Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Konopná ulice - Klikni zde pro originální téma
Srooga
Vzápětí za touhle zprávou šla jiná. Dva tejpci pašovali z Rumunska 90kg heroinu. (ted na to koukam ze to mozna bylo 9kg, ale na tom nesejde :))
Pro nedostatek důkazů zproštěni viny!?

Co to je? Kde to jsme?
1-5 let za jednu kyti, ještě v Konopný ulici?
To bych musel dostat 25 let za mejch 5 kytiček :)

[Edited by Srooga on 08-08-2002 at 08:11 AM]
Floger
Tak přesně tohle mě začíná čím dál víc a víc štvát. Jak to za pár let bude v naší republice vypadat, to opravdu netušim, ale každopádně dobrý to nebude určitě.

Tenhle stát už je na tom po právní stránce hodně blbě, ale tohle je fakt už moc!!! A úplně nejhorší je,že se proti tomu nedá moc nic udělat. Jakmile je nějakej zákon schválenej a odsouhlasenej je to v hajzlu a můžeme tak akorát protestovat, napsat prezidentský kanceláři dopis, kterej skončí dřiv nebo později stejně v koši.
Nějak mi to neleze na mozek, ale hlavně to, jak je vůbec možný srovnávat stejně vysoký tresty vrahů a pěstitelů konopí.

No já to taky nemám s pěstěním moc růžový. Náš soused je docela psycho (dost se nesnášíme) a bohužel má okna k nám na zahradu, kde si já pěstuju čtyři krásný rostliny. Takže už se fakt těšim na to, až sklidim a budu mít klidnější spaní, protože začnu s indoorem a sousedi mi můžou ......:flick:

Al-Ban
Jak spolecensky nebezpecny je tento clovek? Proc by mel byt vubec souzeny?
...
A clovek, ktery nikoho neotravuje ani neomezuje by mel dostat za to, ze si vypestuje rostlinu, 5 let?
Nemuzu tomu uverit a jsem v soku!!!!
------------------------------------------------------------------------

Přesně jak píšeš, Gannjo! Tohle přeci nemá vůbec žádnou logiku a vytáčí mě to úplně stejně jako vás ostatní. Buď tady máme svobodu a občan, který svým jednáním nikoho neomezuje ani nepoškozuje nemůže být trestně stíhán. A nebo je tu stále totalita a stát nás může trestat ne na základě našich činů, ale dle vlastního uvážení. On rozhoduje co je pro nás dobré a co ne.
Až mi někdo řekne jeden jedinej logickej důvod, proč by mělo být pěstování či výroba a držení drog pro vlastní potřebu trestné, tak ten zákon začnu respektovat, dřív ne (takže nikdy).
Kmenet
Jó, holt policajti se musej taky něčim živit. To, když mi před rokem ukradli kolo, tak se ani nevobtěžovali sepsat se mnou protokol ! A tak, aby alespoň nějakou činnost vykázali, tak seberou člověka pro jednu kytku v květináči. Svět není a nebude normální !!! Nějak se mi z toho chce blejt.

Era
Hajzlové - prej anonymní udání. Kurvy sousedi. A poitomci i policajti - to naši na anonymní udání nereagujou (prej) ale fakt. Dokonce jim to roste v baráku :) Ostatně jak se mu dostali do bytu?!? Na základě anonymního udání že by dostali povolení k prohlídce? :mad:
No ale jinak - může dostat až 5 let, ale ve skutečnosti se výše trestu dává právě dle míry společenské nebezpečnosti atd, takže dost možná vyvázne s podmínkou. Taky pokud mu nenašli sušeného, tak dost možná ani to.
Ale svinstvo to je.
THX
Pak ta reportaz s tema 90kg hera byla fakt kvalitni hned po jedny kytce, ze prej to na ne naraficila mafie, tak je neodsoudej (zatim), ale at uz to udelali nebo ne, tak to pusobilo fakt hodne trapne 90kg hera vs jedna kytka...

[Edited by THX on 25-10-2002 at 07:00 PM]
mata
Stotožňuju se s těma, kdo tvrděj, že náš právní řád je naprosto nesmyslnej a nepropracovanej. Stačí se podívat na dva případy z poslední doby:

Za jednu kytku konopí na balkoně vyhrožujou týpkovi 1 - 5 lety vězení ( i když mu pravděpodobně taková pálka nehrozí),

ale kolik tak dostane ten vrah z metra? Za to že klidně naprosto zbytečně ZABIL jednoho člověka úplně a druhýho skoro? Nejsem odborník na právo, ale myslím že nejvyšší možný trest u nás (kromě doživotí) je 25 let? (Když tak mě někdo opravte).

Je sice blbost takhle uvažovat, ale je skoro dvojnásobná vražda jenom 5x horší než jedna kytka na balkóně?
india
Čest lidi, jsem z toho taky vyřízená. Nejradši bych kytky vysázela všude, aby to nestačili ty svině likvidovat. Je to prostě bylina a zaslouží si, aby mohla svobodně růst. ( ovšem ty stim hérem mě dostali nejvíc - asi taky začnu něco vozit, když to tak hladce projde. Naložim si, ale jenom kilo, devadesáti bych si asi všimla.)
Jinak tomu týpkovi držim palečky, ale uvidíme jak mu to odborníci změřej.

virus
yo sousedi sou vobcas dost velky svine!!!Kor tam u vas:)my mame nastesti dobry sousedy ale nikdy nevis!Klidny spani mas urcite i ted :slizoun: :)

:bandit:
Dude
našel bych si něgde adresy našim milých zákonodárců, přes noc bych jim tam nanosil kytky v kýblech - ráno bych je všechny udal, zavolal TV, zásahovku a nechal je si vyžrat svojí polífčičku...k soudu s nima a do vězení...
apomajkl
A co se teď ten človíček chystá udělat? Já osobně provokuju skoro záměrně. Loni jsem pěstoval na svojí zahradě. Je dost přehledná, a tak mi to ukradli. Letos to mám na střeše. Šest kytek. Nejsou moc vysoký, asi díky větru, ale jsou to pěkně široký keříky. Kdo zná, pozná. Je to jako vlajka. Čekám, až někdo přijde. A pak? Na úvodní stránce je ta věta o Larry Flintovi. A já si tak nějak věřím, že když půjdou po mně, tak rozpoutám ten správnej kolotoč. Uvidíme, třeba se nic nestane.

P.S. Omlouvám se za zavedení témata Hermafroditi v pěstování outdoor. Hledal jsem v problémech, v indoor, v outdoor, ve FAQ ale do odrůd jsem nečíhnul až později. Ještě jednou sorry.
Carverman
Zdarec!

Musim vám říct můj problém:
Takže doma pěstuju jednu kytku na dvoře, kam nikdo jinej než naše rodina nevidí. Jenže sousedům se podělal okap na naší straně toho dvora. Takže to tam byli nějací chlápci opravovat. Dva byli nějaký starý, ale měli tam na pomoc nějakýho mladšího, kterej si mý kiti všimnul (taky aby ne, když má 2,5metru). Jenom se zeptal "a copak to tady pěstujete?" Řek jsem, že nic... :-) Jenže potom přišel ještě s kámošem a prej abych jim to dal, nebo že mě prásknou!! Na to jsem jim řek, že ne... No mám z toho trochu strach... Dneska se tady nějak vochomejtali poldové... snad ty dva nejsou svině...
Jak byste se teď zachovali?
Dík za rady
Al-Ban
Já nevím jestli je to to co chceš slyšet, ale já osobně bych kytku neodstranil a čekal, jak se situace vyvine. Přece jenom se s tím už nějakou dobu pipláš, těšíš se na zaslouženej produkt a teď to kvůli nějakym dvoum kreténům vytrhávat...
Jinak už ti nejspíš kvete a to je docela blbý, protože u policajtů je marihuana už rostoucí kytka s květenstvím :( a pokud přijdou, tak bude za prvé záležet na tom, jaká s nima vůbec bude řeč (jestli to nebudou vypatlaný blbci, kteří se najdou v každém oboru ;)) a za druhé na tom, jak to budeš umět vokecat. Já bych to takhle od monitoru obhájil úplně s přehledem, ale jak bych stál bengům tváří v tvář, tak bych asi nevydal ani hlásku :wink:.
nemo
Myslím, že ten pekelnej trend se ukázal, když přijal parlament účelovej zákon proti sprejerům. Tam, pokud se nemýlím, za to, že na jednu ochrannou vrstu na fasádě domu nebo na vlaku přidáte ještě další (která sice nemá třeba ty správné vlastnosti ale podle mě naprosto nemůže uškodit), můžete dostat až 8!!!! let. To je přece zrůdnost. To se jim to přijímalo zákon, když nikdo z nich není sprejer. A uvědomte si ten nepoměr trestu: znásilnění až 5 let, sprej na fasádě až 8 let. Hnus.
A když si to přeberete pořádně, tak zjistíte, že to jsou všechno zástupné problémy se kterými nás tady zaslepují politici, aby se nevidělo na ty jejich miliardové čachry.
Jen tak mimochodem, víte jak je možné, že parlament dříve málem odsouhlasil ten nákup Grippenů pro pár nadšenců? Protože na to firma Grippen vyčlenila 2 miliardy! korun na tzv. lobbing v parlamentu. Což je samozřejmě normální uplácení. Tuhle informaci mám od docela informovaného člověka z ČSSD.
Takže co byste chtěli. Doufám, že se to se Špidlou zlepší.
Era
2 Carverman:
To sou ale svině! Vzal bych je tím okapem po hlavě!

2 nemo: Kdyby chtěl někdo přidat ochrannou vrstvu na MOJI stěnu, aniž bych si to u něj objednal, jsem připraven ho odprásknout.


Jsem dnes nějakej agresiví :) To bude tím, že jsem dnes nehulil :D

Lobing je neoddělitelnou součástí politiky a není parlamentu na světě, kde by nefungoval :)
Co takhle udělat sbírku na zlobování poslanců pro legalizaci ? :D :D :D
Plany_jablicko
to Carverman
ja bych ji taky neodstranoval, ale spis vic hlidal. Typci to chteli pro sebe nebo nee? tak aby ti nesklidili..
Ja resim podobnou situacku.. 9 devet kyticek na zahradce a sousedka ktere sem na jare rekl ze to sice nejsou rajcata ale okrasny keriky z holandska, zacala mlet neco o drogovym kartelu :confused:
tak uvidim jak se to vyvrbi..snad me varuje ze me de udat driv nez potkam fizli na zahradce...protoze jinak s ni vychazim celkem dobre.
koco
Tiez mam pocit ze je vsetko na hovno ale tieto vztahy su tu uz hrozne dlho tak preto sa zda byt nepochopitelne co sa tu deje . Ja osobne niesom za legalizaciu gresiku a to z jedneho dovodu .Ak by sa legalizoval nerobilo by to dobrotu pretoze znacne percento ludi starsej generacie a aj nie tak starej nevedia co gresik v skutocnosti zac je.Prenich je to proste d r o g a a tym to konci .Takze ak by bol priaty zakon o legalizacii tato cast obyvatelstva by bola do znacnej miery nasrata(co je jeden z dovodov preco nieje leg.) a vystilo by to v priepast porozmenia a nasledne vyustenie v agresivne arepresivne chovanie obydvoch stran.Tak to asi vidim ja ,ale s tymi 5 rokmi za kitku t o j e n e z m y s e l ale sami dobre viete ze tato spolocnost hlada neustale fiktivneho povodcu nevedomeho zla vonku a nie vo svojich hlavach . Preto si myslim ze vznikaju problemi lebo po narodeni vam nik neda manual na vlastnu hlavu a tak podaktori ju pouzivaju velmi zvlastnym sposobom a preto aj ini hodnotia spravanie tiez zvlastnym sposobom . JA osbne by som rad vedel ako to dat trochu do kopi aby sa nediali z ludmi okolo nas veci co im skodia a tym padom aj tej druhej strane (nam hulicom )
Budmu teda rozvazny aby sme to nepohnojili ako napr. Leari
snehulak
TO memo: blazne !!! se spidlou a krestanama ve vlade mame po pici uplne.Dyt uz ted se delaji tak debilni socialisticke zakony, ze za chvilku si nebudem moci prdnout aniz bysme to museli nekde registrovat nebo na to nedohlizel stat.Jak se ten drogovy represivni zakon prosadil za tech par let? najdu nekde ty tabulky.vubec akorat se stale zvysuje pocet konzumentu tvrdych drog a to se neni co divit.My vicemene slusni lidi kteri si pestuji par kytek pro sebe se musime bat jako nejaka spodina spolecnosti.Je to hnus.Pestuju si to u fotra ve skleniku a mam celkem strach ze mi to nekdo vybere.Ach jo. Jak sem kdesi slysel.
Odjebat se z tadalto :) nebo spis odhulit.
BTW.premyslel jsem co bych rekl svestkam kdyby prisly
a mam hodne nemocnou mamu takze bych se vykecal na to ze ji z toho delam mast.Jo a nemam skoro nic doma tam mivam minimum vsechno je zakopany za mestem a je klid.
Carverman
Zdarec lidi!

Všem děkuju za rady.Takže kyti nechávám pěkně růst (nebo spíš kvést:-))
Je fakt moc pěkná:-) Jo a k těm bengům: taky jsem přemejšlel, co jim říct... A taky bych použil pěstování pro lékařské účely...
Tak se mějte vy i vaše kyti moc fajn ahoj....
marty-x
Tak včera jsme museli vytrhat zbylých 50 kytek kvůli fízlům... ještě nebyly dojetý... někdo nás naprášil...
Era
A jaxte na to kápli, že nato kápli?
marty-x
Nejdřív přijelo černé bmw s tmavými skly a bez spz. Vystoupili z něj dvě hovada a očumovali přes plot kytky a když jsme na ně vletěli tak tvrdily, že se šli vymočit no a za půl hodiny si to přijeli vomrknout místní z protidrogovýho, zná je každej protože jsou provařený. To bylo v pátek a zatím se nic neděje.....
Era
Brrrrrrrrrrr :( :( :(
mata
2snehulak:

No nevim, mít hodně nemocnou mámu, a tim okecávat pěstování ganji, aby tě nesbalili :(:confused::( ... Účel sice světí prostředky, ale tohle mi přijde trochu blbý...
Ono takhle se mi to kecá :) ,ale stejně...

2gannja:

Přesně tak... K+
apomajkl
No asi jsem trochu divnej, ale porad si rikam, at prijdou. Pravda, dneska vzhledem k tomu, jak se kyticky vydarily, bych byl dost nakrklej, ze mi je zabavej, ale strach z policajtu? Proc? Mozna se nebojim, protoze mi je 33 a ziju uplne sporadanym zivotem fotra od rodiny. Pracuju jako manazer zahranicni firmy, vopravuju starej barak, platim hypoteku a dane jako krava a ... a ve volnym case hulim. No a co? At mi kazdej vleze na zada. At se benga podivaj co delam, jak ziju, at srovnaj to, co vytvarej voni s tim co vytvarim ja. Jsou placeny z mejch dani jak voni, tak mily zakonodarci, tak at mi prestanou omezovat moje soukromi. V pripade, ze mi budou vyhrozovat nejakym kriminalem, tak jo, tak se budem soudit. Priznam ze pestuju, ze hulim a budu se odvolovavat, ze je to moje pravo. Zakazuje nekdo nekomu cigara, kafe, pivo, cokoladu? Jsem pripravenej se presentovat v pripade nutnosti v mediich a toto rikat verejne. Vzdyt je to pravda. Lidi prestanme se bat. Priznejme se. Hulime a pestujeme. NO A CO !!!!!!!
Karmínový Král
Nejdebilnější je to, že tadle situace se podle mě nezmění. Kdyby u nás Káju legalizovali tak by se AMíci a všichni tydlety mohli podělat. (A nejen oni) Podívejte se jak ty svině tlačej na nizozemce! Taky zakázali Afgháncum který nemaj, chudáci, pořádně co do huby, pěstovat mák!!! asamozřejm, že větši na z nich z toho dělá opium kterýpak prodává, ale maj snad na výběr? američani jim tam za odměnu postavěj Mekdonaldy...

I kdyby se u nás všichni stavěli na hlavy(což stejně nedělaj )
tak to neovlivněj. Například by nás nevzali do EU



Krásná a svobodná
s hvězdami nad hlavou a opásaná pruhy
uvězněná ve své vlastní naivitě a sebechvále
To je Amerika
Příslib lepších zítřků, to je Amerika
Viděna očima těch, co nemohli a nesměli,
to je Amerika
Hrdá a slepá, nenávidící a nenáviděná
Jsem svoboda, pojďte, staňte se lepšími
a pak vám zabouchne dveře před nosem; to je Amerika
S hořkostí polykáme slzy
my zavržení, odmítnutí
To je Amerika - ukažme si na ni
Amerika, odmítla nás jako tu nejhorší špínu
to jsme - špína, alespoň podle Ameriky
Každý může mít v Americe svůj vlastní názor
ale pouze jeden jediný je správný
Ten názor diktuje Amerika
Ten názor je svoboda
Amerika patří lidem
Lidé patří Americe
A ti ostatní - ta špína?
Ať zůstanou na východě
za evropskou hranicí
která se kroutí jak do pasti chycený had
Hranice, se kterou si hraje Amerika
A na tom východě ať dál stojí frontu na brambory a topí se v jablkách
V Americe zůstanou svobodní lidé utlačování svobodou
Opilou Pravdu Lež znásilnila
Věrnost s nevinností se levně prodávala
Špinavá krása v koutě tiše blila
Blbost v kartách vyhrávala
Láska život nenáviděla
Zdraví si játra prochlastalo
Štěstí si od smůly ruce umazalo
Život páchal sebevraždu
Láska ho s Rozumem opustila

Wedz

.
Yasmeene
Jsem šokována, tohle je vážně humus. Nadruhou stranu v dnešní legislativě je naštěstí možné se dostat snad úplně ze všeho, když má člověk dobrýho právníka tak prostě do vězení jít snad ani nemůže, tohle je velká rada a všem doporučuju si jí zapamatovat, může se (i když doufám že ne) v budoucnu hodit...
apomajkl
Tak uz u nas byli. Dnes rano v 6:40 prinesli povoleni k domovni prohlidce, sklidili a odnesli, predvolali a sdelili obvineni. Ale musim uznat, ze mi sklaplo. Nejsem hrdina a hrat si na nej nebudu. Asi slibim, ze uz to vickrat neudelam a melo by to dobre dopadnout. Stejne to je ale na hovno.
Yasmeene
heh no držim ti všechny palce ať to dobře dopadne, určitě dej vědět jak se situace vyvíjí moc by mě (a nejen mě určitě) zajímalo. Ach jo, když člověk neprodává tak by ho snad mohli nechat bejt.. :(
Al-Ban
Tak jsi je nakonec přivolal viď :(. Ale taky si myslim, že můžeš být v klidu, jestli s tím nekšeftuješ a neměl jsi těch kytek padesát (i když podle mě by to měla být tvoje věc, kolik jich máš), tak ti nemůžou nic vážnýho udělat (snad).
Ale řekni, že je realita úplně jiná, než si člověk myslí. Já bych dopadnul asi úplně stejně i když jsem jako ty (a asi my všichni) přesvědčen, že nedělám nic za co by mě měli trestat. Tak ať ti to dobře dopadne a dej vědět. A co příští rok, dodržíš sliby nebo zasadíš?

P.S. No, nerva bych asi dostal, kdyby mi to před očima ničili.
nemo
apomajkle upřímnou soustrast. A informuj nás jak to dál probíhá.
Dík
apomajkl
Zdarec lidi,
zatim se nic neděje. Dostal jsem několik rad, jak to co nejjednoduššeji vyřešit. Pro ty co by měli podobný problém:
U krajských soudů existuje oddělení tzv. probační a mediační služby. Obvykle se nachází v budově soudu, ale nespadá to pod stejný ministerstvo, ale někam pod ministerstvo sociálních věcí. Tento institut spolupracuje se všemi orgány činnými v trestním řízení a umí, když obviněný splňuje určitý podmínky, zařídit podmínečný zastavení trestního řízení ještě před zahájením soudního procesu. Hlavní podmínky jsou doposavadní bezúhonnost, vedení spořádaného života a projevení lítosti nad spáchaným činnem. To poslední je to nejhorší. Abych byl schopnej se sám sobě podívat do tváře tak jsem to vyjádřil, že mně mrzí, že můj čin splňuje charakter trestného činu a že se napříště tohoto vyvaruju. I tak si připadám jako podvodník. Ale vono když tě fotěj jako zločince, berou ti dvakrát otisky prstů jako nějakýmu vrahovi, tak je to těžký rozhodování, vytáhnout do boje.
Zatím se mějte.
P.S. Aspoň se dovim z laborky přesný obsah THC v mejch kytičkách
viridis
Nazdar, apomajkle - a co vcil ? Neuvazujes nad tim, kterak drasticky snizit danovy zaklad (pochopitelne legalnimi metodami ;) ), kdyz vidis, k cemu se ty Tvoje prachy pouzivaji ? :( :sun:
gunman
apomajkl, hlavu hore, sme s tebou! Aj ťa chápem, asi si prežil najhoršie momenty v živote, hlavne po tom, ako si si predtým veril... Poznám ten pocit, prežil som niečo podobné za komančov, túžil som robiť niečo proti režimu ale kým som mal rodinu, ani som neprdol... To ťa asi dostalo najviac, že začali z teba robiť kriminálnika pred tvojimi blízkymi. Ja budem našťastie do budúcej pestovateľskej sezóny už rozvedený :) a môžu mi vyfajčiť...
Kmenet


Projevení lítosti nad spáchaným činem, to snad nemůžou myslet vážně !!! Z hlediska morálního a etického i čistě lidského je nanejvýš jasné, že jsi nespáchal nic - a opakuji - NIC špatného !!!!!!!! Vyžadovat projevení lítosti nad takovýmto „zločinem“ je aktem nedemokratického a veskrze zločinného zřízení (neboť jaké je to zřízení a stát, který nesmyslně kriminalizuje činnost jako je pěstování jakési rostliny !!!!).

Když podplacení úředníci vyšli vstříc nadnárodní mexické společnosti Nemak, aby postavila svou fabriku na nejlepší orné půdě v Čechách, sprostě vyvlastnila chudé hospodařící rolníky, kteří neměli tolik peněz aby uplatily nenasytné a zkorumpované soudce a zároveň tito úředníci vytvořili potenciální zdroj znečištění ovzduší jedovatými dioxiny (nejjedovatější organická sloučenina na světě – silně rakovinotvorná), tak je vše v pořádku !!! A až se prudce zvýší procento rakoviny v kraji, jestlipak někdo nad tímto zločinem projeví lítost !!!

A co Spolana Neratovice (dioxiny, chlor při povodních) ?!?

Takto bych mohl dlouze pokračovat. Zřejmě obecné ohrožení a všeobecná devastace planety a života je úplný hov… proti tak „závažnému zločinu“ jako je zasetí a zkouření jednoho daru přírody.

Za sebe mohu říci : Já bych lítost nikdy nevyjádřil !!!!!!

-----------------------------------------------------------------

Zde přiložím jeden zajímavý případ za všechny :

( zdroj : http://koukat.cz/ombudsman/policie.html )

POLICIE KVŮLI TRÁVĚ
ROZVRÁTILA RODINU


Ředitel Nadace DROP IN Jiří Presl - drogový odborník:
"Marihuana je lehká droga, jejíž krátkodobá konzumace má ze zdravotního hlediska menší rizika než alkohol (např. riziko smrtelného předávkování je u alkoholu vyšší). Také riziko vzniku závislosti je vyšší u alkoholu, i když i závislost na marihuaně je možná. Alkohol a marihuanu lze podle rizik řadit do stejné kategorie. Heroin a ostatní tvrdé drogy jsou ovšem z hlediska závislosti i poškození organizmu kategorií zcela odlišnou. Není pochyb o tom, že by marihuana měla být vyčleněna ze skupiny tvrdých drog. Zavírání mladých lidí za to, že si pěstují marihuanu nebo ji kouří se svými přáteli, rozhodně není pro společnost žádným přínosem."

Přesto, že jeden z nejvýznamnějších odborníků tvrdí, že zavírání mladých lidí za pěstování či kouření marihuany není pro společnost žádným přínosem, jde v České republice o běžnou praxi. Dokládá to i případ čtyřiadvacetileté dívky a matky dvou malých dětí - Ley Mangírasové. Kvůli marihuaně (tedy droze méně nebezpečné než alkohol) rozvrátila policie celou její rodinu, jejího druha zavřela do vězení a děti poslala do dětského domova. Takhle to chodí v Česku.



Lea Mangírasová (původem Češka) se svým druhem Andreasem Lenzem (původem Němec), tříletou dcerkou Phaedrou a sedmiletým synem Davidem tvořili šťastnou rodinu až do 20. října loňského roku. Tehdy do jejich pronajatého rodinného domku v Příbrami vtrhla policejní jednotka s podezřením, že vyrábějí a prodávají drogy. Vlastně se nejednalo ani o podezření, ale spíše jistotu. "Věděli přesně, že si můj druh pěstuje ve sklepě marihuanu a znali i počet rostlin. Muselo se jednat o nějaké udání. Navíc nám nějkou dobu odposlouchávali telefon," říká Lea Mangírasová.
Policisté všechny rostliny marihuany zabavili i s květináči a veškerým zařízením "sloužícím k výrobě drog". Leu i jejího druha vzali s sebou. Po dlouhém výslechu, při kterém Andreas výslovně uvedl, že si marihuanu pěstoval výhradně pro svoji potřebu a Lea s tím neměla nic společného, strčili pro jistotu oba do vězení. Protože nevěděli, co si počít se dvěma malými dětmi, nechaly je zavřít taky - do dětského diagnostického ústavu, neboli do pasťáku, jak se tomuto zařízení pro mladé kriminálníky lidově přezdívá. "Chtěla bych, aby si děti vyzvedla moje maminka. Dám vám na ní telefon," prosila policisty Lea. Muži zákona však byli neoblomní.
Příkaz k umístění dětí do pasťáku vydala předsedkyně Okresního soudu v Příbrami Vlasta Cízlová. Když jsem ji žádal o vysvětlení tohoto nepochopitelného kroku, odpověděla, že "Okresní úřad žádal o vydání rychlého předběžného opatření s tím, že není nikdo, kdo by se o děti postaral. Bylo to v odpoledních hodinách na konci pracovní doby, tak jsem příkaz vydala," uvedla Cízlová.
Nesmyslnou žádost podala za okresní úřad vedoucí referátu sociálních věcí Václava Moravcová. Celá záležitost totiž podle jejích slov probíhala v přísném utajení, takže se toho ujala sama. "O existenci babičky jsme se dozvěděli až v době, kdy byl již návrh na předběžné opatření vydán. Udělali jsme vše proto, aby se děti dostaly k babičce co nejrychleji," vysvětlovala Moravcová, která si však potřebovala rodinu nejprve "proklepnout". "Neměli jsme záruku, že prostředí u babičky je vhodné," pokračovala úřednice, která se ve skutečnosti obávala, aby děti neskončily u dalších "feťáků". To potvrdila i šokovaná babička Kamila Mangírasová. Podle ní začaly úřady "rozumně" jednat až poté, co se Mangírasovy začaly ohánět porušením práv o rodině a dítěti. Děti mezi tím byly převezeny z pasťáku do dětského domova a k babičce se dostaly až po deseti dnech nejrůznějších peripetií. "Určitě si zažily své. Hlavně sedmiletý David. Pořád se ptal, proč s námi nemůže jít domů. Nerozuměl tomu. Pobyt v domově ho rozhodně psychicky poznamenal," říká babička.
Zatímco se Kamila Mangírasová snažila dostat svá vnoučata z dětského domova, její dcera Lea byla ve vězení. Strávila tam drsné dva měsíce a taky si užila své. "Nejhorší bylo, že jsem vůbec nevěděla, co je s dětma. V base nemáte žádný kontakt s vnějším světem. Navíc se k nám chovali hrozně. Vychovatelé byli hrubí a vulgární," popisuje Lea své zážitky z vězení.
Do vazby jí poslal Okresní soud v Příbrami s odůvodněním, že "Je dána důvodná obava, že obviněná se z důvodu hrozícího vysokého trestu stejně jako obviněný bude skrývat a vyhýbat se trestnímu stíhání, a že budou pokračovat v páchání trestné činnosti a působit na dosud nevyslechnuté svědky, odběratele vypěstovaného konopí."
Lea Mangírasová přitom vypověděla, že proti pěstování marihuany protestovala. Pouze ho tolerovala s tím, že Andreas pěstuje konopí pro svoji potřebu. Navíc předložila písemný slib, že povede řádný život, nedopustí se žádné trestné činnosti, splní povinnosti a dodrží omezení, která jí soud nebo jiný orgán uloží.
Uvěznění Ley Mangírasové je o to absurdnější, že s pěstováním konopí neměla nic společného. "Andreas si pěstoval rostliny pouze pro svou osobní potřebu. Já jsem to přehlížela," řekla Lea mě, stejně jako u výslechu policistům. Ti ji však stejně jako Andrease obvinili nejen z nedovolené výroby a držení drog, ale také z trestného činu šíření toxikomanie. Oběma tím pádem hrozí za "drogu méně nebezpečnou než alkohol" desetileté vězení! Přesto, že se policistům nikdy nepodařilo distribuci marihuany prokázat. "Vůbec nechápu, proč jsem obviněná ze stejných trestných činů jako Andreas, když jsem nic neudělala," diví se Lea. Příbramský vyšetřovatel kapitán Strnad, který oba obvinil, to však odmítl vysvětlit. "Po telefonu se s vámi bavit nebudu, řekl a zavěsil telefon. Odmítl uvést i své křestní jméno.
Zatímco Lea byla po dvou měsících na žádost své advokátky propuštěna, Andreas Lenz je ve vazbě dodnes. Tím pochopitelně trpí celá rodina. "S Andreasem jsme žili spokojeně a děti si na něj zvykly. Berou ho jako tátu, ačkoliv není Davidovým biologickým otcem. Chtějí, aby se vrátil. David ví, že je ve vězení kvůli nějakým rostlinkám, které pěstoval, ačkoliv se to nemá. Navíc děti vzhledem k odloučení od Andrease přestávají mluvit anglicky a německy," dodává Lea.

Závěr konopného ombudsmana:
Hrozba desetiletého trestu za pěstování marihuany, tedy drogy o níž odborníci tvrdí, že je méně riziková než alkohol, je pro mě nepřijatelná. Stejně jako počínání policie, která kvůli marihuaně rozvrátila šťastnou rodinu. Případ Ley Mangírasové dokládá, že ZLO není lehká droga, ale nesmyslně formulovaný zákon, na který doplácejí desítky slušných lidí. Protože Lea Mangírasová je nejen slušným člověkem, ale i dobrou matkou dvou dětí, o které se chce starat, požádal jsem z titulu konopného ombudsmana prezidenta republiky, aby jí udělil milost. O to samé jsem požádal i pro jejího druha Andrease Lenze. Prezident již jednou milostí udělenou Stanislavu Pobudovi dokázal, že stojí na straně zdravého rozumu navzdory diletantsky stvořenému zákonu o drogách. Věřím, že i v případě Andrease a Ley svůj postoj potvrdí. Na telefonním čísle 0608/529 565 jsem k dispozici pro všechny, kteří se kvůli marihuaně dostanou do střetu se zákonem.
Marek Jehlička, konopný ombudsman (marek.jehlicka@seznam.cz)



2001 © COPYRIGHT
BENNI
--------------------------------------------------------------



apomajkl
Jen tak pro informaci.
Zatím se nic neděje. Případ byl vyšetřovatelem uzavřen. Spis jsem si přečetl. Osoba, která mě bonzla má krycí jméno Otík, což mě náramně pobavilo. Zajímavý bylo, že Otík asi neumí počítat, nebo špatně vidí, protože oznámil, že na tý střeše mám 20-30 rostlin a já jich tam měl šest. Taky jsem musel absolvovat psychiatrické vyšetření zda nejsem závislý - potěšilo mě, že jsem normální. Průměrný obsah THC v kytkách byl 2,25%, takže žádnej nářez. No a teď čekám, co státní zástupce. Tak zatím. Mějte se krásně. Až bude něco nového zase ozvu. Děkuji všem za morální podporu.
Al-Ban
Jo, díky že ses ozval. Tak snad už by to mohlo být v klidu, když jsi tak úspěšně absolvoval jejich rafinované testy :wink:. Mohlo by to být jen pár hodin veřejných prací a to zas člověka zahřeje u srdce ne, když trochu poklidí ten bordel ve městě :). Určitě dej vědět, že jsem měl s verdiktem poroty pravdu ;)
Slick-ace
Je to pěkná sviňárna človek sežene drahocenná semínka, kouká, aby to rostla, hnojí to, ohání se, nasvěcuje, laská, povídá si sní, vstává s ní, usíná s ní, čeká na plody. A pak přijdou ňáký hajzlové zlodějský a britálně mi ji podříznou, ještě zě jsem měk těch polí víc!!!!
Theox
Lidi tak sem se včera dozvěděl jak to vlastně je s poldama v našem městě. Apomajkl je chudák, ale snad se z toho dostane..třeba se případ promlčí:smoker:
U nás to funguje kapku jinak. U nás by byl "malá ryba"!
Z fízláctví se tu stal celkem slušnej byznys. Když fízl čapne někoho s báglem plným nagrypovanýho hůla, zabaví mu to a pošle ho po svejch. "Kámoš" jde za půl roku ke kriminálům>má to tam zajištěný>má tam spoustu "kámošů">a tak ví jak to mezi nima chodí. A když tě náhodou sebere ňákej kowboi správňák, tak se tvoje složka ztratí a nikdo wo ničem newí. Ten samej "kámoš" bydlí sám ve 3+1, tak si dokážete představit co tam může mít (a má) za pole.
JINÝMI SLOVY:
Vládne tu ČÁSTÍ policie kontrolovaný obchod s drogami.
Je to HUMUS.
Je to tu jak na indickým bulváru.Naše náměstí oplývá překupníky a rómskými dealery drog nejrůznějšího charakteru a bílého masa. KURWA
Že neuhádnete ze kterýho města vám píšu?

"FUCK THA POLICE": Rage Against The Machine (The Renegades)
apomajkl
Nazdárek lidi,
dlouho jsem tu nebyl. Nevím, jestli to ještě někdo sleduje, ale kdyby přeci: Tak státní zástupce podmínečně zastavil trestní stíhání na zkušební dobu 10 měsíců. To znamená, že se letos nesmím nechat chytit.
Přeju letos hodně pěstitelských úspěchů.
no, jelikož jeho poslední záznam je z 14-04-2003, tak asi zmizel. Možná na Jamaicu
m4v
citace:
Původní příspěvek od Theox
KURWA
Že neuhádnete ze kterýho města vám píšu?

"FUCK THA POLICE": Rage Against The Machine (The Renegades) [/B]


..nebylo by to tak tezky to uhadnout :)
ChaoticRoman
Kmenet:
Do hajzlu... Tak tady bylo všechno v pořádku DOKUD nezačal zasahovat stát. "...nesmyslně formulovaný zákon, na který doplácejí desítky slušných lidí..." Těch zákonů jsou stovky: Nejde jen o konopí, je tu i nesmyslný zákon ohledně řízení, bytová situace, sociální sytém...
Celé by se to mělo vypracovat od začátku týmem úplně nových lidí. Problém je, že na to nemá nikdo odvahu a bohužel asi se nenajde ani tým lidí s potřebnými schopnostmi....
pildo
vy sa tu stazujete, asi ste neboli na slovensku. u nas ta zavru aj za 300mg. toto sa fakt stalo kamosovy. dostal rok a pustili ho po 10 mesiacoch. pracoval v base, ako jediny mal pochvalu od riaditela. inak rok vezenia stoji nas stat o nico viac ako 300 000. keby radsej dali tie peniaze ludom


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma