Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Shánim eletrikáře PH=výměna keram.pojistky plus patice - Klikni zde pro originální téma
Hodinář
Zdárec,mám už delší dobu takovej problém. Občas(posledních 14 byl klid) mi začně " jiskřít" v hlavní jističi v bytě. Pozval jsem si elektrikáře a za těžkou škváru si nechal vyměnit jistič(zaplombovanej).Po výměne žádná změna,jiskření pokračovalo. Mohla být zapnutá klidně skříň(celkem necelých 800W-podle měřáku),nebo všechno vypnutý a třebas zapnutá jen lednice(130W) a notas (40W)-Když začalo jiskřit v jističi blikaly světla,po delší době mi to vyhodilo i metlu.
Říkám si kurňa čím to může bejt. Vzal sem tedy šoubovák a šel utáhnout všechny dráty ve vypínačích,zásuvkýách. Postupně povípínal jističe(na byt jich tu mám 7),abych eliminoval,že jiskření nevzniká kvůli nějakému spotřebiči,obvodu v bytě.Pokud sít bylla víc zatížena(hádám 1300W) a v jističi to začalo jiskřit a třebas jen zkušebně jsem zapojil ještě 2000W průtokový ohřejvadlo vody vyhořela i keramická pojistka na chodbě baráku(stalo se asi 3 v horizontu jedno týdne).
Asi před 14ti dny jsem vyměnil i pojistku a patici,a byl klid.Mohl jsem pouštět pračku,průtokáč,mikrovlnku a nic žádný jiskření,až do včerejšího večera.

Začal jsem se tedy hrabat v keramický pojistce na chodbě,udělal pár fotek vnitřku patice(až dorazim dom z práce postnu),všiml jsem si vypaleného plechu v místě kde se keramická pojistka dotýká plechu.

Závěr mého zkoumání je že problém bude právě v té patici,spatný kontakt mezi keram. pojistkou a patici.Potřeboval bych celej tenhle kus vyměnit.Samozřejmě za letu(pod proudem=nemůžu vyhodit celej barák).Možná bych to zvládnul sám,ale nemám s ním osobní zkušenost.Byl bych proto radši kdyby to vyměnil člověk kterej s tím má osobní zkušenost.

Za práci samozřejmě zaplatim,odvezu-přivezu dotyčného,v tom nevidim problém

Poznámka: koupil jsem v hobby novou patici s objímku a když je zkusmo do sebe našroubuju vidim, že tam zase keramická objímka trochu lítá-nedrží pevně na spodním plechu. Je to tak správně? nebo sem koupil zase nějakej šmejd?

PS: docela to spěchá.

Díky sem už docela zoufalej
Hanizek
Jestli je to taková stará socialistická keramická patice, tak se do nich prodával zvlášť jenom ten kontakt (je na závit). V bazarech se to ještě dá sehnat - není třeba měnit celou patici.
Ono se to nezdá, ale nedávno jsem spravoval cirkulárku, která měla taky vadný kontakt v patici pojistky. Jiskřilo to tak, že se po chvilce provozu upálila špička patrony.

Novou patici zkus zašroubovat s pojistkou uvnitř. Pak už by to "lítat" nemělo.
Mechac
Pockej, tvrdis ze ti to jiskri v jistici v byte a ne na chodbe.
Hledal bych problem v miste kde to jiskri, teda ve spojich jisticu, respektive bych se zameril na castou pricinu a to uvolneni vodicu ve svorkach, ktery muze vest az k nevratnymu poskozeni jistice nebo pozaru vlivem vysoky teploty ve spatnym/povolenym spoji.
Kdyz tu bytovou rozvodnici otevres(napred to na chodbe vypni), mel bys podle cuchu a ocima najit znatelne vypaleny misto v miste jiskreni. Podle zavaznosti to bud opravis sam(rozebrat, vycistit poskozenej spoj jemnym smirglem a zase poradne pevne dotahnout), nebo holt budes muset sehnat nekoho kdo to opravi.
Hlavne stim neco udelej driv nez bude pozde. Docela se divim ze ti to ten elektrikar neopravil kdyz tam byl menit ten jistic. Tohle by se mozna dalo i reklamovat.
Za takovouhle "opravu" bych ho kopnul nekam.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma