Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
1 in, koupě elektroniky - Klikni zde pro originální téma
stanley
Čau...tento rok mně už zase ukradli outdoor, tak sem se pěkně rozzlobil a rozhodl jsem se, že si udělám svoji malou pěstírnu.
Ze začátku tam chcu prdnout jen 150watt sodik, ale nemám zkušenosti s výbojkama na růst a květ, proto potřebuji poradit.
Zde jsem našel hodně levné věcičky:

http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...p-t-150-230-e40

http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...84-nahj-150-620

http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...ace/187-z-400-m

Jenom si nejsem jist, jestli je ta výbojka kvalitní....ta cena se mě moc nezdá, jinak nevím, jaký tam mám dát kondenzátor a pojistku ( v oboru elektro sem prostě jelítko) Tímto se ptám, jestli mohu použít výbojku pro růst i květ. Dík za odpovědi :)
Sirus
Zdar Stanley. Použít by se dala. Sice je to sodium, což znamená, že je to květová výbojka, ale dá se použít i na růst.
Co se týče kvality, tak nevím. Sám ji nepoužívám, ani jsem nikdy nepoužil. A neznám nikoho, kdo by ji měl.
Zkus o ni najít nějaký bližší informace : teplotu světelnýho spektra, vlnovou délku vyzařování, svítivost.
EDIT : Co se týče kvality tak můžu doporučit Philips nebo Sonlite, ale teď nevím jestli vyráběj tyhle watáže.
Hanyz
Zdarec

Má odpověď je v podobném duchu jako od Siruse - neznám, neviděl, na růst použít půjde, doporučuju philips. A to konkrétně philips s technologií pia, označovaná taky jako pia plus, plus nebo master. Připlatíš si za ní nějakých 150 vočí http://www.svitidla-osvetleni-elekt...515/cz/d-86091/ . Rozdíl ve výkonu v prvním IN asi ani nepoznáš, nicméně můžeš se aspoň spolehnout na životnost.

Ostatní komponenty jsou asi OK, tam se žádný zázrak nevymyslí. Kondenzátor pro provoz nepotřebuješ
stanley
OKi moc dík, ten kondík tam vyhlazuje nějakou indukční reaktanci nebo nejakou podobnou chujovinu.... nam to ve skole rikali pry to ma aji menší spotřebu tak nwm no......nějakej jalovej vykon
Do te philipsky asi pudu.... jinak bych potreboval zajistit nějakou ochranu ( aby mi doma nic nevyhorelo-celkem se toho bojím. Slyšel jsem, že jsou aji nějáké obvody ochran, třeba když se mi vylije voda a ja do toho omilem slapnu, tak by me to nemělo dat prdu :)
Hanyz
Kondenzátor pro eliminaci jalového proudu má smysl umístit jen v případě. že máš doma nové "hodiny", tj. elektronický měřák, který měří i jalový proud, a z 97% ho nemáš. Ta ochrana před úrazem elektrickým proudem, o které mluvíš, je proudový chránič alias "fíčko". Přeruší obvod při úniku 30mA (alespoň ten standardní pro domáctnost, jsou i jiné např. na 100mA) v době do 0,2 sekundy, což je délka T-vlny fáze srdečního rytmu, ve které dochází k repolarizaci srdečního svalu. U novějších staveb jsou přímo v rozváděči, ale existují i verze do zásuvky. Každopádně primární ochranou před úrazem a dalšími následky negativního působení el. proudu, je kvalitně provedená el. instalace.
stanley
Heh aha :) no... pokud bych chtel ten chranic do zasuvky pro domacnost v jake cenové relaci se ty přístroje tak pohybují?
Čau, no já jsem kupoval 250 W výbojku od stejné firmy a našel jsem i podrobný popis té výbojky a srovnal jsem ho s philips podivej se na tohle popřípadě najdeš u výrobce přesně svůj typ výbojky (těch 150 w já mám 250) http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=336058
Později dám i report jak to svítí zatím jsem ve stádiu klíčení semínek :) a přeju hodně štěstí.
Jinak raděi si kup jistič k té výbojce mělo by uní být kolik má Ampér tak podle toho jistič a stačí B.
Hanizek
Hanyz: Co já vím, tak za jalovinu platí odběratelé až od určitého příkonu přípojky (firmy, úřady apod.). Typ hodin na to nemá vliv.
stanley
Jo jo...moc dík chlapy.....
stanley
No tak ja tam hodim ty věcičky + 2X 12cm nízkootačkovej větrák dolů na přítah a nahoru za výbojku hodím jeden 12cm na odtah.
Všechny větráčky jsou na 12v, pokud bych je zapojil paralelně tak by měli jet na plněj výkon ( když budu mít odpovídající proud )

Zvlhčovačku tam zatím nebudu dávát kvůli mím financím ... bude to na kytkach nejak výrazně poznat? Pokud tam bude malá vlhkost?

A ještě nevím jakou pojistku tam mám dát...
Genestealer
Zdravím tak na www.svitime.eu jsem si taky kupoval ten komplet a to 150W. Výrobce sodíkovky je firma RADIUM (jsou to němci podle všeho) www.radium.de . Ten typ 150W co prodávají na svitime.eu je obyč. ale v nabídce mají i vysokosvítívé, ale jen modely 50/70/100/400W(název RNP-T/LR, ta obyč se jmenuje RNP-T)
zde je odkaz na parametry té obyč 150W:
http://www.radium.de/e/produkt_deta...on_s_pe_id=4029

Jinak k vidění je v mém odkazu v podpisu na Little Devil kytičky.

Zduř a ať rostou:)

G.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma