Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Mrtvý zapalovač TRZ 12? - Klikni zde pro originální téma
vaaanha
Zdravim. Sehnal jsem si na pár dní od známého 250W sodíkový set - ozkoušel jsem ho už u něj doma, pak i krátce u mě doma. Poté co jsem světlo umístil tak jak jsem potřeboval jsem ho už přes spínačky spustil a ono nic. Jediné co se děje je, že mi vrčí zapalovač - konkrétně odsud http://www.dakof.cz/ - TRZ 12. Výbojka nenaskakuje, pouze vrčí onen zapalovač. Mám to brát tak, že právě odešel do věčných lovišť?
Mr. Knorr
zapik nemuze zapalit vybojku, proto vrci, skousel bych vsechno krome zapalovace a zacal bych vybojkou...
.:INDI:.
Skušal si ho zapojit aj bez spinačiek?skus to...
Krychle
presne jak pise Mr. Knorr, taky se mi to stavalo pri spatnem zapojeni - prekontroluj vse jeste jednou, zvlaste pak zapojeni na samotnem starteru a tlumivce(pokud mas s vice nez 2 vyvody), jestli mas dotazenou vybojku v objimce, atd... a melo by to byt ok..
pripadne to cele vyfot a priloz schema podle ktereho jsi zapojoval a mrknem na to;)
vaaanha
Jo dík. Ještě pro upřesnění bzučí jak startér tak i tlumivka(myslel sem, že jenom startér, ale když sem je dal od sebe tak sem zjistil že i tlumivka:)). Mění to nějak situaci? Doufám, že ne. Zítra jdu koupit novou výbojku a pokud to nepomůže tak to o víkendu nafotím a uvidíme co se teda děje.
vezmi tu starou do gshopu a tam ti ji testnou jestli jede.
Hanizek
Bude v háji buď výbojka, nebo startér (za předpokladu, že to máš dobře zapojené). Možná bych ještě pro jistotu zkontroloval kontakty v objímce.

Ani jednou jsem se nesetkal se světlem, ve kterém by byla vadná tlumivka - nemá se na ní co pokazit, pokud ji nějáký dobrák nezapojí do zkratu.
Mr. Knorr
Presne - tlumivky sou nesmrtelny

jo a tlumivky bzucej, je to tim ze skrz ne prochazi proud kterej 50tkrat za vterinu zmeni polaritu a tim padem se meni smer magnetickyho pole generovanej tlumivkou a tim padem ty zelezny platky v tlumivce vybrujou podle toho jak se meni to magneticky pole... sry neumim to lip vysvetlit


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma