Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Policie a věda - Klikni zde pro originální téma
Pozdrav
Prostějovský deník uveřejnil 16.12.2009 článek s informacemi policie, podle kterého se pěstiteli konopí z Ospělova podařilo na zahradě vypěstovat rostliny s obsahem drogy od jednoho až do pěti procent, a to v ještě nedozrálém stavu.

http://prostejovsky.denik.cz/zpravy...ch20091215.html

Je to vůbec možné? Pokud ano, byla by to světová senzace. Jenomže ...

Ani nedozrálá, ani přirozeně sušená a tepelně nijak nezpracovaná rostlina konopí pěstovaná pod holým nebem zeměpisných šířek Moravy takto vysoké procento drogy, t.j. psychoaktivního delta-9-tetrahydrokanabiolu obsahovat nemůže. Obsahuje ale nepsychoaktivní kyselinu delta-9-tetrahydrokanabiolovou, kterou české policejní laboratoře nedokážou od delta-9-tetrahydrokanabiolu rozlišit.

Proč to nedokážou je vidět z textu “Kriminalistických chemických expertíz rostlin ze zahrady a listi z domovní prohlídky …” Busky Bryndové uveřejněných na stánkách www.bushka.cz/konopi/cin.html .

Z “expertíz” je patrné, že české policejní laboratoře používají ke kvantitativní analýze THC metodu plynové chromatografie, tj. metodu, při které dochází k zahřátí analyzovaného vzorku. A právě toto zahřátí způsobí, že nevinná kyselina delta-9-tetrahydrokanabiolová dekarboxyluje na psychoaktivní delta-9-tetrahydrokanabiol. A obsah delta-9-tetrahydrokanabiolu, který chemicky vznikl až v policejní laboratoři, pak policie uvede ve zprávě jako obsah drogy v zabaveném vzorku na místě činu.

Z pěstitele, který konopí pěstuje například právě pro protizánětlivé a protirakovinové účinky kyseliny delta-9-tetrahydrokanabiolové (která se pak z rostlin dá jednoduše izolovat studenými metodami) se tak šmahem stává výrobce drog a nebezpečný nepřítel české demokratické společnosti.

Protizánětlivé a protirakovinové účinky kyseliny delta-9-tetrahydrokanabiolové jsou již nezpochybnitelně zdokumentovány v řade novodobých vědeckých studií “in vitro” (ve zkumavkách) i “in vivo” (na živých organismech), ale bohužel se díky předsudkům nepoužívají v oficiální klinické praxi.

Forézní laboratoře v okolních zemích o nepřiměřenosti metody plynové chromatografie pro detailní stanovení obsahu jednotlivých látek v konopí vědí a používají metod HPLC. Do Česka toto know-how ale ještě nedorazilo.
rastajohn
No o tech slozkach jsem vedel, ale nikdy jsem nepremyslel nad tim, jak policajti urcuji obsah thc... No co jineho na to rict, nez "Je to peknej PODEL" :). To by snad slo pouzit i u soudu ...
ZajdaXXW
To by se urcite dalo uzit u soudu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma