Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Crohnova nemoc a Ulcerózní kolitida - léčení konopím - Klikni zde pro originální téma
aleen13
Ahoj všem,

kdož užíváte marjánku hlavně pro léčebné účely, tak jako já....

Ráda bych věděla, jestli máte někdo problémy právě s těmito nemocemi nebo někdo z vašich blízkých....
jsou to tyto: http://www.strevni-zanety.cz/home

- jestli se léčíte marjánkou, jakou formou (kouření, máslo, prášek...) a jak to pomáhá?

- pomáhá to? jak?

Za sebe mohu napsat pouze tolik, že mám Crohnovu nemoc - vím to sotva 1 měsíc. Byla jsem tak strašně nervozní, že mi dcera řekla, ať zkusím marjánku, že mi určitě pomůže, a tak to všechno začalo..

Postupně jsem si uvědomila, že jsem mnohem klidnější a křečí ubylo...

Kouření mi vadí, tak užívám máslo z palic (tak, jak jsem je koupila na ulici - tedy velmi drahé máslo.... :) )

Dávám si ho večer do čaje s medem - bezvadně spím, ráno se cítím odpočatá, ale hlavně mám mnohem méně záchvatů.

Pls - pište sem pouze vy, kteří máte vlastní či zprostředkované zkušenosti jenom s těmito dvěma nemocemi.

Ne ti, kterým se udělalo zle po jídle či pití či tak něco podobného - děkuji. Aleen
Dolfa
Již nějaký ten rok pozoruji zmenšení zdravotních problémů při užívání konopí, u diagnózy Ulcerosní kolitida. Nemoc mne provází již přes nějakých 20 let, ale za to zřejmě vděčím pozdní diagnóze své závodní lékařky. Diagnostika cca až po roce zdravotních problémů. To snad už dnes nehrozí, a jestli máš dignostikováno měsíc a problémy jsou cca stejného stáří není se snad čeho bát. Hlavu vzhůru!
Na vysvětlenou pro ostatní: Tyto nemoci tlustého střeva, už spadají do těch "lepších", které si dokáží člověka docela slušně podat. Na odkazované stránce je problematika sice nějak rozepsána, ale nemluví tam o pozdější možnosti rakoviny tl. střeva, v lepším případě zkrácení střeva a vývod bokem popř. dřevěný futrál, a ty průvodní jevy rovněž nějak nerozebírají(tváří se to jako sice závažná, ale tuctová nemoc). Dá se zhubnout během čtrnácti dní o 20 kg. to neustálé lítání na toaletu, dehydratace, ztráta krve, absolutní nechutenství k přijímání potravy a cestou člověka skolí ještě křeče v krajině břišní až na koberec kde se svíjí... O hnusnejch věcech se opravdu blbě píše!
Nechal jsem si od doktorky vypsat v kterých letech jsem byl v pořádku. Samozřejmě udržovací léčba vždy probíhala, konopí pěstuji již 20 let s nějakými přestávkami a když jsem zkonfrontoval data, tak mi vyšlo, že v letech užívání bylo skoro po problému. No a pak jsem padl na netu na pokusy Dr. Kabelíka prováděné v polovině 50tých let min. století a ty mne jen utvrdily. Současný stav: na moji odpovědnost, bez léků! Dr. tedy neví proč a i po těch letech "známosti" se jí to neodvážím říct.
U této nemoci je potřeba se v první řadě vyvarovat stresů, ale to doslova! Je to jeden z hlavních spouštěcích mechanismů. Potom upravit svoje stravovací návyky. Kafe, naprosto špatné v jakékoli formě, turek, preso, rozpustné, dá se strhnout trochou mléka, ale to jen když je člověk na tom zdravotně dobře. Vysaď to teď úplně! Potraviny které zvyšují kyselost obsahu žaludku je třeba vysadit rovněž, smažená jídla, čaj s citronem, limonády, různé kyselky. Smetanové omáčky, taky nejsou vhodné, pivo, bílé víno atd… Korekci kyselosti žaludku provádím pomocí Vincentky, je to nákladnější, ale funguje to dobře(vyšší kyselost napomáhá k „lepšímu“ poškození střevní stěny). Za ta léta jsem vyzkoušel i různé čaje od různých i vyhlášených bylinkářů. Nepomohl ani jeden, až před pár lety jsem narazil na produkt firmy OXALIS (nedělám reklamu) jmenuje se „na zažívání“ a není špatné k němu dokoupit i jejich sirup „pro dobré trávení“, na komerční čaj je výsledek překvapující a na to, že je čaj „zdravý“, je i chutný. Potom není špatné dokoupit i nějaká probiotika. Při této nemoci je dosti značná ztráta střevní mikroflóry a tu je třeba obnovit. Není dobré šetřit a tak ber přípravky co mají 12mil. bakterií, ty co mají kolem 4mil. jsou sice levnější, ale ne tak účinné a dle Dr. a mých zkušeností jsou nedostačující. Po nastavení jakési střední cesty „zdraví“ se dají i vysadit. Mikroflóru je třeba doplňovat i formou potravy. Je dobré si zjistit zda nemoc nezpůsobuje a nebo alespoň k ní nenapomáhá alergie na laktózu (mléčné výrobky), pokud ne, je trochu vyhráno. Konzumace jogurtů s živými kulturami bakterií je taky dobrá volba, acidofilní mléko, kombucha. Tím, že se budeš cpát jogurty (a nejen jogurty) nemoc nevyléčíš, ale ztížíš jí secsakramentsky Tvojí návštěvu a o to jde. Bílé pečivo jen občas a hlavní skladba potravy chleba. Prospívá cibule česnek(pokud není problém se žlučníkem). To vše co zde píši je třeba vypozorovat, co prospívá co škodí. Určitě jsem na dost věcí zapomněl a třeba doplním.
Nemoc rozhodně nepodceňovat a dbát pokynů lékaře je také dobré.! Mne k rozhodnutí léčit se sám dohnalo věčné braní kortikoidů (prednison), je to hormon který způsobuje osteoporozu a další z jeho průvodních jevů je odulost, ty neustálý beďary a hnisající vřídky…, imuran – potlačuje imunitu až tak, že chytíš fakt kde co všechno, Dr. říkala, že je to nejlepší druh léčby. Samozřejmě z hlediska dnešní medicíny asi jo, ale pak se mne chytil jakýsi streptokok kterého ani neznali a zapříčinil nehybnost pravé strany těla na docela dost dlouho z čehož jsem byl dost v prdeli… Strašit ne, to fakt nechcu, kór když teď alespoň my, co pěstujeme, užíváme a všímáme si co konopí a jeho složky dokáží a tak se zdá, že je cesta z toho ven. Konopí užívám formou kouření, na křeče které kdysi byly je fakt nejlepší a uvolní stres který vzniká špatným zdr. stavem atd. ten je rovněž pryč, případně formou prášku do jídla, to také není špatné, ale jsem hulič a mám to rád, tak asi měnit nebudu. Výluh v kořalce taky není špatný, ale při špatném zdr. stavu bych formu takového užívání nedoporučoval. U tebe to máslo př. prášek jak jsi uvedla a na toto onemocnění alespoň 50% indiky, zbytek se dočteš tady všude.
Rozhodně nedoporučuji chovat se jak já, jsem špatný pacoš a Dr. nadává, že chodím jak potřebuji JÁ, nikoli jak řeknou oni.
Přeji návrat k pevnému zdraví! Případné otázky budu li vědět zodpovím. Dolfa

PS: taky vaporizer není špatný
PPS: neprochladnout! vyvarovat se v zimě tohoto! Ještě mne napadá, před tím jsem měl atopický exém na rukou který po pubertě se změnil na tady to onemocnění(Dr. říká, že je to možné). Osobně kdybych si mohl vybrat, tak hnusný olezlý ruce exémem než toto. No co už. Su teď v pohodě přeji to samé. D
Pflusik
Že mám Ulcerózní Kolitidu sem zjistil před rokem, říkali, že se to vyléčit nedá a blablabla kdovíco... za 2 měsíce to bylo pryč, jestli to bylo konopím nebo jsem měl jen štěstí, to říct nedokážu, ale myslím, že určitej podíl to mít taky bude
aleen13
Ahoj Dolfi,

díky moc za tak obsáhlou odpověď.

Bohužel, není to u mě veselé. Zdá-se, že mám tyto problémy též nějakých 20 let, ale bez diagnózy....!! Před 3 mi lety jsem začala být neskutečně unavená - na obvodě jsem dostala antidepresiva, že prý mám depresi - bez jakéhokoli dalšího vyšetření..
Po dvou letech braní antidepresiv - znova - děsivá únava - tak mě poslala na Psychiatrii...

Tam mi sice prášky vyměnili, ale NAŠTĚSTÍ byli tak moudří, že si vyžádali další odborná vyšetření na vyloučení nějakého fyziologického problému...
Tak začalo hledání zvýšené sedimentace a nízkých teplot - do minulého měsíce, tedy 1,5 roku!!!
Aby bylo jasno - 1,5 roku jim trvalo, než zjistili správnou diagnózu - už mi chtěli brát mandle, když není nikde nic jiného....
Dohromady tedy od začátku vážnějších potíží to trvalo dnešní moderní medicíně 3,5 roku......
Bohužel - testy potvrdily nesnášenlivost laktózy, dále mám ekzém okolo úst - taky moc hezký, nervy ani nepočítám, vysoký krevní tlak, lupénku, alergii na pyly, plíšně.....dále astma, a potíže s močovými cestami...

No, docela hezký výčet - takže také nic moc.....

Na konopí jsem narazila dvěma cestami - za 1. od dcery, protože jsem byla už jen uzlík nervů, když stále nemohli určit mou diagnozu - je hrozné vědět, že nejste vpořádku a moderní medicína si neumí poradit..

a za 2. - když jsem na netu hledala protizánětlivé přírodní prostředky, nechci být odkázaná pouze na kortikoidy...

a jelikož si kupovat marjánku je pro mě příliš drahé - jsem zde a prvně v životě pěstuji a vědomě porušuji zákon.. ale co mám dělat, když není jiná pomoc...????
Dolfa
Dvacet let neléčení si dost dobře nedokáži představit, když vím jak tato nemoc funguje a co s člověkem dělá. Psychická stránka nejistoty a tápání doktorů udělá taky své. Já se dostal k diagnóze přez kamaráda Dr. mé mamky ke kamarádce Dr. mého taty, která mne poslala ke své kamarádce doktorce co začínala v tomto oboru. Co tak sleduji za ty roky, je poměrně masivní nárust pacošů a docela jsem koukal, že tam chodijou i Vietnamci. Dnes je to klasifikováno jako civilizační choroba a je smutné, že stále není známa příčina a léčí se nějak pouze důsledky.
Nechcu zde fungovat jako nějaký Dr., či poradce, nebo doslovný konzultant. Je potřeba si účinky vyzkoučet na "vlastní triko" ohodnotit, udělat závěr. Marjánka, ale není žádná modla která funguje na vše a tak doufám, že máš ty samé "patogeny" jako já, jako Franta, Pepa a Jarda, no Marie taky. Do této chvíle opravdu nechápu jak jsi bez odpovídající diagnózy a léčby mohla fungovat . Léčba dnešnímy medikamenty má určitě svůj význam, ale některé jsou dost dryjáky a snad je látky obsažené v konopí úspěšně nahradí. Zatím se mi to tak jeví a tak uvidíme. D
Divoženka
Zdarec pacienti,
můj velmi dobrý známý trpí Crohnovou nemocí. První příznaky se mu dostavily dva a půl roky zpět. Což bych asi neměla říkat, tak to bylo zrovna období, kdy si začal ujíždět na pervitinu, ale tahle závislost trvala docela krátkou dobu, právě proto,že začal z ničeho nic mít hrozný sračky. Prvně si myslel, že jde o nějaké problémy asi skrz ten fet, pak to ale neustávalo, sral i krev, chodil na záchod styl přijít na mísu, vykonat potřebu,vrátit se do pokoje, jít na mísu. Takže se na smah hned vysral doslova. Těžko říct,jestli to byl nějakej podnět z toho. Jedno je jistý, on celej život odmítal jíst ovoce a zeleninu. Takže se nepročištoval,neodlehčoval střeva..Když to trvalo nějakou chvilku, řádově měsíc, tak s tím došel ke své lékařce a začli to řešit. Než došli k tomu, o co se jedná,trvalo jim to asi čtvrt roku, protože hlavně je to nemoc prý né moc běžná, spíš už ojedinělá. No a pak ta léčba probíhala hodně laxním přístupem jeho i lékařů. Líp řečeno,si místní lékaři nevěděli rady. Dostat se do jiné, lepší nemocnice nebylo prakticky možný, a taky ty jednotlivý procesy mezi sebou byly hodně zdlouhavý.Hlavně on se za to i trochu styděl a neřešil to na správným místě u dobrých odborníků, pořád věřil,že se to zlepší.Dostal ale zákaz pít, kouřit a omezit stravování se toho a toho,ale jelikož to bylo ještě jakoby v zárodku,tak chlastal normálně, kouřil pravidelně, hulil pravidelně a jedl sice o malinko líp,ale pořád porušoval pravidla. Takhle se to táhlo asi rok a něco, kdy už solidně ubyl na váze, na den chodil asi pětkrát denně, byl z toho imrvere podrážděnej, nejen psychicky,ale i na konečníku..Musel si při sezení dávat pod zadek polštář,prostě hodně nepraktická věc,aj když jsme jeli na akci,kde nebyla voda, tak měl problém. Takže se úplně odizoloval od společnosti. Kluk 26 let.
Letos začátkem roku přešel do rukou schopných lékařů. Podle snímků mu zjistili, že má tlusté střevo zduřelé - vnitřní stěny, a že to má zúžené. Řeší se to laparoskopicky + x jiných věcí. Od toho začátku roku si dal předsevzetí,a přestal s cigárama,hulil ale dál. Operace byla nutná,ale pro velký zájem v jisté výborné nemocnici mu bylo řečeno,že se dostane na řadu až v září tohoto roku. Na začátku léta se ale jeho stav tak zhoršil, že byl předán akutně do jisté nemocnice na co nejrychlejší operaci. Najednou to šlo hned. Je to docela čerstvá věc, byl tam asi tři týdny v nemocnici,prošel si spoustou docela nepříjemností, věci které jsou mi cizí,on když to člověk pořád slyší,tak už se mu to plete,mate. Udělali mu v břichu asi pět řezů a odoperovali ho. Sice to mělo hodně striktní požadavky kolem toho,ale už je z toho dá se říct malinko venku. Cítí se mnohem líp,i ta radost,že může na wc jen ráno a večer, zadek ho nebolí atd. Řeknu vám, ten kluk se touto zkušeností docela změnil, protože to není sranda a bylo tam docela hodně šílených případů,co takový střeva dokážou. Problémy lidí všech věkových skupin. On je tím už asi poznamenanej, lidi s vývodama,lidi, co jim z úst teče sračka atd.. Hodně zážitků popovídal, hodně děsivých věcí.VĚTŠINOU TO BYLO O TOM, ŽE TY LIDI PODCENILY LÉČBU A NEŘEŠILY TO HNED- V ZÁRODKU. Protože komu by se chtělo opustit dobré jídlo,alkohol atd a šířit takový choulostivý věci.
Ještě v té nemocnice si prej tak třikrát zahulil. Lékaři mu řekli, že to co mohli teď pro něj udělat udělali, a zbytek se pořeší během několika měsíců právě tou bilogickou léčbou - což je to,aby jedl striktně to co má,a to co nemá vůbec nepřipustil. Jak sám řekl,že se tak měl stravovat hned. Teď váží 59 kg. Vážil 80 kg.. Řekl,že na hulení kašle, takže už ani hulit zatím nechce, cigarety a alkohol v žádným případě. Skrz to stravování. Jak psal Dolfa s česnekem a cibulí - to se nesmí VůBEC !!! Viděla jsem jeho vzorovej jídelníček na týden. Je to o tom,že žádný mastný, pečený,grilovaný, žádnej tuk - JEN ROSTLINNÝ. Žádné uzeniny! Slanina,salám,jakkoliv kořeněné - nic takový. POUZE ŠUNKA. Maso - jen dušené, nekořeněné - z koření může jen kmín, majoránku a ještě něco takovýho. Sůl minimálně. Může ryby. OVOCE ZELENINU - JEN ROZVAŘENOU, BEz tvrdých částí, semínek, slupek, případně z toho jen šťávu. Tak jsem mu půjčila odsťavňovač,hehe. Pečivo - NE ČERSTVÉ--atd,tak můžu pokračovat. Sladký ěci taky moc nesmí, LUŠTĚNINY VůBEC atd atd....
Když to zhrnu, Alenko, chce to jít k přímému zdroji, k dobrému lékaři a řešit to hned. Přeji hodně zdaru a s tím hulením, tak spíš tomu moc nevěřím. Jak se říká, když nejde o život,tak vo hovno jde.. Zdravíčko.
aleen13
Ahoj Divoženko,

no - nepotěšila jsi mě.......

když to čtu, je mi smutno.... ale takový je život. Ale shoda je v tom, že všechno strašně dlouho trvá - od jednoho vyšetření ke druhému třeba 2 měsíce i déle, to je děs. K řádnému doktorovi jsem objednaná až na září, dříve nemůže..
Hulit nechci, protože mi to nedělá dobře, ale chci užívat prášek do jídla nebo máslo, dá se vyrobit z kokosového tuku - to je čistě rostlinný a biotuk, takže se může.
Věřím tomu pevně, protože jsem o dobrých účincích marjánky na tuto nemoc hodně četla - a pak, tonoucí se stébla chytá, pořád lepší než kortikoidy...
Jídelníček je strašně individuální - četla jsem na odborných servrech, že si to každý musí vychytat sám, co může a co ne..
....no, uvidíme - díky moc za názor a zkušenosti....
seven40
o tom jak se crohna zbavit muzem nekdy pokecat..4 roky jsem s tim trpel dokud jsem si neuvedomil kde byl zlom a presel jsem na "zdravou" vyzivu..trvalo to pres pul roku nez sem byl bez nalezu..je to bylinkovej masakr na bazi hermanku a materidousky a strava typu libovy veprovy..vareny max duseny na masle a knedliky..zadna zelenina...ve finale i jsou dobry klyzmata z hermanku..teda mel jsem chyceny jen tlusty strevo ,ale za to poradne..na gastru nechapali,ze jsem se toho zbavil..ted uz chodim jen na kontroly 1x za 2 roky pro sichr


citace:
Původní příspěvek od aleen13
Ahoj Divoženko,

no - nepotěšila jsi mě.......

když to čtu, je mi smutno.... ale takový je život. Ale shoda je v tom, že všechno strašně dlouho trvá - od jednoho vyšetření ke druhému třeba 2 měsíce i déle, to je děs. K řádnému doktorovi jsem objednaná až na září, dříve nemůže..
Hulit nechci, protože mi to nedělá dobře, ale chci užívat prášek do jídla nebo máslo, dá se vyrobit z kokosového tuku - to je čistě rostlinný a biotuk, takže se může.
Věřím tomu pevně, protože jsem o dobrých účincích marjánky na tuto nemoc hodně četla - a pak, tonoucí se stébla chytá, pořád lepší než kortikoidy...
Jídelníček je strašně individuální - četla jsem na odborných servrech, že si to každý musí vychytat sám, co může a co ne..
....no, uvidíme - díky moc za názor a zkušenosti....
Divoženka
Zdarec Seven40 ..dík za info, tos mě jen potvrdil ...
ten bylinkovej masakr bys mohl přesněji rozvíst, v jaké konzistenci jsi to užíval.
Včera ten můj známý hlásil ,že už má 10 kg nahoře. To jde.
Lidi moc podceňujou tady ty alternativní léčby, často tomu nevěří, samozřejmě záleží, jak kdo má nemoc rozvinutou, ale stačí setrvat na užívání jedné věci, než to plácat pátý přes devátý. To je jak s tím česnekem a rakovinou :)
koooki
já mám crohna od 14ti let,nevim,snazim se ... i kdys nevim o co..:)
aleen13
Ahoj - no a jak se snažíš? Rozepiš to víc, třeba jsou tu lidi, které to bude zajímat... "). Měj se.
koooki
mno já mám problém s tím že mám averzi vůči práčkům,tak se snažím brát poctivě léky,já vím že tj hovadina nebrat prášky,ale po takové době...každej den,.kdo ví tak ví,...snažím se jíst tak aby mi nebylo špatně z jídla,..na mě má strašně moc vliv počasí,jak se stále mění tak mi je špatně,..kdzž budu mít dobré podmínky,skusím fenixovky,jestli pomáhají,psal jsem si s pani Bushkou,mám od ní pár věcí co bych měl užívat.>.éž by tady v čr byla tráva braná jako medikament...to bych pak nemusel brat ani tolik kortikosteroidu,i kdyzž ted beru imuran 125mg,..bral jsem dlouho medrol...a pak jsem vypadal jak meloun prostě je to shit ... můžu se zeptat..nemáte něco náhradního za Fosvátové soli? ted budu mit kontrolni kolonoskopii na podzim nebo na jare...:) cus bus.:)
koooki
Jak to máte s imunitou?ja jsem zase nemocnej,mam chripku jak svina..asi si budu pestovat pomerance pod lampou:D
Pflusik
Teďj sem se náhodou dostal k jednomu článku, kterej mě poměrně zaujal.
http://www.vesmir.cz/clanek/kourenim-ku-zdravi
Článek víceméně pojednává o tom, že pro pacienty s ulcerózní kolitidou by měl být přísun nikotinu prospěšný. Nevím, zda existuje nějaký výzkum, který by to prokazoval, ale pravda je, že poté co jsem začal kouřit, se projevy nemoci postupně vytratily. Začal jsem kouřit spíše z beznaděje, když jsem se dozvěděl, že jsem nemocný a nakonec to možná dokonce i k něčemu bylo... a důležité je, že člověk, který by to chtěl vyzkoušet za účelem léčby ještě nemusí začínat kouřit. Díky tomu, že přes 80% dospělých kuřáků chce se svým zlozvykem skončit, ale chybí jim patřičná vůle, máme dnes mnoho preparátů, které zajistí přísun nikotinu do těla. Od žvýkaček po elektronické cigarety.

Když se mě někdo zeptá, proč vlastně kouříš, není originálnější vysvětlení než "kouřím ze zdravotních důvodů"
jebutinajmeno
Zdravim vsechny...

nikdy bych neveril ze budu pridavat prispevky do teto sekce...ale,bohuzel mi pred dvema a pul mesici diagnostikovaly crohnovu nemoc ve fazi zasazeni prakticky celeho zazivaciho traktu...rada vysetreni nakonec ukazala ze mam zanetlive nalezy v tlustem,tenkem streve,zaludku,jicnu,slezine a dvanactniku...

Tohle zjisteni me dostalo do kolen,i diky tomu co mi zdelil doktor-vsemozne zakazy a narizeni co smim co nesmim,kolik muzu kolik nemuzu,denne se cpat hromadou prasku,ktere pokud se lecba nebude lepsit,mi ve finale odrovnaji i jatra a ledviny a to mi neni jeste ani petadvacet...

Paradoxne az po zacatku lecby jsem zacal pocitovat nesvary teto zakerne a nevylecitelne nemoci..nesnesitelne krece,unava prakticky z niceho,zvraceni,spatna snasenlivost silnych leku,casta virova onemocneni diky praskum na snizeni imunity...

Jak se rika trava je lek na svechno,ale ja nemel o souvislosti cannabis a teto choroby zadne povedomi,az do nedavna kdy mi pri dalsim vysetreni na sonografii mi primar gastroe. tise a nenapadne zdelil ze by mi to sice rikat ani doporucovat nemel ale polozil mi otazku zda uzivam marihuanu a pokud ne,at s tim zacnu..Coz mi dosti vyrazilo dech a docela i potresilo,preci jen,az se me od ted nekdo zepta,proc to kourim,reknu ze mi to doporucil doktor:D..on sam se odkazal na studii jakychsi britskych vedcu kteri prokazaly ze kanabioly obsazene v thc CB1 CB2 maji regeneracni a odbouravaci ucinky na zanetliva strevni onemocneni a na anesteticke ucinky konopi(svalove stahy,brisni krece,lepsi traveni,lepsi snaseni silnych leku,odbourani stresu ktery je spja s diagnozou)...Travu jsem samo sebou uzival i pred tim,ale nikdy jsem ji nevyuzil k lekarskym ucelum i kdyz jsou nesporne,nikdy nebylo treba.Naucil jsem se ji konzumovat praktiky pouze kdyz to potrebuji a sam zasnu,jak mi dokaze ulevit..mozna je v tom trochu i placebo efekt,ale kazdopadne pomaha... Snad to dojde az do te faze ze budu moci snizit davku chemickych sracek aby me to zevnitr nesezralo a bude prevazovat alternativni lecba...

drzim palce vsem nemocnym a bojujicim lidem s touto zakernou nemoci...pestu zdar!
citace:
Původní příspěvek od Pflusik
Nevím, zda existuje nějaký výzkum, který by to prokazoval, ale pravda je, že poté co jsem začal kouřit, se projevy nemoci postupně vytratily.

Nevím, jestli existuje výzkum, ale dlouho tradovaný lidový nevědecký způsob, jak se zbavit úporných průjmů (mimo jiné zmiňován i v Dr. House) existuje. Cca 2 nikotinové cigarety denně.
Nikotin má kromě jiného také pozitivní vliv na mozek. Teď je ale doba, že je špatný, protože je špatný..... Jednou ho snad bude čekat rehabilitace, jako dnes postupně konopí.
Úlevu od křečí, bolestí a pozitivní změnu nálady a možnost spánku, kterou konopí může poskytnout, není třeba rozebírat. Jenom platí pořád to, že jsme každý jiný, a tomu přizpůsobit životní styl, jídelníček a užití pomocných bylinných preparátů.
jebutinajmeno
Zdravim vsechny...

Posledni prispevek ktery jsem zde psal byl kratce po zjisteni me diagnozy...Dnes jsou to jiz temer 3 roky a musim rict ze spousta veci je jinak,uplne.

Ihned po diagnoze jsem dostal predepsano Pentasu 500mg 2-0-2 (2000mg/den) k tomu Imuran 3-0-0 (150mg/den) a Salofak 500mg 1-0-1 (1000mg/den) a zakazano vse mozne,jidlo,cigarety,alkohol...

Takze za kazdy den jsem do sebe musel nahazet 3150mg vsemoznych chemickych medikamentu a nejist temer nic co mam rad...

V dobe me diagnosy jsem nebyl dennim uzivatelem konopi,to jsem pote zmenil i co se mnozstvi a pristupu tyce.Zacal jsem uzivat kontrolovane davkovani a sledovat jak ktery model funguje,zejmena z hlediska sedativnich ucinku.Denne uzivam pouze vecer maximalne 0,3 g.

Dnes musim rict ze z vyse uvedenych leku jiz uzivam pouze Imuran 150mg/den ,vse ostatni mi lekar jiz vysadil - k jeho udivu diky skvelym krevnim testum ,dle kterych nemoc znacne stagnuje a nijak neexpanduje ani nevyviji aktivitu.

A jak se citim fyzicky?Ted muzu jist cokoliv chci, od bucku, steaku, grilovanych mas a parku, pres korenena jidla dokonce i pikantni a ostra jidla.Alkohol mi nedela absolutne zadne problemy.Nemam bolesti, nemam problemy s behavkou, na toalete jsem maximalne dvakrat denne jako kazdy bezny clovek...

Nevim zda-li to vse mam prisuzovat uzivani konopi, ale kdyz srovnam problemy me matky ktera ma stejnou diagnozu (ja mam dokonce vetsi rozsah postizeni) a me je to sto a jedna.Jediny rozdil mezi mnou a ji je, ze ja uzivam konopi, leky mame vesmes stejne.

Zacal jsme marihuanu vnimat ne jako zdroj zabavy,zdroj stavu ale jako zdroj ulevy a pomoci.Temer jsem ji prestal zneuzivat a zacal pouze vyuzivat tak jak potrebuji ,ne tak jak chci.

Doufam ze tenhle stav mi vydrzi co nejdele a ze se nebude s pribivajicim vekem moc menit....ted si troufnu rict, ze se az na par vyjimek a spatnych dnu necitim nijak nemocny ani omezeny.
Dalsi prohlidka u lekare je v breznu (chodim pravidelne co 3 mesice) tak snad to bude opet ok:)
A jak k tomu přistupuje Tvůj lékař?
jebutinajmeno
citace:
Původní příspěvek od AndruiN
A jak k tomu přistupuje Tvůj lékař?


Doktor to dokonce na zacatku lecby zminoval sam.Nedal mi prime doporuceni,jen se zminil o alternativnich zpusobech lecby respektive ulevy kterou aplikuji jeho nekteri dalsi pacienti...zminoval obecne tlumici regenerativni prirodni latky jako zeleny jecmen,cinske houby ,vlakniny a marihuanu....Jakozto uzivatel jsem tuto alternativu videl samozrejme pozitivne,tak jsem se u nej informoval jak je to s tim konopim...

Jeho reakce byla samozrejme usmevna nicmene profesionalni. Odvetil mi ze dlouholete a ovrene zkusenosti v CR nejsou,jelikoz kriminalizace teto rostliny neumoznuje delat vyzkumy v aplikaci na pacientech...zminil vsak latky v konopi typu CB ktere vyrazne regeneruji tkane a take zkusenost jeho dalsich pacientu (prevazne starsich lidi) ktere byly velice pozitivni.Sam mi nemohl objektivne rici zda-li mi to pomuze ci nikoliv jelikoz potrebne materialy a vyzkumy zkrtka zatim nejsou...

Pro me je vsak ulezity vysledek a ten je takovy,ze se citim skvele a nemusim uzivat tolik chemickych leku a pritom vzhledem ke sve nemoci zeru jako prase vse co mi prijde pod ruku.

Mnohem dal jsou vsak v zahranici,kde tyto vyzkumy jiz bezi, zde je jedna publikace z roku 2005:

http://www.bath.ac.uk/news/archive/...sibd010805.html
jebutinajmeno
zde je cesky preklad:

http://www.konopijakolek.cz/2011/07...mocnenim-strev/
koooki
Já užívám jen imuran a udenofalk :)) sice jsem měl od unora do května minuleho roku relaps a dostal jsem duchod heehee, ale uz jsem zase v pohode pracuju nic me netrapi :) zdar a silu najdes v konopí.
Zedy
Zdravím naše konopné pacienty :) Hlavně si moc cením a určitě nejen já, vašich příspěvků týkajících se skutečných onemocnění, která vás postihla a jakožto uživatelé té naší zelené radosti máte samozřejmě to nejvyšší právo se k tomu vyjádřit a tak i když stále postrádáme kvalitní vědecky založené podklady, je každý takový report jako tyto povzbuzují a radostnou zprávou ne ;)

Ještě jednou díky a tady přihazuju dva články z Legalizae týkající se problematiky:

MŮJ ŽIVOT S CROHNOVOU CHOROBOU ANEB ZA CO VDĚČÍM KONOPÍ / Tadle kočena si prošla docela peklem a cpala do sebe neuvěřitelný množství medikamentů, které ji přinášely akorát utrpení v podobě vedlejších účinků. Docela zajímavý počtení...

KONOPÍ POMÁHÁ S CROHNOVOU CHOROBOU A DALŠÍMI STŘEVNÍMI DIAGNÓZAMI
katana
Zdravím přátelé,

je mi 37 let, ženatý dvě děti a mám tři roky diagnisovanou Crohnovu chorobu.
Jsem po dvou operacích preanálních abcesů a píštělí. V součastné době mi lékaři chtějí dělat stomii (vývod bokem), jelikož se rána po poslední operaci nehojí tak jak by měla. Zatím odolávám a doufám, že to tak zůstane.
To, že beru léků jak závodní kůň je jasné: Prednison, Helicid, Pentasa, teď si nevzpomenu na název, ale železo, na chorestelor Zocor a jednou týdně si píchám injekci biologickou léčbu Humiru a ještě entizolový čípky. Je toho celkem dost :-)
No a o psychických problémech ani nemluvě. Asi nejhorší období jsem zažil od loňského listopadu do letošního února, kdy mě DENNĚ bolelo břicho a konečník, že jsem měl i problém sedět. Doprovázely to hlenové průjmy a spousta krve ve stolici, plus neustálá únava. A s tím vším jsem musel chodit do práce, jelikož z nemocenský rodinu moc neuživím. Ano, pobírám invalidní důchod prvního stupně, ale za ten neuživím sám sebe natož rodinu. Nyní se to zlepšilo tak, že mám i po práci trochu sílu abych si mohl hrát s tříletým synem a občas doma s něčím pomoct manželce.
Ale hlavu vzhůru, důležitý je to nikdy nevzdát a bojovat!
Jsem rekreační kuřák konopí cca 10 let a přiznám se, že konopí mě baví :-)
Ale rád bych se zeptal zda-li někdo užíval nebo užívána na Crohna fénixovy slzy (výtažek z konopí)??
Rád bych je vyzkoušel v případě, že s tím má někdo kladný zkušenosti a za předpokladu, že seženu nebo vypěstuju dostatek materiálu na výrobu.
weeder
katana,

Ahoj. Mohl by jsi se prosím trochu rozepsat, kolik a jak často konopí kouříš?
Pozoruješ potom krátkodobý, nebo i dlouhodobý ústup bolestí?
S Crohnem se předpokládám vyhýbáš tabáku, že?

Díky
katana
Kouřil jsem tabák 15let. Je pravda, že jsem přestal kouřit tabák letos začátkem ledna. Fuj, ty stálý absťáky :-)
Je dost možný, že se můj stav zlepšil právě tím, že jsem přestal kouřit tabák (cca po měsíci).
A proč jsem přestal? Za prvé nechci dávat špatnej příklad dětem, za druhý jsem smrděl jak popelník, za třetí když jsem si spočítal, že prokouřím cca 1300,- měsíčně, nehledě kolik je to za rok, to raději koupím něco dětem a sobě konopí :-)
A hlavně jsem přestal kouřit na doporučení lékaře. Né, že by plíce a rakovina (to bych chtěl časem vyřešit vaporizérem), ale že při kouření nezabírá biologická léčba. Dříve se kuřákům vůbec nenasazovala, jelikož je to poměrně drahá léčba. Časem se to označilo jako diskriminace kuřáků, proto jí nyní dostává kuřák i nekuřák.
Konopí jsem kouřil po celou dobu cca 3-4x do měsíce. Nyní kouřím konopí 2-3x týdně. 1g mi vydrží na cca 4-5 jontů.
Nejsem teď schopnej říct jestli bolesti odezní po konopí, jelikož když je v součastnosti mám, tak naštěstí jen na pár hodin a sami odezní.
Ale je pravda, že co jsem začal užívat konopí častěji a pravidelněji, je mi opravdu líp. A to nemyslím, že bych byl zhulenej a v rauši :-)
Na druhou stranu nejsem schopnej říct po čem se můj stav mírně zlepšil. Zda-li po pro mě novejch entizolovejch čípcích nebo po zdvojnásobení biologický léčby nebo po návštěvě u homeopatičky nebo po pravidelným užíváním konopí nebo po přestání kouření tabáku. Protože všechny tyto mnou vyjmenované medikace jsem začal užívat přibližně ve stejnou dobu. V době, kdy jsem se dozvěděl záměr lékařů mi dělat stomii. Tak jsem prostě šel do všeho možnýho abych se tomu vyhnul a zatím snad zdárně.
Ale konopí kouřím s tabákem 50/50. Hulil bych asi každej den, ale vzhledem k tomu, že mám doma kluka 3,5 roku a holku 3 neděle starý, není na to čas.
weeder
Díky za info.
Že jsi přestal s tabákem mělo určitě dobrej vliv. U Crohna se to vážně nedoporučuje. Taky je to nemoc hlavně kuřáků.
Kvůli tomu ti taky doporučuju kouření konopí bez tabáku.

Já mám skoro dva roky Ulcorózní kolitidu. Zasažený celý tlustý střevo. Je mi 21 let.
UC se zase říká nemoc nekuřáků. Dřív jsem cigarety kouřil příležitostně. Hlavně proto, že mi vždycky hrozně chutnaly :)
Ale teď mám pro to spíš zdravotní "výmluvu". Když kouřím, tak je mi prostě líp. Takže si dám 2-3 cigarety denně.
Četl jsem, že v nějaký studii bylo zjištěno, že na UC to pomáhá a subjektivně můžu říct, že to je pravda.
Teda pomáhá nikotin, což by se dalo dobře a zdravě vyřešit el. cigaretou, ale jak říkám, ty cigára jsou prostě strašně dobrý :D

Co se týká léků, tak u mě je to docela v pohodě. I když jsem měl tu první (a zatím naštěstí jedinou) ataku docela silnou, tak se jí podařilo zvládnout jenom aminosalicyláty.
Ze začátku jsem bral Asacol - 8 tablet denně. Pak jsem se konečně dostal na gastroenterologii, kde mi doktor předepsal Salofalk 500 6 tablet denně + čípek Salofalk na noc.
Teď už beru jenom 3 tablety denně.
Cítím se různě. Chvíli líp, chvíli hůř. Vysledoval jsem, že potřebuju jíst hodně vlákniny (zelenina) a mít dost pohybu.

Teď se konečně dostávám ke konopí a to je fakt zázračná věc.
Nejvíc mi prospívá právě kouření marihuany. Hlavně ve chvíli, kdy mám bolesti. Prostě si trochu zakouřím této démonizované rostliny, sednu si a relaxuju.
Po pár minutách začnu citit takový zvláštně příjemný pálení v břiše právě v místech, kde mě to bolí. Jakoby to účinkovalo přesně tam, kde je to potřeba.
Bolesti odezní a taky mám pak dobrou náladu.
Z dlouhodobého hlediska nevím. Kupovat marihuanu je pro mě drahý a vypěstovat si není jednoduchý. Loni opět čórka pár krásných kytek, ze kterých by bylo tak 250-300g. Zbylo mi sotva 10g :(
Letos se snad už něco podaří.

Jo a katano, tomu výtažku bych se být tebou určitě nebránil. Je to velmi vhodná aplikace velkýho množství účinných látek.
Působí protizánětlivě a potlačuje bolesti. Rozhodně si zkus udělat malý množstvý výtažku, aby jsi zjistil, jestli ti pomůže.
katana
Tak právě proto jsem se letos rozhodl zkusit něco vypěstovat, protože kupovat je drahý. Ale jak píšeš pěstovat není jednoduchý.
Bydlím ve velkým městě a i když mám rodinný dům se zahradou, je bohužel tak situovaná, že je tam vidět skoro od všech sousedů - tedy ze tří stran a sousedi jsou ta generace, že maj názor na konopí - narkománie, startovací droga, cesta do pekel a proto to zákon naštěstí zakazuje a každej kdo tuto narkománii provozuje by zasloužil přibít na kříž, polejt benzínem a zapálit. Proto budou kytky (AF) různě po známých a příbuzných kde to jen půjde.
No a já zase na crohna vlákniny nesmím. Když jsem se bavil s dalšíma lidma se stejnou nemocí, tak jsem zjistil, že není univerzální návod na dobrou stravu. Každýmu vyhovuje něco jinýho, už i já mám vypozorováno co můžu a co ne.
Musím se přiznat, že kouření konopí bez tabáku si nedokážu představit. Když jsem začínal s konopím, tak s kamarádem nekuřákem a když jsme to ubalili bez tabáku, tak jsem měl pocit, že je to moje smrt. No dost času od té doby uběhlo a možná to znova zkusím bez tabáku :-)
Jinak výtažku se nebráním a rád jej zkusím, ale nejdřív na něj musím mít materiál. Abych ho koupil, tak bych si musel vzít půjčku :-) proto zkusím pěstovat, protože z 10g výtažek neudělám.
Přeju ti hodně síly do boje proti nemoci.
weeder
Já je měl taky na zahradě, kde jsou ze tří stran zahrady sousedů. Jednou mi dokonce lezly k sousedovi přes plot :D
Zjistil jsem, že našim sousedům (starší ročníky) je to buď ukradený, nebo tu kytku ani nepoznají. Naštěstí :)
Nakonec to mě i kamarádovi ukradli místní feťáčci cca v mém věku. Žádná práce, kradou na co přijdou, nedodělaná střední škola... prostě typ na který se nemůžu ani zlobit.

Na kouření bez tabáku jsem si pořídil ten nejobyčejnější bong asi za 150kč.
Sice to není takový požitek, jako sednout si s jointem, ale účel to plní perfektně.

Díky, tobě taky.
katana
Používá někdo na chrona Fenixovi slzy?
Yára
Zdravím. I já se přidávám s ulcerozní kolitidou UC, je mi 62-zítra a od Vánoc se s touto "parádní" chronickou chorobou učím žít. Příčina neznámá, ale velké podezření, že je to důsledek mé mnohaleté léčby revmatismu.Atd....... ten den, kdy mne oddiagnostikovala doktorka, byla vedle na vyšetření 2 letá holčička, kterou chystali na vývod.- Tak si my, tady, nestěžujme!!!
A k tématu, proč tu píšu. Po prvních dnech úporných průjmů a naprosté neschopnosti cokoli polknout než hlt vody. Jinak trap na WC, i 20x za dopoledne. Ráno zimnice, že neudržím ani lžičku s čajem-předzvěst nastupující teploty, pak celé tělo pokryje studený pot. Je to opravdu děs.Tyto stavy jsou denně a střídají se.
Ale člověk si musí nashánět informace, prohledat net a hlavně otravovat v kuse doktory, aby člověk mohl reagovat okamžitě,když začnou průjmy, obvykle brzy po probuzení to začne.
Ještě štěstí, že mne konopí zajímalo mnoho let JAKO LÉČIVKA- dnes nemám ani balkon, natož záhonek :-), Než jsem konopí potřebovala sama. Štěstí, že mám v ledničce malou zásobu oleje s vyvařenými palicemi i s listy (materiál, 1 l vody, 0,5 l kvalitního slunečnicového oleje), nejprve vařené 2 hodinky v papináku. Pak nechat vychládnout, přefiltrovat přes plátno a nakonec nalít do dělicí nálevky a oddělit vrstvu vody, tu vylít. Olej zásadně uchovat v tmavé láhvi, nejlépe zabroušené a uskladněné v chladničce.
Na týdenní použití mám lahvičku s kapátkem, každý večer spolknu olejík-mně chutná, zapiju a jdu spát. Počet kapek si musí každý nemocný vyzkoušet. Já jsem začínala 5, pak po týdnu 10 a nyní 15 a víc nezvyšuji. Mám vyzkoušeno, že do 60 minut dostanu hlad a vzácně se mohu pokusit spolknout 1/2 rohlíku. Hlavně hodně pít!!
Vapík mám, ale tento způsob moc nesnáším, jsem nekuřák. Ale 2-4 jemné nádechy a do 10 minut mám hlad. A mohu fungovat.
PROSÍM JEN, NESEDEJTE ZA VOLANT!!
pOKUD NĚKDO BUDE MÍT DOTAZ, RÁDA ODPOVÍM.
Yára
Ještě bych snad dodala, že u těchto střevních chorob je třeba hledat i jiné cesty, jak účinné látky do organizmu dostat, a to velmi šetrně! Když nemohu polknout olejík ani FS, tak jsem si udělala na základě kokos. másla čípky-tedy spíše globule, zvážené a zatím ušoulané v prstech s FS. Zabírají bleskově.
A navíc varuji před polykáním sušeného materiálu ve formě jemného prášku přímo do žaludku, co někteří z nemocných udělají často ze zoufalství.-Nejen trichomy, ale i bylinný materiál krutě dráždí mechanicky a může se stát i katastrofa s protržením trávicí trubice. Osobně radím dát do tobolky spíš FS než suchý materiál, který může ve střevech-po rozpuštění tobolky- nadělat paseku.
Stačí FS naplnit želatin. tobolky, které se dostanou v lékárně. Pečlivě odvážit a máte hotovo. Podle naplnění žaludku a střev je počátek účinku pozvolnější, ale efekt trvá déle. Berte ty časy jen orientačně.
Doufám, že jsem naznačila další možnosti forem užití této naší léčivé byliny.
Držím palce vám i sobě.
A za každý názor budeme vděčni jako pacienti.
Yára
Omlouvám se za překlep. Do čípků patří kakaové máslo jako základ. Omlouvám se za chybu.
Divoženka
Ahoj,

zpětně se vcucávám do diskuze mezi Vás.
Důvodem je zpětná vazba na můj článek, kdo by to byl řekl, před pěti lety. Strašný, opravdu pět let.
Shodou okolností byl u mě o víkendu můj přítel, o němž hovořím, v onom článku, nemocný s Crohnem. Přijel za mnou na kole, 40 km. Vidíte, že i život při této nemoci se dá obrátit k lepšímu.
Jeho stav se uklidnil. Do konce loňského roku si prý píchal injekce. Od loňského roku po současnost si je nepíchá vůbec. Jeho slova jsou, že upustil od medikamentů a začal se věnovat zejména stravování. To co pohltíme do sebe, je základ. Vím, že Váš většinový problém je pohltit vůbec něco. On dnes hovoří o tom, že věří, že kdyby se kdy býval lépe stravoval, i v průběhu akutního crohna, že by nemusel jít nikdy pod kudlu. Tady tento článek Vám doporučuje: http://slunecnyzivot.cz/2013/07/rak...prirodni-lecba/
Začal se hodně věnovat sportu, posilování, stravování a to v průběhu minulých let. Nyní Váží 85 kg, stravuje se zdravě, alkohol pije znova, cigarety nekouří, ale marihuanu užívá každý den - kouří.
Je spokojený.
S vývodem a dalšími chirurgickými zákroky je někdy lépe počkat. Určitě existují alternativy.
Zdravíčko všem a trpělivosti :)
yohnous
Zdravím Vás, přátelé zeleného listu. Tata má Crohna diagnostikovanýho od cca února, prodělal operaci kvůli zánětu, kdy střevo následně prasklo, takže zánět pobřišnice a ten nás trápí doteď. Po operaci zůstala velká otevřená rána a dvě píštěle se sekrecí bůhví čeho. Do boje bylo nasazeno konopí ve formě jídla - sekrece se snížila, u jedné píštěle zmizela. Kvůli problémům s druhou píštělou následovala další operace minulý týden. Výsledkem je další velká otevřená rána, píštěla stále teče. Při aplikaci konopných sladkostí se sekrece snižuje, navíc odeznívá bolest (injekce proti bolesti dostává táta v jasně stanovených intervalech, v mezičasech pomáhá konopí), plus je odbourán stres - ve stresových situacích se sekrece výrazně zvyšuje. Po návratu ze špitálu vyzkoušíme asi i vaporizér, nicméně užívání ve formě jídla se zatím osvědčilo. V brzké době podám další info. Všem přeji v boji za zdraví hodně štěstí.
katana
Ahoj yohnous. Crohn je nevyspitatelnej, já s ním válčím již třetí rok, psal jsem o tom tuším stránku před. Taky bohužel mám píštěl s vytékající sekrecí, no teď když se mi udělal absces a následně prasknul, tak můžu říct, že mám dvě píštěle se sekrecí. Ta první píštěl je aktivní od mé první operace a diagnozy Crohna. Konopí užívám kouřením cca 3x týdně, ale nemůžu 100% říct, že mi to nějak pomáhá, snad jen proti bolestem a stresu, který opravdu hodně ovlivní zdravotní stav a průběh nemoci.
Chci jen říct, že je to běh na dlouhou trať a chce to vydržet a nevzdávat. Držím palce.
yohnous
Ahoj Katano,
tak píštěle tátovi již netečou, zánět v pobřišnici byl odoperován a zatím se nevrátil, doktoři nevěřícině kroutí hlavou a myslí si něco o zázraku. Těžko říct, co přesně zabralo, jestli koňské dávky antibiotik, chirurgický zákrok sám o sobě, nebo kombinace všeho i s konopím... Budeme ho nadále podávat ve formě jídla, snad se projevují jeho protizánětlivé účinky, určitě však pomáhá proti stresu...Vím, že se jedná o dlouhodobou záležitost. Děkuji za vyjádřenou podporu a přeji Tobě a všem ostatním pevné zdraví.
Yára
Vážení,
vracím se opět k tématu UC a Crohnova choroba. (Jak jsem již zde psala dříve.)
Pro ty z vás, kteří máte stejné trable těchto hnusných chorob, přidám mé vlastní zkušenosti. Dg. UC mn stnovili u nás v okr. špitálu, začali do mne rvát Asacoly nejprve 3X2, pak zvýšili dávky. Nakonec jsem musela do Prahy na soukr. kliniku. Dg UC potvrzena, ale Asacoly vysazeny pro překročení dávek na nulu. Okamžitě doporučeny tobolky s olejem z naší kytičky (vl. výroby) a doplnit denně probiotiky, konkrétně 1x1 až 3 MUTAFLOR tob. - balení 100tob./3 měsíce. Bohužel je strašně drahý, i s receptem jsou problémy, může napsat pouze gastroenterolog-původní cena 1.800,-Kč s 50% úhradou pojišťovny.Dělají s tím děsné ciráty. Na Slovensku je k dostání bez receptu, v plné ceně. Ale abych nemusela se doprošovat našich lékařů.. - Umím si vyrobit čisté živé jogurt. zákysy z kultur z Milcomu, tedy zakysávám dle kmenů bakterií z prášk. granulovaných kultur, o stavoveném počtu léčivých bakterií. Mohu se zde dopodrobna rozepsat o výrobě živých zákysů. Pokud by to někoho zajímalo. - I pro zdravé jsou to ve finále vynikající a velmi chutné jogurty pro celou rodinu, navenek dělají dojem řeckých hustých jogurtů, které po vyklopení ze skleničky drží "tvar" jako bábovička. Výběr mikroorganizmů je možno měnit dle stavu choroby i chuti.
Yára
Hezký večer všem nemocným, právě jsem dočetla vaše psaní. Na UC jsem nikdy nekouřila ani tabák ani léčivku. V době, kdy začala u mne, jsem sehnala spíše "odpad" outu od různých pěstitelů. Taky by poslední slovo mělo být v závorce. Ale k věci. Než si podráždit plíce, uvařila jsem 2 hrsti všeho, co kamarádi přinesli, v papiňáku s 1l jedlého slunečnicového oleje a 0,5 l vody. 1. den jsem vařila 60 minut, pak den bez varu a další den opět 60 minut varu.NEOTEVÍRAT až do převaření V papiňáku je sterilní prostředí, tedy pokud to neotevřete ze zvědavosti, tak nic kvasit nebude, nebojte se!! Po vychladnutí jsem nejprve přecedila přes sítko maxi binec a zbytek zfiltrovala přes pláténko či kapesník. V nálevce jsem poté oddělila horní tučnou vrstvu od té spodní vodové. Tou jsem zalila kytičky na okně. A poněvadž mně olejík moc nechutnal, začal mně ho manžel dávat do želatinových tobolek. A dodnes to děláme skoro stejně, ale více sofistikovaněji a člověk se přece jen "dovybaví". Spíš ze zájmu a z vděčnosti, neb mne tento olejík postavil během 3 týdnů doslova na nohy. (Loni jsem stačila za pár měsíců shodit 18 kg! Ne, že bych to nepotřebovala, ale taková redukční dieta s názvem "ulcerozní kolitida" za ten efekt fakt nestojí. Až 20x denně na WC a děsná tělesná slabost, která se denně hlásila děsnými třesavkami, ale s teplotou max. 35,7°C- Děs běs. Pro mne byl těžký stres vyvedení našeho gaučového psíka vyčurat u dveří.) Přeji vám všem nemocným, nehrajte si s nikotinem, ale věřte této naší bylince, která provází lidsvo nejméně 3 tisíce let. A nebojte se ničeho. To trápení s krvavými průjmy je třeba hned zastavit, jak jen máte podezření, že už průjmujete 3. nebo 4. den. Tak virová střevní chřipka opravdu nevyhlíží-to jsem nevymyslela já, ale pražský gastroenterolog :-))
BejB
Ahojte potrebovala by som poradit liecim sa na ulceroznu kolitidu 9 rokov mam 25. Bohuzial som vystriedala uz 3 liecbu a stale je to onicom. Jeden lekar ma skoro zabil lebo mi 2 krat alebo trikrat do tyzdna robil kolonoskopiu co ma privadzalo do neskutocnych bolestiach a krvacaniu nasadzoval mi lieky ze 2 x pentasa co je logicke ze nepomoze takemu akutnemu stavu. Potom co robil moji rodicia zacali zhanat ineho lekara pri ktorom som doteraz . Brala som najprv prednison asi rok strasne som opuchla nikto ma nespoznaval ako iny clovek. Tak mi ich vysadil postupne A tak sme zacali po roku s biologickou liecbou. Ta prva netusim ako sa volala vobec nezaberala druha humira cisty blud. Pichala som si do brucha injekcie ale stale mi bolo strasne zle v niektorych chvilach uz som mala vsetkeho dost a bolo mi uz vsetko jedno take bolesti som mala tak mi zmenil na novu octavu lenze vedlajsie ucinky su ze sposobuje reumu a osteoporozu. Trsoku sa mi stav zlepsil ale nvm ci prave pre tie nove lieky. Ci pre marianku. Beriem teraz helicid
1x potom 2 x pentasu rano plus novu nasadenu biologicku liecbu octava sa tusim vola tie beriem tiez 2x . Imuran som vysadila nedavno a sorbifer dvakrat do tyzdna alebo raz . Poobede 2x pentasu a vecer zase 2x pentasa a 2 x octava . Sem tam ak nezabudnem zoberiem aj probiotika a to jednu tabletu na den. Je mi lepsie co sa tyka krcov a krv uz nemam ale to hlavne preto ze som si to v hlave dala do poriadku a absolutne sa snazim nestresovat. A vyvarujem sa tomu. Zacala som z uzivanim fenixovych slz a fajnecim. Fenix.slzy beriem jedno zrnko pred spanim skoro pravdielne. Fajcim nie pravidelne skor len tak 3 do tyzdna niekedy 4 . A niekedy vobec heh. Neviem som vtom neskusena to mi len jeden znami poradil a od neho som odkupila lebo jeho mamka bohuzial mala uz velmi silnu rakovinu na ktoru zomrela a zvysili sa mu slzy. Tak hlavne by som potrebovala vediet ci mozem tie fenix.slzy brat na lieky alebo mam vysadit lieky a snazit sa liecit prirodne alebo ake davkovanie mam zvolit prosim ak niekto by mi vedel poradit velmi by ste mi pomohli :( dakujem
redyth
citace:
Původní příspěvek od BejB
Ahojte potrebovala by som poradit liecim sa na ulceroznu kolitidu 9 rokov mam 25. Bohuzial som vystriedala uz 3 liecbu a stale je to onicom. Jeden lekar ma skoro zabil lebo mi 2 krat alebo trikrat do tyzdna robil kolonoskopiu co ma privadzalo do neskutocnych bolestiach a krvacaniu nasadzoval mi lieky ze 2 x pentasa co je logicke ze nepomoze takemu akutnemu stavu. Potom co robil moji rodicia zacali zhanat ineho lekara pri ktorom som doteraz . Brala som najprv prednison asi rok strasne som opuchla nikto ma nespoznaval ako iny clovek. Tak mi ich vysadil postupne A tak sme zacali po roku s biologickou liecbou. Ta prva netusim ako sa volala vobec nezaberala druha humira cisty blud. Pichala som si do brucha injekcie ale stale mi bolo strasne zle v niektorych chvilach uz som mala vsetkeho dost a bolo mi uz vsetko jedno take bolesti som mala tak mi zmenil na novu octavu lenze vedlajsie ucinky su ze sposobuje reumu a osteoporozu. Trsoku sa mi stav zlepsil ale nvm ci prave pre tie nove lieky. Ci pre marianku. Beriem teraz helicid
1x potom 2 x pentasu rano plus novu nasadenu biologicku liecbu octava sa tusim vola tie beriem tiez 2x . Imuran som vysadila nedavno a sorbifer dvakrat do tyzdna alebo raz . Poobede 2x pentasu a vecer zase 2x pentasa a 2 x octava . Sem tam ak nezabudnem zoberiem aj probiotika a to jednu tabletu na den. Je mi lepsie co sa tyka krcov a krv uz nemam ale to hlavne preto ze som si to v hlave dala do poriadku a absolutne sa snazim nestresovat. A vyvarujem sa tomu. Zacala som z uzivanim fenixovych slz a fajnecim. Fenix.slzy beriem jedno zrnko pred spanim skoro pravdielne. Fajcim nie pravidelne skor len tak 3 do tyzdna niekedy 4 . A niekedy vobec heh. Neviem som vtom neskusena to mi len jeden znami poradil a od neho som odkupila lebo jeho mamka bohuzial mala uz velmi silnu rakovinu na ktoru zomrela a zvysili sa mu slzy. Tak hlavne by som potrebovala vediet ci mozem tie fenix.slzy brat na lieky alebo mam vysadit lieky a snazit sa liecit prirodne alebo ake davkovanie mam zvolit prosim ak niekto by mi vedel poradit velmi by ste mi pomohli :( dakujem


Ahoj,

není žádný problém užívat fén. slzy a k tomu léky, ovšem časem by jsi měla vysadit léky, pokud se bude tvůj stav po fén. slzách zlepšovat. Dávkování se postupně zvyšuje. Pokud si dáváš jednu malou kapku na noc už nějakou dobu, zkus si dnes dám větší kapku a pokud bude vše ok a bude ti dobře, po pár dnech opět zvyš dávku. Pokud by ti po zvýšení dávky nebylo dobře, vrať se k původnímu dávkování a zkus ho zvýšit za pár dní. Kouření není ideální, lepší by bylo vaporizovat. Ovšem vidím v tom smysl pouze při velkých bolestech, jinak do těla dostaneš dostatečné množství látek při každodenním užívání fén. slz. Když už kouřit, tak z vaporizéru.
Pokud by jsi měla jakýkoliv dotaz, napiš mi pm
Gabka
Předně všechny zdravím. Sehnala jsem FS na Crohna pro dceru. Teď bereme mini kapku vecer. Je po nich spavá, proto ne víc. Navíc je školou povinná, nechci dávku přehnat. Přece jen do skoly musí.
Potřebovala bych vědět, kdy jste začali pociťovat opravdu účinky na průjmy, krev a křeče.
Vrátilo se špatné období v průběhu léčby? Dcerka má mírné potíže cca v 10 denních intervalech.
Ale hlavní dotaz je na vysazení - kdy jste vysadili při první trapii?
Nebo jste vybrali vše a pak vysadili?
Je to bylinka po které se dobře spí. Nechtěla bych, aby si zvykla na to, že po ní dobře usíná a po vysazení měla problémy se spaním.
Děkuji mockrát za odpovědi.
katana
Zdravím,

po deseti letech jsem prohrál svůj boj s chrohnem. Dnes mě pustili domů z nemocnice po operaci. Vzali mi 3/4 tlustého střeva a konečník, protože oba orgány byly napadeny silným zánětem několik let. Příznaky ani nechtějte znát.
Samozřemostí je stomie.
Mě konopí pomáhalo pouze proti bolestem.
Přeju všem podobně nemocným hodně síly do boje s touto nepěknou nemocí.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma