Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Kodiakův kompletní návod z icmagu.com - Jak zvětšit výnos ? - Klikni zde pro originální téma
Klamath
First i would like to say many thanks to guy who let me trasnlate this (his) excellent traid.
It was originally posted by Kodiak at https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=115377
So Kodiat : THANX A LOT and i appriciate that. Its honor to translate it under your name :D.

Then this tread is too long so ill do 2 epizodes. One is the one u can see and the second one will be the rest :D. (ill come with second one in week time aprox. (hopefully))

Dal bych se chtel omluvit za pravopisne chyby a nesrozumitelnosti vznikle pri prekladani. Neco sem musel hledat ve slovniku, takze preklad nemusi byt zpravny.S necim jsem si nevedel rady a mozna by se mohli zapojit i dalsi a poslat mi v pm opravy chyb :D. uvedu je na seznam spoluprekladatelu :D. Jeste bych zapomnel na hacky a carky. Protoze nepisu vsema deseti a trvalo by mi to s diakritikou moc dlouho, psal sem je pouze tam, kde sem si myslel, ze by mohlo vzniknout nedorozumeni :D.
A v neposledni rade pravopisny hrubky.... lol ja nikdy neumel cesky :(
Klamath
Jak zvetsit vynos: Uplny navod na Topping, Training a Zastrihavani

Topping

Provadet topping na rostlinach znamena ze odstranite vrsek hlavni vetve.
Provadenim teto techniky docilite, ze rostlina poroste kerovite namisto jedne hlavni vetve takze nebudete mit nezastrizeny “Vanocni stromecek“

Duvod proc se rostlina chova takto je protoze centrum rustove kontroly je umisteno v apikalmim meristemu neboli v hlavnim vrchu. Hlavni vrch posila potlacovaci hormony do nizsich casti rostliny a to zabrani dalsimu rustu. To se nazyva apikalni dominance, mechanizmus ktery zajistuje usporu energie a trojuhelnikovy tvar rostlin v pridode. Odtranenim hlavniho vrcholu docilite toho, ze nizsi vetve zacnou rust ve snaze nahradit ustrizeny vrchol.
Hlavni vrch ma take dalsi funkce. Komunikuje s photosensitivni pigmentaci nazyvanou photochromovy system, umistenou v listech
Kvetouci rosliny jsou spousteny dvema mechanismy. Prvni cast systemu je nazyvana cirkadialni rytmus ktery je jednoduse internimi biologickymi hodinamy.Biologicke hodiny jsou evolucni odpoved na svetlo - tmu a je uzce spjaty s hormonalimy funkcemy v rostline. Druha cast zahrnuje hormonalni signalizacni mechanismus (molekularni posel) a specificky kodovane proteiny, ktere rikaji rostline kdy zacit kvest, zalozene na informacich pochazejicich z prostredi. Rostlina vi kdy spustit kveteni, protoze senzorove pigmenty stale sleduji foto periodu nebo delku denniho svetla a prenesou tuto informaci do centra rustove kontroly ktere je umisteno v hlavni vetvi. Sensorovy pigment take informuje rostlinu kolik slunecniho svetla dostava ktera cast, coz umoznuje usmernit energii a rustove hormony tam kde je potreba.

Je zde nekolik typu hormonu regulujici rust. Jeden z nejdulezitejsich rustovych hormonu je nazivan auxin. Vznika v hlavnim vrchu a je casti mechanismu nazyvany auxinovy transportni system. Tento hormon hraje velkou roli v interni signalizacni a rustovem kontrolnim mechanismu rostliny. Take reguluje utvareni a chovani ostatnich rustovych hormonu, ktere jsou odpovedne za vsechno od korenoveho rustu az po tvar rostliny

Odstranenim hlavniho vrchu, tedy komunikací mezi listy a hlavní větví se ukonci,tedy efektivne rusi apikalni dominanci. Vysledek je, ze rostlina pouziva ostatni vrchy k nahrazeni hlavniho vrchu. Odstraneni hlavniho verchu znamena ze mensim vrskum je umoznen rust a nabrat vysku. Odstranenim apikalni dominance zapricini, ze rostlina poroste do keriku, protoze vsechny nove vznikle vrchy maji stejnou prioritu rustu. Je pravdepodobne nejlepsi odstrihnout vrch v noci, kdy je vetsina hormonu odeslana do korenu, coz znamena mensi pravdepodobnost zpomaleni rustu.

Objevi se kratky cas ve kterem je rostlina v necem co by se dalo nazyvat zmateni. Zastavi vsechny ostatni aktivity dokud nezjisti co se deje a nenapravi chod hormonalnich funkci. Pote se presune zpet do vegetativniho rustu. Nemelo by to zabrat vic jak par dni, tyden maximalne.

Vetsina techto prechodu je celkem rychlych, ale nejake rostliny mohou odpovedet velice slabe na topping a muze byt prerusen rust na delsi dobu. Je mozne provadet topping nekolikrat. Pokazde odstranenim vrcholu pribudou dva nove. Dejte svym rostlinam nejaky cas pred porvadenim toppingu. Ja provadim topping celkem vcasne, jak muzete videt na fotkach ktere prikladam. Ridte se citem, jakmile rostlina vypada dostatecne silna muzete zacit s trenovanim a toppingem

Toto je velmi dobra cesta na trenovani rostliny, pokud chcete maximalne vyuzit prostor.

Topping je take dobra cesta jak zpomalit rust, snizit rostliny. Pokazde kdyz je proveden topping rostlina rozdeli energii k vetsimu poctu vrchu. Nove vrchy nikdy nedosahnou velikosti jako puvodni vrch, ale vetsinou produkuji vetsi urodu.

Klamath
FIM

Je zde take technika nazyvana FIM (Fuck I Missed(K*rva ja minul)) topping. Ponechanim male casti vyrustajiciho vrchu, rostlina z neznameho duvodu vyrazi se ctyrmi novimy vrchy namisto dvou. Jsou to hlavni vrchy a porostou rovnomerne. Uspech teto metody vetsinou zalezi na stesti osudu, ale muzete provest strih okrouhle, takze zbyla latka vytvori jakousi misticku. Stejneho vysledku muzete dosahnout take zastrihnutim rostliny 2x.
(poznamka autora : pripadne pokud se technika nepovede a zacnou vyrosutat 2 vetve a 2 prostrihnute listy, staci listy ustrihnout (zkousel sem to na nepovedenem fimu a povedlo se to)

Obrazek 1. : (Credit to the original creator of this picture)
Obrazek 2. : Zde jsou rostliny v ruznych fazich treninku
Klamath
Super Cropping

Dale mame techniku nazyvanou super cropping, coz spociva v rozdrceni mekkeho vnitrniho materialu stonku, aby mohla byt ziskana lepsi kontrola nad rostlinou, ale nejvice zvysit zdravi, potenci a vynos. Tyto mekke vnitrni materialy jsou vytvoreny z bunek a formují síť cevniho pletiva, ktere muze byt rozdelenou do dvou skupin : drevni (xylem) a lyko (phloem). Tyto pletiva jsou zodpovedne za transport vody a zivin do celeho stonku.

Poskozenim cevnich pletiv vede k opraveni. Rostlina opravi cevni pletiva a to tak ze je udela silnejsi, nez pred tim. Tato technika dokaze zvysit vynos. V prubehu opravy rostlin rozsiri sit bunek, coz je duvod proc je stonek vetsi, nez pred poskozenim. Premyslejte takto: namisto dvoumistne cesty na dopravu vody a zivin do rostliny mate nekolika proudovou super dalnici.

Pokud priskripnete hlavni stonek, poroste velmi tlusty, z cehoz bude tezit cela rostlina.
Priskripnutim vedlejsich vetvi vam necha vice kontroly nad tim jaky tvar rostlina bude mit.
Diky ohybani vetvi muzete presmerovat rust vetve jakymkolli smerem, ktery se vam bude zdat vhodny. Tato technika take zaruci vice svetla pro nizsi palicky.Jakmile se vetev zpevni v poskozenem bodu, bude take shopna unest vetsi vahu. Vetve ktere jsou nejblizsi k poskozenemu bodu porostou take silnejsi jako kompenzace zraneni. Zde muzeme videt, jak vetev roste silnejsi v poskozenem miste a pote opravenem.

Obr 2. : Zde muzeme videt, jak vetev roste silnejsi v poskozenem miste a pote opravenem.

Duvod zde je ziskat vetsi kontrolu nad tvarem rostliny, zaroven zvetsit zdravi rostliny a zvysit vynos. Skripnute rostliny rostou ve velmi zdrave kere se sirokymi vetvemi. Super cropping je take dobra cesta jak ziskat nekolik hlavnich kloubu. Skripnuta vetev eventualne poroste tak silna ze rostlina si bude myslet ze to jsou vedlejsi vetve. Stres zpusobeny super croppingem by mel take zvysit potentnost rostliny.

Klamath
Super cropping by mel byt provaden behem druheho, nebo tretiho tydne vegetativniho rustu.
Vemte vetev mezi ukazovacek a palec a stisknete a zarovne otocte dokud nepocitite, ze vnitrek se zacina hroutit pod tlakem vasich prstu. Pomalu stisknete a ohybejte stonek bez lamani. Jenom to lechce zmacknete dokud to nepujde ohybat, pote stonek nechte byt. Vetev by mohla spadnout (ne odlomit) ale to je v poradku, rostlina so opet uzdravi

Mejte na pameti, ze obcas bude potreba drzet rostlinu ve vegativni fai trosku dele, nez je bezne dokud rostlina neopravi poskozeny material a nepresmeruje energii. Pravdepodobne je nejlepsi volba pouzit topping/LST nebo super cropping, obe techniky maji stejny smysl a aplikovani vsech najednou muze rostline zpusobit prilis mnoho stresu.zastrihavani super croppovanych rostlin muze byt nezbytne v jistem smeru,nebo take se ujistit, ze rostlia funguje na svem maximalnim potencialu.

Pokud je technika aplikovana zpravne a s trochou tprelivosti, vysledek bude vetsinou silnejsi, kerovitejsi rostlina s lepsim vynosem.
Klamath
Low Stress Training

Topping provadeny na rostline nebo super cropping mohou byt oznaceny jako High Stress Trainning (HST), ktere muze rozcilit rostlinu urcitym stupnem. Je zde take dalsi moznost nazvana LST nebo take Low Stress Training

Topping a LST mohou fungovat dohromady, ale neni nezbytne provadet topping na rostline ke startu LST. Nekteri lide preferuji nechat rostlinu nezastrizenou a namisto toho pouze zavazat na urovni kvetinace. Jakmile privazete hlavni vrchol na uroven kvetinace, bude to mit stejny efekt jako odstraneni hlavniho vrcholu, a vedlejsi vetve zadnou rust mnohem rychleji, protoze roslina si mysli, ze to sou hlavni vrcholy.
Klamath
Tyto diagramy originalne predstavene clenem big_budha ukazuji dobry priklad LST.
Jsou to excelenti diagramy a dekuji tvurci
Klamath
.
Klamath
Je take mozne vazat rostlinu po kazde nove vetvi jak roste, coz zpusobi rust rostliny do husteho krovi. LST kombinovane s topping tech. Muze byt velmi efektivni cesta jak donutit rostlinu vyuzit vsechen dostupny prostor. Trik je v tom zsatrihnout rostlinu po kazde internode a snazit se je drzet co nejkratsi, Trenink rostliny timto zpusobem zabere nejaky cas a neni zpusob jak dosahnout dobrych vysledku snazenim se tento proces urychlit. Jak muzete videt, rostline na obrazku byly provedeny obe techniky. Topping a LST. Pokud se podivate blize, muzete videt mista ve kterych byly vetve privazany ke kvetniku. Vazani vetvi v kruhovém smeru dopomuze rostline k vytouženému tvaru.

Je mnoho zpusobu, jak trenovat. Kazda rostlina potrebuje mirne odlisny zpusob zachazeni

Cil je jakymkolli zpusobem prrinutit rostlinu vypadat jako rostlina na obrazku vyse. Ve chvili, kdy zacne kvest, bude mit spoustu vetvi se spousty kolinky, pravdepodobne tusite co tim myslim. Jakmile ker naroste, zacne se tahnout, budete muset zacit vyvětvovat opatrne a moudře.

Pouze demonstrovat jak rozdilne mohou byt rostliny trenovany, zde jsou nejake obrazky v ranne fazi treninku. Vsechny byly zastrizeny. Treninkem rostliny muzete take zpomalit natahovani, specialne v cistych nebo dominantnich sativach, ktere k tomu maji vetsi sklon nez indiky.


Obr 2.: Zde je stara znama Haze, ktera se natahovala pomerne dost a mela dlouhe internody, tkaze sem provedl topping a trenoval sem ji v rustu kolem sebe eventualne do kruhu kolem sebe
Klamath
Obr. 1: Teto Kali Mist se nelibilo byt zastrihnuta, takze sem se snazil zpomalit privazanim vetvi horizontalne. Ve finale tato rostlina preferovala par hlavnich kolen, takze sem zastavil trenink chvilku pote. Nejake rostliny budou odporovat kazdemu vasemu pokusu o trenink a odpovidat slabe na vase pokusy. Takove rostliny pravdepodobne vynesou vice, pokud je nechate nezastrizene.


Obr. 2: Zde je priklad Ingemar’s Punch, rostliny, ktera prosla vaznym LST. Podoba se vice popinavemu vinu nez keri. Zde byl cil drzet rostlinu, tak nizko, jak bylo jen mozne, ale obvykle rostlina roste na vysku i na sirku, takze vyprodukovala lepsi urodu.
Klamath
Tento priklad znazornuje nepreberne mnozsvi zpusobu kdyz dojde na LST.Pamatujte si, kdyz je vas grow room limitovany velikosti, nejste odkazani na pestovani vyhradne lowryderu a dalsich druhu, ktere zustanou nizkde, kazda rostlina muze byt trenovana do jakekoliv chovani, nebo tvaru.To otvira sance na zamaskovane budky a pocitacovs skrine. Vce co potrebujete udelat, je pouze rezervovat nejaky cas na trenink behem vegetativni faze a asi i budete muset pokracovat behem kveteni, jako priklad zde. Vse je mozne.

Topping a trenink je take dobry pro matky. Na internetu je nekolik threadu o tom jak drzet bonsai matku. Takze tomuto tematu nebudu venovat zadny cas.


Jeste chystam druhou pulku, ale to bude taky samostatnej tread.

Chtel bych vsem podekovat za K+, ale znovu chci upozornit, ze sem nic neudelal. pouze sem vzal clanek, zeptal se autora a prelozil..... nic sem neuceloval ani nekombinoval, tak jak to bylo tak sem to prelozil, resp prvni pulku, ale na druhou se chystam
ad Příspěvek č. 7 a 8

něco podobnýho sem taky zkoušel, korát nemam fotky když to kvetlo, ohejbal sem jí aby nebyla vidět vodnaproti z bytofky
Klamath
jo jo ale tohle je cely pohromade.....
jinak FIM sem mohl taky vynechat a premejslel sem o stejny veci, ale porad se najdou lidi co se ptaj jak se to dela...... takze jich asi neni dost.
Jinak neni to muj clanek a ja sem jen prekladal. A prislo by mi nevkusny neco vynechat...


...dekuji za kladne i zaporne ohlasy. jeste chystam druhou pulku a ta je venovana dalsim technikam. je fakt, ze je tu toho plno, ale ne vzdy se vysvetluje proc se to tak deje. prijde mi ze kodiak to vysvetlil tak aby to pochopil kazdej PROC se deje to co se deje. to je dost dulezity. osobne si myslim, ze kdyz uz neco delam mel bych vedet proc to tak funguje..........
navic informaci neni nikdy dost...... lepsi mit to tu 3x nez vubec
Klamath
First i would like to say many thanks to guy who let me trasnlate this (his) excellent traid.
It was originally posted by Kodiak at https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=115377
So Kodiat : THANX A LOT and i appriciate that. Its honor to translate it under your name .

Then this tread is too long so ill do 2 epizodes. This is the second one.

Dal bych se chtel omluvit za pravopisne chyby a nesrozumitelnosti vznikle pri prekladani. Neco sem musel hledat ve slovniku, takze preklad nemusi byt zpravny.S necim jsem si nevedel rady a mozna by se mohli zapojit i dalsi a poslat mi v pm opravy chyb . uvedu je na seznam spoluprekladatelu . Jeste bych zapomnel na hacky a carky. Protoze nepisu vsema deseti a trvalo by mi to s diakritikou moc dlouho, psal sem je pouze tam, kde sem si myslel, ze by mohlo vzniknout nedorozumeni .
A v neposledni rade pravopisny hrubky.... lol ja nikdy neumel cesky
Klamath
Scrogging

Scrogging nebo take Screen of Green (plocha zeleně) znamena sit prez rostliny a nechat je tim prorust. To vam usnadni separovat rostoucich vrchu, takze zaberou cely prostor mistnosti. Sit vam take zaruci podporu. Kvetouci sisky mohou byt obcas moc tezke a sit pomuze vetvim lepe snaset napor vahy. Sit take odstranuje potrebu hlucnych vetraku, pouzivane na zesileni stonku pomoci vlnoveho efeketu. Osobne sem nikdy nepouzil vetraky, diky limitovanemu prostoru.

Vetsinou trenuji rostliny do 3 mesicu, nez prepnu, coz znamena ze maji silne stonky a jsou celkem velike. Ackoli mohou byt rosliny drzeny velmi nizko, muj cil je vypestovat velke a kerovite rostliny, ktere mohou vyprodukovat maximalni mnozstvi sisek. Odmenou za dlouhy vegetativni rust jsou silne a zdrave rostliny s hojnosti palicek.

Snazim se drzet konopi pomoci ve stejne vysce,ale obcas je to nemozna, hlavne kdyz pestuju oboji – indiku a sativu ve stejny cas. Jedna se musi prizpusobit podle rostliny a podle delky vetvi do rohu mistnosti, obcas jedina moznost je zavazat vetve horizontalne, takze odpocivaji na siti scrog. Toto muze byt divne pro rostliny rostouci vertikalne a daleko od sisky.

Zakladni ideal je , ze trenink by mel byt kompletni v case kdy rostlina zacina kvest a prorusta skr sit. Obcas je druhy scrog nezbytny pro vyssi casti a dalsi podpora pro neseni vahy.

Jsou zde take ruzne metody pokud jde o Scrogging, nekdo nakloni sit, takze je jedna strana vyse, nez ta druha. Toto poskytuje lepsi plochu pro sisky.
Klamath
Sea of Green

Sea fo green (more zelene) nebo SOG je metoda pestovani mnoztvi mensich rostlin namisto par velkych. Mensi rostliny dozraji rychleji a v mensim case nez velke a sklizen muze zacit, kdyz dalsi jeste dozravaji. Tento zpusob je take skvely pro lidi, kteri se snazi dostat co nejvice ze sveho maleho grow boxu.

Dvakrat takovy pocet rostin s polovicni velikosti, ktery zaplni cely prostor 2x rychleji, takze muzete sklizet skoro 2 casteji.

Ackoli je SOG vice styl pestovani nez aktualni technika, ktera by mohla byt aplikovana ve jmenu zvyseni vynosu.Stale bych chtel zminit ze tato metoda pestovani v spravnych podminkach vlastne zvetsi sklizen. Je to presny opak pestovani par vetsichrostlin ve stejnem arealu, jedna rostlina na ctverecni stopu (30,5x30,5) je dobre pravidlo jak si osahat SOG.

Rostliny by mely rust prirodne, zadny topping, pokud pouzivate tuto metodu napad je sklizet pouze hlavni vetve a topping zmari tento plan. SOG rostliny nepotrebuji zadny trenink jakykoly pokus o trenovani je pouze spomali v kvetu a oddali sklizen. Je pravdepodobne lepsi vyplnit cely mozny prostor maximalnim mnoztvi rostlin. LST traning muze byt nezbytny pokud mensi rostli nynejsou schopne vyplnit cely prostor.

Na SOG pestovani muze byt take pouzit SROGGING.V takovem pripade se stane vas pest opravdu efektivni, vsechny nove rostliny by mely byt klony ze stejne matky. To znamena ze vsechny male rostliny porostou stejne, coz je dulezite pro provadeni teto techniky.

Ackoli neni potrebyn zadny topping nebo trenink, pokudpestujete SOG, ale zatrihavani novych vetvi, nebo fan listu, specialne nizsich, se stavaji nutnosti a musi se provade vej menu kazdeho maleho kousku prostoru pocitajiciho se prio sklizni. Odstranovanim nadbytku fan listu, ktere by jinak branily palickam, SOG pestitel zvysi svuj vynos. SOG je velke mnoztvi rostlin v relativne malem prostoru, a nutnost zastrihat spodni listi se stava nutnosti. Po vsem cim sme si prosli je stedra sklizen a mnoho ruznych druhu pestovani aplikovanych u ruznych druhu pestiren.
Klamath
Monster Cropping

Monstrer cropping nebo take kveteni clonu je dalsi metoda pestovani, ktere byla venovana moje pozornost, prinesena clenem ICmagu JWS, ktery byl tak hodny a poskytl obrazky pro cast teto prirucky. Tato metoda zahrnuje odebirani klonu z kvetoucich rostlin a nutici je k zakoreneni a nasledne i re-veg, co eventualne vede k velmi kerovitym rostlinam a skvelemu mnozsti novych vetvi. Pojmenoval sem tuto techniku monster cropping (monstrozni vynos), protoze to je presne to co dostanete, opravdu monstrozni rostliny, ale take protoze tato metoda byla predstavena clenem greenmoster714. Sebral vsechny kredity growerovi jmenem Federal, za obeveni teto techniky.

Odebirani klonu z kvetouci rostliny jde proti vsemu co bylo kdy receno o klonovani kanabisu a muze byt trosku matouci zpocatku, ale veda vpozadi teto techniky a dobry vynos vypovida sve.

Zacnete odebirat klony z rostliny ktera je 21 dni ve kvetove fazi. 21 den vypadaj jako nejlepsi cas, ale muzete odebirat take v pozdejsich fazich s tim stejnym vysledkem. Z nizsich vetvi se lepe dela klon, dokud nezdrevnati stonek, take rychleji zakoreni nez rizek z hlavni vetve. Presunte novy rez do sklenice s vodou a nehcte je sednout na chvilku a ujistete se, ze se nedostal zadny vzduch do vaskularniho systemu behem manipulace s rizkem, to by mohlo byt fatalni pro vasi novou rostlinu. Rez vedte sikmo na stonek , to zvetsi plochu pro vodu a pravdepodobne i nutricni absorbci, zalezi na metode klonovani, kterou pouzivate. Osobne jsem shledal vhodne pouzit maly hydroponicky setup nebo klonovaci bubler (propagation bubler), toto je zdaleka nejlepsi zpusob na klonovani Kanabisu.Klonovani zde dake rozebirat nebudu.

Na obrazku vidite, jak klon z kvetouci rostliny byl umisten do klonovaciho bubleru pro re-vegging a zakoreneni. To take znamena, ze budete muset umistit klon pod svetlo 18/6, 20/4 nebo dokonce 24/0 (svetlo/tma). Klony nepotrebuji silne svetlo, takze CFL jim bude uplne v pohode stacit. Muzete odstranit nejake sisky pro pomoc rostline vratit se zpet do vegetativniho cyklu, ale vrsek rostliny nechte byt.
Klamath
Klonu zabere par tydnu zapustit koreny, nektere nikdy nezakoreni. Takze je nejlepsi vzit velke mnozstvi klonu, pouze mit jistotu, zeaspon jeden zakoreni a vrati se zpet do vegetativni faze. Dobry napad je umistit klony do parnicku. Vysoka vlhkost zajisti, ze klon neuschne a neodumre. Ventilujte parnik kazdy den- hlavni je se ujistit, ze rostlina nebyla napadena plisni. Nezapomente, ze nejdulezitejsi je, cerstvemu rizku, zajistit dostatek cerstveho vzduchu a to je duvod proc je bubler tak efektivni ve srovnani s ostatnimy metodami.

Zpocatku mohou klony vypdat opravdu spatne, ale jakmile zakoreni, obrati se take zpet do vegetativni faze a zacnou opet rust. Jakmile jsou kolny poradne zakorenene a zacali znova rust, vyrazi s novymi nezoubkovanymi listy a brzi po to je budou nasledovat normalni listy. Mohl by byt dobry napad zacit pomalinku s treninkem. Uvazani vrchu dopomuze k vetsimu poctu sekundarnich vetvi. Muzete take zajistit zdroj tepla ze spodu na koreny, coz urychli zakorenovaci proces. Jakmile rostlina zacne znova rust, neuveritelna vetvici sila rostliny bude zjevna.
Klamath
Jak muzete videt, tato rostlina vyrostla v opravdovou potvoru :D, a to vse bez jakehokolli zastrihavani. Muzete zapomenout vse o toppingu a FIMu, jakmile rostouci klon vyrazi s novymi vetvemi a to vse sam od sebe.

Tato rostlina je ted perfetkne pripravena na SCROG nebo dokonce SOG. Jedna tato rostlina je schopna vyplnit celou SCROG sit v nulovem case. Nekolik techco rostlin pestovanych v SOG vam da skvelou sklizen.

Jsou zde dalsi vyhody, take to odstrani nutnost drzet matky. Jakmile je nova re-vegg rostlina opet na kvetu muze poskytnout dalsi klony na neustale se opakujici sklizen. Recyklovani je nejlepsi. Tato metoda muze byt zajimava pro ty co, potrebuji drzet pouze par rostlin.

Nutno poznamenat, ze tato metoda je vysoce efektivni diky silnemu vetveni ktere nasleduje. S dostatecnym treninkem a troskou trpelivosti dostanete opravdu monstrozni rostlinu a monstrozni sklizni.
Klamath
Prunning - Strihani

Pokud je rostlinam ponechan volny rust, vetsinou ma rostlina vice vetvi, nez je schopna podporovat energeticky, coz vede k velke ztrate energie na podporu sekundarnich vetvi, specialnme tech nizsich. Energii je nutne dodavat vsude, coz muze vest v extremnich pripadech k prodlouzeni kvetu. Odstranenim nekterych mene dulezitych a slabsich vetvi, muzete docilit produkce o mnoho lepsi kvality a vetsich sisek. Siska na nizsi vetvy, ktera dostava mene svetla, vetsinou konci jako “pop corn” siska, nikdy opravdu nedozraje, takze je nejlepsi je odstranit rovnou v ranem stadiu.

Stanete se investičním projektantem vasich rostlin. Pozorujte jak rostou a odstrante kazdou vetev, ktera ma dlouhe internody a kazdou vetev, ktera je vyrazne nize nez hlavni vrchol. Tyto vetve obdrzi pouze male mnozstvi svetla a take budou zazivat tezke casy v hledani cesty za svetlem (za dobre sovetlenym prostorem). Vetsinou koncim odstranenim vsech vetvi pod SCROG siti. Nechavam netknute pouze Fan listy dokud je rostlina sama neodhodi.

Kdyz dojde na odstranovani listoveho materialu, moznosti jsou dve. Nekteri odstani listy a pak jsou dalsi jako ja, kteri voli neodstranovat. Zkusil jsem obe metody a uprimne mohu rict, ze zde neni jediny pozitivni efekt pri odstranenim listu. Nezapomente, ze Fan list je primarne misto pro fotosyntezu a rostlina zde uklada prebytek energie. Odstranenim listu udelate dvojite poskozeni. Poskodite schopnost rostliny vyrabet energii a take odstranite energii naschromazdenou rostlinou pro budouci pouziti. Krome toho to nemuze byt pozorovano lidskym okem. Svetlo prochazi listim a to je duvod, proc nektere nozsi listy zustanou stale zelene. Je lepsi privazat listni smerem dolu, takze nizsi casti rostliny budou tez osvetlene, nebo alternativne uriznout pouze kus listu.

Nesmime take zapomenout na dalsi vec a to je hormonalno odezva na zraneni. To obsahuje rustovy inhibitor nazyvany jasmonicova kyselina (jasmonic acid).Cim vice odstranite, tim veci bude odezva. Je lepsi odstranovat rostline postupne material, nez to provest najednou. Tento hormon take hraje roli v regulovani tvaru trichromu, a je to pravdepodobne duvot proc trocha stresu vede k zvetseni potence rostliny. Kazdopadne je zde rozdil mezi stresem a mucenim, zdrava rostlina vzdy zplodi vetsi mnozstvi kvetu, nez rostlina zmrzacena.

Protoze vetsina fotosynteticke aktivity je v fan listech, kvety jako takove nepotrebuji svetlo. Jinymi slovy kvety jsou aktivovany svetlem, jakmile svetlo dosahne uzliny, ale energie je vyrabena v listech a transportovana do kvetu. To je duvod proc SCROG prijde vhod. Muzete uvazat listi a diky tomu poskytnout vice svetla dosahnout na kvety a zadna energie neni ztracena.

Obcas nemate jinou moznost nez odstranit nejakou cast rostliny ve jmenu vynosu. Vse zavisi, nejake rostliny reaguji na dobre na rozumne zastrihavani, ale obecne bych vam chtel poradit odstranovat co nejmene jsou zde vyhodnejusi metody, nez odstranovat listi. Pravidsla se trosku meni kdyz prichazi na SOG, jelikos ze jou rostliny prilis blizko u sebe.

Myslim ze nejlepsi rada je pozorovat vase rostliny poradne a prizpusobit vase techniky a grow style podle potreb vasich kytek.

Nic neni na pevno jakmile prichazi k pestovani.

Kazdy grow room je jiny a take kazda odruda Kanabisu je jina. Ve zkutecnosti kazda rostina je jina takze budete muset zjistit co je nejlepsi pro vas a vase osazenstvo. Doufam, ze tento navod vam dal obecne informace jake metody jsou a jak je aplikovat v praxi pro lepsi sklizen

Happy growing

EDIT : Korektura by : Apartman :D
Ono
citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers


dobrý info...ale nejvíce by mě zajímalo jak píšeš nahoře třeba o kali mist - že nemá ráda tyhle věci sem se už přesvědčil sám. jaký ještě modely nemusí zastřihávání? respective u kterých modelů tím snížíte paradoxně výnos? nevěděli byste?


Ahoj. Kali Mist rastie krásne bez zaštipnutia, sama si spraví viac centrálnych vrcholov. Keď tak o tom premýšľam, Kali Mist je asi jedna z najlepších odrôd, ktoré som mal tú česť spoznať. Proste je fakt parádna.:leaf:

SSH (ako píše AEROMAN) sa veľmi hodí na SoG.

Serious Seeds píšu o Chronicu, že nemá rád zastrihnutie, ale moja skúsenosť je iná - neprekáža mu to a spraví viac centrálnych šišiek. Napriek tomu zastrihnutie nepotrebuje, pretože sa veľmi pekne vetví sám, a potom je problém s prehustenými vnútrami rastlín. Nespozoroval som však rozdiel vo výnosnosti.

Mountain Jam - tu zaštipnúť aj odporúčam, aj nie. Zabrzdenie som nepozoroval, naopak - zastrihnuté rastliny viac pili a poskytli väčší výnos.

S.A.G.E. - pri ňom nemám dobrú skúsenosť so zastrihnutím, resp. viac sa mu páčil prirodzený rast s jedným centrálom.

Jack Herer, Jack Flash - zastrihnutie znášajú dobre.

GSW - radšej nechať centrálnu šišku.

Ak ma ešte niečo napadne, doplním.:)
Klamath
Green house seeds Big bang- nebrani se zastrihnuti
vsechny auto - flower - nezastrihavat
citace:
Původní příspěvek od Ono


Ahoj. Kali Mist rastie krásne bez zaštipnutia, sama si spraví viac centrálnych vrcholov. Keď tak o tom premýšľam, Kali Mist je asi jedna z najlepších odrôd, ktoré som mal tú česť spoznať. Proste je fakt parádna.:leaf:

SSH (ako píše AEROMAN) sa veľmi hodí na SoG.

Serious Seeds píšu o Chronicu, že nemá rád zastrihnutie, ale moja skúsenosť je iná - neprekáža mu to a spraví viac centrálnych šišiek. Napriek tomu zastrihnutie nepotrebuje, pretože sa veľmi pekne vetví sám, a potom je problém s prehustenými vnútrami rastlín. Nespozoroval som však rozdiel vo výnosnosti.

Mountain Jam - tu zaštipnúť aj odporúčam, aj nie. Zabrzdenie som nepozoroval, naopak - zastrihnuté rastliny viac pili a poskytli väčší výnos.

S.A.G.E. - pri ňom nemám dobrú skúsenosť so zastrihnutím, resp. viac sa mu páčil prirodzený rast s jedným centrálom.

Jack Herer, Jack Flash - zastrihnutie znášajú dobre.

GSW - radšej nechať centrálnu šišku.

Ak ma ešte niečo napadne, doplním.:)


Tak to je co člověk to jiná zkušenost..Mě např.SSH na záštip reagoval parádně,krásný větvení a zachování celkem velkých paliček,souhlasím s Chronikem,že raděj nezaštipovat,nebo ne moc,ten střed kytky je pak fakt hustá džungle a mě se s nárůstem vrcholků znatelně zmenšily šišky a o něco i výnos..Chronik,nezaštípnutej, je podle mě super na SOG,jedna centrální šiška vedle druhý..
Ono
Dal som na radu matkára a SSH som nezaštipol. Lenže matkár dobre pozná genetiku, tak dá odporúčanie, aké považuje za vhodné. Osobne by som ho zaštipol, ale iba ak by som nešiel SoG. Pre prípadný bush ho zastrihnúť odporúčam, pretože je škoda, aby svetlo svietilo iba na 1 centrál, pričom SSH by ich zvládol určite viac.
Klamath
Dekuji panove a damy. To je presne proc sem to prekladal, protoze se mi to libilo a myslel sem, ze se taky bude libit :D
A vsen dekuju za K+

myslim, ze mod to presune az na to narazi :D. prvni cast taky presunuli
smrk
Ahoj, přidám taky osobní zkušenost. Předpěstovanou rostlinu, cca 4 patra s dobře vyvinutým kořenovým balem, sázím hlouběji do země..tzn, 2patra včetně listů zahrnu pod zem, asi půl metru. Záleží pochopitelně na stáří a vzrůstu. Rostlina pak získává stabilitu (proti větru na podzim) a vyvoláme u ní sekundární větvění, kdy sama začne tvořit i bez zaštipování boční výhony. Stříhám standardně na "dvojku",nemá cenu se traumatizovat "fim"technikou, to pro ty, kteří začínají. Obecně sativy se k zaštipování staví zdrženlivěji, ale jde to. Tímto způsobem docílíš nízkých keřů a vyšší výnos. Výhony se snažím ještě táhnout směrem k zemi (někdo ohýbá, já jen roztahuji do šířky). Rostlina začne ihned reagovat, trošku se to blíží hřížení, pokud ji tzv přeštípám, prostříhávám slabší výhony, aby kytka měla optimální rovnováhu-kořeny-koruna a všechny květy měly dobrý oslunění, defakto jako u vína. Někde o tom perfektně psal Carlos..mýslím s jeho blueberry pěstované na zahradě. Přeju hodně štěstí
hlavolampolska
uprimne na vynos.... se da pouzit ruzne zpusoby..ja napriklad nepouzivam nic krome Big Budd...a par krat to zastipnout ...a ohejbani..neco jako sitka...ale kytka si drzi sama sebe.... ale ucel svedci prostredkum ...a pedevsim podle schopnosti...ale dobra vec je ohejbat ....palicky do stran od centrlaniho stonku podel ktereho rostou.... to tady sem jeste necetl...zkuste...
Kokono
Pekne spracovany prehlad Klamath,

predsalen mam otazocku. Pises, ze:
"Jsou zde dalsi vyhody, take to odstrani nutnost drzet matky. Jakmile je nova re-vegg rostlina opet na kvetu muze poskytnout dalsi klony na neustale se opakujici sklizen. Recyklovani je nejlepsi. Tato metoda muze byt zajimava pro ty co, potrebuji drzet pouze par rostlin."

Tiez ma to hned napadlo, no skusali ste to niekto? Lebo tiez ma napadlo, ze viacnasobnym klonovanim genetika degraduje. Klony z klonov su vacsinou o poznanie horsie ako klony z maminy. A to by malo platit aj pri re-veggu ci sa mylim?

Inak to vetvenie je brutal.
Klamath
Ahoj. no ja sem to nezkousel, ale cetl sem to stejny, ze klon z klonu z klonu nema stejnej vynos jako puvodni matka. rozhodne jednou to urcite opakovat muzes to urcite nebude takovej problem pokud jedes ze semen. mozna by si to mohl udelat i 2x po sobe ale donekonecna to urcite nejde

jinak vsem dekuju za kladny ohlasy a sem rad, ze se libi.
myemi
jo chlape máš vtom pravdu.nedávno jsem si přivezl klony chronika a byli trošičku nakvetly.říkám si žadnej problem ne!ale pak mi to začalo dělat to samí co je na obrázku v příspěvku číslo 5 tak sem se trošku zhrozil co to je?!!ale tedka cca po 13 dnech se to začíná větvit jak svina.sice sou menší než třeba rusáci co mám ale zato hafec novejch větviček,takže sem zvědavej jak to dopadne ale myslim si že to bude morda:-)
G.M.O.
Zdravím.
Hodně by mě zajímalo co by se stalo kdyby...
Představte si že máte kasickou indoor skříň a normálně si pěstujete...
Ve 30 dni květu by se květníky přišroubovaly k podlaze. A hlína by se přikryla pokličkou tak, aby se při otočení kytky vzhůru nohama nevysypala... připravený box by se otočil vzhuru nohama, tak že podlaha by ted byla strop, kytky jsou přišroubované vzhuru nohama, lampa svítí zdola. prostě by to bylo otočené.. Nikde jsem nic takového neviděl. Kytičky by nemuseli překonávat přitažlivost země a vše by mohlo krásně stékat rovnou do paliček... Myslím že to není úplná blbost co si o tom myslíte? Bohužel nemám možnosti na to abych tento pokus vyzkoušel. Velice mě zajímají vaše názory. Děkuji
citace:
Původní příspěvek od G.M.O.
Zdravím.
Hodně by mě zajímalo co by se stalo kdyby...
Představte si že máte kasickou indoor skříň a normálně si pěstujete...
Ve 30 dni květu by se květníky přišroubovaly k podlaze. A hlína by se přikryla pokličkou tak, aby se při otočení kytky vzhůru nohama nevysypala... připravený box by se otočil vzhuru nohama, tak že podlaha by ted byla strop, kytky jsou přišroubované vzhuru nohama, lampa svítí zdola. prostě by to bylo otočené.. Nikde jsem nic takového neviděl. Kytičky by nemuseli překonávat přitažlivost země a vše by mohlo krásně stékat rovnou do paliček... Myslím že to není úplná blbost co si o tom myslíte? Bohužel nemám možnosti na to abych tento pokus vyzkoušel. Velice mě zajímají vaše názory. Děkuji


http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=21592
alpa
ten Monster Cropping zni opravdu zajimave az pomalu zacinam premyslet o nakem mensim bublavem systemu:Da zajimalo by me co by na to bylo lepsi sativa ci indica hmmmmmmmmmmm ?
Klamath
indika. to je kerik sam o sobe. sativa je spis jeden hlavni stonek. (stale se mi pletou, ale potrebujes proste ten druh co je mensi a vetvi se sam od sebe. tam bych rekl ze to bude efektivni.)
:X
G.M.O.
super překlad. Mám letos venku 2x shivu a pár chroniců pěstované technikou monster cropping a mohu říct že to jede nehorázně, na shivě ohromné množství větví a chronici jsou ještě malincí sotva zakořenily paličky jsem ostříhal a co tam zbylo tak se přeměńuje na lístky a snad se rozjedou tak jako shivy.Jinak řízky jsem měl zapíchané v kokose s hlínou v květináčích venku(bez pařníků bez stimulátorů)
a všechny se chytly.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od dokktor
a nebylo by vhodné to spojit obojí nad čáru? http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=49013


Uz se stalo , Hlava
hydromann
dost dobre cteniiii
hopin
zdravím
parádní thread zase jsem se přiučil něco nového :)
Tak pokud pěstujete na balkoně (menší panelákové a bytové balkony)
je nutnost proti okolí a práskačskému oku nebo i bengám udělat několik omezení pro kytku
patří tam zaštípnutí vrcholu (u mě se osvědčilo až 6-7 patro)
a od začátku patra (v podobě listů ) v momentě kdy tam jsou už centimetrové větve pod listy tyto listy na patře utrhnout nechat s listy max 2-3 horní patra
kytku to sice přibrzdí ale spodní patra zesílí a časem se může hlavní stonek na nich opět zaštípnout(jsou to první obrázky na této diskuzi)
kytka ať už sativka nebo indika pojedou spíš do krásného keře kolem jednoho metru což je pro malý balkon ideální výška , s vysazením někde kolem května na balkon(v červnu už předpěstované) toť mé 4 leté postřehy z balkonu.
jamall
citace:
Původní příspěvek od Kokono
Pekne spracovany prehlad Klamath,

predsalen mam otazocku. Pises, ze:
"Jsou zde dalsi vyhody, take to odstrani nutnost drzet matky. Jakmile je nova re-vegg rostlina opet na kvetu muze poskytnout dalsi klony na neustale se opakujici sklizen. Recyklovani je nejlepsi. Tato metoda muze byt zajimava pro ty co, potrebuji drzet pouze par rostlin."

Tiez ma to hned napadlo, no skusali ste to niekto? Lebo tiez ma napadlo, ze viacnasobnym klonovanim genetika degraduje. Klony z klonov su vacsinou o poznanie horsie ako klony z maminy. A to by malo platit aj pri re-veggu ci sa mylim?

Inak to vetvenie je brutal.



na tohle tema sem diskutoval s majitelem Hydro advanced a ten mi rekl ze se da urcite delat klon z klonu tak asi 10 kol a pak zacne dochazet k degeneraci.
Peace and grow more weed!
Klamath
tak ja bych chtel pridat nejaky expy. ak 47 od serious seeds super se vetvi a vubec nepotrebuje zastrihnout.

dal je tu Nothern lights od hlavy taky skvele se vetvi a netreba vubec zastrihavat

EDIT : pridavam foto z pokusu.
jde o monster cropping a rizky sem z matek odebiral ve 23 dnu kvetu,
pote sem je uvedl z5 do rustu.
Klamath
.
Sticky
otazecka .... s tim Supercroppingem da se to nějak zkazit ?? kdybs byl tak hodný a předal nějaké osobní zkušenosti byl bych ti moc vděčný :) a K+ je jasná věc úžasný čtení a hodně moc zajímaví a určitě i užitečný ... :)
peace :)
Klamath
faktem je, ze ta kytka ma vic vetvi. nijak extra sem to neporovnaval. hodil sem dve co vidis na foto ven a musel sem je pekne rpsomikavat, protoze to byl hroznej balik vetvi.....
D.T.S.
citace:
Původní příspěvek od Kokono
Pekne spracovany prehlad Klamath,

predsalen mam otazocku. Pises, ze:
"Jsou zde dalsi vyhody, take to odstrani nutnost drzet matky. Jakmile je nova re-vegg rostlina opet na kvetu muze poskytnout dalsi klony na neustale se opakujici sklizen. Recyklovani je nejlepsi. Tato metoda muze byt zajimava pro ty co, potrebuji drzet pouze par rostlin."

Tiez ma to hned napadlo, no skusali ste to niekto? Lebo tiez ma napadlo, ze viacnasobnym klonovanim genetika degraduje. Klony z klonov su vacsinou o poznanie horsie ako klony z maminy. A to by malo platit aj pri re-veggu ci sa mylim?

Inak to vetvenie je brutal.


Já se zabývám klonováním klonů už dlouho a můžu vám potvrdit se 100% jistotou že klon z klonu je vždy o cca 30% slabší než jeho předchůdce. 1.Klon z matky-super, 2.klon z klonu- nižší výnos ale ještě se vyplatí, 3.klon z klonu z klonu- téměř k ničemu, pokud nemáme nic jinýho tak stačí ale výnos lehce nadpoloviční oproti č.1
Jen aby bylo jasno xD
amper
Děkuji moc, je to "Idioten sicher"! Nebo-li "blbuvzdorné"!
A díky za čas, který tomu Klamath věnoval.
alpa
citace:
Původní příspěvek od D.T.S.


Já se zabývám klonováním klonů už dlouho a můžu vám potvrdit se 100% jistotou že klon z klonu je vždy o cca 30% slabší než jeho předchůdce.


ne to neni pravda
Klamath
Rad sem to udelal. byla to zabava a navic sem se neco naucil. rad se podelim o jakekolli zkusenosti. jinak klon z klonu jsem taky zkousel, a muzu rict ze rozdil sem nevidel, ale poporavde nejak extra sem to nezkoumal. navic do kytek leju TML od bio novy coz by melo radikalne odstranovat stres
Otázka:

Keď chcem trochu posíliť vedľajšie vrcholy, môžem odrezať vrch rastline aj teraz? 03.08. ? Este asi nekvitnú ale už mi ukázali pohlavie. Bude to mat vôbec zmysel?
citace:
Původní příspěvek od capcar
Otázka:

Keď chcem trochu posíliť vedľajšie vrcholy, môžem odrezať vrch rastline aj teraz? 03.08. ? Este asi nekvitnú ale už mi ukázali pohlavie. Bude to mat vôbec zmysel?


Spíše než vrchol prořež nejspodnější větve. Zvýšit výnos vrcholů postranních větví na úkor centrály se mi zdá býti nesmysl.
Klamath
urco, orezal bych spodni vetve, ted uz urcite nezastrihavat
filipec
super thread, zasloužená karma :)
já osobně používám zaštipování a různý druhy ohýbání a vázání
teď poprvý zkoušim odstraňovat listy, nad kterýma rostou nový větvičky, prej to urychlí jejich růst, tak snad je to dobrej nápad :)
Iwannagethigh
Čau, když říznu do stonku třeba skalpelem a poškodím ho (tedy jak xylem a phloem), obnoví se jako u supercropingu nebo je to jiný druh zranění než při skřípnutí?

Dík za odpověď
Rákosníček
citace:
Původní příspěvek od Iwannagethigh
Čau, když říznu do stonku třeba skalpelem a poškodím ho (tedy jak xylem a phloem), obnoví se jako u supercropingu nebo je to jiný druh zranění než při skřípnutí?

Dík za odpověď


zdravím, jak přesně myslíš to říznutí do stonku? xylém a floém tvoří cévní svazky, takže masivnější poškození nebude úplně v pořádku :D pokud vít tak při supercroopingu buď ohýbáš nebo zalamuješ, ale nikdy ne tak natvrdo aby došlo k úplnýmu přerušení těch svazků... jasně kytka většinou zvládně i skoro úplně ulomenej stonek, ale žádoucí to moc neni
bruno.kudrna
Zdravím
Dělal sem super cropping u sebe ve skleníku sou to dva dny.
U jedné kytky sem to asi přehnal a do stonku se udělala díra.Kytka zatím vypadá dobře je přivázaná aby neležela ale roste.
Neměl bych to místo nějak ošetřit třeba štěpařským voskem nebo tak??Máte někdo podobnou zkušenosst??
Zdárek:sun:
Rákosníček
citace:
Původní příspěvek od bruno.kudrna
Zdravím
Dělal sem super cropping u sebe ve skleníku sou to dva dny.
U jedné kytky sem to asi přehnal a do stonku se udělala díra.Kytka zatím vypadá dobře je přivázaná aby neležela ale roste.
Neměl bych to místo nějak ošetřit třeba štěpařským voskem nebo tak??Máte někdo podobnou zkušenosst??
Zdárek:sun:


pokud máš ten vosk, tak ho určitě použij, to poškozený místo může bejt pomyslná vstupní brána pro různý nemoci, plísně a podobně

jinak jestli ti ten stonek prasknul podélně při tom ohnutí, tak by taky nebylo na škodu ho ovázat a přitisknout tak ty části k sobě, kytku to zpevní a s trochou štěstí to i sroste
bruno.kudrna
Zdravím
Jo vosk mám a použiju,to místo obvážu asi obvazem aby to taky trochu větralo.Uvidíme no zatím díky.
Zdárek:sun:
Piestik
Zdravím. Chcel by som sa spýtať ku tomu strihaniu. Mám rastliny (femky) vysoké 70-80cm krasne zdravé a majú 8 poschodí. Môžem ich už teraz zastrihnuť ak chcem ich výšku obmedzit na 150-170cm ? Alebo mám počkať kým budú mať cez meter... niekto kto s tým máte skúsenosť, že o kolko by sa potom ešte vytiahla a pod. či postačí fim strih alebo to budem musieť viacnásobne zastrihnuť ten vrch aby ostala tá požadovaná výška
Ďakujem za rady
wShark
U takhle velký holčiny bych už možná ani nestříhal.. Hezky bych jí přivázal k zemi ať vyšle ke slunci postraní větve.. Jestli jich máš víc, tak zkus jednu střihnout a druhou ohnout, pak sám uvidíš u čeho je lepší výnos.. ;-)

Jinak už to je měsíc, tak jak jsi to vyřešil..?
bruno.kudrna
Zdravím
A co takhle lollipopping.Máte někdo zkušenosti,info?? Díky.
Zdárek:sun:
Mitch Buchannon
Zdravím tě. Lollipoping je vlastně oholení stonku tj. ustřihnutí spodních nepotřebných větví, aby rostlina zbytečně nevyživovala spodky a všechny živiny dala do tvorby vrcholků. Tady máš odkaz https://www.youtube.com/watch?v=zTl9F7Ne3SI. Lollipoping je jenom nový název pro už dávno objevené ;) Jestli jsem to pochopil špatně, tak mě opravte! :)
honesss
Dobrá práce!
PaBlo
Zdravím groweři potřebuju poradit se zvýšením výnosu tyhle holky jsou tak 50 cm vysoké a mají se dobře nikdy jsem nestřihal ale letos chci abych zvysil vynos a lepe se to prosvetlilo,tak myslíte že už je na čase nebo ještě počkat? Mám je venku tak měsíc.
PaBlo
Zdravím groweři potřebuju poradit se zvýšením výnosu tyhle holky jsou tak 50 cm vysoké a mají se dobře nikdy jsem nestřihal ale letos chci abych zvysil vynos a lepe se to prosvetlilo,tak myslíte že už je na čase stihnout vršek nebo ještě počkat? Mám je venku tak měsíc.
2echy
Zdar!Za mě klidně můžeš.Budeš mít víc pevnějších větví..Teda pokud nejde o automat..
PaBlo
Čau, dik za reakci. Tohle konkrétně je exodus cheese od grenhouseseeds feminizovana normální kytka. Někdo rikal ze až bude vysoká po kolena a to už je, prý se potom trochu zpomalí ale pak to zase dožene takže můžu vzít vrsek, tomu se říká topping myslím ne?
2echy
Hele,ani ti nevim,jak se tomu říká..Včera jsem si téma na rychlo pročítal,ale moc si názvy nepamatuju :-)
Já u venkovek zaštipuju asi ve stejnou dobu jako to máš ty.Aby měla aspoň 4 patra,ono se to pak pěkně zakošatí a neni z toho přes 2m strom,kterej se mi často na podzim při nejakym větru polámal.Určo se to na chvilku zabrzdí,ale máš hoodně času,takže vklidu..Ať to roste!!
PaBlo
Takže se na to chysstam ted ve středu při novolunním až měsíc začne dorůstat tak to po záladu slunce střihnu. Budu se snažit dat vědět jak to odopadlo. Dík za radu.
PaBlo
Začínám být čím dál víc než nervózní když mám zaštipnout už dnes:-D vždycky jsem se bál že to bude velký zásah. Je pravda že zaštipnuti zvýší vynos? Nebo to může být i naopak?
Pítr90
Čau, konopí je plevel, štípnutí není nic, co by nerozdychalo, vůbec se toho neboj 😉 po zaštípnutí ti začnou růst spodnější větve, při použití nějaké další techniky, např. ohýbání můžeš dosáhnout více vrcholových palic namísto jedné+spodky 😉 pokud bys neohýval, tak budeš mít vrcholy 2, ty můžeš zas po čase zaštípnout a budeš mít 4. Já se tedy přikláním spíš k té první možnosti. Prostě ohnout ty dvě větve skoro až k zemi a všechny jejich malé větve vyrostou nahoru 😉
Ať se daří 😉
PaBlo
Dik za reakci pitr90 tohle mi dost pomohlo a tak jsem se na to vrhnul. Už jsem vykonal zaštipnuti s dobrým pocitem a s úsměvem, ale při jednom fouknul vytr a dopadlo to takhle, vzal jsem i ten druhý vyhonek, co myslíte vzít to ještě o patro níž nebo nechat jak je a do země to sama? Je to 7patro.
Pítr90
Jak chceš 😉 kytka tak jako tak pozná, že ji vršek chybí a da energii do ostatních. Tak buď budeš mít vrcholy hned 3, nebo pokud se ti takto kytka nelíbí, tak ji klidně ještě o jedno patro vem 😉
PaBlo
Musel jsem drahoušky pro dnešek opustit a když to budu napravovat za tři dny udělal bych ji velký šok ne? V tomhle případě nechat jak je? Jasně že chci aby byli hezké a taky aby udrželi svoji tíhu časem. Ale snad to zmaknou i takhle ne?
PaBlo
Nevím jestli to sem patří ale když jsme v tom tak jde taky o to že spodní větve leží na zemi, budou se sice snazit dohnat ten vrch ale nevím kam budou chtít jít takže možná budou muset pryč nebo co s tím?
PaBlo
Čau groweři nechal jsem to zajít až takhle daleko a nevím co pryč od spodu kolik od stovku oholit abych zvýšil vynos. Fotil jsem dnes na rychlo ve velkém horku.
PaBlo
Jak zvýšit vynos? Nevim, uvytam každý názor.
PaBlo
Foto
otoxy
Děkuji za překlady.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma