Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Stačí 400m3/h na DR 120? - Klikni zde pro originální téma
Zdravím,

Mám dotaz ohledně volby ventilace. Skřín bude Dark room 120x120x200 a do ní narvu 600W Philips son-t pia, která bude v cool tube 125 (duran). No a chci se zeptat jestli mi stačí ventilace 420m3/h... mám právě hodně dobrou nabídku od kámoše, je to i s termostatem a regulátorem otáček (to je to co mě na tom láká :)). Budu skřín mít v podkroví přímo pod strechou... proto čekám že v létě tam bude opravdu hic... tak radši chci koupím pořádnou ventilaci at nemám problémy s teplotou. Rád bych věděl názor někoho více zkušeného.

Předem díky za rady
Zedy
Kdyby si se mrknul do FAQ, tak nemusíš zbytečněě zakládat todle téma;)

Tady je citace: ,,Pro odvětrávání skříně je zapotřebí větrák, který je schopný vyměnit kompletně vzduch v pěstírně 20x až 30x za hodinu."

Tak si to spočítej a tady máš popřípadě odkaz kolego, tak ať se zadaří dobrej kauf.
ZivyKvet
ahoj


kedze to budes mat v podkrovi kde ti to vystupa v najteplejsich dnoch aj na 30*C tak by som kupil ten DR120 ale pouzil by som ho na pritah od niekial z vonka (cez sonoflex)

budes mat sice problem z pachom ale v podkrovi by to az tak vadit nemalo ze?;)
jestli budes mit tubu tak na odtah nepotrebujes regulaci, val pres tubu co to da.
citace:
Původní příspěvek od Kus hoven
jestli budes mit tubu tak na odtah nepotrebujes regulaci, val pres tubu co to da.


Co má společného tuba s regulací ventilátoru??


420 ti bude stačit a jestli to má s reglerem napojeným na termostat,tím líp,když ti vypne lampa i ti sníží otáčky na odtahu.V podkroví nedoporučuji natahovat vzduch do skříně,tam si budeš muset udělat přítah z venčí,tak jak již tu bylo psáno.To ti doufám dojde proč asi.
Problém s pachem neřeším... kamoš mi dělá filtr (je to zkušený a schopný borec takže to bude profi). Navíc na té pudě to nebude moc problém.

Jak teda podle vás mám napojit do sebe tu CT a ventilátor..?

Kámoš mi říkal že jde koupit taška, která funguje jako komín... takže vhodná na ten přítah.. sonoflexem bych to natáhnul do skříně a dal tam ještě nějaký pc větrák..

A s tím odtahem... CT napojená na ventilátor a odtah by šel jen ven ze skříně na půdu...
je to tak?
Machoman
Doporučil bych se na CT vysrat,pokud ventilace pojede na maximum (400m3/hod) tak to uchladíš levou zadní.Samo jak bude léto už ti pomuže jen chladná část bytu(baraku),což je vetšinou sklep kde je zase vlhko bo klimoška.Jak pojedeš kvet tak to dej přes noc,kdy jsou teploty nižší.
regulace a tuba, treba ve skrini bude zimneji- regulator snizi otacky a tuba se zacne nahrivat. v lepsim pripade se vypouli sodik. parkrat jsem uz to videl. gor na pude, proste bych se s regulatorem nesral
No divej já mám ten ventilátor za 2700... normálně bych si za 2500 koupil UFO... takže cenově není co řešit... když je k tomu regulátor a termostat.... jakože to si koupím na 100%..bych byl vůl abych to nebral..

Jinak mám určitě v plánu svítit jen v noci... ale přes ten den potřebuju pořádnou ventilaci... tu CT chci vzít z důvodu že ji mám taky za levno... a pomůže mi to schladit o pár stupňů dolů.. aspoň co jsem se dočetl.. zkušenosti s ní nemám.

A jak se jako vypoulí sodík? to jako tou CT?... nějak popiš co tím myslíš..
no jednomu se to tady taky stalo ale mel za sebou dve napojene na jeden odtah a ta druha se prehrivala. no tuba ti pekne snizi teplotu, proto ji taky vymysleli:). pri dobrem odtahu muzes normal dat na tubu ruku a jen prijemne hreje
http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=271054
No já jsem si tady právě četl od docela dost lidí že prej CT je uplně nahovno... Já to napojím na ten ventilátor a snad to bude v klidu :)

Nakonec to vypadá že budu mít 150x150x200 (za stejnou cenu :)) ale ten odtah 420m3/h na to stejně bude stačit a aspon tam bude víc místa.

tohle je on :
http://www.mazar.cz/cs/produkt/150-...00mm/?katID=102

a CT:
http://www.growshop-ultraponie.cz/g...5mm-delka-490mm

Očekávám, že tak za 2 týdny se bude svítit... zatím se mi dělají řízky superskunku.. tak uvidíme jak to pojede :)
AHM4D
a po měsíci zjistíš že je ti ta CT stejně na*ovno:D a dáš ji pryč...pokud totiž budeš svítit přes noc tak to uchladíš vpohodě i bez ní;) jestli už máš všechno doma tak to všechno zapoj a půl dne pusť, a uvidíš jak jsi na tom s teplotama..a připočítej pár stupňů páč ještě není takový teplo....pokud nevadí hluk tak se vykašli na regulátor a termostat a nech venťák valit nonstop, čím víc čerstvýho vzduchu tím líp..
měj se
No ten ventilátor už mám koupený jak již jsem psal je za skvelou cenu.. za stejnou cenu bych koupil bez regulátoru a termostatu... takže proč ne? :)

každopádně tu CT zatím nemám... dám na vás a koupím ji až pokud bude potřeba.. teprve během 2 následujících týdnů budu mít všechno vybavení.. tak to pak odzkouším a uvidím..
mimochodem ten ventilátor chci at jede non stop..jen at se na něm automaticky nastavují otáčky dle potřeby..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma