Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Zápas s vlhkem - Klikni zde pro originální téma
lenochod
Jsem "odsouzen" k pěstování ve velmi vlhkém sklepě s nízkým stropem. Přemýšlím, zda pěstírnu obalit nějakou neprodyšnou fólií (vtvořit vlhkuzdorný stan), nebo dát dovnitř nějakou mašinku, která by uměla odčerpat vlhkost a případné zárodky plísní a nestála desítky tisíc.

Máte někdo nějaký nápad/typ jak vyzrát nad vlhkem a využít prostor na pěstování???
[CZ]Neon
jedna vec co si pamatuju z gymplu: Exsikátor nebo jak se to menuje. Melo by to bejt zarizeni temer bezudrzbove. Principem je obsah - tekutina. Mela by to byt tusim kyselina sirova (H2SO4) ktera pohlcuje vzdusnou vlhkost. Je to davno co jsem o tom slysel.
Druha moznost: Vysousec. Pouzivalo se to hojne treba po povodnich 2002, tusim ze je to masina ktera vaze vzdusnout vlhkost do nejakejch tablet.

snad ti neco z techto slov pomuze. neon
tgm.amster
pic, nemam vyzkouseno ale uz se na nej chvili chystam, nestoji to tolik

http://www.deramax.cz/elektronicky-odvlhcovac/d-70949/

otazka je jestli 250ml/den staci ?
tomas2pet
koukni sem.
http://grower.cz/forum/showthread.p...0845#post720845
Souhlas s tmg.master takový přístroj odsaje vlhkost ze vzduchu i z omítky a zbude jen nádoba s vodou. která se vylije a opětovně používá. Tohle by ti mělo sklep "vysušit" dle libosti (pokud ho nemáš zatopený :)). Jinak pokud máš podmáčený sklep a viditelnou plíseň či zbytky vody tak by ses měl poohlédnout po silnější mašince.
medulda
Rozhodně bych nedoporučil jakýkoliv chemický odvlhčovač (kyselinu či jiná sušidla), prostě proto, že bys to medium musel neustále měnit a nedoplatil by ses.
Odvlhčovač z odkazu taky moc výkonný nebude - odstraní 250ml pro 80% vlhkosti a 30°C (!)... Tohle v tom sklepě určitě nemáš, takže účinnost bude nižší.
Nejvýhodnější by pro tebe byl přítah ventilátorem od někud z venku nebo z jiné místnosti. Nemáš takovou možnost?
lenochod
Děkuju za nápady. Přítah z venku možný je a už na něm pracuju. Uzavřu "stan", zřejmě dorazovou fólií z shopu, jednotlivé pruhy spojím asi páskou na koberce a pověsím normálně na hmoždinyk (tu a tam je ve zdivu cihla). Přítah z venku půjde přes světla, tím se ohřeje od zimních marazů ;) a odtah udělám ven ze stanu rovnou do prostoru sklepa. Snad to bude stačit.

Ještě ale nevím, jak udělám vstup do "stanu", chtělo by to čelní stěnu udělat z fólie se zipem, jako to je u homeboxů, ale netuším jak takovou fólii se zipem sehnat ;) tak možná tam ten zip budu muset zase přilepit páskou na koberce ;D
matko291
ja som skusil dnes v pivnici kde to mam prikurit a podarilo sa mi vlhkost zrazit skoro o 10% za hodinu kurenia
medulda
A hádej proč :c) ...měří se tzv. relativní vlkost, což se dá vyjádřit napřiklad jako stupeň nasycení vzduchu parami (když by vlhkosti bylo ve vzduchu 100%, začala by kondenzovat). Tím že zvýšíš teplotu, zvýšíš i schopnost vzduchu pojmout vlhkost (klesne relativní vlhkost při stejném množství par).
Takže čím tepleji, tím sušeji.
matko291
dufam ale ze sa mi ju podary znizit na 50%
lenochod
Nerad ruším, hoši, ale napadá Vás někoho, jak uzavřít ten "grow stan", viděli jste někde k sehnání fólii se zipem (přední část homeboxu, ale BEZ ZBYTKU homeboxu)???

Nebo napadá Vás někoho, jak takovou věc vyrobit (přilepit zip na fólii lepící páskou na koberce, to mě už napadlo, ale rád bych něco trvanlivějšího..
matko291
neviem ako to uchytit ale pouzil by som tu foliu co sa dava na strechy pod kritinu
Sirus
2lenochod: Zkoušel jsi to přišít? Možná by se to roztrhlo, ale v místě švu by to šlo vyztužit nějakou pevnější tkaninou.
lenochod
Dneska budu s jednou švadlenou, tak se jí na to zeptám, uvidíme.

Matko291: Mno, ten stan má být poměrně malý a plánuju, že i lehký, tak jsem myslel, že bych spojil pásy reflexní fólie z gshopu. Když použiju něco tak hrubého a těžkého, tak to budu muset vylsoveně přivrtat na všem možných místech (víc než by bylo jinak nutné). Jak bych takovou fólii naspojoval do potřebného rozměru a tvaru? Nemám s ní žádné zkušenosti.
matko291
ta folia co ja myslim je urcite lahsia ako reflexna z gshopu
jestedman
se s tim neser, izolepa udrží celou zeměkouli a jestli ne, dals jí tam málo

já to řešil suchým zipem


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma