Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Termoreflexní folie - Klikni zde pro originální téma
Zdravím grower měl bych dotaz týkající se termoreflexní folie jako využití v pěstování (vytapetování skříně) . Vím že se používá jako zateplení ale kamarád mi nabídl že bych to mohl zkusit v pěstírně . Co jsem se dočet tak by měla na 97 % odrážet dlouhovlné záření (Infra červené) Ale zbytek spektra sem nejak nezjistil (píší že odráží spolehlivě sluneční světlo ale zmiňují se v % jen o IČ)

Termoreflexní fólie s hliníkovým povr-
chem odrážejí viditelné světlo, krátko-
vlnné, středovlnné i dlouhovlnné infra-
červené záření

No kdyby někdo mohl mé doměnky uvést na pravou míru tak si vyslouží veliký dík a taky K+ .
Spawn133
Cau, ono sa ta folia pouziva skor ako zneviditelnenie pestirny proti termo kamere. Pretoze ta odraza tepelne ziarenie, ine vyuzitie bych asi nevidel. Na odraz svetla bych pouzil bud cierno-bielu foliu alebo diamantovku.
DZUVIS
Cago Napoleon.......Tak termoreflexní folii....URCITE POUŽIJ.....PROTOZE PRVNIM KROKEM K DOBRE URODE JE HLAVNE "ZNEVIDITELNIT PĚSTÍRNU"!!!! Mno..nevim co kdyz ji nepouzijes a nahodou se nekde neco stane nebo budou nekoho hledat "Vrtulnikem" a poleti ti pres barak a si jasnej...Buch pičo.......znam dost lidi co uz na tomhle vyhoreli!!!! Je to proti zisku minimalni investice!!A je podle me Velice NUTNA!!!!!!!! Pro odraz svetla ve tve pestirne pouzij podle mě Nejlepsi Diamantovku. Ale to se tady snad doctes vsude:).... Tak zdravim a Pic at se daří.....
Hm tak jak se dívám na odpovědi Tak jsem asi příspěvek špatně formuloval. Samo že vím čím odrazit až 99% světla ba dokonce 100% :-D (ale je to složitější a v pěstování asi nerealizovatelné).
Jen sem prostě dostal echo na tuhle folii ZADARA a jelikož je z hliníku a má nepravidelně strukturovaný povrch. (nešikovně přirovnám ke kladívkovému plechu). Tak sem ctěl radu jestli to někdo někdy zkoušel. Co se toho odrazu týká. Né že bych chtěl skrýt pěstírnu před termo kamerovou helikoptérou. Prostě co je doma to se počítá :-P
Spawn133
Ahaaa... len neviem ci (ak je to hlini) ci ti to pri vlhkosti nezacne oxidovat, co hlinik dokaze, zcernie...
Mr.MEN
Napoleon: Kamaráde nechtěl bych nic říkat ale folie antidetekční nemá žádné strukturování.
To co tu popisuješ je folie diamantová. To na to pasuje mnohem víc.

Buď je to nějaká specialitka, nebo fakt nevím co ti někdo zadara chce podstrčit.
dokktor
mám to doma. prosvítá a celkem oxiduje - na odraz nahovno, mám pod tím eště bílou zahradnickou a stejně to prosvítá dírama, keré se v té termofolii chtě nechtě ohýbáním udělají. to už spíš na odraz použit tu druhou bílou stranu.
jaj :) radši už nic :)
Ja mám na mysli normalní termoreflexní folii používanou k zateplení krovu či podlahy v domku. Je to hliníková folie potažená z obou stran plastem. Tím nedochází k oxidaci hliníku a nežádoucí "šedé" barvě . Používá se pod střešní krytinu jelikož odráží tepelné záření a nedochází k přetopení podkroví. mimo jiné je to materiál používany třeba v nasa , a u záchranářů (proti promrznutí) má také efektivně odrazit všechna spekta světla a tím i tepelné záření , Nepropouští vodu atd . prostě odráží co se dá. Vúbec ale vúbec není vivinuta jako odrazová folie pro growing :) Můj dotaz je jen a jen ze zvědavosti jestli se někdo s touto tepelnou a "světelnou" izolací setkal v praxi , a jestli má k ní nejaký vztah či zkušenosti s ní. Jen mě zajíma odraz ve žlutém až červeném spektru . Zdali se vyrovná čistě bílé folii nebo je to totalně nahouby. (diamantová folie je celkem pálka, samozřejmě že nad ní uvažuji)
citace:
Původní příspěvek od dokktor
mám to doma. prosvítá a celkem oxiduje - na odraz nahovno, mám pod tím eště bílou zahradnickou a stejně to prosvítá dírama, keré se v té termofolii chtě nechtě ohýbáním udělají. to už spíš na odraz použit tu druhou bílou stranu.


Tohodle jsem potreboval :). Díky podívám se nato až mi to přiveze a kdyžtak to spálim :)
čau...asi myslíš paro/těsnou-nebo propustnou/ zábranu/ folii.....asi máš na mysli to co teď valím ve skříni já....kdyžtak mrkni
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=44872
Takže folii jsem obdržel a následovalo "nečekané" zklamání :). Materiál na houby takže snad možná poslouží jako termo štít. A přikládám foto toho nesmyslu.
lagarto
Tak ten nesmysl používám už dlouho a je to bomba ale musí se použít ta nejslabší co je.Jinak ty tlustý jsou vážně nic moc.Koukni se do mí galerky a klíďo napiš na PM ko.Hlavně to nezavrhuj!Jsem línej psát technická data ale kam se hrabe diamantka a o ceně ani nemluvě.Pěstu zdar.
ja mam totok ,chci to trochu odzkouset ale jeste nejsem hotov jak jde asi videt :-D. Zatim jen hruba stavba :-)
Takze upload pestirny bude co nevidet uz jen shazi lepsi potrubi pak hnojky a jde se nato :D. Btw ta folie odrazi svetlo celkem slusne ale jelikoz mam pestirnu v mistnosti kde se bezna teplota pohybuje kolem 22 stupnu tak me ta folie udelala v pestirne saunu takze sem to nahradil bilo cernou folii :(.
jj tak o tehle jsem uvažoval (jmenuje se bitaful bo tak nák nevim )až do doby než jsem na ni vzal zapalovač a kroutila se jak baletka pod nějakou 70w možná ale 600W bych pod to nedal pokud bych nechtěl vyhořet natož ještě nebyt doma.Nebo by to i možná šlo ale to pak zase pro jistotu člověk strčí prachy do řádnyho odtahu takže prachama se to rovná jako ta nechtěná diamantovka nehledě na to že je v prodeji jen po ruly ktera vyjde na 1500 až 2500 dle tloušky tušim . Jinak mám ji na hornim pojimači odtahu
a legarto ty máš něco jinyho se koukni pořádně


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma