Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Dotaz ohledně výbavy pěstírny - Klikni zde pro originální téma
dareba
Zdravim. Jsem v pestovani uplny amater, web jsem procetl skrz naskrz, ale potrebuju s necim poradit. Buduju si pestirnu 135cm (d) x 35cm (š) x 100 cm (v). No takze k dotazu - kytky budou v 7mi kvetinacich (15x15x20 na vysku) a v pestirne bude jeste rezevra, kdybych tam tech kvetinacu nahodou chtel dat 14, aby byly vy dvou radach a vesly se, nebo kdybych koupil nove a vetsi. No ted k vybave - vybral jsem si v jednom shopu a chci znat vas nazor. Tady je screen:
http://img3.imageshack.us/img3/3047/nakupnikosikscreen.jpg

Je to dostatecna vybava? Vetraky tam chybi, ale ty uz mam (2 - jeden nasavaci a druhej vyfuk) Bude to jedna armatura pro 2x 36W zarivky. Chci se zeptat - sice vim ze z toho nic extra nedostanu, ale staci to dostatecne pro moje kytky? Jde mi o malou spotrebu a malou porizovaci cenu ale hlavne aby pod tim rostly kytky. Kytky zatim jeste ani nevyklicily a seminka mam typu "No Name"takze toho o te kytce moc nevim... proste je mam od kamose a ten je ma od nejakyho cloveka co to pestuje... Ta folie - je dostatecna pro pokryti cele pestirny a je vubec dobra na moje ucely? Je to doufam ona, ta ktera se ma porizovat misto nejakeho posraneho alobalu. A ten "Kompletní předhnojený zemní substrát včetně perlitu.Koncentrace hnojiv EC - 2,4 / pH 6,2-6,6. Výrobce BioBizz 100% BIO." je to dobre pro rostliny nebo mam vzit jiny? Preci jen web mam procteny ale škála vyberu je obrovska takze se v tom trosku ztracim. No doufam ze se mi dostane kvalitni odpovedi a nejakychn rad, na co jeste nezapomenout, preci jen to od toho ocekavam od fora, kde za registraci chteji 80 kč...
dareba
Jiank jestli navrhujete neco jineho, musite pocitat s max. 1500 kč. Vic do toho zatim nevrazim, upgrade je kdyztak mozny kdykoliv. Joa jeste jsem zapomnel - ta armatura 2x 36W p- rodava se uz rovnou kompletni sada s kabelazi? proste ze to jen vybalim, pripevnim do pestirny a prdnu do obyc EU zasuvky 230V? nebo to tam budu muset sam nejak delat? Kdyztak by me zajimalo co k tomu potrebuju. A taky jeste jeden dotaz - jak casto potrebuji v prvnich dnech kytky svetlo? 18 hodin ne? a kdyz budou svetla 18 hodin zaple a pak vyple, tak tem kytkam nevadi ze budou celou dobu (tech 6 hodin) ve tme? Nemam je nahodou potom alespon vyndat a dat na slunicko k oknu?
Seky
hele ja ti muzu zodpovedet tak jednu otazku. Ve fázi vegetace (rustu) kyti potrobují 18 h svetla a 6 h uplne tmy. mej se
Bostik1
No jak rika Seky na okno si je fakt nedavej, musej tu tmu mit. A pokud mas rozpocet 1500 a chces udrzet malou spotrebu tak uvazuj treba o 150w sodiku, myslim ze daleko lepsi nez zarivky, tim nechci rict ze pod zarivkama nepestovat, ale pokud na nich netrvas, tak si kup jetej sodik a uvazuj jeste o klonech protoze v prnim kole sem udelal to co ty, ze sem jel z noname seminek a pak mi sla hlava kolem co to tam vyrostlo kup si 4 klony a mas to ;)
Bostik1
Jo a jeste sem se vsim k ty hline si myslim ze all mix je vcelku zbytecnej lightmix je levnejsi a roste to krasne, jeste by sis mel koupit aspon perlit, aby si ji mel vzdusnejsi protoze ho tam zrovna moc neni. Taky sem nevidel hnojky jak budes pouzivat a jestli je jeste nemas a jedes biobizz, tak si vem hnojky od nich apson budes drzet znacku ;) a me fungujou super, vubec si myslim, ze biobizz je tak nejak nepravem podcenovanej.
Nesss
Tak zde pár rad, za které si zaplatil:

Rozměry skříně - nahovno, rozložení světla bude dosti mizerné - možná pro ty zařivky by to ještě šlo?!

2x36W zářivky? Proč nekoupíš 100, 150 nebo 250w sodík? Tedy pokud ti stačí těch 20g ze 7-mi kytek tak OK. Zde jedno téma, jak to má a jak by to mohlo vypadat: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=7

Cenove to není nepodobné zářivkám a určitě budeš mít o hoooodně víc srandy! Ono se řekne šetřit ale za jakou cenu? Budeš potřebovat taky nějaký ty hnojky, samo to kámo neporoste. SUbstrát OK, aspon usetříš na růstu. Myslím že do těch 15 stováku se dá vejít a nějaký to kilčo navíc za pořádný spokojený kytky a dobrý hulivo je ještě únosný.

NoName do skříně a ještě pod zářivku, fajn proč ne, ale dobrá genetika je základ dobré sklizně. DOporučuju rozhodně klony!

Nechci být za rejpala, ale ještě bych o tom trošku popřemýšlel. Jak jsem ale psal, je to pouze můj názor, tak mě klidně pošlete někam :frog: určitě tě ale nechci odradit, naopak!



každopádně ať se daří :rasta:
Seky
a co ti vyrostlo? seminka mam od kamose a ten rikal ze to ma od borca co to pestuje indoor, no tak sem zvedavej jestli s toho vubec neco bude. No a byt tebou asi bych bral spis ten sodik nevi jak je to se zarivkama v kvetu.
dareba
Kazdej radi sodik - ja to chapu - celkove vetsi vykon, ale vyssi spotreba (2x a vice nasobna) a porizovaci cena je taky vyssi a ten celkovej elektrickej obvod zapojivat do sebe a podobne - do toho se mi moc nechce a navic tomu nerozumim i kdyz jsem toho o tom pocetl hodne... radsi si koupim tu armoru, ktwerou jen vybalim a pichnu do elektriky (teda alespopn dpufam ze to tak je), nechce se mi rejpat v elektrice... jinak jak jsi rikal - 20g ze 7mi kytek - otazka - za jak dlouho? hele zasadim to, vyroste to a a jak poznam ze uz je na case to sklidit? preci jen druhy jsou ruzny a taky jsem nepochopil tuhle poucku ve FAQ: "Vhodná doba sklizně nastává obvykle po 6-8týdnech od přepnutí na 12světlo/12tma" a kdy to prepnu na tenhle rezim, za jak dlouho? jestli to tam je a ja to prehlidl tak se omlouvam... jinak diky vsem za rady a pokud ma nekdo 150W sodik komplet set, kterej nebudu muset nejak komplikovane sestavovat a proda ho za nejakou prijatelnou cenu, tak se nebranim...
dareba
citace:
Původní příspěvek od Nesss
Rozměry skříně - nahovno, rozložení světla bude dosti mizerné - možná pro ty zařivky by to ještě šlo?!


Hele ty rozmery jsou delany presne, aby se tam vesly 2 rady kvetinacu 15x15 (popripadne 1 radu vetsich kvetinacu) a zaroven aby se tam vesla cela armora a byla moznost regulovat zaveseni svetla... co je na tom nahovno? je to presne akorat (podle me) aby tam kytky nemely zbytecne moc mista a zaroven aby tam nebyly natesno ( mezi kvetinaci bude cca 2cm mezera)
Bostik1
Kazdej radi sodik, protoze je to dobra volba, co se tyka zapojeni tak tady na groweru je navod podle kteryho to zvladne kazdej, neni se ceho bat a kdyby nahodou tak mas jistice. Kdy sklidit poznas podle barvy krystalu a taky muzes castecne ridit podle modelu co pestujes, myslim tim jaka je jeho obvykla doba kveteni, ale protoze to nevis tak ty krystaly jsou voditko.
dareba
ve FAQ jsem cetl, ze ta barva krastalu je poznat pouze pod zvetsenim 30x a vic, coz ja nemam jak... mam max lupu, ktera do toho ma daleko... jinak myslim ze zustanu u zarivek, prijdou mi dobre... celkem plosne takze vyjoda ze tam klidne 2 rady po 7mi vedle sebe = 14 kytek a na vsechny bude dopadat krasne svetlo, coz je parada...
Nesss
Za jak dlouho to je dobrá otázka....poznáš podle barvy pryskyřice, jakmile začne mít zlatou barvu, tak přišel ten čas. I pod 100w sodíkem toho budeš mít více než pod úsporkama. A rozdíl ve spotřebě bude ve finále tak 300 korun za ty 3 měsíce. ALE TOHLE VŠE SI TU MŮŽEŠ DOČÍST!!!! Pokud půjdeš do jakéhokoliv Gshopu tak ti určitě rádi zapojí lampu přímo na prodejně a věř mi že i já jako absolutně neschopný člověk ohledně zapojování čehokoliv to zvládnu.

Moje rada: kup 150w sodík, dobrý hnojky, ventilaci, pořádný prostor a genetiku a budeš sklízet 100g bez problémů. Možná je to větší investice ale šidil by si jen sám sebe.
St3wk0
Ahoj

Ano sodík je najlepší ale keď predsa len chceš ostať pri tých žiarivkách tak sa musíš pozerať aj na teplotu svetla (teplotu chromatičnosti) na rast je najlepšia vyššia okolo 6500K a na kvet nižšia okolo 2500K či ako sa to predávajú. Samozrejme pod tými na kvet sa dá v pohode aj rásť.
Inak k tej armature neviem či to len rozbalíš a pichneš do zásuvky. No možno ak je to z growshopu tak áno.
A podľa mňa lepšia alternatíva ako toto je už aj 70W sodík, ktorý kúpiš za cenu tej armatúry. Je to len môj pocit a neber ho vážne neporovnával som to ani som to nikde nevidel také priame porovnanie.
Ešte by som ti odporučil predtým než začneš niečo stavať prečítať si niekoľko threadov tu na Groweri aby si videl ako to majú postavené ostatní a koľko vypestovali. A dajú sa tu nájsť aj thready s lineárnymi žiarivkami aké chceš ty.
Tak zatiaľ a drž sa a uč sa :D

Edit: Tu som našiel odkaz ako to pod lineárnymi žiarivkami pestoval maník na icmagu:
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=67001&pp=15
Aj keď nevieš po anglicky tak si to určite pozri.
dareba
Diky - St3wk0, Nesss, Seky a Bostik1 za rady ... a jeste teda mensi kontrola - je ten muj obsah kosiku teoreticky v poradku? az na ty venntilatory ktery chybi (doma uz mam 2) mi to staci na vybudovani mensi pestirny ne? Ujistuju se, jestli jsem na neco nezapomnel
St3wk0
Neviem, no určite skontroluj tú teplotu svetla: na rast nevadí keď je nižšia no na kvet vadí keď je vyššia. A pozri si ten odkaz čo som ti tu hodil.
dareba
Ten odkaz jsem sledoval, moc pekne to ma vypestovany. K tem teplotam - prosimte nereknes mi jak je to tak cca v °C? kolik stupnu celsia v dobe rustu a kolik v dobe kvetu? urcite to tu nekde je ale nechce s se mi to hledat... a kdyz vystoupi kvet, tak mam okamzite zmenit svetlo na 12/12 ?
jestedman
s tebou to je těžký, ty si myslíš žes dal osm pětek a teď se starejte hošánci
všechno na co se ptáš tu je tisíckrát napsaný, když budeš hledat tak najdeš

přístup k samotnému pěstování je taky okouzlující: koupim si tuhle krabičku, tamhle pytlíček, hlavně že to je z growshopu, píchnu semínko a budou megaskanky

zajdi si do elektra a zahradnictví, v jednom kup ty tvoje vysněný zářivky a schovej si účet(brzo je budeš chtít vrátit) v druhym si kup hlínu. návodů na zapojení osvětlení je tu hromada, jestli se bojíš tak pozvi kámoše. dobrých substrátů tu je taky popsáno dost.
ale jinak ti radim vysrat se na hlínu a vyrobit si svůj hydrosystem, za ušetřené penízky si kup dobrá hnojiva a aspon kapky na měření ph.

přepnutí na květ si pak budeš nastavovat podle toho jak rychle ti porostou kytky, aby ti nevylezly z tý rakve, víš.

ps: a nezapomeň si koupit šroubovák
dareba radim znovu precist FAQ ale tentokrat uplne cely!!
St3wk0
To nie je teplota ako taká. Je to teplota svetla - akú farbu má svetlo. Malo by to písať na trubici. Ak to kupuješ z growshopu tak tam väčšinou predávajú tie trubice na zakoreňovanie rezov a to sú tie 6500 Kelvinov. Pre teba nevhodné. A kvet sa ti neobjaví kým neprepneš na 12/12. To kedy máš prepnúť zistíš z FAQ je to tam pekne vysvetlené. Ale odporúčal by som ti prepínať pod tými žiarivkami tak vo výške okolo 20 cm aby ti to pekne presvietila tá žiarivka - nemá veľký dosah. A samozrejme to zistíš neskôr sám, keď to sám vychytáš.
Inak toto je vo FAQ.Nechcem byť hnusný ale keď sa ti nepáčilo, že si platil skoro 80 kč tak si si mal urobiť test na facebooku kde dostaneš registračný kód. Ja som zaplatil a som rád, že som aspoň tak malou čiastkou mohol podporiť toto skvelé fórum.
PS: Ten test by si určite neurobil. Takže buď rád, že si mohol platiť. :D
dareba
No hele je tam napsane pouze tohle: "Zářivková trubice modrobílá.Pro zakořeňování a rozrůst řízků". Sodikovky by resily muj problem? No ja FAQ cetl, ale uz jen pri pohledu na ten postup pri zapojivani vybojky a podobne mi staly vlasy na hlave - pro me nepochopitelny obrazek s navodem, ktery mi nic nerika... proste celkove je FAQ takovy az moc odborny pro uplnyho novacka... proto hledam "jednoduzsi" rady tady...
dareba
Neda se to nejak "ochcat" s tema zarivkama? libi se mi jejich vlastnosti a i cenova dostupnost a nizke naklady, ale daji se pouzit pouze v dobe zakorenovani... nejsou nejake (krom Nlite - ty jsou drahe) jine druhy? ktere muzu pouzit do klasicky 120cm armory misto techto? ze bych je jen vymenoval... niceho jsem si nevsiml
St3wk0
Tak konečne presnejšie info. Tie trubice neber sú na rast. Nie sú vhodné. Samozrejme môžeš skúsiť aj kvet ale zbytočne vyhodíš peniaze. A áno sodík by riešil tvoj problém.
Odporúčam začať tu:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=45968
Vyberieš si čo chceš a máš to menej ,,odborné".
dareba
Me ty sodikovky proste nevyhovuji... drazsi, vetsi naklady na koupi i spotrebu elektriky, musim zapojovat jeste nejake dalsi komponenty (ktere doted nevim vubec jake jsou a jak je zapojit) a nepokryji dostatecne velkou plochu, kterou bych potreboval.. mozna 2x 70W sodikovky by to resily ale potrebuju kompletni set terchto dvou do 1000 kč, coz je asi nemozne sehnat... pokud nekdo vi jak je sehnat, prosim info
St3wk0
A ešte jedno riešenie s tými trubicami by tu bolo. Pôjdeš do nejakého obchodu kde ich predávajú. Zájdeš za predavačom povieš mu že chceš trubice takej a takej wattáže povieš, že chceš aby mali okolo 2500 Kelvinov teplotu svetla kúpiš si k nim armatúru - oni by mali vedieť ktorá je najlepšia, kúpiš si kábel a poprosíš ho nech ti to zapojí. Keď sa na teba bude pozerať ako debil pôjdeš do iného obchodu :D
Myslím dačo ako máme tu na Slovensku Hornbach alebo Baumax. Aj keď u nás predavači majú dosť na háku zákazníkov - hajzli.
dareba
Ted jsem se dival na dalsi a dalsi topicy a asi ve 3ech jsem si vsiml, ze lidi od zacatku az po kvet a sklizen jeli jen na zarivkach a krasne jim to rostlo... takze podle nich je to mozne...
Nesss
Hele, ted uz mi to prijde ze si spise vubec nic necetl......komplet HPS (vysokotlaké sodíkové) výbojky ti sestavi na pockani v growshopu, doma jen upevnis do poradne skrne, zasunes a svitis! Ale ted uz dost dobre nerozumim tomu co chces? Dobrá zářivka s červeným (květovým spektrem) tě bude stejně stát 600,- a chtěl jsi dvě. Hnojiva jsou nutnost a to je tak další 600,- a to jeste nebude žádná hitparáda. Jasny muzes koupit krystalon za 60 ale to uz pak necekej ze vypestujes neco kouritelnyho, natoz dobryho. A není to přeci jen o světlech, jak ale jistě víš z :faq:

Nebudeme si lhát, jestli máš 1500 stovek a chceš rozjet super hydro skéro, aby ste se mohli s gangstas zhulovat tak to jeste aspon jednou tolik pridej. (spíš dvakrát)

Podle me je cely tenhle setup o nicem, narovinu a naposledy: vyser se na nejaky zarivky a kup poradnej sodik a DOBROU genetiku!!!!!!!!

Pak je to tady jak u blbejch na půdě, opět se to tady rozjelo v diskuzi která je tu popsaná 2396x kazdej nějak začínal, a spoustu zkušených lidí ti tu rádo poradí, ale chtít po někom aby ti tu dělal setup skříně a nejlépe ti to přijel zapojit to je taky hovadina, pak se nediv, že ti přílítne červená kostka.

:faq: :faq: :faq: :faq: :faq: :faq: :faq: :faq:

citace:
Původní příspěvek od dareba
Ted jsem se dival na dalsi a dalsi topicy a asi ve 3ech jsem si vsiml, ze lidi od zacatku az po kvet a sklizen jeli jen na zarivkach a krasne jim to rostlo... takze podle nich je to mozne...


v tom případě není co řešit a můžes se jednoduše opičit, a ukončit tuto diskuzi (více méně o ničem)
St3wk0
Skús zájsť do mikropestovania tam skoro každý pestuje pod žiarivkami. No s rovnakou wattážou nedosahujú také výsledky ako s rovnakou wattážou so sodíkom to sa ti tu celý čas snažíme vysvetliť. No keď máš takú skriňu a nejde ti o výnos a super kvalitu tak žiarivky to istia. A inak keď máš 2x36 = 72W a stavím sa že pod tým nevypestuješ toľko ako pod 70W sodíkom o to tu ide. Ja tiež pestujem pod žiarivkou. No nezabudni na to, že oni mali žiarivky s teplotou svetla okolo 2500 Kelvinov.
A my sa ti tu snažíme poradiť ne si z teba robiť srandu. Pochop to. A čím viac topicov si pozrieš tým viac sa ti to ujasní.
dareba
Dobre - zajdu do growshopu a reknu, ze chci sestavit set s 2x 70W sodikovejma (2x 70 aby to pokrylo vcetsi plochu) - kolik me to bude stat? Koupit komponenty a sestaveni? v eshopu maji jen cenu za komponenty, jenze vtip je v tom, ze ja nevim presne jake komponenty k tomu potrebuji abych sestavil funkcni set a potrebuju vedet, kolik si za to sestaveni asi tak uctuji... a dalsi problem - kde sehnat ty klony? pochybuju ze mi je nekdo jen tak posle postou... to uz radsi vemu seeds a vypestuju si je sam... jde mi hlavne o to, abych z tech 7mi kytek (teoreticky mozna pozdeji i 14ti) vytriskal co nejvic...
dareba
Ale hlavne se na me prosim hend nevztekej a pokousej s emi to vysvetlit normalne... tvoje formulace s emi zda, jako by jsi kazde treti slovo myslel ironicky a v duchu si rikal, jak nekdo jako ja muze bejt tak blbej a nechapavej... no holt jsem z toho FAQ nepochopil tolik, abych hned vedel co a jak
Qwertys
Můžeš taky zkusit pěstování pod diodama. Je tam vyšší pořizovací cena, ale nehřeje to a žere to málo elektřiny. Zadej tady do vyhledávání diody nebo dioda a vyjedou ti tři stránky témat. Zatím jsou to však jen experimenty, ale někteří tady už měli slušné výsledky.
dareba
O diodach uz jsem cetl, ale pajet 300 diod do jednoho spoje, diky nechci... nehlede na to, ze tech X set diod uz stoji poradny prachy...
Qwertys
záleží kolik toho pod tím chceš mít a diody stojí tak 3 kč, byl to jen návrh ;)
dareba
nj, uz jsem o tom cetl, ale ucinny to prej neni a neni to zrovna ani moc spolehlivy... takze LEDky asi ne...
Lupus
darebo tak si to tady projizdim a rikam si ze ti dam par rad
proc sodik?
protoze vyzari nejvic a zatim je to nejefetivnejsi svetlo
ano je to "drahy" ale kupodivu opotrebovany sodik ze zahradnickeho bazaru te vyjde levneji jak kupovat novy zarivky i s predradnikama
sodik je taky dlouhodoba investice
proc dobrou ventilaci?
ventilace je zaklad, kytky potrebujou vzduch

jinak diody zarivky a takovy experimenty, zatim to nech byt, az vypestujes pekny kytky pod sodikem a tak pochopis proc je tady sodik tak doporucovany :)

jinak muzes se podivat na me thready (v podpisu)
ta skrin me vysla na necele 3000 + řezy - vsechno koupene z bazzaru, z aukra, proste levne, kdyz se budes snazit tak to taky zvladnes ;)

hodne stesti :beer:

jo a ten faq neni spatne napad si precist, zjistis tam hodne zajimavych veci
Expiry
http://www.growmania.cz/Usporna-lam...ual-p-1562.html 1159Kč
http://www.growmania.cz/objimka-e40-p-1566.html 120Kč
http://www.growmania.cz/klasicke-st...0-cm-p-361.html 352Kč

To mame svetlo-porad lepsi,nez nejaky zarivky,ktery dneska uz nikdo nejede ani na rezy,protoze je to opravdu k ho*nu :P.
Celkem 1.631Kč

http://www.growmania.cz/bcuzz-bio-a...-1-l-p-980.html
282Kč
http://www.growmania.cz/hesi-pk-1314-05-l-p-177.html
201Kč
http://www.growmania.cz/hesi-powerzym-05l-p-182.html
261Kč
Hnojky 744Kč...
Levnejs to sezenes uz jenom snad za 5prstu....

P.S.:Omlouvám se za stručnost a linkovani,ale je rano a me se nechce se tu rozepisovat do dalsiho threadu typu "chci co nejlevnejsi box a co nejvetsi palice"....
SaMoLeBKa
Ty vole, řešíš spotřebu jak kdybys ji měl na příděl, moje skříň s 250tkou má výkon 450W s MH se sodikem o něco víc, když sem to zjistil jen jsem pokrčil rameny a zapalil šlukovku. Každý koníček něco stojí. Jestli to chceš pěstovat pro zábavu tak tě nebude bavit čumět na obyčejnu trávu pod světlem co ti ani neoslní oko a voňet jak seno...

Tu skříň nemusíš mít hned, svoji jsem stavil tak rok a půl.... než se dostavila sušina:bounce:
dareba
EricCartman - ty delas, jako by jsi se uz takhle zkuseny narodil... misto kloudne rady se tu dockam jen nadavek, kritiky a vet typu: "Zabal to"
-----
-----
"Dokud nepředvedeš aspoň trochu talentu ode mě rady nečekej."
-
No FAQ jsem precetl, to ze hned vsechno neznam neznamena, ze nemam zadny talent a nechci se tomu venovat... Zatim mi ted dost pomohl Expiry, ty se tady jen vztekas a rikas, ze ti lezu na nervy... proc tedy takove "lamičky" jako ja neignorujes? Jdi se kochat tvou zahradkou a nenavazej se do me... kazdy nejak zacinal, jenze ty to asi nedokazes pochopit...
dareba
Jeste jedna otazka - kde bych mohl sehnat podobnou vybavu jako mi doporucuje expiry v bazaru? zadny bazar, ktery se zameruje na tohle jsem nenasel...
Nesss
Ale vzdyt to preci vubec neni pravda!!!! Od včerejška ti tu lidi pišou navrhy, chudák Expiry si dal tu práci a naházel ti tu i linky. Proboha co chceš víc?
Proc nejdříve nezkusís neco vypestovat venku??? Myslim ze kazdy dokaze pochopit ze zacinas ale tohle uz hranicí se stupiditou! Tohle mi napsal kamarad do PM kdyz videl jak se tu vcera snazime ti pomoci a ty jen stale meles tu svou o 15ti stofkach a super skerem pod 36w zarivkou.

citace:

Jinak na icq ani věk uvedený nemá, a si myslí že za tech 80kc za registraci mu to asi i vypěstujem
videl bych to tak an střední školu...kazdej sme byli jednou amater, ale nechbubil jsem se s tim,co to na to mam asi říct...proste a jednoduse si jedu tu svou.. prezentuju a novy temamata nectu, jen svych kamaradu a obcas kdyz me zaujme nejaka fotka....

ty vole divim se ti ze se s nima jeste seres...jen se naseres...


Nekecej ze to tady mas skrz naskrz precteny, ja nez ses si dovolil sem vubec neco napsat, tak jsem si zkousel par let venku. A i po tech letech se stale mam co ucit, ale neznamena to ze tu zakladam novy a novy temata a nechci aby se z toho vsichni posrali a zasypávali mě radama. Jde preci o samostudium a metodu úspěch vs. omyl!

Než si odhlásím toto téma, dám ti ještě poslední radu: popros moda aby to tu odstranil protoze je to další téma uplně o nicem! Jak si dobře vypěstovat na 1001 způsobů, se můžeš docist v FAQ nebo ve foru.

citace:
Původní příspěvek od dareba
Jeste jedna otazka - kde bych mohl sehnat podobnou vybavu jako mi doporucuje expiry v bazaru? zadny bazar, ktery se zameruje na tohle jsem nenasel...


uaaaaaa..... www.growbazar.cz www.aukro.cz

http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=13

Nevím jestli nás tu chceš provokovat, nebo ses vazne tak neschopny.

Kam to tady spěje :(
Genestealer
Čus chlape darebná,
opravdu doporučuju pořádně přečíst grower ;) a pak se hloupě ptát, se nedivím že Tě tady pár lidí haní a radí Ti abys to zabalil.
Já sem taky začátečník a první sem si vše prolezl a pak se ptal a zkoušel. Vím že nejjednodušší je se zeptat, ale vše už je tu opravdu tisíckrát psaný a když si nedáš tu trpělivost se čtením a studováním...no to pak nechci vidět jak budeš pěstovat...to je taky škola v trpělivosti.

Jinak Bazar je třeba zde:): http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=13
Je tam toho spousty od řízků až po světla:). Prostě hledat, dát si trochu té práce a hlavně myslet;).

Klidně se inspiruj v mém 1. indooru, je to taky taková 1. zkušenost a taky piluju a už vím co po dojetí Ďáblic udělám líp a pořádně. Ze začátku jsem si taky myslel že to spíchnu za pakatel, ale už se mi to taky pěkně načetlo a stálo to tak 2x víc než sem chtěl, ale je to i koníček(teda aspoň já to tak mám, nemám to na prachy) a ten je vždy o penězích...

Není ale nad to se zpukat jak howado a hodinu na ně čučet a vidět jak to rozte přímo před očima(můj případ včera:))...

Měj se, hodně štěstí a ať to roste!

PS: Jo a taky sem se rozmyšlel do čeho pudu a myslím, že sodík je vážně lepší na tomhle webu sem kupoval set na 150W HPS, ale ne složenou(sem el.technik takže doma sem si hrál). Mají ale v nabídce složenou 70W HPS jen zapojiš do el. a jedeš. viz zde: http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...et-70w-s-deskou
Ale myslim si, že v okolí máš určitě nějakýho kamoše co by Ti to zapojil, pak ten 150W set, vyjde na krásných +/- 1300,- i s kondenzátorem a stínítkem.
viz. zde: http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...ni-rostlin-150w




citace:
Původní příspěvek od dareba
Jeste jedna otazka - kde bych mohl sehnat podobnou vybavu jako mi doporucuje expiry v bazaru? zadny bazar, ktery se zameruje na tohle jsem nenasel...
Genestealer
Nessy předběhls mě:)...kdybych neměl tak dobrou náladu napsal bych to asi Tvým stylem:)...

Majte sa a ať to roste:)


citace:
Původní příspěvek od Nesss
Ale vzdyt to preci vubec neni pravda!!!! Od včerejška ti tu lidi pišou navrhy, chudák Expiry si dal tu práci a naházel ti tu i linky. Proboha co chceš víc?
Proc nejdříve nezkusís neco vypestovat venku??? Myslim ze kazdy dokaze pochopit ze zacinas ale tohle uz hranicí se stupiditou! Tohle mi napsal kamarad do PM kdyz videl jak se tu vcera snazime ti pomoci a ty jen stale meles tu svou o 15ti stofkach a super skerem pod 36w zarivkou.



uaaaaaa..... www.growbazar.cz www.aukro.cz

http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=13

Nevím jestli nás tu chceš provokovat, nebo ses vazne tak neschopny.

Kam to tady spěje :(
Lupus
citace:
Původní příspěvek od Expiry
http://www.growmania.cz/Usporna-lam...ual-p-1562.html 1159Kč
http://www.growmania.cz/objimka-e40-p-1566.html 120Kč
http://www.growmania.cz/klasicke-st...0-cm-p-361.html 352Kč

To mame svetlo-porad lepsi,nez nejaky zarivky,ktery dneska uz nikdo nejede ani na rezy,protoze je to opravdu k ho*nu :P.
Celkem 1.631Kč

http://www.growmania.cz/bcuzz-bio-a...-1-l-p-980.html
282Kč
http://www.growmania.cz/hesi-pk-1314-05-l-p-177.html
201Kč
http://www.growmania.cz/hesi-powerzym-05l-p-182.html
261Kč
Hnojky 744Kč...
Levnejs to sezenes uz jenom snad za 5prstu....

P.S.:Omlouvám se za stručnost a linkovani,ale je rano a me se nechce se tu rozepisovat do dalsiho threadu typu "chci co nejlevnejsi box a co nejvetsi palice"....



konecne radny prispevek, ale opovazim e do toho vstoupit :)

u www.klecka.cz ty Bcuzzy koupis aspon o 40kč levneji, jinak nejaky bio nebo co nevim proc kupovat, stacijou normalni na hlinu/kokos/hydro(vsechny maji stejny mnozstvi latek)
s PK ani s Powerzymem sem nejel, nerikam ze je to zbytecny, ale me to vyrostlo aji bez toho :sun:

jinak jako vetrak bych ti doporucoval ze zacatku celokovovy mezaxial, s troskou stesti koupis na aukru pod nazvem "mezaxial"
dareba
Diky Genestealer, hodne jsi mi toho vyjasnil, zato Nesss se na me jen vzteka a mysli si, ze tohle tady pisu za ucelem provokace... meli by jste se procistit hlavu a alespon me poslat do prdele nejak slusne a klidne

jinak: pokryje tenhle set, ktery jsi mi doporucil celou moji pestirnu? nebo bych jim mel zmensit?
http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...ni-rostlin-150w

rozmery mam 135x35 a max. 100 cm na vysku (ta bude regulovatelna)

popripadne tahle by se taky hodila ne? sice je jeta, ale zalibila se mi:
http://www.growbazar.cz/sodikova-vy...kou-a-starterem
dareba
"kazdej sme byli jednou amater, ale nechbubil jsem se s tim,co to na to mam asi říct...proste a jednoduse si jedu tu svou.. "

co tim chce ten tvuj kamos rict? ze se tady necim chlubim? ja jen potrebuju kliudnou radu (kterou jsem diky bohu dostal) a ne tady cist jak do me picujete.... at si ten tvuj kamos dal "jede svou" a nesere se do me
Toxikoman_169
Je fakt vidět že jsi četl FAQ..náhodou něco o efektivnosti pokrytí si tam neviděl? http://grower.cz/pestovani/navody/l...tleni/2.html#11
dareba
Takze jsem rozmery poupravil... mam to ted asi 70x70 a vyska 100 cm zustava... premyslim ze koupim bazarovy kompletny set - viz. vyse... tak kdyztak poradit, jestli vzit nebo ne... nebo ten ktery je novy
tohle taky nevapada spatne: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=47219
tak prosim vase nazory
Genestealer
citace:
Původní příspěvek od dareba
Takze jsem rozmery poupravil... mam to ted asi 70x70 a vyska 100 cm zustava... premyslim ze koupim bazarovy kompletny set - viz. vyse... tak kdyztak poradit, jestli vzit nebo ne... nebo ten ktery je novy
tohle taky nevapada spatne: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=47219
tak prosim vase nazory


Čus chlape,
do Nessse se nenavážej, pokud čtu dobře snažil se Ti taky pomoct, dobrá vlastnost je i pokora;). Křičet umí každej;).

Jinak ten komplet http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=47219 je moc dobrá koupě, přesně tohle by Ti sedlo, i podle upravených rozměrů skříně.

Tak čus a s klidem :smoker:
dareba
Bohuzel uz jsem mu psal a pry ma vice zajemcu a praha je pro nej daleko (je ze zlina) :-(
asi si do bazaru hodim nejakou poptavku, jen si nejsem jistej, jestli staci napsat: Koupim set - 250W sodikovou vybojku, chci aby set obsahoval vse vcetne kabelaze, tlumivky a zapalovace, pokud mozno i se stinidlem, klidne i rok jetou...

bude to takhle nejak stacit? nebo potrebuju jeste neco navic? folii a substrat All mix BioBizz 20L + kvetinace si objednam v eshopu a ventilatory mam uz doma
Nesss
Kámo, já se ti tu snažím radit už 3-tí den a ty se ve finále zeptáš, jestli nevíme o nějakým grower bazaru, sry ale tohle už jsem bral jako provokaci...nicméně jsem rád že si trošku zauvažoval...myslím ten set je Ok, cena je v pohodě, rekl bych ze dost dobrá. Určitě ti ještě pár kol vydrží, osobně mám zkušenost s výbojkou 400w která byla i pohodě i po 4 kolech...nejaké ty ztráty jsou samozřejmostí ale na tvé začátky to určitě postačí. Ještě bych ale popřemýšlel o výšce skříně, bo když vezmeš v potaz výšku květníku, samotné kytky, zavěšení svítidla, a bezpečnostního odstupu od vršků kytek, protože sodík 250w už ti nějaké to teplo dá...tak aby si tam trošku neměl problém s místem...pokud by kyti měli více jak 50 cm už si myslím, že by mohl nastat...

Nemusíš se cítit ukřivděný, ale mám rád věcné a rozumné dotazy!!!
Kámoš, který se má starat o sebe měl pod touto vatáží 1.3 g/w, takže jsem zvědavý až budeš prezentovat ty. Každopádně budu držet palce, pokud toto všechno nejsou planý řeči a opravdu to rozjedeš.

edit: tak koukám že píšeš že už to je pryč, jestli máš zájem kolega, prodává podobný set taky 250w s výbojkou N-lite, jetý taktéž dvě kola, kdyžtak PM jestli máš zájem, a pošlu ti kontakt. Cena je podobná.

Voe, musím se pochválit jaký jsem klidný a trpělivý člověk....
dareba
Dobre napsal jsem ti PM ohledne toho setu a ted moje otazka - ta vyska skrine je mala? kolik bych tak mel pridat? presne tohle jsem cekal, ze nebude vser tak jak ma, takze zatim si jen davam dohromady nakresy a pak ji sklepnu dohromady...
Nesss
osobne bych to videl alespon tak 140 cm...kdyz pocitas ze jen samotne zaveseni te vyjde tak nejak na tech 25 - 30 cm

citace:
Původní příspěvek od dareba
Asi si hodim samostatnou poptavku do bazaru, treba nekdo neco najde... jo mimochodem, me mozne, abych to "ochcal" a dal pestirnu do rohu mistnosti? ze to nebude cista skrin, ale ze budou chybet 2 strany (ty budou tvorit zdi, ktere budou samozrejme pokryte stribrno-bilou reflexní folií)


proč by to nešlo?
dareba
Asi si hodim samostatnou poptavku do bazaru, treba nekdo neco najde... jo mimochodem, me mozne, abych to "ochcal" a dal pestirnu do rohu mistnosti? ze to nebude cista skrin, ale ze budou chybet 2 strany (ty budou tvorit zdi, ktere budou samozrejme pokryte stribrno-bilou reflexní folií)
ZivyKvet
citace:
Původní příspěvek od dareba
jo mimochodem, me mozne, abych to "ochcal" a dal pestirnu do rohu mistnosti? ze to nebude cista skrin, ale ze budou chybet 2 strany (ty budou tvorit zdi, ktere budou samozrejme pokryte stribrno-bilou reflexní folií)

co takto si prejst naozaj par threadov? sorka ale cela tato diskusia mi pripada ako poradte jak sa mam vysrat a jak po sebe splachnut zachod....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma