Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
1. INDOOR - 250W by dareba - Klikni zde pro originální téma
dareba
Zdarec. Takze jsem se rozhodl, ze si taky zalozim topic o mem prvnim growu. Pestirna ma jen uplne nejzakladnejsi prvky, prtoze na hodne veci nezbyly penize (to se budu snazit napravit do meho dalsiho growu).
Takze tady je moje sestava:
-
Skrin: 57cm (š) x 57cm (h) x 120 - 130cm (v) - vylepena bilou folii z g shopu
-
Svetlo: 250W sodik (jedu pod kvetovou vybojkou ve fazi rustu, protoze rustovou vybojku se mi podarilo zku*vit)
-
Substrat: Plagron grow mix s perlitem
-
Osazenstvo (za rezy dekuji clenovi "(: ozárek :)": 2x Skunk 1 (meli byt 3, ale jeden rez neprezil prevoz), 4x Mazar, 4x Chornic (je ale mozne, ze jeden Mazar a Chronic pujdou pryc, protoze je nemam kam davat - kdyz jsem kupoval rezy, tak misto objednanych 9ti jsem jich dostal rovnou 13 a nemam na ne misto)
-
Ofuk, Odtah, Pritah: Takze na ofuk mam jeden 12V PC vetrak, na odtah taky jeden 12V PC vetrak (ale ten je vetsi a poustim do nej 14V, tim padem jede pres jeho maximum a teplotu dokaze udrzet dole) a pritah mam pasivni
-
Zvlhcovacka: neni - snazim se vlhkost udrzet rozprasovacem (na zacatku jsem udelal chybu, ze jsem rozprasoval primo na kytky a ty se spalily, tak snad se z toho dostanou - ted uz se snazim rozprasovat pouze na steny boxu)
-
Ph metr, EC metr, vlhkomer a teplomer zatim nemam (v nejblizsi dobe se budu snazit koupit aspon ten teplomer), takze nemuzu namerit vubec nic... Zalejvam odstatou vodou z vodovodu a teplota se drzi celkem nizko bych rekl...
-
Pachovej filtr: neni - nezbyly penize... holt budu muset hodne vetrat
-
Hnojit budu az v kvetu, nejspis alga bloomem.

Fota budou snad vecer. No uvidim. Zatim je to 4. ty den na rustu 18/6
Pokud mate nejake otazky, ptejte se. Rady a konstruktivni kritiku uvitam, ale nadavky NE.
Seky
Darebo Darebo no nazdar. box mi pripadne dost malinkej na 250. myslis ze vetracek stavenej na 12 V ti bude dlouho snaset 14? Rek bych ze se ti za nedlouho vysere. a kam chces narvat 13 kytek? i tech 9 je moc, to aby si je mel v pul litrovych kvetinaccich a zitra prepinal. a tyky si porid aspon ten teplomer nebo ho vem nekde z baraku ne. nebo nemate nikde zadny? Ten vlhkomer by jeste pockal, vlhkost uz stejne asi moc neporesis, ale aspon ten teplomer si sezen. jo a meris necim ph vody? Nevim kdy mas v planu prepinat, ale nehnojit v rustu je chyba. ten substrat je ale asi predhnojenej co? tak na 2-4 tydny? to by ti teoreticky mohlo stacit.
tak zatim a nezapomen na foto
Hlavne kdyz uz mas hlinu od Plagronu taxi od Plagronu kup i hnojiva a PH nemusis vice mene resit.
dareba
Zdar. Hele tech 9 kytek je akorat bych rekl... mam tam 5x 5,7L kvetinace a jeste 4 mensi (cca 4 litry maj)... teplomer mame venkovni ale prichycenej napevno, takze ho nemuzu vzit bohuzel... pojedu ho koupit snad pristi tyden... substrat doufam predhnojenej je, protoze za cca 2-3 tydny bych chtel prepnout na kvet a pak az zacal s hnojenim - do te doby musi kytky vydrzet s zivinama ze substratu...
a fotky budou k veceru (az vypnu svetlo - coz by melo byt v 18:00)
Lupus
darebo
ten substrat je predhnojene ale hnojenim /kdyz do toho hned nebudes sypat max davky/ nic nezkazis, spis kytky vic povali :)

jinak ty PC vetracky, mno svuj nazor sem ti na to rikal uz nekolikrat, mezaxial z aukra a budes naprosto spokojen

vlhkomer neni zas tak akutni
teplomer je treba :)

su zvedav na fotky ;)

at to roste :punk:
Bostik1
Ahoj copak si udelal s MH vybojkou ? ;)
Jo a jeste sem koukal, ze si rikal ze rozprasovanim na kytky si je spalil, to se mi nejak nezda, kdyz ji postrikas poradne, tak je cela mokra a nevidim duvodu proc by se mela spalit, mas nejaky foto ?
Uz sem tu sice cet, ze kdyz se ti udela kapka na listu, tak to funguje jako lupa, ale taky sem tu cet, ze ohnisko ty kapky je daleko za listem, takze ji to spalit nemuze a to mi zni dost logicky.
Bostik1
Jo a jeste me napada k tomu hnojivu, ja sem v prvnim kole hnojil jen na kvet biobizz bloom a ke konci mi holky zezloutly, protoze nemeli dost dusiku, ja nevim kolik ma plagron alga bloom dusiku, ale asi ne moc, takze na to bych si taky dal pozor ;)
Bostik1
Nechci tady psat kraviny, ale stejne si myslim ze je to blbost, tak mala kapka se za chvilku vypari, nechce se mi verit, ze to ten list spali, ale abych prispel, tak az se mi dneska rozsviti lampa vyberu obetniho beranka a vyzkousim to na nem ;)
A taky si myslim, ze ofuk a teplo v boxu to jeste podpori(vyparovani)
dareba
ani se neptej... proste jsem zapojil svetlo a jelo tak pul hodinky, pak mi doslo, ze ho mam dat do rozdvojky a pichnout do prudluzky, abych mel dalsi zasuvky pro odtah, ofuk a lampicku (stolni, kterou mam u postele), tak jsem to vypl a zapl a proste jsem ji tak dom*dal... udelal se na ni nejakej zlutej flek a uz nenaskocila... bohuzel se o tom ve faq ani nikde jinde nepise, takze jsem se musel poucit z vlastni chyby, az kdyz jsem ji udelal... a to, ze tim rozprasovacem palim listy mi rikali zdejsi lidi na chatu (tusim ze to byl lupus a celler, coz jsou zkuseni groweri)... kazdopadne od te doby se tomu snazim vyvarovat... teplomer koupim snad pristi tyden... a jak jsem sliboval, tak sem nahodim taky fotky...
dareba
tady jsou fotky (a tech dvou skoro chciplejch rezu v rockwoolu, ktery nejsou zasypany v substratu si nevsimejte - jsou tam, protoze jsem je dostal navic a do budoucna s nimi nepocitam, takze pujdou pryc...)
Aktualne je to 4. DEN na rustu 18/6
Bostik1
No lampu musis pred znovuzapnutim nechat vychladnout skoda no, ale tak aspon uz to nikdy neudelas, drahy ponauceni.... ;)
dareba
citace:
Původní příspěvek od Bostik1
No lampu musis pred znovuzapnutim nechat vychladnout skoda no, ale tak aspon uz to nikdy neudelas, drahy ponauceni.... ;)

jn, hodne draha chyba... nevedel jsem o tom a nikde o tim nepisou...
Bostik1
Takze rad bych ty nase dohady okolo paleni listu kapkami vody vyresil, vcera vecer jsem nanes primerene mnozstvi vody na par listu a cekal, dnes rano jsem prisel do skrine a co sem videl ?

Nic, nic se nespalilo, proste zadna zmena listech neprobehla, bylo to cca 35cm od 400W sodiku, takze si myslim, ze slunce bylo na test dostatecny.

Mym zaverem je, ze je to jen blud zalozenej na spatny teoreticky uvaze.
Je sice pravda ze kapka vody funguje jako spojka, ale jeji ohnisko je ocividne nekde kdo vi kde a co se tyka teploty samotny kapky ?
Nemyslim si, ze teplota kapky ty vody bude vyssi nez teplota okolniho vzduchu, takze ani to nemuze zpusobit problemy.
Mytus je alespon pro me vyvracen.
;)
citace:
Původní příspěvek od Bostik1
Takze rad bych ty nase dohady okolo paleni listu kapkami vody vyresil, vcera vecer jsem nanes primerene mnozstvi vody na par listu a cekal, dnes rano jsem prisel do skrine a co sem videl ?

Nic, nic se nespalilo, proste zadna zmena listech neprobehla, bylo to cca 35cm od 400W sodiku, takze si myslim, ze slunce bylo na test dostatecny.

Mym zaverem je, ze je to jen blud zalozenej na spatny teoreticky uvaze.
Je sice pravda ze kapka vody funguje jako spojka, ale jeji ohnisko je ocividne nekde kdo vi kde a co se tyka teploty samotny kapky ?
Nemyslim si, ze teplota kapky ty vody bude vyssi nez teplota okolniho vzduchu, takze ani to nemuze zpusobit problemy.
Mytus je alespon pro me vyvracen.
;)


Tak takhle snadno to nevyresis :D ze se to tobe nespalilo muze byt jen nahoda, protoze myslim, ze vsichni vi, ze uz jim to ty listy nekolikrat spalilo. A hlavne jde o to, ze kdyz to nastrikas na noc, tak ti to tam vydrzi, udela se na listu takovej povlak a neodpari se to.
Bostik1
Tak ja nevim no driv sem na kytky strikal jak divej, protoze sem nemel zvlhcovacku a nikdy skutecne nikdy se mi nespalili a ani ted fakt nevim, jak jinak to vyzkouset, nez ze na to nastrikas vodu tak jako ja, ja tvrdim, ze je to blbost, proste se to vypari a tim pribeh kapky konci ;)
Kdyby to tak bylo, tak po desti v prirode by nastal strasnej mazec spousta popalenejch kytek, nevim mozna sem divnej, ale me se tahle teorie o paleni nikdy nepotvrdila a nebo mam nejakou zazracnou auru ktera problemy odhani :D
Jak na noc ? Ja sem jim to tam nastrikal chvili po zapnuti lampy to je jen moje noc jinak je to jejich den mame to s holkama prohozeny ja delam deni a oni nocni.
No to je prave chyba...protoze ty jim nastrikas postrik a do 30 minut se ti vypari a kytky si z nej vemou co? HOVNO :D kdyz jim to striknes na noc tak to na nich zaschne a udela se na nich takovej potah a chrani je a vyzivuje, mluvim treba o Phytaminu a taky mluvim o dni a noci kytek. Ja teda nevim, ale u outdooru to podle me plati dvojnasob, jednou sem rano zalil v lete jahody a matka me zje*ala ze se spaly a taky ze se spalily.
Bostik1
No ja na kytky nikdy nic nestrikam krome vody, takze nedokazu v tomhle slouzit, jahod je mi samozrejme lito :D a pokud rikas ze se jahody spalili, tak pocitam, ze to tak skutecne bylo proto se o tomhle prit nechci (a byla to jen voda ?), ja proste jen rikam kdyz to nastrikas vodou pod lampou, tak se nespali, zkus to taky a rekni mi jestli se ti to spalilo. Me ne a z toho usuzuju proc nekomu jinymu jo kdyz udela to samy co ja ???
...to nevidíte nikdo že je to přehnojené jak sviň,některé to už nedaj,podle stavu tipuju,že maj z kořenů sračku.
O tom jestli světlo vypálí díru do listu se tady bavíte zcestně,ono záleží co na to září a jak je lampa vysoko,250W ti propálí tak akorát hovno,taková šestikoule 20 cm nad lístky ti vypálí i druhou díru doprdele.
Všechny ty kytky pořádně propláchni,tak 5 litru upravené na PH 6,0.
A doufej že se ti některé podaří zachránit.
Ten klon mimo zeminu v rožku toho květníku tam máš na co?
Proč jsi ty spálené,suché listy ještě neotrhal,tak tam budeš mít ještě listovou plíseň.Ta houba se šíří pěkně rychle.
GL...
No Simor to nandal :D je fakt ze jsme se Bostik
vibec nebavili o sile lampy :D

Simor: prehnojene kdyz tam nedal ani kapku hnojiva?
dareba
ja prave nevim co to mas s prehnojenim - ja nehnojim vubec... mozna je ta puda uz od zacatku hodne riznuta, fakt nevim, kazdopadne nebudu trhat jediny listy na kytce - zadny jiny nema a hlavne to postihuje jen mensi plochy listu,n takze doufam, ze se z toho kytky jeste dostanou... koreny maji silne dost... vecer, az vypnu lampu zase budou fota
jak vis, ze maji silny koreny? jaky mas Ph? a pokud nevis ani teplotu, muzeme jen hadat, ta teplota je fakt dulezita...teplomer stoji aspon obycejnej 30Kc
dareba
ja vim, pro ten teplomer zajedu nejblizsich par dnech... jinak koreny jsou silny - jednu kytku jsem prave chtel vyndat a to bych ji musel znad z toho kvetinace vyrvat heverem jak tam ta svine drzi... a nechapu, proc se me furt dokola ptate na Ph, kdyz uz jsem nekoliktrat psal, ze Ph metr nemam a zalejvam vodou z vodovodu odstatou 24 hodin
Seky
Teda ty tomu davas, takhle je trapit
dareba
Tady mate fotky... u prvni fotky jsem nafotil rizek i s korenama (ten rizek jsem z kvetinace vyndal, aby se tam zas tam moc neuchytil v půdě, ale zase jsem ho nechtel nechavat jen v rockwoolu - ty 2 rizky pujdou k dalsimu growerovi, protoze ja na ne nemam misto - dostal jsem jich par navic)

Zatim je to 5. DEN na rustu 18/6

zatim me furt jeste trápí ty nazloutlý mista na listech, snad se to casem spravi... ted budou holky chvilku bez vody, protoze to muze byt zpusobeno prelitim, coz si nemyslim, protoze jsem je urcite neprelival... no uvidime, snad se vzchopi... mozna to muze byt jeste zpusobeno stresem z prevozu... hnojit zacnu az v kvetu - tipuju nekdy za 14 dni, tak do te doby mi muzete doporucit nejaky hnojivo a davkovani, abych zas neco nepo*ral...kazdopadne uvitam vase rady, nazory a kritiku... pokud mate nejake otazky ptejte se...
dareba
citace:
Původní příspěvek od Seky
Teda ty tomu davas, takhle je trapit


rekni mi neco, cim je trapim, budu se snazit to napravit...
nechápu zacpaný díry v těch květináčích...je dost možný že kořeny sice nepustěj ale i tak maj prostředí na hovno ... jestli máš zacpanej odtok aspon z poloviny nebo co to tam dělá tak bych začal tady...kořeny maj možná víc vody než chcou ...
potom - ty vršky vypadaj přesvíceně až doslova jako žhehnutý - takže zvednout lampu ...
a kolikrát pomůže přesadit . to bys mohl...
vodu si hlídej ... ph taky ...

tyvole taky se dívám že je máš zasazený dost na hovno ... dej je hlouběji ...
půdu udržuj vzdušnou - prohmatej květináč tak celkově , "okopej" hlínu a neznič kořeny

...až se zvednou tak zkus pohnojit - žlutý spodní listy maj málo dusíku (at už kvůli ph nebo přelití s neodtýkáním nebo proč)...z hlíny tahaj první řekněme 4 týdny ...pokud neliješ vodu tak aby vytýkala hodně...

a pak bys nemusel mít problém...
good luck
Seky
jen podle toho jak si psal jak tam ta svine drzi, to si ji musel asi hodne rvat chuderu. ty nevis jak se vyndavaji rostlinky z kvetinacu? Vsechny je mas plastovy, tak staci lehce promacknout kraje, popripade i dno chytit rostlinku co nejniz za stonek a krasne ji vytahnes i s korenovym systemem. Takhle ji aspon skontrolujes koreny, ale proboha nekontroluj je kazdej den. Jen kdyz je presazujes. toť vše
dareba
RespectFlowers: diky za kvalitni nazor a radu - zasadim kytky hloubeji a svetlo dam trochu výš (i kdyz je podle me dostatecne vysoko)

Seky: to byla prvni kytka, kterou jsem zatim vyndal z půdy, protoze jsem nechtel, aby se tam nejak silneji uchytila, takze radit mi: "proboha nekontroluj je kazdej den" je trosku od veci...

kazdopadne dalsi fotky budou snad zitra...
Ph vody z kouhoutku je nekde kolem 7 coz neni nejvhodnejsi, doporucuju alespon kapky ze zverimexu za 100,- a kyselinou fosforecnou za 90,- s minimalnim davkovanim snizovat. V kvetu bych pouzil asi Plagron Alga Bloom nebo BioBizz BioBloom. S tim Plagronem od tech 2ml a zvedat az po nejakejch 5ml/1l nekdo dava i vic u nekoho jsme cetl snad 20ml :eek: ale to si myslim, ze je moc...to sam uvidis, kolik kytky zvladnou, klidne tech 5ml muzes o neco prekrocit. U toho BioBizzu zacit na 1ml a zvedat az taky k tem 5ml/l. Az zacnes hnojit tak ten plagron pH vody jeste zveda, takze to budes muset nejak resit, protoze pH kolem 7,5 - 8 uz je docela zly
dareba
rtakze kyselina fosforecna by to mela snizovat to Ph?
Seky
k. fosforecna v kvetu a dusicna v rustu ph -
ham.pavel
sříkám je taky,teda samo až zajde sluníčko a taky sed mi nic nepálí
Už na chatu jsem ti psal že to máš přelité a přehnojené. Proč?
Přes ty zaslepené květníky ti nevyteče co by mělo a kořeny ti uhnívají v té přesolené sračce.
Už to chápeš nebo to chceš napsat s většíma mezerama.
Simor fajn, ma to prelity ale jak to myslis s tim prehnojenim? vzdyt tam jeste zadny hnojiva nedal a ze by Grow mix od Plagronu byl prehnojeny?
citace:
Původní příspěvek od ticisac
Simor fajn, ma to prelity ale jak to myslis s tim prehnojenim? vzdyt tam jeste zadny hnojiva nedal a ze by Grow mix od Plagronu byl prehnojeny?


Hošani,nastudujte si laskavě někde jak kořeny v hlíně přijímají živiny.
Hlína obsahuje humus,který se tím jak to zaleješ rozpouští.
To co při přelití vyteče do podmisek má největší koncentraci,nevšimli jste si nikdy,bílé barvy na uschlé podmisce???
A kam mu to asi vyteče,když má ty díry zaslepené??

Při každém zalití se uvolní,rozpustí část z "tuhého "hnojiva a ta je vstřebána kořeny,to co vyteče ven by se mělo vysát,alespoň ať tam ten květník neplave.
jak moc máš předhnojenou hlínu,ti dá větší počet zalití bez přídavného přihnojování,čím víc proleješ do podmisek,počet takových zalití si krátíš,páč toho víc vyplavíš ven.

a znova kurwa - když to nemá kama vytéct,tak co se asi stane???


na obrázku se podívej jak má vypadat zdravá kytka,myslím 3tí den na růstu:
Pálí na to 4koule a taky je to postříkaný

..no a jestli to ještě někomu není jasné tak to mi je fakt líto,víc pro imbecila to sepsat nešlo... :frog:
dareba
Ty kvetniky nejsou zaslepeny uplne, je tam misto aby to odteklo a to dost velky... delas, jako by kazda molekula vody mela byt o velikosti kamene a nevesla se to ty diry, kterou jsem mimochodem lehce zmensil, aby tamtudy nepropadavalo hnojivo... OK ja ty diry rozlepim, ale pochybuju, ze to bude mit efekt, protoze kdyz si sahnu dolu, tak to tam je jen lehce vlhky, tim padem ani nema co odtekat, protoze to neprelivam a davam si na to pozor
dareba
Takze je za mnou dalsi den - aktualne 6. den na RUSTU 16/8

Ty kytky se pomalu zotavujou, zluty fleky na listech jsou mensi a postihuji uz jen nektere rostliny... davam tomu tak tyden a budou zotaveny uplne... jinak 2 kytky jsem zastrihl FIM metodou, ale radeji jsem to zkousel jen na tech dvou (nikdy predtim jsem to nedelal, takze jsem to nechtel pos*at kompletne vsechno, i kdyz si myslim, ze se mi to povedlo). Vysledky uvidim pozdeji, vsechno potom nafoptim a dam vedet... jinak nehnojim vubec a od vcerejska byly bez zalivky (jen jsem lehce pokropil pudu rozprasovackou, ale ne moc, protoze chci dodrzet ty faze voda/sucho, ktery by ta rostlina mela mit)

A zde jsou fotky:
1. fotka - Mazar
2. fotka - Mazar
3. fotka - 2x Skunk 1
4. fotka - komplet vsech 9 kytek (ty rezy, ktery jsem mel navic uz si vzal Bostik, tak snad mu to nechcipne - lepsi mu je dat za symbolickou cenu nez je vyhodit)

fotky maji horsi kvalitu - omlouvam se, fotim to mobilem
-
Budu rad za pripominky, nazory, rady a rad zodpovim na vsechny vase otazky...
slepecC
proč svítíš 16/8? a ne 18/6

nikde nevidím žádný ofuk kytek...

řešíš nějak pH vody?
dareba
preklep - svitim samozrejme 18/6, jen se mi nejak prohodily cisla... ofuk na fotce neni videt, protoze je trochu výš - az u stinidla
Ph neresim - nemam jak merit...
slepecC
aha to pak jo, ale s tím Ph by jsi měl něco řešit, aspoň podle těch levných testru, ikdyž je to dojeb ale aspoň něco

nechť se daří budu sledovat dal..
dareba
Tak prave sleduju kytky a muzu rict, ze s tema nazloutlejma flekama uz se to lepsi - listy chytaji zdravou zelenou barvu... k veceru nahodim fota az vypnu lampu a taky dneska pojedu pro teplomer, tak zmerim teploty...
dareba
Takze jsem prave prijel domu s teplomerem a sel jsem zmerit hodnoty... Sotva jsem dal teplomer do boxu, tak uz rtuť ukazovala neuveritelnych 37- 38°C! Fakt z toho nechapu ani trosku... ta teplota se mi zda nizsi... nejdriv jsem myslel, ze je teplomer nejakej rozbitej, ze je to blbost, ale asi neni... teplomer je polozenej ve vysce kvetinace (respektive na nem)... i pres to se vsak kytky celkem dobre zotavuji, mizi zluta mista na listech a pekne mi rostou... davam jim jeste tak tyden - 10 dni a pak prepnu na kvet a zacnu hnojit... no jeste uvidim... kazdopadne ta teplota mi vyrazila dech... az k veceru vypnu lampu, tak nahodim nove a kvalitnejsi fotky (ted kdyz to fotim, tak se mi pres fotky delaji ty cerne cary kuli te vybojce)

1. fotka - teplomer, ktery ukazuje neco kolem 38°C
2. fotka - cely box i lampa, abyste videli, ze je dost vysoko
3. fotka - kytky (muzete si vsimnout, kde lezi teplomer - neni ani zdaleka u vrcholku a ukazuje takovy extremy)
4. fotka - kytky podruhe

kazdopadne jsem celkem prukopnik... jestli se mi s takovejma tropickejma teplotama podari sklidit, tak prepisu dejiny celeho groweru a teplotni laťku nasadim kurevsky vysoko a ukazu tak vsem, ze i v extremnich vedrech kytka dokaze rust

ani mi nemusite psat, co je spatne - je mi to jasne... proste odtah - na pi*u, pasivni nasavani - na pi*u a ofuk - na pi*u... nejsou finance, takze kytky budou muset tenhle grow prezit a do druheho kola uz koupim nejakej klipsnak a kvalitnejsi odtah... mozna stary odtahovy vetrak dam jako pritah...
slepecC
ou tak ta teplota je pěkně vysoko, s tím by se něco mělo dělat!! zvýšit vlhkost tím snížíš i teplotu lehce(nádoby s vodou + mokrý ručník na stínidlo)

jinak svuj první grow jsem měl stejný problem s teplotama jak ty ikdyž nešli mi až k 38°C a je to hodně znát na sklizni, + ještě bych se bál svilušek jestli máš nízkou vlhkost a vysoké teploty...
dareba
s tou vlhkosti se toho bez zvlhcovacky moc delat neda... snazim se to kropit kazdou hodinu... a jelikoz to vydava celkem hluk ty vetraky (mam to hnd u postele), tak me to treba jednou nebo dvakrat za noc probudi, takze vstanu a pokropim je i pres noc.. na stinidlo dam nejakej hadr nebo rucnik jak jsi mi poradil...
hele s tou revoluci o tropickej teplotach bych malinko brzdil :D protoze tobe se to nejspis podari dopestit, ale ze sklidis pod 250W na dva speky uz je vec druha...
nerikam, ze ti to preju, preju kazdymu aspon g/w ale proste takhle to funguje...
to ze te tva skrin budi a vstanes a pokropis je to je teda neco, to bych kvuli pesteni neobětoval. Ale ode mě máš K+ za snahu a snad to dojde ke zdarnemu konci...
dareba
Po vypnuti lampy pridavam dalsi foto...
7. DEN RUST - 18/6

1. fotka - komplet vsech 9 kytek
2. fotka - Skunk 1
3. fotka - Mazar
4. fotka - Mazar
5. fotka - Chronic

nevim proc, ale ty zluty mista na listech postihujou jen Chronicy a celkove jsou ty Chronic vsechny nejaky opozdeny a slabsi... asi nemaj rady to teplo a jsou narocnejsi na udrzbu a pestovani celkove... priste uz je nevemu, ale zato Mazar a Skunk 1 jedou celkem pekne (i kdyz jeden Skunk 1 neprezil prevoz bohuzel...)

Budu rad za nazory, rady, pripominky a konstruktivni kritiku...
dareba
citace:
Původní příspěvek od ticisac
hele s tou revoluci o tropickej teplotach bych malinko brzdil :D protoze tobe se to nejspis podari dopestit, ale ze sklidis pod 250W na dva speky uz je vec druha...
nerikam, ze ti to preju, preju kazdymu aspon g/w ale proste takhle to funguje...
to ze te tva skrin budi a vstanes a pokropis je to je teda neco, to bych kvuli pesteni neobětoval. Ale ode mě máš K+ za snahu a snad to dojde ke zdarnemu konci...


no uvidim... teplo se budu snazit regulovat tak, ze budu casteji vetrat pokoj a snad sklidim alespon 100g - to je muj cil... pod 250W by to v mejch podminkach snad i slo... potom do dalsiho growu bych uz sel s lepsi vybavou... kazdopadne diky za K+
domino
čus dám ti 1 radu kup zvlhčovačku umne to taky vypadalo v pohode a najednou znice ho nic strikani rozprasovačem nestačilo listi se mi skroutilo a s peknych řezum mám koštata polovicni.tech 600kč te nezabije a mas po starostech.jak mas tu posledno fotku tak neco takovyho mi to zaclo delat nahornich listech a behem par dni bylo vsechno v haji
hele dareba chce za tyden prepinat, nema uz cenu na tohle kolo kupovat zvlhcovacku, da se jet i bez ni, ale je to velmi dobra pomucka :)
s tema 100g bych byl trochu pesimistictejsi, protoze to vypadalo, ze hodne trpely, ale jeste je spousta casu na delani nejakych zaveru...kazdopadne ti preju vic :)
dareba
Snad uz se do kvetu vzpamatujou a az prepnu, tak uz je budu ládovat hnojivem (nejspis plagron bloom at zachovam znacku)... zvlhcovacka stoji 600 a jak ty rikas, je to dobra investice - urcite ji koupim, ale ne na tenhle grow - proste tech 600 kč nemam... to, co mi zbylo pujde do hnojiv... no doufam, ze to dopadne mnohem lip, nez jak to vypada ted... ale vim, ze az rano pujdu do skoly, tak necham otevrenou ventilacku a snad to uchladim... sice budu mit v pokoji kosu jak svine, ale kdyz uz kuli nim behem noci 2x vstavam, tak tohle me nezabije :)
Seky
Ty jim teda pritapis. Vis co by ti pomohlo krom te ventilacky? aktivni pritah. a co ten velkej na odtah jede ti na 14V? Jeden pc vetrak na pritah, jeden na odtah a 250ku musis uchladit. Ja to tak mam a rozdil v pokoji a ve skrini je max 4 stupne. Takhle jim tam topit prece nemuzes celou dobu. jestli maji stalou teplotu bez ventilacky, kterou ted v zime nemas otevrenou porad 38 stupnu, tak to je fakt moc. Na kolik ti to ta ventilacka stahne? Nevim jak mas ten pritah udelany, ale jestli tam mas vetsi diru, tak tam prdni jeste jeden vetrak a teplotu nemusis resit. a muzes zas resit jiny veci
domino
tak na ten tyden ty zvlhčovačku nema cenu no.ja jsem tet nato dojel.kytky mi seshly takže sem je musel ostřihat.a snad uz bude vse ok.jinak taky kupuju 250 sodik na květ a ventilator meaxial se cetl že je dobry.nevim estli bych skrin 60 na 60 uchladil jen pc a jeste kdyz vy mistnosti mam 24stpnu
320D
Zajimalo by me, jak stara je znacna cast mistnich groweru, kdyz "tech 600,- psorte nemaj"...? 15? 16? To uz asi ne, ja uz pak i vydelaval...
citace:
Původní příspěvek od 320D
Zajimalo by me, jak stara je znacna cast mistnich groweru, kdyz "tech 600,- psorte nemaj"...? 15? 16? To uz asi ne, ja uz pak i vydelaval...


tak uplne stejna vec me napadla :D ale zase nadruhou stranu, v dnesni dobe, kdyz mas zaplatit najem, energie (v nasem oboru draha zalezitost :D) pak se musim najist, benzin atd. Ja ted uz problemy s financema nemam, ale jako driv bych si sakra rozmyslel jestli si poridim zvlhcovacku za 600
dareba
no nemam stalej prijem a vsechno co jsem mel, jsem uz narval do pestirny... potom jeste kupovat hnojiva a proste tech 600 navic ted nemam... ale na druhej gorw uz snad budou... mimochodem dneska nekdy v 03:30 rano kdyz jsem vstaval, sel na ne kouknout a pokropit je, tak jsem si vsiml, ze teplomer ukazoval 40 °C - kytky ale zacinaji pekne rust a nevypada to, ze by jim to nejak extra vadilo... za necelou hodinu vypnu lampu, nafotim a nahazu fotky...
dareba
takze dneska dalsi update... 8. DEN na rustu - 18/6
1. fotka - vsechny kytky i s popiskama
2. fotka - Chronic
3. fotka - Chornic
4. fotka - Mazar
5. fotka - Skunk 1
dareba
takze dneska dalsi update... 8. DEN na rustu - 18/6
1. fotka - vsechny kytky i s popiskama
2. fotka - Chronic
3. fotka - Chornic
4. fotka - Mazar
5. fotka - Skunk 1

jinak je vse pri starem, nic se nemenilo... od vcerejska jsou na suchu, tak dneska v noci az budu zapinat lampu, tak jim trochu naleju at mi nechcipnou...
dareba
dalsi fotky...
Dareba ty si blazen :D ty vstavas kvuli roseni i zapinani lampy? :D nerikaji ti neco spinaci hodiny? jako jedna vec objetovat cas kytkam a druha je si omezovat zivot...jako tohle je fakt extrem
dareba
k cemu spinaci hodiny, kdyz si to muzu zapinat a vypinat sam :)
Seky
citace:
Původní příspěvek od dareba
k cemu spinaci hodiny, kdyz si to muzu zapinat a vypinat sam :)


Vis proc? prave aby si to sam zapinat a vypinat nemusel. Navic je riziko ze na to treba zopomenes nebo zrovna nebudes doma a co pak? bedes je akorat stresovat. a dodrzujes aspon presnou periodu?
dareba
Doma jsem ted porad a kdyztak o tom vi moje sestra i otec, takze neni problem jim rict... a nezapominam na to nikdy - to snad ani nejde... periodu dodrzuju 18 hodin svetlo a 6 hodin tma na minutu presne...
Seky
jo to vim ze na to nende zapomenout, ale kazdej den v presne danou hodinu zapinat a vypinat lampu by mi mohlo... a jeste kvuli tomu stavat.No ale treba ti to kyti vrati. jo a byt tebou udelal bych neco s tou vysokou teplotou. myslis ze ti budou dlouho snaset takovy vedra?
dareba
ja myslim ze jestli tu teplotu snasely doted, tak je to za tyden nezahubí... snad se dozijou kvetu, ale myslim si, ze se nemam ceho bat...
Seky
no hele ja bych rek ze casem budes mit problemy a stejne to budes muset resit. 40 je fakt extrem, ale je to tvuj grow a premlouvat te nebudu ze jo
slepecC
ty jo i bez spínacích hodin? kámo no to je už moc punkový grow....

nic proti ale tak kdyby jsi studoval pořádně grower než si to rozjel mohlo ti dojít i s tou teplotou, že to neuchladíš = že si měl pěkně počkat až si vychytáš skříň

40°C - ehm víš o tom že nemáš ve skříni tropické rostliny? extrem už pomaluje když je vystavuješ lehce teplotám nad 30°C ale jak už jdeš ke 40°C??? se zkus po známých zeptat na nějaký lepší odtah + přítah a ještě bych ti poradil vyřezat do stínidla díru a natáhnout od díry k odtahu flexo rouru a hned ti klesne teplota, investice do 100kč nebo nějak tak, spínačky mechanické taky stojí par kaček a myslím jak se poptáš po známých taky seženeš...

neber to na lehkou váhu
slepecC...
dareba
update... 9. den na rustu, 18/6

-

-

-

- . - . - . - . - . -
dareba
10. DEN na rustu, 18/6
-
-
-
-

uvitam jakekoliv rady, otazky a podobne...
dareba
-
-
-
-
dalsi foto...

-
-
-
-
dareba
kazdopadne jsem si diky tomuhle growu udelal nazor na Chronic - priste uz je nebudu brat... asi jsou narocnejsi na pestovani nez jiny druhy... ty chronicy jsou proste strasne opozdeny a oproti ostatnim mensi... naopak oba dva skunky 1 jedou pekne a i mazarove krasne rostou - nejlip z tech tri druhu...
slepecC
naročnější :D... se divíš při takovýhle podmínkách? :)

dej na mou radu viz výše, s tím odtahem
dareba
jde o to, ze ostatni kytky rostou dobre oproti tem chronicum... asi jsou nachylnejsi na teploty a ph, ktere bohuzel nemuzu zkontrolovat
ZivyKvet
tomuto vravis ze rastu dobre?:D za 9 dni rastu som prepinal:) a to ze maju tie moje keriky aspon 50cm:D toto by som uz asi hodil za psom tieto kvetinky a poobhlidal sa po vacsom boxe a silnejsom odtahu + ofuku....

pozri sa tiez idem pod 250HPS ale poviem ti ze mam jeden vetrak 120m/h (odtah) a pritah (80m/h) plus klipsa na ofuk a trosku vetsi rozmer pestirne a mam to problem uchladit na 28* a to pri plnom vykone vsetkych ventilatorov.... a vidim ze ani tych 28-29 nieje bohvimco..... a ty je proste trapis pri pustnych horucavach.....

moj zaver z tohto celeho znie, vyhodit aj s crepnikami poridit nove rezi zvacsit priestor a pustit sa do toho naplno.....

inak ti holky ukazu zada a ty budes smutny....

jo a gratulujem si k 200 prispevkom:D
dareba
po 9. dnu jsi prepinal? hmm borec, ale beztak ti nahodily kvety az tak za tyden, takze jsi docilil max toho, ze jsi jim predcasne vzal 6 hodin svetla... sice tu machrujes jak jsi mel behem tydne dzungli, ale ja holt nemam tolik vybaveni a ted do toho nebudu vrazet uz zadny prachy - to az po growu... a delat ted predcasne zavery mi prijde o nicem... radit mi, abych vyhodil kytky? proc bych to ku*va delal?
WERD
ZivyKvet to přehnal:D....ale souhlasím že radši bych o měsíc dýl šetřil a ladit skříňku než za pochodu řešit ,předělávat a dodělávat za pochodu.taky podle toho ty chudáci vypadaj.Chápu že se někdo snaží vypěstovat s investicí 500kč ale podle toho výsledky vypadaj.
A to vstávání k zapínání lampy je masakr:D
citace:
Původní příspěvek od dareba
beztak ti nahodily kvety az tak za tyden, takze jsi docilil max toho, ze jsi jim predcasne vzal 6 hodin svetla...


:D :D
...prosím vysvětlit
citace:
Původní příspěvek od dareba
hmm borec, ale beztak ti nahodily kvety az tak za tyden, takze jsi docilil max toho, ze jsi jim predcasne vzal 6 hodin svetla...


tohle jsem taky nejak nepobral...ma to nejakej hlubsi smysl, kterej mi unikl?
ZivyKvet
citace:
Původní příspěvek od SIMOR


:D :D
...prosím vysvětlit

Jo taky bych si to vypocul!...:-) na co sa tu hras? Hele jestli budes mat tie chudatka na 40 c vedrech tak ti uschnu za rastu:-)
dareba
kdyz nevyzrale kytky hodi na kvetovou fazi driv nez by mel, tak mu stejne ty palicky hned nenaskacou, jen tim opozdi rust (protoze jim veme 6 hodin svetla) a potom za nejak cas az vyrostou, tak teprve zacnou tvorit palice... pochybuju, ze jsi mlade kytky, ktere jeste rostly prepl a hned do tydne jsi tam mel palice... beztak ti jeste ten tyden rostly pod 12 hodinovym svetlem nez presly do kvetovy faze... a to je vse, co jsem k tom,u chtel rict (pokud to nekdo pochopil jinak - jeho problem)... jinak teploty drzim ve dne kolem 26-27°C (staci otvirat ventilacku a dost se to ochladi) a kytky nevypadaji, ze by mely uschnout... a ten chronic mi proste nejak neroste... treba oproti mazarovi je 3-4x mensi... ja jen doufam, ze se rozjede... i pres vase rady typu: "zabal to, vyhod z okna cely box i s kytkama a zacni setrit na neco poradnyho" fakt seru... je mi jedno ze jste takovy hateri a nedokazete motivovat... kytky zatim vypadaji v pohode, fota nahodim vecer... kazdopadne si vasich rad vazim, ale z financnich duvodu jsou pro me v tomto kole k nicemu... ja vim kde delam chyby, ale nemam moc moznosti na to, abych je napravil... zda se mi, ze se na me vetsina lidi diva skrrz prsty jen proto, ze jsem do toho ze zacatku nenarval 10 000 a zatim nemam zadny vysledky... kazdpadne jste mi do prvniho growu moc motivace nedali (snad jen Lupus a Bostik1)...

[admin edit]
odstraneno machrovani, ktere sem nepatri...
dareba
citace:
Původní příspěvek od Moje
bež tvl ke zdi a práskni do ní hlavou,třeba se ti rozsvítí! jestli máš alespoň trochu soudnosti už se tady neukážeš:mad:

mas pravdu, po tomhle growu uz me tu asi neuvidite... clovek se snazi pochlubit, dostat nejakou radu a vy ho tu jen vypicujete... mate asi strasne spatnou naladu a berete to strasne vazne, vsechny vase posty jsou v negativnim duchu a cloveku to nedodava motivaci... cekal jsem spis neco jako: " hele ty jsi tady asi novej, takze hele - chyby mas tam a tam a tam, takze se to snaz napravit jak jen to pujde... preju ti peknej grow" a misto toho tady ctu neco jako: " woe pico co to je za sracku to cele hod z wokna pyco tady mas cervenou karmu na cestu a tahni"
slepecC
hej dareba: dostat nějakou radu? a ty jsi dal na nějakou radu co ti tu groweři dali???

jinak tež jsme svuj první grow jel ve špatných podmínkáách, ale ikdyž jsme byl bez peněz snažil jsem se to řešit zapochodu jakkoli, ty to neřešíš nijak nedal jsi na žádnou radu a jen tu vyřváváš
ZivyKvet
Prečo robíš z komára somara jasne ti hovoríme že buď stiahni teplotu alebo sa na to vyser... Že ty to už berieš z pohľadu čistého ega tak si ho pekne nalesti a reportuj ďalej... Darebo darebo postav sa k tomu ako chlap a nejed tu do mna aj tak vies o nakvetani hovno tak ma nemusis cvicit kolko toho viem ja! Na to tu nehrajem...
Stary smah odysiel nahradi ho dareba...
Mimochodom tie ws mi nakvitli za 8 dni
Edit: s tym smahom si ma predbehol:-)
dareba
citace:
Původní příspěvek od ZivyKvet
Prečo robíš z komára somara jasne ti hovoríme že buď stiahni teplotu alebo sa na to vyser... Že ty to už berieš z pohľadu čistého ega tak si ho pekne nalesti a reportuj ďalej... Darebo darebo postav sa k tomu ako chlap a nejed tu do mna aj tak vies o nakvetani hovno tak ma nemusis cvicit kolko toho viem ja! Na to tu nehrajem...
Stary smah odysiel nahradi ho dareba...
Mimochodom tie ws mi nakvitli za 8 dni
Edit: s tym smahom si ma predbehol:-)


teploty jsem snizil - ted tam mam stabilne 26-27°C ve dne a 20°C v noci - kdyby jsi poradne cetl, tak to vyctes (psal jsem to o nekolik postu vejs)... jinak tady ctu jen rady typu: "cele to vyhod" nebo "pokud do toho nevrazis aspon 10 000, tak z toho budes mit max tak na 2 jointy" a podobne - takze temahle radama se mam ridit? hm dobry no...
Seky
jak muzes mit stabilni teplotu, kdyz ji snizujes ventilackou, kterou nemas otevrenou porad. ...nebo mas?
dareba
citace:
Původní příspěvek od Seky
jak muzes mit stabilni teplotu, kdyz ji snizujes ventilackou, kterou nemas otevrenou porad. ...nebo mas?

mam ji otevrenou porad...
dareba
tady jsou fotky z moji mucirny pro kytky: 12. DEN 18/6
-
-
kvalita fotek na hovno - foceno mobilem... nj co nadelam, fotak jsem doted nepotreboval, takze jsem si ho ani neporizoval...
snad je videt alespon neco...
dareba
citace:
Původní příspěvek od Kus hoven


a pomuzou ti? si myslim ze ne. takze nevim proc se takovyma radama mas ridit


no to ja prave taky myslim ze mi nepomuzou... jenze takovyhle postu tady ctu denne dost...
WERD
nechceš radši ty mrzáky vyhodit a přepnout co už máš jakš takš narostli?ty už to stejně nedoženou.Tvůj způsob vyjadřování a vědomosti co se pěstování týče se mě vůbec nelíbí...dal bych K- ale jelikož ses konečně dostal do zelenýho pole kazit ti to nebudu:D
dareba
proc bych je vyhazoval? i kdyz jsou to mrzaci, tak tim, ze je vyhodim toho moc neziskam... ale zacinaj se rozjizdet.... a na kvet je stejne brzo...
humus flusus
Jak jsi se bavil o te ventilacce,taky to ted tak resim.....a jeste musim regulovat topeni......je to docela na prd......teplota venku silene kolisa ze dne na noc...........
citace:
Původní příspěvek od dareba
proc bych je vyhazoval? i kdyz jsou to mrzaci, tak tim, ze je vyhodim toho moc neziskam... ale zacinaj se rozjizdet.... a na kvet je stejne brzo...


získáš tím to, že ty velký budou mít více místa pro svoje paličky

a myslím, že na přeputí je to akorat, nezapomeň že máš jenom 250W
dareba
ty kytky jsou jeste strasne nizky... i ta nejvetsi nevyrostla zatim ani do 1/3 boxu... sice v kvetu jeste porostou, ale ja bych jim dal jeste tak 3 dny... naplanoval jsem to predtim na cca 14dni, ale nechci jim brat svetlo, kdyz vidim ze by se to moc nevyplatilo a necham je rust trochu vic...
slepecC
jak přepneš na květ vyletí ještě jednou tolik co jsou, možná trochu víc a ber že max efektivita 250W je 50cm , a k tomu ber jestli nemáš novou vybojku už se to tím snižuje, takže bych to do výšky ani moc netahal...
dareba
kytky ted maj 15 cm, takze kdyz se vytahnou 2x tolik, tak budou mit 30 cm (coz je malo)... 40 cm si veme lampa coz je nejakych 70 cm dohromady a stejne mi tam ubyde jeste takovych 30 cm mista, ktery by bylo nevyuzity a nevidm duvod, proc bych to misto nevyzuzil... navic jedu SoG, takze by to taky melo odpovidat - prerostla jungle zelene
dareba
hele jestli myslite, ze bych mel prepnout tak prepnu, ale vy jste mi to oduvodnili tim, ze jeste 2x tolik vyrostou - jenze ty kytky jsou zatim az moc male a i kdyby ted naraz dvojnasobne vyrostly, tak stejne nezaplni cely box... nerikam ze by to melo byt prioritou zaplnit cely box, ale nevidim duvod, proc mit mensi kytky, kdyz mam moznost aby trochu vic povyrostly a tim padem mely i vetsi palice... jestli mi to nekdo nejak kvalitne oduvodni proc prepnout, tak nevidim problem a prepnu to na kvet - aspon budu platit min za elektrinu...
320D
Nedocetl jsem posledni dve stranky, ale tipkovi "dareba" bych neporadil uz asi ani slovo. Chova se jak pica. "k cemu spinaci hodiny, kdyz si to muzu zapinat a vypinat sam"... Kde jsme?
Seky
citace:
Původní příspěvek od 320D
Nedocetl jsem posledni dve stranky, ale tipkovi "dareba" bych neporadil uz asi ani slovo. Chova se jak pica. "k cemu spinaci hodiny, kdyz si to muzu zapinat a vypinat sam"... Kde jsme?


he he a ze by mu dal jeste nekdo ze soucitu karmu?
dareba
citace:
Původní příspěvek od 320D
Nedocetl jsem posledni dve stranky, ale tipkovi "dareba" bych neporadil uz asi ani slovo. Chova se jak pica. "k cemu spinaci hodiny, kdyz si to muzu zapinat a vypinat sam"... Kde jsme?


tak drz picu a nerad demente... stejne o rady od takovych kokotu nestojim... od tebe jsem zatim nic nevidel, takze bych si i tipnul, ze pestujes nejakou no name mrdku na balkone a ted mas nervy, protoze je zima a growit out se neda...
dareba
citace:
Původní příspěvek od Kus hoven


o to vubec nejde, chtely by ze jo, ja se ti jen smeju. hodil si dobrou hlasku do placu


tak mi vysvetli, proc bych to mel prepinat? vyrostou 2x tolik ale to je i ted malo.... tvuj post mi proste nic nerekl, takze bych cekal nejakou srozumitelnou radu a ne zase nejaky post typu: "tywole pico co to tu zas meles za hovna se prober"
dareba
citace:
Původní příspěvek od Kus hoven
nic takoveho jsem ti nikdy nenapsal psat nebudu, a z toho co tu delas, hmmm myslis ze ti nekdo poradi, nevim ja urcitete ne. s TEBOU to nema cenu. spise lituju ty kytky, ze vubec takovy ignorant huli........


vis snad neco lip nez ja? treba to, ze hulim?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma