Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Síň Slávy

Stránky: [1] 2 
LED GROW 144W Respectflowers - Klikni zde pro originální téma
snuk1
Nazdar všem, těm který to zajímá a i těm kteří LEDky zahazovali. Jako člověk, kterej soudí věci až je osobně zkusí nebo má opravdu důvod proč je zahazovat do žita, jsem se rozhodl to prostě testnout u sebe. Ikdyž prudičů proti ledkám bylo dost, tak mi těch pár lidí který to zajímá za to stojí.


Jinak bych rád upozornil, že už jednou jsem si smazal celou galerii, tak pokud se tu vyskytnou ti, kteří mi napíšou " LED stojí za ho..no" , tak jak jsem to sem nahrál, tak to zase smažu :) ! Já jsem si HPS taky zkusil od 250 po 600 W a v LED vidím budoucnost, tak to neznepříjemňujte těm, které to zajímá.

No a teď k hlavnímu

Equip:

LED panel 144W - panel osazen 144 x 1W LED od firmy OSRAM, na kterých je navíc čočka ( můžete si představit něco jako zesilovací lupa ), která zvyšuje účinnost světla a navíc ho usměrňuje do vyzařovacího úhlu 60° !

Spektra: 410 nm, 450 nm, 460 nm, 470nm, 580 nm, 590 nm, 610 nm, 630 nm, 645 nm, 660 nm

Box: DARKROOM 100

Ventilace: RUCK RKS 125L ( 355 m3 ) - velice tichunký a to i bez jakékoliv izolace se 4-stupňovou regulací ( jede jen na 1čku )

Pacháč NL 450 m3

Ofuky: 2x Klipsňák

Zlhčovačka: SPS 808

PH HANNA CHECKER a EC ADWA

Médium: Plagron COCO s perlitem ( by voko )

Květníky 6,5 L do poloviny plné

Hnojky: AH ROOTS, AH ENZYMES, CANNA COCO A,B , BIOBIZZ FISH MIX, CANNA BOOST, PLAGRON PK 13-14, CROPMAX a PHYTAMIN

Posádka: 6x NEBULA, 2x GWS, 1x Medicine Man, 1x Sensi Star

Foto panel:
snuk1
Foto 1: Řezy zasazeny do COCO
Foto 2: Asi 5 dní než prolezly kelímky
Foto 3: Ve 6,5L COCO , ale jen do poloviny naplněno asi po 14ti dnech... nebyl čas fotit
Foto 4: Pohled seshora

Jinak při startu PH 5,8 a EC okolo 1

Po přesazení PH 6 a EC 1,5
snuk1
Asi po 18ti dnech po přesazení

Roztahuju to jak to jen jde... viz fotos
snuk1
citace:
Původní příspěvek od S&M
čau,kytky vypadají zdravě .. jak máš panel vysoko na kytkama ? hřeje to hodně? Zajímavej thread,budu sledovat


Čau, panel je asi metr od vrcholků, výška u většiny je okolo 23 cm, jen teda GWS má hrozný růstový potenciál a opravdu patra po půl centimetru... nejsem z něj nadšený... nejdou tam ani kam dát kolínka, tak ho sem tam zlomím.


K teplotě: den 21-23 a vlhkost 70% ! Dál nijak nepoužívám ofuky, protože dva ventilátorky co chladí panel, celkem hýhou se vzduchem. Odtahuju jednou za hodinu. Co se týče úspory energie, tak je veliká. Když sem panel položil na zem a z asi 5ti metrů se do něj podíval, řekl bych, že o hodně horší pohled jako do 6kila.

Přemýšlel sem o CO2, ale to už je o kus dál, zatím bych zkusil samotné LED.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od snuk1

Jinak bych rád upozornil, že už jednou jsem si smazal celou galerii, tak pokud se tu vyskytnou ti, kteří mi napíšou " LED stojí za ho..no" , tak jak jsem to sem nahrál, tak to zase smažu :) ! Já jsem si HPS taky zkusil od 250 po 600 W a v LED vidím budoucnost, tak to neznepříjemňujte těm, které to zajímá.


Cau , no prosimte nemaz to , jestli ti tady nekdo zacne plkat tyhle kraviny dostane TB az mu bude špatne , to muze plkat tady v tomhle trydu , http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=46743 , takze dohlednu na to aby to bylo v pohode , sam sem na to zvedavej , diky Hlava
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od snuk1

No a teď k hlavnímu
Equip:
LED panel 144W - panel osazen 144 x 1W LED od firmy OSRAM, na kterých je navíc čočka ( můžete si představit něco jako zesilovací lupa ), která zvyšuje účinnost světla a navíc ho usměrňuje do vyzařovacího úhlu 60° !

Spektra: 410 nm, 450 nm, 460 nm, 470nm, 580 nm, 590 nm, 610 nm, 630 nm, 645 nm, 660 nm



Čau, jak může lupa zvýšit účinnost světla? Tomu nějak nerozumím... Mohl bys pak prosím hodit odkaz na ty ledky, kterejma je to osazene, chtěl bych vědět kolik mají lumenů atd... Dík a přeju mnoho úspěchů :)
Bárt
citace:
Původní příspěvek od xpapousek


Čau, jak může lupa zvýšit účinnost světla? Tomu nějak nerozumím... Mohl bys pak prosím hodit odkaz na ty ledky, kterejma je to osazene, chtěl bych vědět kolik mají lumenů atd... Dík a přeju mnoho úspěchů :)

Ta optika samozřejmě nevyprodukuje lumeny navíc, ale koncentruje tok světla požadovaným směrem, zvyšuje se tak účinnost dopadajícího světla, čím dopadá v kolmějším úhlu, tak se méně odráží od rostlin. Tady je odborné vysvětlení http://www.hydrogrowled.com/index.p...&id=8&Itemid=23
snuk1
Zdar všem.. fota za denního světla dodám ! Ale jako jel jsem opravdu od 250ky po 6kilo a tohle mě taky překvapuje. Jako já sem byl pro LEDky a nové technologie vždy nadšenec! A taky sem si to chtěl zkusit sám se svýma zkušenostma.

K té ceně, počítal sem to a za rok to máte zpět na elektřině... navíc to má životnost několik let, což jako když sem měnil 6kilo co 2-3 kola, tak si to spočtětě... dál taky stínítko...i wing se časem popálí a zmatní... takže asi tak. Mám teď 4kilo na elektonickým předřadníku a myslím, že ty ledky maj fak mnohem větší sílu.

Hlavo tobě dík za podporu ! Opravdu jsem chtěl něco přinést a neposlouchat, že na HPS nic nemá ! Proto to nezkouším, ne?

Xpapoušku... jak píše kolega LEDkař Bártl, tak ty čočky to opravdu usměrňují pod tím úhlem 60° , od čehož si firma slibuje hlubší prosvit a větší účinnost. Neznáš starej známej skautskej fígl ala SLUNKO a LUPA ? Přes tu lupu přece i něco zapálíš

Jo a všem... ještě sem si na květ objednal 4 x 7W bodovky, abych se dostal s panelem níž a dosvítil s něma rohy.
snuk1
Tak jak jsem slíbil fota za dne... jinak jsem je už dal kus od sebe a oddělal zvlhčovačku, celkem si odpařujou dost samotné... asi na 65% - 70% !

Jen bych ještě chtěl připomenout, že jsem ze začátku používal osmózovku a sadu z aera co mi zbyla komplet vše od AH. No a svojí chybou sem je popálil, tak týden se vzpamatovávaly holky. Přešel jsem na CANNA COCO a osmózovku ředím napůl s normál odstátou vodou a je to ok. To je rada pro osmózovkáře. V aeru mi to nedělalo, ale v COCO sem měl opravdu problémy a než sem na to přišel, tak to trvalo...

Zálivka je podle tabulky od CANNA, jen přidávám AH ROOTS a FISH MIX na EC asi 1,5 - 1,7 ! Průplach enzymama jednou týdně. Postřik Cropmaxem
snuk1
No a dál jen pro zajímavost jsem se snažil zachytit ty čočky a panel... ten váží asi 5,5 kg a je opravdu hutně zpracovanej. Ledky jsou v asi 4-5mm tlustých hliníkových blocích, na které foukají 2 ventilátory. To celé je v pouzdře.
snuk1
citace:
Původní příspěvek od Genestealer
Čus chlape,

díky za fota v obyč. světle. Vypadá to opravdu libově, budu držet pěsti a dál urputně sledovat:).

PS: 11 500,- za ty ledky?...no pokud to vydrží tak jak píší, tak když se sečte úspora za el. a za lampy...hmmm sem načnutej:)...hold uvidime jak to dopadne;).

Pěstu zdar!


Jo cena je sice ranec, ale sám sem to počítal jako každej jinej a pro lidi co to maj jako koníček, což je můj případ, je tohle věc nad věci. Když sem jel SODU, tak sem kupoval jen PHILIPS GREEN POWER... to sem měnil skoro co kolo nebo dvě... což je litr ! Dál stínítko se časem vypálí a dýl jak rok bych mu nedal. Pak to ztratí odráživý vlastnosti. No a když sem si pořídil elektronický předřadník, tak to už sem se dostal na dost vysokou cenu, od které LED nebylo už daleko ! A i na elektronickým předřadníku to 4kilo dle mýho nemá takovou sílu jako ty LED...

Původní záměr byly 2 stejný setupy... jeden s elektronickým předřadníkem a GREEN POWER a druhej s LED, ale za prvé jsem nesehnal stejné geny a za druhé už sem upustil od toho srovnávat něco co má 144W a něco co má 400W a bere 430 W. Jak říkám, cena setupů nebyla daleko od sebe...jen ten jeden v plné síle bere skoro 600W a LED ani ne 200W :) ! A myslím, že to nevypadá zle.

Závěrem ten panel by měl podle výrobce vydržet 7,5 roku svícení 18/6 a neměl by ztratit na intenzitě víc jak 20% !
snuk1
citace:
Původní příspěvek od BloodyBeer
Zdravim

Mas to opravdu hodne pekne a je videt ze vis co delas .... Podle me nejlepsi srovnani stejnak bude az na konci jak se spocita vynos g/W. Ale podle toho jak to vypada to bude hodne luxusni. Spise me zajima jak to prosviti vetsi porost.

Jo a mohl bys kdyztak pripsat ktery den svitis ... dik

Necht to roste :-D

PS: ted se mi zda ze je uprostred mirny prepal od svetla -> jak je to s rozlozenim svetla v boxu .... sviti to vicemene rovnomerne nebo se svetlo misty sliva dohromady ??


Ty LED jsou na tom panelu umístěny tak, že se spektra hezky promýchají. Toho bych se nebál. Vyzařovací úhel je oproti běžným LED světlům 60° a to by mělo zajistit hlubší průsvit. Sám to můžu jen potvrdit, protože i listy úplně dole jsou opravdu sytě zelené.

Jinak myslím, že jsem to uvedl, ale připomenu... řezy jsem dostal 1. března v RW kostečkách... pak sem je měl cca 10-14 dní v kelímkách s COCO než prolezly a potom šly do 6,5L do poloviny plných takže asi 3,5 L . Ze začátku jsem používal jen Osmózovou vodu a hnojky komplet AH... těma jsem to popálil a zasekly se mi... na radu AEROMANA sem vysadil osmózu a přešel na CANNA COCO a po pár dnech už sem musel valit pro kolínka. Vodu teď mýchám 1:1 osmózovka:odstátá

Shrnutím: je to pokud dobře počítám 32 dní na 18h, s tím, že než pořádně prolezly ten COCO bylo tak 14 dní. Plus ten zásek co sem posdělal tou vodou.... takže bych to sám viděl na 10-12 dní čistýho fér růstu.

Teplota 21, vlhkost 65% a výška 23cm
FrYnK
Nekde si psal ze mas svetlo umisteny metr nad rostlinama ? zajimalo by me proc tak vysoko ? i sestkilo se dava pul metru nad rostlin...

Druha vec... menit vybojku kazdou sklizen mi prijde mrhani penez...mam tuhle vybojku uz patou sklizen a na to co pod ni davam si vubec nestezuju,,, ze by palice byly nejak ensi a vynosy sly doprdele mi vubec neprijde.. myslim si ze 6 sklizni v klidu vydrzi...

Co se tyce stinitka s tvym tvrzenim nesouhlasim...vylestit hlinikovy stinitko je vec na max pul hodiny...a je jako novy...

ikdyz pises ze se ti holky zasekly a bly s nema nejaky problemy myslim si ze velikost na 32 dni 18/6 nic moc...srovnatelny s rustem pod zarivkama...

Jestli je to mozny zajimalo by me kolik lumeu tohle svetlo vyprodukuje
protoze ttreba tyhle diody http://www.gme.cz/cz/l-aculed-vhl-red-p511-290.html pri odberu temer 10 W vyprodukujou 200 lumelu..coz kdyz si spocitas neni moc... pro pestovani konopi se uvadi jako minimalni pocet lumelu pri kterych jeste kytky stojej za to 40 000 lm na metr ctverecni... idelani 60 000 a v extremnich pripadech a pro to dostat z kykty maxiumium az 80 000 lumel na metr ctverecni.... i dyby ty tvoje diody davali jedna 200 lm coz si myslim ze je jen zbozny prani pr vykonu 1W by by si na nejaky 28 000 lm coz je porad bida a to jeste silne prehanim s mnozstvim lumelu ktery ti to produkuje....dalsi eci je ucinst... jelikoz tyhle vykonovy doidy potrebuou celkekm i solidne chladt tak nakonec ze spotrebovanych 144 W bude vyzarenej vykon treba polovici...(spukuluju neznam ucinost) ale stejne jako u pocitacovch cipu i tady bude velkej vyzarenenj teplenej vykon...

Nikomu nenucuju nazor ze pestovani pod LED neni vhodny,,, ale tahle technologie neni zatim dost vykonna na to aby sodik trumfla... casem mozna az se zmensi vyrobni proces na 1nm ze stavajicich 45nm
sejne jako u cipu v PC ale ted opravdu ne...

on rust a kvet jsou dve rozdilny discipliny... i pod zarivkama to roste p=ekne... ale co se tyce kvetu porad to dst pokulhava... idkyz se daj udelat pekny pocukrovany palicky... dovolim si tvrdit ze jeste dlouhy leta nebudou lepsi vysledky nez prave pod HPS

Nikomu to nevnucuju je to jenom muj nazor..

Kazdopadne v tvem pocinani te podporujua obdivuju tvuje odhodlani a zapaleni zkouset novy veci...osobne bych byl rad aby si mi vytrel zrak a vysledek byl vic nez uspokojujici...
snuk1
Frynku... jasně souhlasím s Tebou v několika ohledech, ale s těma výbojkama to je o člověkovi, nědko mění a někdko jede s jednou, dokud mu nepřestane svítit. Ale na obyč předřadníku ta výbocka dostává hodně zabrat a taky vyzařuje hodně spektra na nic... dál taky tepla. To jen k tomu. Ty LED maj uspůsobený spektrum fotosyntéze. Ty parametry LED dodám snad co nejdřív. Někde jsem měl ten dokument od OSRAMU.
Metr vysoko to mám proto, že vyzařovací úhel 60° mi z toho metru ten box usvítí, ale už sem si objednal ještě 4 bodovky abych na květ mohl jít níž. A co bych podotknul, lux metr nemám, ale do toho se prostě nevydržíš dívat ani chvilku... do 4kila sody se to dá ;-) .
Dál k tomu chlazení... jsou tam dva dost výkonný ventilátorky který foukaj na 3 hliníkový bloky, ve kterých jsou LEDky, takže účinnosti/chlazení bych se nebál. To maj podchycené.


No a teď k tématu... přidávám fota z Wattmetru:
1. Jen světlo
2. Komplet

Dál jsem namátkově měřil výstup a zase chyba :( ! ! ! EC na výstupu 0,6, to by šlo, ale PH mně vylezlo na 6,8-7 a to mě zaráží, protože liju mezi 5,9-6,2 ! Takže příjde na řadu průplach.
snuk1
Už sem si taky objednal bodovky do velkýho boxu, ale od stejné firmy abych na květ mohl dát níž světlo.

Dál bych měl dotaz na všechny a fakt potřebuju poradit... když sem zalíval ze začátku jen osmózovkou s hnojkama, tak se mi osmózovka srazila hnojama asi na ph okolo 5ti... tak sem dával trcohu PH+, ale tím sem je pálil a nejely. Pak sem začal mýchat Osmózovku s odstátou 1:1 ! To sem přesadil do těch tří litrů kokosu od PLAGRONU. PH mert mám zkalibrovanej a EC taky. Nechápu to, že mám z kohoutku 6,5 a z osmózy 5,5 ... navíc když sem lil jen osmózovku, tak sem je pálil a nejely. CANNA doporučuje hnojky dávat do vody 0,0 EC.

Zlrátka a dobře valil sem skoro jen AERO a kokos se mi líbil pro jeho vlastnosti a co sem měl z kokosu, tak bylo chuťově naprosto no. 1 ! Myslím, že je někde chyba a mohl bych je mít o dost větší... jednu chvilku mi jely jak divý... a teď změřím odpad a tam PH 7, ikdyž vstup byl 5,8 ! No snad mi někdo odpovíte na to moje dilema :( ! Ale i tak jako myslím, že už 25cm výšky a na to jak sem je ohýbal a lámal, tak jsou dost velký. Frynk sice argumentoval, že 31 dní je moc, ale z těch 31 dní než prokořenily a vzpamatovali se z té osmózovky... tak bych to viděl na 15dní čistýho růstu. Teď mi jen poraďte jak s tou vodou. Budu moc rád
FrYnK
jak dlouho nechasz roztok micha kdyz ho namichas ? vetsinou kdyz namichas a zmeris ph ma nejakou hodnotu ale po nekolika hodinachkdy se to vseechno poradne promicha hodnota se zmeni... doporucuju michat si roztok treba 24 hodin dopredu...
snuk1
jo to je ok nápad, ale pořád si nedokážu vysvětlit, že voda z osmózy, která by měla být to nej a to já jim chcu dopřát mi to pálila a když sem to začal mýchat 1:1 s odstátou, tak to zase dělá zle na výstupu... udělám průplach osmózovkou s enzymama... neupravím PH páč to je asi 5,6 ... a do té doby mi někdo poraďte čím to je... protože já sem se s tímto opravdu nesetkal a nevím co to je... jako asi jim to neva jsou pěkdé, ale mně vadí hodnota na výstupu 7, když vstup je 5,8. I kdybych namýchal a zalil, tak nevěřím, že to PH vyletí o 1,2
pexeson
čau

z hydrogrowled.com

"Use within 6 – 12″ from your canopy for best results"

otázka co je 6-12,řek bych že inch(2,54cm)
snuk1
Zdarec, no nevím přesně co tímhle zrovna myslej. Ale byl sem s tou firmou v kontaktu a měl o jejich světla zájem. Na metr čtvereční mi doporučili 2x126W LED jejich výroby. Oni taky sázejí na vyzařovací úhel 60°...
snuk1
Dneska sem si udělal čas a přihazuju fota po dvou dnech. Můžete posoudit jestli se to hýbe. Už sem to rozposunoval ještě o kousek dál od sebe a box je téměř plný.

Zálivka podle tabulky CANNA, plus ENZYMY, ROOTS a FISH MIX

PH 5,8 a EC 1,7
pexeson
citace:
Původní příspěvek od snuk1
Zdarec, no nevím přesně co tímhle zrovna myslej. Ale byl sem s tou firmou v kontaktu a měl o jejich světla zájem. Na metr čtvereční mi doporučili 2x126W LED jejich výroby. Oni taky sázejí na vyzařovací úhel 60°...


/vzdálenost od vrcholů.(6-12 inch=15-30cm)
snuk1
citace:
Původní příspěvek od pexeson


/vzdálenost od vrcholů.(6-12 inch=15-30cm)


Jo tak to potom jo... no jako já kdybych to dal níž, tak mi to neosvítí ten metr na metr... a pochybuju, že tam to světlo ano. To zase neber vážně. Oni uvedou osvitovou plochu, kterou neosvitíš z jejich 30 cm... při 60° ve 30cm výšce by to bylo možná jak to světlo.

Já se nebojím to mít tak vysoko, ty čočky opravdu dost zesilují a světlo je dost intenzivní i tak
snuk1
Tady máte foto z průplachu, vznikaj mi nepoměry mezi modelama... na levo je MIDICINE MAN a je fakt velkej, za to Great white shark je největší brzda co sem kdy viděl. No a pak Nebuly jsou tak na stejno.
snuk1
2. den 12/12

1. bez blesku
2. s bleskem
3. celkový pohled
4. takhle sem to roztahal pro co nejvíce vrchů

Teplota 21°c
Vlhkost okolo 60%
PH 5,8-6,0
EC 1,7
Proč tak málo substrátu v květnících? :-) Mám ty samé a plním je maximálně,pro více prostoru kořenům. M
snuk1
No myslím si, že v kokosu není potřeba mít tolik substrátu. Zase jsou lidi co dokážou v půl litru kokosu udělat taky kousky. Ale možná jim dosypu na plných 6,5 L ! Je to otázka názoru... zase co sem viděl SSH v 3,5 L kokosu a 90 cm, tak mě to přesvědčilo. Sice teda Nebula není Haze a vůbec se nikam nežene, ale i tak.

Mno a výška je od hladiny kokosu asi 30cm. Myslím, že srovnatelná s HPS ( na to, že sem zaštípl a ohýbal s cílem mít na jednu 9 a více vrchů )

pestouniii
nice work chlape:) nepřijdou ti trochu prťavý? nemůžu si pomoct ale něco jim schází nebo se pletu? jsem zvědavej na palice co pod tím budeš mít, tak hodně štěstí......
snuk1
citace:
Původní příspěvek od pestouniii
nice work chlape:) nepřijdou ti trochu prťavý? nemůžu si pomoct ale něco jim schází nebo se pletu? jsem zvědavej na palice co pod tím budeš mít, tak hodně štěstí......


Zdarec.. nemyslím, si že by jim něco chybělo. Výška je průměrně 30 cm. Jen se mi rozhodily řezy co byly míň prokořeněný, ale už to nějak dohnaly. Na to, že sem to ohýbal a v těch 3,5 L kokosu jsou asi 3týdny, je to dle mýho ok. Jen ten GWS nejede ... a to mi nejel ani pod 4kilem, dokonce bych řekl, že pod LED je aj větší. A všeobecně NEBULA se nikam nežene. Dostávaj komplet CANNA COCO a sem tam FISH mix ( ale ten už je vysazenej ) . Je to můj druhej pokus v kokosu, kterej mě hrozně zaujal jako médium, takže tak no. Byly nějaký problémy s osmózovou vodou, ale to už sem snad vychytal. V hydru to nikdy nevadilo...
kombajn23
vypada to zajimave.................... ja nad tim taky uvazoval ze skusim led,ale nevisly prachy tak se aspon podivam jestli to ma cenu.hlavne sem zvedavej na smouk report co ty ledky umej. zkousel sem cfl 200w a kytky na pohled nadherne 35g na 1kus bileho rusa,ale ucinky celkem slabe.kazdopadne to dotahni do zdarneho konce,tadle technologije nam za cas ukaze sve obroske moznosti at toho je min ci vic,hlavne at chutna zdar
snuk1
citace:
Původní příspěvek od kombajn23
vypada to zajimave.................... ja nad tim taky uvazoval ze skusim led,ale nevisly prachy tak se aspon podivam jestli to ma cenu.hlavne sem zvedavej na smouk report co ty ledky umej. zkousel sem cfl 200w a kytky na pohled nadherne 35g na 1kus bileho rusa,ale ucinky celkem slabe.kazdopadne to dotahni do zdarneho konce,tadle technologije nam za cas ukaze sve obroske moznosti at toho je min ci vic,hlavne at chutna zdar


Zdarec... myslím si, že účinky jsou hodně i o genech. Nemuselo to být CFLkou. Dál v LED vidím budoucnost a chtěl sem si to zkusit jak sem psal na začátku. Nebudu tady na něco plivat, když sem si to nezkusil, ne? No a taky pokud za rok vyletijou nový LED, tak ten panel jde přepájet... investice je sice veliká, ale pokud se technologie za rok zlepší, tak prohážeš LED. No já se tomu snažím věřit jak to jde a dávat jim co nejvíce komfortu.
lokator
Ahoj, jedu sice chilli papričky (habanero) a mám na to cca 13W led (10x star1red 630nm a 3x star1blue 470nm) zdroj LPC-20-350, ale rostou zdravě a rychle, zdaleka ne tak, jako by rostly na balkone či ve skleníku.
snuk1
Zdarec, máš to pěkný ! Taky si myslím, že na těch LED něco bude. jinak bych to nezkoušel.
snuk1
Malý up

5.den 12/12, PH 5,8, EC 1,7 výška mezi 30-35cm

Na bloom sem pořídil 4x bodovky 7W ( 6xRED a 1xBLUE ), protože mám nahoře boxu vzduchotechniku, tak sem už nemohl s panelem výš, nechce se mi to předělávat, tak do rohů přihodím bodovečky na přísvit... no a taky pro můj dobrej pocit :) ! Znáte to... každopádně je to o 28W víc, což nic není.

1. Bodovky
2. Jen bodovky v rozích
3. S panelem
4. Pohled z bočního otvoru
@jdam
ty blaho roste to pod tim nadherne,jen jsem hodne zvedavej jake budou kvety.Myslim tvrdosti...nikde jsem se totis nedocetl o svitivosti led svetel vsude je to jen srovnavany s Hps vybojkama.....a to sami bylo i kdys jsem si kupoval prvni usporku,taky na ni psaly ze je to 200watovka ,ale ze sviti jako 600w....(nejvetsi picovina) sviti jako 150 w HPS......njn doufam ze tohle bude jiny kafe kamo....preju hodne stesti peace
snuk1
Tak vám odpovím oběma zároveň. HPS je prostě zajetá věc... to sice ano, ale taky jistě víte, že pro fotoyntézu je z HPS využitelných asi jen 25% světelnýho spektra. Takže ikdyž tam je nevím kolik tisíc Lumenů, tak z nich nejsou všechny prospěšný fotosyntéze. Dobrý diody mají mezi 40-80Lm. Takže na lumeny bych nehrál.
K úspoře bych taky podotknul něco. Ta se ti vrátí mnohem rychleji. Chtěl bych vidět, kdo by z vás usvítil metr na metr se 150W HPS ... to by byly vytahaný klacky. Navíc když sem si kupoval 4kilo s elektronickým předřadníkem, výbojku GREEN POWER a ADJUSTA, nebyl sem daleko od panelu. Jen spotřeba na samej prostor skoro 3x větší. Je doba kdy každej začíná šetřit. Koupil byste si někdo auto co žere 20 litrů, ale je 10 let zaběhlý jako HPS, nebo nový co si vezme 4 na 100 ?
K té výšce... myslím, že sem to někde psal, ale ty LEDky mají vyzařovací úhel 60°... takže abchy osvítil ten metr na metr. Navíc bych vám rád dokázal, že když se podívám do LEDek, tak to je mnohem horší jako 4kilo HPSka.

Pro tohle všechno sem se odhodlal to zkusit na vlastní kůži. Protože spekulovat je sice hezká věc, ale když to nikdo nezkusí, tak zrovna já nebudu mít v noci klidný spaní.

A ještě k tomu, jak všichni čekaj na výnos. S tím moc nepočítám, protože GWS je zakrslej, nevím co to je za feno, ale žádná sláva. Nemám tam žádný chroniky... to si asi každej domyslí :) !
snuk1
No ten panel to zvláda úplně v pohodě... tam není potřea to pálit z 10cm... při 60° to světlo směřuje jen dolů. To ti snínítko a nic nezaručí. Uvidíme
FrYnK
bejt tebou dal bych na obdobi kvetu tten reflektor mnohem niz... vim ze t mas takhle dany aby to bylo vsude dobre osviceny ale myslim si ze kdyz to nedas niz bude to bida....
tornado12
Protože mu to úhel nebovoluje.

Např. máme úhel 90° a rozměry boxu 80x80cm.

Aby sme osvítili tuto plochu potřebujeme dát panel aspoň 40cm nad rostliny.

Když ji dáme niž tak nebudeme přímo osvětlovat okraje boxu.


U haps a spořivek si to můžeme dovolit protože světlo vychází do všech stran po obvodu i délce výbojky a stínidlem toto světlo usměrnujeme a určujeme úhel podle tvaru vlaštovky.
snuk1
Chpapi, jak říkám je to v testovací fázi. To světlo má na každé diodě čočku, která to světlo usměrňuje ( řekl bych, že i dost zesiluje směrem dolů... měl sem ho níž 2 dny a kytkám to nesvědčilo ( ty úplně pod ním zesvětlaly jako blázen... podobný jakou u HPS, když sou přesvícený ) . Myslím, že ten panel je na to stavněnej avy v poho z metru usvítil takovou plochu.

K té teplotě... to nehřeje vůvec... jediný teplo co od toho jde, tak jde nahodu, ale dolů ne. Proto sem psal, že bych uvažoval na CO2, pokud by to bylo dobrý.

A už sem to tu říkal asi nespočetněkrát, že kdybych teď mohl a dalo se to dobře zachytit, tak vám to vyfotím ... HPS na elektronickým s wingem a ty LEDky... zkoušel sem to přes celou místnost asi 5m a ta síla byla mega... to by na mě ani to 4kilo nedosvítilo :D !
FrYnK
jako an druhou stranu je videt ze se ty kytky nejak netahnou dov yysky a celkem pekne se to vetvi...coz by asi opravdu 150 W HPS z vysky jednoho metru na plochu jeden metr ctverecni nezvladla....noo jsem zvedavej na ten kvet... jestli palice budou stat opravdu za to tak kloubouk dolu a myslim ze hodne lidi o tom popremejsli
pozitron
Prosim ta daj tie LEDky nizsie, uplne zbytocne sa pripravujes o strasne moc svetla, aj napriek tomu ze tam mas optiku. Viem velmi dobre o com pisem ;) Odporucam co najblizsie ku kyti. Kvoli teplu by som potom vyskusal dat tesne pod diody velke plexi, pripadne inak vyriesil odvod tepla od diod.

Prajem paradny vynos ;)
Genestealer
Chlapi Vy ste jak slepí a hluší, dyť Vám to Snuk1 už několikrát vysvětloval proč to má výš. A ke všemu už psal, že to zkoušel dát i níž a že to kytkám neprospělo... Pro všechny kdo chcou takhle radit, přečtite si celé vlákno od začátku...zbytečně mu to tady zasíráte:(...

Jak už psal FrYnK, kytky se na světlo netáhnou, jsou krásně košaté a zdravé...

Nechte Snuka1 ať si to pěkně jede, jak chce, myslím že když už to stálo takovej raneček peněz, že nebude jen jedno kolo a zkušenostma a dalšíma kolama to bude lepší a lepší;)...

Pěkně sledujte a kochejte se:)...jinak krásné sluneční ráno:)

PS: Snuku1 promin za tohle OT, ale už sem se na to nemohl dívat, pak smáznu;)...
snuk1
Děkuju za vysvětlení... právěže zároveň mě to napůl štve, ale taky koikrát se mi nechce číst celý vlákno no. Takže jak vám všem řekl tady kolega Genestealer, tak ten panel mám opravdu takhle vysoko schválně. Ty LEDky zkouším a pokud uvidím, že je potřeba ho dát níž, tak už bych tam musel mít dva... to už by přece nebyla taková úspora.

Takže pozor ! ! ! Převeďte si to každej na HPS... kdybyste daly 150W HPSku do boxu metr na metr, tak by to v životě neusvítila a už vůbec né z takové výšky. Hlavně když sem panel dal níž, tak jim to nesvědčilo a projevovaly se jako přesvícený. Světlo má opravdu sílu. Sám sem zvědav na výsledek jako každej jinej.
snuk1
8. DEN 12/12

Holky už projevily známky květu, a proto dostaly už i CANNABOOST. Od přepnutí se hrozně rozjely.

PH 5,8-6
EC cca 1,8

1. Sensi Haze
2. Zleva: 2x Sensi Haze, Medicine Man
3. Celek:
zadní řada 3xNebula
prostředek zleva: Sensi Star, Nebula a 2xGWS
přední jsou ty dva SH a MM



pozitron
Dopredu sa omluvam, fakt som cely thread necital. snuk1, chapem ze to vsetko este len testujes, ale predsa len by som ti rad trocha poradil, kedze tiez som dal tisice kacek do LEDiek a viem aka je to "sranda" vychytat cely system...

Kytky sa ti za svetlom nebudu tahat, ani keby si dal LEDky 2 metre vysoko. Proste si namiesal spektrum, pod ktorym sa to netaha ale pekne kosati. Ale ked das svetlo nizsie a kyti zozltnu, znamena to ze maju nejakej farby z LEDiek prilis moc v pomere k ostatnym farbam. Idealne namiesane spektrum nemoze vadit kytkam, a cim budu LEDky ku kyti blizsie, tym lepsie. Samozrejme je dobre zachovat homogenitu osvetlenia, cize aby na jednu kyti nesvietila iba modra, na druhu cervena, na dalsiu UVC atd... Prave preto mohli niektore kyti zltnut. Optimalnu vzdialenost pre 60 stupnove cocky odhadujem tak na 15-30cm od kyti. Neviem ake cocky pouzivas, ale najdi si ich datasheet a pozri si utlm svetla pri 1m od diody. Niektore rozptylove cocky s velkym uhlom totiz uz 1m od diody maju polovicnu svietivost (50%!), a to by v tvojom pripade bolo velke plytvanie...

PS: snazim sa nezasierat, ale poradit ;)
snuk1
Jasně, nechám si poradit... o tom žádná, ale zase když dám panel 15cm nad, tak neosvítím zdaleka metr na metr... to bych tam musel dát 4 panely. A je jasný, že když dám panel nízko, tak se nepromíchají barvy, ale bude na každou svítit jiná LEDka. K těm čočkám datasheet nemám, ale myslím, že pomáhají ty LEDky ještě usměrnit. Jak sem psal, něco jako lupa. Ta taky zesilí svit slunce, že s ním zapálíš. No uvidíme co to udělá tohle kolo a další budu třeba poučenej. Jako nerad bych ti dal za pravdu a byl bych rád za tu moji. Tak zatím vsadím na panel v této výšce...

viz http://www.ledgrowlight.cz/news/ uk...ectflowers%20-/

Sem zjistil, že ten odkaz nejede, tak musíte dát novinky a " Ukázka řízeného vyzařování světla pod úhlem 60° pomocí speciální optiky Led Grow Light 144W Respectflowers "
snuk1
12. DEN 12/12

Holkám sem udělal sexy sestřih spodků a už je nechám zatím být. U té příležitosti sem nafotil každou sólo.

Teplota: 23°C
Vlhkost: 55%
PH: 5,8-6
EC: 1,7-1,8

Jinak už sem přidal i trošku PK13-14

1. Sensi Haze
2. Sensi Haze
3. Medicine Man
4. Great white shark
5. Nebula
snuk1
6. Great white shark
7. Sensi star
8. Nebula
9. Nebula
10. Nebula
snuk1
11. Nákvět
12. Celek v kadeřnictví
13. Změna formace v boxu... hazoviny šly dozadu
snuk1
18. DEN 12/12

Všem moc děkuju za zájem. Opravdu sem ho ani nečekal... když sem před tím obhajoval LEDky, tak to každej spíš házel do žita.
Udělal sem si chvilku čas abych nějakej ten UP přidal.

Tepolota 24°C
Vlhkost 60%
PH 5,8
EC pod 2

Nejvyšší SENSI HAZE má 60cm ( což nemám moc velkou radost, protože mám ty 3 HAZOVIny vzadu a zbytek NEBUL, GWS a SESNSI STAR jsou tak na stejno )

1. Celek
2. Krajní NEBULY
3. Ukázka, že se dělal paldy i úplně dole... panel pořád cca 90cm nad !
4. Celek jen s bodovkama
5. Celek jen s bodovkama 2
snuk1
Doufám, že se mi ty LEDky za tu snahu a důvěru opravdu odvděčí ! Prakticky sem chtěl všem co sou proti LED ukázat, že tudy cesta vede... ale jak sem psal na startu... sám to zkouším.

Trocha se nevychytaly modely no... ale tak alespoň uvidím jestli bude lepší pod LED házet Sativy nebo Indicy !

K výnosu od toho nečkám zase extra nášup... ten Sensi Haze jsou fakt tenký paldy, ale zato orosený a tvrdý no.

1. Sensi Haze vs. 4kilo na elektronickým
snuk1
citace:
Původní příspěvek od cihory
Hlavne nekonči, tešim se na konec zajima me kolik toho budeš mít. Ja osobne taky hluboce přemyšlim nad LED. Držim palce


No výnos doufám, že bude taky ok... hlavně aby to bylo pěkný a hutný ! Neočekávám tam, jak by každý řekl 144W LED to musí být jak 6kilo, pokud tam nebude 800, tak je to pasé!
Tak pro takový dopředu říkám, že výrobce tohle porovnání určo nemá jen pro tu naši potřebu.

No nepředbíhejme... nerad bych to zakřikl, pověrčivost nadevše.

Díky všem za zájem, budu se snažit Upovat co to půjde, ale mylsím, že co dva dny to nemá zas tak velkou cenu.
Bárt
No pokud počítám náklady na el. u jednoho pěstu, tak u sodíku mě to vyšlo na +- 2000,- a u tebe 660,- http://indoor.xf.cz/spotreba/ Pokud bude přijatelný výnos, a rozdíl v životnosti světel je taky zajímavý ,tak návratnost je jasná. :rasta:
snuk1
citace:
Původní příspěvek od Pepas
Ahoj, moc ti fandím v tomhle pěstu. Vypadá to luxusně, hlavně ten účet za elektriku. Až budu v Brně na vejšce, tak povalím taky do LEDek. Zatím jsem spokojenej s lampou Slunce i když svítí jenom přez léto. :-))
Nejvíc mě asi bude zajímat na jakej výsledek se dostaneš u g/W. Protože tady jednoznačně LEDky budou válcovat už teď si dovolím odhadovat tak 2,5 G/W. Co myslíš o tomhle čísle ty?


Zdarec, no s mojí pověrčivostí bych to nerad zakřikl a byl zklamanej, takže za nějakej ten čas sem se naučil radši si to nepředstavovat abych nebyl zklamanej... ale zase může se stát opak a mohl bych mít radost ! Neříkám, že se nezasním sem tam, dokonce se mi o tom i zdává.

Myslím, že i pod 4kilem by tu někteří byli rádi za takový krásky ( tím na nikoho neukazuju ani nikoho nezhazuju ).
snuk1
24. DEN 12/12

Holky se snad už zastavily a pojedou jen květ.

EC pořád 1,8 ( CANNA A,B, BOOST,střídám PK13-14 s BLOOMBASTICem )
PH 5,8

Zajímalo by mě co na to říkáte?
snuk1
Dodatek...
snuk1
Dík všem... samotnej sem zvědavej no... fakt nevím jak se mi to odmění, ale jako vypadá to, že fakt i u spodu jsou prosvícené a kynou i tam.

Jo jedny fota jsou před postřikem Phytaminem a druhý po, takže je to od něj, ale teda já přidávám Wetting agent nebo jak se to jmenuje a ono to na tom dělá takový film aby postřik hned nevyschl. Jinak ale ta barva je u všech fakt krásná... pak nafotím jak bude čas zase venknu.
snuk1
31. DEN 12/12

PH a EC při starém.... zvýšena dávka PK 13-14

Teď to snad začne pořádně kynout.
Tentokrat musim reagovat: Sakra, snucku jed, jed, jed!!! :D Ty malej LED prukopniku :D Mas to strasne pekny a fandim ti a drzim pesti snad alespon stejnou urodou jak pod pravym 4kilem, jestli se ti povede prumerny vynos premyslim, ze rovnou koupim 2x 288w respectflower, misto tech 2x600w HPS. Ta uspora energie a tim to pro me hlavni, mensi nenapadnost u elektromeru :D i pro jednoho sam zijiciho cloveka. to fakt skvely. Jen si rypnu ze tam mas jednu stranu nejakych modelu a ty jsou o dost vetsi, nebylo by lepsi par kolinek a srovnat to? Ale jinak opravdu luxus, at to co nejvic roste a samozrejme poradny K+. au a mej se
snuk1
Zdar kemo, no došlo tam k omylu od řízkaře.... dostal sem tam 3 těžký sativy a fakt tam tam upotřebil asi 100 kolínek.... nemám to kam ohnout, protože bych stínil ostatku.... ale už se chystám vypodložit ty Nebuly co jsou dole.... příště vím, že musím dát stejenej model.... tentorkát to asi nebude nej, ale vypadá, to že to opravdu valí... kdybych to dal níž, tak to bude asi o dost lepší, ale zase bych neosvítil takovou plochu... a normálně sem myslel, že to bude jen šiška nahoře, ale normálně se krásně dělaj až od kvitňáku, takže to asi fakt propálí. Dokonc prej bude možná novinka, že si budeš moct dokoupit ty optiky s jiným úhlem jak budeš potřebovat, takže si třeba na modrý LED dáš optiku 90° a tak.... no jako úspora je jasná věc... a pak taky žádný osuky, odtah na minimum... takže hlučnost a spotřeba se snižuje fakt hodně...

Myslím, že tohle kolo je opravdu zkouška a to další by mohlo být o kus lepší... třeba CO2 ? :)
MK72
Tohle je super vlákno Skunku, jediný o LEDkách co někam vede.
Mám v plánu zkusit to taky jsem rád že nepojedu od začátku a můžu sledovat tvůj pokus.
Pochopil jsem, a s Respectflowers vykomunikoval, že ten panel 144 nedosvítá do rohů, možná bude lepší skládat světlo z víc menších panelů, dělají je už od 24W, ale měl jsem na mysli třeba 2x96, 3-4x48 a tak. (pozn též pro IPX)
Já sám objednal 2x48 a doplním to na květ malou sodíkovkou, srabárna, ale sumíruju v hlavě strategii, jde samozřejmě o prachy na pořízení, jestli to vyjde a zahájím, určitě to sem pověsím.
snuk1
citace:
Původní příspěvek od MK72
Tohle je super vlákno Skunku, jediný o LEDkách co někam vede.
Mám v plánu zkusit to taky jsem rád že nepojedu od začátku a můžu sledovat tvůj pokus.
Pochopil jsem, a s Respectflowers vykomunikoval, že ten panel 144 nedosvítá do rohů, možná bude lepší skládat světlo z víc menších panelů, dělají je už od 24W, ale měl jsem na mysli třeba 2x96, 3-4x48 a tak. (pozn též pro IPX)
Já sám objednal 2x48 a doplním to na květ malou sodíkovkou, srabárna, ale sumíruju v hlavě strategii, jde samozřejmě o prachy na pořízení, jestli to vyjde a zahájím, určitě to sem pověsím.


Zdarec, no na to, že je panel hranatej, tak opravdu svítí na kruhovou plochu, ale ono to zase tak není... záleží jak ho dáš vysoko a navíc já sem si přikoupil ty červené bodovky 7W a dal je do roků. Každopádně tak jako tak si myslím, že už to sotík předčilo jistojistě. Jak už sem řekl, tak si vem na takovou plochu 150W HPS... to by tam byly jen vytahaný pahyly.

Jinak kluci sory za některý moje překlepy... kolikrát to píšu hekticky ve spěchu a pak to tak vypadá, ale jak to celé ( doufám dobře a ve zdraví ) dokončím, tak to nechám pěkně editovat a udělat jako takovej hezkej výstavní thread. Bohužel mi nejdou ty příspěvky editovat. Jdu na průplach, tak nahodím pak fota!
snuk1
36. DEN 12/12

Tak dneska sem se odhodlal a propláchl holky a nafotil vám je.

PH 5,8
EC 0,1 ( osmózovka + enzymy )


1-3. FOTO jsou NEBULY
4 a 5 jsou GWS ( nic moc... spíš propadák )
snuk1
next...

6. Nebula
7. Sensi star
8. Medicine man
9. Sensi haze
10. Sensi haze
snuk1
A s panelem ... dal sem ho níž ...
snuk1
citace:
Původní příspěvek od Smallbeatle82
Moc krasny to mas chlape....v kolikatym dnu planujes sekat,ze uz proplachujes?
At to roste a sklidis aspon 3g na watt,za nejvetsi odvahu a dotazeni do vice jak zdarneho konce


Zdarec... no určo to půjde asi na 63dní bych to viděl. Jinak proplachoval sem zkrze odsolení... celkem sem jim zvedl EC, tak sem to prolil čistou vodou a vyhnu se tak případným problémům. Jinak já flushuju tak 12dní před... 6dní Ripen a pak 6 voda+enzymy.
krasus
citace:
Původní příspěvek od snuk1


Zdarec... no určo to půjde asi na 63dní bych to viděl. Jinak proplachoval sem zkrze odsolení... celkem sem jim zvedl EC, tak sem to prolil čistou vodou a vyhnu se tak případným problémům. Jinak já flushuju tak 12dní před... 6dní Ripen a pak 6 voda+enzymy.

Hele po tom ripenu tam dej jen cistou vodu zadny enzymy.
snuk1
Zdar všem, určitě to pak shrnu... jinak po tom Ripenu to dělám nakonec čistou osmózovkou.. blbě sem to napsal. No chyby tam nějaký byly a a z těch se musí vycházet. Takže jak říkám, tohle byl test pro mě a pro vás... minimálně teda sem vám alespoň ukázal, že to jde i přesto jak to tu někteří zatráceli...
To: MK72

Reaguji k tvemu napadu, ze bych si mohl poridit vice kusu na jednu plochu uz jsem taky nad tim premyslel, jelikoz nechau proc, ale ty LED panely jsou totalne k hovnu po nase ucely( pouze co se tyce osvetleni prostoru!)-jelikoz at mas homebox nebo obyc skrin, snazis se svitit na ctvercovou plochu, podle HPS vybojek samozrejme(100x100,150x150 atd.). Takze pr plochu rekneme 120x120 ja osobne bych testnul tak 288w, coz je 2x 144panel nebo 3x 96w. Ale u 2x 144 si moc nepomuzes stejne budou vlastne svitit na obdelnikovej tvar (nebo kruhovej), taktez cena uz je pak o cca 4k vetsi nez u jednoho velkyho panelu. Kdybych tam dal 3x96w tak mam kruhy 3 a to se na ctverec spatne dava :D. Kdyz dam 4 tak to bude brutalne osvicene, ale uz vetsi spotreba a taktez porizovaci cena. Jinak co se mi libi jak to vyresil snuck, proste do rohu prdnout ty 7w svitidla(ikdyz za 7 svetlusek tam prez 8kil to se asi trosku po.rali ne? :D

to all: Ted jsem se docetl, ze pro zvyseni vynosu, ale na ukor trosku proudu navic, nekteri dosvicuji i boky zarivkama mezi 2 truhliky se da 1 trubice dle delky steny, takze pokud mas 16holek tak 4x4, coz jsou 3 rady mezi tim co by se dala trubice. A pokud svitim 6kilem na takovou to plochu tak 3x36w)120cm zarivka) je zhruba 100w navic, no a prave u tech ledek 7w by to slo jeste snizit a co vic dival jsem se na rozptyl a ten je pry vetsi, coz prave bych u podsvicovani bocaku bral at je mensi intenzita na vetsi polose no a kdyby se daly tak 3 do kazde rady tak je to zhruba 21w :D:D:D:D. Zkousel uz nekdo dosvicovat boky a spodky? Jestli ti to zasyram snucku tak sorry a smaznu, jen si myslim ze uz dle fotek by se dalo resit mnoho veci u LED, ale hlavni co chci znat je vaha v suchem vic me nezajima :D:D:D:D. Jinak preju co nejvic gramu chutneho matra at se vede, K+ dam za suche matro :D:D:D:D. At ti to co nejvic roste
snuk1
JPX: Zdarec, díky za zájem všem... i já sem přičel na to, že bych byl radši za prostor 80x140 a 2x144W.... dál s tím dosvicovním je to taky dobrej nápad... ale to by nebylo potřeba kdybys měl zaplněnou plochu panelama abys je mohl mít max 40cm nad kytkama. Tím bych se držel... zkusil si kolik osvítí jakej panel a doskládal si panely na moji plochu... nebojím se toho, že by tam nebyly bambule. Navíc by se dalo použít CO2 a to úplně bez problému. Snižují se taky nároky na odtah a chlazení ... tím ušetříme taky dost wattů. Já osobně tento první počin hodnotím jako průměrný a vím kde sem udělal chyby... nejspíš sem měl pořídit 4x46W a věřím, že už bych konkuroval 4kilu... a pak hlavně stejnej model a ne co kus to jinej vzor a jiný vlastnosti... to je i pro zkušenýho growera fakt oříšek.
cao snuku, opet nejake poznatky a dotazy prinasim: jaky teda vidis pomer wattaze, HPS vs. LED? Ja si dokonce i v CADU nakreslil priblizne osviceni v pudorysu a navrhoval jsem to, ze kdyz budu uvazovat na homebox xxl se dava 2x600w, tak jsem to rozvrhl s polovicni celkovou watazi, coz je 600w LED, no coz jsou 4x 144w panely ale musel bych na to svitit z vysky 75cm, ty svitis nad tim metr a vypada to fajn, kdybych chtel osvicovat ze vzdalenosti 45 cm, musel bych tam mit 6x144W a to je zhruba 900W a za ty prachy bych snad musel sklidit 2 kila aby me to nadchlo :D:D:D. Jinak napsal jsi jim jaky to ma prosvit? nebo jaka wattaz na mtr ctv.? Ja jim klidne pisnu at mame tech. infa :DNebo jak nekdo uz poznamenal lumely u LED uz se neda tak posuzovat, jako z sodikovek ze? Ja ti fandim, jenze koupit 2x sestikouli je pakatel proti 6x144w LEDkam :D:D:D. Jeste: jsi ted napsal ze jsi si mel poridit 4x 46w, ale doufam ze mas spise namysli 4x48w ne? Ted nevim ten preklep,aby to nebyl ten 96w panel, no a ted baj oko: by to vlastne slo na 120x120 by taky bohate stacily ty 4x48w :D:D:D:D. Skoda ze to vyjde draz, si osviti plochu z mensich kurev nez z tech velkych panelu :D
snuk1
Zdar kemo, no dík za zájem. Je vidět, že nad tím někdo přemýšlí jako já! No já si to myslím stejně, že to není jako " LED jsou 6krát účinnější jako HPS" to ne, ale ta polovina spotřevy při dejme tomu 1000W je super... pak taky nic nechladíš, takže klesaj nároky na drahý odtahy a jejich spotřebu. Já to mám dejme tomu cca metr vysoko... už teď vím, že to asi nebudou obří a tvrdý šišky, ale rosí se to hezky a zase 144W na metr když dokáže tohle, tak si myslím, kdybych tam dal ty 48W ( jo měl si pravdu, je to překlep ), sem na tom s výškou na 40 cm což by bylo super... a spotřebu na metr čtvereční bych měl 4x46W 184W plus nějakej odtah .. můj RUCK na jedničku bere okolo 50W... takže bych byl i s odtahem na cca 240W ... se 4kilem na stejným prostoru sem byl okolo 550W, protože sem chladil, měl sem ofuky, a Rucka na trojku. Takže návratnost tam i bude... zase až tak drahý to není. Když si pořídíš pořádný stínítko jako je origo WING a elektronickej předřadník aby Ti výbojka něco vydržela, tak tak seš na ceně blížící se ceně panelu... pak už je to o životnosti a spotřebě.
snuk1
48. DEN 12/12

PH okolo 6,0
EC 1,8 a začnu ubírat

Plánuju 63 dní a na 53. dni začít čistit

Fotky jsou už jen z boxu, nechce se mi to vytahovat, je s tím práce, tak mě snad omluvíte chlapi.
snuk1
AKTUÁLNÍ SPOTŘEBA

To je alespoň číslo :) ! A co jede?

1 x 144W RESPECTFLOWERS
4 x 7W RESPECTFLOWERS BODOVKY
1 x RUCK RKS 125 L
tornado12
citace:
Původní příspěvek od marie
jsem rád, že to někdo zkusil a můj názor je , že je obdivuhodný, jaký to má paličky. Ale zároveň si myslím, že stopadina soda by dala to samý. A snad i víc..Ale o to nejde...
Jak to vidíš snuk1?


HOj, už sem uvažoval o led panelu a tento thread mě pomůže se rozhodnout.
jedu sám pod 150W.
Marie já si myslím že skunk1 to má dobře dané a dá mu to jak 400w.

Stejně jde o to jak se daří kytkám s tímto světlem. A zdá se mě že asi nejlíp ze všech osvětlení. Kytky se zbytečně nevytahují v růstu i květu. vlastně jenom sílí.

Možeš narazit na pěstitela který udělá pod 400w 600g a potom co neudělá ani 150g a je rád.
( obrazně řečeno)
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od marie
jsem rád, že to někdo zkusil a můj názor je , že je obdivuhodný, jaký to má paličky. Ale zároveň si myslím, že stopadina soda by dala to samý. A snad i víc..Ale o to nejde...
Jak to vidíš snuk1?


kde jsi vzal tu jistotu ze by 150 sodik vpohode prosvetlil 1m2 ?? to bych opravdu chtel videt. Dival ses poradne na tohle vlakno a nebo tu pises jenom tak neco pro zabavu ....

tohle je skoro na K-
snuk1
Zdar kluci, nehádejme se, ale jak říká Bloody, tak hochu 150 soda zmetrové výšky? Neblázněme... věř tomu, že 4kilo z metrové výšky by mělo stejný výsledek jako tohle 144W LED světlo... a navíc by ty holky byly metr vytáhlý. Mít ten panel 30 cm nad, tak ty paldy sou jak pod sodou. Takže z toho plyne, že tímto testem sem si vyjasnil jakou sestavu a rozložení použít na moji plochu... proto to asi vyměním za 4x48W ( menší panely ), které dám na plochu a max 30 cm nad. S tím bych si věřil i na dotažení 4kila HPS.

Po několikáté zdůrazňuju, že tohle je opravdu test. Prostě sem si chtěl zkusit LED a bezdůvodně je nezatracovat. Z toho sem sobě i vám ukázal, že to jde. A taky po tomto kole vím/víte co udělat pro lepší výsledek s LED... prostě těm co je zajímají LED snad tento thread pomůže stejně jako mně. Za zájem sem rád, protože já když sem to chtěl zkusit, hledal sem na cizích fórech a opravdu beznadějně sem tápal než sem se rozhodl. A vidím, že jsem nebyl sám.
MK72
Velikej přínos je tohle vlákno Skunku, no 4x48W je finančně darda, ale domnívám se že to je ten správnej setup, mám tedy nulové zkušenosti, nicméně mám snad 2x48W na cestěke mě, zkombinuju to na růst s úsporkou 125 (jeden týpek odtud mi ji snad brzy pošle) a na květ se sodíkemn150 nebo víc (tu stopadinu mi už jeden týpek odtud dodal).
Jsem nováček ale snad zvládnu ten stan včas vybavit a postnout to sem na G.
Dneska mi kyti na terase pořádně zmokly, nebyly odpolko v hlíně ale v bahně, no jak říkám, nováček, chvíle nepozornosti...
Věřím, že tohle vlákno patří do hall of fame :)
tornado12
Chcu se zeptat na váš názor na mazar.cz
kytky se netahnou a sou při zemi i ve vegetu i v květu. Na www.MAZAR.cz sem četl že se to dá zavěsit i 2m vysoko s větší osvitnou plochou a stejnýma účinkama na m2.
Co říkáte na ty panely?

Kytky nejspíš užívají dobré spektrum světla ( téměř 100%) proto se netáhnou a sou macatější , což u jakého koliv sodíku je cca 20-30% světelného spektra.
Asi do toho pujdu. sice investice velká ale jak píše skunk1 v dlouhé době se to vyplatí na spotřebě.
snuk1
Zdar, no Mazara sem nikde neviděl, ale ty výšky nad plochou jsou nesmyl... počítají to pro jiný rostliny, než potřebuješ. No a jako když sem viděl jaký měli a maj ceny, tak to svědčí o tom, proč sem se rozhodl pro RESPECTFLOWERS, podadili mi, byli vstřícní a věnovali se mi, navíc panel je osazen od OSRAMU a fakt je precizně zpracovanej, navíc má čočky na diodách. Ty 2 metry výšky nikomu nevěř... každý světlo, i to sluneční se vzlálenosví slábne.

A jestliže bych měl 4x48W na metrrovej box, tak to dělá 192W orpoti kompletu 400W HPS, kterej bere 430. Takže uspořím 238W ( to je 0,238 kWH což by mělo být při 4,50 za kWH asi něco přes korunu za hodinu... 18h/18kč úspory ... 30 dní 540kč... nemyslíte, že se to dobře splácí? Doufám, že sem se někde nepřeklepl...a to sem nepočítal jak uspořím na odtahu, protože jede úplně na minimum.
marie
to snuk1: Jo, uniklo mi, že na to pálíš z metru. Možná mi toho uniklo asi víc. V pohodě, chlapci.
to BloodyBeer: snuk1 to má bombózní. Klidně bych mu dal hned další káčko. Hlavně ta odvaha jít do toho a ušetřit nejistoty těm ostatním. Ale je to vlákno otevřený otázkám a diskuzím, ne?
Stačilo napsat: marie, seš vocas, tvá otázka je blbá a mimo. Tečka.
p.s. ano, psal jsem to pro zábavu, pěstuju pro zábavu a hulím taky pro zábavu. Na rozdíl od tebe, kterej to střežíš jak snukova ochranka a vyhrožuješ červeným puntíčkem.. :)
Pak smáznu obě.
Ať vám to roste, kluci.
MK72
Trochu jsem si pohrál, máš to Skunk1 vymyšlený jak tam ty 4 obdélníčky srovnáš?

No sorry učím se přikládat vobrázky, teď to vyšlo :)
Machoman
citace:
Původní příspěvek od snuk1
AKTUÁLNÍ SPOTŘEBA

To je alespoň číslo :) ! A co jede?

1 x 144W RESPECTFLOWERS
4 x 7W RESPECTFLOWERS BODOVKY
1 x RUCK RKS 125 L


Tam nemáš žádnej ofuk?
snuk1
Macho: no měl sem, ale nakonec sem ho oddělal... nemám co chladit a ruck mám puštěnej nonstop, takže vzuch cirkuluje obstojně, vlhkost taky super... takže tak no. A navíc ty větráčky co chladí ten panel, tak celkem taky foukají. Nějakej další důvod proč ofuk? Nějak sem uznal, že není potřeba...
MK72: no zatím kemo nemám, ale asi budu muset nějak přidat nosnou tyč do toho boxu, protože jedna mi drží filtr a druhá potrubí, ale snad to tam nějak zavěsím. Uvidíme jestli další kolo rozjedu hned, ale rád bych přesvědčil nevěřícnej národ, že to prostě jde !
Machoman
citace:
Původní příspěvek od snuk1
Macho: no měl sem, ale nakonec sem ho oddělal... nemám co chladit a ruck mám puštěnej nonstop, takže vzuch cirkuluje obstojně, vlhkost taky super... takže tak no. A navíc ty větráčky co chladí ten panel, tak celkem taky foukají. Nějakej další důvod proč ofuk? Nějak sem uznal, že není potřeba...
MK72: no zatím kemo nemám, ale asi budu muset nějak přidat nosnou tyč do toho boxu, protože jedna mi drží filtr a druhá potrubí, ale snad to tam nějak zavěsím. Uvidíme jestli další kolo rozjedu hned, ale rád bych přesvědčil nevěřícnej národ, že to prostě jde !


No třeba to,že i venku v přírode je přirozeny,že tam fouká vítr. Kytky bez ofuků jsou vždycky trocha slabší,ikdyž me budeš určite přesvedčovat o opaku:D

Jak fouká ten panel netuším,ale moc to asi nebude...
Snuck: Ty vole me si presvedcil ze to jde, ale uverim ,az to bude na vaze :D:D:D a pak se muzem bvit jako LEDar s LEDarem :D:D:D:D

a presne: Up, up, na co sakra cekas :D:D:D:D, neni den abych se na to s nadeji nepodival na dalsi fota :D:D:D:D. Jinak ja uz jsem to taky skladal do mych prostor, ale pres AUTOCAD :D:D:D:D A asi misto 6koule se da 1x 144w +4x48w, velkej na stred a ty 4 do rohu(ne uplne). Taktez jsi napsal ze ten panel sviti do kruhu, ale presneji receno, spise do elipsy ne? A dokonce bych rekl ze do elipsy vepsane( v porovnani rozlozeni svetla v obdelniku ci ctverce na strankach,sak vime), me to jen zajima prave pro to navrzeni, jinak taky se mi vice libi co jsi si vybral ty, ten respectflower, mazar, no ty vole s cenama se neserou a pritom to stejne delaji cinsky decka :D:D:D:D.

Zase jsem se kurevsky rozepsal :D, takze uz ti moc casu nezbyva, tak at poradne sklidis. Preju moc a moc kvantity a kvality teto tezke drogy :D:D:D
MK72
To IPX: verim ze nez elipsa, tak je to obdelnik s vyrazne zakulacenyma rohama a tedy skoro oval/kruh, nakonec se mi k memo minulemu prispevku podarilo prilajnovat ten vobrazek, byl jsem na sebe hrdej kdyz jsem prisel na to ze z 4 obdelniku to nepujde v radach ale takhle jak to tam mam.
Na metr tam toho navrhujes dost, Skunk1 uspel se 144w, tak si myslim, ze 4x48 je asitak 192w a to staci, ovsem pokud mas vetsi box tak bych poskladal bud 6x48 anebo 4x48+3x24 ale to mam jen v palici, nekreslil jsem to.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od MK72
To IPX: verim ze nez elipsa, tak je to obdelnik s vyrazne zakulacenyma rohama a tedy skoro oval/kruh, nakonec se mi k memo minulemu prispevku podarilo prilajnovat ten vobrazek, byl jsem na sebe hrdej kdyz jsem prisel na to ze z 4 obdelniku to nepujde v radach ale takhle jak to tam mam.
Na metr tam toho navrhujes dost, Skunk1 uspel se 144w, tak si myslim, ze 4x48 je asitak 192w a to staci, ovsem pokud mas vetsi box tak bych poskladal bud 6x48 anebo 4x48+3x24 ale to mam jen v palici, nekreslil jsem to.

Svítí to do kruhu i když je to obdélník, mám to světlo taky. Takto to vypadá 40cátý den květu.
Ofuk taky nemám, stonky mám silné a ve skleníku jsem taky nefoukal a bylo to pěknější než v přírodě.
snuk1
Kluci dík za zájem, no UP bude, já už sem to chtěl těch 10 dní konce nechat napnutý :D ! Ale jak to vidím, tak to nepůjde. Musím říct, že to brutálně voní a skoro ani pacháč to nebere. Sensi haze má tak tvrdý šišky, že z toho nechápu a musím teda uznat, že nejvíc nabouchaný roury jsou ty pod panelem, ale tím se zase utvrzuju v tom, že je potřeba rozložit panely na plochu a jako z těch 30cm při kytkách vysokých 50cm by to udělalo parádu.

Bártlochu to sem rád, že si se tu ukázal taky ! ! ! Můj LEDbrácha na G a nebylo po něm ani vidno!
snuk1
UP NA POŽÁDANOU A 56.DEN 12/12


Tokový menší makra narychlo...
Tel-Fyr
parádny topic! oceňujem, že sa nebojíš ísť do nového a nepreskúmaného, aj keď to stojí toľko peňazí(aj keď v konečnom dôsledku menej.). PARÁDA!

koľko očakávaš výnos? ja, mojim neskúseným okom by som povedal, že 1g/W tam bude určite :)

btw: kytiz vyzerajú parádne, keď sú hentak narúžovo nasvietené...
snuk1
Ahoj, no sám bych to snad taky viděl na 1/watt ba i líp snad no... budu jedině rád.
damsiveku
Zravím a smekám
Tady, to začíná vypadat konečně jako zrealizované pěstování pod led.
Osobně můsé mooc řešit spotřebu takže mě to hodně nadchlo.
Dál si je nutno uvěomit jaké bývají problémy, při pěstovná pdoHPS v létě, tím mylsím teplotu..tohle je cesta.
Mám otázečky:
1. ohlědně Financí. Kolik Přesně stojí jeden panel, připadně odkaz na stránky výrobce(doufam že tady někde a já jsem za vola:) )
2.Pak kolik prachů je rozdíl mezi 400W a tímhle v lektřně na rok pěstu?
3.Ještě žádná led neprdla, jedou stále bez poruchy?
4.Jdou jen růstové panely(na řízkárnu)?
Pak tu mám takové bláhové nápady:
1.Co používat ty panely jako svícení z boku.
2.co dát ty bodovky a by svítíli zespoda z rohů, tohle mi přijde, hodně zajímavej nápad a hlavně by to šlo i k sodám.
3. Vím že čverec je top ale nevyplatilo by se to naspat spíše do obdélníku a níž, např 2 panely vedle sebe.
Díky za info, přeji veleúspešnédotažení do konce.
K+ jednozačně letí.
Meer Veka:afro:
snuk1
Simore, vím, že máš zkušenost s tím čínským panelem s EBAYE, nepopírám, že to nebylo pasé. Ale tohle je fakt hutnej panel... a nikdo tu nejde po tunách produktu... chtěl sem si to zkusit ;-) ! Takovej malej Punk, po hlavě tam, kde to nikdo nezkusil... tlachat tady do jisté doby uměl každej... a jak už sem řekl, sám sem od toho nečekal extra výsledek, když to mám metr vysoko! Chtěl bych divět jak bys uspěl s úsporkou a metrovou výškou... shodou okolností mám jednu v matkárně a dát ju metr vysoko, tak bych nechtěl vidět tu pohromu :D ! To je ode mě asi vše... o weeku bude end a pak se uvidí. každopádně vím, že to chce víc LED na plochu abych se dostal na 30cm max nad...

Ostatním dík za podporu a zájem ještě jednou ;-)
xpapousek
Heh, ono se nakonec ukáže, že ty diody nebudou tím zmíněným trabantem, na to mi přijdou moc luxusní :sun:

Simore, chtěl bych vidět jak to, co tady vidíme, uděláš pod 250 spořivkou. Já nevim, mám podle fotek špatný odhad, ale to se dá srovnat spíš z 250 sodíkem, čili nevidím důvod proč by človek, kterej by se třeba mezi těmahle variantama rozohodoval, by si nemohl užívat ticha při staženém odtahu a za pět let se usmát a říct si: "vyplatilo se mit to, těď už dokonce i finančně"

citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
no jasný většina lidí se dívaj jen na výnos :D


No tak to je přece normální, je to jeden z mála objektivních porovnávačů :frog:

P.S: Nechápu, proč na ten panýlek nedávaj taky žluté diody, žluté světlo totiž podle mích pozorování přímo podporuje "bobtnání" palic :wink: :teef:
citace:
Původní příspěvek od snuk1
Simore, vím, že máš zkušenost s tím čínským panelem s EBAYE, nepopírám, že to nebylo pasé. Ale tohle je fakt hutnej panel... a nikdo tu nejde po tunách produktu... chtěl sem si to zkusit ;-) ! Takovej malej Punk, po hlavě tam, kde to nikdo nezkusil... tlachat tady do jisté doby uměl každej... a jak už sem řekl, sám sem od toho nečekal extra výsledek, když to mám metr vysoko! Chtěl bych divět jak bys uspěl s úsporkou a metrovou výškou... shodou okolností mám jednu v matkárně a dát ju metr vysoko, tak bych nechtěl vidět tu pohromu :D ! To je ode mě asi vše... o weeku bude end a pak se uvidí. každopádně vím, že to chce víc LED na plochu abych se dostal na 30cm max nad...

Ostatním dík za podporu a zájem ještě jednou ;-)


Ahoj SNUKU.
Nejde přece vůbec o to,že bych ti chtěl něco vymlouvat a přetáčet.
Psal jsem,že máš můj obdiv do takové akce se pustit.

Jenom pro pořádek.
...tohle už bylo vyzkoušeno před rokem.
Ten panel byl vyrobený v Holandsku a kámoš ho přivezl už loni a dal za to cca 11k. žádná china...
Ano ty máš lepší a silnější panel o tom nepochybuji.
Na růst to je cool věc,netahaj se do výšky,to jsme zjistili také,ale nám jde o květy myslím a ty jsou malinké.
Samozřejmě že ti nezáleží na výnosu,ani mě zas tak né,jde mi o stavbu té kytky,velikost a krásnost palic.
Proto valím 400W a ne 250W jako v minulosti,jo a zase,není to jen o výnosu,prostě jsem chtěl vidět na 50ti cm kytkách palice až dolů a ne jen sem tam oříšek.
já jsem prostě na echt macatý pálky a to pro to nedělám zdaleka vše.(na lumenech lze pořád přidávat)
Svítíš metr na kytkama? No a jak jinak bys chtěl svítit,když to spustíš na 40cm tak to svítí jen na čtverec uprostřed.Takže mi netvrď že to máš tak vysoko,protože to stačí.
Ano úsporka kdyby svítila metr na tím,asi by to vypadalo srandovně,ale proč by to člověk dělal,s tímhle a reflektorem to spustím co to jde a osvítí mi to při té výšce lampy celý prostor.
Jak se rozrostou a při přepnutí na květ jsme ji šoupli vertical a nepoznal bys jestli to bylo pod slabší sodó nebo usporkou.
Tvé paličky mi tohle ani zdaleka nepřipomínají,ono na m2 toho jde vidět hodně ale jsou to jen vršky tak po 2-3g víc ani prd...

V Holadnu jsem se ptal přímo týpka co má farmičku na ty světla a ten se jen smál.Říkal,že kdyby měl tímhle svítit v těch greenech tak přijde na buben.
Jsou jiné zdroje,sice zatím dražší ale daleko účinější.

Respect: každému jde o výnos - efektivitu,ale tobě ne. :)
PS: jo a pánové,já to píšu z vlastní zkušenosti ano,né že jsem to někde slyšel nebo četl,to je rozdíl,tak vím o čem mluvím.
hou
Zdar zahradnici,

musim take reagovat:

SIMOR: Tvoje komentare pro me jako nestranika jsou docela zajimave, ale nechapu, proc podle tebe ty LED jsou na hovno: Nevim jsem jeste maslo na brko, ale podle uvahy, si nemyslim ze sodik je az tak super, mas nejaky technologicky vyvoj a snad podle starych vedomosti neni snad az tak tezke udelat jinou technologii sviceni ne? Co potrebuje kytka ve svetle? intenzitu a vlnovou delku ne? A neni prece jedno jestli to dela nejaky plyn v zarovce, zarivka, usporka nebo LED ? Ja to proste nechapu, maji slabou intenzitu?, protoze podle navrzeni ledek to neni az zas tak spatny, pokud prece vim ze kytkam se dari v rustu (kvetu) pri vlnove delce xyz a LED se daji takove navrhnout tak v cem je teda rozdil a problem? Vzdyt prece kdyby svicka mela skvelou intenzitu a spravne vlnove delky, tak vsichni resime vosk a knoty ne? Nebo svetlusky ve sklince :D Proste v cem je to na hovno, kdyz to z nakresu a navrhu odpovida jen vymakanejsi sodikovce?

RESPECTFLOWERS: Ja se treba osobne zas az tak nezenu za co nejvetsi sklizni, ale jak psal xpapousek, je to empiricke porovnavani, ruznych druhu osviceni (v nasem pripade). Nic vic

SNUK1: Chlape at ti to fakt na vaze hodi dobre cislo, musim se ale pridat k SIMORovi, ze z fotek to vypada na nic moc, bohuzel, ale uz z vlastni zkusenosti vim ze fotky jsou neobjektivni a vesmes k hovnu :D. Podle me nejvetsi chyba bylo za kazdou osvitit celou plochu, podle me by bylo lepsi dat proste 40cm nad a co se osviti dam kvetinace s kytkama a jedu. Skoda, jinak podle me pokud to nebude mit relativni vynos 1,5g/w, tak bohuzel je to k nicemu pro vetsinu.

Ale jeste jednou :d Drzim pesti a preji co nejlepsi vysledek :D
snuk1
Zdar všem... jasně, že tady jde každýmu o poměry výkonu na výnos a podobně. Mě to prostě baví a tohle sem si chtěl zkusit... každopádně pokud to je můj koníček, nechci ním krmit energetickou společnost. A pokud sem si tohle zkusil, vím, že ty holky hned pod světlem maj fakt krutý paldy... tvrdý jako kamen.

TOHLE KOLO BYL TEST,KTERÝM SEM SI ZKUSIL, ŽE I SVĚTLO S OPTIKAMA NEMÁ TAKOVOU ÚČINNOST Z METROVÉ VÝŠKY...
A proto pořídím víc menších panelů abych se dostal na 30cm max nad a pak uvidítě samy... a taky jak to malova MK72, tak bych na ten metrovej box měl mít 4x48W což je 192W... navíc musím dát stejný geny, tentokrát sem to podělal, že sem to namíchal. Nezahazuju to do žita.. tohle byl jenom test a prostě sem si ověřil, že z metri to není žádná sláva. Ale Simore, můžu Ti říct, že i z toho metru jsou ty šišky až dolů stejný ;-) ! To ti pak vyfotím.

odjel sem si 250,400,600 a jako nevídím to zase tak zle... sensi haze není o klustých rourách.. ani pod 4kilem sem ho neměl 10cm v průměru... neřekl bych kdyby tam byli chronikové...
Ether
IPX: taky se o ledky posledni dobou zajimam, muze za to prave SNUK1 a timto taky skladam poklonu kamikaze pokusu :) . Kecy stranou. Procitanim komentaru k tomuto vlaknu se clovek dozvi spoustu nazoru. Jsou to nazory jak "radoby" zacinajicich groweru, tak tech zlatych "sampionu". Jsou taci, kteri jsou touto myslenkou nadseni a dokazi uspech led tychnologie snadno vysvetlit a pote jsou taci, kteri to neustale dokola disuji a posmivaji se s nekonecnymi odkazy na sodu..soda soda soda. Nerozumim, proc to delaji, mozna chybi trocha taktnosti a volnost nove myslence(neco jako stari komunisti, taky nebudou jini :-) ). I kdyby to svitilo jako mesicek na hnoji, je to kazdeho vec, take proto nerozumim, proc se nekteri stale dokola navazi.
Kazdy si rad porovna ten svuj finalni uspech a jak jinak, nez vynosem. Na tomto foru jsou stovky nicku a temer vsichni si jedou to sve, pod sodikem. Ale to uz nikoho nezajima, ze polovina z nich nedosahne ani pul gecka/watt, pritom tady budou nekteri stale dokola resit, jestli led udela 2 ge/watt a kdyz ne, tak to stoji za hovno, protoze je to drahy. Trosku omezeny nazor, panove. Ano, je to drahe a drahe to zustane do te doby, dokud se to nezacne prodavat ve velkym, stejne jako sodiky. To se stane, az prestanete ku*va malovat certy a odrazovat dalsi a dalsi lidi.

Hodne me zajima, jak snuk1 dopadne na vaze a jak budou sisule vypadat. Ale ptam se otevrene a cekam, ze nikdo se k tomu nevyjadri kladne a bude zatloukat jako ten Paroubek :)

Jsou tyhle vase komentare za ucinkem absurdity a uvedeni v zapomneni z duvodu obchodniho lobby pro vyrobce nebo Gshop? Pokud by tomu tak bylo, je to od Vas vice, nez ubohe. Je vseobecne znamo, ze "zlati" panove maji v moci hybat se smerem vyvoje growingu u nas(take tak cini), pokud to nekteri ze zdejsich netusi. Proto by byla strasna skoda pripravit se o novou technologii a hlavne obrovsky rozmach tohoto smeru na ukor svych Paroubkovskych potreb.

SNUKU, ukaz co to vyrobilo ;)

dik zdar
snuk1
citace:
Původní příspěvek od SIMOR
Ether:
K všeobecné diskusi patří jak pochlebovači tak protiklady,tak to prostě je.
Nikdy jsem nepsal že LED je úplný shit.Zase pozor,neplést si objektivní kritiku,podloženou vlastní zkušeností a mnohaletým koumáním nad efektivitou,s plky do větru.
Jen mě baví,když někdo srovnává LED s HPS a ještě napíše že ten panel dá za 400W sodíku.
Na to prostě reagovat musím.
Protože je to sprostá nabubřelá lež...

Snuki:
Proč nedáš detailnější fota pro objektivní postřehy??


Xpapušku... úplně sem na Tebe zapomněl kemo... jak říkáš. myslím, že můžu v poho srovnat ty moje šišky s kámošovýma pod 250kou, která mu navíc žere přes 300... jestli to teda víte, že 250ka je nejhorší žrout ze všech. Jsou tu o tom ale thready. A s tou úsporou si to řekneš mnohem dřív... rotože já sem si kupoval komplet s lumatekem a vyšlo mě to okolo 8tis... ten panel 11,5... tak a mám tam spotřebu 144W... a 4kilo mi bere 430, proto sem si pořídil wattmetr. Tzn. že při 18/6 s panelem utratím cca 12ka a se 4kilem je to cca 35ka při 4,5 za kWH. To je skoro 3krát tolik... za 30dní růstu to je rozdíl LED 345ka a HPS 1050ka. to se dá ne? Myslím, že i za rok to máš hodně zpět. Proto sem taky kalkuloval a šel do toho.

Kluci určo na těch LED něco bude... samo přijímám všechny kritiky a sem rád i za zájem ostatních. Od toho ty fóra jsou! A to i já vím... proto sem si to nenechal pro sebe a chtěl to tady prokonzultovat s ostatníma... měl sem ten panel dát max na 80x80, ale tohle byl test z neznalosti... teď sem si to osahal a doufám, že to bude jen lepší... zatím bych chtěl zůstat při kokosu, ale časem možná aj zase aero jako sem měl pod 4kou...

Vůbec se nezlobím za kritiku, je mi to celkem fuk, dělám to jen a jen pro sebe a pak taky pro ty který to zajíma... a v neposlední řadě sem chtěl jenom ukázat, že sem o tom loni netlachal nadarmo a pustil se do toho, když sem na G nenašel dostatek info... teď už snad každej bude mít představu o tom jak to jede a jak ne... což je přínos ne?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma