Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Fakyho HomeMadeBox (Vol.1) - Klikni zde pro originální téma
Faky
Zdravim vas, vsechny growery, keri chodite ziskat inspiraci sem na Grower!


  • Tento topic bude venovan stavbe meho prvniho boxu. Od zakladu (skrine), na myslim si ze docela fesny pestitelsky GrowBox.

  • Budu se snazit popsat zhruba cely prubeh stavby boxu, vyroby uhlikoveho filtru, site na ScrOG atd....

  • Hned na zacatku se chci omluvit, protoze veskery material na stavbu boxu byl nalezen doma (tudiz nemam ani poneti, kolik by to stalo, kdyby ste chteli stavet kopii, kazdopadne myslim ze poslouzi jako inspirace tem, kteri nad stavbou uvazuji!)

  • Misto stavby: Garaz hned v baraku (Diky tati :D )

  • Ke stavbe znacne prispela inspirace z toho fora! Takze timto chci podekovat ostatnim growerum za poskytnuti rad, typu a triku a spousty uzitecneho materialu.

  • Stavba probehla s maximalni improvizaci a spoustou dobrejch/spatnejch napadu/pokusu.


Enjoy it ;D
Faky
Opet vas zdravim :)

Takze aby se to tu trosku pohnulo, musim trochu preskocit od boxu k vyrobe uhlikoveho filtru! (schazi material na popis :) )

Zpocatku sem chtel filtr dokoupit, zhruba v dobu kdy prepnu na kvet, ale kdyz uz sem delal celej box rozhodl sem se udelat si filtr podomacku :)

Jako hlavni vyhody se mi jevily: moznost vymeny, nenarocna a celkem rychla stavba a predevsim nizka cena!

Material
-Dve trubky, jedna s r= 12,5cm (polomer :) ) a druha s r= 5cm.
-Plech, ze ktereho se vystrihaji a naohybaji plisky na zpevneni stredni trubky
-stahovaci pasky + igelit
-kryci sitove pletivo na plot nebo na oplitani kmenu apod.... (ponozka, ktera se vlozi do filtru)


Vyroba
1) Obe trubky co nejvice a souvisle proderovat, Ja pouzil vrtak 9mm.
viz obr. 1)
Faky
2) Vystrihat plisky, ktere upevni stredni trubku ve filtru a vyvrtat na ne po celem spodnim obvodu vnejsi i vnitrni trubky dirky, do kterych se vsunou nyty a pripevni stredni trubku do prostredka vnejsi trubky. Pozor stredni trubka musi bit trochu delsi nez vnejsi! Spodni konec vnitrni trubky musi presahovat aby se dal pripojit k dalsi trbce!!
viz obr. 2) a 3)
Faky
Obr. 3)
Faky
3) Prostredni trubku na vrsku filtru prehradit igelitem (nebo cim chcete) a stahnout paskama.
viz obr. 4)
Faky
4) Vzit pletivo, prelozit ho do filtru a slozit tak aby utvorilo jakousi ponozku po celem vnitrku filtru... je to docela dulezite, aby vam v tom granulky aktivniho uhli vydrzely a nevyfoukali ven :D nemam presny navod, ale kazdy si urcite poradi a kapsu zvladne uklohnit :D ja ji sesil pomoci tech sdrhovacich pasku a drzi :D
viz obr. 5); 6); 7)
Faky
obr. 6) Kapsa
Faky
obr. 7) Kapsa na miste kde ma byt :D
Faky
5) Do ponozky vsypat uhli, co se do ni vejde! opravdu dejte pozor aby ste nevynechali zadna volna mista a predesli tak vzniku "bublin" a snizili tim ucinnost filtu.
viz obr. 8)
Faky
6) Horni stranu filru zakrejte igelitem a stahnete paskama. viz obr. 9)
Faky
Takze filtr funguje... ozkouseno! vim, nevypada to nijak efektne, ale ma to napad.... aspon si myslim :D:D:D

Do meho filtu, ktery je 35cm vysoky, 25cm siroky se veslo mezi tubky (skvira 7,5cm) 1,5kg aktivniho uhli...

Veci ohledne prostupnosti atd sem neresil.... okopiroval sem pouze originaly, ktere stoji kolem 900kc. Me vyroba prisla asi na 240kc (uhli + blbustky)
Faky
PS: nevim proc ale nejde mi vkladat vice fotek do jednoho prispevku!! vsude mi to pise ze mohu pridat maximalne jednu fotku (ve volbe kolik souboru mohu pridat) a na toto tema mi pripada pouze 10 fotek nebo tak.... jak je to mozne poradte?! hledal sem v uvodu atd... ale nic konkretniho sem nenasel :( chci tu rojet serial ohledne boxu ale neni kapacita na fotky! pls help!
Genestealer
Chlape K+ krásny návod, jen se chci zeptat, budeš to použivat na straně odtahu, nebo přícucu ze skříně? A jakej větrák na to plánuješ? Mám v plánu taky něco podobného, jenom tak poloviční.

Jinak pokud se nemílím tak víc fotek se dá vložit jen v galerii.
http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=25

Měj se a směj se:)

G.

Edit: Kdyžtak zkus napsat někomu z adminů, aby toto téma přesunuli do Galerie Indoor pěstění.
Faky
Zdravim! Diky za Kacko :D sem novej a potesi!
Tez diky za radu, zkusim napsat adminum :)

Filtr je na strane odtahu ze skrine. Bylo by to videt, kdybych mel uz vsechny fotky ze stavby boxu.

Ohraty a "vonavy" vzduch je odsavan z boxu ven skrze filtr (filtr je posledni clanek vzduchotechniky boxu). Jinak vetrak mam na 220V zhruba 100m/-3, ve spodku skrine pasivni pritahy, na vrsku skrine odtah, aby se zarucila lepsi vymena tepla (box je malej a lampa je 250W)

2 GeneStealer, na strane pricucu by byl na nic :D vzduch jdouci do skrine ma cenu filltrovat max kvuli prachu, ale tento filtr je pachovy! TZN na odtah a eliminaci vune kytek v kvetu!
Faky
Jeste ohledne toho vetraku, bal sem se na zacatku ze ho filtr zacpe a v potruby bude vznikat pretlak, ale jak se zda, uhelny granulky a plocha der na filtru jsou propustne dosti :)
Genestealer
citace:
Původní příspěvek od Faky
Zdravim! Diky za Kacko :D sem novej a potesi!
Tez diky za radu, zkusim napsat adminum :)

Filtr je na strane odtahu ze skrine. Bylo by to videt, kdybych mel uz vsechny fotky ze stavby boxu.

Ohraty a "vonavy" vzduch je odsavan z boxu ven skrze filtr (filtr je posledni clanek vzduchotechniky boxu). Jinak vetrak mam na 220V zhruba 100m/-3, ve spodku skrine pasivni pritahy, na vrsku skrine odtah, aby se zarucila lepsi vymena tepla (box je malej a lampa je 250W)

2 GeneStealer, na strane pricucu by byl na nic :D vzduch jdouci do skrine ma cenu filltrovat max kvuli prachu, ale tento filtr je pachovy! TZN na odtah a eliminaci vune kytek v kvetu!


JJ díky, heh a já vím, že je to pachový filtr, asi sem se špatně vyjádřil. Ptal jsem se na to jestli první je pachový filtr uvnitř, pak větrák a pak čistý vzduch ven. A nebo první větrák, pak pachový filtr a čistý vzduch ven:)...Doufám, že se to dá pochopit:)

Ale už si mi odpověděl:).
Pěkné zrpvna mi takový stojí na zemi :D
Akorád můj větrák 180m3/h tlak 55 pa a průměr 125 mm. nemá šanci :(.
Zkus přiložit k odtahu zevnitř ruku zda pořád dost silně saje . Mě to vracelo vzduch z5 do skříně což sem si myslel že to větrák utáhne .
Faky
Jasny, mas pravdu, spatne sem pochopil, v tomto pripade samozrejme muzes umistit filtr i do skrine pred vetrak... bohuzel na tuto moznost nemam prostor!

mmozna je tato varianta lepsi! filtr pak neni venku a nevydava "sycici" zvuk za predpokladu ze pouzijes specialni potrubi sonoflex+metodu na snizeni hluku
Faky
Prutok vzduchu sem meril pristrojem na mereni proudeni vzduchu, tim sem ladil pasivni nadechy (s ohledem na objem vzduchu, ktery musi projitskrini/moznostma vetraku)

Takovyto filtr, ktery by sem mohl pouzit ve svem boxu je o polovinu kratsi => musel sem zvetsit plochu kterou muze skrz filtr proudit vzduch a to tim, ze sem musel udelat filtr vetsi a derovanejsi.

Sani je kontrolovano take metrem... zda se ze sem mel stesti a filtr sem udelal tip top :D

dneska sem ho testoval pri postrku kytek roztokem s FishMixem, hrozne to smrdi po rybach.... ve skrini to tahlo rybama a prez filtr sel vzduch.... no takovej jako je ve fabrikach.... takze ucinek.... + test s pytlem plnyho skera u vetraku a venku nic.... takze goood :D sem s tim spokojenej
Faky
Porad sem nevyresil problem s vkladanim fotek :( takze hodim zatim cely box jak vypadal tesne po dostaveni. Az vyresim problem s tim, ze si sem mohu nahrat jen jednu fotku do prispevku a celkove jen 10 tak ji tu trosku rozeberu krok po kroku!

Zatim a hezkyho silvestra a stastnej novej rok vsem :D
berkinson
kámo k+
taky jsem si říkal že než za něj dát tágo tak ho radsi postavit
ale lenost je někdy holt rychlejší než já, fachá ti v pohodě koukám takže jdu taky do toho časem

držim pěstě v pěstu :)
Faky
Takze, po docela dlouhe odmlce se chci vratit k tomuto tematu a konecne predstavit svuj prvni box. Stavbu popisu v nekolika jednoduchejch krocich aby ste meli predstavu jak to asi probihalo.

Takze vybral sem si skrinku (rozmery a jeji foto viz. vyse), problem byl v tom, ze to byla komoda s dvoukridlima dverma. Prvni ukol byl odmontovat dvere, nejakym zpusobem je spojit a prisroubovat je tak, aby skrin byla v poloze jakou sem potreboval a s jednema dverma. povedlo se mi i zachovat puvodni zamykani.

Foto c.1
Zakladni vzhled skrine. Zvolil sem pasivni provzdusneni ze spodku skrine. Diry jsem vykrouzil korunkou velikosti 7cm. Pruchod vzduchu je lehce naddymenzovan aktivnimu odtahu z boxu (vetrak v levem hornim rohu o prumeru 10cm na 220V prutok vzduchu cca 180m3/hod)

Foto c.2
V garazi sem objevil plechy, ktere se pouzivaji v mrazici technice (presne z toho sameho jsou vyrobena stinitka). Narezal sem je sukackou na vsechny vnitrni strany boxu (viz. foto c.3) a vykrouzil diry na vzduch. Ke stenam boxu sme je prilepili oboustranejma blepkama (mimochodem drzej uz rocni provoz boxu)

Foto c.4
Veskere spary jsem vyplnil nemocnicnim silikonem a prelepil stribrnou lepenkou. (nechtel sem, aby mi casem zacal box hnit z duvodu prosakovani vody).

Foto c.5
Prelepene spary + vetrak (taky obtazenej silikonem)
Faky
Jeste se chci vratit ke stinitku, samozrejme vlatni vyroby xDxDxD

Jak uz sem rikal v garazi byly nejaky ty plechy, rozhodl sem se toho vyuzit a udelat si i vlastni stinitko. Rozmery si uz bohuzel nepamatuju. Kazdopadne naohejbat to nebylo snadny ale pomoci lesenarske trubky a sikovnejch rukou to nejak vyslo :D

Zvolil sem jednoduchej model (rozmery boxu umoznili pouzit typickej oblouk) bez chlazeni atd... Upevneni na dvouche stejne dlouhejch retezech kvuli nastavitelny vysce.

Foto stinitka a uz kompletne celeho boxu.
Faky
BTW zakladam dalsi thread ohledne myho prvniho G. pod 250w v tyhle nadhere. Takze se tesim na pripominky :D myslim ze jich bude urcite hodne, protoze prvni grow byl spis jeden velkej problem. Jen co rozjedu thread poslu link


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma