Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Síň Slávy

Stránky: [1] 2 
TAG by ERICCARTMAN - Klikni zde pro originální téma
EricCartman
Zdravím growerstvo.

Jelikož mi poslední dobou přijde že na G není nic moc na co by se rád podíval i grower co už hodně viděl a zažil rozhodl jsem se předsatvit Vám TAG.

Krátce o systému:
Trámková konstrukce vyložená rybníčkovou folí.
Uvnitř dva zavlažovací obvody.
Jednak tlakový obvod s 21 tryskami (mlhovací gardena) hnaný domácí vodárnou alko s velikým filtrem před a gardena filtrem s redukčním ventilem za vodárnou.
Druhak cirkulační nízkotlaký obvod s 1500l/hod 2,1m čerpadlem, který pomáhá udržovat prostředí a v případě výpadku tlakového čerpadla dodá dostatek vody alespoň pro spodní část kořenů což udrží kytky naživu. Kořeny ve vzduchu sice zaschnou ale kytky přežijí.
Vzduchování jak jinak než výkonný :D zajištuje vzduchovací kompresor hailea 45l/min = 2700 l/hod
V chladných časech přitápění zajišťuje 300w topítko.
Jede se pod 3x600 na ploše 330x110 cm. Pravda plocha by mohla být i větší... bohužel není víc prostoru.

Přikládám pár fotek ze stavby abyste si mohli líp představit jak to vypadá.

Brzy budem pokračovat...
Dotazy, připomínky a komentáře jsou vítány :) let's go!
EricCartman
Jak jem už řekl konstrukce je z trámků, přesněji z hranolků 35x50mm. Konstrukce celé krabice je ze stejných trámků, systém je vlasně vestavěný do krabice a nemá žádné svislé "nohy". Vrchní deska je z 18mm voděodolné překližky. Zajímavé je na ní to, že ji můžete pomocí kladek jednoduše celou zvednout cca 30cm nahoru a vklidu se pohrabat v systému. Další ojedinělá vlastnost toho to systému je jeho pevnost. Při montáži kladek, čištění, ladění, (odpočinku) absolutně bez problému udrží 110 kg živé váhy na horní desce! Popřemýšlejte který jiný systém toto ustojí :)

Dno systému se svažuje ke středu se sklonem cca 10cm na 1,5m a uvnitř jsou udělané malé přehrady cca 4cm vysoké. Nashromáždí se v nich trocha vody do které je zavedeno vzduchování.

Ve středu je odpad do nízké zásobní nádrže, je pouze 20cm vysoká ale dost rozměrná. Cca 150 x 100 cm plná pojme 250L roztoku. Pro lepší promíchávání je uvnitř ještě jeno čerpadlo 1600l/hod které míchá roztok a jeden vzduchovací kámen. Nádrž je setavená jednoduše z dřevotřískových desek 21mm (pouze po obvodu) a vyložená opět rybníčkovou folií. Aby se v jednom místě vytvořilo hlubší místo (jímka) ze kterého odčerpávají čerpadla je dno podložené 5cm polystyrenem, který v jednom místě chybí a tím se vytvoří hlubší místo. Je to dost důležité jelikož žádné čerpadlo nedokáže odčerpávat úplně ode dna a pokud by tato jímka nebyla nemůžete tuto nádrž nikdy úplně vyprázdnit.

Přidávám další fotky ze stavby

alpa: topítko - u tepelných zařízení příkon=výkon, 300w je nejvýkonnější z klasických akvarijních topítek a topí fakt dost, dělal jsem pokus ve 100l vody a z 15°C na 25°C to trvalo přibližně deset minut, funguje to dobře, má to termostat takže můžeš nastavit požadovanou teplotu, většinou stejně necháš na minimu - 20ti °C dá se koupit na netu okolo 300 v hornabchu klidně 800 :(
EricCartman
Další várka fotek ze stavby, věřím že spouta z vás by raději viděla kytky a palice, ale chci ten systém popsat tak jak si zasloží. Každý tu ví jak postavit bubbler... tag je fakt náročnej, především na návrh a stavbu, je toho hodně co se dá zkazit a informací o tom moc není.

takže na fotkách:
kladky plus ukázka připevnění ventilátoru
páka kterou se zvedá vrchní deska(v poloze zvednuté)
pohled dovnitř
volver
čus
napiš kolik ten systemek stál peněz :D
a kdepak ho máš (puda, pokoj, sklep) přeci jenom 3X600 dává hodně tepla, budeš to cirkulovat v místnosti nebo to pujde ven rovnou do eteru? :) )
regulace samozdřejmá že??

(Jelikož mi poslední dobou přijde že na G není nic moc na co by se rád podíval i grower co už hodně viděl a zažil rozhodl jsem se předsatvit Vám TAG.) to sis to měl dát kámo do jinej sekce a to zde http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=34 přeci jenom tady je to skoro jen o hlíně že :) jinak moooc pěknej setup dal sis záležet good...

PS: asi do teho pujdu také koukám že by se v tom dalo i koupat co :D
takže stačí malá koupelna :D
držim palce...
snuk1
Krásný... jenom sem se chtěl zeptat, jestli nemáš strach, že kořeny zalehnou ty trysky? Já bych to taky rád zkusil, ale pořád nevím jaký čerpadlo... mně by stačilo tak 6 trysek.. přemýšlel sem o oběhovým na topení, to by těch 6 garden mohlo utáhnut.... nebo co takhle kompresorek a foukat to vzduchem.. to už by byl úplně pravej aerosol.

Máš to moc pěkný
Ono
Ahoj EricCartman. Aké plánujete odrody/-u?
EricCartman
Volver: Zkusím to zpočítat
čerpadla(tlakový+míchací+cirkulační+vzduch) 5200
dřevo(konstrukce+vrchní desky+nádrž) 2100
materiál(voda+vzduch+folie+ostatní) 7000
takže samotnej systém 14300 cca nepočítám zařízení roomu.

Místnost ve které se to nachází je něco mezi sklepem a garáží, vzduch jde od klimačky přes filtr pryč. Regulace je, ale ne centrální, v noci se ventilace stáhne na 30% když je zima sepne se přímotop, když je teplo začne chladit klimačka. Jednoduchý a 100% účinný.

Snuk1: kořeny trysky nezalehnou, je tam hodně místa, kořeny jsou mimo trysky a ani nezarostou jelikož sou trysky o trochu výš.
Když sou trysky odspodu má to výhodu v tom že ten vytvořenej aerosol se udrží dýl ve vzduchu.
Čerpadlo je použitý alko 700w s 20l tlakovou nádrží. Je to nejlevnější rozumná domácí vodárna co se dá koupit. Hučí to dost, cca jak tichá vrtačka nebo hodně hlučná mikrovlnka. Existují i tišší vodárny, popřípadě pokud se jede jen pod jednou lampou stačí karavanový na 12V to má sice nižší životnost, ale je taky o hodně tišší. Oběhový čerpadlo a foukání vzduchem se tu už diskutovalo a odpvěd zní ne. Jedno nedá tlak druhý je neúměrně energeticky náročný.

Ono: Už tam sou :)
8ks (tři fena) Sour Jack (Sour Diesel versus Jack Herrer)
4ks (jedno feno) G13/Haze

Díky za chválu a k+ budeme pokračovat...
EricCartman
Pro zajímavost hážu jednu fotku s kytkama.

Je to 6xSour Jack (SI) dvě phena.
Čtyři zleva jsou na této fotce 3 dny na květu, dvě zprava první den na květu.
WAMParjan
nazdar Eričku :)

musím te pochvalit máš to hezké :D obzvlášt ty kladky (i když mi příjde že jediné reálné využití je čumenda na kořeny :D ) ale i reservoar pěkně vychytanej s tím sníženým čerpadlem . .

s tím vzduchováním si vážně nedáš pokoj :D ?? je uplně zřejmé že tento systém to nepotřebuje :) a fakt prostě nedokážu pochopit proč to cpeš všude ? :) ? ( nevím jestli fakt chci znát odpověd :D tak mi na to radši neodpovídej :D:D . . )

tak a ted pár konstruktivních dotazů :D (snad)

1.není 12 kytek na víc než 3 metrech a 1800w přece jen trochu málo ?? jak dlouho "vegetíš" na té poslední fotce ta plocha není zrovna nějek extrazaplněná, na to že chceš na kytce sklidit 150g ?? (teda myslím :) ) ???

2.700w čerpadlo :D to zní taky strašidelně :D vím že má expansku a bla bla . .ale měžil ji kolik tak to čerpadlo papne při celodením provozu ?? (kWh )

3. potom jenom taková maličkost všiml jsem si jak je ta folije přidělaná koníkama v bodě styčné plochy s tím deklem podle mne to není zrovna štastné řešení a myslím že koníci začnou po nějaké době reznout nebo by přes ně mohla protýkat voda do dřeva . . prostě si to bud měl přikoníkovat na té vnější hraně nebo třeba přidělat jinak (lepidlo, svorky ) . . .ale jak říkám to je taková maličkost na tom to nestoji a nepadá ( :D pokud teda do měsíce nezreznou :D ) . . .

PS jo a ukaž už konečně to co chce každej vidět :D ty fotky nádhernejch monstrozních kořenů . . . .at se daří a dneska teda za K+ už jenom pro to že si ukázal koule :D . . .

at se daří WAMParjan :)
EricCartman
Čau Wampíku
To zvedání je jednak výborný na tu čumendu, ale hlavně se to příjemě čistí na konci kola.
Důvod proč do toho pumpuju takový množství vzduchu je jednoduchej. Chci mít jistotu že celá kořenová zóna bude prosycená kyslíkem. Nechci riskovat že mi budou někde zahnívat kořeny nebo něco podobnýho... zas tolik navíc to nestojí a jsem si jistej že to pomáhá.

ad1: Počet kytek je kompromis. Osobně mám radši větší kytky, a delší růstovou fázi, protože kytky ze sebe shodí spoustu stresu co nazbíraly na matkách a při řízkování. Navíc kdybych dal místo čtyřech devět pod lampu musel bych buď použít mnohem víc trysek (což už se mi fakt nechce) nebo trochu ošidit kořeny na kvalitě ostřikování (to se mi taky moc nelíbí).

ad2:příkon v kWh jsem neměřil ale mám to odhadlý. Zapnutý je to průměrně 20s a dalších 50s to jede z tlakovky. To znamená průměrnej příkon 200W a to si přiznejme že není málo... Dalo by se snížit lepšíma tryskama (který furt nemůžu sehnat) nebo lepší (účinnější) vodárnou, tadhle je fakt minimální.

ad3: jo no to sem moc nepoladil, ale drží to, nijak to neprosakuje, takže klid.

Díky za chválu...

Přikládám fotky kořenů a čerpadla. Když na ně teda všichni čekáte :)
Expiry
Čau Eričku,máš pěknej bazének :bath:... :D
Uz od druhyho prispevku koumam nad uchycenim kvetinacu.Nejdriv me napadla nejaka gumova manzeta k ventilaci,ale po par dalsich fotkach mi to cim dal tim vic prislo jako podtacek ke kvetinaci a uriznutej lem z kvetinace..?At je to co je to,vypada to dobre...:D
Jak jsi spokojenej s tema spojkama od gardeny?Na nizkotlaky rozvody jsou super,takovy lego pro growery :D,ale u TGA bych se bal,ze to nebude poradne tesnit,nebo se uvolni trubka....
Pak to smaznu,at ti tu zbytecne nespamuju.

P.S.:Jak se odborne jmenuje svarecka na tyhle folie :D?Potreboval bych najit nejakej obchod,kde bych ji koupil,nebo si pujcil :)...Zatim mi google poradil akorat svarecku na svacinovy pytliky :punk:
Ono
EricCartman, ako dlho obyčajne nechávaš rastliny v rastovej fáze?
EricCartman
Nejdřív pár odpovědí :D
Expiry: kytky sedí v 11x11 cm hydropnickým košíčku, ten je zasazenej to 15cm podtácku přilepenej horkým lepidlem(lepší než silikon nebo tmel). Protikus na systému je taky podtácek s vyříznutou dírou přišroubovanej a oblepenej. Řezná hrana je zakrytá páskou aby nebyla vidět.
Ty spojky od Gardeny (ostatně jako všechno ostatní) sou navrhlý na tlak 1,5Bar, to je tlak na kterej to omezuje ten redukčí ventil. Jak říkáš lego pro growery :D funguje to výborně. Nikdy mi nic nevyskočilo, nebojím se toho. O svářečce na tydhle folie nevim, vždycky ten tvar poskládám z jednoho kusu.

Ono: Řízky byly po zakořenění asi týden v minisystému s malinkýma květináčema s keramzitem, jak se chytly a zesílily, šly do kalfas nízkotlakýho aera, tam byly asi dva týdny. A pak do tagu rovnou na květ.

Díky za sledování a k+
budem pokračovat...
EricCartman
Takže začínáme :-)
Oficiálně třetí den květu, systém ještě není úplně zaplněnej, to se stane až za tři dny.

Hnojiky:Canna Aqua
Doplňky:Canna Rhizotonik, Canna Enzymy, B'cuzz Stimulátor květu.
Postřiky:Plagron Phytamin + plánovaná protisviluščí kůra.

PH 5,9
EC 1,3-1,4
Teplota v nádrži: 18°C
Teplota u kořenů: 19.5°C

Myslím že většina z vás by se divila jak dobře se v tom systému drží ph. Po ustálení se málokdy pohne o 0,1 během tří dní.
EricCartman
Je tu další pokračování.
Nejstarší mají 7 dní na květu nejmladší 2 dny.
Ph a EC stejný, jde vidět že se jim tam líbí.

EDIT 4 ONO: zastříhávat je už nebudu, shotů je tam dost. Až bude co směrovat přidělám tam síť, nasměruju nejvyšší, doufám že nebudu muset lámat.
Ono
Som veľmi zvedavý, ako to bude pokračovať a na finálny výsledok. Páči sa mi, že si zvolil menší počet rastlín. Aj MANHUNTT odporúča menej, ale zato poriadnych rastlín.
dokktor
citace:
Původní příspěvek od EricCartman
... + plánovaná protisviluščí kůra.

máš svilušky na klonech? nebo si je tam hodláš přinést odjinud? nebo tak nejak nechápu, kde by se tam vzaly, protože v hydrotonu sem je eště přezimovat neviděl.

citace:
...
Myslím že většina z vás by se divila jak dobře se v tom systému drží ph. Po ustálení se málokdy pohne o 0,1 během tří dní.

canna :punk: aj v kokosu drží nádherně
EricCartman
Ta kůra je víceméně preventivní, sem tam se něco objeví. Příroda se dostane všude...
V druhým týdnu je jednou stříku omite 30w abych se zbavil všech dospělých a po dvou až trech dnech stříknu nissorunem 10wp tím se zbavím všech nedospělých potvor. Navíc to sterilizuje zbylý dospělý a nemůžou se rozmnožovat. V přiloženým letáku píšou že to funguje ještě celkem dlouho po postřiku a dokáže to udržet svilušky pod hranicí ekonomické škodlivosti. Můžu to potvrdit, kdykoli to takdhle udělám mám do konce pokoj.
EricCartman
Pro zajímavost

Pěkná palda Black Jacka (Jack Herrer/Black Domina)
Vyjeto v hllíně pod šestkou. Cca 45.den






























Na třetí fotce dvě nějaký paldy









Roztoč Phytoceilus persimilis - Nalazen na listu jak žere svilšky dva týdny po vysazení v matkárně.
EricCartman
Je tu desátý den květu, všechno víceméně stejný, nejmladší mají čtvrtý den. Začíná se to rozjíždět...

Dotazy a připomínky vítány.
citace:
Původní příspěvek od Expiry
Čau Eričku,máš pěknej bazének :bath:... :D
Uz od druhyho prispevku koumam nad uchycenim kvetinacu.Nejdriv me napadla nejaka gumova manzeta k ventilaci,ale po par dalsich fotkach mi to cim dal tim vic prislo jako podtacek ke kvetinaci a uriznutej lem z kvetinace..?At je to co je to,vypada to dobre...:D
Jak jsi spokojenej s tema spojkama od gardeny?Na nizkotlaky rozvody jsou super,takovy lego pro growery :D,ale u TGA bych se bal,ze to nebude poradne tesnit,nebo se uvolni trubka....
Pak to smaznu,at ti tu zbytecne nespamuju.

P.S.:Jak se odborne jmenuje svarecka na tyhle folie :D?Potreboval bych najit nejakej obchod,kde bych ji koupil,nebo si pujcil :)...Zatim mi google poradil akorat svarecku na svacinovy pytliky :punk:


Dělá se to klasickou horkovzdušnou pistolí ( Leister)
snuk1
Já sem to dělal horkovzduškou a jde to hodně težko... navíc se to kroutí a prostě bych nevsadil na ten spoj...
Šlajs
Jo, tím Leistrem to jde vpohodě. Já jsem brigádničil u firmy aplikující hydroizol. fólie a tam jsme ty švícarské pistole poušívali. Trochu jiná liga něž z OBI, stojí okolo 10tis.
No, k tématu: Jak je hlučný ten al-ko kompresor? My měli kompresor na pohon SMT osazovacího automatu(mašina, co háže součástky na desky plošných spojů) a to byl kvalitní švédský výrobek a hučelo to přes půl firmy.
EricCartman
Mohli byste to svařování trochu rozvédst? Vždycky to otrocky skládám z jednoho kusu.

To Al-Ko není kompresor, je to jednostupňové JET čerpadlo s tlakovou nádobou. Hluk jsem tu už popisoval, cca jak tichá vrtačka, nebo hodně hlučná mikrovlnka zblízka. Zdaleka to nehučí tak jako kompresor, to je úplně jiná liga.
dokktor
tak zaprvé musíš nastavit správnou teplotu (tu si pro daný matroš musíš zjistit, nevim esi sou nejaké tabulky, experimentálně to de taky - když už se to kroutí, je to moc). pak tou pistolou nahříváš obě části folie, keré chceš spojit (samozřejmě, že části, které mají přiléhat na sebe) a eště za tepla spojuješ a přitlačíš. jednoduché, hlvně nesmíš přepálit tu teplotu, aby se ti folie neškvařila.
tak jak tady píše dokktor, jen bych ještě dodal, že třeba u těch jezírek jsme ten svár dělali dvojitý -ať mas sichr, že je to cajk. No a s tou teplotou.. Každý dělá jinak- ja tu pistol dal skoro naplno a když jsem dělal rychle, tak se nikdy neškvařila ( samo jestli to děláš vyhulenej a zamyslíš se u toho a chvilku tu pistol držíš na stejným místě... škvaření kroucení atd.) A jinak jen foukaš a tlačíš..
Šlajs
Pro hydroizolační folie z Fatra Napajedla byla ta teplota 650°C, po nahřátí se dvojice přejela gumovým válečkem.
EricCartman
Dík za tipy, v hornbachu sem si všiml že prodávají dvě různý tloušťky, 0,5 a 1 mm na to svařování by byla pravděpodobně lepší ta tlustší. Jak budu mít čas tak to zkusím.

Pro oživení hážu fotky jedný pěkný kytky vytažený ze systému.
EricCartman
Pokračování...

EC 1,55 (klesá)
Ph 5,8
teplota u kořenů : 19,5°C

doatzy a připomínky vítány...
EricCartman
Vesele pokračujem
fotky z 18.tého dne květu, nejmladší mají 12.tý den.
starší-větší po protrhání velkých listů u menších kvítek teprve proběhne.

EC okolo 1,6 leze nahoru jen mírně
roztok se bude měnit pravděpodobně za týden
Ph drží na 5,8
teplota u kořenú 18-19 °C

Chtěl bych vás povzbudit abyste se víc vyjadřovali, ať se tu něco děje :)
Oliwer
Kam až půjdeš s EC?
EricCartman
Uvidím, podle toho jak budou žrát.
V 1/3 a 2/3 pravděpodobně 0,2 - 0,3 nad vyrovnanýn EC (stav kdy žerou stejně vody jak hnojiv) tipuju že to bude okolo 1,8 - 2,0
Před koncem to nechám vystoupat na 2,1, potom týden Ripen na ec 2,0. A nakonec týden na čisté vodě.
EricCartman
Hoi
Paldy se tvoří, nejstarší mají 24.tý den, nejmladší mají 18tý den. Postupně protrhávám.

Hodnoty správný a stabilní.

Díky za K+
EricCartman
A pokračujem. Nejstarší mají 30tý den květu nejmladší 24.tý den.
Systém a kytky úspěšně přežily neplánovamou zkoušku výpadku elektřiny na 36 hodin.
Nojo souhra náhod si vybala ten nejlepší moment když jsem nebyl doma... Ale zase mě to udělalo radost že to přežilo, kořeny neoschly, nic se nezadusilo, prostě nic. Nejvíc prospěly ty malý přehrádky, voda v nich stačila aby kořeny zůstaly vlhký. Teplota klesla na 12°C což je taky vklidu.
Prostě pohoda a jedem dál.

Hodnoty furt stejný a správný.

Tipovačka na výnos!

Zatím prosím nepsat tipy do threadu jen přemýšlet.

Odpálím to cca za pár týdnů :)

A ceny pro nejlepší tipující.
4) místo : pozvánka na brko
3) místo : 5 řezů + pozvánka
2) místo : 10 řezů + pozvánka
1) místo : libovolný seeds z aliena do 30E + pozvánka
junfun
noční teplota 12 stupnů ti příde vpořádku???
EricCartman
V případě havárie jo. Kytky to chvíli přežijí a nijak zvlášť je to nepoznamená. Nevím jestli jsi pochopil co se stalo. Výpadek napájení znamená že světla nesvítí, nefunguje vzduchování, topení vysokotlakej obvod, nízkotlakej obvod, ventilace prostě nic.
Fakt že to takdhle technickej systém přežil bez ztráty kytičky beru jako velkej úspěch.

Samozřejmě že v normálním chodu se teplota u kořenů pohybuje okolo 19+-1°C teplota vzduchu v noci okolo 18+-1°C a ve dne 25+-1°C na místě bez přímýho osvitu lampu.
EricCartman
Aby se to tu trochu pohybovalo a abyste měli víc podkladů pro odhadování konečnýho výsledku, popíšu trochu blíž genetiku.

Sour Jack: Jack Herrer x Sour diesel - tendhle neoficiální model je z produkce alien growshopu, info o něm nikde nenajdete dá se pouze odvodit od vlastností rodičů.
Sour Diesel : 70 dní, převážně sativa, vysoký výnos, vysoký obsah thc.
Jack Herrer: 63-70 dní, převážně sativa, nízký výnos, vysoký obsah thc .
Takže výsledný cross květ okolo 70ti dní (osobně to nechám 75), výnos někde ve středu, a pravděpodobně celkem vysoký obsah thc (ze zkušenosti můžu potvrdit :D ).

G13 Haze: květ okolo 70-77 dní, opět převážně sativa, ze zkušenosti spíš nížší výnos.

No uvidíme jak to dopadne.

Aby to tu nebylo přeplněný tipama nepište své tipy jako příspěvky, ale posílejte mi je prosím v pm nebo v komentáři ke karmě. díky
Začátek tipovačky 1.2.
EricCartman
Je tu aktualizace, jede to pěkně, všechno vklidu.

EC: 1,65
Ph: 5,8

Teplota u kořenů: 19°C
Teplota ve dne: 24°C
Teplotu v noci dolaďuju, párkrát to kleslo k 16°C ale po doladění ventilace a přítopu, jsem měl poslední dvě noci 19°C takže klídek.

Prosím pište své dotazy a komentáře ať se to tu hejbe.
Všechno rád zodpovím.
Díky všem za karmy.
Ruprecht
Paráda, půlka kfjetu je za tebou, kytky jsou zdravé radost pohledět..Po tomto počinu respektuje tfou autoritu každej - o tom není pochyb! A nikdo taky nepochybuje, že tento trýd budem sem tam otevírat i po letech v síni slávy :-) Bomba!
EricCartman
No toto :teef: tolik chvály si snad ani nezasloužím. Díky.

Hlaně jsem chtěl poukázat na to že pod autoritou G.cz jedou i jiný než první nepovedený a punkový growy. Snad to někoho inspiruje a přibyde tu víc dospělých growů. Trocha kritiky :D, ale každopádně big respekt všem aktivním 10ti znalým členům groweru.

Na další kolo plánuju nasadit jen dvě lampy, ale na středních original adjustech.(Chci stanovit absolutní rekord v g/W :D ) Genetika bude pravděpodobně opět kombinovaná a to z půlky speed queen od mandaly (55 dní, indika, hoodně trippy, malej výnos) a B52 od nirvany (52 dní, nl/superskunk, hodně velkej výnos.) takže příští kolo bude o hodně rychlejší. Nechám to ale asi trochu zchládnout jelikož budu předělávat na nové trysky.

Ono totiž rozstřikování velkýho množství vody generuje dost tepla a to následně ohřívá systém. V létě s tím bude problém, takže s tím musím pohnout směrem k menším tepelným ztrátám a vyšší efektivitě.
fire.ent
a abych nebyl OT.když chceš stanovit absolutní rekord G/W proč ta SQ s nizkým výnosem??chceš si to udělat maličko těžší co?:D:D PS:krása ale šel bych s tim do sítě..to by bylo:drools:
vimnevim:uz nerejpu:D:Dkazdej se muze prehlidnout..cusek
snuk1
Jiný trsyky? Myslel si tím ty mistersky z USA? A taky nechápu jak se to může zahřívat, je to myšleno v kořenové zóně tou rozprášenou vodou?
EricCartman
Čus kluci.

vimnevim: tak brzo aby nad tím všichni mohli zapřemýšlet :D

fire.ent: spíš nechci jet jen jeden model a na spq z hydra se těším už pár let.
Výnos to sice ovlivní ale nakonec to přeci můžu odmávnout pod tou lampou která svítí na b52 :D ,celkově na spq čekám už dlouho, feno co jsem měl kdysi od jednoho dnes už nefungujícího makaře bylo.. jak to říct .. neuvěřitelný. když se podíváš pozorně tak na té straně kde sou ty vysoký kytky už podporná síť je :D

snuk1: ještě nevím, podle toho co se mi podaří sehnat, dripworks, trysky.cz, Heinnlich, uvidím budu trestovat. S tou vodou, přesně tak, čím víc vody těma tryskama proháníš tím víc musí jet čerpadlo a práce kterou vykoná se projeví ohřátím vody za tryskama. Viskozita, vnitřní tření.

zatím zdar, díky za k+, kdyby něco napište.
EricCartman
Je tu další aktualizace.
Všechno jde pěkně, vysoká polovina je pěkně přerostlá, menší polovina je pěkně menší... hlavně že sou zdravý.

Hodnoty stejný a správný.

Díky za reakce a K+
Kdyby něco klidně pište.
EricCartman
Jen pro zajímavost přihazuju moje řešení dorovnávání minimální venkovní teploty.
Programovatelný termostat auraton plus kuchlý starý spínačky a na místě kde býval hodinový strojek přidělané relátko 16A s civkou na 230~ funguje dobře, hlavně je to hrozně jednoduchý na sestavení, žádný zásuvky navíc, přímo připavený na tento účel. :D

nastavení teplot
den(rozsvíceno) 18-06hod : 13°C
noc(zhasnuto) 06-18hod : 18°C

Důvod proč se při zaplých světlech vytápí pouze na 13°C je ten že lampy uvnitř si přitopí dostatečně :D
EricCartman
Pro zajímavost nahazuju schéma Jak mám vyřešenou ventilaci. Opět musím říct že to funguje moc pěkně a ty tři šestky to bez problému uchladí i v létě.
snuk1
citace:
Původní příspěvek od EricCartman
Pro zajímavost nahazuju schéma Jak mám vyřešenou ventilaci. Opět musím říct že to funguje moc pěkně a ty tři šestky to bez problému uchladí i v létě.


Takže tu klimačku máš v roomu a ona ti od tam odebírá teplo, chápu správně? Já sem viděl zatím jednu tu malou klimačk a ta jen vyfukovala chladnej vzduch a kondenzovala v ní voda, kterou si jendou za čas musel vylít.

Jinak sem našel pár zajímavých trysek zde: http://www.postrikovace.cz/trysky a zde http://www.akp.cz/ ... u toho druhýho tam to nech bežet na prezentaci úvodní stránky ( problikává to s tím traktorem... )
EricCartman
Každá klimačka musí někudyma odvádět teplo, buď chladivem v měděných trubkách do venkovní jednotky, nebo vyfukováním teplýho vzduchu někam ven. Pokud to neodvádí teplo tryč není to klimačka. Pravděpodobně sis u té malé neuvědomil ten odvod teplýho vzduchu. V podpisu mám thread o klimačkách, mrkni na to, pochopíš víc.
EricCartman
Pokračování...

Ph 5,7
EC 1,8 sem tam vyleze až k 2,1

Co říct, nikdo se tu na nanic neptá...
Nikdo nekomentuje...
Nj trestný body lítaj nízko...
Nasrat na tendle přístup.
kaktusx
Ahoj Eric, s tým že sa nikto nič nepýta sa netráp. Ja osobne by som sa veľmi rád niečo spýtal ohľadom pestovania ale nič okrem toho čo už bolo spomenuté ma nenapadá :teef: . Proste ber to tak že sú thready kde sa ľudia pýtajú, radia, hádajú a sú thready (ako ten tvoj) kde sa chodí len pozerať a obdivovať. Určite pokračuj v dokumentácii a držím palce do zdarného konca.

PEACEandLOVE
Oliwer
Čao..taky uvažuju o klimatizaci..náklady na pořízení znám..řekneš kolik stojí provoz,energie a jak zapínáš?Předpoklad je že ve dne..ale jede nonstop 12 hodin?Jinak s otázkama bych si hlavu nesral..máš to supr a je radost se dívat..:-)
Azachyel
Tak tak, vyčist neco asi neni co taky se chodim divat a obdivovat zaroven i porvnavat mame kytky skoro stejen starý ale ja jedu zem:D jj s tím systemem maš pravdu pěkně naprd:D at to roste ..Ave Aza..
EricCartman
Díky za vyjádření názoru a za podporu :)

Oli: jede nonstop, když nechladí žere cca 80w když chladí žere 800w Chladí jen když je teplota vyšší jak 25°C to znamená že teplota pod lamapama se drží okolo 29°C idáááál... v létě chladí skoro celej "den" (80%) v zimě jen sem tam stáhne.
Zatím a ať vám to taky pěkně roste :)
Machoman
citace:
Původní příspěvek od EricCartman
Pokračování...

Ph 5,7
EC 1,8 sem tam vyleze až k 2,1

Co říct, nikdo se tu na nanic neptá...
Nikdo nekomentuje...
Nj trestný body lítaj nízko...
Nasrat na tendle přístup.


Tobe tady snad ty hlášky typu K+ máš to pekny chybí:D

TB za rozumnej dotaz nikdo nedostane,tak moc nechápu jak je to myšleny;)

Jinak to že ti to ec leze nahoru je známka,že by jsi mel ubrat,kor ted v tom stadiu,v jakym se kytky nachází...
EricCartman
Macho: podle mě je to součást zdravé a přátelské diskuze. Radši bych viděl aby se to po dokončení threadu promázlo, ale systém se ladí spíš na nekončící nedostatek moderátorů. Víc mi vadí neustálý řešení dávno vyřešených problémů a málo kvalitní informace, který nikdo nemaže jelikož by se mohly někomu hodit.

K tomu EC, vždycky stáhnu jen tak aby to zase pomalu stoupalo. Myslím že lehkej přebytek živin je lepší samozřejmně nesmí být moc velkej a škodit. Například jak mi to teď skočilo na 2,4 a všechny kytky mají opálený špičky listů (jen lehounce<1mm). Holt jsem je trochu sežehnul :D

můj postup je vždycky kousek nad vyrovnanýmm ec. Ty to praktikuješ jinak?
Machoman
No hláška: máš to pekny,to bude alespon 5kg,K+ apod. mi nepřijdou jako přátelská diskuze:D

řešení dávno vyřešenych problemů? opakování je matka moudrosti:D

Tak k tomu ec -já to jedu trocha jinak,maximální ec mám při nejvetším rustovym boomu (jak u koho,jak v jakym systemu apod.) kkolem toho 10/12 to držím do te doby dokud kytky zbesile rostou.

Jak růst přestanou a nasadí kvet,tak ho začínám lehce snižovat až postupne přejdu na čistou vodu.Taky sem to dřív delal,že sem postupne zvyšoval,ale nemyslím si že je to ten nejlepší způsob.

S vetšinou hnojek už nechodím přes ec 1,5 (u hydra)
Hodinář
koukám další pěknej systémek
To asi nemáš v bytě co? Ten kompresor asi není mc tichej. Jinak pěkný huňatý bílý kořeny. Jakou má ta genetika předepsanou dobu květu? Zdaj se mi ty palice na 45. den nějaký malý
EricCartman
Macho: Součást zdravé diskuze to určitě je protože to vyjadřuje názor pisatele na dané téma, například systém. Uznávám že to není konstruktivní příspěvek do diskuze, ale člověk tak prostě komunikuje. Opakování matka moudrosti? V případě G rooozhodně ne. Threadů potažmo příspěvků ve kterých se řeší dávno vyřešené je tu 10x víc něž K+ a podobných navíc je těžší to smáznout...

Dík za tip na manipulaci ec, možná v dalším kole vyzkouším.

Hodinář: na všechno tu najdeš odpověď, nechám je 75 dní, myslím že to bude stačit a narostou dostatečně.
xpapousek
Čusík :D

Tak já tedy také přispěju do zdravé a přátelské diskuse. Psal si, že dáváš méně kytek na plochu z důvodu odstranění stresu, který se na řízky nabalil na matce a při klonování. To je pouze nějaký tvůj rituál, nebo to máš nějako exaktně podožené? Dyžtak více info pls. Myslel jsem, že ve chvíly, kdy kytička začne "valit" je již stresů zbavená.

Potom jsem koukal na nákres ventilace, to je príma, mě by ale zajímalo, proč to tak máš :D. Pachový filtr v polystirenové krabici? Proč ten pacháč nemáš ještě před klimatizací? Jak ti ta klimatizace funguje, to ti jako jde studený vzduch z klimočky do pacháče, pak do venťase a pak ven? Vůbec se v boxu neohřeje? :confused:

Jakou držíš vlhkost?

RESPEKT


edit: Něco už nafoť a dej si trochu záležet... :)
EricCartman
jojo wamp má pravdu, klimačka nasává vzduch z okolí a ohřátou polovinu odvádí trubkou pryč, problém je že tendhle vzduch už je zasmraděnej takže se musí prohnat přes filtr.
xpapousek: taky máš pravdu, ten ohřátej vzduch je fakt dost teplej (45-50°C) což je víc než obvyklých max 40°C na kterých je konstuovaná většina ventilátorů, je potřeba si na to dát trochu pozor, já osobně mám tendhle: http://www.elektrodesign.cz/web/cs/...ntilator-kovovy ten je do 60°C.
Táhne jako ďas, proto je k němu navíc připojenej odtah z matkárny (cca 150m3/hod) a odtah teplýho vzduchu od předřadníků (cca 100m3/hod) tím se ten horkej vzduch rozředí a výsledná teplota je okolo 35-40°C.

Mazat to nemusíte sou to dobrý dotazy.
Zatím čus během pár dní dovalím další fotky.
EricCartman
Je tu aktualizace!
Všechno v klidu, nasadil jsem bloombastic.
EC už nenechávám lítat tak vysoko, držím na 1,6 až 1,8
Ph kousek níž - 5,7

Paličky boptnají, není to sice úhledný pole, ale věřím že tam toho bude fakt dost, spodky nečekám víceméně žádný. Malý mají 45 tý den květu...
EricCartman
Asi bych měl odpovědět na pár otázek
Xpapousek :
citace:

Psal si, že dáváš méně kytek na plochu z důvodu odstranění stresu, který se na řízky nabalil na matce a při klonování. To je pouze nějaký tvůj rituál, nebo to máš nějako exaktně podožené? Dyžtak více info pls. Myslel jsem, že ve chvíly, kdy kytička začne "valit" je již stresů zbavená.

Jen zkušenost, pokud rostliny nenarazí na nějaké omezení (systém, živiny,ph, prostor...) získávají na vitalitě - jsou zdaravější. Neříkám za každou cenu mega kytky, ale zase nepřepínat řízky. Mrkni na začátek, zase tak veliký nebyly :D .
Vlhkost 40-50%RH
Sorry za ty fotky, ale je to dost omezenej prostor, už tak se musím natahovat. Fotí se to fakt blbě.

36tka tu nahazoval velikost palic, já jsem spokojenej, je tam toho kotel a hodně hluboko, tendhle model dělá spíš šutry než věže.
G13/haze je za ostatníma o 6 dní tak přimhouřit oko.

EDIT: Aza: velký mají cca 80-90cm, malý cca 40. Dva týdny před sklizní jim dám snížený ec a týden budou jen na vodě.
EricCartman
A je tu aktualizace.
Všechno jede hezky a klidně.
EC držím níž, pod 1,8
Poslední dvě fotky sou nejnižší a nejmenší paičky na velkých kytkách. Abyste si nemysleli že tam nic nebude :D

Dotazy a reskce jsou vítány.
zatím
Oliwer
Čao..jaké máš EC čisté vody bez živin?To moje je 0,6..:-(Máš radu jak je možné to levně snižovat?
Apartman
Čus-mám dotaz-na obr.3 jsou ty listy takové ze stran zvedlé-měl jsem to taky-není to přebytek něčeho nebo čím to může být?-měl jsem pocit, že to dělá rybí hnojivo (přebytek dusíku) nebo silným světlem/horkem? Nedospěl jsem k žádnýmu konkrétnímu závěru ale normální to asi neni.

Tím nechci říct, že to je dovíjakej průser, máš to samozřejmě pěkný, jen mi to prostě zajmá.
EricCartman
oliwer: ec čisté vody mám 0,50 což je idální, tvých 0,6 podle mě taky není až taková katastrofa, prostě přidávat o drobek míň hnojiv a není se čeho bát, aspoň máš jistotu že kytky nebudou trpět nedostatkem vápníku a hořčíku, to by bylo mnohem víc nepříjemný (nějaký hnojiva tydhle prvky neobsahují - sou určený na míchání s vodou s vyšším [0,4+] ec). Levně snižovat - přimýchávat vodu z odvlhčovače nebo klimačky, dá se používat voda filtrovaná přes cistící konvici (ta ale stahuje jen lehce) finální řešení je osmoza, stejně ale myslím že pokud máš ec pod 0,7 je lepší kompenzovat to větší péčí, častějším měněním roztoku a častějším měřením.

Apartman: Je to způsobený částečně silným světlem, trochu stresem z tepla. Negativní dopad to podle mě nemá, ale je to známka že "je to nahraně" :D.

Karelsem: Jo špičky sou ožehlý od hnojiv. S tím videem mno nevím, kam bysis si to představoval hodit? Něco krátkýho natočím a upnu.

díky za reakce, mějte se.
Moltres
Já mám tak samo pokroucené lístečky je na paldách co jsou kousek od výbojky, bude to přesvícené, teplota moc vliv mít nebude, jelikož mám v roomu kosu jak prase. Ale pokud chceš ať vypadají k světu i spodky, nemůžeš si dovolit dát to výš :)

Jinak EC zdrojové vody nic moc Eric, já mám 0,1! :teef:
EricCartman
Pěkný, ale ne ideální ;) Samozřejmě nejdůležitěší je kombinace správných hnojek se správnou vodou :D
krasus
Ec. prosimte nepocital jsi na kolik te vyjde el. na den pri hrubym odhadu mi vychazi ze na den sviceni te to vychazi tak 250 Kc nebo jse pletu. A to jsem to trocha podcenil. Jestli ti doba jedny sklizne trva 80 dni tak te el. vyjde na 20 koliku jestli jse nepletu ????
Mr. Knorr
krasus: rekl bych ze sis posunul desetinou carku, podle me 25korun denne :)

EDIT: sry omyl

2,5kw za hodinu X 12hodin = (30kw/den)X4koruny za kw=120kc denne

sry Eric, odpovedel sem za tebe. Ted jeden dotaz na tebe - necetl sem to cely, spis sem prolitnul fotky. Samozrejme te sleduju, ty a ja tady mame v soucasnosti nejvetsi dilo a sme na tom asi tak stejne co se tyka prepinani, nebo ne? Ja prepinal 10prosince a kdyz ty? Zda se mi ale ze mas ty palicky nejaky malo nafoukly, v kolikatym dni ses?
krasus
2,5 Kw/h to by mel jeste pekne ,ale !!!!!!!!
300W- topeni v e vode 12h/den
1800W svetlo 12h/den
20W vzduchovani 24h/den
700W cerpadlo 12h/den urcite -+
200W ventilace ?h/den 200W 18h/d
klimatizace nevim vykon ?h/den pocitam 1500w 10h/d
a myslim ze este obcas pritapis ne primotopem ?W 600W 5h/d

To znamena ze te pri 1Kw/5Kc i z sazbou za jistice a danemi
a celkove dobe 85 dnu +- 18565Kc
na jeden den to je 218Kc doufam ze jsem to spocital dobre:rasta:
EricCartman
Krasus: trochu jsi to přehnal s těma příkonama.
klima: 700w/8h + 50w/16h
čerpadlo: 200w/24h

elektriku mám trochu levnější - bůh žehnej přímotopnýmu tarifu :D
před časem jsem to počítal napřesno i s měřením jednotlivých žroutů a vycházelo to na 152 kč/den, holt to budu muset sem tam odstavit. nebo to rozeberu a postavím něco jinýho :D

knorr: den je vždycky v nadpisu u aktualizace, tendhle model mi nedělá extra velký palice, jeho síla spočívá v konzistenci palic (http://www.for-garden.cz/2008/image...atele/stone.gif) a enormě dobře dozrávajích spodních patrech. prostě to nejedu jen va vrcholovky ;) necháme se překvapit kolik toho bude.

Ps: zítra začíná tipovačka :)
ahoj kolego.....
docela by mě zajímalo kolik odhadem plánuješ sklidit na jedný kytce, když se na to podívám a vemu hodně, hodně, optimistickej odhad na 60g na jednu a vynásobym to těma dvanácti tk nevim no.....
neprudim, furt tady řikáš, at má někdo konstruktivní připomínku tak se jen ptam, nic víc nic míň.....mohl bys klíďo ty modely rozfotit zvlášt, jak se daří Jackovy - zrovna ho balim , tak doufam že to nesmažu, až se zhulim,
měj se, at to roste a pěkně bobtná......
...................................................................................
(jinak nemyslíš, že autoritu a respekt si získáš kvalitníma výkonama - uznámím druhých a né tim, že si to červeně napíšeš do podpisu?) klidně nereaguj, spíš taková řečnická nezhulená otázečka....
EricCartman
36: na velkých čekám okolo 130-160g fakt sou dost velký, na těch menších to tipuju mezi 80 a 110g
z toho tvýho odhadu by vycházelo 0,4 g/w - to si myslí že to vyadá líp...
sorry za ty fotky už jsem to psal, fotí se to debilně, je tem málo místa jak nahoru tak i všude jinde.
Díky za blahopřání a nemaž to až se zhulíš ;)

Na otázku odpovím je okrajově, bylo to upozornění pro lidi co příliš málo uznávali moje názory v době kdy jsem nic nepublikoval...
Ruprecht
citace:
Původní příspěvek od EricCartman
36: na velkých čekám okolo 130-160g fakt sou dost velký, na těch menších to tipuju mezi 80 a 110g
z toho tvýho odhadu by vycházelo 0,4 g/w - to si myslí že to vyadá líp...



hmmm, zajímavé....škoda, že ty brka fakt nejdou nafotit líp...ale 130 - 160 g kytky bývají v outdooru z 30ti litrového kfjetníku (ve 20ti lit 80-110g)..to jen tak pro zajímavost(out má samozřejmě lehčí paldy,takže kytky musejí být krapet větší..)
..myslím že čísla která píšeš jsou reálná (ikdyž těch 160 g už se mi zdá dost) vzhledem k tomu jaké mají kořeny a dostatek místa pro ně..je třeba si uvědomit, že to nejsou chuděry z rohoží nebo 6,5 litrových květníků :-) kua už to dopěstuj!
EricCartman
kua už aby to dojelo :D
Ono
citace:
Původní příspěvek od Ruprecht
....chuděry z rohoží nebo 6,5 litrových květníků :-)...


Že chudery.:D Človek by sa mohol aj uraziť.:D
vypadá to jaksi chudě,malý šišule ale zase jích je hodně ale 130-160 no nevim nevim,vidělsem 90 na kytce ato byli monstra, tak snad zdání klame adobře to dopadne držím pal....
citace:
Původní příspěvek od EricCartman
36: na velkých čekám okolo 130-160g fakt sou dost velký, na těch menších to tipuju mezi 80 a 110g
z toho tvýho odhadu by vycházelo 0,4 g/w - to si myslí že to vyadá líp...
sorry za ty fotky už jsem to psal, fotí se to debilně, je tem málo místa jak nahoru tak i všude jinde.
Díky za blahopřání a nemaž to až se zhulíš ;)

Na otázku odpovím je okrajově, bylo to upozornění pro lidi co příliš málo uznávali moje názory v době kdy jsem nic nepublikoval...


hele, hele, počkej......odpěstoval si už někdy nějaký kola? nevim, nevim...
těch 130-160g na kytku, která vypadala v padesátym druhym dnu takhle: http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=349368
nedáš ani omylem .....vyfot jí uplně stejnym stylem a zjistíš, že si fakt v odhadech uplně mimo!!!
Tenhle Chronic, kterej má hodně tvrdý palice, měl 110gé : http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=296125
no vyfot ty větší kytky pohledem jako z toho padesátýho druhýho dne květu a skus se trocu zamylet...ty si teda srandista!!!!nemáš vůbec odhad

k těm menším kytkám a tomu že nanich chceš dát 80-110gé si mě taky rozesmál...vyfot to stejně jako tady ze čtyřicátýho dne květu, kde se jim teda zatim moc nedaří : http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=347281 a vyfot z tý menší strany i jednu klasicky z boku a s něčim na porovnání velikosti...!!!
tady máš 2 kytky co měly 110gramů - White Russian palice mega tvrdý : http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=293852
a Chesse , opět velmi kvalitní konzistence : http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=296150
dál už pokračovat nebudu i když bych ti mohl takhle dokázat na snad všech povedenejch trejdech a kytkách jak si vedle - musí ti to dojít!!!

hele nezachraňuj to přestřelenejma odhadama, v kterejch očividně uplně plaveš a rači ukaž fotky jak to pokračuje.....jak řikam, nahoď fotku celý kytky jak na velký straně, tak na malý straně - nejlépe s něčím na porovnání velikosti a pak se hned prober, jo?....

Jinak kolego, já už sem v dripu a v bubleru vypěstoval kytku, která měla 150-160gramů a řeknu ti, že si fakt vedle jako jedle - protože to byl takovej keř, plnej takovejch palic, že už od půlky květu kytka pada pod tíhou šišek a né takoví pumprlíky jak to máš ty(nic proti, ale ten výraz se mi docela líbí) a ještě mi tady budeš řikat něco o 160-ti gramech....

těšim se na fotky a doufam, že to nakynulo jako prase - jinak tě budu mít za slušnýho KOMIKA:D
tomas2pet
36ka to dobře rozepsal, a vysvětlil.. já s tím souhlasím, myslím že když se přiblížíš k 0,5 g na wat, tak budeš rád. Je to taky o genech a jejich výnosu.
Jinak je to moc pěkně provedený, ale rozložení plochy prostě není ideální.
FrYnK
Priklanim se k tomu ze ten tip je prestrelenej,,, mel jsem kytky na kterych bylo 150,,, a je fakt ze to vypada uplne jinak.. kazdopadne ten flame mi prijde trosku zbtecnej... tenhle grow je odjetej clkem slusne,, na e ice trosku mocoskubany ae jinak o neni nejhorsi tady jsou na vine jasne geny....
EricCartman
36: tos mě dostal :D jestli jsem už někdy něco dojel :D jo něco jsem už dojel... rozhodně dost na to abych dokázal odhadnout kolik bude na mých kytkách !
Uvědom si prosím základní geometrickej fakt : 55x55x80 - cm - to je prostor kterej zabírají palice jedné kytky - kvádr! To neměla ani zdaleka žádná z kytek co mi předhazuješ. Jasný nejsou tam klasický vrcholovky, ale to je jenom tím že je to jiná genetika. Ber v úvahu že u jiných genetik sou pod 80ti cm horních palic už jen shluky listů bez náznaků palic, já mán pěkný paličky až dolů!

tomas25: to je taky dost mimo...

a mezi nama nemám náhodou na střih pozvat nezávislýho svědka? abyste mi pak vůbec věřili :mutant:

citace:
Původní příspěvek od EricCartman

Uvědom si prosím základní geometrickej fakt : 55x55x80 - cm - to je prostor kterej zabírají palice jedné kytky - kvádr!


mno, ty si zase prosimtě uvědom jeden základní reálnej fakt....ten tuj kvádr 55*55*80 - Ano je to kvádr, ale celý kytky, né prostou kterej zabíraj palice, ale prostor, kterej zabírá kytka! na který, když ty palice nejsou, tak je uplně jedno jak velkej kvádr zabírá...a to je podle mě tvuj případ....(ukážu ti dvoumetrový košťata, na kterejch bys nenašel ani 20g a kde je teď ten tvuj geometrickej fakt?:D)
ale dlouho nebyla aktualizace, proto sem psal, že doufam že to nakyne jako prase, ať tě nemam za KOMIKA i když :D to s tou geometjí je zase perla....

kdybys to rači vyblejsknul, udělal bys líp!!!
EricCartman
Prostě ber jako fakt že tendhle model mám už dlouho, vyjel jsem ho dost kytek jak v hlíně tak i v hydru, vím jak se pohybuje s výnosem a jaký má vlastnosti, proto jsem todhle kolo nastavil jak jsem ho nastavil (vysoký kytky, protrhaný, palice až dolů)

Jsem přesvědčenej že se to povedlo, palic je tam dost a se solidní dávkou podložené jistoty vidím výsledek tak jak jsem už zmínil.

WAMParjan
sorry za ten flame ale jen připomenu že tohle už jsem říkal na začátku že 150g na kytce je celkem velký sousto . .

PS ne shaoline perla je cituji " já mán pěkný paličky až dolů!" no nevím když za hovno stojí i ty na hoře . . . .

sory ale možná to na těch fotkách nevynikne . .ale všechny ušklebky pochybovaču ukončí kupa fotek focených nez sody z bleskem tak viniknou všechny palice . .

no hate by great :)
saiklon
to sem se zas nasmal:D, jestli rika ze to jede 75 tak to mozna neco jeste udela, sou takovy co zacnou nejvic valit az v posledni etape.. taky mi pride ze si moh lip vyuzit prostor a 160g jo, ale ze dvou.. tot muj nazor.

ps priste bych sahnul po jinejch genech, moc dlouho na kvetu a podle fotek ne az takova bomba..
EricCartman
malý mají 59tý den

Udělal jsem pár fotak zblízka s ecečkem, na porovnání.

Holt jsem nasadil model s ne zrovna pohlednou strukturou palic.
Ale vůbec mě to nemrzí, jelikož hulit to budu já a už se na to těším. :pimp:
Machoman
No s tou gramáží bych to tady nevidel tak růžove,ale je to samo dany modelem,jinak je to zmaknuty precizne a jiná genetika by znamenala kurevsky vetší nárust gramaže.

Na druhou stranu pálky vypadaj zajímave a určite to bude i dobře fungovat,tak no stres.At se daří;)
ještě se nedá nic zatracovat,chtělo by to nějaký fotky,fotky každýho modelu,každý kytky zvlášt kdyby to šlo prostě celou kytku vyfotit,a dát k tomu,třebas metr,věřim že tyhle pličky co tam sou musej bejt tvrdý jak šutr,tudíž i těžký sem zvědavej mno
SmallDudeZombie
Pohoda, pálky vypadají že budou šmakovat, a taky ne nadarmo se říka kvantita na úkor kvality tkže si myslím že budeš spokojený. Ten bloombastic si mohl začít používat dříve imho, příště to vyzkoušej nic tím nezkazíš. Peace. Dude.
EricCartman
Macho: díky - na og máš odpověď na to máchání kořenů...

Bambuca: fotí se to debilně, ale budu ještě házet další fotky

SDZ: příště s tím začnu o chvíli dřív to je pravda, ale bez stiimulátoru nebyly - dostávaly atami kvěťák

Teď jsem si všiml že 36tka je fuč!
Nevíte někdo proč?

Mějte se pěkně, díky všem za k+

EDIT: poznámky k pěstu

už skoro před týdnem jsem musel nasadit podpůrnou síť i na druhý polovině, protože to začalo solidně kolabovat, dojíždí to celkem pěkně, malý g13/haze sice budou slabší, ale zdaleka ne tak aby mě to naštvalo, v hlíně předváděly lepší výkony.
EC tlačím dolů, dolívám vodu z odvlhčovače, momentálně jsem na 1,4.

příště nasadím nějakou indiku, todhle kolo bylo víceméně testovací. Všimli jste si jak moc to narostlo? A to po přepnutí dostaly rovnou čistý květový hnojiva, žádný přechodový polorůstový... Ještě že tak - by se mi tam nakonec taky nemusely vlézt :D
EricCartman:vim že se to fotí blbě ale bylo by to supr kdybys to nák vychytal
EricCartman
maximálně koupit širokej objektiv na foťák... není tam prostor odkud to fotit.

Celkově: Výběr genetiky nebyl asi moc vydařenej co se týče vizuálního hlediska, věřím ale že mi to vynahradí kvalitou. Příště dám něco trochu víc zaručenýho od místních matkařů. Systém fungoval dobře, místa na který se propříště zaměřím jsou trysky a filtrace. Stejně už zase vymýšlím novej systém... :D
snuk1
citace:
Původní příspěvek od EricCartman
Stejně už zase vymýšlím novej systém... :D


A jaká je vize nového systému? Upravíš ten TAG, nebo přejdeš na jinej?
EricCartman
Je to ebb v truhlících s trochu zajímavějším ovládáním a technikou.
Myslím že to bude ve finále jednodušší než známý podobný systémy a bude to o trochu líp fungovat.
Zatím to vymýšlím, až to bude, zase ukážu.
jj je to asi blbý mno, to takhel vyndavat nastranu, ale třebas až budeš sklízet tak každou kytku zvlášt a popsat i o ní něco atd :P


My next indoor-Mountain Jam,Jack Herer,S.A.G.E.,Cheese,William Wonder,no name
EricCartman
určitě budou i fotky během sklízení... to se nebojte, ale projednou to tipování budete mít o trochu složitější :)
EricCartman
Čau lidi, polovina už je sklizená, fotky sou udělaný, takže hoďte tipy a za pár dní můžem koštovat, kdo se chce stavit na košt tak pm - brno - brk bude dost...
krasus
Tip.............................. 1213 g a at chutna co jsi si nadrobil:D
923,7 at tě to chotná


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma