Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Sirius' first grow - 70W sodík? - Klikni zde pro originální téma
awSirius
Zdravím,

tak jsem se rozhodl, že se pokusím o první malou skříň, nechce se mi čekat do léta na outdoor a za oknem to fakt trpí. Umístim ji do baráku co je momentálně v rekonstrukci, ale je tam klid a přes zimu je vytopeno asi na 7-8°C, snad se to vytopí a bude to stačit, kdyžtak je tam pár elektrickejch přímotopů... Jsem docela omezen finančně, proto mimo vašich rad a konstruktivní kritiky bych uvítal i případné nasměrování za úsporama. :)

Našel jsem si (myslim, že tady na to někdo odkazoval) 70W sodík set za řekl bych slušnou cenu. http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...ani-rostlin-70w
A ve schématu je nakreslenej ještě kondenzátor, ale v tom setu není, jsem z toho trochu zmatenej...

Skříň sežene kámoš, přinejmenším aspoň materiál a stlučem si to sami.

Na foukání tu mám pár nepoužívanejch PC větráků, pokud bude potřeba.

Chtěl bych pěstovat v hlíně, nějakou směs dám dohromady podle FAQu, po jakejch hnojkách šáhnu to nevím, ale asi podle toho co tady po městě je k sehnání.

Koukal jsem na ScroG a dost se mi to zalíbilo, ale nevím jestli na to 70W stačí. Studoval jsem trochu i ten v/ScroG, ale popravdě jsem to moc nepobral a mám z toho strach.

Vešly by se pod tu sedmdesátku čtyři malý kyti, nebo se budou trápit?

Nikdy jsem předtím nepěstoval, teď tu mám na okně 14 dní tři kyti, ale jsou to chudinky, proto chci skříň. Nejsem žádnej velkej hulič, ale cena trávy je úděsná a výkyvy kvality taky, navíc mne to moje málo co si tu jedu strasně chytlo. FAQ jsem pročetl, stejně jako mnoho threadů tady, ale pořád tomu pořádně nerozumím. Jsem ochotnej tomu věnovat spoustu času a usílí, ale s těma financema to tak dobrý není.

Prosím vás o nějaké rady do začátku a co na to říkáte.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edit: Zpětně doplňuji přehled základních informací o growu, je to sice v threadu napsaný, ale moc přehledný to není.

První část threadu pojednává hlavně o úplnejch začátcích z noname semínek (windoor a pak bůh-snad-ví-kolika-wattová-úsporka) a o přípravách na a pro Buddhy.
První příspěvek týkající se řezů je ten, co se skrývá pod číslem 31. V tu dobu holky dorazily ke mně a šly do hlíny. Je doplněn i o první fotografie kytek.


Box - 45x60x112cm vnitřní rozměry. Homemade skříň z masivu, zadní stěna ze sololitu. Vylepena černobílou PE fólii z G-shopu.

Účastníci zájezdu - 4x Buddha

Životadárná směs - BioBizz Light-Mix v 5,7l hranatých (20 čísel hrana) květináčích. Dole keramzit jako drenáž.

Sluníčko zajišťuje 100W HPS. Na růst i na květ, ony se s tím holky nějak poperou.

Tekuté zázraky od BioBizzu, přesněji Grow 'n' Bloom. Chutnaj jim. :)

Cirkulaci vzduchu zajišťuje pasivní přítah, aktivní odtah 2x 5cm 12V PC CPU větrák, fičí slušně. Uvnitř s holkama cvičí 8cm 12V PC Case větrák, aby se tam jenom líně nepovalovaly. Všechno to samozřejmě doplňuje komínovej efekt.
WERD
Čau.No 70W není žádná sláva....když už tak 100-150W/kdyžtak se mě jeden válí doma 100W komplet sodík:D/
Určitě se daj jet 4ks pod 70W sodíčkem.Všechno je to o rozměru boxu.Na tu 70 by to chtělo cca 40*60cm.
K problému s financema:pokud chceš slušný výsledek musíš pro to něco obětovat-buď peníze nebo čas a hledat jinde než v G shopu.Ale určitě bych pořídil kvalitnější hnojivo a řezy ze začátku/ale ty bych sháněl až si postavíš pěstírničku s komplet vybavením a vyzkoušenou(teploty,vlhkost...)
Kdybys potřeboval něco vysvětlit napiš PM-rád poradím.WERD
Klamath
Czus. souhlasim s Werd :D. az na to ze i 70w je lepsi nez nic. A naprosto souhlasim poradne se porozhlidni po jinejch obchodech. do g shopu muzes jen pro inspiraci. Kazdopadne
GL 2 YA man
a at ti rostou
darxtar
HPS:
70w - 7000lm
100w - 12000lm
150w - 17000lm
250w - 35000lm
400w - 58000lm
600w - 90000lm
1000w - 130000+lm

70W - pokrytí: 35 x 35cm, efektivní dosah: 25cm
100W - pokrytí: 40 x 40cm, efektivní dosah: 30cm
150W - pokrytí: 45 x 45cm, efektivní dosah: 35cm
250W - pokrytí: 60 x 60cm, efektivní dosah: 50cm
400W - pokrytí: 1 metr c(tverec(ní, efektivní dosah: 80cm
600W - pokrytí: 120 x 120cm, efektivní dosah: 100cm
1000W - pokrytí: 150 x 150cm

Ked uz, tak 100w minimalne, ma skoro 2x taku svietivost ako 70w a rozdiel v teple a nakladoch su mizive.
ZivyKvet
zdar no paci sa mi tvoj pristup takze
-no v prvom rade si myslim ze na 4 rastlinky uz by bolo dobre dat 150W sodik to je tak ideal ale ani pod 70tkou by to zase neboli nejake chudinky.... kazdopadne ked si tak zoberies spotrebu 70+vykurovanie a 150W ktora ti to vykuri sama ten box tak by som sa tej vatsej wataze nebal... sam musim dokurovat a rasej by som to poslal do svetla tu energiu.... a urcite byt tebou tak zaexperimentujem stym vscrogom mna to tiez celkom zaujima... pc vetraciky ti stacia v takej teplote okoli v pohodicke este ich budes aj regulovat nakoniec aby si tie teploty vychytal.... kazdopadne som ochotny poradit co to pude cuuus:)
zdravim te awSirius :) musim rict ze jeste pred necelymi dvemi mesici sem na tom byl uplne stejne jako ty. Hrozne me chytlo pestovani a tez sem to tu mel na okne pripadne pod stolni lampickou.. (moje kytka mela pul metru a 3 patra :D) no bylo to hrozne... Kazdopadne sem se dostal nejak sem na grower, a hodiny a hodiny sem stravil ctenim vseho co tu je a pak sem se rozhodl si taky postavit nejakej mensi boxik. Pokud des za tema usporama, me box 120x50x40 prisel na 5000 s tim ze to neni slyset ani citit. Pocitam s tim ze se mi tech 5k hned prvni sklizen vrati. Svitim jim 125w plug and grow red, urcenou na kvet, kazdopadne sem svitil i na rust a kytkam to nevadi. Pokud budes hledat inspiraci koukni do meho topicu a treba tam neco najdes :)
At se ti to povede ;)
awSirius
Díky všem za cenný rady. :) Podle toho co říkáte teda asi sáhnu po 100/150W HPS. Pojedu jednu na růst i na květ, prej to není žádná sláva, ale dá se to, tak uvidím. Poohlédl jsem se po nějakým tom vybavení:

Mám tu jeden PC case větrák průměr 8 cm a dva 5ti centimetrový, všechno 12V tuším. Táhnou fakt pěkně, našel jsem tu na ně i nějaký zdroje, jeden dokonce regulovatelnej a myslím, že ještě jeden tu někde bude. Nevím co z toho ještě použiju, ten jeden malej je docela hlučnej, potřebuju nějak vychytat dobrej poměr teplota / výměna vzduchu / ofuk na kyti. Co jsem tak koukal na cenovky, tak je to pár stovek ušetřeno. Někde ve sklepě ještě jsou spínací hodiny a spousta takovejhle elektrickejch vymožeností, ještě od pěstování agamy, když to tak vezmu chce to to stejný, akorát to nepotřebuje hnojit a občas to škrábe a utíká. :banana:

Dnes trochu opadli mrazy, tak jsem trochu proběhl obchody a zjistil, že tu maj prd :D Takže bohužel asi budu muset všechno, co neseženu doma / u někoho známýho, objednávat.. Snad toho moc nebude.

Tohle jsem dal zatím dohromady:
- Světlo ještě nevím úplně jak to s ním bude, ale pracuje se na tom.
- Skříň od kámoše zdarma.
- 3x PC vent.
- Hafo moc 12V zdrojů.
- Spínací hodiny.
- Fólii jsem přemýšlel vzít takovou tu záchranářskou z lékárny, že prej odraz celkem slušnej a není drahá. Určitě to tu budou někde mít...
- Hlínu už nějakou mám, něco budu muset dokoupit a taky perlit.
- Hnojky nemám, ve městě jsem viděl jenom Kristalon jahůdku a pak nějaký Agro NPKáčka. Dám na rady a zkusím se poohlédnout ještě po nečem, ale myslíte, že to by to s nima kdyžtak šlo?
- Vlhkost doufám nějak vychytám, ale asi by to chtělo něco na měření PH.

Celkově to dělá něco přes tisícovku. Teď mě už nic dalšího nenepadá, takže to snad bude vše.

Box bych teda udělal 40x60x120cm a jel ScroG (ten verti je pro mne furt záhadou) na čtyři kyti se 100W (možná 150). Na netu jsem zahlídl hranatý květináče, rozměry už přesně nevím, ale bylo to něco okolo 20cm hrana? Nechce se mi to hledat / počítat. Objem 3,6 litru.

Kyti za oknem stále rostou. :) Každá úplně jinak... :D Jedna docela vysoká, děložní lístky a pak kus nad tím první normální, ale dřevnatí jí stonek?! Je taková podivná a lístky pokroucený dolů. Druhá menší, listy tmavší a ve stejný vejšce jako ty děložní. Ta třetí vypadá asi nejlíp, je snad nejmenší ze všech, má dvakrát tak velký listy jak ty ostatní a je taková světlejší. Rád bych sem pak dal nějaký foto, pár jich tu mam. Ani nevím co jsou zač, jedu tak na zkoušku, možná to je technický. Ale vyhodit je nechci, pořád jsou to živý kytky, to je raději zkusím dopěstovat takhle za oknem. Do skříně chci něco pořádnýho.

Ještě jednou všem díky. ;) Koukal jsem na vaše výtvory, pěkný to je. Trochu jsem se zase přiučil. :)

Jsem stále otevřen všem nápadům.
darxtar
ja len dodam jeden fakt, ze za tolko, co usetri na elektrine pri 18/6 usporka voci sodiku, mas automaticky splatenu usporku a zaroven vhodnejsie spektrum na rast. Plati to uz pri pouziti 85w CFL (380Kc) vs. 150w HPS, tak porozmyslaj.

Na hnojkach nesetri, na kristalon sa vyprdni a vobec, nemyslim si, ze tie kvalitnejsie organiky by boli nejake extra drahe.

http://www.growelectric.cz/bio-bizz...0-ml-p-103.html
http://www.growelectric.cz/bio-bizz...00-ml-p-99.html

To mas za 3 stovky dokopy 1 liter kvalitneho osvedceneho hnojiva, ktory ti vydrzi aj na pripadne dalsie 2 growy a nemusis sa bat, ze budes vo finale fajcit praci prasok aka kristalon. ;) Ako zaklad na rast a kvet bohate postaci toto kombo.
awSirius
No tu elektřinu neplatím přímo já, takže se mne to zas tak nedotkne, ale popřemýšlím o tom.

Ještě teda mrknu po nějakejch hnojivech, nebo jestli tu maj ty Bio Bizz, pár obchodů tu ještě někde bude, kdyžtak to objednám přes net. Kdybych našel nějaký zajímavý tu u nás a nevěděl si s nima rady, tak se optám.

Edit:
Tak jsem zapomněl na pacháč a stínítko. Na pacháč se asi vyprdnu, není to nejdůležitější, tam smrad nikomu vadit nebude, ale na to stínítko se musim mrknout, kdyžtak něco vykutit doma.
Jen tak jeste par rad, urcite nesetri na hline, hnojivu a vymene vzduchu (pritah, odtah, ofuk) vsechno ostatni se da nejak poresit ale na tomhle bych fakt kacky netahal :) K te folii co pises, nevim jak moc beres to setreni vazne ale kazdopadne me vyslo v growshopu 6x1m cernobile folie na 120korun coz neni zadna palka a jeste mi dost zbylo... mam podobne rozmery jako ty. A k tomu stinitku, kdyby ses s tim nechtel srat, opet v growshopech se prodavaji klasicka i mala stinitka 40x40 za nejakych 200-300 korun, podle toho jestli k tomu chces objimka a podobne :) takze si to fakt prohlidni a nez udelas nejakej zaver opravdu se nad tim zamysli ;)
At se dari .)
darxtar
som tiez za klasicku bielu lacnu foliu z GS, pokial potrebujes setrit. mylarovka z lekarne je tiez pouzitelna, ako tak pozeram po growery...

Hnojky si kup od biobizz urcite, 149kc za pol litra organiky je super cena.

Tienidlo si kup stucco male, ja som zanho dal 160kc v GS, je to ohnuty preklepavany plech s L profilom a bez obimky. Nic lacnejsie nezozenies.
awSirius
Tak hnojivo teda vezmu ty dva Bio-Bizz co ukazoval darxtar. Fólii vezmu normální černobílou, jestli se ten mylar tak trhá. Kdybych to objednával z netu, tak si k tomu rovnou vezmu teplo / vlhkoměr, ten druhej nemám... Ještě se zkusim podívat tady po městě, jestli se to tu nedá sehnat. Žádnej GS, pokud vím, nikde tady ani v blízkém okolí nemáme a v OBI mají prd, takže ještě prolezu ty menší shopy.

Stínítko si vykutím sám doma, aspoň se nebudu nudit, koukal jsem, že se pod home-made dá taky pěstovat.

Jediný co mi brání se do toho naplno pustit je skříň, na kterou stále čekám. Mám sto chutí vzít čtyři hranoly, pár desek a zbouchat něco na koleni... Ještě chvíli počkám a pak se po nějaký almaře poohlédnu jinde. Už jsem si zajistil prostory a povolení od potřebných lidí. :)

Ty moje kyti jsou zatím umístěný do takovýho vyimprovizovanýho boxíku, pod nějakou zářivkou co se tu našla - ani pořádně nevím co je zač, větrání jsem tam taky nainstaloval a teplotu držím na 22°C. Koukal jsem jak jim to málo prospělo, chytli se, mají pevnější stonek a začali koněčně růst i jinak než do výšky. :) Už se těším až dám dohromady něco pořádnýho.
awSirius
Přemohla mne nějaká viróza, takže jsem toho moc zařídit nemohl. Problém je s tou skříní, zbytek věcí můžu mít do pár dní doma. Tak přemýšlím, že skříň bych sháněl až jako poslední, ale to je docela risk, taky by se mi to tam pak nemuselo vejít a podobný věci.. Díky za zájem.

Jinak ty kyti moje nestojí moc za řeč, začal jsem trochu experimentovat s hnojivem, zatím bez výsledků.
awSirius
Tohle jsem dal dohromady. Zatím na papíře. :)

Shopping list

  • světlo - 100W HPS (2-3 měsíce jetá) 500,-
  • 2x PC větrák 5 cm 12V a 1x 8 cm 12 V - ze začátku myslim budou stačit, nevím kolik bude to světlo topit, abych tam neměl moc nízkou teplotu
  • zdroje pro větráky mám
  • spínací hodiny mám
  • substrát - jedna z následujících variant:

    1. 20l hlína pro pokojovky a 2x sáček perlitu 3l - 125,-
    2. Plagron Royalty Mix 25l - píšou, že se ani nemusí hnojit, ale moc tomu nevěřím 250,-
    3. Bio-Bizz Light Mix 20l - nevím jestli 20l bude stačit, nechtěl bych to s něčim míchat, ale držet značku je plus, ne? 200,-

  • hnojiva

    1. Bio-Bizz Bio-Grow 149,-
    2. Bio-Bizz Bio-Bloom 149,-

  • teploměr nějakej mám, možná koupím teplo/vlhkoměr za 89,-
  • pH & EC metr - to jsou kurva drahý udělátka, budu doufat, že to kvalitní půda a hnojky vychytaj
  • stínítko - homemade
  • květináč - 5,7l hranatý x4 (nebo stačí 3l?) myslim, že je někde po městě budou mít levněji než v G-shopu 112,-
  • folie - černobílá 3,2m x 1m (2,9 m2 mi vychází plocha) 60,-
  • poštovný 100,- za lampu a 200,- za všechno ostatní z G-shopu ať toho bude jakýkoliv množství (posílaj jen přes PPL)


Celkově to vychází


  • s obyčejnou hlínou - 1397,-
  • úplně všechno ze seznamu, hlína plagron - 1611,-


plus cena za kytky. A není tam započítaná skříň, u tý pořád doufám, že bude sehnána. Všechno je to ze shopu Growelectric.cz, ale jednotlivý linky teď hledat nebudu. Vlastně to ve výsledku není zase tolik oproti ostatnim (co to myslí vážně) co jsem se díval, ale na vyzkoušení, první grow mi to přijde celkem dost.

K tý skříni, moc jsem nespekuloval a držím se představy doporučenejch rozměrů 60x40cm. Na vejšku ať dělám co dělám, tak mi vychází, že se to nemůže vejít to ničeho nižšího než 100 čísel.

Co říkáte na ten seznam? Něco chybí / přebývá?
awSirius
Tak příští týden budu mít folii, hnojiva a hlínu a snad dorazí i světlo a kyti a budu se do toho moci pustit.

Nakonec jsem našel doma desky z nějakýho starýho nábytku (jsem snad ještě ani nebyl na světě, když vznikl :)) a skříň si stluču dneska večer, případně zítra. Rozměrově cca 60x40x120, ve výsledku to bude možná trochu jinak. Jenom nevím, jestli dveře udělat normálně ze dřeva a dát je na panty, nebo použít jenom folii a připnout na suchej zip. Světlo tam přes noc půjde maximálně nějaké z ulice, takže by malý škvíry ve dveřích vadit neměli, ne? Nemáte prosím nějaké rady, tipy, triky a varování než to bude vcelku a už s tím nehnu?

Momentálně mi doma roste 2 a půl kytky. Ta jedna je nějaká podivná, nový patro lístků vylezlo poloviční, je jenom na jedný straně a začala navíc uvadat. Při bližším ohledání jsem zjistil, že se někomu povedlo ji zlomit. Jelikož už mi jedna zlomená přes noc uschla, tak jsem ji šmiknul nad tím zlomeným, dal do vody a zakryl, aby měla dost vlhkosti. Přežívá úspěšně už několik dní. Ty další dvě rostou pěkně.

Oprášil jsem starýho dobrýho Merkura a postavil jim takovej mini boxík. Kostka o hraně asi třicet čísel, konstrukce kovová, nainstalovanej větrák na přítah / ofuk (konečně přestal rezonovat), odtah pasivní. Je to oblepený obyč papírem - počítám, že to budu využívat tak tejden... Uvnitř se drží normální pokojová teplota, je tam o MNOHO větší světlo, než bylo v tom předchozím a přidal jsem tam do vějíře složenej kapesník, nahoře pověsil a dole je ponořenej do kelímku s vodou - vlhkost se překvapivě o dost zvedla, čísla neznám, ale když tam strčím ruku, tak je to znát. Nahoře je to odklápěcí pro snadnej přístup a má to i zarážku, aby to drželo odklopené. :) Kdyžtak sem hodím video, kdyby měl někdo zájem to vidět.
WERD
no k tomu boxu-nejideálnější je aby se do něj nedostal vzduch jinudy než přítahem/pak aby ti neutíkal smrad ze skříně/ a venkovnímu světlu odolný-pak by si mohl mít problémy s přepínáním na květ.
K hlíně.opravdu není Royalty mix potřeba hnojit:D
awSirius
No intenzivní vůně nikomu vadit nebude. To světlo teda nějak pořeším, kdyžtak tam okolo těch dveří přijde nějakej silikon nebo něco na ten způsob. Edit: Radši Plagron Royalty Mix nebo BioBizz Light Mix?
awSirius
Tak dneska dostavěna skříň. Vnitřní rozměry 44x60x112. Boční stěny a podstavy z masivu, zadní stěna ze sololitu(?), přední dvěře z takovejch těch papírovejch dvěří, drží to pěkně. Škvírky u dvěří jsou tak malý, že nebudou vadit. Kdyby nevypadala jak starej nábytek, takovej ten natřenej lesklym lakem, tak ji klidně využívám i jinak. :D
Bohužel to vypadá, že folie bude až ve čtvrtek, takže do tý doby můžu tak maximálně zkusit nainstalovat ventilaci a dovyrobit stínítko. Nové osazenstvo snad přijde už v úterý a bude umístěno na převýchovu do boxíku co mám doma, kde si i chvilku pobude, abych je měl pod dohledem, a než se skříň zaběhne.
ZivyKvet
akurat to tak preliezam a kukam ze skrinu mas uz zbuchanu.... tak uz asi nema zmysel vraviet ze lepsi rozmer by bol 50x50x110.... sam precitujem muky tej prilis malej hrubky..... no snad priste poradim skorej;) inak dal by som tam 4 kyticky (najlepsie indicky) a pouzil scroga.... tiez skusam nieco podobne teraz zo 70tkou MH+HPS a rozhodne pouzi do skrinky jeden model nech to ta 100W pekne presviti..... tak snad je to kusok napomocne;)

jo a este k+
awSirius
Stejně jsem měl jenom desky 45 široký. Já ten prostor nějak využiju. :) Chtěl bych tam 4 Buddhy a scrog určitě, aby měli holky dost sluníčka. Díky všem za K, dost si toho vážím. :) A udělalo mi to radost. :D

Edit: Psal jsem z mobilu a nějak nejeli smajlíci..
awSirius
Dneska se to konečně stalo, dneska mám konečně věci z G-shopu.

Jedná se o:

- BioBizz Light-Mix 20l - chtěl jsem sice Plagron Grow Mix, ale i přes ujištění, že ho nejdýl dneska budou mít, ho neměli... Bylo to o dost dražší a je ho o dost míň, navíc se bojím, že i přesto nebude v ničem lepší, ale co, aspoň držím značku.
- BioBizz Bio-Grow 500ml
- BioBizz Bio-Bloom 500ml
- 4x květináč hranatý 5,7l
- černobílá folie
- 4l keramzitu na drenáž - Ten jsem si chtěl dokoupit později, ale byl doporučen (a bez něj by té hlíny bylo málo), tak jsem nakonec rád, že ho mám. Aspoň tu drenáž už nemusím řešit.

Vyskytlo se pár otázek ohledně těch věcí.

Například hnojivo - koukal jsem na tabulku od BioBizzu pro Light Mix a chtějí tam po mně abych hnojil i těma ostatníma smradlavejma věcma od nich, který nemám a ani na tenhle grow pořizovat nebudu. Mám dodržet dávkování pro Grow a Bloom, nebo vyššíma dávkama nějak kompenzovat absenci těch ostatních? Co jsem tady tak pročítal thready, moc mi to nepomohlo, spíš jsem došel k názoru, že je to taková alchymie...

Což je vlastně asi tak vše. :D U ostatních věcí bych se jen chtěl ujistit, jestli jsem to pobral správně, než to dotvořím a nebude se s tím dát hejbat... Asi by se to dalo nazvat přemýšlením nahlas, ale prosím vás o rady, co a jak s tím.

Mám tři větráčky, jeden větší na case, dva menší na procesor, který hodlám použít. Ty menší bych chtěl použít na odtah, mají snad 5cm v průměru, není to moc, ale když je dám na maximum, tak táhnou pěkně, snad to teda bude stačit. (Kdyžtak pořídím další až kyti povyrostou.) Ty se chystám dát do horní části, vedle sebe. Trochu se ale bojím toho, že než kyti vyrostou a slunko se stínítkem budou pod odtahem, že vzduch nebude proudit ideálně. Ale když budou malé, tak nebudou potřebovat tolik vzduchu -> nemělo by to tolik vadit, ne? Přítah plánuju pasivní v dolní části protější stěny, asi tři díry.

Ten větší plánuju použít na ofuk, do začátku taky snad bude stačit. Abych pravdu řekl, tak doufám, že bude stačit poměrně dlouho. :D

To je vlastně asi vše. :) Budu rád za jakékoliv nápomocné rady a konstruktivní kritiku.

Zejtra bych rád udělal to větrání a vylepil fólii, případně vyrobil mřížku na scrog. O moc víc toho dělat nemůžu, než budu mít světlo.
darxtar
davky makroprvkov nezvysuj, drz sa planu. fishmix je iba silnejsia nahrada za bio-grow, alg-a-mic je na postrek ako doplnkova vyziva/stimulator (podobne ako phyt-amin), bioheaven vraj neprinasa slubovane ovocie a topmax je iba kvetovy stimulator so stopovymi mikroprvkami.
awSirius
Ok, díky. Namíchal jsem si 1l zálivky s 1ml BioGrow, jestli jsem to správně vyčetl tak to je poloviční dávka. Kucí jestli tohle čucháte několikrát tejdně, tak to docela respekt. :) Ne že by to smrdělo, ale vůně je to fakt výrazná.

Zalil jsem tim ty moje krasavice (třetí týden růstu?). Uprostřed listů se mi začali objevovat takový tmavě zelený skrvny, konečně nějaká rozumná barva, ne ta světlá jako doteď a spodní listy se trochu kroutí, tak snad jsem to nepřehnal, dostaly toho jenom trošičku. Ta jedna je už od rána taková mdlá, teď si nemůžu vybavit jak se tomu říká, prostě ty listy jsou ohnutý dolu, doufám, že se po tomhle trochu vzpamatuje. Je to taková chudinka, co přišla o kořínky, tak jsem z ní udělal řízek a chytla se, ale je taková zmutovaná, lístky jenom na jedný půlce a ten vršek tam tak trochu chybí. No uvidím co se z toho zejtra vyklube.
darxtar
drzim palec zmrzacenej chudinke :D ono niekedy tie najmensie nakoniec prekvapia, tak treba vnu verit ;) ja mam tiez jednu taku polovicnu ci tretinovu voci ostatnym, ale zato sa zacala najviac cukrovat, tak cojaviem, nakoniec mozno prekvapi :)

/inak pokial ides v lightmixe, tak im kludne mozes dat viac hnojky, zalezi ake su velke a vyvynute

nech sa dari a pridaj foto
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od darxtar
davky makroprvkov nezvysuj, drz sa planu. fishmix je iba silnejsia nahrada za bio-grow, alg-a-mic je na postrek ako doplnkova vyziva/stimulator (podobne ako phyt-amin), bioheaven vraj neprinasa slubovane ovocie a topmax je iba kvetovy stimulator so stopovymi mikroprvkami.


trochu to tu poopravim -> fishmix je slabsi nez biogrow (ma o 2% mene dusiku) a algamic je pouze lis z chaluh (aditivum ktere ti zvysi obsah mikroprvku) takze to neni pythamin ktery je pouzivan jako hnojivo i jako aditivum. A o bioheavnu jsem slysel ze je vyborny na hustejsi palice - tak ho ted zkousim a uvidime jak to dopadne :-)
awSirius
Tak já ty malý dám ještě šanci. :D Druhej den po hnojení se vzchopila. Tmavě zelený skvrny z ostatních zmizely a kyti maj trochu tmavší barvu než předtím.

Dneska jsem ve skříni vylepil zadní stěnu folií a dodělal otvory pro přítah a odtah. Pak došla lepicí páska... :( Zítra bych rád dolepil fólii, přidělal větráky a namazal panty. :D A na hlíně myslím píšou, že se má tři dny nechat připravená a vlhká v květináči, než se zasadí kyti, tak to taky udělám. Zatím je v květináčích pouze drenáž.

Fotky toho co mi tu roste přidávat nebudu, snad budu brzy mít řízky a rozjedu to podle svých představ.

Edit 14-02-2010 19:21 PM:

Vylepeny další dvě strany fólií, začištěny otvory pro ventilaci, jde to strašně pomalu. :) Dostanu se k tomu bohužel až v úterý, ale tak snad to stihnu dodělat. Fólie mi asi o 4 centimetry nevyjde, ale ten vnitřek je takovej do bíla (je to vidět na fotce levýho křídla dvěří o pár příspěvků vejš), tak na to prdím, akorát to přelepím páskou kvůli vlhkosti.
awSirius
Skříň skoro hotová, už jen přivrtat větráčky a přidělat světlo - to přijde snad ve čtvrtek spolu s holkama. Fólie nakonec vyšla, ale pro změnu znovu došla oboustraná páska, takže půlka spodní stěny je přilepená jen izolepou - budu muset dávat bacha, abych tam nic nevylil... Ještě ale musím vyrobit stínítko a nějakou vaničku na odtok, nemůžu sehnat žádný hranatý pro květináče, všude mají jenom kulatý. Nenapadá vás z čeho? Pak sem hodím fotku skříně.

Kytky teďka papaj 2ml BioGrow na 1l odstátý filtrovaný vody / sněhu. Dost jim to prospělo, jedna sice zastavila růst, ale když jsem kontroloval kořeny mile mne překvapili rozrostlý kořeny místo toho dvoucentimetrovýho chudáka před týdnem, tak snad je vše ok.
awSirius
Tak řezy dorazily, úspěšně přežily dvoudenní mučení na poště. Chtěl bych poděkovat WERDovi za super jednání a dobré zabalení. :D Taky dorazil sodík, takže vyrobit stínítko a hurá do skříně. Holky šly do 5,7l květináčů, v každym cca 1l keramzitu na drenáž, zbytek BioBizz Light-Mix. EDIT: Chtěl jsem původně přesazovat od menších až po finální, ale okolnosti to nakonec nedovolily...

Zalejvám čistou odstátou vodou, ale chci zkusit menší koncetraci Grow hnojiva. Podle stavu listů bych řekl, že maj nedostatek nějakejch živin vzhledem k tomu, že lightmix není předhnojenej. Včera večer byli ještě celkem ok, ale jsou pořád víc a víc světlejší, jde to od konce listů ke středům, okolí žilek zůstavá tmavé. Ale jsou minimálně třetí den ve vodě, tak nevím jestli je dobrej nápad je teďka zalejvat hnojkama a nenechat je raději proschnout... Co myslíte?

Jinak dneska jsem chytil nějakýho hmyzáka jak leze z toho Light-Mixu, a to je to tři dny namočený.. Nejsem si vědom žádný jiný možnosti jak by se tam mohl dostat, než že už tam byl.

Konečně jsem objevil foťák, takže tady je fotky prvního Budhy. Nejsem si teď úplně jistej kterej z nich to je, musím si je popsat. :) Vypadá asi ze všech nejlíp, přinejmenším je nejlíp vyfocenej. :D
awSirius
Druhej Budha - vypadající asi nejvíc bídně.
awSirius
Třetí - už není povadlej.
awSirius
A poslední čtvrtej - focený z dost blbýho úhlu.

Jinak teplota je ok, vlkhost snad taky - dost často rosím rozprašovačem.
pH a EC jsem neměřil, ale taky by snad měli bejt v normě, když je to nová hlína a zálivka čistá voda...
WERD
hele dej jim chvilku až se chytí a uvidíš jak se to rozjede.Přece jen byli 2 dny potmě.za pár dní to bude vypadat uplně jinak
awSirius
Tak jsem je pohnojil nejdřív 10ml BioGrow v koncentraci 1ml/1l (poloviční) a za nějakou dobu, nevím přesně kdy, ještě 5ml toho samýho. Což zastavilo světlání po částech, teď už světlaj celý. :D Aspoň mi to tak přijde. Řekl bych, že to bude nedostatkem světla, protože mi to dělaly i to nounejmy a nedostatek světla + zálivka je to jediný co mají společné...

Dneska přidělaný větráky, začínám mít takovej pocit, že nebudou moc efektivní. :D Ale fičej pěkně... Nemohl jsem to pořádně odzkoušet, jelikož musím trochu upravit zapojení výbojky, tak to mam rozvrtaný. Ale uvnitř skříně byl oproti venku rozdíl asi plus 0,5°C (což nechápu jak je možné :D) a ty větráky to během deseti minut vyrovnali. A vyrobeno stínítko. :) Má to tvar A-Wingu, z jakýho je to plechu nevím, ale je natřenej takovou modrou matnou barvou, celkem slušně odráží, ale odrbu ji a natřu to stříbrnou (bílou nemám), takovou tou co odolá žáru.. Na každou stranu od toho je asi 8 cm k hraně skříně, což je doufám dost pro proudění vzduchu.. Jedná se stejně o těch pár tejdnů než kyti povyrostou, větráky jsou celkem nízko.

Což je myslim tak všechno.. Fotky mám, ale v mobilu, takže na nich stejně není moc vidět. :D

Edit: Jo jsem zapomněl. :D Ty spínačky co mám jsou nějaký divný, jsou hodně starý. Moc to nefunguje, vlastně vůbec, aspoň ta automatická část. :D Tak je du rozvrtat, přinejhorším zítra skočím do OBIku pro nový, radši mechanický..
WERD
takový řezy po pár dnech v hlíně kor All mixu bych nehnojil...nedostatek světla to nebude...a když spínačky tak digi-na to je spoleh/klasický za kilo mě vydrželi max měsíc...2/.spíš bych koupil nějákej půdní nebo akvarijní pH test a změřil pro info vodu
awSirius
No právě že jsou v Lightmixu... :-/ Jestli maj všechny spínačky takovou kvalitu, tak to není moc dobrý. :) Tyhle digi co tu mam nebyli zrovna nejlevnější a taky odešli... Pro ten pH test samozřejmě vyrazím. ;)
Nexius
Taky jedu z řezů od werda, taky mně zezačátku lístky dělaly psí kusy, co se barev týče...normálně to nech být, nehnoj to, dej jim čas. Udržuj adekvátní teplotu, vlhkost, zalévej vodou bez hnojek(změř si ph).
Co se týče spínaček, na analogy nekupuj, je s tím blbá manipulace, málo možností. Já mám digi za 200 z tesca a v pohodě, spokojenost :)
ZivyKvet
Vy mu radiťe nehnojiť... Podľa mňa je to blbosť a prebral som to zo siriusom aj na icq... A poviem vam pani tazko bude rastlinka zelena po 4 dnoch tmy ale to by ste mali vediet...;-) k tomu hnojeniu je to biobizz poda biobizz hnojky neboj sa toho a drz sa navodu;-)... Inak spinackiek mam dvojo za kilo vse mechanicky a neviem si vynachvalit;-) aj ked je pravda ze to mam na prapatovej ochrane;-)
awSirius
Tak jsem se vrátil z města. Sehnal jsem řetízek pro pověšení stínítka a spínačky. Koukal jsem tam na tom v OBI a potom co se mi rukou podařilo i přes obal na tech digitalnich promacknout plast, tak jsem radeji vzal mechanicky, vypadaly solidneji a staly trikrat min, tak uvidim. :) Asi za půl hoďky by mi měla zhasnout lampička, to čekání je nekonečný... Byl jsem i ve zverimexu pro pH test, ale to co tam měli.. Chtěli za to stovku, měli poslední balení a bylo pěkně odrbaný, tak jsem to raději nebral a ještě se po něčem podívám. pH vody by jsme tu měli mít dobrý a o hlínu se snad bát nemusím.

S tím hnojením. Nechám to teď pořádně proschnout, holky dostaly vody až až. Potom budu normálně hnojit v menších dávkách a postupně, během dvou-tří zálivek, přejdu k normálnímu dávkování podle kalendáře. Už teď musej bejt pořádně vystresovaný ze světelnejch podmínek, den byly pod sodíkem, teď jsou zase mimo. Večer natřu stínítko a půjdou pod něj. I když nevím jestli je zrovna nejlepší nápad nechávat je první den o samotě, zejtra přijdu domu až na sedmou.
awSirius
Tak holky jsou druhej den pod sodíkem a evidentně se jim tam dost líbí. Za tu chvilku stačily nabrat zpátky tmavší barvu a listy se jim zase krásně lesknou. Ještě jsem je nezalejval, počkám až to pořádně proschne, což by teď pod lampou nemělo trvat moc dlouho, a dám jim zase poloviční dávku hnojiva. Řekl bych, že konečně začnou pořádně růst, i těch pár hodin pod sodíkem bylo znát. :)

Výbojka je zavěšená asi 30-35cm nad vrcholkama kytek. Dal jsem to ze začátku raději vejš, neměl jsem nijak dobře vychytaný teploty a nechtěl jsem holkám udělit další šok. Mám to dát níž? Teplota tam byla 28.5°C u vrcholků rostlin, bez zapnutýho odtahu a ofuku po půlce světelný periody. Tak jsem zapl odtah, uvidím jak se to hejbne, bohužel tam nemůžu bejt celej den... Přes noc se tam drží nějakejch 17-18°C, což je fajn.

Fotka bohužel jen z mobilu, zapomněl jsem si vzít s sebou foťák. :)

Ještě budu muset zajít pro ten blbej pH test, ať mam klid a vim, co do toho leju. Ale to až se uzdravím.

Ale bylo to hrozně cejtit, když jsem přišel, takhle to tam nemůže zůstat vzhledem k počtu cizích lidí, co se tam budou příští tejden motat. Asi to půjde do sklepa pod zámek, teplot se nebojím. A budu muset vyrobit pacháč. :titanic:
awSirius
Byl jsem se na ně teď podívat. Teplota s odtahem zaplym na poloviční výkon klesla na 24.5°C. Tak jsem lampu dal níž, teď je asi dvacet čísel nad vrcholkama. Přidělal jsem ofuk, holky se pěkně hejbou a teplota klesla na parádních 22°C. Takže podle FAQu jsem ty teploty vychytal, mám z toho radost. :D Pokles teploty asi bude způsobenej i prvním kropením. Podle toho co jsem se tu dočetl, nastříkal jsem vodu i na stěny, tak aby nestejkala, snad to pomůže. Vlhkost není nejdůležitější, ale přeci jen. Jo a myslíte, že je dobrej nápad rosit i stínítko z vrchu? Odpařuje se to z něj rychle, takže reznutí se nebojím (je na tom nějaká super barva, vydržela pět minut pod plamenem z propanbutanový lahve bez poškození :D). Je i uzemněný a k elektrice se to nemá šanci ani dostat.

Nafotil jsem to foťákem, ale nějak to odmítá komunikovat s počítačem. :D
awSirius
Včera poprvé zalito, konečně ta půda trochu proschla. Dostaly každá ~125ml vody s BioGrow 1ml / 1l a jelikož dneska byla hlína zase suchá, dostaly každá znova to samý. Do vejšky zatím moc nerostou, držej se nízký a rostou hlavně listy, ty velký, ale i malý přímo u stonku. Asi to šmiknu, abych je udržel nízký a rozvětvily se mi. Pořád ale přemýšlím nad tím LST, jestli to zkusit, do stříhání se mi vůbec nechce... Otázka je jestli je dobrý mít malej keřík, kterej se neprosvítí...
awSirius
Předevčírem zastřihnuto. Zkusil jsem FIM a zatím to vypadá, že se šmiknutí povedlo, po odstřihnutí se objevil takovej "kalíšek" se zbytkama listů po stranách. Když z toho vyrostou dvě větve, taky budu rád. Doma jsem potom zkoušel šmiknout tu windoor kyti a tam sem pravděpodobně nezasáhl stonek, dorostla do stavu jako před šmiknutím během jednoho dne... Mezitím se na každý kytce objevilo asi pět vedlejších větví co rostou pěkně rychle. Ten vršek je zatím takovej oschlej, nic se tam neděje, tak uvidím. Včera zalito ~125ml každá s 1.25ml Grow/1l, příště proleju víc a asi i zvednu koncentraci. Jinak listy jsou pořád větší a větší, do vejšky holky moc nejely a teď po zástřihu už vůbec, mají asi okolo 12cm. Popsal jsem si je, takže už vím, která je která, ale poznám je už i prakticky bez popisků. :) Akorát mi trochu dělá starost #4, ta nejmenší. :) Má o patro míň (a pár centrimetrů) než ostatní, ale roste stejně rychle.

Kyti jsou číslovaný vzestupně od největší po nejmenší (v době číslování). Tady je #4, výrazně menší než ostatní. Omluvte kvalitu fotek, zase jsem zapomněl na foťák. :D

Fotky jsou den, nebo dva starý. Myslím, že to bylo krátce po zastřihnutí. Teď jsou celý obsypaný listím. :)
awSirius
#2 - jednička a trojka nejsou nijak výrazně menší / větší. Listy jsou schlíplý kvůli sprchování, trochu jsem je kvůli blbýmu přístupu polil hnojivem, tak jsem je raději rosil dokud to nesteklo.
awSirius
A do skříně jsem si taky strčil na zakořenění fíkus a ještě něco, co nevím co je. Kdyby to někdo poznal, byl bych rád. :D Stejně se mi to moc nelíbí a nechám si asi jenom ten fíkus. Jo je to jenom ve vodě, RW tu není k sehnání a žádnej stimulátor na kořenění taky nemám. Ale vždycky to fungovalo, tak musí i teď. :) Jenom asi raději přikreju ty stonky kvůli světlu.

Budu muset nějak pořešit prach. I přesto, že na první pohled ho tam moc není, tak mít po tejdnu zasraný větráčky se mi nelíbí...

A taky se mi na dvou kyti začali kroutit starý lístky. Ne moc, barvu mají pořád stejnou, ale kraje čepele se točej nahoru. Co dělaj konce listů nemůžu moc posoudit, protože jsou všechny, až na jeden menší, ostříhaný. Ten jeden se kroutí dolu. Tak nevím, zbytek vypadá zdravě. Snad je to přejde.
WERD
tak jak pokračuješ?
awSirius
Sorry, vůbec teď nebyl čas na nějakej up. Navíc jsem si říkal, že je to pořád stejný, prostě rostou, ale když teď koukám na ty fotky, tak vyrostly od tý doby celkem dost. :D Dostaly teďka po čtyřech dnech každá půl litru papání ve stále stejný koncetraci.

Prach vyřešen, lístky už se nekroutí.

FIM dopadl, řekl bych, úspěšně. Kolik toho vyrostlo se blbě počítá, nevím co je důsledek zastřihnutí a co už ne, každopádně je tam toho dost na to, abych byl spokojenej. Ty větve co začaly růst níž už zase růst přestaly, nemaj tam moc světla, vlastně skoro žádný. Jedním z důsledků taky bylo to, že u tří největších kyti zmohutněl kus stonku ze kterýho lezla ta střihnutá část a řapík listu -> ten jeden list je teď větší než dlaň a řapík tlustej jako stonek dole u hlíny.

Moc nevím co teď s nima. Rád bych je začal nějak usměrňovat, aby dobře zaplnily plochu. Občas je otočím a prohodim, aby rostly tím směrem jak zrovna potřebuju, ale to je vše. Co s tím, prosím, a za jak dlouho přepnout?
topbert
Zdarec mnoo urcite bych pouzil kolinka nebo li pulmesice ale nejsou potreba ja too ohybal normalne pevnyma dratama s buzirkou a vrele muzu jen doporucit jinak bych pomalu uz prepinal oni se ti este dost potahnou po prepnuti jinak at to roste mas to pekny
awSirius
Díky. :) Poohejbal jsem to ještě večer po posledním updatu - nějakýma drátkama s bužírkou co se mi tu pár let válej, přesně akorát silný a dlouhý.

Během tý doby (asi tejden?) se kyti pěkně rozrostly do keříků a zaplnily plochu. Nejspíš už to přepnu. Jen mě štve, že ve skříni je spousta, na výšku, nevyužitýho prostoru. Teď holky zabíraj něco pod 2/5 (přímo pro ně vyčlenění vejšky) hrubym odhadem. Dost lehly tím ohýbáním.

Objevil se problém v podobě odumírání konečků listů. Postupovalo to od spoda nahoru a bylo toho stále víc. Tak jsem zvedl lampu o pár čísel, kdyby to náhodou bylo tím a jednou je prolil čistou vodou se sníženým pH a už jsou zase v pohodě.

Tady jsou dvě ne moc kvalitní fotky - vždy když to konečně vyfotím foťákem, tak než stihnu udělat up, tak jsou ty fotky zase starý - celku, první zeshora, druhá ze strany.
awSirius
 
BloodyBeer
mas to pekne, klidne to uz prepni. Ja jsem prepinal kdyz kyti mely nejakych 10-15 cm ale tim ze jsou ohnute se trochu vice vytahnou. Me se ted vytahly SSH a Mandala na 35 cm.
A jelikoz mas jenom 100W sodik tak bys je nemel mit moc vysoke nebo tu hustou masu neprosvitis (Tu neprosvetlis ani tak ale na co to mit jeste horsi :-))

mozna by se hodila nejaka sitka at se vetve trochu rovnomerne roztahnou ale jestli kytky rad vytahujes z boxu tak neni treba :-)
awSirius
Díky. Já to přepnu no, dneska už asi ne, zejtra bude čas. O síťce jsem přemýšlel, ale ze skříně je vyndavám dost často. Chtěl jsem zkusit něco jako má Kadrolinka, ale ty drátky to držej dobře. Můžu to pomocí nich ohnout dolu, do strany, dokonce přizvednout nahoru a stejně to drží. :D Na ty tvoje jsem koukal a vyrostly pěkně. :) Přinejmenším za dobu co jsem tu nebyl.
WERD
jo to už by se dalo přepnout...ono to teprv teď vyletí prvních 10 dní...jak už bylo psáno je to jen 100W tak to nemůžeš nechat moc narust...ale pěkný až na kvalitu fotek:D
awSirius
Dneska zalitá každá půl litrem (2ml Grow + 1ml Bloom / 1l). Byly už úplně proschnutý, dvě začaly povadat, dost mne zarazilo, že to tak rychle vypily. Půda byla tak vyschlá, že většina zálivky hned vytekla ven. Příště zaleju o něco dřív.

Přepnuto na 12/12 po 32 dnech růstu (co se času pod lampou týče). Rostlo to šíleně dlouho, na to že to jsou řízky. Asi tou vlhkostí...

Ostříhal jsem největší list z každý kytky. Ten co hrozně zmohutněl po zástřihu. Každej byl velkej skoro jak polovina květináče a dost stínil. Teď to vypadá mnohem líp. Myslím, že tady z tý fotky každej pochopí o jaký listy se jedná (od tý doby ještě narostli :).)

http://grower.cz/photos/028756/0011.jpg

Příště se pokusím pořídit nějaký lepší fotky a hodím to sem. :)
awSirius
Velký fotoreport

Detailní fotografie každé ze čtyř holek a fotky celku. Stav po dnešním poohýbání.
awSirius
#1 - pohled seshora

Největší a nejhezčí. :)
awSirius
#1 - pohled šikmo shora
awSirius
#1 - detail větvení

Přesně podle mých představ.
awSirius
#2 - pohled seshora

Aspoň na první pohled začala trochu zaostávat. Řekl bych, že trojka je větší, ale oproti ní vypadá daleko líp.
awSirius
#2 - pohled šikmo shora
awSirius
#2 - detail větvení

Tady už byli potřeba větší zásahy, ale taky jsem spokojen.
awSirius
#3 - pohled shora

Poměrně velká, ale trochu nezkrotná.
awSirius
#3 - pohled šikmo shora

Hlavní stonek je stále zřetelně hlavní. Chtěl bych dosáhnout zmohutnění těch dvou větví nahoře a roztáhnutí do šíře. Snad to ještě stihnu.
awSirius
#4 - pohled shora

A prcek jako poslední. Taky mně moc neposlouchá, ale pomalu dohání větší sestričky, tak jsem rád. :)
awSirius
#4 - detail větvení

Hlavní stonek ohnutej dolů, aby byl v rovině s ostatníma větvema a ty se trochu rozjely.
awSirius
Pospolu - pohled shora na snad už finální rozložení. :)
awSirius
Umyté a voňavé - po rosení.
awSirius
Chaloupka - pro představu kolik maj ještě místa...
awSirius
Pohled z boku - pro představu jak opravdu malé jsou. :) (Květináč má asi 25-30 cm na výšku.)

Budu vděčný za rady, kritiku a případnou pochvalu a karmu.:bounce: Jedu poprvé a mnohdy si nejsem jistý co jak udělat.

Fotoreport začíná příspěvkem č. 57
BloodyBeer
Mas to hodne pekne .... co dodat. Hodne to vypada jak moje skrin kterou jedu cfl tak jsem hoooodne zvedavy na srovnani :-) .

Tes se az ti to pujde nahoru ..... se nebudes stacit divit ;-)

At to roste
awSirius
BloodyBeer: Díky. Taky jsem zvědavej, pravidelně sleduju tvůj thread, když se teda dostanu na G.


Omlouvám se, ale zase mi nějak nevyšel čas na up, tak píšu až po dvou týdnech. Holky mezitím pěkně vytáhly a začaly bejt trochu paličatý. :)

Datumově je to dneska 17. den květu. Což je, když vezmu v úvahu dlouhou dobu růstu, přibližně pár dní po polovině celého growu.

Dneska jsem zalejval každou 250ml (konc. 2.5ml Grow & 2ml Bloom / 1l). Obvykle to vychází na zálivku jednou za dva dny.

Tady je pár fotek:

Pohled z boku, paličky nejsou moc vidět, ale jsou tam :D Už se to moc nedrží v rovině, ale přivazovat už je nebudu (je s tím práce na hodinu přinejmenším a za dva dny se to stejně musí převázat...). Je to stejně rozdíl max. pár cm. :bounce:
awSirius
(pokus o) Detail květu.
awSirius
Zeshora. Po zalejvání a rosení / omejvání. Pokud dobře počítám, tak každá kytka má zhruba pět květů co jsou nahoře, stejně vysoko a stejně veliký. A pak taky spoustu malejch všude na stoncích, teda na těch částích ohnutejch do strany. Jsem rád, že jsem to poohejbal. :D

Pro dnešek vše. Příště (snad ne za moc dlouho :) ) asi hodím fotku každé zvlášť. :)
awSirius
Tak pomalu končí čtvrtej týden květu. Pomalu se to nafukuje. Listí žloutne a opadává trochu víc, než se mi líbí, tipoval bych, že opět po měsíci problém s pH. Příště proleju čistou kyselou vodou a snad se to zase dá do pořádku, jako posledně.

Dneska se holky stěhovaly, do jiný místnosti, o patro vejš. Ta skříň je pořádně těžká...

Foto všech čtyř mimo skříň.
awSirius
Ta čtvrtá, nejmenší, proti světlu. Bohužel se mi klepala jak ruka s kytkou, tak ruka s telefonem...
awSirius
Zeshora.

Detaily palic se bohužel moc nevyvedly, na to to chce pořádnej foťák. Tak je sem hodím pak někdy příště.
awSirius
A poslední dnešní foto. Celé z boku.

Vlevo vzadu #2, vpravo vzadu #3, nebo obráceně. :D Vlevo vpředu #1 a vpravo #4. Teda doufám, už hodně dlouho jsem nekoukal, která je která.

Jo jinak už jsou celý pěkně pocukrovaný. :) :bounce:

2709
DR. Jkill
Jdes na to dobre. Taky sem v zacatcich, ale investoval jsem trochu vic ,protoze platim v eurech. Kazdopadne hod pak nejake foto , urcite budu sledovat. Peace and love with growing.
DR. Jkill
sorry nejak sem nedomyslel ze to ma pokracovani, tak jdu cist dal jak se ti to vyvijelo......
DR. Jkill
tak sem to docet a musim pochvalit. vypada to paradne .Jen ty fotky by mohli byt lepsi, no ikdyz ja je taky nemam zrovna kvalitni, ale jak budu ve fazi kvetu chci poridit fotacek at je co ukazovat. Ono to musi byt dobre vyfocene aby lidi mohli radit, ze? kazdopadne growu zdar
awSirius
Díky. Omlouvám se za pozdní reakci, ale nějak mi nepřišlo oznámení na mail. Opět.

Koukal jsem na tvůj thread a máš to pěkné. Ať to roste. ;)

Čim kvalitnější fotka tim líp no, sice se do těch 150kB nevleze nic zázračnýho, ale když se fotí lepším foťákem, tak je to znát.

Moje holky buddhistický vypadaj teď úplně jinak. Ani mi to nepřijde. :) Maj dva tejdny do konce, tak doufám, že se mi je nepodaří do tý doby umučit. Bohužel mi o víkendu opadala většina listů z nedostatku vláhy, opravdu jsem nebyl, po fyzický stránce, je schopnej zalít. Tak jsem jim teď věnoval nadstandardní péči a už se zase zelenaj. :bounce:

Jel jsem celou dobu bez pacháče (a stále jedu) a větší pozornost přitahoval ten hluk ze skříně, než smrad. Voněj docela intenzivně, ale hezky. Už ani tolik kupodivu nelepí. Nebo jsem se možná naučil manipulovat s nima tak, abych pokaždý nebyl celej zalepenej.

V nejbližší době je nafotím a hodím to sem.

3063
awSirius
53. den květu. Už se to blíží. Už teď je to síla. Nevím moc co s tím teď dělat. Po dlouhý době zase něco novýho. Bohužel asi poslední nová věc.

Některý ty fotky v plný velikosti vypadaj hezky, řekl bych. Ten lepší foťák je fakt poznat.
awSirius
.
awSirius
Favorit.
awSirius
Taková střední z toho co vyrostlo.
awSirius
Tak a je hotovo. :) Už je i dosušeno, ještě to chce trochu trimmnout a hodím to na váhu. Voní i chutná hezky. :) Fotky posléze.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma