Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
125W CFL red na růst i květ. 2x Neville's Haze 1x Afghani - Klikni zde pro originální téma
Barbarosa
Zdravím všechny malo-rolníky.

Ponejprv úvod do děje.
Rozhodl jsem se jít do prvního pěstu. Mé zkušenosti jsou poouze s konzumací a ještě velmi skromné. Původní záměr byl rozjet pouze balkonový outdoor, ovšem nakonec se z toho vyklubal i indoor a jemu chci věnoat tenhle seriál. Zatím je to jen to nejnutnější. Chci nabrat zkušenosti a postupně zlepšovat podmínky (i výnosy).

-Semena objednána z www.cannabisseeds.com

-Odrůdy: Neville's Haze a Afghani

-Skříň: stará šatní 50x50x200. - kolem dveří prosvítá škvírama světlo.

-Ventilace: 2x PC větrák, jeden větší druhý menší.

-Ofuk: nepohyblivý ventilátor s klipsnou - Hurricane - 390,- KČ

-Stěny: Stříbrno-bílá reflexní folie 3-vrstvá -3x 89,-KČ

-Lampa: 125W Plug & Grow - 790,- KČ

-Stínidlo: Reflektor Klasik Stucco - 169,- KČ patka není moc pevná a protilehlý konec lampy je níže.

-Časovač: Spínací hodiny mechanické - 170,- KČ

-Květináče: 6,5L hranaté - 25,- KČ/ks

-Zemina: noname z kramu 50L za 90,- Kč + Perlit - poměr 1/4 + cca. 5g dolomitskýho vapence na květináč. PH udávané na pytlu - 5.5-6.5

-Hnojivo: zakoupen Kristalon Start - jednou pohnojeno, potom koupen Bio-Bloom od Bio-Bizz jednu s ním i na růst - 169,-KČ 500ml

-Hnojim s každou zálivkou, zatim 10ml/10L - teď to vychází na každej třetí den.

-Voda na zálivku: odstáta z vodovodu, bez jakékoliv úpravy PH.

-Teplota cca. 28/23

-Vlhkost nevim, nemam vlhkoměr.
Barbarosa
Kytky jsem měl napřed 20 dni za oknem, to byly jen takové vytáhlé chudinky, co se ohýbaly. 20 den jsme je přesadil, dal na balkón a začal stavět growbox. Na fotce je 2x Neville's Haze 6 dni pod lampu, 1x Afghani (ta menší), ta je přidána později takže je pod lampou jen 1 den.

Vše se zdá být v pořádku, barva listů dobrá a žádné deformace. Stonky pěkně silné. Rozestupy mezi patry malé.
Klamath
czus.
Udelej foto celyho boxu i s kytkama. At vime kde tam holky bydlej.
Barbarosa
Čau, jak příjdu z práce, tak udělám foto.
Barbarosa
Tady je fotka skříně.
Barbarosa
Kytky se těď moc nevěnují růstu vzhuru ale víc košatěj. Taky jsme odstranil oba PC větráčky, přítah nechal pasivní a na odtah dal 230V/22W.
Barbarosa
Teplota ve skříni osciloval kolem 30°c až 31°c, což bylo asi dost na pikaču. Měřil jsem teplotu tak 2-3H po zapojení nového odtahu a klesla na 24-25C°c. Uvidím zítra až přijdu z práce kolik tam bude. Těm dvěma Neville's Haze jsem ušmikl vršky.
Klamath
25 je dobra teplota :D. 24 este de ale chtelo by to vic. nekdo rika ze ideal je mezi 25-27 na kvet i rust. Ja mam v boxu 23 a taky to roste.
akorat nikde ve skrini nevidim ofuk. jak daleko mas svetlo od kytek? z my vlastni zkusenosti muzes mit svetlo i 1cm od kytek = efektivnejsi rust
Barbarosa
Ofuk je vidět na první fotce, je o něm zmínka i na začátku topicu. Světlo mám tak cca. 5cm nad kytkama. BTW dík, že apoň někdo na můj grow reaguje:-)
Barbarosa
Tak, po výměně větráku na odtahu, se po 12H světla teplota pořád drží mezi 24-25°c.
Barbarosa
Sobotní report. Myslím, že je vidět přírustek:-) Afghana jsem dal na nejlepší místo, doufám, že dožene ty ostatní kytky.
Barbarosa
Dnes slunce vyjde až v 10:00, čímž se zahají režim 12/12. A konečně poznám jestli jsem si nehřál hady (samce) pod lampou.
Barbarosa
Měl bych otázečku. Říkal jsem si, že bych po výplatě tu úsporku vyměnil za 250W HPS. Mělo by to smysl? Nebo na třech kytkách a přitomhle vzrůstu o moc víc nesklidim?
G.M.O.
Čau dle mého názoru by to smysl určitě mělo ale nevím jakou tam máš teď teplotu a při větší watáži ještě teplota stoupne tak bacha na to :D
Barbarosa
Teplotu mám teď 25-28 - podle počasí venku.
Barbarosa
Kytky po týdnu. Víc hnojim - 2ml/10l. Mají zasebou 6 dnů 12/12 ale zatím nejsem schopen rozeznat, co jsou zač.
Barbarosa
Kytky mají za sebou 9 dní 12/12 a ještě nejsem schopen rozeznat jestli kvetou. Mám propadat panice nebo je ještě čas,
Barbarosa
Jedna kytka je nejspíš samec. Co myslíte?
Barbarosa
další foto
Aien
Je to samec, sice jsou ty fotky docela rozmazaný, ale vypadá to dost koulovitě na to, aby to byla samice...

Jinak s tim květem buď v klidu, ze začátku květu ta rostlina hodně dává růstu, sám pozoruješ, že se kytičky táhnou, ne? Ale, jelikož ti ten samec evidentně kvete, ostatní budou následovat.

Na začátku jsi psal, že ti skříň moc světelně "netěsní", jestli je to hodně markantní a světlo se dostává dovnitř v době, kdy kytí spí, tak by je to trochu mohlo rušit. Ale moc světla se asi dovnitř nedostává, aby to tolik vadilo, případně to utěsni, ale myslím si, že v tom moc problém nebude.

Dej jim ještě trochu čas ;) uvidíš. Ať to roste, nebo spíš kvete a je zdravý.
Barbarosa
Jj, kytky teď dost rostou, už by mohly zastavit nebo se mi nevejdou do skříně.
Chirurg
čau toho samce už můžeš klido zahodit nebo jestli máš kam dát, tak nechat třeba na semena ;) Jedeš s feminifovaných? bo regular? Jen tak ze zajímavosti! Jinak jestli se bojíš že se ti to tam nevleze, tak ty vrchní větve obvaž třeba provázkem a stahni ke květníku, určitě to pomúže! Paldy budou vidět co by dup at se daří!
Barbarosa
Právě, že nejedu z feminizovaných semen, takže jeden samec ještě jde, pořád mám ve skříní další dva kousky:-) a na balkóně dalších 7.
Barbarosa
Pravidelné sobotní foto.
Barbarosa
Pravidelné sobotní foto.
Neville's Haze už dělá pěkně palice; mám z holky radost:-) Ovšem u Afghani pořád nevim na čem jsem:-(
Barbarosa
Další
Barbarosa
Poslední Neville's Haze
Barbarosa
Ješte sem fouknu fotky Afghani, třeba něčí zkušené oko odhalí, co je to zač.
Barbarosa
Další Afghani makro
Barbarosa
Mám otázečku: teď hnojim Bio-Bloom od BioBizz, dávám 2ml/10L a hnojím v každé zálivce - cca. každý druhý den. Kytky rostou a nejeví známky přehnojení, mám ještě přidat nebo to raději nechat bejt?
darxtar
daj im aspon 2ml grow + 2ml bloom/liter a postrek phytaminom by sa tiez hodil :)
Barbarosa
Ježiš ja jsem debil, ne 2ml/10L ale dávám 20ml/10L.
koooki
čus kytky ti vpadaj zatím pěkně :) budu koukat ...:)
máš u mě K+
Sniper18
ten Afghani je samica, cus
Barbarosa
Děkuji všem za podporu a odpovědí na otázky. Budu jen rád, když budete sledovat dál.
Barbarosa
Pohled do džungle ve skříni.
Barbarosa
Afghani celkové foto.
Barbarosa
Neville's Haze celkové foto.
Barbarosa
a 2x detail Neville's Haze paličky.
Barbarosa
2.
Barbarosa
2
Barbarosa
Příště dám do skříně (50x50) jen jednu kytku. Mám tam 2 a je to hrozná džungle. A to sem tam chtěl mít 4!
dogg128
ja tam džunglu nevidým na fotkách skvor vytiahnuté proste chibalo ohýbanie ale to bude v pohode a nabuduce daj kludne 4 len treba ohýbat a zaštipkávat growu zdar maš pravdu koštatá to zato nie su .
Barbarosa
Ty víš jak si člověka naklonit...
Barbarosa
Opět se hlásím s foto reportem.
Barbarosa
2.
Barbarosa
3.
Barbarosa
Vím, že je to ještě za dlouho ale přesto mi to stále vrtá hlavou, tak se zeptám už teď. Ten Afghan by měl mít dobu květu 8-9 týdnů. Ale od kdy se to počítá? Od přepnutí na 12/12 nebo od doby, kdy je poznat, že kytka kvete? Protože ja to poznal nejdřív po 14 dnech od přepnutí na květ. Jde mi o flushing protože, kdy s nim mám začít? 2 tydny před sklizní počítáno od začátku 12/12 režimu nebo od te doby, co jsem poznal, že kytka kvete. Případně je nějaký ukazatele, podle kterého poznám, že mám začít s flushingem, že kytka do 14 dnů bude zralá na kosu?
P. S. děkuji všem za připomínky i dogg128 sice mě to trochu napřed nazvedlo (nazvat moje děťátka vytáhlími košťatami) ale velkej kus pravdy má. Kytky jsou vytáhle dost, příště to víc ošéfuju ale je to muj první pěst, tak na to prosím berte ohledy, že to nebude jak od TOP pěstitelů. Každej musí nabrat zkušenosti, ty jsou nepřenositelné. Už teď se těším na další kolo.
darxtar
doba kvetu zacina v den prepnutia na 12/12

To, ze je kvet poznat az po 14 dnoch by som sa hadal, pokial su podmienky vhodne, na kytke vidis nakvitanie uz 3-5 den po prepnuti (vid foto: 4. den na kvete, nakvitanie)

co sa tyka flushingu, biobizz staci preplachnut 7-10dni, cize take 3 zalivky s vodou upravenou citronovou stavou (minimalizuje EC + upravi pH). V hline je idealne prvy flush urobit tkz. doslova, nechat pretiect kazdym kvetinacom aj niekolko litrov vody, az bude odtekat co mozno najmenej zafarbena voda. Dalsie 2 zalivky pokracujes s vodou, avsak uz v klasickom mnozstve ako pri normalnom zalievani. Dolezite je zalievat fakt az ked je substrat suchy, v poslednom tyzdni mozes kytky nechat aj mierne zvednut, sucho je stress faktor, rovnako ako predlzena tma (napr. na posledne dva dni). A ozaj, poslednu zalivku si naplanuj tak 3-4 dni pred kosou.

Co sa tyka kytiek, mas ich na tuto wattaz a CFL fakt vysoke, nabuduce zastrihuj, aj 2x FIM a ohybaj. Pokial tu CFL chces co najlepsie vyuzit, potrebujes dostat co mozno najvacsi pocet vrcholcov (FIM) do rovnakej urovne a vzdialenosti od ziarivky (ohybanie, privazovanie, drot...). Tie kytky mohli byt kludne polovicne, kazda mat 8-10 vrskov v +- jednej rovine a iste by narastlo viac materialu. ;) Takto vytiahle kytky tych 100w CFL nepresvetli dostatocne. Ale ucime sa vsetci, nabuduce budes vediet...
Barbarosa
Děkuji za vyčerpavající odpověď a dobré rady. Dávám K+
BloodyBeer
Zdar

davat sativy pod cfl neni moc dobry napad protoze se mi akorat prosvetlilo max 1/3 boxu, do pulky bylo svetlo jeste dostatecne a niz to byla tragedie. Sice pravda ze mas mensi kostatko ale da se a mozna nebudes mit takovy problem s osvicenim.

Flush jsem delal podobne jak pise darxtar, tzn totalni proliti kvetinacu vodou -> ale ma to obrovskou nevyhodu, kytky potom klidne schnou 8 - 9 dnu podle me je lepsi vysadit hnojivo tri tydny pred sklizni, mensi flush ripenem nebo finalem potom tyden bez vody a muzem sklizet X-)

jinak se divam ze furt nikdo moc nevyzkousel vertikal s usporkou - mozna se tu na groweru dockam nejakeho projektu :-)

tak at to roste
gravedigger
citace:
Původní příspěvek od BloodyBeer
Zdar

davat sativy pod cfl neni moc dobry napad protoze se mi akorat prosvetlilo max 1/3 boxu, do pulky bylo svetlo jeste dostatecne a niz to byla tragedie. Sice pravda ze mas mensi kostatko ale da se a mozna nebudes mit takovy problem s osvicenim.

Flush jsem delal podobne jak pise darxtar, tzn totalni proliti kvetinacu vodou -> ale ma to obrovskou nevyhodu, kytky potom klidne schnou 8 - 9 dnu podle me je lepsi vysadit hnojivo tri tydny pred sklizni, mensi flush ripenem nebo finalem potom tyden bez vody a muzem sklizet X-)

jinak se divam ze furt nikdo moc nevyzkousel vertikal s usporkou - mozna se tu na groweru dockam nejakeho projektu :-)

tak at to roste



http://grower.cz/forum/showthread.p...readid=43156url
darxtar
inak s biobizz mam dobre skusenosti, druhe kolo som si dokupil aj root juice a ako doplnok Atami enzymy od Bcuzz. Mozem oba doplnky vrelo doporucit, enzymy nie su tak nutne ak pouzivas aj TopMax (ten sam jeden enzym obsahuje), po aplikacii rootjuice to koreni fakt sialene, enzymy pridavam kazdu 3. zalivku a do kazdej zalivky do flushu na zaver.
U organickeho hnojiva musis pocitat s tym, ze rozklad makro prvkov nie je okamzity ako u mineralnych hnojek, je tu ista casova odozva a hlina ako substrat to iba umocnuje. Ak je nejaky deficit prvku, doplnit ho sa podari az casom, rovnako tak pri flushy treba pocitat s tym, ze v hline ostava kopu zvyskov, ktore sa postupne rozkladaju a tak totalne preliatie kvetinacov naozaj doporucujem i napriek dlhej dobe preschnutia. Inak mam skusenost, ze pri obycajnom zalievani/flushy aj pri 5. zalivke vytekal zafarbeny roztok a to rozhodne v dobe sklizne nie je ziadane.

nech sa dari ;)
tommyswels
čau , jenom bych se chtel zeptat na seedbanku ..maj tam docela velkou nabídku semen .. obědnáni proběhlo v pohodě ??
Barbarosa
Ahoj tommyswels, platba kartou a dodání do týdne, takže bez problému. Jsem na to zvědavej, co to bude za hulení, přeci jen ty ceny jsou hodně nízko.
Spsemi
zdar

No chlape, to chcelo poriadne gule supnut nevilla pod taku usporku. Kazdopadne drzim palec a posielam pozitivnu energiu. Nevill je moj vysneny model. Momentalne ho mam, ale je to hybrid s jackom Herrerom, tak nic ciste. Ze je to vytiahnute,, tak to by bolo aj pod 4kilom, by som povedal (ten nevill). Celkom ma ale prekvapuje, ako rychlo nekvitol, oproti afganu. Mylim ze to este mozes s kludnou hlavou poohybat, nech vyuzijes to svetlo.

PS: tesim sa ako ten nevill dokvitne o take tri mesiace

EDIT: od koho je ten nevill ????? mohol by si pls poslat link priamo na semena ktore si objednaval

Celkom zaujimave ze nikoho nejak nekopol Nevill pod takou watazou

EDIT2: Nasiel som toho nevilla na cannabisseeds, no, nejak mi to nepripada ako nejak seriozna banka. Popis skopčeny od ani neviem koho. hmh.. urcite ale budem s chutou sledovat
killlsmoker
jak vysoko mas tu lampu od vrsku kytek... dik
GADZO
bracho rata podla mna sa to rata od vtedy jak zacne kvitnut mas toc celkom fajn no nabuduce si daj lampu nisie aby sa ti tak nenatahovali a aj stipkaj nech je stoho pekny stromcek
McHrib
ake vysoke si mal tie nevilly?
Klamath
ahoj ja se taky vyjadrim k flushi.
mam 4 hnojky od bio-bizzu.
Grow
bloom
algamic
topmax

a mam nasledujici system :
vysadim grow a doplnim to zbyvajicima 3. to znamena ze leju o 1/3 vic hnojiv ale uz neleju grow

Dal vysadim bloom a nahradim to algamicrem a topmaxem

pak vysadim lagamicro a doplnim to topmaxem.

vzdy je to po zalivce
takze posledni zalivku naleju jenom treba 12ml topmaxu a necham 3 dny do uplneho vyschnuti a pak sklizim. + na 48 hodin jim vypnu svetlo a propicham stonky sroubem a poslednich 24 hodin svetlo zapnu. pak uz jenom sklizim.

pokud je to nesrozumitelne tak priklad :
Leju 4ml bloom
4ml topmax
4ml grow
4ml algamic

3 zalivky pred koncem vysadim grow a leju
5,3 top max
5,3 bloom
5,3 algamic

2 zalivky pred sklizni vysadim bloom a leju
7,3 algamic
7,3 top max

a posledni zalivku leju jenom
14 topmax

vypnu svetlo na 48h a propicham stonky
a pak 24h den a sklizim
sirHerry
Klamath: prosim tě a to s tim propichovanim a 24h svetla mas vyzkouseny? jel si i bez toho? natrefil jsem na dost nazoru ze je to dobry ale i spatny ale malo kdo to mel vyzkouseny ale chtel bych to taky zkusit...dík


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma