - 14.11. 20.00 zapnuto na 12/12 7 kytek cca 50 cm
greenlight
Zdravím tě, řekl bych že není zas až takoví problém tam dát nezbytný alespoň větráček od pc nebo dva,trafo a je to. nějaký pasivní přívod čerstvého vzduchu,vzduch se musí hejbat.Teď třeba máš uspokojivou vlhkost ,ale příjdou šišky a vlhkost může stoupnou (plíseň) .
MiaMia
Takže - řezat díru do dveří!
Ceresit - (požírač vlhkosti - se zdá jako dobrý nápad v prostorách okolo 20m2) u mě na prostoru 1,2m2 nemá žádný efekt nezpozoroval jsem, že by vlhkost klesala.
Seky
Cau, nakou tu ventilaci tam urcite vyres s vlhkosti ti dost pomuze.
50-65% neni zas az tak extremni a spis bych se zameril na spravnou cirkulaci vzduchu po celym roomu, nebo v cem to pestis..
greenlight
kašly na ten ceresit sice s ním zkušenosti nemám na to se používá odvlhčovačka za dost peněz,ale první vyřeš tu ventilacu jak píše seky určitě pomůže nevypadá to že bys pěstil v nějakým sklípku plesnivím :-D
greenlight
jo pokud je to možný vyřez tam do těch dvířek na spod dírku na čerství vzduch + nějaký větráček kterej ho tam rozhejbe a odvětrávání (nějaký ventilátorek který požene vzduch pryč z boxu ,ale té vlhkosti bych se nebál ani v květu záleží na genetice ale ten vzduch to je fakt průser

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma