Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

Stránky: [1] 2 
MicroIndoor 63W usporky - Klikni zde pro originální téma
MyGrow
Takźe úvodom chcem opísať celý príbeh... Od leta sme plánovali začať s nejakou tou domácou záhradkou. Akosi sme to kaźdý letný deň odkladali a odkladali až sme sa do samotnej stavby boxu pustili až teraz, tj asi týždeň dozadu. Nakoľko zháňame popri konštrukcií všetky možné súčiastky tak to možno aj trošku brzdí ale myslím, že to veľmi nevadí.
Ako som už spomínal konečne sme sa dokopali k tomu aby sme postavili box. Menší popis k nemu:

Svetlo:
2x úsporné žiarivky (18W + 45W) na rast
na kvet plánujeme zakúpiť asi 70W sodík
*UPDATE* - po zvážení a a pohovore so skúsenejším sme sa rozhodli pre zakúpenie 150W HPS na kvet

Vzduchotechnika:
- odsávanie: 1 PC vetrák 92mm + PC vetrák priamo na vstupe do pachového filtera
- cyrkulácia vzduchu+chladenie žiariviek - 1 PC vetrák 120mm umiestnený na druhej strane od odsávania.
- prívod vzduchu - nieje ešte presne určená jeho pozícia ale je isté, že ho bude "kryť" prachový filter.

Rozmery:
Výška - 90 cm
Šírka - 56cm
Hĺbka - 50cm

Vnútorný priestor:
Použitá biela fólia z grower.sk

Kochlíky:
Uvažujeme nad 4 l ... no možno aj o niečo menšími.
*UPDATE* - final 4 litrove kochliky

Semená:
Tiež sú ešte vo výbere ale rozmýšlame nad Afghan, Big bud, Citral, Hawai skunk.
*UPDATE* - rozhodli sme sa zakúpiť SKUNK #1 od Dutch Passion

Dnes sme dávali dokopy osvetlenie a vetráky ktoré budú spojené so svetlom. Priebežne Vás budem informovať a pridávať fotky zo "stavby" boxu.
MyGrow
Tákže, box je už sktočne box!:) porobené steny aj dvierka. takisto aj elektrika ako vetráky na tlačítko a svetlo. Zajtra sa bude vnútro oblepovať bielou fóliou - Grower.sk - 2,66 eur/bm(bežný meter)
+ Pridávam nové fotky - #1 box
MyGrow
#2 - 63w svetlo pre rast 2 úsporky(1x 18w a 1x 45w)
MyGrow
#3 - priamo do boxu :)
MyGrow
#4 - už dokončené vnútro potiahnuté bielou fóliou
MyGrow
#5 - po vnútornom "ćalúnení" pohlad z hora
MyGrow
Hnojivo AGRO pre PALMY(rast) zlozenie N - 9%, P - 4%, K - 5%.
Balenie 500ml
YagoMan
čest, jestli chceš v tomhle boxu něco pěstovat, tak první věcí co udělej je výměna té fólie, nebo co to tam máš. V příspěvku č.6 je na fotce perfektně vidět školácká chyba jak prase. V době růstu bude rostlina potřebovat velkou vzdušnou vlhkost a až se ta vlhkost dostane do těch spár, tak se ti tam udělá plíseň a všelijaké breberky tam budou mít rejdy...;)
MyGrow
nepomôže keď tie "špáry" zaizolujem páskou ?:O
Spawn133
Preco by mal dat tu foliu prec ked je to original cierno- biela folia z Gshopu???
MyGrow
napisal to spravne ... mna to napadlo az teraz... proste je tam vela takych "spojov" kam moze vniknut plesen a kde sa moze mnozit atd... myslim ze to cele vyriesi ked ich "zaizolujem" lepiacou paskou aby tam nebol priamy vstup... navyse ono to bude fajn vzdusne a dezinfikovane casto cize ten potencial na tvorbu plesni by mohol byt minimalny... Inak zajtra tj utorok dorazia semena Skunk #1 cize sa zacina :) drzte palce....

PS: Dnes idem kupit Teplomer s hydrometrom takze budem postovat aj teplotu+vlhkost
MyGrow
Hnojivo AGRO pre PALMY
MyGrow
10x cadicova vata - 0,04 eura/kus - Grower.sk
MyGrow
semená SKUNK #1 od DUTCH PASSION 10ks - 22 eur Grower.sk
MyGrow
TEPLOMER s HYDROMEROM - 7,60 eur v jednom nemenovanom elektre
MyGrow
dnes večer ich dám naklíčiť + pridám fotky už zapojeného boxu :) je sa na čo tešiť!
Spawn133
Jo takze ti to uz zacina, nad pachacom si rozmyslal??
MyGrow
takže semená pripravené na klíčenie. Box prenesený a zapojený u mňa doma. Zajtra doladíme to tesnenie fólie aby nám tam nešarapatila pleseň a podobné zrúdy :D
MyGrow
hej hej ten tam dame za par dni lebo momentalne sme riesili peniaze co sa tíkali semien a ostatných výdavkov. Ten pacháč bude síce podomácky robený podľa návodu tu z groweru ale pre takýto minibox to bude stačiť. Potom budem fotiť a pridávať ceny pre čo najlepší obraz pre tých ktorý chcú robiť niečo podobné :)
MyGrow
Mimochodom Grower.sk ako kamenný obchod môžem len odporúčiť. Veľmi ochotný personál, skvelo poradia aj pokecajú a majú naozaj všetko čo potrebuje growmajster... Jediné čo môžem vytknúť je cena tohto teplomera čo máme aj my. Tam ho majú za 20 eur a ja som kúpil len za 7.60 čo je podla mňa dosť rozdiel... Ale o Grower.sk naozaj len v dobrom!:)
Pestovatel
Hoj zatial to vyzera dobre ;) A rozhodol si sa uz ake hnojivo pouzijes na Kvet ?? A s tym grower.sk Mozem iba suhlasit :) Ja som tam Kupil WW 10ks Od Nirvany za 25 euro Takze spokojnost :)
MyGrow
ešte presne nie, tomu dávam čas skôr ti napíšem čo budeme v dohladnej dobe riešiť:D 1. Pacháč, 2. 150W HPS a až na treťom mieste je to hnojivo :) ale nejaké bio... ale ak poznáš nejaké vhodné alebo tak môžeš dať tip, budem vďačný:)
Pestovatel
Ja som Si Kupil Hnojiva Od Plagronu Alga grow , bloom , (15.90KS)Zatial s nimi nemam este ziadne skusenosti , Ale tunak na G ich vrele doporucuju :) A K tomu 150W HPS Ja som si dal dokopi 150w kompet (predradnik , vybojka , obimka , kabely ) za cca 90 euro Cos neni moc :)
MyGrow
tak tomu ver ze to je moc! =D ja planujem do toho investovat max 30 eur...dufam ze sa zmestim...ako nakupit suciastky atd fakt nieje az taka velka plozka...pokial by som kupil original predradnik tak je to dost ale dost vela
dogg128
Gde si sa dostal k tej 45w kovej usporke ? a aké má parametre ? inak prajem vela štastia na začiatok aj ho bude treba ja dodnes neverim že už som v 10den kvetu
MyGrow
Bola kúpená v baumaxe za nejakých 7 eur... 2700k a 2570lumenov
ZivyKvet
citace:
Ja som Si Kupil Hnojiva Od Plagronu Alga grow , bloom , (15.90KS)Zatial s nimi nemam este ziadne skusenosti , Ale tunak na G ich vrele doporucuju A K tomu 150W HPS Ja som si dal dokopi 150w kompet (predradnik , vybojka , obimka , kabely ) za cca 90 euro Cos neni moc

clovece 90 eur za 150W komplet??? nieje to dako vela??? pokial sa nemylim tak sa to da kupit za 40-50 euro.... sorry za OT ked tak zmazem....ZK
Pestovatel
Ne v pohode :) No je to dost , ale ja som to kupoval v growshope :) Tam maju vsetko prehnane :D A bolo to jedinne miesto o ktorom som vedel kde sa to da zohnat :)
MyGrow
momentálne nevyklíčilo ešte ani jedno semienko, nuž niesú to šprintéry ... skôr luxusný osadníci čo si dávajú načas:D!
Pestovatel
:D maj trocha trpezlivosti :D Semienko ti moze naklicit do 12. hodin az do tyzdna :D Zalezi na kvalite :D
MyGrow
tak su kvalitne cize mali by coskoro!:D teda dufam!
MyGrow
viem ze netreba sietit:) sakra, oni mi este neviklicili :Dteraz to je cosi viac ako 24 hodin :D mam to asi tak 1 cm dnu v tej cadicovej vate ... dufam ze tam som nieco nepokazil
GrowManiac
Hoj, z vlastní zkušenosti vím, že ti semínka vyklíčí třeba už za 8-9 hodin a nebo taky za víc jak týden... s tou čedičovou vatou nebo co to máš? (rockwool) bych to neviděl nějak pozitivně co se klíčení týče, tyhle materiály májí vysoké PH a musí se kvůli tomu namáčet aspoň na 24 hodin do upraveného troztoku aby se PH srovnalo, což nemusí mít pozitivní vliv na klíčení.
Měl si zvolit spíš ty hajzláky nebo ubrousky, ale bacha některé můžou být napufrované nějakým svinstvem a to by taky nemělo dobrý vliv, mimochodem s touto metodou mám dobré zkušenosti, a chce to taky trochu toho tepla v rozmezí 28-30°C a samozřejmě tmu! tak ať se zadaří!
MyGrow
ja som to nedal na tych 24 hodin do vody... bolo to nejak 12 asi ... kur*a dufam ze som nedo*ebal tie semienka lebo ma *ebne :D... vopred sa ospravedlnujem za tie vulgarizmy ale .... ak to pokazim...
MyGrow
*UPDATE* klíčia !:D
:D...tak se o ně pěkně starej a ať je víc holek než kluků
MyGrow
wuaa :D myslim ze im zacnem spievat :D
MyGrow
kolko este asi potrva kym budu uz na povrchu tej kocky?
no to nevím:Djá jedu na mističce a potom do hlíny z které vyjede do cca 2 dnů..
MyGrow
inac chcel by som sa spytat radu. stym hnojivom... ako ho mam dakovat a kedy zacat prihnojovat? na obale mam napisane ze kazdych 14 dni zalievat (2litre vody+ 15ml hnojiva)... lenze to je trosku mimo podla mna
YagoMan
Hnojit se začíná od 14-tého dne vegetace, ale jsem spíš zastáncem pozdějšího hnojení já osobně začínám hnojit až po 3. týdnech růstu. Co se týče toho tvého hnojiva na palmy, s tím ti neporadím to už je ve tvých rukou... ale přece jenom radu ti dám: méně někdy znamená více ;)
MyGrow
hmm rodi sa vo mne dalsia otazka.. ked si tak pozries moj box a svetlo, aky dlhy cas mi odporucas na rast?
MyGrow
hej hej to setko viem... len ma zaskocili tie tvoje tri tyzdne lebo som tu cital ze rast je tak 20 dni
no já z řezů v hlíně Roayalty mix po 20 dnech bez hnojení měl přes 50 cm kytky a přepínal...záleží to na hrozně moc faktorech...moc nepřemýšlej a doufej že to to vyroste a na hnojivo zatím kašli...času dost jak píše kolega YagoMan
MyGrow
nie nie lenze ty si to napisal takym stylom ako keby si bol len v polovici rastu v 3 tyzdnoch :D! idem zo semenaa:D
MyGrow
4 su uz takmer vonku
MyGrow
kocky som dal do pôdy, neskôr pridam fotky:)
fotky hliny? supr :-D
MyGrow
:D nie tak som to nemyslel... ze jak to teraz vyzera :D
MyGrow
momentalna situacia na blizkom vychode je takato ... :D
MyGrow
2
1) stínidlo otřes:D
2) nepochopit sem jaksi funkci toho RW
3)na tak maliký kytičky bych ani ofuk nepoužíl....může ti přesušit RW a zaschnout semínka.....
MyGrow
preco otras?
zbytecne pretechnizovane:(
to COMATIK...funkci RW kostky ti rad popisu.Je zde kvuli kliceni,je to jednodusi,taky jsem to tak jednou delal,nez jsem presel na rizky:)
Jednoduse zvlhcis,pichnes tam seminko a v parenistatku cekas az vyleze,zadna nama se zvlhcovanim a procentualni uspesnost je vyssi.
Na zacatku threadu pises o 150W HPS,pokud ji chces pouzit,rozhodne ve vyssi skrini s lepsi ventilaci a ne tak pretechnizovanou.
Pak uz je zbytecne pouzivat usporky....V tak male skrini zustan u usporek,zkus treba http://www.kupzarovky.cz/usporna-za...-lamp-p-13.html . Lepe mit 1zdroj svetla nez vic s mensi wattazi, i kdyz ve finale vyjde soucet treba stejne.
S linearkama zkusenosti nemam,ale proc je nezvolit,videl jsem daleko lepsi vysledky pod linearkama nez pod CFL, ktere pouzivas ty.Jeden pestitel mi to tady kdysi pekne vytmavil.Nakonec jsem mu dal za pravdu.
MyGrow
ked pride 150 hps tak tam pojde aj origos tienidlo z groweru, na kvet cchcem jednoznacne hps a uchladit to dako... myslim ze to poriesim dako :) usporky som zvolil preto, lebo sa mi zdali optimalne na rast a momentalne celkovo... za ten tyzden max dva kupime hps a tienidlo a malo by byt po probleme :)
MyGrow
takze som zhrozeny po dnesnej noci :D dufam ze mi tie svetla rastliny nespali lebo vyzerali vseliako, vonku ich je uz asi 6 neratam to uz :D... vlhkost som sa snazil udrziavat ale nanoc som si dovolil vypnut vetraky a teplota pri svetlach bola 32°C a dole pri kochlikoch 29°C ... vlhkost bola okolo 49%
MyGrow
2. den rastu 18/6
MyGrow
2 den rastu
MyGrow
2 deen rastu 18/6
SCARFACE
Na take nic svetlo mas fajnove semienka, len by som osobne dal radsej fem. Nieco podobne som siel uplne prvy krat myslim teda to svetlo, nejake 3x21W to boli tusim... Aby som pravdu povedal tak da sa pod tym nieco vypestovat, mne zo 4 semen ostala jedna zena :D A este aj pachac tam chces dat? No som zvedavy, budem sledovat...
MyGrow
3 den 18/6
MyGrow
ta najvacsia:D
To:-Ra-
znám princip a funkci RW:Dale moc lidí neklíčí v RW kostkách semena natož když jsou napůl v hlíně...
TO MyGrow:
časem bych asi vyhodil ty PETflašky páč kyti nemaj rády světlo na kořenech a nic moc se ti to zakoření
MyGrow
hej hej to je jasne len dufam ze mi to vydrzi pokym nezistim ci je to samec a ci samica bo 10 kochlikov sa mi tma nezmesti :D
mimochodom nevyzeraju nejak sucho ze?
nevypadají:Djinak sem myslím nikde neviděl vlhkost jakou tam máš
MyGrow
hej este som nepisal... snazim sa udrzovat okolo 70% +/-
MyGrow
4 den 18/6 #1
MyGrow
4 den 18/6 #2
MyGrow
čo urobiť s malým mutantom?:D ako si môžte všimnúť tak na druhej snímke vľavo je taká malá zakrpatená rastlinka... je totálne zdegenerovaná ... ako keby z černobylu :D... čo s ňou?
MyGrow
vonku 10/10 semien :)
MyGrow
5 den 18/6
MyGrow
najvacsia
mala rada...zkus rukou pod usporkama jakej je tam zar a prizpusob vzdalenost od vrcholku rostlin,pak se nebudou tolik tahnout,dej to dolu,co to pujde.
MyGrow
momentalne je to na maxime co sa to da dat dolu. je to tych +/- 5 cm pod usporkami
MyGrow
6. den 18/6 #1
MyGrow
6. den 18/6 #2
MyGrow
6. den 18/6 #3 - najvacsia
MyGrow
6. den 18/6 #4 - malinky mutantik :):)
lagarto
ahoj....váš groow je bomba sitcom,sleduju a držím palce...Pěstu Zdar
lucasmizera
jo, je videt materska laska :)
MyGrow
7. den 18/6 #1 krpate rastúúú:)
MyGrow
7. den 18/6 #2
MyGrow
7. den 18/6 teplota + vlhkost
kola666
ahoj
zaujimavy mini grow ;) uz teraz vidno ze to bude pekna jungle .. budem sledovat , dufam ze to dotiahnes do konca , bacha na plesen a pod. doj3by ...inac kedy chces prepnut ??? :)
MyGrow
no to este presne neviem ak mam pravdu povedat:D uvidim ako budu rast a podla toho to skusim vyspekulovat:)
mimochodom - 8. den 18/6 #1
MyGrow
8. den 18/6 #2
YagoMan
citace:
Původní příspěvek od MyGrow
no to este presne neviem ak mam pravdu povedat:D uvidim ako budu rast a podla toho to skusim vyspekulovat:)

Tady nemáš co vyšpekulovat, ty to nechápeš nebo to nechceš pochopit :) Rostlina pěstovaná ze semínka si musí svoje poctivě odrůst tj. min. 5.-6. týdnů vegetativní fáze, jen zakořeněný řízek můžeš na světelnou periodu 12/12 přepnout kdykoliv...;)
EDIT: Hodně taky záleží, aby byly kytky před přepnutím dobře navětvené a výškově téměř stejné. Je to ve tvých rukou, tak se ukaž :)
MyGrow
okej tak 5-6 tydnu budu čekát:)
MyGrow
mimochodom, zmiesal som 2ml hnojiva co mam (to co je uvedene aj v tomto threade) s 1,5l vody... neuskodim rastlinkam ak ich s nou zajtra polejem? bude to mat vobec nejaky efekt?
lagarto
zdarek,jen to upřesním.Přepnout na 12/12 mužeš semenáčky nejdřív po 30ti dnech na růstu.Nicméně na základě zkušeností mam obavu že se ti to tam nevejde.Jo a přesaď je do neprůhledných kvétináčkú.
MyGrow
s tym presadenim - tieto zatial oblepim do nepriehladna a ked sa vude dat zistit pohlavie tak ich dam do 4.5l :)
MyGrow
8. den 18/6 #1 dnes som to aj polial vodou v ktorej sa nachadzalo priblizne 2ml/1.5l hnojiva
Retro-boy
na 8 den to vypada slusne GL + :-)
ty petky vyměn za normálni nepruhledny květniky jinak to místo dobroty bude dělat neplechu kamo jinak fajn grow
MyGrow
do konca tyzdna ich oblepim ciernym igelitom cize bduu nepriehladne takze bude po probleme:)
MyGrow
9. den 18/6 #1
MyGrow
9. den 18/6 #2
MyGrow
9. den 18/6 #3
MyGrow
9. den 18/6 #4
MyGrow
10. den 18/6 #1


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma