Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

 
Startérovo chilli - Klikni zde pro originální téma
startér
Tak jsem se rozhodl taky začit s chilli a když už jsem se do toho poustěl, tak jsem to vzal pěkně od podlahy. Rady jsem bral na www.fatalii.net a když jsem viděl, jak mu tam krásně jedou v hydro setupu, tak to byla jasná volba.

Tak a moje krásky: habanero red, white, chocolate, schotch bonet yellow (habanero yellow), lemon drop, serrano, hot scherry, bolivian rainbow, a ještě noname.. jsem zvědavej co z toho bude..

nějakýho 5.3 jsem je přendal z klasickejch sadbovacích kostek do aera a zanedlouho půjdou do ebb&flow a v něm zůstanou až do sklizně. Ebb&flow je homade a volím ho z toho důvodu, že je v něm daleko lehčí kontrola proschnutí. Rostlina produkuje kapsicianin na základě stresujících faktorů-> tudíž proto.
startér
časově zhruba první týden v březnu..
startér
foto aera aktualizované před týdnem a noname v hlíně, sázený před Vánoci
startér
nějakej upload fotek, roste to krásně, konečně je venku hezky, tak se za oknem mají dobře.. už se jich nemlžu dočkat :chef:
startér

1. systém ebb&flood celek













2. nádrž s roztokem cca 60l










3. Pohled do kalfasu :frog:









4. něco málo v hlíně













5. noname, který co nevidět začně kvést





startér
1. Bolivian Rainbow
















2. Lemon Drop












3. Serrano















4. Hot scherry















5. Scotch bonet
startér


1. Habanero Red













2. Habenero White (sázeno později a přesazeno z hlíny)













3. Habanero Chocolate (sázeno později a přesazeno z hlíny)













4. a ještě jeden celek..
startér
Tak mi to takhle pokračuje.. :D sice jsem měl měnší nehodu v podobě toho, že se mi poslední den před přesazením z aera do ebb rozpojila hadice vedoucí k tryskám a docela dost jim chudinkám oschly kořeny, ale zdá se, že už jsou v poho..

jediný problém co těď řesím je pH, pořád mi leze mrcha nahoru, prej je pro ně optimální 6-6,5, ale stále ikdyž to tak upravím, tak za dva dny je to zase nahoře a ja upravuju zas, přitom je to v hydrotonu, navíc vypraným, teplota roztoku nejde přes 28.. nemá někdo radu? :D

kdyby měl někdo dotaz k systému tak se jenom ptejte.. :) jinak díky všem moc za káčka..
Brezzylee
tak v tomto ti držím palce lebo aj ja pestujem doma chilli :rasta: mam doma rastlinky nejakeho madarskeho chilli a musim priznať že to šťípe jak ďábel :-D ... semienka si zohnal odkial?? ... budem častejšie kukat toto téma :) ...
Tak pestu Zdár:)
startér
jj, díky za palce ;-) i tobě přeju hodně zdaru..

já osobně mám vyzkoušený jenom ten noname, jak mám na fotce a musím říct, že je to taky pořádná síla, původem též z Maďarska. Jinak doufám, že ty Habanerka to předší.. :D

jinak seeds jsou z http://www.readytogrow.co.uk/index_pages/chillies.html, poštovný 50 pencí, a měl jsem je doma za několik dní po zaplacení, klíčivost parádní, naprostá spokojenost s tímhle shopem...
ty jo vazne cumim ty to besnis s tim chilli a to vsechno narves do gulase??? :D
fakt cumim jak si faras chilli v takovem systemu hehe
startér
no tak ebb jsem chtěl zkusit vždycky.. :D jináč jedu nízkotlaký aero a tohle mám tak pro radost. :)

a do guláše to všechno nenarvu.. něco usuším, něco do mrazáku a myslím, že toho hodně sním hned.. :D
startér
Tak jsem tu s takovou "malou" aktualizací fotek.. :D nějak jsem nestíhal a nafotil jsem to až dnes, po nějakých 15 dnech. Jinak proběhla výměna roztoku za trochu víc koncentrovanej. Když jsem srovnával fotky, tak jsem skoro nevěřil vlastním očím. no posuďte...
1. Pohled na celek










2. Silně kvetoucí noname















3. květy











4. budoucí papričky nonamu (jiná už plodící kytka)
startér



1. Bolivian rainbow










2. její začínající květy














3. Lemon Drop












4.Jeho začínajícíkvěty
startér



1. Hot scherry










2. Její květy










3. Serrano













4. první začínající květy
startér



1. Habanero red










2. Scotch bonet yellow













3. Habanero white












4. habanero chocolate
startér
Tak jsem tu s malou aktualizací.. není moc času na častější foto update, navíc jsem si řikal, jak je denně vidím, že jsou skoro stejný, ale když jsem pak koukmnul na fotky, tak je vidět docela markantní rozdíl.. :D

1. celkový pohled









2. celkový pohled









3. noname















4. malé srovnání s hlínou
startér


1. Habanero white














2. Habanero chocolate













3. habanero red













4. habanero red















5. Scotch bonet Y
startér
1. hot scherry












2. Serrano














3. Lemon Drop













4 bolivian rainbow
startér
Jenom tak pro srovnání házím srovnání ze 3.5 a z dneška 15.5, docela mazec.



3.5










15.5
startér
konečně se otevřely první květy :)



bolivian rainbow
startér
tak jsem tu znova s dalšíma fotkama, změnilo se jenom umístění kalfasu a proběhla výměna roztoku..

1. Noname se spoustou papriček..











2. celek











3. Scotch bonet Y












4. Habanero red











5. Habanero white + chocolate
startér
1. papricka- hot scherry
















2. Serrano + Lemon drop









3. Bolivian Rainbow.. :drools:














4. serrano



jinak, díky za Káčka, a pokud bude mít někdo co k tomu dodat, tak ať klidně píše.. :winner:
startér
Tak skoro po měsíci jsem tu zpět.. a musím říct, že je to docela změna.. zanedlouho už budu něco ochutnávat, tak se těším.

No posuďte..

1. Hot scherry










2. Serrano













3. Scotch Bonet












4. rainbow










5. habanero red
startér
1. Lemon Drop















2. Kmeny













3. výška










4. pokus o celek- už se mi to tam nevejde.. :D
J.J.
Yes, ty stonky uz vypadaj jako od konopi :) Pěkný!
startér
No jinak doufám, že ty stonky ještě dost povyrostou a pořádně zdřevnatí.. na konci sezóny bych chtěl "spáchat" :D něco takovýhleho...
repa(outdoor)
tak ty bonsaje sou hodne pekny snad se ti to povede taky bych chtel takovouto bonsaj na okno ale sem na to moc velky pako:D
startér
tak po delší době se mi zase naskytlo trochu času, tak jsem něco nafotil... sklizeň se kvapem blíží a podle prvních ochutnávek bude opravdu hoodně pikantní :D


1.Lemon Drop- těch bude absolutně nejvíc..









2. Hot scherry












3. pohled za pletivo












4. Noname před otrháním.. pálivost vysoká, škoda, že vydrží jenom krátce











5.Serrano
startér


1. Scotch bonet










2. Habanero red















3. Habanero white











4. habanero chocolate- těch bude jenom hodně málo :rolleyes:
protože byla sázená dýl a navíc z hlíny a ostatní jí prostě přerostly.















5. Bolivian rainbow- tu už postupně sklízím.. nato, že pálivost je stupeň 7, mě hodně překvapila. :jumper:
startér
tak proběhla první větší sklizeň, jedná se o noname, rainbow a hot scherry. Plus první paprička z lemon dropu a habanero white pro ochutnání.
startér
Tak nastala doba na první velkou sklizeň.. dál budu sklízet postupně podle toho jak to dozraje.

odhadem tam je ještě tak jednou tolik
GhostFace
Zdar mas to paradni, taky se na chilli příští rok chystám. Moh bys pak az to všechno dozraje udělat nějaký závěrečný srovnání těch jednotlivejch odrůd (výnos, náročnost na pěstování, pálivost).
John.Mall
Na příští rok mám nachystaný Rocoto Red (stupeň 8), Pasilla Bajio 5 a Habanero White to je tuším desítka. Tož uvidíme. Líbí se mi jak se komunita pěstitelů rozrůstá.
startér
jj... habanero white je desítka. Ono všechno od určitý hranice obsahu capsicyaninu je desítka. Třeba s nima budeš mít víc štěstí než já, mně se nezbarvili až do běla. Je to prej těžkej druh na dozrávání.

každopádně hodně štěstí v příštím roce
John.Mall
Rocoto Red jsem šoupnul no hlíny už teď, jen tak na zkoušku jak se vypořádá s tím málo světla co za oknem bude mít. Moc šancí tomu nedávám.
startér
Bejt tebou tak bych se toho zase tak moc nebál, už jsem viděl chilli který plodilo v zimě za oknem. Sice málo, ale plodilo
startér
Tak dneska jsem zase obíral a bylo tam toho zase docela dost :D Jinak něco jsem zavařil, tak jsem na to zvědavej.

to GhostFace: jj, srovnání udělám na konci..
autobuz
jak si je zavaril.. uz mam obsypanej kerik, tak snima chci neco udelat.. :) Diky
startér
tady máš inspiraci:

1) Ve sladkokyselém nálevu
- 3/4 l vody, 1/4 l octa, 60g cukru, 30g soli, 10tbl umělého sladidla
- Papriky dáme do oslené vařící vody a necháme 3 minuty vařit. Do malých skleniček dáme uvařené papriky a zalijeme teplým nálevem. Sterilujeme 20 min při 80°C.

2) Slaný nálev
- 1 l vody, 2-3 lžičky soli
- Vodu se solí krátce povaříme a teplý nálev nalijeme do sklenic na papriky (uvařené podle předchozího) a sterilujeme opět 20 min při 80°C.

3) Octový nálev
- 750 ml vody, 250 ml octa, 2-5 lžic cukru, 3 lžičky soli
- Vodu se solí a cukrem krátce povaříme a pak přidáme ocet. Necháme přejít varem. Teplý nálev lejeme na papriky do sklenic (uvařené ve slané vodě). Sterilujeme stále stejně. 20 min při 80°C.
startér
Tak sem dávám nějakej konečnej update letošní sezóny, cca před 14 dny proběhla poslední sklizeň ještě nezralých plodů, které za oknem pěkně dozrály. Zároveň jsem rostliny sestříhal a jsem zvědavej co z nich bude, protože nové listy napadly mšice a docela je zdavastovaly, tak proběhnul brutální postřik, ale snad to rozdejchaj..

jinak srovnání- absolutně vyhrála odrůda Lemon Drop- co se týče výnosu, odolnosti kytky, chuti a pálivosti. Naprosto mi vyhovuje. Odrůdy habanero jsou na můj vkus pálivý až moc. O chuti se u nich moc mluvit nedá. Naprosté zklamání byla odrůda hot cherry. Asi už u mě příští rok místo ve květináči nenajde.

to pro tuto sezónu vše, občas sem hodim nějaký info jak to pokračuje s bonsajema, zatím čus
startér
Tak protože už nastal čas znovu vysadit, tak je to tady..

C.Lanceolatum (wild)
C.Rhomboideum (wild)
CAP 1144 (wild)
Lemon Drop

dal jsem je naklíčit 8.1 2010, vylezlo od každého něco krom CAP1144

foto: aktualizace nejlepší chilli bonsaje co se mi povedla vytvořit..
startér
tak nějak to dál roste, kořínky už prorostly kostkou až do hydrotonu, zatím to zalejvám ručně cca 3x denně, není čas to připojit na čerpadlo a automat.. ale snad co nejdřív
startér
Tak tu pro Vás mám malej update, je to focený v tomhle tejdnu nevím přesně kdy. Momentálně jsou už ty dvě velký přesazený do 11l květníků a závlaha je typu waterfarm. Plus mi začínají dozrávat nějaky chillis na bolivian rainbow :D
doloroso
ooo boliviany mam aj ja zasadene, ale maju iba asi mesiac
startér
Tak malej up.. trošku se to od posledně hnulo :-D zejtra hodlám přidat i ty další dva druhy a zárověň přesadit bonchi z loňska do 11l květníků do země.
startér
roste to jak z vody, končím s trháním květů a co nevidět půjdou ven do skleníku..
startér
Menší update.. ikdyž je venku mizerný počasí, tak je vidět, že mají ve skleníku rozhodně víc světla než za oknem když bylo hezky...
John.Mall
No já letos hovno, nejak to neroste a celkem to stojí za prd. Když mi je ještě ke všemu štěstí utopila místní říčka. Považte, normální stav 35cm a ve středu 3,74m. K posrání.
startér
to John: tak to je každopádně pech.. ale třeba se ještě vzchopí..

foto:
1) celek ve waterfarm
2) lemon drop plody
3) scotch bonet
4) habanero red
5) rainbow

ty poslední 3 jsou loňska po přezimování..
marie
Zdravím mr. startéra.
Ty malý lístky.. to děláš tak, že oškubeš ty velký? Je to lepší pro plody, že se k nim dostane víc světla?
Další věc, co mě zajímá.. jak to řešíš s výživou (hydro). Probíhá nějakej flushing?
startér
ahoj marie,

Velký listy jsem z nich otrhával v zimě- málo místa pro kořeny + otrhávání těch největších listů ti dá větší množství malých. Na jaře jsem je přesadil do velkých květníků protože chci, aby mi zesílilo a zdřevnatělo boční větvení. Na podzim půjdou už na trvalo do malých květináčů a příští rok budou v hlíně zas ty letošní co jsou v hydru.

a k tomu hydru- loni jsem po každej vycucanej nádrži s roztokem nasadil na jeden dva dny jenom čistou vodu s upraveným pH. Letos zatím bez průplachu, ale už ho plánuju při dalším plnění. A jestli ti jde o finální průplach před sklizní, tak dělám to, že omezím cca týden před dusíkaté hnojivo skoro na minimum a přidám ripen. Nikdy jsem si nevšimnul nějaký nežádoucí chuti a komerčně se to dělá bez omezení hnojiv a s nasazením ripenu v celé závěrečné fázi zrání. Ale dělám to výrazné snížení- pro klid duše.. :-)
Erixon
Takhle to má vypadat, jen tak dál!

Nemáš náhodou zkušenosti s řízkováním? A co ořezávání spodků - ořezávat je stejně jako ganju?
startér
čau, díky za zájem

Řízkuju to stejně, šikmo seříznout, stimulax a do RW kostky. Vždy to vyšlo, ale nutno podotknout, že jsem řezů z chilli ještě moc nedělal. Jinak koření to o trochu dýl.

K tomu ořezávání spodků- pokud máš dost místa, tak je to rozhodně kontraproduktivní, připravíš se tím o spoustu papriček, jen je nech udělat keře, dozrajou i ty co jsou schovaný a nemaj tolik světla.

Jinak v tomhle týdnu fotoup, jsou tak o půl metru zase větší..
startér
tak jsem tu s tím fotoupem.. roste to jak z vody akorát na dvou wild druzích se pořád ne a ne udržet plody, prostě vždycky upadnou..
startér
Tak zase uběhnul nějakej ten čas, kytky už nerostou protože je zabrzdil strop skleníku :D a nestačím se ani divit, ale už je co sklízet.

Lemon drop, jen tak pro zábavu jsem je všechny hodil na váhu a sumasumárum je jich 1,02 kg
Erixon
Jaký používáš hnojiva a koncentrace? (píšeš jen o ripenu).
startér
Používám GH, momentálně v kombinaci flora micro a mato- speciál na plodovou zeleninu. Dřív jsem jel klasickou trojsložku, ale na chilli je kombinace s matem rozhodně lepší. A koncentrace dávám ve fázi růstu kolik unesou, zvedám dokud nevidím přehnojení. Ale teď při dozrávání dávám minimum a ripen.
startér
zdravím ve spolek, chilli jsem zlikvidoval už před nějakým časem, ale nebyl čas na pořádný zprávy a ani na focení. Tak jenom něco málo z konce sezóny..

1.foto je skoro na konci, byla z toho šílená jungle..

další jsou mnou tvořené bonsaje, momentální stáří rok a půl od semena

jinak letos sezóna docela zklamání, krom lemon dropu a bonsají nebylo co obírat. Příští rok zasadím určitě výnosnější druhy než letos..
startér
Zdravím, tak zase nastal čas a už mám vysazeno. Bonsajkám se daří dobře, a to i kvůli novému světlu LED ufu z anglie.

fotky:
1. letošní výsadba: v hydrotonu jsou 1x rocoto, 2x czech black, 2x naga a 3x jalapeno, v hlíně jedna naga, jeden tepin a 4x C. Lanceolatum (klon)

2.bonchi Scotch bonet

3.bonchi Habanero red

4.bonchi C. rhomboideum

5. celek pod ufem


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma