Ka'n'ja |
to farmer36: ahoj, kytka nedostane sok, ale koreny dostanou vzduch, tuhle sluzbu delavali bezne zouzali, ted jich moc neni:/. Kyslik pomaha dynamickemu rustu/kvetu, proste je to takovej booster. Naopak kdyz napr. kytku v ramci prilisne snahy prelejes, tak ju to stopne v rustu/kvetu, a to prave kvuli tomu, ze jak jsou obahnene koreny nedostane se k nim vzduch a kytka nemuze rust. Proto je potreba zalejvat kytky opatrne, ale to je spis k jinymu tematu.
V tomhle pripade bych se spis bal ze koreny zlikviduju, ale zas v takhle pozdni dobe uz je rostlina asi hodne odolna a clovek by ji musel zlomit vejpul aby skoncila.
Osobne pestuju jak in tak out vyhradne v subtratech a kvetinacich, lip se odvadi voda pokud prijdou vydatne deste a lip se kontroluje davkovani hnojek. Venku sem delal s WW, kdyz vic prselo a hlina kolem uz byla tvrda a po lehkem substratu ani vidu ani slechu, ze sem z kvetinacem parkat mirne bouchnul o zem, vzdycky se pak zlepsil rust/kvet, ale zase se objevilo vic oschlych listu, to je dany tim, ze kdyz to prepisknes odrbes koncove vyhonky korenu a kytka je pak min odolna vuci skudcum, nemocem, plisnim,..jako kdyz si propychnes puchyr, tobe se ulevi, ale mas otevrenou ranu kudy muzes dostat snadno infekci... |
|
|
Marty |
Spodní vody možná nedosáhnou, minimálně ale dosáhnou vlhký vrstv zeminy od spodních vod. Proto kytka nechcípne, když ji jako velkou nezalejváte. Plus si taky chytá nějakou tu vlhkost listama. |
|
|
|
a preco by nemala rastlinka dosiahnut spodnu voldu ked na mojom fleku je hladina spodnej vody asi 60 cm od povrchu...zalievat nemusim a kytky rastu ako z vody... peace.... |
|
|
Jadr.m |
Zdravim vás zahradníci
mám už doma něco malinko předpěstováno,bude toho ještě víc,ale rozhodl jsem se to tak na začátek května dát ven.Je to v lese na mýtině vysoko a slunečno...Měl bych nějaký otázky k tomu.Když to přesadim do toho kýble,tam budou díry ze spodu a dám to do toho lesa,budu tam muset chodit často zalejvat?protože ono je to docela z ruky tak jestli by to nějak šlo třeba jen jednou za tejden...A pak ohledně hnojení:Co byste mně doporučili jako amatérovi:) za hnojky?a pak to snad bude vše,,,díky moc |
|
|
BunyMax |
Keď budú palice väčšie budú si pýtať dosť vody. Porozmýšlaj nad nejakým zavlažovacím systémom. |
|
|
švéd |
Jadr.m v kýblu bych to neriskoval a když nepoprší, radši bych to minimálně jednou tejdně zalil - nebo i častěji, když budou vedra. Jinak pár lidí to tady už řešilo a pamatuju na různý plánky zavlažovacích kýblů.. stačí, když trochu pohledáš v archivu. Jestli pak chceš hotovou automatickou závlahu bez starostí, ber Tropf Blumat, set pro 6 kytek tě vyjde tak na 600.
Ohledně hnojek - sám něco takového zrovna řeším. Snažím se dát dohromady recept na mix hlíny připravenej obsloužit kyti živinama od zasazení až po kosu..tak se stav, třeba se tam později něco objeví:-)
EDIT: ještě k tomu zalévání - hodně zajímavě vypadá plantasorb. Hmm.. musím zkusit... |
|
|
Qwertulanus |
Prosím nevim jak mam donest hodne hliny ke svemu mistu ktere je vzdalene asi 1 kilometr ,autem se tam nedostanu a ani na kole to bychjel asi 800 metru a pak bych musel pěšky mam kamosku ktera mi stim pomaha ale to bychom museli nejmin 10krat tam a zpátky...prosím o radu :) |
|
|
|
citace: |
Původní příspěvek od Qwertulanus
Prosím nevim jak mam donest hodne hliny ke svemu mistu ktere je vzdalene asi 1 kilometr ,autem se tam nedostanu a ani na kole to bychjel asi 800 metru a pak bych musel pěšky mam kamosku ktera mi stim pomaha ale to bychom museli nejmin 10krat tam a zpátky...prosím o radu :) |
Nezbývá než si sáhnout na ruce a natahat to tam na zádech, nosil jsem takhle hlínu i kilometr, to dáš :) |
|
|
sWei |
nebo najít jiné místo :D |
|
|
|
Zdar našiel som si taký fajný plac zarastený kríkmi, stromami a všeliakov vegetáciou fakt husté bolo problém sa cezto dostať dnes som niekde v stede vysekal tak 5x5 metrov štvorec chcem tam zapichnúť roksori (tyčki) a omotať potravinárskou foliov alebo igelitom nejakým najlepšie bielim myslíte že to je ok ? |
|
|
Qwertulanus |
je to super akorat jedinej problem jsou čorkaři :) |
|
|
|
No veď práve to miesto je top proti čorkárom neni možné aby sa tam niekto dostal teda vlastne je ja som príklad ale dalo mi to dosť námahy |
|
|
sw3ap |
Je dobrý zalívat vodou z potoka?
Nebo si tam mám nosit vlastní z vodovodu. |
|
|
sWei |
změř ph a uvidíš já zalívám normálně vodou z potoka který mám kousek od kytek, přece nebudu tahat vodu bůh ví odkud, ta moje má PH 5,9 myslím že ideál |
|
|
thuglife |
čaute chcel by som sa opýtať či by nejako vadilo sadiť blízko seba asi tak 5m rozne modely.. s kamošom sme si našli fajný flek a máme rozne modely ja mam 3xautomazar..5xdurban poison , on ma 10xlemon haze,5xwhite rhino ,1x auto niejake co mu dali ako darcek a ete akysich 5semiacok uz si nepamatam... vadilo by to keby sme ich mali viac modelov nasadenych na tom istom políčku??? dik za odpoved ... PEACE |
|
|
sw3ap |
Blíží se bouřky a deště,je dobré nějak kytky chránit? |
|
|
mysak |
Původní příspěvek od sw3ap
Blíží se bouřky a deště,je dobré nějak kytky chránit? |
..asi bych roztahl deštnik... ale takovy 3x3m ..Radegast |
|
|
sw3ap |
Deštník nemám,ale mám plachtu asi 5x2m,dokonce modrou,to by šlo ne ? |
|
|
MORZIK |
problem bude jen ji poradne uvazat,,,,,,,,,,,,,,,,,,, |
|
|
Qwertulanus |
Myslite ze by sel dat normalne Jack Herrer do kyble?? |
|
|
MORZIK |
do kyble snad jde dat cokoliv ne? nebude mit 2metry ale pokud mu das peci odmeni se ti!!!! |
|
|
mysak |
Původní příspěvek od sw3ap
Deštník nemám,ale mám plachtu asi 5x2m,dokonce modrou,to by šlo ne ? |
jo to by šlo a nezapomen tam namalovat bily křiž
:D |
|
|
thuglife |
myslite si že je dobre použit na pestovanie zahradnicky substrat s ph 6-7,5??
nieje ph 7.5 už moc?? prosím napište mi čo si o tom myslíte a či by ste vy v tom pestovali... |
|
|
norbit |
zdravim jestli nevite jak ochranitky kytky když jsou ještě maly tak ja je dal do seřízlejch pet láhví, do substrátu s perlitem horní část pet lahve jsem taky seřízl aby byla dost velká pro menší kytku a aby pasovala pěkně do tý spodní části....jenom jsem odšrouboval víčko. Kytky v tom jdou dost dobře jak v pařeništi, jednu mám doma a zbytek mám v přírodě, ty v přírodě nemusim ani zalívat každej den jak je to pěkně zapařený :D a ještě jedna výhoda...nedostanou se na ně slimáci ;D :)) ikdyž u tý jedny co mám doma tak sem ji nechal na parapetu na kterej celej den praží slunce a ty listy vypadaj jak spálený nebo jsou takový zkroucený takže když je moc teplo nebo je dáte na černej parapet jako já, tak bych tam ty vrchní části nedával |
|
|
HŘEBÍK |
nikdy jsem to ještě eskoušel tak přemýšlím že když na tu kytku dám pet lahev a listy se budou dotýkat stěn petlahve tak jestli se s níma něco nestane ?? co myslíte? |
|
|
White Rhino 666 |
když to tam nenechaš moc dlouho tak to bude v pohodě, dělam to tak taky když zasadim a bliži se naka studena fronta nebo cosi.. obvykle to tam mam třeba 10dnu a v klidu, maš trochu sežloutnou ty konce listu ktere se dotykaji te vlhke petky ale to je za par dnu k nepoznani. |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od thuglife
myslite si že je dobre použit na pestovanie zahradnicky substrat s ph 6-7,5??
nieje ph 7.5 už moc?? prosím napište mi čo si o tom myslíte a či by ste vy v tom pestovali... |
Zdarec, tady máš citaci přímo z FAQ;)
Pokud si koupíš kvalitní hlínu (ne kyselou rašelinu), nemělo by být potřeba upravovat pH. Pravděpodobně již obsahuje dolomitický vápenec, který pH upravuje na přijatelnou mez. Konopí vyhovuje neutrální až mírně kyselé prostředí, takže pokud se rozhodnete měnit pH držte se hodnoty kolem 6,0. Širší meze jsou 5,8 - 6,5. |
Pořiď vhodnej substrát, sám sem teď kupoval 75l trávníkáče (pH 5,5-7), kterej vhodně promíchanej s kompostem, nebo kvalitní černozemí poslouží a stojí pár šušňů. Popřípadě můžeš srazit pH mletým vápencem ve vhodným poměru, taky bežně dostupný za pár kaček.
Původní příspěvek od HŘEBÍK
nikdy jsem to ještě eskoušel tak přemýšlím že když na tu kytku dám pet lahev a listy se budou dotýkat stěn petlahve tak jestli se s níma něco nestane ?? co myslíte? |
Akorát je problém, když se ti kytka opře o stěnu, tak v tom místě neprorazí růst, tak vydatně jako ve volným prostoru. Jestli máš kytky v květníkách, spíchni malej přenosnej fóliák a máš vystaráno. No a jestli už to máš v zemi, kup 5l nějakej tej aquabelly co dělá ty svinský pet-lahve, nezapomeň na díry pro luft a máš vystaráno;) tak ať to roste! |
|
|
norbit |
Původní příspěvek od Zedy
Akorát je problém, když se ti kytka opře o stěnu, tak v tom místě neprorazí růst, tak vydatně jako ve volným prostoru. Jestli máš kytky v květníkách, spíchni malej přenosnej fóliák a máš vystaráno. No a jestli už to máš v zemi, kup 5l nějakej tej aquabelly co dělá ty svinský pet-lahve, nezapomeň na díry pro luft a máš vystaráno;) tak ať to roste! |
jo to mě nenapadlo ale ja tam dal ten vršek z pet lahve od tonicu která má ten vvršek širší takže zatím vklidu a roste to jak z vody, ale hned jak seženu ty 5 litry tak to tam dovezu....jo a ještě něco když tam dáte víc perlitu tak tím líp to drží ještě tu vodu a nemusi se to tolik zalejvat, prostě to chce vychytat podle svýho, a ještě jsem se chtěl zeptat když mám doma kytku ještě malou tak 10cm ale už se začíná větvit tak má ty vrchní lístky takový skroucený do vnitř a nedělají se tak pěkně rovný a nejsou na nich skoro ani žádný zoubky, čím by to mohlo bejt? celej den na to pěkně svítí...jinak jsem tam dal perlit a nějakej zahradnickej substrat kterej měla matka na muškáty nebo co, tak mi pls poraďte... zatim čus a dik za rady |
|
|
Protest_Miso |
Zdravím,
mam este nejake seeds, tak by som sa chcel spytat , ci sa to oplati vysadzat ?
Predpokladam , ze by sa oplatilo len by neboli take vysoke rastlinky.
Diky za odpoved. |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od Protest_Miso
Zdravím,
mam este nejake seeds, tak by som sa chcel spytat , ci sa to oplati vysadzat ?
Predpokladam , ze by sa oplatilo len by neboli take vysoke rastlinky.
Diky za odpoved. |
Hola, jestli nehoníš výnos a chceš aby ti holky dělaly i tak radost, tak do toho určitě jdi. Při dobrý klíčivosti ti za chvíli vyběhnou, než se rozkoukaj a chytnou tempo, při vhodným slunným létě něco ukážou. Hodně zdaru;) |
|
|
šempí holsen |
Na flek musím šlapat 1 km pešo v stredne tažkom terene. Vsetku vodu som do nedavna nosil pracne na chrbte. minule ma napadlo vykopat diery do zeme a vystlat ich igelitom /1x 15L, 1x 30L. Po tychto burkach a daždoch sa mi to osvedcilo. Teraz sa len prejdem s prázdnými lahvami a vodu si načapujem priamo na mieste. Pre istotu beriem vždy viac fliaš, aby boli zasobniky vždy vyčapované do prázdna |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od šempí holsen
Na flek musím šlapat 1 km pešo v stredne tažkom terene. Vsetku vodu som do nedavna nosil pracne na chrbte. minule ma napadlo vykopat diery do zeme a vystlat ich igelitom /1x 15L, 1x 30L. Po tychto burkach a daždoch sa mi to osvedcilo. Teraz sa len prejdem s prázdnými lahvami a vodu si načapujem priamo na mieste. Pre istotu beriem vždy viac fliaš, aby boli zasobniky vždy vyčapované do prázdna |
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=49325
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=10631
....spojeno , čau Hlava |
|
|
dravec |
ola borci,chci sa zeptat jestli neví někdo jak předejít okocením kytek od okolního šitu,nepište trhání samcu je tohodocela dost.jestli to vubec de.fajna by byla naka antikoncepce pro kytičky,jestli to už někdo zrobyl |
|
|
Efis |
Čau, chtěla bych se zeptat, co si myslíte o fóliovníku, na kterým je zelená (samozřejmě transparentní) fólie? Máte někdo zkušenosti? Jestli by mi třeba propustila dostatek světla apod. Na Aukru nějaká firma nabízí krásnej fóliáček s ocelovou konstrukcí, dá se to snadno sestavit a vyjde jen na 2 000. Šířka 220, výška 215 a délka 240, což je pro mojí skromnou zahrádku dostačující. Ovšem je k tomu dodávána již zmíněná zelená fólie a to ve mě budí docela nedůvěru... Dík za odpovědi! |
|
|
bruno.kudrna |
To Efis:
Zdárek
Zkušenosti s tím nemám,ale pokud to doporučuje výrobce tak bych se toho nebál.V každym foliáku,skleníku atd musí být dostatek světla takže ho tam ta folie určo pustí.Lidi co v tom mají rajčata,papriky atp.to světlo potřebují taky ne.Ta zelená barva je podle mě kvůli tomu,že když to sluníčko fakt svítí 30 ve stínu atak tak to není přes tu folii až takovej nářez a kyti se ti nespálí tak jako párkrát mě v takových hicech a větrat sem mohl jak chtěl.Ale říkám(píšu) můj názor
Zdárek:sun: |
|
|
Divoženka |
Původní příspěvek od Efis
Čau, chtěla bych se zeptat, co si myslíte o fóliovníku, na kterým je zelená (samozřejmě transparentní) fólie? Máte někdo zkušenosti? Jestli by mi třeba propustila dostatek světla apod. Na Aukru nějaká firma nabízí krásnej fóliáček s ocelovou konstrukcí, dá se to snadno sestavit a vyjde jen na 2 000. Šířka 220, výška 215 a délka 240, což je pro mojí skromnou zahrádku dostačující. Ovšem je k tomu dodávána již zmíněná zelená fólie a to ve mě budí docela nedůvěru... Dík za odpovědi! |
Zdar Efis,
zelená barva samozřejmě nevadí. Zelená je barva naše :D! Barva naopak pomáhá lepšímu růstu rostlin, snižuje průtok přímého slunečního světla a snižuje riziko, že se rostlina spálí nebo povadne. Pod průsvitnou folií nebo klasicky sklem už může rostlina zpomalit růst, půda se přehřívá apod. Proto s barvou máš míŇ práce, např. zastínění apod. Když už se ptáš na barvu, tak nejvhodnější je modrá barva, která rostlinám usnadní fotosyntézu (přemění horší světlo na lepší vlnovou délku). Díky modré barvě se nemusíš bát nechat rostlinu vyvíjet se už od malinké rostlinky. Měla by se vyvíjet normálně a čile k světu. (Užíváme řadu let na foliovníku s rašlovou folií, na poli, kde je trvalé přímé oslunění převážnou část dne a kde je foliovník na otevřené ploše). Barva ale nebude to nejdůležitější, co bych k tebou vybranému foliovníku chtěla říct.
Stejně jako ty, jsem uživatelka aukra a foliovník jsem dopátrala:). Myslím, že je lepší zabývat se otázkou konstrukce foliovníku než barvou. Poznámka uvedená výrobcem:"snadné sestavení" , ve mě vzbouzí značnou nedůvěru. Nejspíš se jedná o značně odlehčený typ foliovníku :D, který se ti při prvním větším náporu větru či bouřky složí jak domeček z karet. Tedy v případě, pokud není vybaven něčím, čím by se dal dobře ukotvit k zemi. Což NENÍ. V takovém foliovníku si můžeš dát maximálně leháro v nepříliš parném dni. Taky záleží, kde bys foliovník chtěla mít umístěný. Od toho se potom odvíjí i otázka propustnosti světla a tedy i budoucí volba foliovníku - fólie.
Dobrá rada nad zlato, nekupuj to. Dva tisíce jsou v tomto případě vyhozené peníze a vůbec bych se být tebou do nákupu tohoto typu foliovníku nevrhala. Někdy je lepší investovat trošku víc a mít zaručenou jistou trvanlivost (životnost) foliovníku a odolnost do jakéhokoliv počasí, proto se dívej spíš na typy, které budou mít v parametrech minimálně: UV stabilizaci (životnost folie) a dobré ukotvení k zemi. Předpokládám, že pokud tě growing baví, bude se ti foliovník hodit i v následujících desetiletích. Můžeš ho využít i na jiné přínosné plodiny a pochutiny :D.
Na aukru čas od času bývají i výhodné koupě skleníků či jiných podobných, nových nebo nechtěných konstrukcí k pěstování.
PS: Pokud ses rozhodla začít s pěstováním právě teď, odlož nákup za přes rok, protože času nemáš a léto nebude až tak vlídné :D. Aspoň máš čas na rozmyšlenou :D.
Zdraví D*, alias lesana |
|
|
spunkmajer |
souhlasím, je to shit. Tady platí pořekadlo, že nejsme tak bohatí, aby jsme mohli kupovat levné věci. |
|
|
Efis |
Divoženka: Díky za vyčerpávající odpověď :) Právě že už jsem pěstovat začla a táta už mě 3 tejdny slibuje, že mi fóliák postaví. Jenže kyti rostou a už je mám ve skleníku až ke stropu. Jedna už přepla na květ, nevim proč. Asi už nehodlá dál růst. Další vypadá, že pokvete brzo, ale jsou tam dvě, který se evidentně kvýst ještě nechystaj a nějakou dobu ještě porostou, tudíž tu situaci už opravdu musím řešit. Na zahradě je nechat nemůžu, protože by to viděli sousedi. Nehledě na to, že nedávno u nás padaly kroupy jako golfový míčky a o vichřici co vykácela lesy ani nemluvě... Já myslim, že ta konstrukce by se dala nějak ukotvit, případně v těch spojích i posvařovat k sobě. Tak uvidím... |
|
|
bull |
Původní příspěvek od Efis
Na zahradě je nechat nemůžu, protože by to viděli sousedi. Nehledě na to, že nedávno u nás padaly kroupy jako golfový míčky a o vichřici co vykácela lesy ani nemluvě... Já myslim, že ta konstrukce by se dala nějak ukotvit, případně v těch spojích i posvařovat k sobě. Tak uvidím... |
http://aukro.cz/sklenik-foliovnik-s...2443842004.html
Pokud to je tohleto, a jsou u Vás bouře který kácej lesy a padajicí golfový míčky, tak to asi moc dlouho nevydrží. Pokud svaříte spoje a ukotvite to, tyčky to nevydrží a rozlámou se.
Vydrži to, dokud se ta konstrukce byt jen trochu nenaruší, pak už to unese sotva samo sebe v bezvětří. Abyste to pak nehledali i s kytkama u sousedů na střeše :)
Tohle je spiš nouzovka zjara na sazenice nebo při deštích před sklizní. |
|
|
Efis |
bull: Hm hm... Ona taková bouře tady přijde asi tak jednou za rok a letos už proběhla. Ale poslední dobou je to počasí fakt divný a asi se nedá spolehnout na to, že už se to nebude opakovat. Třeba ten materiál není zase tak chatrnej, těžko soudit, když to člověk nevidí. Přinejhorším se to dá do 14 dnů vrátit... |
|
|
Efis |
Už jste někdo slyšeli o vermikompostéru? Byla o tom reportáž v rádiu, tak jsem si něco našla na netu kdyby vás to zajímalo. Je to docela dobrej nápad: http://ekoobchudek.cz/zdrava-domacn...ster-can-o-worm
V návodu na použití je na straně 8 něco o využití tohohle kompostu :) |
|
|
|
Hej neviete niek to co s tym prosim? Vyzera to jako keby to presiel slon...nechapem....vietor? silny dazd? ostatne su ok a ta jedna je uplne na sracky.....vsetky konare boli olamane a polahane na zemi....ganja je burina...oni rastu dalej len som ich podviazal a celkom neumreli ale dost smutny pohlad je na to....z asi 10 vrcholov ostali 2 neporusene, ostatne su uplne dolamane ale ziju bo sa skrutili za slnkoma taha ich hore.....neviete co s tym....sama priroda mi to "supercroppla" sakra... |
|
|
|
a este nemate nejaky "tip" co s tymi dvomi rastlinami? nejaky vylepsovak? Jednu som zacal roztahovat (uz ma asi 280cm) a druhu asi dam tiez koli svetlu, aby sa dostalo svade do rastliny,,,,,hmmm nooo ale bojim sa ze pride dajaky silny vietor alebo dazd a polame to, teraz je na SVK A CZ dost blbe a nevyspytatelne pocasie tak neviem......trochu som to zabezpecil proti vyvrateniu vetrom, ta opora dole, taka trojnozka, je to sakra pevne bo je to zviazane dokopy ale bojim sa ci mi vietor neolame s toho konare...alebo tak nejak...ak vas nieco napadne poradte....
a nahodou niekto neviete jaka to je odroda/y? Daval som si na to sakra bacha aby som to nepoplietol a ked som isiel sadit tak som sa tak vykuril ze uz sa viac ani nedalo a nacisto som to doplietol. Je to od Sweet Seeds - ten free contest co bol....nooo bud je to Jack 47, Sweet Thai, alebo Cream Caramel , moj typ je Black Jack - co som cital tak podla nich ma aj cez 3m......hmmm dam sem fotku este jednej u ktorej si nesom isty a kto by vedel tak nech mi poradi...diky a nech sa dari
|
|
|
|
toto typujem na Sweet Thai a Creem Caramel. Ta velka kosata Sweet Thai a ta dolamana na lavo asi bude Cr. Cr. (ind/sat - 90%/10%)...preto je asi taka mala indikovsky typ....a u tej S.T pisu ze ma strasne vela postrannych a prostrediu odolnych konarov - kedze ich ma fakt kopu a na rozdiel od tej na lavo to vydrzala tak by to mohla byt ta S.W...... |
|
|
|
nooo, zazrak sa stal asi :) Kedysi davno som tu na fore cital ze "skus vole prehnojit 3m kytku" - oukeeeyyy. Pred styrmi dnami som im dal konsku davku plagronu alga grow. Vyrobca udava 4ml / 1L. Ja som dal 18ml na liter apol 1,5L. Dnes som prisiel s vodou (bez hnojiva) bo som sa bal ze budu prehnojene tak ze ich trosku precitim a oni zacali vsetky kvitnut :) Ziadne zlte listy nic. Uplne zdrave. Tri rozne odrody a vsetky uz kvitnu. Vid foto |
|
|
|
Myslite ze to bude tym prehnojenim? (neviem jak mam dat viac obrazkov do jedeho prispevku, dajako mi to nejde) |
|
|
Zedy |
Zdar capcar, to ti jen holky ukazují svojí krásnu a potvrzují svoje pohlaví;) Nejde o nákvět, vše je jak má být. Jinak vypadají vitálně, tak ať se daří a vše roste jak má!
Jo teď vidím, že si na trochu špatným místě, založ si topic v Out galerce, ať to máš pěkně po kupě;) |
|
|
Flynn |
Tiež mi príde zbytočne nejaký automaticky zavlažovaci system, kamene na ohrev, a tírať ju pet- flaškou ? . wááááááá, radšej sa treba zamerat na iné veci, nevohorim že netreba skušať nove veci ale, stráca sa tam to čaro ako ked si to musiš ist denne poliat, prekipriť pôdu, pokecať :) moj nazor :) . miééééééér |
|
|
|
Teď by měla bejt ideální doba na hledání fleků, slunce je cca ve stejný pozici jako bejvá koncem Října, člověk koukne a hned ví jak mu to tam bude dozrávat. Zrovna dneska jsem jeden takovej prosluněnej flek našel, jen to tam vyhrotit :) |
|
|
frek |
Původní příspěvek od Mirex
Teď by měla bejt ideální doba na hledání fleků, slunce je cca ve stejný pozici jako bejvá koncem Října, člověk koukne a hned ví jak mu to tam bude dozrávat. Zrovna dneska jsem jeden takovej prosluněnej flek našel, jen to tam vyhrotit :) |
Tak, tak
Už mám naplánovanou obchůzku o víkendu s kamarádem. Lopatu, krumpáč, psa a Braník s sebou!! :D Jen doufám, že nebude pršet. |
|
|
SN!P3R |
To frek: Má zas mrznout :/
Bwt. Už mám padla tak jen skočit na mašinu projet staré fleky, najít nějaký nový na tom našem malebném kutnohorsku ;)) |
|
|
frek |
Původní příspěvek od SN!P3R
To frek: Má zas mrznout :/
Bwt. Už mám padla tak jen skočit na mašinu projet staré fleky, najít nějaký nový na tom našem malebném kutnohorsku ;)) |
Ale mrazíky mají přijít až po víkendu, a když teď vykopu aspoň ty díry, budu mít pák míň práce :)
Taky bych rád vzal mašinu, ale musim hezky po svejch. Mašinku nemám, a stejně bych se tam s ní nedostal. :D :D |
|
|
Putecek |
ČAU
Chtěl jsem se zeptat zda-li je nějaký rozdíl mezi Guanokalong complete mix soil + guano 45 a
Guanokalong All mix 45 l..
Děkuji za odpověd. |
|
|
|
Zdravím, pomalu začnu hledat místo jako většina z vás, a tak se chci zeptat, nejlepší je jižní svah ( opravte mě pokud ne ) a když budu chtít sadit mezi smrčky tak nevíte někdo kdy se provádí žnění ? a jestli vůbec lesáci doplňují místa mezi cca 2 m stromkama, našel jsem totiž pár úplně luxusních míst, doslova čtverec cca 2x2 v hustém smrkovišti... ale je to divný je to tak přesný že tam musej mít něco v plánu.
díky za odpověď |
|
|
frek |
Původní příspěvek od Classic
Zdravím, pomalu začnu hledat místo jako většina z vás, a tak se chci zeptat, nejlepší je jižní svah ( opravte mě pokud ne ) a když budu chtít sadit mezi smrčky tak nevíte někdo kdy se provádí žnění ? a jestli vůbec lesáci doplňují místa mezi cca 2 m stromkama, našel jsem totiž pár úplně luxusních míst, doslova čtverec cca 2x2 v hustém smrkovišti... ale je to divný je to tak přesný že tam musej mít něco v plánu.
díky za odpověď |
Čau,
mrkni do katastru nemovitostí. Pokud je to státní les, nebo obecní, tak je velmi malá pravděpodobnost, že se s tim bude něco dít. Pokud je to ovšem "někoho", tak bych byl opatrný.
Je to z mé zkušenosti. Nepamatuju si, že by se u nás něco dělalo s obecním lesem. Pokud se to nekácelo, nebo se nesázely stromky (což je vždy jen jednou :D), tak s tim nikdo NIC nedělal. Nejsou peníze a zadarmo nikdo makat nepůjde :D. |
|
|
Divoženka |
Původní příspěvek od frek
Čau,
mrkni do katastru nemovitostí. Pokud je to státní les, nebo obecní, tak je velmi malá pravděpodobnost, že se s tim bude něco dít. Pokud je to ovšem "někoho", tak bych byl opatrný.
Je to z mé zkušenosti. Nepamatuju si, že by se u nás něco dělalo s obecním lesem. Pokud se to nekácelo, nebo se nesázely stromky (což je vždy jen jednou :D), tak s tim nikdo NIC nedělal. Nejsou peníze a zadarmo nikdo makat nepůjde :D. |
:D :D a on když je to státní nebo obecní les, tak je jako nikoho? Ve všech lesích se dějí pěstební i těžební zásahy, pořád a pravidelně, záleží jen na tom, jestli jde o legislativní povinnost nebo ne. Potom se zásahy dají nebo nedají odložit. |
|
|
bull |
No minimálně se osekávají smrčky zespoda, aby to rostlo do výšky (my víme proč), dále to občas čistěj atd. a obecní les si může kdokoli pronajmout !!
Podle mě to dělaj kdykoli, v létě v zimě. Dle mejch zkušeností to u smrčků vůbec nevadí..
anebo Classic narazil na něčí starší políčko :) |
|
|
frek |
Původní příspěvek od Divoženka
:D :D a on když je to státní nebo obecní les, tak je jako nikoho? Ve všech lesích se dějí pěstební i těžební zásahy, pořád a pravidelně, záleží jen na tom, jestli jde o legislativní povinnost nebo ne. Potom se zásahy dají nebo nedají odložit. |
Ano, máš pravdu. :)
Ale jak jsem psal. Já to mám z mý zkušenosti. Neříkám, že je tu všude stejný. A stejně, náhoda je blbec. Na kytky Ti můžou přijít kdekoliv. Ať je to státní, nebo obecní. A pokud tam jsou volný místa, tak je to i pravděpodobný. Lesník nejsem. Vím jen to, co sem zažil, nebo slyšel.
Nejlepší bude se zeptat někoho, kdo o tom něco ví. Třeba i myslivce. |
|
|
Time |
Zdravíčko, v lese se pohybuju a opravdu se nedá říct že stát a obce se o lesy nestarají , já znám spíš hodně případů kdy je to naopak ..stromy se vytěží ,max zasází nový,ale dál se o ně nikdo nestará takže jungle nebo sukcese ;) a ráj pro nás :)
Prořezávky se dělaly po celý rok , teď je prý vyhláška že kdo chce dostat na ně dotaci musí je mít hotový do dubna .
U tý prořezávky se jede v 5ti letých cyklech , max v 10ti letých . Takže jeden zásah po 5 nebo 10 letech . Takže ideal když sadíte kytky po nájezdu lesáků s motorovkama.
Přes léto se ožíná .. klidně i dvakrát ročně ,ale dá se poznat porost kde se o to nikdo nestará a v klidu sadit:)
jinak dobrý jsou i oplocenky někde bokem , máte pokoj od zvěře a většinou se kontrolují jen zvenku . Dle půdy/růstu buřiny se ožíná nebo ne ... |
|
|
Divoženka |
Nejlepší je, vyfotit konkrétně místo... :D :D, aby se vědělo, o co přesně jde. Nebýt to moje profese, viděla bych určitě všechno stejně jako Vy. Pořád se ale setkávám s tím, že i věci, který mají jasný označení, si lidi pletou. Proto si někdo dokáže splést lesní školku s obyčejnou oplocenkou /mechanicka ochrana sazenic/ v normálně rostoucím, např. dospělém lese. Což jsou dva různé pojmy a tudíž i naprosto odlišné principy v hospodaření s nimi. Proto je nejlepší vyfotit konkrétně "stromky" a podle toho ti hned řeknu, jak se s tím bude dál nakládat :). Samozřejmě, že to nesmíš fotit tak, aby byl vidět kostel Vaší obce apod :D
Jednoduše řečeno, ve volné přírodě se dá zasadit snadno, jen se nesmíš trefit do černýho :D. |
|
|
guarana |
čus,trochu od témy,ale na jednej stránke som našiel tie hydroguličky o ktorých sa tu diskutovalo pri pouziti na out, za neporovnatelne nižšiu cenu,ako ich predavaju u nás v kvetinárstvach a záhradkárskych potrebách. Naposledy ked som bol v kvetinárstve chcel týpek skoro 2 eurá za jeden ten malý pytlík-tu predávajú 100 bagov za 9 dolárov,poštovné je zdarma (poslané ako darček,kvoli clu) a stránka je odskúšaná-cca 10 dní a pošta je doma http://www.tomtop.com/home-garden/y...lant-clear.html (ak moderátor nájde vhodnejšie miesto pre tento príspevok,poprosím presunúť,dík) |
|
|
Bysvk |
s tymi kamenmi ak to nik nenavrhol je rozhodne lepsi piesok podla mna :) |
|
|
bruno.kudrna |
Zdravím
To guarana:ty hydrokuličky používal kamoš loni a nevim nevim.....Špatně se odhaduje to množství kolik toho dát,tu vodu to zadržuje fakt dobře a hodně velký množství.Kvůli tomu se to i blbě zalívá nevíš jestli té vody není už moc nebo naopak málo.A když ti do toho dobře naprší,nebo prší dva tři dny tak ti kytky stojej prakticky ve vodě.Nakonec to kamoš stejně přesadil do hlíny bez kuliček a říkal už nikdy radši jezdit zalívat.
|
|
kammo |
hiii....mam par asi dvojtyzdnovych sadeniciek,vacsinou by to mali byt vytiahnutejsie sativky.Rozmyslam ako ich udrzat pri zemi aby to vo finale malo priblizne jeden meter,vynos je na druhom mieste....zastipovanie a vyvazovanie je samozrejmostou.No napadlo ma ze dajme tomu ich do zaciatku augusta necham v dvojlitrovych kvetinacoch s tym ze ich dva az trikrat zastrihnem , ohybanim vytvarujem a zhruba mesiac pred nabehom na kvet ich presadim do vacsich cca 10litrovych....aky vysledok by ste predpovedali? |
|
|
|
Ahojte, chcem sa spýtať.. Plánujem von vysadiť do kvetináčov AK47 AF (čisto pre radosť a osobnú spotrebu) no bývam na juhu Slovenska- všade okolo polia a často sú v nich divé rastlinky konope a bojím sa, aby tie moje náhodou neopelili. Na mojom pripravenom miestečku určite žiadne nie sú, no v okruhu 1-2km ich pár bude. Plánujem to obchádzať a vysekávať ich, ale bojím sa aby mi moje neopelili. Čo myslíte, do akej vzdialenosti sa tie kvety opelia? Niekto mi hovoril že 1-2km áno, niekto že nie. Nikde na fóre som to tu nenašiel.. A ďalšia vec, nemám moc možnosť nechať tie semienka naklíčiť vo vate alebo v servitkách a neviem, či je moc dobré to dávať hneď do zeme a či sa tomu nič nestane.. Udajne by sa nemalo, ale tu na fórku som sa dočítal že to nie je moc dobré a takisto naopak že to je úplne v pohode a vždy to vyšlo..
za skorú odpoveď vopred ďakujem :) |
|
|
Highskór |
Tak ze včera na dnes jsem měl uplně malé sazeničky poprvé venku, a co můžu doporučit je: přiklopte je petkou - budou mít vyšší vlhkost,teplotu a slimáci se na ně nedostanou, jen jsem ráno přišel a byly tam všude sliznatý cestičky přímo ke kytkám... a okolo takový malý hajzlíci slizký.
Teď jsem vyrobil slimáčí smrt podle člena High :) tak doufám že to ty větší kytičky ochrání |
|
|
zelenakoule |
Zdravím,mám prosbu,jsem nucen přemístit kytí na balkon ale část je zastřešená makrolonem takže sluníčko(přímé)na ni nepůjde.Sníží se výnos a dozraje vůbec? |
|
|
Highskór |
Tak ve skleníku na ně taky nejde přímý a jaký tam jsou výnosy,hodně lidí skleníkové sklo zmatňuje, nebo matlá křížemkrážem nějakou barvou, aby se to tam tak nepeklo. Řekl bych že tak zásádní problém to nebude, teď jde jen o to na jakou stranu máš orientovaný balkón. |
|
|
zelenakoule |
Mám to na jižní stranu,takže když bude svítit tak tam nějaké paprsky dorazí :-) |
|
|
Zajac |
Původní příspěvek od Time
Zdravíčko, v lese se pohybuju a opravdu se nedá říct že stát a obce se o lesy nestarají , já znám spíš hodně případů kdy je to naopak ..stromy se vytěží ,max zasází nový,ale dál se o ně nikdo nestará takže jungle nebo sukcese ;) a ráj pro nás :)
Prořezávky se dělaly po celý rok , teď je prý vyhláška že kdo chce dostat na ně dotaci musí je mít hotový do dubna .
U tý prořezávky se jede v 5ti letých cyklech , max v 10ti letých . Takže jeden zásah po 5 nebo 10 letech . Takže ideal když sadíte kytky po nájezdu lesáků s motorovkama.
Přes léto se ožíná .. klidně i dvakrát ročně ,ale dá se poznat porost kde se o to nikdo nestará a v klidu sadit:)
jinak dobrý jsou i oplocenky někde bokem , máte pokoj od zvěře a většinou se kontrolují jen zvenku . Dle půdy/růstu buřiny se ožíná nebo ne ... |
Aby ses nedivil až ti mezi oplocenky naběhnou majitelé(správci) s dakrama a křoviňákama prosekávat trávu mezi stromkama, dělal sem to a pár kytek sem taky našel, ale hezky sem je objel .) |
|
|
WNM |
Ahojte
Dám sem príspevok ktorý tu bol xxx krát ale je to podla mna fakt dobrý trik
Mulčovanie
Najlepšie je kosít obyčajnou kosačkou pretože tráva ma dlhé stebla a minimum drobných zbitkou
Mulčovaním ziskame ochranu pred mrazom v skorých jarných dnoch a zas v lete pred slnkom teda pomalšie výschne poda a tým sa zlepšii pre vás zalievka pretože poda nebude až tak výhriatá |
|
|
jufik |
Původní příspěvek od bruno.kudrna
Zdravím
To guarana:ty hydrokuličky používal kamoš loni a nevim nevim.....Špatně se odhaduje to množství kolik toho dát,tu vodu to zadržuje fakt dobře a hodně velký množství.Kvůli tomu se to i blbě zalívá nevíš jestli té vody není už moc nebo naopak málo.A když ti do toho dobře naprší,nebo prší dva tři dny tak ti kytky stojej prakticky ve vodě.Nakonec to kamoš stejně přesadil do hlíny bez kuliček a říkal už nikdy radši jezdit zalívat.
Tak to já si naopak hydrogel nemůžu vynachválit. Nutnost zálivky téměř nulová (samozřejmě po dobu růstu, v květu častější s hnojivy). Množství jsem dával podle návodu a nebyl problém ani s tím několika denním chcaním. Jak už u květináčů, tak přímo v hlíně. Nesmí se to s ním přehánět ... |
|
|
jackson |
Zdravím
Mohol by mi prosím niekto poradiť, ako riešite hnojenie outdooru na odľahlejších miestach (guerilla)? Vodný zdroj mám asi 1km a pol od políčka tak ma zaujíma, či to riešite nejakými kanistrami alebo tak neják...
dik za odpovede |
|
|
frek |
Čau.
Nejlepší je dobře vyhnojit substrát. Pokud budeš mít kytky v nějaký nádobách, budeš muset dřív, nebo později stejně začít hnojit. Pokud je budeš mít volně v zemi, tak ji dobře vyhnoj. (Koňský, kravský, slepičí trus, kostní moučka...(Samozřejmě je dobrý vědět pH půdy, aby jsi ho mohl zvýšit/snížit v případě potřeby)).
Při volbě hnojiv záleží na Tvých financích a na tom, jak moc bio chceš pěstovat. Můžes si koupit obyč. tyčinky od Kristalonu a napíchat je tam. Pak je v podstatě nebudeš muset vůbec hnojit. Nebo si mužeš koupit obyčejné, univerzální hnojivo. Já bych Ti doporučil Hoštické se slepičinci. Výborný poměr cena/výkon.
Pokud máš víc peněz, tak si mužeš koupit "značková" jako třeba Plagron, Biobizz atd.
Obecně u většiny hnojiv, zvláště těch bio, je problém se skladovánim. Pokud je naředíš, je nejlepší je hned spotřebovat. A ne je schovávat. Začnou rozkládat.
Já mám od mého políčka zdroj vody asi 250 metrů, ale hezky do kopce (když jdu od vody k poli) Dělávám to tak, že si nanosim několik kanystrů na políčko a tam je nechám. Pak, když tam jdu jednou týdně, vemu s sebou jen předem odměřená množství hnojiv, prdnu do kanystru a zaleju. 4 Kanystry mi stačily tak na 2-3 týdny. Takže jsem si udělal vždy asi tak jednou za 17 dní 2x procházku pro vodu. Je to zdravý pro Tělo. :D
Kanystry měli myslím 7,5l. Kytky jsem měl 4 ve 27l pytlech.
Snad jsem Ti pomohl. Kdyby Tě něco zajímalo, napiš mi PM.
frek. |
|
|
jackson |
Fúúú :)
Ďakujem moc, takúto dlhú odpoveď som nečakal... dík moc!
Plánujem colour mix 1 od DP takže 6 rastlín (ak to pôjde v pohode)... čo som čítal tak tieto strainy si moc nepotrpia na luxus takže s najväčšou pravdepodobnosťou im poriadne pripravím substrát.
Miesto je v koprivách takže to plánujem spraviť tak, že nanosím starý hnoj (už akoby normálna hlina) a v pomere 1:1 zmiešam s pôvodnou hlinou + pridám Hoštické hnojivá (tie granulované ako konský hnoj sú dobré na štart však?) a od babky splaším nejaké slepačince. V akom pomere povedzme na 50l substrátu sa miešajú tie slepačince a granule?
Predpokladám, že ku konci rastu, keď už budu živiny "vyplavené" tak bude treba dodať napr. tie hoštické granulované slepačince, však?
Ešte raz dik moc za odpoveď. |
|
|
frek |
No,
výběr genetiky je dobrý, Pokud je to ten outdoor, kde je Frisian Dew, tak toho Ti vřele doporučuji na ven.
Ty granulovaný hnojiva tam dej hned, jak rozmrzne půda. Nejlepší je připravit substrát už na podzim, ale to už asi nestihneš. :D V jakém poměru se tam dávají, tak to nevím. Měl jsem pouze kapalná hnojiva. Ale určitě to bude na obalu napsáno.
A ke konci růstu...Ty granulovaný se myslim míchají se substrátem, takže bych Ti doporučil tam pak lít spíše ty tekutá, ale nevim.
frek |
|
|
jackson |
čus
Myslíte, že je dobrý nápad dať na dno jamy trochu hnoja? dík za odpoveď |
|
|
Siki |
je-li odleželý, tak rozhodně ano |
|
|
Jajabings |
Původní příspěvek od jackson
čus
Myslíte, že je dobrý nápad dať na dno jamy trochu hnoja? dík za odpoveď |
Jak řiká siki, klidne tam dej, určitě by bylo nejlepší nějakou dobu před vysazením. |
|
|
jackson |
ešte by som sa chcel opýtať,
dostalo sa mi do rúk 15kg domáceho guána. Bolo by v pohode ho zamiešať do substrátu a neskôr počas kvetu prisypávať okolo stonku? Dik |
|
|
Balon |
přisypávat nemusíš, stačí ho tam pěkně vmíchat před sedbou... netopíří trus je dobrá věc:) |
|
|
jackson |
dik za odpoveď ;)
v akom množstve ho tam pridať na 30l substrátu?
inak ešte som niekde čítal, že to guáno keď sa vdýchne môže spôsobovať nejaké ochorenie... nevieš náhodou čo na tom môže byť pravda? |
|
|
yohnous |
Zdar, v různých výprodejích apod. se dá za malej peníz koupit velice vychytaná věc, a to SOLÁRNÍ SPRCHA. Pytel 20 - 30 litrů s uchem na nošení a šlauchem se sprškou, kterej se dá použít jako přesný kropítko. Pohodlný na nošení vody, prázdnej pytel se dá šoupnout do kapsy nebo do báglu, to se vám s kanystrem asi nepovede... Dá se splašit i za 39,-. Je to docela pevnej plastic pytel, používam druhej rok a drží to jak sviňa. |
|
|
Maxeaux |
zdar, pri vybere fleku sa zide fajn aplikacia do mobilu - SunSurveyor - ukaze vam drahu slnka kedykolvek cez rok. Staci ak ma telefon gps, nastavite datum nekdy na podzim a vidite ako to bude vypadat s osvetlenim fleku pri dozravani. (od 0:40) - https://www.youtube.com/watch?v=w8O1Z0BMee8 |
|
|
Kryplord |
Zdravím, je dobrá hnojka voda od agamy? Ona sere do vody a žere šváby, housenky, a malé myši tuším že by to mohlo mit dost fosforu což je na květ není tak? Díky za radu :D |
|
|
Jurgiano |
Ahojte chcel by som sa opýtať po out growu ostal na mieste bordel chcem to pred zimou ešte spratať ale nie vláčiť nazad. Ide mi hlavne o kvetináče so zeminou. Ako ich prirpaviť na další rok ? Veľa znich bolo prázdnych. Bude ešte ten substrát kvalitný aj další rok ? Mam ich tam nehať skrátka ako boli a sú ? :) |
|
|
Mard |
Původní příspěvek od Jurgiano
Ahojte chcel by som sa opýtať po out growu ostal na mieste bordel chcem to pred zimou ešte spratať ale nie vláčiť nazad. Ide mi hlavne o kvetináče so zeminou. Ako ich prirpaviť na další rok ? Veľa znich bolo prázdnych. Bude ešte ten substrát kvalitný aj další rok ? Mam ich tam nehať skrátka ako boli a sú ? :) |
Hlínu vysypat a rozházet po ploše. Je možné květináče odložit, prázdné květináče se nekradou. A pak v dubnu koupit hlínu s perlitem a nasypat do odložených květináčů a jet znova. |
|
|
Maxeaux |
Tip - nepestujte v blizkosti brezy - doteraz vyberam s pinzetou ten bordel zo sisiek |
|
|
plyn |
čus mam kamarádku co dělá ve stáji mam neomezený množství konskýho trusu,odležený čeství dnešní zítřešní prostě jakýhokoli.:D mam tu víc nápadu budu mluvit o odleženým,but to chci dát na dno vykopané jámy a potom zasypat substrátem nebo to promíchat se substrátem v jakým měřítku to nevím to si nechám poradit nebo to budu jen dávat na povrch,při vmichání do substrátu mám domněnku že při rozkládání to bude vylučovat nežádoucí látky okyselovat pudu zapařovat nebo dokonce přehnojovat ale zase vím o člověku co sází jen do čistýho hnoje žádná hlína jen hnuj a má opravdu neskutečné výsledky,hnojím převážně tekutým hnojivem každý rok a míchám kompost s kupovaným levným substrátem a mám taky velice kvalitní out,ale je to přece obohacení navíc které by směřovalo k polepšení a další zkušenosti,jak to vidíte vy.? |
|
|
bruno.kudrna |
Zdravím
Kytku pěstovanou přímo v hnoji už sem viděl.Otázka je jak to chutná....
V podstatě kouříš hovna...
|
|
plyn |
na chuti u toho to nejde nijak zdát ba naopak jsou to chutovky a vduchu by tě nenapadlo že kouříš hovna.:D ale ja bych potřeboval dostat odpovět na mou otázku.:D :D |
|
|
bruno.kudrna |
Zdravím
No já používám koňskej hnůj,takovej slámovější.A míchám to 1:1 se zahradnickým substrátem b a spokojenost.V růstu nemusím ani hnojit.
Jinak mr.José doporučuje vykopat jámu na dno 10 cm slámy na to hnůj těch 10 až 20 cm.A zahrnout hlínou.Tu hlínu bych smíchal s perlitem+kostní moučka nebo tak něco...
Ať se daří.
|
|
plyn |
no chutná to tak jak to vypadá a voní takže jako dost kvalitní venek a vduchu by tě ani nenapadlo že kouříš hovna až by sis pochutnal tak bych ti toto oznamil.:D :D ale potřeboval bych spíš odpovět na mou otázku.:D :D |
|
|
plyn |
sory za koment trošku sem zapomněl že už jsem to jednou psal trochec high.:D já na dno každý rok dávám sut,pro lepší odpodnění udělám to i letos a jsem teda rozhodlej to namíchat tet po rostání sněhu to hned posypu po políčku jelikož mám toho opravdu hromady tak prosypu facht řádně,udělám podom téma o outu tak pak mužete schlédnout díkas.:) :) :) |
|
|
Atara |
Tak já mám jen takovou zajímavost:
S kámošem jsme našly u nich v plotě uškrcenou srnu, tak jsme jí zakopaly u něj v rohu zahrady. Na jaře jsme jí jen tak z hecu zasadily na hrobeček Amnesii. No to co z toho vyrostlo za strom sem si ani nedovedla představit. Ničím se to nehnojilo ani se to moc nezalívalo, a ta kytka měla skoro 3m!!Asi se kytička přiživila na tom co bylo v zemi... |
|
|
nadrzajda |
Zdravím ve spolek, jedu si stavet foliovník, ale resim trochu jak s destem. Na chate se nekdy i 14 dni nebo 3 tydny nevyskytnu. Potreboval bych aby se prilezitostne samozavlazilo. Mam si udelat stresni okeno, nebo to pak ztrácí úplně význam? Boky budou rolovatelný, takže větrání nebude problém. Stejně jako pak v době prázdnin bude 100% přítomnost člena rodiny, jde hlavne o jaro a podzim. Díky a at roste |
|
|
furian |
Původní příspěvek od nadrzajda
Zdravím ve spolek, jedu si stavet foliovník, ale resim trochu jak s destem. Na chate se nekdy i 14 dni nebo 3 tydny nevyskytnu. Potreboval bych aby se prilezitostne samozavlazilo. Mam si udelat stresni okeno, nebo to pak ztrácí úplně význam? Boky budou rolovatelný, takže větrání nebude problém. Stejně jako pak v době prázdnin bude 100% přítomnost člena rodiny, jde hlavne o jaro a podzim. Díky a at roste |
Ahoj, nevím jestli ti po takové době bude odpověd ješte užitečná, ale z mé praxe nezastřešený fóliovník na významu neztrácí.
Má to své pro a proti.
Na jaře, po přesazení... mají kytky stejně menší náskok, je tam tepleji a vlhčeji..bez střechy ti nehrozí, že by si měl později nalepené vrchy na strope. V tvém případě, kdy nemáš kytky v době růstu pod kontrolou to je ideál.
Problém může být na podzim silny vítr, kytka je od mala chránená před větrem, později tak není tolik pevná/pružná a bude víc náchylná k lámání.
Pro udržení vláhy je neefektivnější způsobem mulčování, o tom je na foru spoustu informací.
Osobně jsem při takovém grow měl problém s plísní, ale to asi bylo odrůdou. |
|
|
Fanek107 |
Venku bez zbytečně přehnaného ošetřování |
|
|
|