Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Přípravky, kterým se obloukëm vyhnout - Klikni zde pro originální téma
Mazar
hele docela by stalo za to na psat sem nejaky preparatky, ktery jsou fakt uplne na hovno a nekdo jinej z komunity na ne nedojel. Piste sem uplne cokoliv s cim mate spatny zkusenosti. A urcite taky pripiste s cim mate naopak dobry zkusenost :)

Muj prispevek: Nejvetsi srac na zakorenovani je Stimulax II. jel jsem podle návodu - na 12 hodin 2 spodni cm a celkem vzrostle rizky meho oblybeneho mazara a shivy "spalily" vic nez ja po sklizni. Fakt zlatej no name zakorenovac co mi dal kamos predtim. Ted jsem z toho tak v prdeli, ze budu zase nekde zevlovat rizky a nebo budu muset nakupovat semena.
Frantapa
Souhlasím s kol. Mazarem stran stimulaxu II se kterým nemám též moc dobré zkušenosti. I po 14 denní péči řízky nejeví známky růstu a pouze živoří a to jak v lignocelu s perlitem tak v kupované zemi s perlitem. Jsem rád, že mi svým příspěvkem potvrdil, že tudy zřejmě cesta nevede Přátelé! Předtím jsem používal práškový "STIMULÁTOR AS 1", taky nic moc, ale zdál se mi lepší než ten stimulax II, i když jsem srovnávací zkoušku přímo neprováděl. Má někdo vyzkoušený nějaký jiný spolehlivý ?
huan
Já používam STIMULAX III. Prodává se to jako prášek i jako želé. Já používam želé - jenom namočíš a píchneš do rockwoolu. Kořeny tak do dvou týdnů prorostou skrz kostku.
U prášku musíš řízek jenom vyválet po rovný ploše posypaný stimulátorem - dávat pozor aby se ti nenalepil na řezanou plochu - ucpaly by se cévky co nima proudí voda.
Taky hodně pomůže když to přikryješ nějakým plastovým víkem a často rosíš. Mě se osvědčili ty průsvitný kelímky od jahod a kiwi dole s dírama.
Mazar
tak to je fér že se tahle debata rozjela. ale pojdme psat i co je doporucovany. Muj nazor je asi takovej ze zakorenovace jsou obecne nejlepsi v prasku, nebo v tom gelu. Gelovej jsem mel jednou, a hrozne smrdel, ale chytalo se to. u praskovyho no namu od kamose se chyli i ty nejvetsi chcipaci. Co se pudy tyce jasne u me vede Zahradnicka smes - modry pytle. Nevim proc, ale kokos nejak neuznavam. Rockwool jen na rizky. ale az prejdu na hydropo - udelam nejakou smesku (keramzit + kokos, nebo tak neco) Co si myslite o keramzitu???
debil
používám wod jakživa STIMULAX II a nikdy sem neměl problém. To bude asi uživatelem :))).
cHLeBiK
Pripojim se k vam, zkousel jsem rizkovat 7 rizku s uspesnosti 5 ze sedmi... to si myslim, ze neni spatne, pouzit Stimulax II (gel) a rekl bych, ze s trochou praxe se to da i na tech 6-7 ze 7 :). zapichane to bylo do te..... himbajs.. jak se to... takova kokosova drt... no, vim proc to nevim, ale stve me ze to nevim... ale jsem v pohode, proste do takove te kostky z kokosovych vlaken.

4Mazar: keramzit? Super vec. Muzu jen doporucit :)
Mazar
2chlebnik:: stimulax II neni ale gel. je to ten šméčkařzkej roztok co všechno spálí. Potvrdila se mi v nom jen pravda, že nejlepší je gel a prášek. docela by byl dobrej dopředu prodávany RW zakořenovačky napuštení obsahující zakořenovaci látky. Co GROWER TEAMe???
planchet
ahoj, já používám SERADIX B1 dá se koupit v rajchu a stojí asi 8euro. Kořeny do 10dnů a ani řízek nazmar.Doporučuji!!!!!!
YAHMAN
Dalasi mizernej stimulator na zakorenovani rizku. Po trech tydnech zakorenil 1 (chudak) rizek z 6 a jeste to nerozchodil.
JAyEFF
to BohouR:
hele kote neprepsal ses ?
pac algastim je takova hneda vodicka, mozna zes byl zhulenel a do lednicky si chtel dat nejakej pruhlednej stimulator a dal jsi tam omylem algastim, se kterym samosebou nic nebylo protoze takovou barvu ma od prirody a pak sis myslel, ze ti ten puvodni stimulator, kterej se mezitim samo ze nekam zasantrocil, zhnednul
..........jo a nesmis se divit ze si likvidujes kytky kdyz na ne lejes podle tebe kdejaky skazeny svinstvo, to bych to radsi vyrazil kdyz by se mi to nezdalo.......spalil sis to mozna taky proto ze se ten algastim musi redit (myslim ze 2,5 nebo 5 ml/10l)

zatim se maj o doufam ze sis to alspon nejak vynahradil

nebo je jesten mozny jesli ty rizky namacis primo do lahvicky se stimulatorem tak sis to infikoval nejakou potvorou (plisen bakteri a kyho certa jeste), protoze v nekterejch stimulatorech jsou pridavany i ruzny vitaminy atd (taky antibakterialni latky takze (:-( ), chce to vzdycky kus ulejt a do toho strkat ty rizky

tak konecne jsem se vyjadril a preji dobrou noc
nobody4
2 yaeff: Mno myslim, že je zbytečný někoho takhle urážet. Vždyt je sice hnědej, ale když ho dávkuješ třebas pipetou (mám rád přesnost) je zkrz v poho vidět čili je průhlednej. Myslim, že se zkazit může. Už jenom proto, že je bio a tyhlety nechemický přípravky bejvaj na takovýhle věci (jako je píseň pod.) docela náchylný. Ikdyž ještě se mi to nestalo. Ale pravdu máš v tom, že pokud máš podezření, že s nim neni něco v pořádku, nepoužiješ ho a koupíš novej. Zvlášť u takhle levnejch přípravků.
2 bohour: Myslim, že tak zlej néni, já ho používám a nemůžu si stěžovat (a to jak na řízance tak na kytky v "hlíně") Kytky po něm jedou jaxvině, maj zdravě tmavězelenou barvu bez známek jakýhokoliv poškození. Mno a vo kořenech ani nemluvim. Co se týče spálení, to se mi ještě nestalo (ani náznakem) a to jsem už několikrát (záměrně) přepálil dávkování.
Amík
Zdar, tak jsem zjistil jakej jsem pakouš. Přečtu si tenhle link, pokejvu hlavou a po tejdnu když potřebuju zakořenovaci stilmulator jdu do obchodu a koupim sračkoidní Stimulax II. Musel jsem jednat rychle a nějak jsem pozapoměl. Jinak problem byl ten že normálně použivám Stimulax III gel ale ten se mi zahadně zkazil, uplně zmenil barvu a začal děsně smrdět. Stimulax II jsem použil podle navodu. Nalil jsem ho trochu do filmovky a vrazil do toho řizky. když jsem pak křizkum přišel tak vodička byla uplně vysosla, řizky uplně našrot a lehce zbarveny po barvě stimulaxu (červeně), protože jsem se nutně potřeboval tak jsem je píchnul do rockwallu adruhej den se tak polovina vpamatovala. ted tak nejak přeživaj ale nevim nevim.
dadanek
Řízky sem strčil do filmovky, zalil kojeneckou voudou a dal dál od okna, aby na ně moc nepražilo sluníčko. Za 12 dní se objevily kořenový zárodky a první kořinky. Pak šly do substrátu a jedou všechny. Tak nevim proč utrácet. Možná to trvá o tejden dýl, ale nic to nestojí he?
sorethroat
to Bohour : tak stim ALGASTIMEM mám jenom ty nej skušenosti co se OutDooR týká a to už dobrý 2-3roky použíwám ALGASTIM,BIO-ALGEEN S-90 a nemohu si stěžowat to že ten stimulátor byl průhledney a pak byl tmavey tak to je tim že diž ho protřepeš tak ty huminokyseliny se promychay a logicky to ztmavne kdežto dyž to necháš ležet na jednom fleku 2 měsíce tak je to usazený na dně lahvičky PROTŘEPAT nic víc nic míň jo a stim přehnojenim je to podle mně blbost protože dáwám skoro trojnásobnou koncentraci ALGASTIMU ke skoro dospělejm Kytkám a nikdy sem je ani trochu ALGÁČEM nepřehnojil. :D Osobněodzkoušený :D
MikiMik
to Snark ..

:D:D:D
Serotonin
vážení groweři
již delší dobu se zabývám klonováním ..všeho...
rád bych touto cesto upozornil na asi trochu přehnanou reklamu
CLONEXu.
1/když sem zjistil cenu..400-600,-Kč za 50ml,sem si řikal TO JE ASI BOMBA..NENI
nerad bych se dotknul někoho kdo je spokojen??
2/funkčnost..má to fungovat tak že do asi 6ti dnů jsou kořínky..
NEJSOU??
udělá to na uříznutých klonech,,boule a z těch kořínky vyrůstají,ale trvalo to docela dlouho.

Závěr jak sem se sám přesvědčil,co se týká klonování.

Zatím nejepší výsledky..STIMULAX 1..český nej.

Při klonování používám AH Root stimul. 1ml/l
+ 0,5ml/l Bio - algen
Klonuji do RW,do mini skleníčku se mi jich vejde přesně 105 ks.
Prozatimní REKORD v prokořenění byl 5 - 6 dní.

další + Stimulaxu ,jak jsem zjistil je i obrovský zájem pěstitelů ze zahraničí..

Pozdrav všem...Serotonin
dejaVuCV
Hojda, taky prispeju, at zacinajici groweri nekupujou zbytecnosti.
Kdo jede hydro a chce merit pH, nekupujte si ty pH papirky. Maji rozsah pres celou stupnici pH a tudiz je to nepresne. Lepsi je tekuty pH indikator pro akvarijni ucely, treba Akvin.
Info treba zde: http://www.rataj-spk.cz/produkty/testy/akvin.htm
Majetnejsim doporucuju pH metr, pro jeste majetnejsi pH monitor a pro ty nej zazobance ;) kombinovanej s EC merakem. Rozdil mezi monitorem a merakem je ten, ze monitor sonduje roztok celou dobu, kdezto merakem jen zmerite a vratite sondu do ochranneho obalu.
At se dari, djV.
clandestino
Já bych chtěl varovat před Hydroponexem. Stojí cc 35,- Kč už podle názvu se tváří jako skvělá věc. Na hydro jsem ho zkoušel 2x - jednou jsem takhle zku.... celou kytku, podruhé jsem po měsíci s Hydroponexem přešel na Wuxal a ejhle - kytka začala valit jak splašená. Myslím používání na hydroponii, matka ho používá jako zálivku na jahody a docela si ho chválí :D
pildo
citace:
Původní příspěvek od Mazar
2chlebnik:: stimulax II neni ale gel. je to ten šméčkařzkej roztok co všechno spálí. Potvrdila se mi v nom jen pravda, že nejlepší je gel a prášek. docela by byl dobrej dopředu prodávany RW zakořenovačky napuštení obsahující zakořenovaci látky. Co GROWER TEAMe???



nema sa nahodou ten roztok este riedit kym do toho supnes rezy??? :mutant:
Deathka
Doporučuji nekupovat euro větráky..Jsou drahé, nevykonné, hlasité...........:)
metalsodik
Porovnání klonexu se stimulaxem 3 gel, mohu potvrdit zkouškou na 50 ti klonech , žádný rozdíl,jsou to opravdu zbytečně vysoké náklady. Euro je pŕůměrný ventilátor, ale komu stačí tak cena ve skladu elektro za EURO 2 320Kč není tak velká, v normálních obchodech 450-600 je ale vysoká.
soulQuake
citace:
Původní příspěvek od clandestino
Já bych chtěl varovat před Hydroponexem. Stojí cc 35,- Kč už podle názvu se tváří jako skvělá věc. Na hydro jsem ho zkoušel 2x - jednou jsem takhle zku.... celou kytku, podruhé jsem po měsíci s Hydroponexem přešel na Wuxal a ejhle - kytka začala valit jak splašená. Myslím používání na hydroponii, matka ho používá jako zálivku na jahody a docela si ho chválí :D


absolutní souhlas, hydroponex je divná věc(zežloutly mi bambusky), na ty důležitější kytky sem ho radši ani nezkoušel :)
Dim
Pridavam se k negativnimu nazoru na Clonex - pouzil sem ho tak pred trema nedelema na 15 klonu a z nich zakorenily jenom tri :(
Nechal sem si ho narvat v Growshopu protoze Stimulax nemneli - ale stal mne nastesti "jenom" 250... Skoda ze sem na to tady nenarazil driv - sem si myslel ze delam neco blbe ja. Zejtra si dojdu koupit Stimulax 1 a doufam ze to bude korenit lip...
Expiry
Algeen-humicidy
Jak urcite vite,jsou to vytazky z bahna :mutant:,ktery pouze stimulujou rostlinu a jeji rust a neobsahuji zadne hnojiva,takze neni mozne rostlinu timto pripravkem prehnojit nabeo predavkovat.Tyto pripravky ale maji velmi vysoke pH,Bio-Algeen S-90 14pH,takze je mozne rostliny spalit moc vysokym pH.Z tehto vyrobku jsem zatim mel moznost vyzkouset jenom Bio.Algeen a jsem s nim naprosto spokojen,na kytkach dokazal zazraky a hlavne ta cena :satan:




Hydroponex
Pouzival jsem ho pri svich pokusech s pseudo bubblerem a pri hnojeni technik v hline.Obsahuje dostatek vsech stopovych a mineralnich(a buh vi jakych jeste)prvku,ale jeho zaklad N-P-K mi prisel dost neucinny a rostlinou jen tezko vstrebatelny.V kombinaci s hnojivem na Palmy od Agra CS(musel jsem tam toho lejt litrya,protoze i tohle stoji za ho**o)se mi povedlo odstranit deficit NPK u hydroponexu a zaroven odstranit nedostatek stopovych... prvku rostline,ktere pri pouziti jenom Palem bylo obrovske.Prijde mi to dneska dost divny,takovy jako vytloukat klin klinem=rovnou si kupte nejaky alespon trochu dobry hnojky jako treba AH
Cicmon
Locus: mno hele ja bych BioOl nezatracoval, kytky jsou sice mastny (kdo by to byl rek, kdyz je BioOl 55% emulze repkovyho oleje :wink: ), ale zas nekdo nema rad chemky ;), kazdopadne je pouzitelnej jen na rust
taky se přiklánim v negativním k BioOlu. Zprvu sem byl nadšenej že funguje a jásal sem ale ty svině svilušský se za tejden objevily zase...listy mastný byly fest ale to mě nějak nevadilo.
od tý doby sterilizuju raději půdu
grosancho
kupujte si proste overene hnojky AH, GH, Plagron apod a nemusite resit ty levne sracky co vam udelaj leda plisen v bubbleru ;)
bubik
citace:
Původní příspěvek od Locus
Přípravky Bio-Ol, Bio-An (na nic, kyti jsou pak mastny, hnusny, smrdi a mesic se tech sracek nezbavite)
a Prazske hnojivo (vyhozene penize za drevene uhli a trochu chemky)



...bio-an se mi dobre osvedcil na stonkovou plisen u venkovek...
Jpt
NAprosto nespokojen se stimulaxem II. Proste ani jeden rez se nechytil. PAk sem si odlil od kamose trosku Stimulaxu III a muzu vrele doporucit. Vzal jsem kostku RW rozpulil ji , POLOZIL dovnitr rez a na rej nalil trochu ST. III. Rizky se krasne chytnou :-)
muscaria
Pripravek Bio-Ol me zatim vzdy pomohl na msice bez problemu, listy jsou trochu dele mastnejsi ale po tejdnu OK.
JAHmaican
BUD rot stop - postřik proti plísní, pomůže Vám jenom odlehčit peněženku o pár stovek ;)
Dude
citace:
Původní příspěvek od Michaelos
¨nejvetsi sracka je kristalon


možná by bylo dobré, když už něco takového napíšeš, trošku to podložit zkušeností...
za takovýho výkřiku se toho growers moc nedozví ;)
muscaria
Kouril jsem weed vypestenej na Kristalonu a rek bych ze to u kyti je cejtit pri kurbe.Pritom to bylo 14dni na vode....Ale tomu znamemu to neva a jede takhle uz par let...
Ja bych tohle kytim nedal, je to jako davat psovi granule z Lidlu....(imho)
skerr
rek bych ze nejhorsi sou universaly od vseho...A ptaci trus stoji taky za hov**


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma