Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Dárcovství krve a THC - Klikni zde pro originální téma
Ondrash
Čaute všichni,

mám dotaz ohledně dárcovství krve a hulení, jelïkož jedna moje dobrá známá je dárkyně a občas si i dá nějakou tu decentní vodárničku, jak dlouho by měla mít pauzu před odběrem aby se to nějak negativně neprojevilo ve výsledku.
Testy na to nedělají, ale stejně: jestli to nemůže nějak uškodit tomu, kdo ji přijme, nebo poškodit tu krev když se skladuje.

Moc ani nestojím o odpovědi typu: maximálně budou mít pacienti haluze nebo budou aspoň všeci v "pohodě"...
to ne.

Díkec, doufám že mi poradíte.

PS: mimochodem kolik z členů groweru daruje krev ?
Já tedy ne, ale já mám nedostatek krve, takže nemůžu :(
Maggie
Ahoj, vzhledmem k tomu, že se THC drží v těle tak do těch 30 dní, doporučuju pauzu 30 dní. Víc najdeš na http://www.drogovaporadna.cz, tak na tenhle dotaz odpovídá tuším MUDr. Minařík.
iJoJo
Hm, tak ja som bol darovat krv den potom, co som sa strasne zhulil a opil, a na vysledku sa to nijak zle nepodpisalo. A pochybujem, ze clovek, ktory by tu krv dostal, by mal z toho nejake komplikacie, jednak o samotnej krvi to vyprcha rychlo (je to nieco ine ako ked sa to drzi v tele, tam to musi prezut pecen a oblicky) a navyse, odoberu vam len male mnzozstvo krvi co mate v sebe, dalej ten clovek nedostane pri operacii jednu jedinu konzervu od vas, ale od dalsich ludi, takze ak by aj nejake THC ostalo, je to strasne, strasne male percento. A navyse, THC je liek a posobi antibakterialne :-)
Piskot
to Ondrash

No ja myslim ze:
maximálně budou mít pacienti haluze nebo budou aspoň všeci v "pohodě"...
:D:D:D:D:D
Ondrash
2 Piskot

:D:D:D, smích je zdravý tak ti posílám karmu.. samozřejmě NEGATIVNÍ...
:)

2 iJOJO,
tak to je na hraně, skoro bych řekl, že to hraničí s nezpodpovědností. Není v pravidlech pro dárce, že nesmí 24 hodin předtím alkohol a tuky požívati ?
Myslím, že když se člověk rozhodne jít dát, měl by se dát sám předtím dopořádku..
nu moc se mi ten tvůj přístup nelíbí, ale každopádně aspoň vím že to jde.
S tím lékem to je prima :) aspoň budou všichni zdravější

díky všem za rady ;)

[Edited by Ondrash on 08-07-2002 at 01:08 PM]
Piskot
to Ondra

Je mi absolutne u prdele co mi das :flick: :flick: :flick:
Ale aspon ses priznal ty antismokere a proto ti ja K- rozhodne nedam.
Maggie
Heh, snad se tu nepoperete? To je z toho vedra, chtělo by to špeka....
Ondrash
2 Piskot..

no mě hnala zvědavost, co se stane... chtěl jsem tam napsat k+ za smích, ale pak mě začalo zajímat kdybych tam napsal veřejně NEGATIVNÍ co by se stalo... stalo se, že jsem byl nazván antismokerem :) a to je dobře. Z toho mi vychází další možné poznatky... ;)

Nicméně věz člověče piškotová, že jsem to nemyslel zle.. nemohl jsem ti dát pozitivní, protože by ses ozval že jsem se nejspíše spletl.
Stal ses obětním beránkem, nuže nyní tedy zmrtvýchvstaň a brzo dostaneš pozitivní na vyrovnání účtu. :)
a nechcu slyšet že nechceš. :D

to usmíření půjde myslím že i bez špeka.. aspoň je vidět, že není podstatné, co si kdo myslí, ale co kdo píše a předkládá veřejnosti. Neboli: bylo prokázáno že slova a způsob jakým se pronášejí jsou základem nedorozumění...

PS: ale naštval jsem tě že ? ;)
PS2: někdo mi negativní přecijenom dal, že děkuju :)

dWARf
Já mám za sebou 13 odběrů krve a 2 odběry krevních destiček ( tzv. ERDO ) . Přísně dodržuju pravidlo , že 24 hodin před odběrem nechlastám nehulím a nežeru mastný . To je dost potřeba , protože před každým odběrem ti vezmou krev na testy , mimo jiné i na jaterní test , který prozradí poruchu životosprávy . Že by se ale dělaly testy na THC , to se mi opravdu nezdá , vzhledem k tomu , že chodím pořád na jednu a tu samou transfuzku , kde už si pomalu tykám i s kytkama v květináčích , tak by mi to asi řekli .

Jinak , pouvažuj o tom , že i když zhulíš co potkáš , nikdy množství THC nepřesáhne stopové množství , řádově setiny promile (váha THC : váha krevní sušiny).
Proto si myslím ,že v krvi mohou zasvinit mnohem více různé neslučitelné produkty lymfocitů , kterých je tam mnohem víc .
Ondrash
2 dWarf

to jsem chtěl slyšet, díky mnógo moj drug :) a posílám karmu, samozřejmě POZITIVNÍ..
Kylik
Ja davam krev vic nez rok a taky sem o tom, estli mam vubec hulit, dyz davam, premyslel. Ale prisel sem na jednu vec. Daval sem v Brne na Zlutaku a tam meli v tech svych formularich esli chlastam, estli kourim a estli droguju. To me fakt desilo, ze na me prijdou :eek: Ale na druhou stranu sem vedel, ze aby prisli na to, ze hulim, museli by mou krev poslat do Prahy, a ze prej ty testy nejsou vubec levny. No ale ted uz sem uplne klidnej :smoker: , pac prekopali celej ten jejich upirskej system: Zlutak zrusili a prestehovali do Bohunicky nemocnice a krom toho, ze mi dali i 2zetony na tatranku a kafe :p: , tak zmenili i ty dotazniky. Hlavni zmena je v tom, ze uz se ubec neptaj estli chlastam, estli kourim a estli droguju, ale je tam jen estli si picham. TAK A JE TO SNAD JASNY, NE? :smoker:
dWARf
Jj , ale v těch Bohunicích už to není tak útulný jak to měki na Tomešce ......

dWARf

PS: A navíc mám pocit , že na příjem a registraci vybírají čím dál protivnější ženský ....
Kylik
to dWARF
Nekdo ma rad tradicnejsi nemocnicni prostredi, jinej zas ulitava na hebouckych vecech :wink:
Jo a sem 'Kylik' to je jako Kajlik!!! Tak estli chces, abych vstal, dal vypoved v praci, nasel si te a urval ti koule holejma rukamaaaaaaaaaaaaaa :rocket: , tak pokracuj!

:D
Kylik
Jo a este sem zapomnel, ja teda doktory vseobecne nemusim (stejne jako uredniky), sou to uz skoro stejni byrokrati.Ale nevsim sem si, ze sou az tak protivny. Ja je totiz dycky obloudim svym luznym zjevem a na vsechno reknu: Vse pri starym, slecno (idyz je ji treba 50); a ony sou pak tak mimo, ze se me uz na nic neptaj a raci me odlifrujou dal :smoker:
dWARf
Grrrrrrrrrrrrr ...............


dWARf


PS : Grrrrrrrrrrr ..........
Kylik
To tRPAJZLIk:

Tak hele ty nadivo, estli si neprestanes koledovat, tak si te fakt najdu. Nejprv ti vypichnu oci a strcim ti je do kalhot, abys videl jakej ti dam narez. Pak ti urvu nohy a prisiju ti je na hlavu, aby mi neprekazeli, az ti budu chtit skopat tu tvou dWARfi prdel. A dyz nebudes mit dost tak ti na ksicht prilepim americkou vlajku a poslu te doporucene do Afganistanu! No a dyz mi pak zbyde trocha casu tak si prelestim svou karu tvy jazykeeeeeeeeem!!! Capito?

:wink:
Piskot
:D:D:D:D:D
To snad neni pravda.Co tady se deje to se urcite jinde nedeje :D

Ondrash
2 Piskot,

to vis, tema ohledne krve :D
dWARf
Nějak moc si vyskakuješ :) .

Pamatuj na známé trpasličí heslo : Když mu končí ruce u tvý hlavy , znamená to , že je jeho vercajk ve výšce tvých zubů .

Ale jinak proč ne , evidentně jsi z Brna nebo okolí , klidně se potkat můžem .


dWARf
Kylik
Tos me dostal!!! Doufam, ze to neberes vazne?! Estli jo, tak soorraacc, fakt. Budem zas kamaradi, jo? Ne, ze by bylo cim se chlubit, ale o vercajk bych fakt nechtel prijit. A z Brna sem, tak mi posli svou fotku, abych se ti mohl uz zdaleka vyhnout :eek:
dWARf


Fotečku ti nepošlu , neboť při mém portrétování hrůzou praskla čočka . Ale můj popis je vcelku dostačující : jsem asimetrický - tj. asi metr na výšku , asi metr na šířku a asi metrák . :)


dWARf
Kylik
...tak tebe bych fakt nechtel potkat sam v noci v lese beze zbrane :eek: ( :sun: )
Werron
myslim si ,že to vadí. Hulení je sice přírodní, ale pořád je to droga.... :bong:
chuck53
Werron
:

jo ale je to droga protoze lidi to oznacili za drogu...by me zajimalo treba jaky postoj k totomu maji v holandsku kdyz tam ganja DROGA neni tak asi nebude zakazane ji davat pred darovanim.....
e a jinak ja darovat nemuzu i kdyz bych do toho sel..mel sem mononukleozu...
Brnk
Naposledy jsem byl darovat krev před 5ti rokama a přemýšlim, že bych zase jednou udělal dobrej skutek a zase trochu daroval.
Můžete mi někdo zodpovědně říct jak dlouho mám před darováním přestat kouřit trávu? Za jak dlouho budu úplně čistej, aby to byl opravdu zodpovědnej dar?
xtraa
Podle mě nevadí, člověk má dejme tomu 5000 ml krve, dejme tomu, že odeberou necelých 500 ml, a dají ji někomu kdo má po operaci 4000 ml svojí krve, čímž se ještě 8x rozředí (nehledě na to že jí nedají najednou ale postupně)takže ten kdo vaši krev dostane má jestli počítám dobře oproti vám něco přes 1% THC z hodnoty co jste měli vy v krvi okamžiku odběru, takže pokud jste na transfuzní stanici došli po svejch nemělo by to podle mě mít skoro žádnej fyziologickej vliv na kohokoliv kdo tu krev dostane, osobně ale nejmíň týden před odběrem nehulim...
globy
Bavil sem se z zenskou na transfuzce a ta rikala ze by to moch bejt problem kdyz by to dostalo maly dite.
Hawke
No, kamarádka mi docela nedávno říkala, že byla taky darovat krev. Docela mě to zarazilo, protože je typickým příkladem "každodenního konzumenta" naší zamilované rostliny...
Prý se ještě s kamarádkou zkouřili než tam vlezly a šli tam s tím, že se jenom objednají na první možný termín. Ejhle, jaké bylo jejich překvapení když je hned nahnali do pohodlných křesílek a začali jim napichovat tepny (nebo cévy???). Údajně po nich nechtěli nic jiného než podepsat prohlášení, že v průběhu předešlých 24ti hodin nic nepožily... Což, samozřejmě, pro slečny nebyl vůbec žádný problém, že ;)
Po odběru se jí samozřejmě motala hlava a málem se tam prý složila, ale jinak že prý bez problémů...
Já osobně nemůžu jehly, nedej bože krev, ani vidět, takže tyhle záležitosti mě více méně míjejí.

Mír s Váma :)
xtraa
Vysloveně smysl pro zodpovědnost, zasloužila by pořádnym klackem po palici. Jestli chce dělat něco prospěšnýho tak může jít sbírat odpadky do lesa, tam si může bejt zhulená jak chce...
Hawke
to: xtraa
Souhlasím s tebou.:grrr: Když už dělám něco takového tak alespoň s trochou zodpovědnosti. Nemluvě o tom, že za to dostala hodně slušné prachy, takže nějaké pravidla se fakt dodržovat musí. Taky jsem docela chytil rapla když mi to vyprávěla...:rocket:
ona
:Hawke
Jaky prachy? Odbery krve jsou dneska pouze bezplatne. Jinak, ta tvoje kamoska je blba jak troky, jesteze blbost se krvi neprenasi. :baby:
Hawke
to: ona

Oprava! Omlouvám se, prý se jednalo o krevní plasmu a dostala za ni nějak kolem 4 stovek...

http://www.sanaplasma.com/cz/index.php
Ortaniel
Já byl před týdnem po 19. a stříbrná plaketka už se na mě pomalu směje :D

Jinak dietu dodržuju, čili žádné tučné (mlíko, sýry atd atd), bez chlastu (stejně moc nepiju) a aspoň den předtím nehulím.
A nikdy mi nic neřekli. Stejně si myslím, že s mým stylem hulení (tj. skoro nepravidelně, třeba 3x týdně, z toho jen tak 1-2 denně ... 2-3 prdy, prostě žádný každej den tři špeky) to ani nepoznaj. To bych musel bafat jak démon. A navíc si myslím, že ta trošička THC v krvi pacientům maximálně jen a jen pomůže.

Daruj kref, dostaneš den volna! :D
xtraa
Já chcu taky den volna po krvi :D, každej nemá to štěstí - posranej kapitalizmus, jináč zlatá už je doma, škoda že nejezdim busem, moh sem mít lítačku zadarmo...
Ortaniel
A proč nemáš ? Normálně si řekni o paragraf, je to v zákoně na den volna v den odběru. Leda bys byl v nějaké zap**ené práci, kde tě sdíraj z kože :D

Nám platí jízdné (130,-) protože jezdíme do Ostravy od nás z města. Takže 4x 130,- a vlastně máme výlet zadara :)
xtraa
Jo, když je člověk placenej od hodiny tak dejme tomu, já sem placenej za to co udělám, takže mam prostě smůlu, ale zase až tak mi to nevadí, odběry se mnou nedělaj nic hroznýho, jen to sou zabitý cca 3 hodinky ze dne, dopravný dávaj taky, jenže ujedu autem cca 40 km tam a zpátky a dali by mi 33 kč tušim a to mě nezachrání takže jim to nechávám...
silencio
Zdravím,
omlouvám se, že oživuju docela staré vlákno, ale třeba se to bude někomu hodit. Posílal jsem dotaz na transfuzní oddělení, jestli můžu darovat krev, když jsem týden předtím hulil. Zde je odpověď:
citace:
Dobrý den,

děkuji za dotaz, sám o sobě svědčí o Vašem zodpovědném přístupu, nicméně odpovědět nemohu jednoznačně.

Příležitostné užívání marihuany bývá často, ovšem nesprávně, srovnáváno s příležitostnou konzumací alkoholu a z tohoto pohledu bývá bagatelizováno. V tomto případě se srovnává nesrovnatelné. Zatímco alkohol obsahuje jednu substanci - etanol, kouř marihuany obsahuje přes 400 chemických látek, z nichž mnohé jsou karcinogenní a jiné prokazatelné jedy. Alkohol je po požití z krve uvolněn během několika hodin. THC (toxin obsažený v kanabisu) zůstává v těle několik týdnů. Alkohol imunitní systém nijak nepoškozuje, THC ano. A takto bych mohla pokračovat.

Z výše uvedeného jistě chápete, že týdenní odklad není dostatečný, zejména když si uvědomíte, že transfuzními přípravky vyrobenými z krve dárců léčíme i kojence v těžkých klinických stavech.

Z medicínského hlediska bych tedy ocenila, kdybyste, v případě zamýšleného dárcovství krve, kouření marihuany s odběry vůbec nekombinoval, a to nejen kvůli odběrům, ale hlavně kvůli vlastnímu zdraví. Pokud by toto pro Vás schůdné nebylo, jsme ochotni u dárců tolerovat užívání této drogy pouze zcela sporadicky (několikrát v roce) a od požití k odběru musí uplynout minimálně měsíc. Rozhodnutí lékaře v těchto situacích vyplyne obvykle z osobního pohovoru s dárcem.

S pozdravem

MUDr. XXXXXXXXXX
Transfuzní oddělení a krevní banka
Fakultní nemocnice Brno
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od silencio
Zdravím,
omlouvám se, že oživuju docela staré vlákno, ale třeba se to bude někomu hodit. Posílal jsem dotaz na transfuzní oddělení, jestli můžu darovat krev, když jsem týden předtím hulil. Zde je odpověď:


zajimavy dopis - avsak nikdy jsem neslysel ze by tato krev zpusobila nejaky problem....

jinak rad bych daroval ale me fyzicke dispozice mi to nedovoluji :-(

(BMI hluboko pod 20)
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od silencio
Zdravím,
omlouvám se, že oživuju docela staré vlákno, ale třeba se to bude někomu hodit. Posílal jsem dotaz na transfuzní oddělení, jestli můžu darovat krev, když jsem týden předtím hulil. Zde je odpověď:



opet se ozyvam docela v kratkem case ale tohle mi nedalo. Cast tohoto dopisu je doslova zkopirovana ze stranek marihuana.cz ..... tim nechci poukazovat na nic zleho jen ze tyto stranky respektive organizace ktera to vydava (Tato brožurka je součástí protidrogové preventivní kampaně občanského sdružení Řekni NE drogám – řekni ANO životu.)

No a kdopak vi ke komu se hlasi toto sdruzeni ?? :-) Ke komu jinemu nez k Scientologii - coz je nehorazna pakaz podvodniku. (kdo nevi at si zagoogli)

takze pani doktorka je nestranna jako prase - uprime bych tomuto dopisu neveril ani trochu.

Rad bych aby se nekdo vyjadril nebo to tak vidim jenom ja :-P
silencio
Zajímavé. Část toho dopisu je skutečně podobná části textu té brožury na marihuana.cz. Ale osobně v tom nevidím nějaký zlý záměr nebo propojení doktorů se scientologií:)

Nicméně nevím čemu bych neměl věřit - prostě jsem se zeptal, jestli chtějí moji krev, oni odmítli a podpořili to relativně smysluplnými argumenty, nemají z toho žádný zisk.
BloodyBeer
Ze by nejake tajne rytualy pri uplnku ?? :-)

Jasne, ze to nemusi byt propojeni scientologie s doktory, ale uz jenom naznak mi trochu hyba zluci :-)
Ale presne jak jsi napsal - zeptal jsi se a oni te odmitli. Coz podle me hodne lidi nedela a prece jsem neslysel ze by byla nejaka vadna krev. Ale tohle necham na odbornicich - tudiz ma asi pani doktorka pravdu (na druhe strane to bylo taky v prirucce, ze ktere se musim smat, protoze to fakt moc nema obdoby co tam pisou )

a cemu ma potom clovek verit??
frostynko
Nestane sa nic, normalne vsetci bezte darovat krv !!! krv vam zoberu opytaju sa vas ci ste pili abo pozili ine omamne latky... normalne pravivo odpovedzte... je to lekarske tajomstvo a nik vam nic nespravi... a krv ktoru vam zoberu davaju zmrazit... takze THC v krvy zanikne vtej mraznicke ;)
Ortaniel
Frostynko: jó tak zanikne .. to nevím kde si na to přišel :teef:
šapša
Hulím 7-8 let a krev dávám asi 20 let tu kolonku o drogách normálně odfajfkuju že neberu. Teď jsem dostal stříbrnou placku a ty tři baby co si ode mě po celý čas krev berou se za tu dobu nic špatného nestalo alespoň co souvisí s mou krví :) . A THC v mražáku určitě nezanikne když se neztratí s krve ani alkohol protože kdyby jo tak má spousta lidí by totiž z hulení seno když ho tam přechovávaj :) .


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma