Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
2. indoor - pro změnu v kokosu - Klikni zde pro originální téma
easyrider
Všechny vás vítám v novém threadu zaznamenávající můj 2. indoor...
Představení setupu:


Box:
Light box 1x1x2m
Diamantová fólie, asi 2x1m
Medium:
Kokos - Kokofina Tierra Grow
Osvětlení:
Řízky 26W úsporka 4100K
Růst 250W GIB lighting growth spectre
Květ 400W Philips Son-T Pia Plus
Stínidlo Hobby 40x50cm
Odtah:
VK-125 365m3/h
Ofuk:
Klipsňáky 1x DAVO-VK6, 2x FTW-15 23W

Jiné:
Zvlhčovač SPS 808
Thermo-hydrometr
Easy Rolls
3x digitální spínací hodiny
PH metr ADWA
EC metr Essential
16x květináč asi litr
16x květináč 6,5 litru
65 l Kalfas
Mini skleníček
Reverzní osmóza Mini

Hnojky aj.:
Advanced Hydroponics Dutch Formula
Hesi - Powerenzym
Advanced Hydroponics - Final Solution
Canna - Rhizotonic
Plagron - Phyt-amin
General Hydroponics – Dry PH Down


Osazenstvo:
8x Big Bud
8x Pure Power Plant
(zřejmě)

"snad to s kytinkama doplavu do konce"
:titanic::titanic::titanic::titanic::titanic:

Fotky a další informace se pokusím dodat co nejdřív....
________________________________________________________________________________________________
easyrider
Takže vše to začalo 21. března, kdy jsem si dojel pro řízky. Ty byly jako minule nezakořeněné, normálně šli vytáhnout z rockwoolu. Tak jsem se o to postaral a po 14ti dnech byly klony zakořeněné. Ihned putovaly do litrových květináčů, ve kterých je kokos napuštěný vodou s poloviční dávkou Rhizotonicu, PH 5,8. Ještě téhož dne dostaly dohromady litr vody s Rhizotonicem, Enzymy a Grow složky AH.





1. Médium

2. – 4. Vzal jsem to do svých rukou:) --- skleníček, 27°C, 70% vlhkost, 26W úsporka (24/24)

5. Zmenšil jsem plochu, jelikož svítím jen 250W
easyrider
2. den 18/6
Teplota den: 25-29°C
Teplota noc: 20°C
Vlhkost: 50-80%
EC: 0,4
PH: 5,8

Dnes hnojky, enzymy, kořenový stimulátor...
Btw výstupní hodnoty vody z reverzní osmózy: EC 0,0; PH 7,3
Pure
Ahoj,

a proc ti to dava nezakorenene? Trochu nestandartni, ale verim, ze jestli neni na vyber..., hezka prace:) na PPP (zrejme) jsem zvedavej:), tepic.)
easyrider
citace:
Původní příspěvek od Pure
Ahoj,

a proc ti to dava nezakorenene? Trochu nestandartni, ale verim, ze jestli neni na vyber..., hezka prace:) na PPP (zrejme) jsem zvedavej:), tepic.)


Zdarec. No já jsem měl mít ty řízky už na začátku března, ale zapoměl na mě a měl mně nařezat nové, které měly být už po 9-11 dnech zakořeněné. No ale nebyly, takže je asi zrovna nařezal, když mi je předával. Nejlepší na tom je, že nejsme finančně vyrovnaní, ale dotyčnému je to asi jedno... Btw 10 řízků mám zadarmo, jelikož minulé kolo mi prodal taky pár (3) zmetků, které nikdy nezakořenily. Takže jsem mu vděčný za tu "slevu" a jeho jednání považuji za férové:) Navíc jsem byl fakt šťastný, když jsem viděl tyto kořínky po týdnu smutku a zklamání....

Jo PPP a BB jsou, akorát nevím počty, protože mi kytky neoznačil - mělo by jich být 2x 8... Třeba je v květu rozeznám:)

PS: mám pro tebe (mého klonaře) doma schované AH Bloom 1l a AH Micro 0,5l - tak se mi ozvi kámo:)
Padavan G
Big Bud je hustá kytka, jel sem jí 2x a velká spokojenost, ty palice sou opravdu ohromný! myslím si že i ta samotná kytka je dost odolná vůči okolním vlivům. GL !!!
easyrider
5. den 18/6
Teplota den: 25-28°C
Teplota noc: 19°C
Vlhkost: 50-80%
EC: 0,4 - včera hnojky
PH: 5,8

Tak by mne zajímal váš názor. Myslel jsem, že si se vším poradím, ale asi to nebude pravda. No a proto tento thread píšu, aby mi zkušenější mohli poradit.
Zdá se mi totiž, že kytky nerostou. Buď je to tím, že mají za sebou teprve 5. den, nebo tím, že mají možná málo živin - EC je už druhou zálivku 0,4. První zálivku bylo menší asi EC 0,3. S kokosem ještě nemám zkušenosti, a tak mě zajímá, jestli jim můžu nahodit třeba EC 0,6 nebo i 0,9, jak jsem se někde na G dočetl...

Díky za rady...
easyrider
Jo, tak možná už se chytly, dnes jsem nahodil EC 0,5.. A budu dál zvyšovat. V 6,5 květnících nahodím 0,8-1,0...
easyrider
Dnes jsem se zhrozil. Znova jsem zalíval, hnojil.

Vstupní hodnoty: PH 5,8; EC 0,5.
Výstupní hodnoty: PH 5,7; EC 1,5 - 2,0 !!!!!!!!!!

Ihned po zalití jsem namíchal 10 litrů (na každou kytku něco přes 0,5l) vody s EC 0,0 a prolíval květníky. Výsledné EC 0,5 - 1,1 - podle kytky. Na kytkách zatím není náznak spálení, ale jako bušit jim první týden EC 1,5 je celkem mazec... Snad si povedou dobře.
Za dva dny přesazuju do 6,5l květnináčů, možná ihned zaliju, ale pouze vodou s Rhizotonicem - ten má hodnotu EC taky 0, možná 0,1. A určitě se budou mít všechny dobře.

Víte někdo, proč jsem měl tak velké výstupní EC? Je to snad tím, že všechny zálivky když sečtu, mají hodnotu 1,8 a kytky to nestačily ani vstřebat a dostávaly další a další dávky živin??? To jsem netušil, že by to takto fungovalo:eek: Novinka no :angel:
Pure
ahoj, tal jak rikas, kokos je jenom medium, ktere si tu vodu pri zaliti natahne..., pri dalsim zaliti se vse v kvetinaci zredi a promicha..., pozdeji bude mit kytka rozvinutejsi korenovy system, ale to uz budes davat zase silnejsi ec..., jednou za tyden, kdyz udelas proplach + nechavat hezky proschnout (i pod povrchem, strcit prst) a bude vsechno ok, tepic.)
easyrider
10. den 18/6
Teplota den: 26-29°C
Teplota noc: 19°C
Vlhkost: 40-60%
EC: výstupní 0,5 - 1,1 viz. předchozí příspěvek
PH: 5,8

Dnes jsem přesazoval do 6,5 l květináčů. 13 z 16 kytek mělo kořínky jako na fotce. 2 kytky měly kořínky podprůměrné. Poslední, ta nejmenší na fotce měla jen asi 5 kořínků každý 5cm dlouhý. Takže celkem spokojenost. Doufám, že se kytkám nic nestane, když vodu, kterou jsem použil na kokos měla asi jen 15°C, možná o něco málo víc - rovnou z RO. No a jedu stále 250W, dokud budou mít takové kořeny, tak to zatím stačí. Na poslední týden růstu pak hodím 400W. Uvidí se....

EDIT: Na fotce je nejkrásnější a největší řízek....
easyrider
Mám otázku na všechny a doufám, že se mi dostane odpovědi. Dnes jsem chtěl stříkat Phytaminem a upravoval jsem PH na 6,0 - nevim jestli se má upravovat, ale bez upravovaní by měl postřik PH 9. Po upravení jsem změřil EC - 3,4 !!! Když jsem pak vzal čistou vodu (EC 0) a přidal GH Dry PH Down, EC stouplo zase. A tak mě zajímá, jestli i Kyselina dusičná případně fosforečná takovýmto způsobem zvyšuje EC... Nezdá se mi, aby General Hydroponics vyrobil takovou sračku, která způsobí tak velké EC. (Když se míchá s hnojkama, tak se to neprojeví, jelikož stačí trošička a PH je na 5,8, EC zůstává stejné). Takže defacto jde jen o ten postřik - mám teda snižovat PH, nebo to nechat na PH 9??
Prosím alespoň o PM!

Předem děkuji
Pure
...Ahoy, a jaktoze u vetsiho mnozstvi to s EC nehne a u maleho mnozstvi ano? To je divne ne? Ph se upravuje pomerem, ne? Dejme tomu 100l vody pravim 15ml fosforem (kys.) bude stejne jako kdyz upravim 10l vody 1,5ml, ne? Ten ph down by se mel chovat stejne...nechapu jak muze vznikat odchylka u ruzneho mnozstvi vody, ...u postriku ph neresim a ec uz vubec ne, ale jestli mas strach tak si kup radeji kyselinu, spolehlivejsi podle me, tepic.)
str3p
Cau. U postriku phytaminem se na jakykoliv upravovani PH bo EC vykasly.
easyrider
Pure: Ano, je to tak, a je to logické. Phytamin je asi "silnější" a do těch 150ml postřiku jsem dal stejné množství PH- právě jako na 15 litrů vody s hnojkama, enzymama apod... Záhada:)

str3p: Díky, to jsem asi potřeboval slyšet. Bál jsem se, že když bude mít postřik PH 9, tak že by to špatně přijaly kytky... No stříknu je a uvidíme časem...
Pure
citace:
Původní příspěvek od Pure
...u postriku ph neresim a ec uz vubec ne....



...jo takhle...a jake ma ta voda EC kdyz vodu namichas jenom s fitaminem?

...pocki...jak do 150ml (1,5dcl / 0,15l) davas stejne mnozstvi ph- jako do 15l vody???? Pomerem jsi chtel rict, zejo:) doufam
easyrider
Pure: Nene, fakt MNOŽSTVÍ!!! (stejné jako na asi 10 litrů vody! - odhad) Ten roztok s Phytaminem se ne a ne hnout z těch PH9, tak jsem pořád přidával a přidával až jsem se konečně dostal na PH 5,8.. A pak jsem měřil pro jistotu EC a 3,4 !

Dnes dostaly celkem 5 litrů vody (EC 0) s Rhizotonicem, který vyhnal PH na hodnotu 11, po úpravě na PH 5,8 bylo EC stejné (nula)..
Pure
mne to zmatlo, protoze napred delam ph a ec az pak...malokdo to dela opacne, hnojky stim vetsinou moc nehybou, krome ripenu, ten je docela kysely..., pak jenom jednou denne nebo pred zalitim zkontroluju a kdyztak doupravim...u postriku fakt netusim, neresim, ani jsem neslysel a necetl, ze by to nekdo resil...navic kolik tam zustane vitaminu z toho phitaminu, kdyz to zredis stejnym mnozstvim kyseliny? :D

...a u kokosu je ph 5,8 docela malo...davam neco mezi 6,2 a 7... (5,5 se lije do bubbleru ap.)...nad 7 a pod 6 uz neni v kokosu moc vhodne pro prijem zivin...

...rhizotonic neni hnojivo...jenom stimulator, vytazek z rostlin...nehybe s ec nebo kdyztak minimalne...sis koupil meraky a ted na tom podle me zbytecne moc faras:), tepic.)
easyrider
Jo, tak chci pro kytičky vždycky to nejlepší:)
Tak dělám PH a pak EC... Ale měřil jsem teď EC i před úpravou, abych zjistil, jak PH down hýbe s EC....

Ph budu pomalu zvyšovat. V posledním týdnu růstu 6,0. Květ nechám celý 6,2. Uvidíííme:)
easyrider
Nový poznatek. Po namíchání 150 ml roztoku s Phytaminem (podle předepsaného dávkování) jsem změřil EC a mělo hodnotu 2,9. - bez jakýchkoliv úprav. Takže jen doufám, že listům nebude vadit PH 9, protože EC 2,9 by jim vadit nemělo. Plagron snad ví, co dělá. Brzy upnu fotky...
matko291
easy cim regulujes vlhkost?
inac pekne dufam ze po tomto kole sa uz odvyzis na hydro...:D
easyrider
matko291: Pokud mě kokos vyloženě nenadchne, tak povalím po prázdninách hydro, pokud budou nějaké finance na setup. Co se týče vlhkosti, tak prvních asi 8 dní byla ve skříni zvlhčovačka zapnutá na 1/4, ale teď se mi to jeví už jako zbytečné, pořád do toho lít vodu atp. Vlhkost se i tak drží na 50-60%, teplota je teď 30°C, ale to hlavně z důvodu úspory elektřiny za odtah a hluku, který odtah produkuje, a tak jede jen tři minuty každou hodinu na výměnu vzduchu. Až tam dám 400W (tak do 10ti dní), tak pojede odtah nonstop...
easyrider
21. den 18/6
Teplota den: 30°C
Teplota noc: 20°C
Vlhkost: 40-60%

Tak kytky dost povyrostly, hlavně do výšky, tahají se za tou dvěstěpadesátkou... Takže jsem to přehodnotil a 400W nainstaluju do pěti dní.
Avšak důvod, proč sem píšu, je úplně jiný. Dnes jsem namíchal stejný poměr hnojiv jako vždy do 8 litrů vody a výstupní hodnoty se lišiy. Oproti EC 0,4 bylo EC 0,1 - divnééééé.. A pH bylo mnohem nižší, ale to z toho důvodu, že jsem nedával Rhizotonic, takže jsem zvyšoval jedlou sodou...
Zdůrazňuji, že jsem dnes kalibroval jak EC metr, tak i pH metr - takže zde chyba nenastala. Ale je mi to jedno. Příště jim dám větší záhul, aspoň EC 0,6.
darebaCZek
fotky budou?
easyrider
darebaCZek: O víkendu, ale nebude to nic extra. Kytky se za jeden den vytáhly o 3,5 cm, rostou za dvěstěpadesátkou. V sobotu instaluju 400W a zároveň nafotím. Beztak to tu sledují 2 lidi a nikdo nereaguje...
easyrider
23. den 18/6 (1. den 400W)

Teplota den: 31°C
Teplota noc: 21°C
Vlhkost: 35-65%

Zde jsou slibovaná fota....

1. Takhle ukázkově vypadají pouze dvě kytky:(
2. Výška 20-25cm
3. Řídké no... Asi jim nechám ještě týden 18/6, tak snad bude více lístků a silnějších stonků...
4. Už se 400w, řízky na out, a provizorní skleníček.

Doukoupím ještě tři misky:teef: - jsem se nedopočítal.
Dnes navečer namíchám asi jen enzymy. Kytka vypije každá asi půllitr za dva dny.
easyrider
Do řiti, je to špatné. Dnes jsem dával enzymy a poloviční dávku kořenového stimulátoru - PH 6,2 EC 0.
No a výstupní hodnoty?
U 2 ze 3 měřených kytek PH 5,2, u té třetí 5,8.
U 2 ze 4 měřených kytek EC 0,8, u zbylých dvou 1,5.

Takže prostě bordel, vůbec si nedokážu představit, jak bych to řešil. Asi každou kytku prolít do jednoho rohu květináče, změřit výstupní hodnoty a podle toho jí namíchat roztok na míru, abych dosáhl správného výstupního PH i EC.... Hmmm, 16 kytek... Kurva...
H.U.L.
Ty seš fakt blázen. Přestaň měřit výstupní a vstupní hodnoty, vyrovnávat Ph a Ec. Začni radší pozorovat kytky. Hnoj pořád stejně a postupně trochu třeba zvyšuj. A kořenovým stimulátorem se zalívá většinou jen jednou.
Uměříš se k smrti a stejně to bude prd platný. Musí se to nechat chvíli v klidu a všechno rovnoměrně hnojit. Pak když kytky budou stagnovat pak začni něco měřit. Ale teďka jim dej vydechnout a lej to tam přiměřeně a rovnoměrně.
Mr. Kalfas
citace:
Původní příspěvek od H.U.L.
Ty seš fakt blázen. Přestaň měřit výstupní a vstupní hodnoty, vyrovnávat Ph a Ec. Začni radší pozorovat kytky. Hnoj pořád stejně a postupně trochu třeba zvyšuj. A kořenovým stimulátorem se zalívá většinou jen jednou.
Uměříš se k smrti a stejně to bude prd platný. Musí se to nechat chvíli v klidu a všechno rovnoměrně hnojit. Pak když kytky budou stagnovat pak začni něco měřit. Ale teďka jim dej vydechnout a lej to tam přiměřeně a rovnoměrně.


Co to meles za nesmysly? Merit vstupni a vystupni Ph/EC je uplne normalni a jedine tak clovek pozna, kolik ma ceho kytkam davat. Vzhled kytek je jedna vec, realna cisla vec druha. Ty jim to meris, az kdyz kytky stagnuji (=jdou do sracek)? To jsi teda dobrej amater ti povim...
Pure
ahoy,

jak uz jsem psal predtim, moc to hrotis podle me:) ..., predstav si kdybys mel 100 kytek...

...bezpudni system je treba i vata (ph 5,8) ...bez media hydro nebo aero...tam se vali ph 5,5..., v tom kokosu se mi fakt nejvice osvedcilo ph mezi 6-7..., to ze mas trochu jiny odpad z jedne kytky a (trochu) jiny z druhe kytky fakt neres...ta si veme ze zalivky vice toho a tahle zase neceho jineho...navic se to v truhliku cele promicha a vytece neco uplne jineho...hlavne ze mas ph v pohode (trochu bych ubral kyseliny nad tech 6)


...taky se mi zda, neni ten 0,5 litru na jednu kytku malo? Nechavas je jak jsem koukal proschnout komplet...to tim neprolijes, ne? Uplne nejlepsi je kdyz je vrsek suchy a (sonda prstem) a ten kokos pod kokosem ma jeste tmavsi barvu (suchy-trochu vlhky)..., pul litr ti vyschne do vecera, ne? Mam 3l konev na max. 3 kytky...nekdy dve...a druhy den bych mohl zalivat znova, ale taky nechavam trochu vic proschnout...

...to ph v klidu, hlavne koukat co na to kyticky, o co si rikaji, jestli nestradaji, nezloutnou, hodnoty jakz takz v cajku a je to ok, tepic.)
H.U.L.
To se fakt nedá číst tady. To je furt, výstupní hodnota dobrá, tak budu zvyšovat. Pak zas hnedka, do řiti je tam moc velký Ec. A pak zas, "večer dám jen enzymy" a později "do řiti je tam zas nízký Ec".
Udělej si prostě zálivku která bude nějakej čas stejná a enzymy v ní měj pořád(v monožství jaký doporučuje výrobce). Jaký vůbec valíš dávky těch Aháček? A vykašlat se na AH úplně, by taky neuškodilo ať vidíš rozdíl. Tím nechci nikoho kdo je používá urazit. Taky jsem je používal a ušlo to.
Ps: Přeju ti co nejlepší úrodu ale myslím že neustálým měření a následným "unáhleným jednáním" evidentně kytkám nedáváš to nejlepší.
H.U.L.
citace:
Původní příspěvek od Mr. Kalfas


Co to meles za nesmysly? Merit vstupni a vystupni Ph/EC je uplne normalni a jedine tak clovek pozna, kolik ma ceho kytkam davat. Vzhled kytek je jedna vec, realna cisla vec druha. Ty jim to meris, az kdyz kytky stagnuji (=jdou do sracek)? To jsi teda dobrej amater ti povim...

Však jsem amatér. Jen sem se mu sanžil poradit se svými chabími zkušenostmi, protože nikdo jinej mu tady neporadil.
H.U.L.
To pure: Vidím že jsi už stratil trpělivost a napsal jsi zhruba to co já...
Pane Kalfas, to jak často on měří mu zatím spíš škodí, takže poraď radši Easyriderovi.
Ty tomu fakt rozumíš když si myslíš lehký žloutnutí špiček znamené že je kytka totálně v prdeli:bravo: .
Měření je v pořádku, ale né to co se odehrává konkrétně tady. Hoď sem svůj názor jak pomoct a on si sám vybere, nemusíš komentovat jiný co se sanží pomoct(ikdyž podle tebe blbě). Já neměřím vůbec a moje kytky se mi líbí a jestli tvoje tobě taky, tak nevim.:titanic:
easyrider
Za všechno můžu já :teef:. Že se chci starat, aby dostaly kytky to nejlepší:D Co je na tom, že jednou za týden změřím výstupní hodnoty? - Nemůžu za to, že nejsou ideální a to mi vrtá hlavou...
H.U.L.
S tím Ec ti nepomůžu sorry, ale říkám že jestli chceš pro kytky to nejlepší tak tam dej něco jinýho než AH.
tomas2pet
Měl si ten kokos pořádně nepufrovat, ec 1,2 nebo tak podle vstupního EC vody. Pak předejdeš tomu, že ti kořeny prorůstají třeba do kokosu kterej není pohnojeny.
S tím měřením bych se taky tak nebabral, pořádně to zalej, a střídej zálivku s hnojivem se zálivkou čistou vodou. Kytky vypadaj zdravě tak neřeš dlbosti.
Jo a dej tam rovnou tu květovku 400W, stejně v tom není žádnej rozdíl, jen ti to poroste rychleji než pod tou 250kou.
Pure
2H.U.L: nn nestratil, psal jsem to uz tri tydny zpatky, to bylo tema podobne akorat s phitaminem a ph-down a ze si koupil meraky a ted na tom zbytecne fara...

...jsem urcite pro mereni, akorat bych nebaziroval na desetinych cislickach, jestli jedna ma 5,6 a druha 5,8..., kokos je docela jednoduchy, kdyz nedelas zadne zlo, muzes se na neho spolehnout, ze stebou nevyjebe, ph i ec mas krasne, nevidim problem.

...zalivas az ti trocha vody protece spodkem nebo jak?


2Mr.Kalfas: myslim ze dulezitejsi je orientace podle kytek a k tomu hodnoty z mereni..., kdyz si koupis granule pro psa, taky mu nemusi chutnat, ikdyz je na etikate napsane tolik a tolik vapniku a proteinu, ne? Radsi odpozorujes ktere mu chutnaji a jsou zdrave...taksamo u kytek odpozoruji co jim svedci a co uz je spatne a nebudu michat zalivku zvlast pro kazdou kytku jenom proto ze protece ph o 0,2 jine nez z druhe..., nevim jestli to je zrovna dobre prirovnani, ale tak snad obrazne to postaci, tepic.)
easyrider
tomas2pet: Napufroval jsem ho EC 0 s Rhizotonicem - kokos sám o sobě má myslím EC 0,4, což je na řízky akorát. 400W tam je už druhý den:)

Pure: Když už mě chytáš za slovo, tak buď přesný - psal jsem 5,2 a druhá 5,8 ;)
Jo, teď co jsem zalíval 625ml, tak proteklo.
tomas2pet
No a to je ten důvod proč ti to v příspěvku č,7 žloutlo a nerostlo, sázet do kokosu a nepohnojit to je blbost. Ale dělej jak myslíš.
Pure
...hm, ja ti rozumim, kdyz to shrnu:

Proplachl bych to cistou zalivkou s ph 6-6,5 (pak se ti nestane ze tam budou mit kysleo 5,2-5,8)

Rhizotonic tam uz davas zbytecne, enzymy se davaji s kazdou zalivkou (u bionovy 40/100l, u metropu ho nemam, je asi v calgreenu nebo mr..., aHacka si uz nepamatuju, ale kdyz ho mas tak...)
easyrider
28. den 18/6 (6. den 400w)

Teplota den: 28-31°C
Teplota noc: 22°C
Vlhkost: 50-70%

Tak už jsem si udělal databázi kytek (pH, EC) a další zálivky přizpůsobím potřebám kytek. Nakonec to nedopadlo tak hrozně. pH je v rozmezí 5,3 - 6 (průměr 5,6) a EC v rozmezí 0,4 - 1,8 (průměr 1,2). Budu se snažit pH pomalu zvyšovat u všech na rovných 6,0; EC podle stádia (Nyní tak kolem 1,2)....

Přepínat plánuji do pár dní, snad budou vyšší než minule....

Na některých fotech jsem stříkal přes den Phytaminem, tak jsem vypl sodík a dal jen 23W úsporku, aby nezačaly holky chrápat:D

Edit: Jo a na listech se objevují žluté místa, bez života, ale je jich málo a jen mi to naznačuje, že mam bordel v pH. Takže to snad všechny přečkají, než se dostanu na přijatelné hodnoty...
H.U.L.
Jsou šíleně slaboučký. Nevim nevim jestli jsou připravený na květ. Trochu větší palda tu větvičku zlomí.
easyrider
H.U.L.: Minulé kolo vypadaly na konci růstu podobně, a paličky udržely, asi proto, že na každé kytce bylo pod 20g (suchého)...

Dnes jsem přepl na periodu 12/12... Zároveň to dnes bylo poprvé, co jsem přizpůsobil zálivku každé kytce. Abych byl přesnější, byly jen tři druhy (EC 0,5 a pH 6,1; EC 0 a pH 6,1; EC 0,4 a pH 6,2). U 8 kytek květníky protekly a tak jsem si změřil výstupní hodnoty, pH bylo 5,8 - 6,4 - což je ideál, a EC 0,4 - 2,0 - což není tak dobré, ale o té hodnotě 2,0 si nejsem jistý, není možné aby to z 0,7 skočilo zálivkou s EC 0,5 na hodnotu 1,9. Tolik k měření...

Na kytkách se začínají, stejně jako minulé kolo, objevovat žluté listy. Udělal jsem nějaké fotky... Asi to bude tím špatným pH... Zase budou kytky bez listů celý květ... Klasika no...
easyrider
Ale kytky jinak vypadají dobře, až na ty slabé stonky... Ale to mě nesere... To doženou:)
easyrider
Hmm super, to je dobře v piči... Nechal jsem RO zaplou a přes noc a den mi na půdu nateklo určitě 200l vody (+ 65l je v kalfasu)... Nasaklý koberec jak děvka, snad se to vyvětrá a vypaří.... Zkoušel jsem hadrou to nabrat a vyždímat do kýble, ale po 20 minutách jsem měl tak 2 l vody... - Nemáte s tím zkušenosti? Nějaká rada?
FrYnK
nahazte na to neco co dobre saje vodu,, noviny atd... natahne to vodu seberes vyhodis...a ikdyz je to voser tak hadr proste nejlesi nacucat a porad zdimat je to voser ale mel by si to udelat ti shnije strop voda mu neudela dobre...¨dalsi fokat na to ventilatorem, ryclejs se to vysusi...kytky mas podviziveny pridej jim EC...ten kosko by mel bejt porad nasatej vodou ne ho nechavat takhle proshcnout.. jak zacne nahore schnout hned zalejt...
ec byc dal tak 1,6 a oni se ozjedou, na kvet si prepnul brzo a navic kytky ktery nejsou v moc dobry kondici
easyrider
FrYnK: Podlaha je z cihel, takže se i cihle nasáknou a časem vysuší. Postavil jsem tam malý ventilátor a nechal otevřené okna, takže je tam průvan.... Zítra bych kdyžtak pokračoval s hadrem...

Ke kytkám, no už dnes měli 2 den na květu. Nemyslím si, že by se nějak vyzpravily... Podle mě jen vypadají jako podviživené... Jinak výstupní EC skoro u všech přes 1,3... Navíc jsou někde i spálené listy z přehnojení.... Tak nevím, jak budou kvést, tak to tam budu pálit víc, to jim neublíží. BTW podle fotek těch mrtvých listů by si nevěděl o co jde? Jako nedostatek živin? - Žlutá barva na listech by odpovídala, ale co pak ty hnědé skvrny?
Ether
Cau, Frynk to popsal dobre,nasad tomu nejaky krmeni(EC 1,5-1,7),ten kokos zalivej dost,vodou nesetri,na kytkach se ti to oplati..ted nevim kolik presne mas,ale na ten kvetinac kolem 6 lt lej aspon litr vody kdyz hnojis..jednak si proplachnes trochu minulou zalivku,tze se ti aspon baj oko zreguluje PH i EC(kokos se castecne odsoli z minulyho hnojeni) na hodnotu,jakou tam lejes a nebudes porad plasit se vstupni a vystupni hodnotou,taky ty zluty listy nebudou tak dramaticky..a kdyz budes prolivat cistou vodou,tak tomu dej 1,5 litru na kazdy kvetinac..vyzkousej to,kvetinace nezalivej,kdyz jsou nachcany,ale zase je moc nevysusuj a bude to vsechno oukej. Jinak jeste s tim PH - nelez zbytecne nahoru ani dolu..Pure ti radil 6-7, nicmene nelezl bych nad 6,2 a pod 5,5 hodnotu zalivky..ony se ty hodnoty pri schnuti hybou a pak to nekdy lita mimo ty pozadovany..a vidim spravne? Mas pod tim podmisky?Vylivas to nebo nechavas v tom proteklou vodu?Rozhodne nenechavat,usazuji se tam soli a pri dalsim zaliti se to rozredi a kytka z toho zere pekne zasolenou vodu ;-)

Tak at se dari a hlavne zdarne dojede
Ether
jo jeste s tou slabou strukturou..zkus jim pridat nebo na ne nasmerovat vetrak,at to s nema poradne hybe a zesili jeste za tech 14 dni,pak uz se jim moc chtit asi nebude..hlavne je neprekrmuj..kdyz je prekrmis a nebudou mit spravne hodnoty ph v pude,tak nebudou zrat,ty je dvakrat pekne pohnojis a potom se ti regulerne spali a zase budes plasit,co se s tim stalo ;-) ..jenze to uz bude pozde..

mno,tak bojuj a jestli je tady jiny zkuseny mohykan,tak at na moje rady klidne reaguje,ale nechci slyset nejaky ubohy nadavky,to bych se vam na nejaky rady mohl akorat tak... ;-)
easyrider
Ether: Díky za rady:) Víš, ono je to těžké vybrat si z toho, co mi tu píšete, když každý píše něco jiného. Je mi jasné, že pH je ideální 5,8-6,2 - o to se teď taky budu pokoušet... S EC je to horší, to lítá nehorázně. Zalívám litrem vody a když něco vyteče, tak to změřím a vyliju, v podmiskách nechávám jen pár kapek (je tam rezerva 0,5cm - až pak se toho dotýká květináč)... Nejtežší je to s tím hnojením, sám si mi zareagoval... Prostě můžu si teď říct, že mají málo živin, tak že je dodám no a za týden už můžou být klidně spálené a mnohem víc v prdeli...

Takže je budu hnojit každou zvlášť, nebo když budou mít podobné výstupní hodnoty a stejně vypadat, tak udělám zase třeba 3 skupiny... Budu se snažit víc přizpůsobovat zálivku i podle toho, jak kytka vypadá... Jinak pH zálivky budu držet na 6,2 - tím pádem nepřesáhne 6,2 v květníku a přitom pomaličku poroste k této hodnotě - z těch mých zmiňovaných i 5,3 u některých kytek...
Jasně, že to dojedu, stejně jako minulé kolo, vysledek byl fakt moc chutný :drools:. Kdyžtak mrkni do podpisu...
tovotoh
,,,cau,,,..pokud je ten cocos bez primesi(je cistej),,tak takhle asi.....do cistyho kokosu se leje voda cista jen tak na zakoreneni ,,jinak ..ne,,,

kdyz vezmes rostlinku s korenama v male rw,,zahrabnes do kokosu,,kterej musi byt prolitej takovim mnozstvi hnojiva aby si mel odpad stejnej jak vstup...zaciname podle hnojiva u ah..bys mel zacit rekneme 1.25 na solidni korinky

kdyz namichas zalivku o teplote 20,,na ec1.30,,, a nechas vychladnout na 18 tak uz stoho mas ec 1.25....bez ohledu jestli zerou nebo nezerou,,tyhle vikyvy udela pouze teplota...
tvoje chyba je,,ze malo zalevas... zaleva se i nekolikrat dene abys za jeden den mel aspon 30 procent odpady na jeden kvetinac....vzadnym pripade nenechavej proschnout...,,zalevej pred zhasnutim,,a vtu dobu zmer teplotu kokosu zahrabanym teplomerem,a stejnou teplotu zalivky na ne,,s upravenym ec na pozad,hodnotu///a rano treba si jen tak zmer jak moc vychladl kokos,,tim padem vnem klesla hodnota ec....nechas proschnout,,malo zality,,to je picovina maximalniho kalibru,ta proschlina kokosova kdyz na nu sviti musi met aspon 25 stupnu..pred zhas,pak zalejes,,soli s proschlyny sou naspod,,odplachne se te to do posolene zaschle misticky a uz mas vtom(odflusu) ec 2.0 .ale v kvetniku je maalo......kdybys ten kvetinac prolil PORADNE hnojem ec 1.5 ,pul litra odpadu odpustit,,pak odkapat do ciste sklinecky zbytek s kvetniku,,to pak muzes merit jako odpad......
ja osobne ted davam 10/12 su,,ec 1.6,odpad tricet procent dene,,odpadni ec 1.25,,,teplota odpadu je stejna jako zalivky,,takze muzu rict ze zerou jako prasaatka.....zdar,zdar..
easyrider
tovotoh: Díky za názor... Určitě je blbost, když měřím výstupní hodnoty v 30ml, co vytečou, to jsem si neuvědomil - magor, no... Takže kdybych náhodou chtěl někdy měřit výstupní hodnoty EC, tak si budu pamatovat, že musí vytéct tak půllitru, ale ono je to těžké, když ta podmiska má objem tak 2dcl... Tak alespoň pH by mělo sedět, to by se nemělo nějak "usazovat" na spodu... Teplotu zálivky mam tak 18°C, a pak přes den stoupne možná na 22°C, jako když je kokos mokrý, tak je i po 24hod pořád "studený" (těch 22-25°C)... Budu hnojit víc, hlavně teda ty kytky, kterým žloutnou listy - alespoň zjistím, jestli je to žloutnutí fakt nedostatkem živin, což by znamenalo, že i minulé kolo kytky nehorázně žloutly kvůli nedostatku živin...
tatrankar
Ty jo, dlouho jsem na groweru nebyl, ale jak tak koukám, tak druhé kolo se ti opravdu nedaří...Kokos je podle me docela těžký kdyz jsi poradne ete nezvladl hlinu (ja uz se o maličko polepšil, i když taky bída...). Ja jen tak ze srandy zkusil dát dva řezy do kokosu a porovnávat a vůbec se jim nedařilo..ale asi jsem fakt málo hnojil, tak jsem to přesadil do hlíny a bouchl jako venky :)
easyrider
tatrankar: Jo, určitě je chyba v hnojení. FanThomas mě přemluvil ke kokosu, ale taky říkal jak je to skvělé, že valí jen AH podle předepsaných dávek a měl dobrou sklizeň.. No a já? - Asi vžycky něco poseru... Nejdůležitější je, že mě to baví. Příště klidně pojedu bubbler, i když nezvládám hlínu ani kokos, klidně budu mít zase 100g, hlavní je, že mi to vynahrazuje všechny ženské, které jsem kdy potkal - no až na jednu, nejhodnější...
Ether
citace:
Původní příspěvek od easyrider
Ether: Díky za rady:) Víš, ono je to těžké vybrat si z toho, co mi tu píšete, když každý píše něco jiného. Je mi jasné, že pH je ideální 5,8-6,2 - o to se teď taky budu pokoušet... S EC je to horší, to lítá nehorázně. Zalívám litrem vody a když něco vyteče, tak to změřím a vyliju, v podmiskách nechávám jen pár kapek (je tam rezerva 0,5cm - až pak se toho dotýká květináč)... Nejtežší je to s tím hnojením, sám si mi zareagoval... Prostě můžu si teď říct, že mají málo živin, tak že je dodám no a za týden už můžou být klidně spálené a mnohem víc v prdeli...

Takže je budu hnojit každou zvlášť, nebo když budou mít podobné výstupní hodnoty a stejně vypadat, tak udělám zase třeba 3 skupiny... Budu se snažit víc přizpůsobovat zálivku i podle toho, jak kytka vypadá... Jinak pH zálivky budu držet na 6,2 - tím pádem nepřesáhne 6,2 v květníku a přitom pomaličku poroste k této hodnotě - z těch mých zmiňovaných i 5,3 u některých kytek...
Jasně, že to dojedu, stejně jako minulé kolo, vysledek byl fakt moc chutný :drools:. Kdyžtak mrkni do podpisu...



To naprosto chapu. Totiz kazda ves, jiny pes a chtel by poradit kazdy. Ale komu verit, ze :-) . Me bys klasicky moc verit nemel, nejspis ani ja bych s tou svoji karmou, kterou vlastne nemam, sobe neveril. Ale ne kazdy je growerem jen tady. Dost kecu :-) Podle me tam to EC lita jednodusse malou zalivkou. Proste musis pridat, kokos je hold pasivni hydro a to potrebuje vodu,tzn. poradne zalit a nechat dostatecne proschnout, ale tak, aby byl vzdy trosku vlhky. Nedostatecne zaliti rozumej tak, ze si namichas vodu s nejakym EC a nejakym PH. Zalijes kvetinac napr. litrem vody, jenze voda se pokazde nerozprostre po celem objemu kvetinace. Voda vyschne, a to co kytka nesni, tam zustane v podobe "soli". Zalijes znovu tim samym objemem a do nejakeho mista se voda zase nedostane, tze se znovu vytvori zasolene misto a u zbytku objemu jen obsah rozredis,pripadne tomu EC jeste zvednes. A tak porad dokola, az ti obsazene soli zacnou hybat i s PH, a tou kombinaci je pomrvis. A tak me napada, jestli ty ten odpad meris z podmisky(to nevim) a pokazde tam nechas trochu vytekle vody z minula, tak se tem litajicim hodnotam taky nejde divit. V podmisce voda vyschne, zustane sul..ta se pri pristi zalivce rozredi a rapidne stoupne, i ph bude nejspis jine, nez realna vytecena hodnota. A s tim, ze voda, co v podmisce zustane, je jen mala hladinka a na kvetinac nadosahne..jestli ti prorustaji nejake korinky zespod a namaci se do te podmisky, tak si pis, ze i tim jim nedelas dobre..

Spravne bys mel zalivat treba 2 litry kazdy kvetinac, aby se poradne prolil a zustaly v nem alespon hodne podobne hodnoty, jako jsi tam lil, tzn. ze vytece to, co tam lejes. V tom je vyhoda kokosu, jde dobre regulavat, na rozdil od klasickeho substratu, tam te vody musis na nejaky srazeni nebo zvysovani hodnot vetsinou pouzit vic. Dej jim co chteji, dej tomu cas a hlavne rozum..nezajimej se o detaily,ale o celek, aby slapal, jak ma..sledovanim detailu zapomenes na podstatny veci..pak se odplati holky pekne :-)

To byl slovni prujem :-))

Cau

EDIT: sry, mel jsem to dva dny rozepsany,tze trochu ot :-)
easyrider
Ether: Karma mě nezajímá, můžeš třeba pěstovat už 10 let a podle karmy to nikdo nepozná.... Co se týká tvojí reakce, tak jsem si všeho vědom, ale v reálu už to není tak lehké. To měření výstupních hodnot není určitě objektivní, ať už kvůli tomu, že jsem to měřil jen na 30ml nebo tomu, že v těch miskách ty soli zůstávají.... Prostě nebudu měřit výstupní hodnoty, a budu valit PH 6,0 - 6,2 a EC podle vzhledu kytky. Dnes jsem dal všem PH 6,1 a EC 0,5. - EC jsem chtěl vyšší, ale nechápu, proč po námíchání hnojek v 2x větším poměru (na 1. týden květu) to jsou tak malé hodnoty... Příště se nebudu držet moc jejich návodu, ale toho, co mi ukazuje EC metr a hodím jim klidně i 1,0...
Jo, po měsící mi došlo, že je nemůžu nechat prosychat jak hlínu... FanThomas mě totiž vystrašil, když řekl, že se mu povedlo "přelít" i kokos, a že by se měl nechávat prosychat stejně jako hlíná (o něco míň, no)... Radši to budu valit tak, aby to bylo pořád vlhké - to jim udělá dobře:)
Ether
EC urcite lej podle meraku, na tabulky se klidne vykasli, i kdyz bys tim nic moc nepokazil. Snad mas ten merak v pohode, meri ti nejaky podivnosti. Radsi si to zkus nejak promerit, kdyz budes mit moznost. Jinak tam ted davej EC bez problemu 1,4 ..jinak budou brzo nedokrmeny
easyrider
Jo, dnes jsem měl dát v plánu dát EC přes 1,0 - ale po namíchání se ukázalo jen 0,5... Příště dostanou více... EC metr nakalibrován před měřením, stejně tak pH metr... Uvidíme.......
snuk1
Zdar kemo, nechtělo se mi to celé číst, ale co vídím, tak máš stejný problém jakej sem měl dřív já. Myslel sem, že to zpúsovuje osmózová membrána, ale byl to omyl... doporučil bych ti CANNA COCO a máš po problému... já sem vysadil AHčka a už to bylo v pohodě. Teď si CANNU nemůžu vynachválit. Ať se daří

PS: jo a zkoušel si měřit výstup? Tím se taky hodně ukáže...
Ether
uploadni fotky pls
tovotoh
..kamo..stema ec porad nestras..:D,,,namychej 1.5 u ah,,,a proli to opravdu fest!!! to je aspon litr odpadu na kvetnik....a zalevej kazde den hnojema,bez ohledu na nejaky prosichani,,,,vim stema mistickama je to teske:),,,udelej si s desticek nejakou odpani sitku dvacet caku nad zemi,dej na nu kvetniky a pod to neco soupni,,,a at to tam chrsta..

KOKOS SE NEDA ABSOLUTNE PRELIT !! PROSTE TO NEJDE,,A JE NAPROSTO NANIC HO NECHAVAT JAKKOLI PROSCHNOUT,,,CIM VICE VODY VNEM JE TIM LEEPE....a tecka.,,,,,za rady nech kokos cistej proschnout by se tu meli davat tresnaky jako prase..:D ( to samo jak kdybych rek,,mam doma na dripu rw,,ale zitra to musim nechat proschnout je to prelity..:D )....mej se..
FrYnK
citace:
Původní příspěvek od snuk1
Zdar kemo, nechtělo se mi to celé číst, ale co vídím, tak máš stejný problém jakej sem měl dřív já. Myslel sem, že to zpúsovuje osmózová membrána, ale byl to omyl... doporučil bych ti CANNA COCO a máš po problému... já sem vysadil AHčka a už to bylo v pohodě. Teď si CANNU nemůžu vynachválit. Ať se daří

PS: jo a zkoušel si měřit výstup? Tím se taky hodně ukáže...


Blboost...AH jsou bez pochyb dobry hnojiva...tim to rozhodne neni....proste o je akorat natvrdlej vul a je celej posranej trosku jim pridat... hele u AH se v kvetu dava vzdycky az dvojnasobna davka...jsou takovy trosku slabsi co se tyce koncentrace.... proste namichej to co ti tady vsichni pisou...
cus koukam ze mas zase problemy kamo co s tim vyvadis?mam 10x vetsi rostliny nez ty jedu stejnej model stejnej system rezy jsem sazel pred tydnem dneska sem prepl na kvet jinak na 10l vody davam 25ml grow,15ml-bloom,15ml-mikro....jo a ja nikdy nerekl ze se ma kokos nechat proschnout:rejp:
ten nikdy neprelejes kamo:rejp: zalejvam obden a do kazdy zalivky samozrejme zivyny vodou neprolevam nikdy v rustu jen 1x za 14dnu v kvetu rad ti poradim kdyz vidim jak se v tom zase placas Ec nepouzivam ridim se barvou stonku a listu
easyrider
citace:
Původní příspěvek od FanTomas
cus koukam ze mas zase problemy kamo co s tim vyvadis?mam 10x vetsi rostliny nez ty jedu stejnej model stejnej system rezy jsem sazel pred tydnem dneska sem prepl na kvet jinak na 10l vody davam 25ml grow,15ml-bloom,15ml-mikro....jo a ja nikdy nerekl ze se ma kokos nechat proschnout:rejp:
ten nikdy neprelejes kamo:rejp: zalejvam obden a do kazdy zalivky samozrejme zivyny vodou neprolevam nikdy v rustu jen 1x za 14dnu v kvetu rad ti poradim kdyz vidim jak se v tom zase placas Ec nepouzivam ridim se barvou stonku a listu


No tak to máš špatnou paměť:
--------------------------------------<-
FanThomas (11:16:09 29/01/2010)
ja rovna resim problem ale nevim si rady skurvenej kokos sem precetl dneska snad vse

-------------------------------------->-
easyrider (11:16:19 29/01/2010)
presolene?

--------------------------------------<-
FanThomas (11:16:21 29/01/2010)
seru na rady budu to delat podle sebe

--------------------------------------<-
FanThomas (11:16:30 29/01/2010)
prelite

-------------------------------------->-
easyrider (11:16:31 29/01/2010)
jo tak je to nejlepsi, vetsinou

-------------------------------------->-
easyrider (11:16:41 29/01/2010)
prelity kokos? vzdyt si psal, ze nejde prelit

--------------------------------------<-
FanThomas (11:16:48 29/01/2010)
sem si myslel

--------------------------------------<-
FanThomas (11:16:59 29/01/2010)
ja daval asi moc vody

--------------------------------------<-
FanThomas (11:17:13 29/01/2010)
jsou takovy pobledly

Nechci shazovat FanThomase, jen tím chci říct, že to není z mojí hlavy...
Pure
ahoy,

ec davas urcite male..., podle kytek bych to videl nejmene na 1,2

ty fleky nemas kvuli ph (drzis ho plus minus v norme, ikdyz by melo byt vice zasadite), hlavne zaclo jaro a zvedla se vlhkost

kytky se chovaji trosku jinak v zime a v lete, bat se toho nemusis, a kytka cerpa ziviny z listu, davas male ec proto rostou pomalu a zhazuji nepotrebne listy, zvedni to, neboj se, zlepsi se to...

...s tou zalivkou, psal jsem ti ze davas malo vody, ale hlavne ze to protece..., u proplachu jednou za cas se holt musi pouzit alespon dvojnasobek objemu kvetinace...

...ph jsem radil 6 az maximalne 7, pak to neni uz dobre...

...kokos se prelije, teda kytka muze byt prelita, kdyz se nacha stat ta voda v podkvetnikach...tretina korenu stoji porad ve vode, tak proto...

...zkousel jsem zalivat (minule kola) hned jak nahore zacne kokos osychat, zkousel jsem i nechavat proschnout uplne a zustal jsem u prosychani (jemne vlhke pod povrchem 2-3cm), tzn. jednou za dva dny 1,5litru na kvetnik..., vylit zbytek z misek, po tydnu nebo dvou proplach cistou vodou 10l na 5litrovy kvetinac, nechat odkapat popr. vylit misky at to nestoji ve vode...

...uvidis, ze nebudes chtit menit az se do toho dostanes..., ale Ah bych uz nebral, zalezi, kdyz se ti snima dela dobre...

...urcite bych to ec zvedl tim growem co tam ma AH, jsou svetlounke, padaj zlute listy, nerostou..., to by melo byt asi reseni v tuhle chvili..., abys je spalil, musel bys jim nalit alespon 2,2..., u takhle starych kytí to nehrozi, neboj, uvidis...., i ec 1,4 bych se nebal, tepic.)
easyrider
Tak není to tak hrozné... Listy se o něco víc vybarvily, větve na kytce vždy 4 silné a 2 boční jako by tam nebyly...

1. To je kytka, která nejde s davem - zalil jsem je ve stejný den a tato to jediná "vypila", ostatní jsou ještě hodně vlhké, zaliju až zítra...
Pure
...taky nemam moznost primeho odtoku v pestirne...je to akorat prace navic s tim vylivanim, prakticka vec, davno bych uz vytopil kancelare pod tim nemit tam podtacky:)

...mas je svetlounke..., neboj se pridat

tepic.)
ph 5,8-6 jinak to na kokos neplati:-)
Pure
...ne že bych tady nekdy hledal nejake rady nebo tak neco, ridim se spis kytkama a co ony na to..., to ph 6 mam odzkousene, nemam proc kecat...

...ale pro neverici treba tady, plus minus stejne stare kytky, taky si easyridere vsimni rozdilne hodnoty EC a vysledne barvy listu:
http://grower.cz/forum/showthread.p...2080#post632080

nebo takhle: (EC 1,6!!! a PH 6,2) 3tí týden, Metrop
http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=365603
easyrider
Čím můžu bezpečně zvyšovat PH? Po namíchání EC 1,5 mám PH pod 5,5... Stačí jedlá soda?
Mr. Kalfas
citace:
Původní příspěvek od easyrider
Čím můžu bezpečně zvyšovat PH? Po namíchání EC 1,5 mám PH pod 5,5... Stačí jedlá soda?


Treba vodou z kohoutku, kdyz ma vyssi pH jak osmozovana...
easyrider
14. den 12/12

Teplota den: 26°C
Teplota noc: 18°C
Vlhkost: 60-80%

Kytičkám se po tom, co jsem jim dal EC 1,3 daří. Dokonce chytly i barvu, nějaký ten centimetr navíc a už se chlupatí:) Mám z nich radost...
Jediné, co mě dost sere je to, že po vytečení těch 200l vody jsou cihly stále vlhké. Takže se asi neustále odpařuje voda, takže mám celkem vysokou vlhkost. Chtěl bych už jen 60% pořád a časem snižovat. Doufám, že jak se ty cihly komplet vysuší, tak že se vhlkost sníží. Snad se na vlhkost moc neprojeví léto.. Takže jediná věc, z které mám strach je plíseň.

1. Na kolínka nedám dopustit.
2. - 4. Po phytaminu.
5. Takové listy jsou ve skříni asi ještě 4 :) Takže pohoda...
easyrider
20. den 12/12

Teplota den: 28°C u vrcholků
Teplota noc: pod 20°C nejde
Vlhkost den: 65-75%
Vlhkost noc: 65-75%


Dnes kytky dostaly hnojky s EC 1,5.
Koupil jsem PH+ od AH (hydroxid draselný) a je to šíleně silné. Alespoň jim teď nemusím cpát jedlou sodu :hanged:
(po namíchání hnojek je PH 5,5. Dnes jsem dal poprvé 6,3 a budu to +/- 0,1 takto držet)
Listy jsou jakštakž v pohodě, akorát asi u 30 listů je problém na přiloženém fotu.
Největším problémem tedy zůstává vlhkost. I když jsem vyvedl odtah až úplně ven, tak se nic nezměnilo, ani s 3x klipsňákama... Důvod? - mně už jasný..... - http://www.chmi.cz/meteo/opss/pocas...apareg&graf=ano
Takže ODvlhčovačka za 4000,-, na kterou nemám, by byla naprosto zbytečná - leda že by kytky dýchaly pořád ten samý vzduch (nesměl bych větrat)

1. list
2. kytka
3. vrcholovka od předchozí
Pure
Ahoj,

krasne...ta treti fotka je uzasna..., ty spodni listy ber tak ze kytky dostavaly malo hnojek + jsou to starsi kousky + vlhkost, takze se jich kytky zbavuji + jsou nachylnejsi pro plisen..., neboj to mi taky dela...je jaro, vlhko jak svina, ...no nic mene resit bys to nejak mel, 70 ve dne v noci bude za par tydnu problem...hlavne ze se ten vzduch hybe a nestoji..., jinak fakt hezke, chvalim, tepic.)
matko291
vlhkost riesim aj ja easy rozmyslam nad odvlhcovacom, ale vsadil som na teplovzdusny ventas tym som vlhkost vyriesil aj v predchadzajucom kole.Skus ten vzduch v boxe vysusit teplom a vlhkost ti klesne.Nevykuruj priamo box ale okolie ja mam v boxe teraz bez svietenia nejakych 89%.Ako nahle zacnem dokurovat tak vlhkost pod kontrolou, takze v mojom pripade budem dokurovat len za tmy.Poradil by som ti do okolia boxu nainstalovat tuto vec http://www.baby-eshop.cz/hydrostat-...mpaign=products nastavis si pozadovanu vlhkost a teplovzdusak bude hriat kym nevysusi na pozadovane cisla.Urcite sa ozvu partaci co odporucia odvlhcovac, ale ja si myslim ze odvlhcovac musi ist non-stop(ja chci zit non-stop :D) a miesto nevisusi len zbavy vlhka co sa pomaly neskor vrati, teplo okolie vysusi aj zo vzduchom v okoli, aspon toto je moj plan dalsieho postupu ako bojovat s vlhkom :banana: alebo tu mas odkaz na zariadenie co ti moze aj strazit teplotu http://www.regulus.sk/elektronicke-termostaty.html na stranke model TZ33.
Cus a vela stastia a vlhkost do p... :bath:
Pure
...to mu radis ale jenom termostat..., psal ze na odvlhcovac ted nema keke..., taky myslim ze nejede box, ale room, takze primoto(?) taky neni vhodny...

easy: ufo mas nonstop? nemuzes na jeden, dva dny udelat průvan? Okno i dvere dokoran (vysusit tu vodu z podlahy cos rozlil) ?
matko291
Pure ja tam vidim zvlhcovacku...


citace:
Původní příspěvek od easyrider
20. den 12/12

Teplota den: 28°C u vrcholků
Teplota noc: pod 20°C nejde
Vlhkost den: 65-75%
Vlhkost noc: 65-75%


Dnes kytky dostaly hnojky s EC 1,5.
Koupil jsem PH+ od AH (hydroxid draselný) a je to šíleně silné. Alespoň jim teď nemusím cpát jedlou sodu :hanged:
(po namíchání hnojek je PH 5,5. Dnes jsem dal poprvé 6,3 a budu to +/- 0,1 takto držet)
Listy jsou jakštakž v pohodě, akorát asi u 30 listů je problém na přiloženém fotu.
Největším problémem tedy zůstává vlhkost. I když jsem vyvedl odtah až úplně ven, tak se nic nezměnilo, ani s 3x klipsňákama... Důvod? - mně už jasný..... - http://www.chmi.cz/meteo/opss/pocas...apareg&graf=ano
Takže zvlhčovačka za 4000,-, na kterou nemám, by byla naprosto zbytečná - leda že by kytky dýchaly pořád ten samý vzduch (nesměl bych větrat)

1. list
2. kytka
3. vrcholovka od předchozí
easyrider
Tak po dlouhé době někdo napsal a jsem moc rád:)

Pure: Prvně díky za pochvalu, to jsem nečekal, že se bude líbit. Jo, 70% bude veliký problém, ale s tím nic neudělám - je to jen a jen o venkovním počasí. Odtah samozřejmě nonstop, 3 klipsňáky nonstop. Po zalití vyliju z podmisek a vytřu co se kde rozlilo. Vlhkost z té nehody nebude tak zásadní, i když asi 1m2 u kalfasu je ještě vlhký - trošinku. Jo a mám otevřené pořád 2 střešní okna (kvůli čerstvému vzduchu a odtahu toho od kytek), a 2x týdně otevřu dveře na půdu, 4 okna (na druhé straně půdy), dveře (prostě vše) a luftuje to tam... Venkovní vlhkost mi prostě nepřeje - doufám, že do 2 týdnů přestane CHCAT a začně pařit, to by se měla snížit venkovní vlhkost a tím pádem i ve skříni. Navíc si šetřím ten Ceresit odvlhčovač...

matko291: Mně se naštěstí ta vlhkost 70% drží noc i den. Jinak reakce je o 2 centimetry výše:) Prostě mi nepomůže nic - jedině lepší počasí venku.
Pure
citace:
Původní příspěvek od matko291
Pure ja tam vidim zvlhcovacku...




...hehe, asi dobry model:D...dyt pise ze na ni ted ty 4000 nema, tak zasuvka s termostatem je mu prd platna

easy: par kapek hnojek v EC a dela to divy, vid? Za chvilku poznas i zmenu toho ph, uvidis:)
matko291
easy ten ceresit som kupil aj ja a ten mi nespravil uplne nic je to tak dobre domov ale nie do sklepa ako v mojom pripade
easyrider
Pure: Jj, to by byl super model:D A ano, zvýšil jsem EC, kytkám se daří a pokud nejsou spálené nebo plesnivé kořeny, a nedostihne mě plíseň, tak to bude myslím i dobrý výsledek:)

matko291: No tak co čekat od odvlhčovače za 250kč... Třeba ho tam dám až budu sušit, to uzavřu všechny okna, odtah bude naplno a dám tam ten Ceresit...
easyrider
22. den 12/12

Tak ještě přídávám nějaké fotky. Dnes sem udělal asi poslední postřik - 200ml vody a 1g Kuprikolu jako takovou prevenci. Možná ještě za pár dní dám Phytamin, ale to by asi Kuprikol ztrácel účinnost. Takže tak.. Vlhkost pořád stejná 65% průměr...

Jo a všiml jsem si, že některé listy jsou sice nažloutlé a usychají hodně okraje, ale zároveň jsem i zaregistroval, že některé lístky jsou spálené (asi 2mm konce listu) - pohoda, pro mě znak, že už mají jídla akorát...

1. Vrcholovka druhé kytky
2. Sice nejmíň rozvětvená kytka, ale nejpevnější
3.-5. Žluté listy moc netrhám, aby si z nich kytka vzala, když už nejsou schopné fotosyntézy, všechny zbývající látky. Ale v reálu je to ok...
Pure
:) s tim Ec cos daval nemuzes mit spalene koreny..., kokos je oproti hline hodne vzdusny..., plisne na korenech bych se taky nebal, uz by se to asi projevilo na kytkach, ze neprijimaji ziviny..., v klidecku ;)

nepises v kterem to mas tydnu, treti? (aha uz jsem to nasel), těpic.)
easyrider
Tak konečně se mi podařilo snížit vlhkost na 55%. A to díky zavření jednoho okna, a druhé - na fotu, slouží jako odtah. Takže sice nemám ve skříni čerstvý vzduch z venku, ale alespoň jsem omezil "tahání" vlhkosti. Teď jsem ještě zapnul topení, protože je na půdě pouze 20,5°C. Vytopím na 22-23°C a vlhkost bude pod 50%. Na finále - posledních 14 dnů to pak zkusím poštelovat ještě líp a dopřát kytkám pod 40% vlhkosti. Větrat budu nárazově, třeba dvakrát za týden - a nebo každý den, když bude venku krásně a nebude chcat.

Jedna věc, která mě celkem trápí je, že za dva dny po zalití 6-7dcl vody jen polovička kytek toto množství vypije - popř jde vidět, že můžu zalívat znova. U druhé polovičky - malé kytky, nenafukují se jim moc palice, voda zůstává "nevypitá". Takže dnes jsem zalil tyto malé jen 2-3dcl oproti 6-7dcl u velkých kytek. Za dva dny by měly být nastejno. Ale i tak mě to štve, že se všem nedaří stejně dobře...

1. No můžete se mrknout jak to u mě vypadá:D Koberec je už usušený, ale nechám ho tam, dokud nedojede round. Další koberce jsou ve vedlejší místnosti.
easyrider
27. den 12/12

Teplota: 24°C, u vrcholků 28°C
Teplota noc: 20°C
Vlhkost: Tak zase 60%....

PH 6,1
EC 1,5
Tak paličky se začínají ukazovat a možná i nafukovat - pomalým tempem. Na některých listech jsem si všiml, že nesou známky přehnojení, ale myslím, že se s tím kytky poperou... Taky začínají pěkně vonět:) - To miluju.... Jinak co bych ještě dodal? Snad jen, že nevím, jestli mám ještě jednou aplikovat Kuprikol?...

Fotky jsou celkem v dobré velikosti, můžete zvětšit.

1. hodně obsypané :eek:
2. paličky
3. to bude palice...
4. toto je jedna! kytka
5. palička - těchto menších je ve skříni nejvíc

btw bílé skvrny jsou od Kuprikolu...
easyrider
30. den 12/12

Teplota den: 30°C u vrcholků
Vlhkost: 50-55%

Ani nic nového se nestalo, jen jsem nafotil nějaké detaily, tak se můžete mrknout. Zajímala by mě jedna věc, sodík mám asi 30cm nad vrcholky a některé listy uprostřed skříně vykazují možná přesvícení - tímto vás chci poprosit, jelikož vyhledáváním jsem nic nenašel, jestli máte nějaké foto příp. odkaz na list poškozený přesvícením. Díky:)

1.-5. Bez komentáře, doporučuji zvětšit. Jsem s pryskyřicí spokojený, vzhledem k tomu, že nás čeká ještě měsíc květu... Jinak paličky jsou relativně malé, ale zítra dostanou teprve podruhé PK (Bcuzz), tak snad se budou nafukovat:)
easyrider
Nemáte, prosím vás, někdo fotku s poškozenými listy od přesvícení???
Lampu jsem beztak musel dát na 40cm od vrcholků kvůli teplotě 31°C, ale i tak se mi zdá, že s vrchními listy se něco děje...
easyrider
Skvělé zprávy, teplota den 33°C, v noci 25°C.... A nic s tím nenadělám... 3 klipsňáky a odtah už jedou měsíc nonstop naplno...
easyrider
Teplota přetrvává (33°C, 25°C noc), k tomu se přidalo zase 60% vlhkosti.... Takže podmínky katastrofální....

Na fotce ukazuji jeden z listů, o kterých jsem si myslel, že je poškozeným přesvícením. Ale spíše je na něm spousta deficitů od různých prvků - podle FAQu... S

Snad nic nezkazím tím, že trošku přidávám hnojek:
Dnes 11 litrů, !45!ml bloom, 11ml mikro, 5ml PK => EC 1,7 a pH 6,3...
Ale když se to tak veme, tak to není o tolik moc bloomu více - podlé tabulky má být 3ml/l... Příští zálivku nahodím více PK. Nějak se mi tam nechce rvát čistá voda:) Enzymy přidávám 1-2x týdně k hnojkám...

Vidím, že nikdo neodepisuje, takže fotky asi až budu flushovat...
tovotoh
..chci se zeptat,na kterym miste mas presne umisten vlhkomer,?.to meri cidlem vlhkost nebo tou krabickou ?,,,,Ps: 5ml pk na 11 liru je maalo..dej 1.5 ml na litr a pak to dolad na 1.8 ec...;),,
easyrider
tovotoh: krabička měří vlhkost a teplotu (tu mám u kořenů), ale má to i čidlo na 2m dlouhém drátu (to mám přesně u vrcholků). Jo, s musím postupně. Zase to nechci přehnat. Myslím, že ty kořeny už jsou teď dobře zasolené... Tak možná si to ještě rozmyslím a dám jim za dva dny čistou vodu jen s enzymy (naposledy)... Uvidíme jak budou vypadat....
tatrankar
Podle me vsechno strasne moc řešíš jako já v prvním kole...Ted jediný problém který řeším je padlí...ale vzhledem k tomu ze tak za 5 dni budu sklizet to dozije...Cely rust i kvet jsem mel jinak uplne v poho...PK jsem daval i 20ml :) na 8litrů :) a k tomu ještě dávka základních hnojiv v koncentraci pro hydro, coz je 2x více nez v mém půdním systému a kytky si jen libujou...semo tamo se k nim stavím a jsou zkrátka rády :D Výnos asi nebudu mít nejvetší ale to prikládám hlavne malým kvetináčům a zasekaným řízkům....
Jungle indabox:-)
tatrankar
jj přesně ten...první kolo jsem tuhle hnojku hanil, ale neoprávněně...za ty prachy fakt luxus...
ja muzu rict ze sem nic lepsiho zatim nemel:-) jedu bez jakyhkoli doplnku vodu neupravuju po namichani ma ph 6:-) nikdy jedina vada na kytce:-) 30.den v kvetu Big bUd :-)leju jen to co je psano na obale nic vic nic min ec max 1,8 :-) cistou vodou neprolevam nikdy jen na konci!!!:-) zalevam podle toho jak kytky chlastaj :-) to uz musi kazdy poznat kdy je cas
easyrider
Z minulého týdne.. Celkem vysoká teplota no (u vrcholků)...
easyrider
Nevíte, co by mohly být úplně žluté, ale vyschlé listy? Prostě ztratí zelenou barvu, zežloutne a uschne.. Bohužel se připravuji do školy, a tak nemám čas prohledávát thready... Každému, kdo zkusí poradit, pošlu K+. Klidně piště PM.... Jinak můžete se inspirovat listem v příspěvku č. 89....
easyrider
Hm???:titanic:
alpa
heled uz od zacatku problem s listama[spousta deficitu jak tak koukam] tak se nediv...kytky nevypadaji zas tak hrozne na to ze je skyta tolik strasti...myslim ze to uspesne dojedes do konce i tak
easyrider
Jo, vím, že to dojedu. Jen jsem chtěl vědět, jestli by to bylo výživou. Dnes je můžu naposledy můžu zalít s hnojkama, tak jim dám radši zase EC 1,8, pak odjíždím na dovolenou a budou mít jen Final Solution... No to je jedno, beztak bych s tím už nic neudělal..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma