Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Novej druh kvetinácu "Air-pots" - Klikni zde pro originální téma
prasátko
odkaz na vyrobcu a kompletnou dokumentaci tady: http://www.superoots.com/air_intro.htm

Mate s tim nekdo skusenosti?

Objednat se daj treba tady:

7,5 l

12,5 l
rastajohn
Hmm zajimavy, funguje to sice jak klasicky kvetinac, az na to ze tento "pot" je vic vzduchopristupny. Kdybych jel hlinu nebo neco tak bych to zkusil. Jo jinak dobry high tech growshop ... :)
raStaVK
no podla mna je finta v tom, ako bolo na tom videu ze ide hlavny korienok
a ten dorastie az do toho bocneho otvoru tam je viac svetla a to korene nemusia
takze sa jeho rast zastavi a namiesto toho sa zasne rozvetvovat :)
takto to vidim ja :chef:

peace
Kalvados
Hmm, zajmavej květináč. Chystám zas nějakej grow, ale škoda že to nemají u nás.
Pflusik
http://www.bohemiaseed.cz/cenik/Airpots-20081006.pdf
co tady neni to ono?
Pokud jo tak to možná i zkusim ...
Calzone
Pokud to funguje jak píše raStaVK, tak by se teoreticky podobného efektu dalo docílit pouhým proděravěním květináče. Nevýhoda by oproti originálu ale byla, že by se kolem něj točily kořeny, co se netrefí přímo k nějaké díře, kdežto v tom originálu se asi točit moc nemohou a proto se pak "větví".
josip222
I searched a bit::einstein:
Na vnútornej časti kvetináča pri otvoroch je hustota vzduchu v pôde príliš veľká a preto sa bunky na samom hrotu koreňa dehydrujú.

Reakcie na tento závod vzduchu s koreňmi vedie k vyslaniu dalších korienkov ktoré vedú k vytvoreniu hustého korenového sistému okolo bokov a v spodnej časti nádoby v dramaticky krátkom čase!!! trebalo by to vyskúšať...
Pflusik
Možná by stálo zato kontaktovat nějakej growshop... třeba to někoho zaujme a začne to i dovážet :D
Na těch stránkách píšou poštovný 39 liber, kdyby se do toho někomu chtělo můžem objednat pár na zkoušku ale somotnýmu se mi to poštovný platit nechce
vojtiiisek
přečti si pár příspěvků hore..je tam odkaz na český shop;)

edit: ale prodávaj to po 50kusech jestli to dobře chápu..
Pflusik
Hele v holandu by tyhle květináčky mít měli co myslíte?
Máti tam jede za tejden tak bych ji mohl trochu zaúkolovat když už tam bude :)
Ono
Skús.;)
a co takhle si ten samej květník vyrobit sám z nopovky, každej nop akorát proděravet aku vrtačkou a máme to samý....
Pflusik
Teoreticky by to šlo... stejně to prodávaj jako fólii se 2 spojkama ale možná, že by byl problém ve tvaru těch výstupků. U těch "květináčů" na tom videu máš výstupky tak, že kamkoliv kořen dorazí, musí se stočit do dírky, nevim jak ty ale já takovou nopovku, co by měla tenhle tvar neznám. Myslim, že by to efekt mělo, ale určitě ne takovej jako ten originál. Toť můj názor
Piki999
Tyhle květináče maj i u nás, www.bohemiaseed.cz tam si to najdete ale neni to zrovna nejlevnejsi...
Pflusik
Neni to zrovna nejlevnější no :D řekl bych, že to vyjde tak nastejno s poštovnym z VB jako bych si to koupil v tomhle shopu
MathiuG
hm ked si zoberem umely kybel a budem ho z vnutra nahrievat zapalovacom a tu nahriatu cast potom nejakym tenkim zelezom prepichnem von tak aby sa to natiahlo smerom von myslim ze stym nemam nejaky velky problem urobit si to sam doma ale napad je to super napadlo ma este do kvetinacu vyvrtat otovory a donich do vnutra vsunut slamky (brcka) dosiahol by som podla vas cieleneho efektu?
Pflusik
Myslim, že kdybys to chtěl vyrábět, tak nejlepší by bylo udělat to s tý nopovky jak psal Rappa
ale z nopovky to bude ještě trochu jiný. leda že by sis s tim fakt vyhrál hodně moc
zajímá mě to asi si něco pořídim
Pflusik
No právě já sem taky toho názoru, že když to někdo 10 let vyvíjel, tak nebude až taková sranda si to doma vyribit
prasátko
Takže před pár týdnama mi přijeli 3 x airpots 6,5 l. Kolem 30. června v nich rozjedu groow v boxu budou i normalni květináče, tak jsem zvědavej který se vice osvědčí
Soil
ma s tim někdo osobní zkušenost?
aspon třeba dve sklizne?
Machoman
Ono je potřeba si uvedomit co delá dobrej výsledek a kvetníky to určite nejsou:D

Stejne jako bloombactiky a podobny sajrajty.
Soil
koukni na video /první příspěvek/
prasátko
Ty airpots maji trochu nevyhodu, protoze kdyz je zaleju tak to proteka pres ty diry. Jinak mam v nich ted 3 kytky na 11 dni rustu a zatim na nich nepozoruji zadne velkostni rozdili.
Aahz
Jak to pokračuje, jdou už vidět nějaké rozdíly?
Morgan
citace:
Původní příspěvek od Aahz
Jak to pokračuje, jdou už vidět nějaké rozdíly?


Žádný rozdíly neuvidíš, to ti garantuju jako že se Morgan jmenuju . ) jak už tady naznačil Macho, tyhlety Air Pots, PRS ( PRS květináče a jim podobné srandičky jsou jen taháky na prašule.

Jedenácti litrovej PRS květináč za 150,- no neberte to !
Aahz
No moc tomu taky nevěřím, ale přeci jen mě zajímá, jak dopadne reálný pokus - když už se do toho prasátko pustil(o)
vir
Zdravim ve spolek, koukam ze nejaka poradna informovanost o airpotech chybi. Jen tak ve zkratce. Cokoliv co pestujete, tak nejdulezitejsi jsou koreny. A to prave tyto airpoty umoznujou. V normalnich kvetinacich koreny jen rotuji dokola kdezto v airpotech rostou rovne dalsi a dalsi.

Dulezity je taky jak se kvetinace vyplni. Hlina/coco se dava po vrstvach a udusa se. Zalevani se taky odlisuje od normalnich kvetinacu. Leje se to tam pomalu a pomensich davkach, po chvilce az to kytka vstreba lejes dal. Takze ne jak prasatkovi to tece dirama ven.

No a pro morgana prikladam i obrazek ze to doopravdy funguje. Semena sazena stejne, pouzivana stejna hnojiva na cocos, substrat canna coco +, a nerikejmi ze neni videt rozdil. Problem je jinde nez v airpotech.
vir - jo takhle se to má dělat ... teorie vs praxe. byl bych rád kdybys informoval dál až do konce ;)
Aahz
vir: no nevím, nakolik je pokus, založený na pouhých dvou rostlinkách ze semínek vypovídající...já si snad ty airpots budu muset pořídit taky a otestovat sám...
Calzone
Ahhz má pravdu, takový pokus se mezi pokusy o ověření něčeho fakt nedá použít ani omylem. Chce to alespoň 6 řízků stejné genetiky, rozdělit co nejpodobnější odřezky do skupin po třech a pak to bude vypovídající mnohem lépe.
vir
Nesnazim se tu prezentovat nejakej pokus, to ste vycetli kde? Jen chci ukazat ze to doopravdy funguje, kdyz se to dela jak ma. A pro vas vsechny co chcete picovat tak si to vyzkousejte samy a zdrzte se trapnejch komentaru.

Navic kytka nalevo se presadila do vetsiho a jde na kvet, v airpotu zustava jako matka. A nevim co se ti nelibi na seminkach. Jsou to Northern Light od Female Seeds, banka ktera dlouho nebyla na trhu protoze mela nejake problemy, ale ted je zpet, takze semena jsou fresh a nemam k nim jedinou vyhradu.

peace vsem
já si myslím že i ze semen to může bejt adekvátní a o něčem vypovídající ;) pokud vylezly stejně a maj stejný podmínky...když sem připravoval semínka na out tak v tomhle věku byly všechny plus minus stejný a ten rozdíl tam vidět je...u mě to jako důkaz stačí (zatim)
Aahz
vir: sice neprezentuješ pokus, ale tvrdíš, že airpots fungují a že jde vidět rozdíl... jenže takový rozdíl ti na kytkách ze semínek může nastat, i když je nasadíš do stejných květináčů a proto se na výsledky podložené pouhým jedním vzorkem od každého exempláře nemůžu dívat jinak, než skepticky.

RespectFlowers: "může bejt adekvátní" bych ještě bral, ale ne na pouhém jednom kusu od každého...natož u objednaných semínek u kterých ani nemáš jistotu, kolik toho mají společného...
cerv.malda
mno vypadá to hafo zajímavě! Kdybych k tomu měl přístup tak to určitě vyzkouším, protoýe člověk by přece neměl zůstat přízemní a měl by stále víc a víc něco nového zkoušet ne?
Ono
2 vir:

Čau. Môžeš napísať, ako dlho rástli rastliny do takejto veľkosti a aký je objem kvetináčov?
RealG
Tak co lidičky?? Máte někdo nějaký nový informace ?? nejlíp potvrzený (důkazy, experimenty, fotky) ... přijde mi že to docela funguje, možná že bych i přemýšlel o nějaké té koupi
Morgan
citace:
Původní příspěvek od vir
Zdravim ve spolek, koukam ze nejaka poradna informovanost o airpotech chybi. Jen tak ve zkratce. Cokoliv co pestujete, tak nejdulezitejsi jsou koreny. A to prave tyto airpoty umoznujou. V normalnich kvetinacich koreny jen rotuji dokola kdezto v airpotech rostou rovne dalsi a dalsi.

Dulezity je taky jak se kvetinace vyplni. Hlina/coco se dava po vrstvach a udusa se. Zalevani se taky odlisuje od normalnich kvetinacu. Leje se to tam pomalu a pomensich davkach, po chvilce az to kytka vstreba lejes dal. Takze ne jak prasatkovi to tece dirama ven.

No a pro morgana prikladam i obrazek ze to doopravdy funguje. Semena sazena stejne, pouzivana stejna hnojiva na cocos, substrat canna coco +, a nerikejmi ze neni videt rozdil. Problem je jinde nez v airpotech.




Zdar

S těma kořenama se dá souhlasit jen částečně, nejdůležitější je genetický potenciál, pak to ostatní. To že to leješ pomalu není nic novýho...
Ten obrázek jakožto důkaz opravdu neobstojí poněvadž:
1.) nepíšeš obsahy těch květináčů (jak už tady psal tuším Ono)

2.)nemůžeš vyloučit že ta větší rostlina není prostě jen líp geneticky vybavená

zkus to s více kytkama, třeba to vážně funguje...
k for you za snahu
Machoman
Ono lidem nestačí vyhazovat kačky za všeljaky zbytečny šampony a pičovinky?

Pokud jsou na te fotce kytky ze seeds,tak to muže taky bejt tím že jedno pheno je takovy a druhy zase takovy.Bo má nekdo názor,že z každyho semena leze stejná kytka?

Pokud si to nekdo koupí kvuli te udajne srovnávající fotce,tak je blázen:D
dokktor
vypadá to dobře ale cena je víc než děsná za kus provrtaného plastového odlitku. pokud by nejak rozumně slezla, i bych o tom uvažoval na ebb a flow do hliny. struktura kořenového systému, který to vytváří a to boční děrování dávají ideální předpoklady.
Šlajs
ono stačí krapet zapojit mozkové závity a stočit si ten érpot třeba ze sítě proti hmyzu, nebo si koupit na EBAY ty jednorázové pěstební sáčky za pár šušňů, zatlouct do prkna pár hřebů a pytle si naperforovat....
EricCartman
Jen něco málo k tématu.
Jel jsem jedno kolo pod 2x600 v přeprakvách na ovoce, slabě předhnojená hlína + spousta perlitu. Byly to 3x přepravka cca 30x50x20 prostě klasická komunistická na jablka, silně dírovaná. V každé cca 30L hlíny a 4 řezy. Říkal jsem tomu aero soil.
Nechal jsem je dost (víc než normálně + masivně oholit spodek) narůst a přepnul.
poznatky asi takový: mnohem rychleji to vysychalo (odpar vody velkou plochou děr), proto jsem zalíval menší koncentrací hnjiva ec v plným květu max 1,4 a vodu na míchání jsem ředil destilkou (vodou z odvlhčovače) na ec 0,3 (aby se substrát nezanesl vápníkem). Cyklus zalívání jednou za dva dny, v plným květu jednou za den.
Výsledek mě překvapil, pod 2x600 jsem měl 1100g suchýho a moc pěknýho, navíc u modelu kterej není přímo výnosovej. Potěšila mě vitalita kytek na konci květu.
Závěr: zlepšit přísun kyslíku do substrátu jednoznačně plus, ale kupovat kvůli tomu spec květináče po 150 kč za kus mi přijde zbytečný. To si ty díry radši navrtám do nějakejch starších... nebo vezmu přepravku na ovoce.
Calzone
Hoši, tady ale nejde jenom o nějaké díry. To by si pak mohl každý provrtat květináče a bylo by. Jde o to, že ty díry tam jsou jakoby vytlačené a díky tomu vytlačení se ty kořeny mohou po těch stěnách plazit dokud nedorazí k tomu světlu.
vir
tak jeste pro vsechny pochybovace, opravdu vase koreny vypadaji takhle, ve vsech tech aeroprepravkach ci normalnich provrtanych kvetinacich?
dokktor
za velmi příjemné ceny, ale jen velkoobchod
http://www.bohemiaseed.cz/cenik/Airpots-20090101.pdf
čest, nic složitýho, stačí nopová folie z hornbachu a udělat do ní díry a vložit do květníku , takže ty ceny jsou docela masakr, ale zase jestli dělaj každou dírku ručně ... :D
vir
mene nez 50 se jich da sehnat zde, tam kde sem je vzal ja, http://www.progrow.co.uk/acatalog/a...ng_systems.html
lapaj
Pridávam hlas Nopovce. Jestli todle nekdo skoumal 10 let, určite vzal nopovku, predelal dizajn a je to vesměs na stejno.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od dokktor
za velmi příjemné ceny, ale jen velkoobchod
http://www.bohemiaseed.cz/cenik/Airpots-20090101.pdf



citace:
Původní příspěvek od vojtiiisek
přečti si pár příspěvků hore..je tam odkaz na český shop;)

edit: ale prodávaj to po 50kusech jestli to dobře chápu..


Ne v Bohemiaseed sem byl a prodavaj to i po kusech , bral sem jich tam asi 15kousků , potřebuješ jen živnostensky list a no problem .


citace:
Původní příspěvek od Pflusik
Teoreticky by to šlo... stejně to prodávaj jako fólii se 2 spojkama ale možná, že by byl problém ve tvaru těch výstupků. U těch "květináčů" na tom videu máš výstupky tak, že kamkoliv kořen dorazí, musí se stočit do dírky, nevim jak ty ale já takovou nopovku, co by měla tenhle tvar neznám. Myslim, že by to efekt mělo, ale určitě ne takovej jako ten originál. Toť můj názor


"Air Pots se dodávají ve velikostech (objem v litrech): 0,4–0,6–1–1,5–2-2,5-3-4-5-7,5-9-12,5-16-20-25 -30-45 jako sada včetně dna a spojovacích vrutů.
Velikosti 80, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 1150, 1400, 1500, 1800 litrů jsou bez dna a počet vrutů je nutné objednat dle vlastní volby samostatně – jeden vrut je potřeba asi na 20 cm výšky (3-5 ks/1 nádobu).
Další možností je dodání materiálu v rolích o šířích 30; 50; 60; 70; 80; 90 a 96 cm (= výška pěstební nádoby) v délce 50 m."

Tohle píšou v ceníku , maj tam ale jen 5L , 9L a větši , takže je tam lepši nejdřive zavolat jestli maj požadovanou velikost , většinou maj velké objemy , použivá se to hodne na stromky . Mam doma taky tu nopovku ale myslim že lepši je to koupit .

citace:
Původní příspěvek od prasátko
Ty airpots maji trochu nevyhodu, protoze kdyz je zaleju tak to proteka pres ty diry. Jinak mam v nich ted 3 kytky na 11 dni rustu a zatim na nich nepozoruji zadne velkostni rozdili.


Musíš to na okrajích květniku mit substrat trochu vejš aby ti hnojky neprotejkali těma dirama . Cau Hlava


Jo a tady je celkem videt malej rozdíl .... dalsi tryd https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=199720 ....

...tady moje srovnani , http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=55899
Hlava
Tak už to jede. Ale nejdrive si Air-poty musite složit . Je to velmi jednoduché
Hlava


Jak vidite tak třetí řada hrbolků je trochu vykokuje , na ni je třeba posadit dno Air-potu obr.č.2










Dno nasadime tak aby mřižka byla zaoblením dolů a do květníku plochá . Na fotce je to dobře videt jak to patři .
Hlava









...a zatočíme s tim tak že na dno narolujem bok kontejneru . Klidně použijte obě ruce , já sem druhou fotil :D
Hlava








Podržíme a zašroubujem skrutku do 2-3 díry seshora na konci cípu obalu , pořadně dotáhnem , kontajner se pěkně stáhne , zapadne do sebe a dobře drží . Ne ůplně brutální silou , jen aby se utáhl !!!
Hlava
...a je to . :banana: dalši zítra :zív: Hlava


MagicHerb
Mám jen lehčí dotaz.To dno květináče je tak cca.10 cm ve vzduchu schválně kvůli tomu aby tam bylo místo na kořeny?.Nebo to máš kvuli tomu,že to bude stát ve vodě?Není potřeba to seříznout až k tomu výstupku?To dno se mi zdá moc řídký,aby to medium nepropadávalo ven.

Dík za info.Celkem mě to zajímá jak je to.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od MagicHerb
Mám jen lehčí dotaz.To dno květináče je tak cca.10 cm ve vzduchu schválně kvůli tomu aby tam bylo místo na kořeny?.Nebo to máš kvuli tomu,že to bude stát ve vodě?Není potřeba to seříznout až k tomu výstupku?To dno se mi zdá moc řídký,aby to medium nepropadávalo ven.

Dík za info.Celkem mě to zajímá jak je to.



Dobrá otázka , tak tady je video podle kterého sem to dělal http://www.airpotgarden.com/store/i...ay&ref=assemble , ale , s tim rozdilem že jsem s tim nemlátil o stůl a abych nenadělal a plnil sem to rovnou v pytli pak sem to pěstí udusal a uplně zaplnil pak tepv vyndal z pytle , když to tam natlaćiš tak zespoda opadá co tam nemá co dělat a jinak nic , od ty doby z toho nic nevypadlo (je tam allmix i kokos) . Neni to 10cm jak vidíš tady je tam z jedny strany 16řad a je to zhruba třetí od spoda takže dno je tak v necelejch 20ti procentech nádoby , ve vodě to stát nebude a seřezavat taky nic nemusíš , je to v hotovy , jen složit , čau Hlava
MagicHerb
Díky,takže je to prostě dělaný tak aby to dejchalo ze všech stran včetně toho dna.Proto je to vlastně AIR.Je to fakt jednoduchý podle toho videa.To skládání.
Hlava
Jo , jen je důležité jak jsem psal , to dno tam dát spravnym směrem , z jedny strany to je to rovny a z druhy je to zkoseny jak střecha .

Tady je to videt na tech dvou fotkách http://grower.cz/forum/showthread....5694#post955694 cau
Soil
to jako kvuli pevnosti ?
na kztku to snad vliv nema
Pepsin
Zdravím měl bych dotaz na pana Hlavu

a to jak ty airpoty udržují vlhkost ? Jestli leješ více vody než do těch normálních . Ty led nejspíš nebudou vydávat moc tepla ale bál bych se pod sodíkem 600w že by mi to rychle vyschlo .
A ještě jeden dotaz a to zda prorůstají kořeny ven zkrz ty otvory ? (dávněji jsem se na ty air poty díval kdy ještě v čr nebyly k dostání)
kde popisovali jak kořen narazí na otvor ven špička zaschne a kořen se rozroste plošněji , pokud si dobře pomatuji.

Jinak sleduji ten Led grow a vypadá to zajímavě tak držím palce a těším se na konec a výsledky :-)
Soil
pamatuješ si dobře,
zalévat by se to v tom melo častejc a mín Ale to je info od prodejce co to maj na stromky , musí se to vyzkoušet na naše kviti,
určitě používaj i jinou hlínu,
vir
zdravim ve spolek, koukam ze se to tu po nejake dobe opet rozjelo.

k tomu prorustani korenu, z boku neuvidis nic, pac jen co doroste skrz bocni diru tak umre ale je dulezity co se deje uvnitr, kytka vysle dalsi koreny namisto toho odumreleho. jedine misto kde uvidis koreny je zespod, pac tam maj tmu.

jinak uz mam za sebou nekolik kol s 600w. a neni problem nevysychaj nijak rapidne, jednou denne zalevani v kokosu rucne a je to ok.
Mě by zajímalo jak vypadá a čím se živí člověk který tady pláče nad 150 korunama a vymýšlí vrtání klasických truhlíků nebo radí použít síť proti hmyzu.
Takového člověka si představuju jako nepříliš bystrého důchodce sledujícího pořady Přemka Podlahy kde se taktéž snaží z hovna uplést bič.
mtm1234
Ja osobne si myslim ze kazda vec ktera muze pomoct neni na skodu,myslenka ja jednoducha a ja bych rek ze vyborna, vemte si na podzim nebo proste pri sklizni kdyz vytahnes bal kytky z kvetinace kde jsou nejvic koreny? strana a dno pac ty koreny hledaj novy prisuny zivin a uprostred je hlina mene vyuzita to je 1 vec a druha kytka ktera ma kořeny u kraje je nachylnejsi na vyschnuti a v tomhle kvetinaci se drzi uprostred tudiz teoreticky by mela vydrzet dele bez zalevani, samo sebou teoreticky, taky jsem docela prekvapenej tim ze kdyz nekdo chce vyzkouset neco novýho a snazi se to prezentovat tak je tady za vola,a dostane k- ( ne v tomhle vlaknu ale uz jsem to tady videl) neni vsechno okolo pestu o inovátorství ? vzpominam ze kdyz se rozjizdely podlampový groowy tak kdo jel pod hps byl za vola a dneska je to standard
stara_baterka
Takže teoreticky u těchto květníků bych nemusel řešit přesazování z menších do větších květníků, ale rovnou nasadit do toho velkýho...když kořen dojede ke kraji, tak kytka vyšle od centrálního nový kořínek ?
fire.ent
sára měl bych jeden dotaz..už sem se po air potech koukal než sem narazil na tenhle thread a nopovka mě napadla prakticky okamžitě co sem to viděl a teď mám navíc cca 40-50 cm širokej pruh dlouhej x metrů takže si to hodlám vyzkoušet na testu air pot, homemade air pot a klasika květník letos venku jenom sem přemejšlel jak na tu síťku dole, tak by mě zajímalo jestli se dá někde sehnat zvlášť..pokud o ní někdo víte ušetřilo by mi to hafec práce...pic f.e
ar45az
Zde k zakoupeni v libovolnych kusech.

http://www.growexpert.cz/index.php?...p&idk=7&idpk=96
alpa
ku*va konecne:D to tu nekdo ma po kusech:D nevi nekdo zdali budou mit i ty na XXX litru ;] ?
Hlava
citace:
Původní příspěvek od alpa
ku*va konecne:D to tu nekdo ma po kusech:D nevi nekdo zdali budou mit i ty na XXX litru ;] ?


Po kusech ?? http://grower.cz/forum/showthread....2643#post922643 , zavolej si tam , čau
alpa
po par kusu postou to neposilali ;[ ale tje uz davno...fajne jsou i ty root pouche [skladnost je super a efekt obdobny;] http://rootpouch.com/Plant-Pots ale o tom uz se tu nekde debatuje....
ar45az
Ja si je objednal z GrowExpert a prislo mi to postou do dvou dnu, mam 2x 20l, tak sem zvedavy... :) pojedu venku na zahrade
Rumcajs
http://www.stavebniny-rychle.cz/1-nopova-folie.html tohle mi prijde hodne podobne originalu. Od 45L nahoru uz stejne dno nedodavaji, takze pri trose manualni prace to bude uplne to same. Navrtat tam diry nebude zas takovy problem. Kvuli venkovnimu pouziti s nepravidelnym zavlazovanim by bylo prilisne vysychani substratu jen na skodu.
Zkusim ze dva vyrobit a uvidim :)
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Rumcajs
http://www.stavebniny-rychle.cz/1-nopova-folie.html tohle mi prijde hodne podobne originalu. Od 45L nahoru uz stejne dno nedodavaji, takze pri trose manualni prace to bude uplne to same. Navrtat tam diry nebude zas takovy problem. Kvuli venkovnimu pouziti s nepravidelnym zavlazovanim by bylo prilisne vysychani substratu jen na skodu.
Zkusim ze dva vyrobit a uvidim :)


No , seš asi sedmej co tady mává nopovkou , my co máme airpoty už víme , Vy co sníte o tom jak někdy možná provrtáte nejakou nopovku , přestante to tady zasírat těma plkama , stejně zase nikdo nic neudělá a já uz budu jen odpovídat citaci z předchozí strany ...

citace:
Původní příspěvek od Host
Mě by zajímalo jak vypadá a čím se živí člověk který tady pláče nad 150 korunama a vymýšlí vrtání klasických truhlíků nebo radí použít síť proti hmyzu.
Takového člověka si představuju jako nepříliš bystrého důchodce sledujícího pořady Přemka Podlahy kde se taktéž snaží z hovna uplést bič.


Howk Hlava :rasta:
wonis
Narazil jsem na celkem zajímavý druh květináčů,které slibují bohatší a provzdušněnější kořenový systém.Zřejmě fungující na podobném principu jako květníky Air-pots,které se dají zbastlit z nopové folie,tak tyto květníky by se celkem snadno dali vyrobit z netkanné textilní folie 300g/m2,ale dají se sehnat i gramáži 200g/m2.
Nemáte tu někdo s takovými květníky zkušenost?
Jejich cena není nijak závratně přemrštěná ,jak to u některých grow vychytávek bývá, tak by se snad nemuselo jednat o tahák na prachy.
Smar pots jsou nejdražší a údajně vycházejí z patentované technologie,ikdyž jsou na trhu napodobeniny za poloviční cenu ze stejného materiálu a s naprosto stejnou funkčností,ono na tom není totož nic převratného,smart pots se jen možná liší kvalitou provedení.

,,Jedná se o patentovanou pěstební nádobu,která je určena pro každého zahradníka,jenž hledá nádobu,ve které bude mít ty nejlepší výsledky.

Patentovaná technologie SmartPot představuje nádobu se stěnami z měkké tkaniny,která je dostečně pevná,tuhá,aby si udržela svůj tvar a je schopna udržet i velké stromy.
Původně byla vyvinuta právě pro komerční pěstitele stromů a ti SmartPot využívají již více než 20 let.
SmartPot je provzdušňovací nadoba,která má unikátní schopnost povzbuzovat a rozvíjet kořenový systém rostlin.
A právě výrazně rozvětvený,vláknitý kořenový systém je klíčem k pěstování lepších rostlin s více květy a plody.
Rostlina s pořádným kořenovým systémem je také odolnější proti škůdcům a jiným chorobám.
Dodáváme v různých velikostech.
Větší SmartPot květníky jsou opatřeny také velice pevnými uchy na uchopení kvůli případnému přenosu rostlin na např.slunečné nebo suché místo,,

http://www.smartpots.com
Smart Pot 7,6L ( 89,-)
Root Pouch 8L (55,-) životnost 4-5let
Root Pouch 8L (35,-) životnost15-18měs. (textilie 90g/m2)

http://www.flobal.cz/zahradni-folie...i-kvetinace.htm
Geotextilní květináče 18*18*18cm(6L) - 22,-(textilie 300g/m2)
Geotextilní květináče 24*24*24cm(6L) - 35,-(textilie 300g/m2)

Geotextílie 300g/m2- 25,-/m2
http://www.petshopik.cz/geotextilie...geotextilie-1m2
wonis
Samozřejmě se dají všechny výrobky sehnat i v jiných velikostech,uvedl jsem jen ty které by vyhovovaly mým potřebám.
Oba root i smart pots jsou sehnání např. v shopu homegrown ale i jiných ,ale tam mají většinou jen jeden nebo druhý.
Geotextilní se dají koupit na mnoha místech ;-) stačí nahodit do vyhledávače
šempí holsen
citace:
Původní příspěvek od prasátko
odkaz na vyrobcu a kompletnou dokumentaci tady: http://www.superoots.com/air_intro.htm

Mate s tim nekdo skusenosti?

Objednat se daj treba tady:

7,5 l

12,5 l

Ten materiál mi pripomina plastové hydroizolacne pasy, ktore sa pouzivaju na izolaciu zakladov na dome. cize by si to mal zohnat v stavebninach. Este nejako doriesit dno kvetinaca
Hlava
citace:
Původní příspěvek od šempí holsen

Ten materiál mi pripomina plastové hydroizolacne pasy, ktore sa pouzivaju na izolaciu zakladov na dome. cize by si to mal zohnat v stavebninach. Este nejako doriesit dno kvetinaca


Ano :bravo: tento pás se zove Nopová folie viz přispevek č 73 a vlastně skoro celej tento trýd kterej je nopovkou zaspamovanej , přečti si laskavě toto vlákno aspoň celé něž začneš plácat něco o folii ze stavebnin o ktere neviš ani jak se jmenuje , nebudu počitat ty lidi co tady chteli dělat diry do nopovky , nakonec u všech skutek utekl a my co máme AIRpoty už víme co to dělá ..........ale to uz se zase opakuji viz přispevek 73. Nazdar Hlava
ar45az
citace:
Původní příspěvek od Hlava


Ano :bravo: tento pás se zove Nopová folie viz přispevek č 73 a vlastně skoro celej tento trýd kterej je nopovkou zaspamovanej , přečti si laskavě toto vlákno aspoň celé něž začneš plácat něco o folii ze stavebnin o ktere neviš ani jak se jmenuje , nebudu počitat ty lidi co tady chteli dělat diry do nopovky , nakonec u všech skutek utekl a my co máme AIRpoty už víme co to dělá ..........ale to uz se zase opakuji viz přispevek 73. Nazdar Hlava



Presne tak , kdyby si aspon trochu hledal mam o tom dva cele prispevky v theardu kde porovnavam posranou nopovaci folii s origo air.potem.
viz zde: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=63455

Takze zde je jen popis air-potu a ne nejakych cipatych foli ktere sou uplne na prd !!
ar45az
Přes bohemiaseeds mi poslali po objednávce 9x 12,5L Air Pots...Normálně se s něma dá domluvit.Sice to vázne ta komunikace,bylo se třeba upozorňovat e-mailem jestli mou objednávku přijali atd atd.Tak nevím jestli to je tím že je před vánocema nebo moc nehtějí v menším množství prodávat ale to už je jedno..Air poty mi přišly ale za jakou cenu. V cenníku píšou že je prodávají v sadě 50ks, a tehdy by to vycházelo na 85 korun za kus....že jsem si objednal jen 9 kusů a za jeden jsem zaplatil nekompromisně sto osmdesát korun! Tak snad to bude stát za to...Prásknu tam Belladonnu a do měsíce vám tady podám info jak to vypadá a jestli se to vyplatí.
Takže nějaký rozdíl tam určitě bude...sami posuďte: Ty menší qítečka jsem měl v klasických 11L hranatých květnících.
zao
je tam dost velkej rozdíl, není to způsobený něčím jiným?? nějak se mě to nezdá že by to mělo až takovej vliv
ushakkk
taky mi takový veliký rozdíl ve velikosti rostlin víc přijde jako spot z teleshopingu (tímto ovšem nechci ubírat kvalitu air-potum), nebo musí být chyba jinde (geneticka vada, pozdější zasetí...........)

jo a napadlo mě, co takhle koupit nopovou folii, obtočit a vyvrtat do výstupků po vnějším obvodu dírky a je to to samé, akorat podstatně levnější. (VTIP_omlouvam se, ale nemohl jsem si to odpustit_VTIP)
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Hlava


Ano :bravo: tento pás se zove Nopová folie viz přispevek č 73 a vlastně skoro celej tento trýd kterej je nopovkou zaspamovanej , přečti si laskavě toto vlákno aspoň celé něž začneš plácat něco o folii ze stavebnin o ktere neviš ani jak se jmenuje , nebudu počitat ty lidi co tady chteli dělat diry do nopovky , nakonec u všech skutek utekl a my co máme AIRpoty už víme co to dělá ..........ale to uz se zase opakuji viz přispevek 73. Nazdar Hlava
ushakkk
Nechci to tu zasírat, ale přišlo mi tak absurdní číst v trýdu o air-potech ob jeden příspěvek stejné napady na bastly z nopove folie a recesisticky jeden takový taky napsal. Byla to ironie, ktera želbohu nejspíš tak nevyzněla. Tímto se omlouvam a žadam o promazaní.

Díky
Mně to je fuk hoši,Možná to je taky tím že je air pot 12,5L zatímco hranáč má 11L ale tomu nevěřím už tak těch 11 je moc.Dal jsem Vám tady další foto tak se podívejte.Já jsem extrémně spokojený protože takové silné rostliny jsem v růstu ještě neměl,a že by byla Belladonna silnější rostlina než třeba TNT Kush,Jack Herer,Northern Lights nebo Crazy Miss Hyde? Jestli máte někdo zkušenosti , a budete si na tom trvat že je to tak, doporučím také všemi deseti Belladonnu,která je v tom případě neskutečné kvítko...(další foto po přepnutí na květ.V levo od začátku v Kontejneru, vpravo 11L klasika) Je to prostě o něčem jiném...
Whiskey_777
Přátelé,

pěstujete v tom někdo pravidelně?
headcoach
Ja teda nevim, jestli sem nepridavam neco mimo tema, ale posledni grow jsem mel poprve ve smart potu misto v plastu a kdyz jsem to po sklizni likvidoval, tak jsem absolutne neveril, jak uzasny korenovy system se v tom vytvoril!!! nadherne husty, pravidelne rozvetveny koren s desetitisici vlaken, ktery zcela vyplnil ten pot (5 galonu cili asi 20 l). Ten koren, je tak perfektne provzdusneny, ze se utvari a vetvi uplne jinak, nez na co jsem byl doposud zvykly. narazil jsem na to v senzacni knizce, kterou mam od jednoho z nejzkusenejsich pestitelu u nas v Las Vegas. Porada i pravidelne seminare u nej v growshopu. Na jednom z nich mne prave zaujala jeho poznamka o "smart potech" a hned nam ukazoval i nacrty a fotky korenu v porovnani s klasickym plastem. Porizovaci cena v podtstate stejna jako PVC, takze jsem nevahal ani minutu a hned dalsi grow jsem nasadil uz do nich. Po sklizni se jen nahrubo vystrikaji hadici a pak preperou v pracce s nejakym sterilizacnim programem a jede se nanovo. Pokud jsem prisel s necim, co je uz treba v Cesku nebo v Evrope normalni, tak se omlouvam za nevhodny prispevek. Pokud by to prece jen nekoho zajimalo vic, muzu dodat dalsi info. Rozhodne priste nebudu liny a dolozim i fotky toho korene. Sklizet bych mel asi za 6 tydnu.

Btw. ta knizka, co jsem dostal od Jasona (thegrowboss.com), mi v mnohem otevrela oci a strasne mne posunula v pestovani dal. Precetl jsem toho za poslednich 5 let uz tuny, ale nic lepsiho, nazornejsiho a pouzitelnejsiho jsem zatim jeste necetl. Taky ty workshopy, kde se resi konkretni dotazy, rozebiraji se videa, fotky nebo plany na nove growrooms, jsou uplne uzasne!
w1n5t0n
Zdar. K textilním květináčům. Používám rootpouch 3 galony a jsem nadmíru spokojen. Rostliny v nich rostou do mnohem větších rozměrů. Zkoušel jsem i domácí výrobu z bílé netkané textilie (300 g/m) ale tou mi v dolní části kořeny prorůstaj. Jinak funguje úplně stejně. Ještě chci vyzkoušet textili pod bazénovou folii. Nemáte s ni někdo zkušenost?
MocnyOkurek
No ja jsem air potum podlehl a uz si 10l kousky koupil tak uvidime. Mel bych kolo rozject jeste tento mesic. Jeste zvazuju ze bych je nahodil do wilmy pac jak to ctu tak denne zalivat fakt ruco 9ks nechci, ale zas wilma je uz troske vetsi investice a navic bych musel zahodit stary hnojivo (biobizz) s kterym sem jinak spokojeny.
asusk73s
Zdravíčko všem. Přečetl jsem si celou tuhle diskuzi o air potech.
Lidem, kteří nevěří nebo zpochybňují tyto květníky vzkazují jedno. Pěstujte si v čem chcete. Já jdu do AIR POTS.
Viděl jsem na vlastní oči jak si v tom kytky chrochtají a rostou jako utržené z řetězu. Co se týče zalévání, je trochu zdlouhavé a pomalejší, ale výsledek stojí za to. Ano, budu platit za jeden 180Kč..Ale vyzvednu si je přímo v shopu a kdybych platil poštovné z jiného webu, tak mě to vyjde tak stejně. Zkoumal jsem hodně poznatků a jak jsem uviděl air poty v akci, je to jasné. Kořen je základ a roste celý život rostliny, proto je třeba mu dopřát co nejvíc, aby výsledek, který vidíme stál za to.

Závěrem, za mě dávám air pot palec nahoru, jelikož vše není jen o genetice,hnojkách atd.
frek
Souhlas,

Už je mám doma ve sklepě. Jen co v noci bude trochu tepleji, tak do nich šoupnu svoje papričky. Jsem zvědavej, jak v nich pojedou. :)
ar45az
Osvedceny to je tak neni co resit :) ja sem spokojeny uz 3tím rokem.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma