Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
70W - Ice, ERSB, HDF, Buddha - kokos mix - Klikni zde pro originální téma
Kokosak
Zdravím všechny náruživé pěstitele

Jakožto občasný návštěvník Groweru jsem se rozhodl, že se také podělím o své chvilky radosti i zklamání a odhalím vám tajemství mé 70w bedničky. Třeba to někomu pomůže při vymýšlení podobného boxu a stejně tak já rád uvítám věcné připomínky.

Předem podotýkám, že celá věc je v neustálém vývoji, tudíž uvidíte spoustu nedokonalostí způsobených mojí lenosti, absencí nápadů, nebo dostatkem finančních prostředků. Jakékoli rady ke zlepšení uvítám.

Nyní už k samotné bedně. Jedná se původně o reprobednu s rozměry 98*56*36(výška*šířka*hloubka v cm). Vnitřní rozměry jsou 30*50cm, střední příčka,na které stojí květiny, je posuvná.
Kokosak
Vevnitř už to tak nenápadně nevypadá.
Můžete si všimnout, že jsem právě už v pokročilém stádiu růstu. Tedy přesněji, 14 dní po přepnutí.

Nyní trochu k samotné zahrádce.

2* Heavy Duty Fruity
3* Ice
1* Ed Rosenthal Super Bud
1* Buddha
Jedná se celkem o 7 kytek v 6 květináčích 15*15. Jako médium jsem použil směs plagron Royal mix a kokos v poměru 1/1.

Osvětlení
O náhradu slunce se stará 70W GIB flower spectre vysokotlaká výbojka a občas dosvěcuju led panýlkama. Na růstu jsem zkoušel nejprve úsporky, pozděj pak sodík son-t 70w. Stínidlo je vyráběné, takové hranaté wing. Pro dobrý odraz světla jsem zvolil diamantovou loii, na stínidle i stěnách.

Klima
Aby se to tam hýbalo požívám PC větráčky. Jeden 12cm na odtah a jeden na ofuk výbojky. další celkem 4 8cm se starají o ofuk kytek a přítah. Kvůli smrádku mám na odtahu z aktivního uhlí filtr podle návodu z fora. Teplota přes den je mezi 23 a 30°C pod výbojkou, v noci mezi 13 a 18°C, vlhkost neměřím.

Výživa
O zálivku se stará pan BioBizz, a sice nakoupil jsem bio grow, bio bloom, alg-a-mic a top-max. Míchám podle návodu výrobce. Rád bych se přesvědčil o výhodách tohoto hnojiva, zejména na poli čisté chuti, proto jsem také zvolil hlínu ředěnou kokosem
Kokosak
Nyní pohled trochu do nitra. Není to moc přehledné, příště přiložím lepší, ale teď už spí.
Jinak, nejlíp jsou na tom obě HDF, dál Buddha, všechny Ice už nic moc a nejmenší vpředu ERSB. Problém byl v tom, že ne všechny klony se chovaly stejně a některé kytky byly prostě moc rychlé a jiné zas pomalé, uvidíme co to udělá s vysledným produktem.
Po zakořenění šly do hlíny 24.1. Přepnul jsem 16.2.
Kokosak
Tak takhle to vy bedýnce vypadalo v den vsazení do hlíny (čistý plagron royal mix). Datum 24.1.
Řízků jsem dostal víc než bylo třeba, některé na tom byly zle. Ice a ERSB byly již tři týdny staré, když jsem je dostal, dosud bez kořenů. Po týdnu u mě musely do hlíny stůj co stůj.
HDF a Budha přišly v perfektním stavu, na přesazení plně připravené.
Kokosak
Po selekci těch nejsympatičtějších zůstalo 7 rostlin, zbytek šel pryč. Obě HDF a Budha v plné síle, 3 Ice a ERSB takřka beze změn. Zřejmě jim doba koření kolem jednoho měsíce nijak neprospěla, není se čemu divit.
Kokosak
Dal jsem jim ještě 11 dní růstu, během kterých jsem je všechny přesadil do větších květináčů, a následovalo přepnutí. Tedy celkem 23 dní na růstu. Čekal jsem, že bude stačit méně, ale to, co chybělo Ice a ERSB, musely dohnat HDF a Budha
Kokosak
Tak a tady jsou jednotlive kytky po přepnutí.

HDF #1
Kokosak
HDF #2
Kokosak
Buddha
Kokosak
Ty lepší Ice
Apartman
ty brďo, ja mam taky ty kolinka ale když jsem chtěl ohnout centrál, tak mi prask a od tý doby je raději nepoužívám
Kokosak
Poslední ti největší chudáci, vlevo Ice, vpravo ERSB.
Snad z nich bude alespoň na ochutnavku :-)
HOBBY
citace:
Původní příspěvek od Apartman
ty brďo, ja mam taky ty kolinka ale když jsem chtěl ohnout centrál, tak mi prask a od tý doby je raději nepoužívám


musíš ten stonek promačkat,to neva a pak na to dát kolínko....
Kokosak
to Apartman: já je používam pořád a jsem s nima moc spokojenej, chce to trochu opatrnosti a hlavne je dávat na čerstvé větvičky, ty tvrdší rády praskaj.

Jinak tady je taková nehezká věc, které jsem si všiml na Buddhovi, Je to na některých jeho listech již od půlky růstu. Na žadném jiném modelu to není, tak to jen stříhám, ale zatím žádné preventivní opatření, jestli někdo víte, prosím pište.
Kokosak
Maly update, jak to za týden povyrostlo.
Pro moje podmínky dosti klíčové období, nicméně zatím pok kontrolou :-)

HDF #1
Kokosak
HDF #2
Kokosak
Buddha
Kokosak
2 * Ice
Kokosak
Šmucky nakonec :-)
Ice
Kokosak
ERSB
Kokosak
Všecno to jsou holky! Začínají se dělat paličky. Na drátěnku je ještě brzy ale začína to vypadat k světu.
Kokosak
Jinak teplota beze změn
- přes den- od 23°C(u hlíny) do 28°C(pod výbojkou)
- v noci mezi 13 a 18°C
Při zalávání vždy nechám nasát hlínu, co to jde. Jednotlivě zalévám až, když je hlína suchá a květník lehoučký. Obě HDF a Buddha pijou obden, ostaní jednou za 4 dny.

HDF #1
Kokosak
HDF #2
Kokosak
Buddha
Kokosak
2* Ice
Kokosak
Prckové nakonec
Ice
Kokosak
ERSB
Kokosak
Už to začíná kynout. Vnitřní prostor je skoro celý vyplněný paličkami, až na trochu prázdnější místa nad prckama Ice a ERSB. Zanedlouho přijde nařadu drátěnka.
Začínám zvažovat dokoupení 13W úsporné zárovky Repti Glo 10.0. Pokud přijde včas Cool Tube mohl bych to ještě stihnout rozsvítit tento grow.
Kokosak
konečne nějaké to makro
Kokosak
Než přijde drátěnka tak to chce pořádně prostříhat... :-)
wow mas to strasne pekne...
Kokosak
Tak a tady už je zmiňovaná drátěnka, je to nakonec jen plastová síťka. Zatím na obou HDF, na Buddhu ještě chvíli počkám a ostatní netřeba

HDF #1
Kokosak
díky filozoF!, snažím se
Kokosak
HDF #2
yahman
serwuuz, pracujem na minipestirne podobnych rozmerow. chcem sa optat, ze odkial si zohnal zirowky? ....myslis ze by 75W sodik nestacil na celu fazu rastu rastliny? ci je lepsie to skombinowat? a este by som sa chcel spytat ze odkial si mal klony, ci by si nemohol niake posunut dalej, resp niak poskytnut, bol by som hlboko wdacny. dakujem za odpowed
Kokosak
zdar,
výbojku jsem sehnal tady. Na růst by sodík stačil, ale není to uplně ideální řešení, barva světla neodpovídá požadavkům rostliny, koukni do FAQ. Osobně na růst přednost dávám úsporkám, není to tak agresivní světlo. Ikdyž snad skoro celej poslední týden na růstu jsem svítil současným sodíkem na květ a fungovalo to pěkně. Akorát řízky tohle světlo odmítají a chcípají pod ním. Já budu na růst kupovat Repti glo 2.0. Už se těším :-)
kokosak - máš to dobře zaplněný i keříky dobrý. ale myslim že ty palice budou tenký jak špejle po usušení - tzn hnal bych to více do hlavních vrcholů
Sar
Respect: Zdar chlape, jak jsi to myslel do hlavních vrcholů, cílem je mít co nejvíc hmoty nejlépe obepínající celou výbojku, takhle udělá řádnej koberec kterej bude ožahovat tou 70w u který už jsem viděl u kokosáka pěkný výsledky:)

Jak množstvím, tak chutí a ten šílenej sour bubble i vyndaností:D


Ať to roste:)

SAr
Kokosak
RespectFlowers: zdravím, cením si tvého zájmu. Můj záměr je vytvořit hustou vrstvu paliček. Uznávám, že pod 70W výbojkou nebudou všecky tvrdý jako šutry a silný jako stehno, ale každopádně mají ještě přes měsíc čas na zbytnění, takže bych řek, že silný jako špejle nebudou. BioBizz zatím funguje dobře, ale samozřejmě počítám, že co do kvantity to nebude takový výsledek jako s nějakým kvalitním minerálním hnojivem. Bude to určitě vzdušné, to je bez debat, ale pokud toho bude 50g, tak mi to vadit nebude :-)

Sar: dík za podporu, snad to bude takový masakr jako s tím PPP a Sour bubblem. Přeju ti zítrá pořádně ulepený ruce až to budeš kosit, u tebe to vzpadá fakt luxusně.

Jinak u mě je to v nezáživné fázi, žádné velké změny. Buddha má na listech pořád nějaký sajrajt, ale nešíří se, tak to stále jen stříhám. ERSB začal náhle vadnout, myslel jsem, že mu chybí voda, ale v tom to není. No, jestli chcípne, tak moc neubude.
Kokosak
Do výbavy přišla Repti Glo 10.0 tak se těším až jí tam budu moct namontovat...

Buddha dostal drátěnku
Kokosak
Opět jsem zpět a přináším malý update.

Během dnešního dne se událo několik změn.
Prvním dnem jsem rozsvítil úsporku, je to zatím provizorní, až přijde tuba, bude vše zas jinak. Je mojí světlou nadějí, že se to projeví.

Další změna je nasazení viných kvasinek na výrobu CO2. Jedná se klasické provedení - 1,5l lahev a z ní dvě hadičky vedoucí k větráčkům foukající na paličky :-). Osobně si myslím, že to žádný zázrak nevyvolá, nicméně jsem to chtěl zkusit. Za noc mi kvasinky naplnili igellitový sáček(cca 1l), což se vzhledem k velikosti mé pěstírny zdá jako příznivé. Uvidíme, co to udělá.

Smutnou novinou je odstranění jedné kytky ERSB, ztráta to nebyla veliká, zato bolestná. A to hlavně proto, že ani nevím proč se to stalo.
Rostlině nejprve během dne povadly listy, přišla slabá zálivka čisté vody. Další den se nic nezměnilo a listy začly usychat. Další den na to, tedy dnes, jsem ji vyhodil. Jestli máte někdo nápad co to je, pište, foto je níže.
Kokosak
Tady je ten těd už mrtvej kousek, vedle Ice
Kokosak
2 * Ice
Kokosak
Buddha
Kokosak
HDF #1
Kokosak
HDF #2

Pro příště budu vedět, že nakvetlé tři týdny staré řezy nejsou úplně dobrá volba. O to víc jsem rád, že mi přišly nečekaně pod ruku řízky Buddhy a HDF
Kokosak
Hola, Hola
Přehoupl jsem se přes půlku květu. Moc to nekyne, ale zato jsou rostliny pěkně obsypané. Do vzniklé mezery po ERSB přibyl likvidátor plíšně na pohlcení vlhkosti. Přišla už simax trubice, ale s největší pravděpodobností na řadu přijde až přístě.
Kokosak
HDF #1
Kokosak
HDF #2
Kokosak
Buddha
Kokosak
Ice
Kokosak
Pohled shora jak to vypadá, když jsou u sebe. Vešlo by se tam ještě dost. Uprostřed už to to trochu žloutne od výbojky. Utěch nejšvětlejších paliček je koncem dne kolem 30°C.

Další update přijde až po 3.4. tak doufám, že budu moct předvést nějaké zmeny :-)
lukapa
Pěkně, pěkně. Tiše závidím jak se ti to pěkně rozvětvilo, to já si můžu nechat zdát. Co vlhkost a teplota když je tak pěkně flambuješ?:flamer:
Kokosak
lukapa: Zaštipoval jsem třikrát, vždy všechny výhonky. Dělám to tak už dlouho a pokaždé je odměnou košatá koruna.

Ohledně vlhkosti a teploty. Vlhkost neměřím, nicméně trochu upravuju dostupnými metodami. Na růstu rosení a přiklápění pet lahví. Teď na květu hodně protříhávám, částečně pohltí vzdušnou vlhkost likvidátor plísně (na fotce bedýnka dole) a o zbytek se postará vysoká teplota, která je v tomto směru docela vhod. Určitě to není úplně optimální, ale zatím to stačí. Teplota se odvíjí od dení doby, celé je to u mě v pokoji. V noci se teplota drží kolem 15 - 18°C, během dne se pak vyšplhá až na rozmezí 26°C (u hlíny) a 31°C těsně pod výbojkou.
Kokosak
Tak jsem zas zpět a přináším nějaké novinky ze světa pěstování marihuany.
Z důvodu nutné rekreace jsem kytky musel na týden ubydlet u kámoše. Byly to pro ně stresující podmínky, ale vše je stabilizováno na provozní hodnoty. Kámoš tam měl 250w sodík, teploty přibližně pod 25°C a vlhkost kolem 60%.
Další novinou je, že jsem konečně namontoval slibované CT. Ještě sice není utěsněné, ale to nejtěžší mám za sebou. Začínám pomalu uvažovat o další vychytávce. Bylo potřeba trochu znásilnit stínidlo a vyrobit uchycení dovniř tuby, jelikož jsem odbžel holé sklo.

Tady je ilustrační foto, pohled zespoda. Zprava jde přítah, paličkou zastíněná Repti Glo 10.0, následuje 70W Gib Flower, odtah vlevo dozadu. Až to utěsním, bude okruh ventilace pro osvětlení oddělený.
Kokosak
Myslel jsem, že paličky víc narostou pod silnější výbojkou, ale pravděpodobně vlhkost to brzdila. Kytky jsou už kompletně ostříhané, snad ještě trošku nabydou
Kokosak
Bez dalších řečí, jednotlivé kytky.
HDF #1
Kokosak
HDF# 2
Kokosak
Buddha
Kokosak
Ice
Kokosak
Je jich dost?
Kokosak
makro
Kokosak
Konec se blíží.
Poslední zálivka obohacená hnojivy proběhla v pátek, 53. den režimu 12/12. Flushing bude ještě asi týden, den dva tma a kosa.
S blížícím se koncem začínají úvahy nad výsledným množstvím. Pokud bych měl srovnat organické BioBizz a můj předchozí Advanced Hydroponics, je zatím jasný vítěz AH. Doufám, že chutí dožene něco navíc BioBizz. Prozatím si tipuji něco mezi 30 a 50g.
Kokosak
Přesný den kosy ještě nevím, asi budu muset nejprve ochutnat.
Brezzylee
moc moc peknéé !! Taku vybojku ako maš ty som mal aj ja :rasta:! maš to pekne rozkonárené.Ochutnaj to a urči den kosy :smoker:!
Pestu Zdár!
Kokosak
Děkuji Brezzylee, snažím se. Ta výbojka je dobrá, oproti nejběžnějším Phylipskám by měla dávat skoro o 1000 lm více. Na pokrytí své plochy mám prěsto deficit.

Co se týče novinek. Od kámoše, největšího podporovatele v této branži, jsem vyloudil vlhkoměr. Takže abych doplnil údaje - vlhkost je nyní 35%, po zalití 40%. V noci jsem nekoukal. Došly mi pytlíky na pohlcování vlhkosti, takže měření proběhlo bez nich. Tyto hodnoty mě celkem mile překlapily.
Dnes navíc proběhl průplach. Každou kytí sem prolil tak 10 litry vlažné vody. Zatím to vidím tak, že až to vypijou, pujdou pod kosu.
Kokosak
Kosa přijde pravděpodobně v pátek v noci. Ochutnávka dopadla dobře.
flatboy
hochůůů, na 70w fakt mazec... :)
Kokosak
Díky, ale myslím si, že by se z toho dalo dostat ještě víc. Mám tu ještě spoustu nedokonalostí. Navíc zdaleka ne všechno se tento grow vyvedlo. Budu rád, když z toho dostanu 50g. Každopádně to ale mohlo být podstatně hůř, takže budu rád tak či onak.
Šafi
Hej chlape...
válí se mi doma stejná 70w a když vidím to co se ti povedlo, tak mám fakt nehoráznou chuť to taky rozjet...luxus kytičky na 70W a takhle z fotek bych řek, že se přes těch 50g i dostaneš. K+ letí...

Šafi
Kokosak
Díky Šafi, rozhodni ji rozjeď, určitě to stojí za to. Pro jednoho je z toho dost kouření, i když tato watáž mezi lidmi moc nefrčí.

No a teď k tomu nejdůležitějšímu, o čem to celé bylo. Je tu sklizeň. Takže celkem 65 dní 12/12, poslední den tma. Posledních 14 dní jen voda, týden před koncem proběhlo prolití kvetináču. Dnes jsem shledal kytky dostatečně vyschlé. Ostříhal jsem pouze vršky, abych moh kytky dál použít na outdoor. Větvičky jsem rozvěsil na stojany na cd a jdou na sušení. Hádám tak za týden podám zprávu o výsledku. Pokud si chcete někdo tipnout, máte možnost. Teď už fotky...
Kokosak
Ještě naposled jednotlivé kytí

Ice větší
Kokosak
Ice menší
Kokosak
HDF #1 před
Kokosak
HDF #1 po
Kokosak
HDF #2 před
Kokosak
HDF #2 po
Kokosak
Buddha před
Kokosak
Buddha po
Kokosak
Co zbylo z kytek je vidět nahoře, a sice obě HDF, Buddha a jedna Ice. Tady je ještě jednou co jsem z toho celkem ostříhal.

Smoke report sem hodím, jen co to bude možné. Jinak všem co to tady sledovali děkuji. Nečekal jsem, že se můj grow tolik zalíbí. Jestli si chcete někdo tipnout výslednou gramáž, můžete. Pošlu třeba paličku tomu kdo bude nejblíž.
Kokosak
Tak a je tu závěr.
Sklizeň nedopadla úplně tak, jak bych si představoval. Dost to seschlo. Paličky jsou dost malé, vzdušné, ale je jich hodně do počtu. Všechny odrůdy jsou se kouří moc příjemně. Buddha má nejjemnější kouř, HDF má silnou ovocnou chuť, Ice nejhezčí paličky. Oproti předešlé sklizni je to méně množství, zato lepší kvalita.

Co do hmotnosti, výsledek dopadl následovně
Buddha - 12,7g
Heavy Duty Fruity - 31g
Ice - 14,3g

Takže celkem 58g, není to nic moc, ale mohlo být hůř. Příště to snad bude zase o něco lepší. Děkuji všem za karmy a doufám, že co nejdřív budu moct prezentovat další kolo.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma