Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim vas, vsechny growery, keri chodite ziskat inspiraci sem na Grower!
Tento topic bude venovan stavbe meho prvniho boxu. Od zakladu (skrine), na myslim si ze docela fesny pestitelsky GrowBox.
Budu se snazit popsat zhruba cely prubeh stavby boxu, vyroby uhlikoveho filtru, site na ScrOG atd....
Hned na zacatku se chci omluvit, protoze veskery material na stavbu boxu byl nalezen doma (tudiz nemam ani poneti, kolik by to stalo, kdyby ste chteli stavet kopii, kazdopadne myslim ze poslouzi jako inspirace tem, kteri nad stavbou uvazuji!)
Misto stavby: Garaz hned v baraku (Diky tati )
Ke stavbe znacne prispela inspirace z toho fora! Takze timto chci podekovat ostatnim growerum za poskytnuti rad, typu a triku a spousty uzitecneho materialu.
Stavba probehla s maximalni improvizaci a spoustou dobrejch/spatnejch napadu/pokusu.
Takze aby se to tu trosku pohnulo, musim trochu preskocit od boxu k vyrobe uhlikoveho filtru! (schazi material na popis )
Zpocatku sem chtel filtr dokoupit, zhruba v dobu kdy prepnu na kvet, ale kdyz uz sem delal celej box rozhodl sem se udelat si filtr podomacku
Jako hlavni vyhody se mi jevily: moznost vymeny, nenarocna a celkem rychla stavba a predevsim nizka cena!
Material
-Dve trubky, jedna s r= 12,5cm (polomer ) a druha s r= 5cm.
-Plech, ze ktereho se vystrihaji a naohybaji plisky na zpevneni stredni trubky
-stahovaci pasky + igelit
-kryci sitove pletivo na plot nebo na oplitani kmenu apod.... (ponozka, ktera se vlozi do filtru)
Vyroba
1) Obe trubky co nejvice a souvisle proderovat, Ja pouzil vrtak 9mm.
viz obr. 1)
2) Vystrihat plisky, ktere upevni stredni trubku ve filtru a vyvrtat na ne po celem spodnim obvodu vnejsi i vnitrni trubky dirky, do kterych se vsunou nyty a pripevni stredni trubku do prostredka vnejsi trubky. Pozor stredni trubka musi bit trochu delsi nez vnejsi! Spodni konec vnitrni trubky musi presahovat aby se dal pripojit k dalsi trbce!!
viz obr. 2) a 3)
4) Vzit pletivo, prelozit ho do filtru a slozit tak aby utvorilo jakousi ponozku po celem vnitrku filtru... je to docela dulezite, aby vam v tom granulky aktivniho uhli vydrzely a nevyfoukali ven nemam presny navod, ale kazdy si urcite poradi a kapsu zvladne uklohnit ja ji sesil pomoci tech sdrhovacich pasku a drzi
viz obr. 5); 6); 7)
5) Do ponozky vsypat uhli, co se do ni vejde! opravdu dejte pozor aby ste nevynechali zadna volna mista a predesli tak vzniku "bublin" a snizili tim ucinnost filtu.
viz obr. 8)
PS: nevim proc ale nejde mi vkladat vice fotek do jednoho prispevku!! vsude mi to pise ze mohu pridat maximalne jednu fotku (ve volbe kolik souboru mohu pridat) a na toto tema mi pripada pouze 10 fotek nebo tak.... jak je to mozne poradte?! hledal sem v uvodu atd... ale nic konkretniho sem nenasel chci tu rojet serial ohledne boxu ale neni kapacita na fotky! pls help!
Chlape K+ krásny návod, jen se chci zeptat, budeš to použivat na straně odtahu, nebo přícucu ze skříně? A jakej větrák na to plánuješ? Mám v plánu taky něco podobného, jenom tak poloviční.
Zdravim! Diky za Kacko sem novej a potesi!
Tez diky za radu, zkusim napsat adminum
Filtr je na strane odtahu ze skrine. Bylo by to videt, kdybych mel uz vsechny fotky ze stavby boxu.
Ohraty a "vonavy" vzduch je odsavan z boxu ven skrze filtr (filtr je posledni clanek vzduchotechniky boxu). Jinak vetrak mam na 220V zhruba 100m/-3, ve spodku skrine pasivni pritahy, na vrsku skrine odtah, aby se zarucila lepsi vymena tepla (box je malej a lampa je 250W)
2 GeneStealer, na strane pricucu by byl na nic vzduch jdouci do skrine ma cenu filltrovat max kvuli prachu, ale tento filtr je pachovy! TZN na odtah a eliminaci vune kytek v kvetu!
Jeste ohledne toho vetraku, bal sem se na zacatku ze ho filtr zacpe a v potruby bude vznikat pretlak, ale jak se zda, uhelny granulky a plocha der na filtru jsou propustne dosti
Původní příspěvek od Faky Zdravim! Diky za Kacko sem novej a potesi!
Tez diky za radu, zkusim napsat adminum
Filtr je na strane odtahu ze skrine. Bylo by to videt, kdybych mel uz vsechny fotky ze stavby boxu.
Ohraty a "vonavy" vzduch je odsavan z boxu ven skrze filtr (filtr je posledni clanek vzduchotechniky boxu). Jinak vetrak mam na 220V zhruba 100m/-3, ve spodku skrine pasivni pritahy, na vrsku skrine odtah, aby se zarucila lepsi vymena tepla (box je malej a lampa je 250W)
2 GeneStealer, na strane pricucu by byl na nic vzduch jdouci do skrine ma cenu filltrovat max kvuli prachu, ale tento filtr je pachovy! TZN na odtah a eliminaci vune kytek v kvetu!
JJ díky, heh a já vím, že je to pachový filtr, asi sem se špatně vyjádřil. Ptal jsem se na to jestli první je pachový filtr uvnitř, pak větrák a pak čistý vzduch ven. A nebo první větrák, pak pachový filtr a čistý vzduch ven...Doufám, že se to dá pochopit