Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 3 
3 x 600W 20ks WW, 35 ks INDOOR MIX - Klikni zde pro originální téma
vagabund
Tak Vás všetkých pekne zdravím, aj ja by som Vám chcel predstavit náš skromný altánok čo je pivnica po bokoch vymurovaná spodok je hlina. Po viac-menej neúspešnom pokuse o pestovanie zo semien INDOOR MIX od Sensi sme si zaobstarali 20 slečien White W. a ideme to nanovo. Takže nejaké parametre:

PRIESTOR: Pivnica 3.5x2.5x2m

SUBSTRÁT: PLAGRON Royalty Mix

Vzduch: Zatial dva nezávislé prieduchy do ktorých príde neskorej nejaký ten ufonec.

Slnko: 3 x sodík OSRAM Plantastar

Chémia+VITAMÍMY:
Úprava vody: Advanced H
Klonovanie: Clonex
Vitamíny: PLAGRON, KRISTALON

OSADENSTVO: 20 x WHITE WIDOW, cca 35 zatial neidentifikovatelných pozostatkov z INDOOR MIXU + 3 matky z toho jedna 100% OUTDOOR

K FOTKÁM:

FOTO 1 Pozostatky z Indoormixu
FOTO 2 CHÉMIA
FOTO 3 Nové Prírastky,
FOTO 4 Komplet po 4 dnoch
FOTO 5 Komplet presadené čo sa dalo, zapnutá tretia lampa.

Momentálne sú WW na raste 14 den, svieti sa 18/6,

Zálievka: ALGA GROW,PHYT-AMIN,PLAGRON ROOTS
placka
cek.. no vidim ze ti tam predtim vyrostly pekne palmy ..ale nic z nich.. jo proste pod lampou ,nejde o to cim vyssi tim lepsi.. a ten tvuj novy projekt, myslim ze bys to mel dat ted ze startu bliz k tem lampam.. proste vsechnu zelen soustredit pod co nejintenzivnejsi svetlo.. zda se mi zeto tam mas nejak podivne rozhazene.. ok vsak delej jek uznas.. :-) at to frci..
Zdarec.
Dvakrát měř, jednou řež.
Svítit třema šestistovkama na špatně vysetupovanej box je škoda elektřiny. Poladil bych stejně velký květináče, aby přijímaly stejně živin, co se pak projeví na stejným zrůstu kytek s kterejma dobře zaplníš box a nebudeš svítit na prázný místa. Jak máš pořešenou zálivku? Zalejvat tohle růčo by se mi fakt při zarostý pěstírně nechtělo.
vagabund
2 placka: už som to prehádzal ale niektoré sú iba experimenty, niečo pojde aj von, tie palmy držíme aby sme z nich mohli urobit niečo na out, lampy spustíme.
2 claune: ako myslíš spatne vysetupovanej box? kvetináče budeme premiestnovat podla vzrastu rastlín, Zalievame zatial ručne a asi aj budeme, aspon sa zabavíme.

Dík za konštruktívne pripomienky:) :)
HEMPseed
Jahman čeče,

nechcem ti do toho moc kafrať, mám len zopár otázok.
Tie hnojky ktoré používaš- to je všetko čo máš alebo máš niečo v rezerve? Bo ked to začne poriadne rásť tak to bude pekný JUNGLE SKLEP a to si píš ze to bude chcet žranicu.

natlač to vedla seba a roztiahni ten wing nech to pekne presvieti. Peace...a to ti bude kľudne stačiť možno jedna lampa, teraz v rastovej fáze.

Ušetríš trocha energie na poriadny masaker BLOOM....
Držím ti palce nach sa ti darí..... K+
Ono
2 vagabund:

Ahoj. Neobávaš sa vysokej vlhkosti počas kvetu?

2 HEMPseed:

Pri vzdialenosti výbojky od vrškov vagabundových rastlín je A-wing podľa mňa zovretý správne. Roztvorený je predurčený pre nižšie polohy.
HEMPseed
2 ono,

Jasné veď ja som chcel povedať len toľko, že by sa dalo ušetriť trochu energie resp. peňazí za elektrinu. tým že by použil miesto 3roch svetiel len 2dve. Samozrejme každý vie čo je pre jeho kytky najlepšie.

(neskôr zmažem)
vagabund
2 hempseed: hnojky dokúpime ked bude treba a to určite bude, tie krídla som nastavoval skôr podla tiena v podstate aby boli rastliny max pod lúčmi, ale aj tak už som hore písal že som ich znížil,díki za K-čko

2 ono: Vlhkost budeme redukovat nejakou fóliou od spodu a ventilátormi, hádam to postačí.
WAMParjan
hm jedním slovem trgédie :( . . . to je tak když si někdo myslí že z ničeho rozjede mega grow :( jenom doufám že máš elektřinu píchlou na černo jinak asi moc happy nebudeš :D . . .
vagabund
2 wamparjan: kámo nič v zlom ale tragédia je, keď sa žena vydá z lásky a potom zistí, že ten hajzel nemá ani halier! Inak dík za konštruktívne rady skúseného growera, ozaj si mi pomohol...
Scott
vagabund : spiše by to chtelo udelat nejake velky boxik zavřeny zaizolovany , na ty všechno rostliny co mmáš pod tim 3x600W by staličolo v udelanem boxiku 2x600 a nemusiš tolik plytvat energii tak jak ti pišou ostatni ... Tak jak to máš ted tak se ti straci hodne svetla ikdyž máš neco na stenach jak koukam ale je to daleko a spodej je hlina nebo co to je chtelo by to pořešit dát si natom praci at vysledek vypada tak je to všechno narychloo .. tak jak se říka hr hr :) tak at se daři .. hlavne to neuspěchat . jinak ten ten kořenak od plagronu ten máš tak na tři tydny..
Fruddy
citace:
Původní příspěvek od vagabund
to scott: hmm, nad tými boxami som rozmýšlal aj ja ale momentálna situácia nedovoluje robit nejaké velké prestavby, ešteže nemusíme rozmýšlat kto zaplatí elektrinu, čo by si mi poradil na ten spodok dat, myslíš že to má nejaký vplyv?


já bych tam dal njáký desky a na to černobílou fólii, nebo tu bílou folii na zem, a kdyby nešly ty desky tak koberec a na to tu folii , proč koberec nebo desky ? vidím že ten sklep má dost špatnou podlahu, a kdyby ste to mrskly přímo na to tak by se to na 100% proderavilo... a potom by to ani nebylo čistitelný, a ta bílá folie na spod je dobrá aji v tom že to svetlo nepohlcuje (jako teď) ale odráží ho, takže by vám na kytky svítilo aji ze spodu... byl by to omnoho lepší účinek.... taky by to bylo "čistotnější" toť můj názor...
Ono
2 vagabund:

Tá hlinená podlaha je vhodným miestom na udržiavanie škodcov a zárodkov plesní. Nebolo by zlé spraviť aspoň jednoduchú podlahu z dosiek a niečim to prikryť, aspoň starým linoleom, lebo tá pleseň vie byť fakt sviňa.:death: Aká je tam momentálne vlhkosť?
vagabund
2 Fruddy: To linoleum by bolo asi najrozumnejšie a najidealnejšie by bolo linoleum a na to folia.

2 ono: Vlhkost kolíše medzi 60-80%, Teplota 28-33

saiklon
kamo sorry, ale prispevky od clauna, wampajrana a od scotta sou fakt na miste, to co sis vyrobil je tragedie, navic je videt ze tam ani nebude moc cisto, coz je pri in growingu snad to nejdulezitejsi.. jinak tri nesmyslne poveseny sestikila je taky celkem ulet, pro tve ucely by byly vhodnejsi 2x1OOOw a dat je pekne vedle sebe, pod uplne roztahnuty wingy, dalsi vec, s tema kvetinacema je to taky peklo, myslim ze nejakejch sedumadvacet kytek by ti tam krasne stacilo, mozna ani to ne.. dvakrat deset kytek do 15l by byla ta nej volba.

Presne jak napsal kolega Claune, dvakrat mer, jednou rez
a hlavne si neco nastuduj..

Jinak chlacholat se tim ze energiu neresis, taky nic moc, kde ji teda beres??

zatim asi vsechno..

zdar
vagabund
2 saiklon: zajtra to hned zhadzujem dole a pálim kúpit 2 tisícky, fakt sa nechcem hádat ale uvedom si že takto mi pramálo pomôžeš kámo.(ak ti ovšem o to išlo!)
citace:
Původní příspěvek od Fruddy

BTW abych nebyl OT , když vy elektřinu neřešíte , o to víc jí bude řešit ten komu jí berete...


Myslim si že 2-4 KW jsou absolutně v pohodě pokuď teda borci nebudou čerpat na černo. Už se to tady někde řešilo.
Ono
citace:
Původní příspěvek od vagabund


2 ono: Vlhkost kolíše medzi 60-80%



Hmmm.... Na rast super, ale v kvete už to nemusí byť také ružové. Skôr ako rozloženie svetla by som riešil hlavne ventiláciu, pretože poddimenzovaná ventilácia pri akomkoľvek dobrom svetle znamená spravidla problémy, hlavne nedostatočná výmena vzduchu a riziko plesne. Ale keď píšeš, že časom pribudne UFO, tak v pohode.:) Akú teplotu udržujete rastlinkám?
a nebo ji maji levnou? a nebo na ni maji prachy ? a nebo ji cerpaji z vesmiru? :eek:
ste jak ve skole, growit podle standartu, kdo vyboci z rady je spatny a dojde zhouby. Divejte jak ma ty lampy krive, co to jako je?? to snad nemysli vazne? takove fau pax ...a korunu tomu nasazuje Claun se svojim hydrocutkovym podpisem, fakt respekt :D:D:D
citace:
Původní příspěvek od snowflake
a nebo ji maji levnou? a nebo na ni maji prachy ? a nebo ji cerpaji z vesmiru? :eek:
ste jak ve skole, growit podle standartu, kdo vyboci z rady je spatny a dojde zhouby. Divejte jak ma ty lampy krive, co to jako je?? to snad nemysli vazne? takove fau pax ...a korunu tomu nasazuje Claun se svojim hydrocutkovym podpisem, fakt respekt :D:D:D


No ono ta elektřina při třech lampionech už není nejlevnější a když ji někdo neřeší tak je to divný žejo. Ale ať si každej čerpá kde chce, třeba má vodní mlejn...mně je to jedno :D
Tady nejde o to jestli někdo vybočuje z řady a nedrží se standardů, ale o to jak neprespektivněji využít "drahou" energii na co nejlepší výsledek. Ono se trochu pokoukat a nejdřív rozmyslet co a jak a pak řešit, je lepší než narvat "nějak" tři lampy a čekat na brutální sklizeň.
A můj podpis je můj :fuck: nemám rád špínu za nehtama :D

Na požádání autora téma promažu.
WAMParjan
no ale hlavně !!!!ten komu to ještě nedošlo, ten kdo ji krade natož k potřebám growingu se vystavujé maximálnímu ryzyku trestního stíhání což ny slovensku může být celkem vážná věc......

mým odhadem minimálně 90% všech oběvených pěstíren je dusledkem toho že jejich majtelé KRADOU elektřinu !! takže provozovat pěstírnu na kradené energiji je čiré šíílenství :D. . .

krom toho nemám rád zloděje a co utratím zaplatím . . .
co delate omg je to tipek ze si udelal mega grow...chyba to sice byla ae spon napisu neco dobryho ne.... k+ ze si se spon nebal do neceho takovyho :D
HEMPseed
Jahman páni,

pozerám že tento príspevok prestáva mať povahu INDOOR GALéRIE. Kua!!!
To s tou elektrikou choďte riešiť niekam inam...prosím.

nechajte vagabunda nech si spraví tak ako ON uzná za vhodné. Určite vie čo robí.

GO! GO! GO! nech sa darí. K+
Fruddy
Snowflake: co řeším? snažím se ti vysvětlit proč lidi kritizujou.... pajdák nestuduju a neřešil sem tady nic co se tu ještě nedořešilo do konce... to jenom ty tu řešíš to proč ho kritizujeme...

Vagabund: jak to pokračuje ? pořešíš aspoň nják tu podlahu? lino?
dark156
vagabund
cusik..urcite dej neco na tu podlahu nakou tu ventilaci a myslim ze v pohode..ne sice dokonaly..ale v poho..drzim palce....
človek
držím palce!
vagabund
Zdravím všetkých, dakujem za pozitívne aj negatívne ohlasy, seriál pokračuje, urobili sme pár vylepšení čo sa týka čistoty na podnet konštruktívne mysliacich spolubojovníkov za čo majú u nás nehynúcu vďaku. Fotky dodáme v priebehu týždna. Zatial zdar growers.
vagabund
Tak sme tu s tým upgrade fotos. Ako som už spomínal porobili sme menšie úpravy čo sa týka čistoty a sterility, takže rastliny sme vypratali, hlinennú zem vyzametali, na povrch sme rozprášili vápno ako dezinfekciu a ochranu proti plesni a prekryli linoleom takže myslím že by to teraz malo byť v klídku. Samozrejme nám hned začala klesat vlhkosť takže sme zapojili do práce aj zvlhčovačku. Vzduchotechnika je vo vývoji, zatial pasiv ny prítah a odtah. Dokúpili sme aj nejaké to hnojivo tak uvidíme dalej ako sa to bude vyvíjat.

Tak k fotkám:

1: Nové hnojivo
2: White Widow, tá v popredí samozrejme nie.
3: White Widow
4: Indoor Mix
5: Celkový pohlad

Čakáme dalšiu kritiku,návrhy a rady to je jasné.... zdar growers!
Fruddy
Čau no vidím že to vypadá čím dál tím líp.... dokonce všechny WW máte ve stejných kvetináčích to je dobrý.... protože by se nemělo stát že by njáká rostla rychleji a njáká pomaleji... to je paráda... myslím že Vzduchotechnika je taky dost podstatná věc.... když máte pasivní přítach a odtach tak zkuste umístit aspoň njáký klipsňáky (levný ventilátory z lídlu nebo njákýho takovýho pofiderního obchodu) aspoň na ofuk... to tomu dost pomůže.... jinak pokud ta WW je od Green House Seeds tak se připravte na BRUTÁLNÍ smrad... kdyby ste přemýšleli nad tím odtahem tak nejlevněší ventilátor kterej zajisí aspoň njákou cirkulaci by mohl být tento sunon http://www.gme.cz/cz/index.php?page...&detail=625-132 je to poměrně levná záležitost (205kč) a má průtok skoro 200m3/h.... . Pokud si neděláte hlavu s pachem tak by ste mohly pouvažovat o tomto ventilátoru , za celkem lidskou cenu/výkon http://www.gme.cz/cz/index.php?page...&detail=625-165 ale pozor... tyto ventilátory který sem zde linkoval mají myzerný tlakový schopnosti... takže kdyby ste na něj zapojili pacháč tak se průtok zmenší třeba o půlku.. možná i víc na to už odborník nejsem .-) hodně štěstí
vagabund
čau Fruddy,No pacháč tam určite nepôjde nakolko odtah je plánovaný do komína takže smrad môže vadit tak akurát vtákom čo budú okolo prelietat.
dark156
uz o moc lepsi..mate dost mista ..jak to nechate narust nez prepnete?
vagabund
2 dark156: Ešte asi 30-35 dní na raste, potom rozdelíme kolko už bude môct íst na 12/12 zostatok pôjde zatial pod úsporky na 24/0 potom ked tak doložíme alebo vysadíme von ako planty.
dark156
hm.jestli budete mit dost mista pro vsechny nechte je tam a kdyz budou nektere mensi ..nevadi staci podlozit necim kvetinac at sou vrsky stejne..myslim ze porad lepsi nez venku ne?....
vagabund
2 dark156: To určite ano ale priorita je pre nás maximalne to prispôsobit tým 20-tim slečnám WW aj ked niektoré rastliny z Indoormixu sú fakt pekné, miesta máme dost takže možno pribudne dalšie slnko ale to už bude asi riadny masaker, začína sa to pekne rozťahovať bude asi aj nutná úprava wings na lampách.
dark156
jasny zastrihujte je spise do sirky aby nebyli zas moc vysoke..jednou sem mel jednu w.w.byla asi 80cm.v prumeru a asi 1m vysoka nadhernej kerik..a pokud mate misto....at se dari..
vagabund
2 Dark156: To by sme potrebovali ešte jednu miestnost, tá výška by mohla aj byť, počítame že vo finále bude pod jednou lampou max. 12 rastlín.
dark156
jjii.to je tak akorat..tech 12..vidim ze uz to mate predem promysleny..to je dobre..
BATTMAN
zdravim pane .. zeptam se na to ww to je od jake seedsbank ..? zatim to vypada dobre.... jinak k roomu 3 krat 600W pecka kdyz dobre zaplnis prostor tak to nebude mit chybu a mel by ses dockat myslim celkem pekneho finale..Kacko 4you... akorat ta spotreba :-) hnojiv.... myslim ze s 1 litrovem baleni se muzes pomalu rozloucit a koukat po necem vetsim a cenove vyhodnejsim....... hodne stesti do dalsich dnu zatial
vagabund
Tak tu máme zasa nejaký ten update.
Už sa to začína pomaly formovat do finálnej podoby, niektore kúsky z indoormixu sú už väčšie ako WW ale to nám zatial nevadí.

Vlhkost: 65-80%
Teplota: 25- 32
vagabund
2 BATTMAN: Podla dodávatela klonov by to mala byt genetika od sensiseed, zrejme ide o matku vypestovanú z feminizovaných semien, dík za K-čko.


Dalej by som sa chcel spýtat na vaše názory kedy by sa to dalo prepnút na 12/12, dík všetkým za dotazy, pripomienky a aj krytiku.

Nejaké aktuálne fotos:

F1: White Widow
F2: Zrovnané WW a Inmix pod dvomi lampami, dodaný ofuk.

Vlhkost: 70-90%
Teplota: 24- 34
BATTMAN
dik za info

a v jakem dnu jsi...? nebal bych se je nechat tak jeste jednou takovy ..... stejne asi budes prostrihavat pri prepnuti tak at dobre zaplnis prostor... a ta ww asi pri kvetu jeste trochu poporoste.... ty kvetniky jsou 6l...,?
placka
kamarade ze slovenska.. vubec se neboj to uz prepnout.. a na konci cesty te bude prekvapeni.. batman ti radi delat z toho mrakodrapy.. to je blbost..ok indor neni oudor..!
vagabund
Aktuálne foto z altánku

2 BATTMAN: Tie kvetníky sú 6,5 L
2 placka: Ešte musíme počkat, písal som ti PM.
bubik
..vyplati se dat kytky na tu folii v odkazu, vyhnes se ruznejm problemum s plisni korenu a tak...

http://www.growshop.cz/katalog/deta...e-odtokova-1-m2
BATTMAN
too placka jestly je pro tebe pul metrova kytka mrakodrap ok.slo mi jen o to zaplnit prostor ..mit tam o par kytek vic tak uz taky prepinam ale zas je podle me zbytecny svitit trema 600 na par kytek co maj 30cm a beton.. kazdej ma svuj styl.... to ze indoor neni outdoor ..Moc dik za info bez tebe bych na to neprisel....nic ve zlym ...zatial


napis pm smaznu....
placka
batman- zdravim te.. -jo jasne tomu rozumim jak to myslis.. ale palit do kytek pres padesat dni 3- 600kilama to je teprve ztrata.. to ti tec par centimetru nenahradi.. podle me tak kolega ze slovenska chce slusnou sklizen a ne poradne protocene hodiny.. nic ve zlem..ok
vagabund
Tak sa hoši už nehádajte, plackovi som to už cez PM vysvetlil o čo ide a pre ostatných len tolko že ešte máme nejaké rastlinky z toho indoormixu a čakáme kedy trochu podrastú a naraz prepíname všetko, inak by sme museli robit boxy a rozdelovat altán aby mohli byt jedny pod 12/12 a druhé 16/8 a to vôbec na pláne neni. Myslím že tých pár hodín svetla naviac nás už nezabije ale bola by škoda prepínat to na 20 cm rastlinky in-mixu nakolko by asi z nich vela osohu nebolo.

Ešte teda jedno foto z roomu.
Jedná sa asi o 9 kúskov čo sú vlavo

Vpravo sú matky na tohtoročný out, tie pôjdu po prepnutí na meciac pod neonky.
vagabund
Zdar, tak teda je tu nejaký ten výkendový update.
Ten dátum samozrejme neni aktuálny, nemal ho kto nastavit po výmene baterii. Porobili sme nejaké úpravy, namiesto plánovanej odtokovej fólie, bol pod každý koflík dodaný plastový tanier, popremiestnované boli aj rastliny z in-mixu, popresádzané posledné klony čo pôjdu na out.

Dneska ešte prebehne kontrolné meranie rastlín a úprava wings na lampách tak potom ešte dodáme dokumentáciu.

Vlhkost: 70-85%
Teplota: 25-33
vagabund
Takže kolega to zmeral, upravil a nafotil.

Výsledky:



WHITE WIDOW, všetky sú približne rovnaké priemerne 35 cm

































INDOOR MIX najväčšia má 48 cm


















Upravené wings na lampionoch
Ono
Ahoj vagabund.:sun: Ako teraz hnojíte, ak sa smiem spýtať?
vagabund
Čaf ono, hnojíme Alga-Grow+ROZKVET Unihumus. Zálievka 2x denne malé množstvá.

EDIT: Alebo si myslel akým spôsobom?
vagabund
tak ešte nejaké tie pokusné outdorovky čo sú povedľa....
Shiva Shanti a Afghani
Dúfam že to neni OT, inak zmažem...
hochůůů
Kámo máš to porád lepsí a lepší. A jak to máš ted s tou ventylací ??? ( Rejp: když máš na to dávat 4000 měsíčne za elektriku tak proč neusmolíš toho litránka na nejaký ufo??? ) nic ve zlym :D k+ už valí
vagabund
Zdar hochuuu, ventilácia stále pasiv ale už nie dlho,dost ma serú tie denné teploty ale rastlinám to zatial nijak nevadí. Po prepnutí už bude ventilácia fachčiť slubujem, je to predsa len väčšia miestnost a rastlinám to zatial vyhovovalo hlavne pre dostatočnú vlhkost a tá nebude v období kvetu až tak žiadaná a v neposlednom rade aj pach, takže určite to ošetríme neboj. Dík za K+.
vagabund
Zdar growers, tak po týždni sme tu zase z nejakými fotečkami, zároven by sme chceli vedieť vaše tipy, kolko ešte porastú tie wdovy po prepnutí na 12/12, kto má nejakú skúsenost tak budeme radi za tipy.....

Vlhkost: 75-95%!!!
Teplota: 25- 34


Ešte k fotkám:

Kto sleduje seriál tak netreba komentáre ale pre tých kto to nepoznajú....


VDOWKY








VDOWKY + INDOOR MIX











LAVÁ STRANA ALTÁNU










PRAVÁ STRANA







OUTDOOROVKY, Začínajú trochu zavadzat, už nech je koniec apríla
vagabund
Zdar growers, potreboval by som poradit čo by to mohlo byť, tipujem to na prehnojenie, čo poviete?
Ono
Čau. O aký model ide a kde pod svetlom sa nachádza(l)? Prehnojené akým hnojivom? Aké udržuješ pH?
vagabund
Konkrétne toto je niečo z indoormixu, neviem presne čo je to, ale pozorujem to aj na wdowách, hnojky Alga-Grow+ ROZKVET Biohumus, PH 5,6-5,8
malo dusiku skus promerit ph co ti tece ven z kvetniku
vagabund
Zdar, tak bolo to evidentne prehnojené, po 5 dnovej diete (čistá voda z upraveným PH) sa to zrovnalo, zažltnuté listy opäť dostávajú správnu farbu.
Cez výkend dám dalšie fotos z altánu.
niemand007
nemuselo to bejt nutně přehnojený, mohlo to mít jenom špatný pH ;)
vagabund
Ako myslíš špatné PH? PH zálievky sa upravuje....
jo ale kytky maj snahu ph zvedat nebo kdyz mas spatnou vodu tvari seto jako dobre ph druhej den je vse jinak...
vagabund
Hmm, a ako to teda ošetriť, upravovat vodu napr. na 4,5 aby sa potom substrát dostal na žiadaných 5,6-5,8?
niemand007
citace:
Původní příspěvek od vagabund
... upravovat vodu napr. na 4,5 aby sa potom substrát dostal na žiadaných 5,6-5,8?


tak něco. já jsem teda v hlíně nikdy nejel, takže nevím jak se to přesně dělá. ale já bych to zkusil tak, že bych upravil vodu na požadovanejch 5,8-6,0 (tak nějak) a prolil bych to. pak bych přeměřil to co z květníku vytejká. podle mě to nebude tatáž hodnota. pokud by ti vytejkala kyselejší voda, než je požadováno, tak bych zalejval například roztokem s pH 7,0 (zkrátka takovým, aby to co vytejká mělo těch 5,8-6,0). ty hodnoty ber jen orientačně... ať se daří ;)
vagabund
No jasne, to už mi radil aj aeroman, voda bola po kontrole mierne kyselejšia ale to mohlo byt spôsobené aj väčšími dávkami hnojiva. Po ich vysadení sa rastliny začali zase viac zelenat aj tie zažltnuté listy.
Ešte jeden poznatok:
"PO PRIDANÍ HNOJIVA DO VODY A NÁSLEDNOM PREMIEŠANÍ ROZTOK MENÍ PODSTATNE HODNOTU PH!!!"
Z toho plynie otázka:
MERAŤ HODNOTU PH PRED ALEBO PO PRIDANí HNOJÍV?

Ak sa to tu už niekde riešilo tak sorry za duplicitu.
Ono
Ahoj vagabund.:)

Hodnotu pH meraj vždy ako hodnotu zálievky, teda vrátane hnojív. Niektoré hnojivá pH zvyšujú, ale väčšinou znižujú a niektoré sú priateľské, takže ho neovplyvňujú takmer vôbec - napr. s Hesi mám v tomto dobrú skúsenosť.

Hodnota pH pri hlinenom substráte sa odporúča medzi 5,8 - 7,0. V tomto rozmedzí rastliny dobre prijímajú živiny. Nižšie alebo vyššie hodnoty už môžu spôsobovať obmedzený príjem živín, ktorí sa groweri v dobrej snahe snažia zachrániť zvýšením dávkovaním hnojiva. Lenže zrovna tým rastlinám ešte viac uškodia, pretože iba zbytočne zasolia substrát.

Každopádne však zálievku neupravuj na veľmi nízke pH, bolo by strašne kyselé a koreňom by to vôbec neprospelo. Skús sa držať nižšej hodnoty - okolo 6,0, rastliny síce pH môžu zvýšiť, ale hnojivá v pôde zase pH znižujú, takže sa to vyrovná. Všetky kroky však nerob rýchlo, pretože šok zo zmeny môže mať rovnaký následok ako žiadna zmena.
vagabund
čaf ono, myslíš že aj vysadenie hnojív na 5 dní môže byť pre rastlinu mierny šok? Aký by potom mohol byť reflex? Vädnutie rastliny? Spomínam to preto lebo v nepatrnej miere začali potom rastliny vädnút ale neskôr sa to zase zrovnalo.
Ono
Nie, to šok nie je, aspoň teda pri hline nie. Pri kokose alebo hydre by to bolo už poznať, ale hlina si dlho uchováva živiny. Nemohli tie rastliny vädnúť z tepla alebo z nedostatku vlahy?

Tie zmeny som myslel hlavne na hodnotu pH a náhle vyššie koncentrácie hnojiva.
vagabund
Vlaha určite nie, zvlhčovačka ide skoro non-stop, ale vädla len polovica ww čo sú pod jednou lampou, no neviem každopádne už im je lepšie.
vagabund
Tu je dokumentácia ako to vyzeralo ked to začalo vädnúť a potom po 5 dňovej diéte tak to posúdťe....
vagabund
Tak po dlhšej dobe nejaký update:
8 den na kvete, porobené nejaké úpravy roomu
Máme nového ufonca 800m3/h, Klimatizáciu tak dúfam že teraz už to bude ok. Dneska pridám ešte fotos ufa a klímy.

Fotky:


Príprava na ventiláciu, 150 mm otvor pre ufo a 100 mm pre klimatizáciu, odvod do komína







Rastliny už sú v priemere 100 cm vysoké
Ono
Hehe, riadna džungla.:) S tou klímou opatrne, niekedy sa rastlinám nepáči priamy ofuk studeným vzduchom.
vagabund
tá klíma tam je v podstate kôli vlhkosti, nastavená je na 25 stupnov, ked to poriadne testneme dáme report, vela ludí to tu nevyužíva tak uvidíme ako to bude fungovat.
Ono
A akú máte vlhkosť?
vagabund
bez klímy, vetrania a vypnutom ofuku aj 99%
Ono
Aha, to je veru dosť na kvet.
saiklon
citace:
Původní příspěvek od vagabund
bez klímy, vetrania a vypnutom ofuku aj 99%


no me to vubec nepride divny.. to je prece jasny kdyz tam mas hromadu krovi a zadny vetrani:)
vagabund
2 saiklon: ved my sa ani nedivíme, dokonca som aj rád že taká vlhkost počas rastu aj bola...

Takže fotos:


Zavesené Ufo PRIMAKLIMA 800m3/h priemer 150 mm príkon 150w






Klimatizácia KLIMATRONIC










"JUNGLE ROOM" hehehe
Ono
S tým "jungle room" si to vystihol.:D Som zvedavý, ako vám to bude kvitnúť.:) Budem sledovať.
Apartman
Mě se ten projekt zamlouvá, jen máš prostě nekonvenční stylish a to je dobře. Nemůže se jet jen přez kopírák-potom vypadá jeden grow jak druhej z opačnýho konce střední evropy. Člověk by měl vnést svý nápady, inovace pojetí, což tu vidim. Navíc jsem viděl na netu hafo místností z Holandu nebo Kanady a vypadají podobně,-tim myslim hlavně výšku rostlin, uspořádání květináčů, který neni homogení, což je pro pozorovatele tady neobvyklý a zajímavý.
Musí být labužo mezi tím procházet:love:
Akorát ta vlhkost by podle mne mohla vadit výbojkám-když jim vadí dotyk lidský ruky kuli potu, tak by jim podle toho měla vadit i vlhkost 99%, nemýlim-li se. Jsem taky moc zvědavej na květ.
vagabund
2 Apartman: keby to bolo všetko konvenčné tak by to nebolo také zaujímavé, tie výbojky sa zatial nestažujú, keby začali budem to riešit ale nevidím to nijak čierne....

Díki za nepesimistický názor, na kvet som zvedavý aj ja....hehehe
Ono
Chalani, myslím, že výbojkám by to škodiť nemalo. Pokiaľ sa na nich alebo objímkach nekondenzujú kvapky vody, tak by to malo byť OK.:)
BENJAMIN LINUS!
tak tohle je masakr jsem zvědavej na výnos poněvač kytky jsou velké jak při oudoor akci nějak jsem nepostřehl dobu růstu tak byh poprosil o info děkuji
niemand007
citace:
Původní příspěvek od Apartman
Mě se ten projekt zamlouvá, jen máš prostě nekonvenční stylish a to je dobře. Nemůže se jet jen přez kopírák-potom vypadá jeden grow jak druhej z opačnýho konce střední evropy. Člověk by měl vnést svý nápady, inovace pojetí, což tu vidim.


Já tedy ne. Schválně jsem na to čučel jak tele na nový vrata, ale fakt ne. Co máš přesně na mysli? Neuspořádanost? Odpadávající omítku ze stropu? Nevidím byť jedinou inovaci dobrého nápadu. Jistá homogennost uspořádání květináčů, světel a ventilátorů, " jako přes kopírák", bezpochyby vychází z vyšší efektivity takového uspořádání...
Apartman
Podle mě je inovace je se do toho vůbec pustit ve suteréních nebo sklepních prostorách, vybudovat tam klimatizaci a odtahy, ať to vypadá jakkoli nefektivně. Taky je tu vidět, že kytky rostou nehledě výšky zavěšení lamp-některý jsou 1,5 pod ní, jiný je zase převyšují a stejně rostou
pestouniii
Hej vagabund tahle místnost vypadá jako ty větnamské jak často vidím ve zprávách... Ve velkým(samozřejmě ne tak jako u nich) a na rychlo:) jinak moc pěkný tak ať to roste:winner:

Výbojce by to určitě nemělo vadit. Jak jste psali o tom dotyku prstama tak to je špatný protože jsou mastný. zatím
jestedman
vidim trochu problém v absenci ventilace. Sice snížíš teplotu klimatizací, ale nedocílíš tím výměny vzduchu, ta je velmi důležitá a odrazí se na výnostu. Část vzduchu sice proudí komínem, ale protože ho dole ochlazuješ tak ho bude velmi málo, stejně tak by ventilace vyřešila extrémní vlhkost.

jinak pěknej KOG. růstu zdar
Šlajs
No rosný bod jak v Kambodži:eek: Možná by to chtělo nějakou např. navrtanou rouru, aby se vzduch nasával rovnoměrněji z více míst v místnosti
vagabund
2 BENJAMIN: bolo to cca 55 dní na raste,
2 niemand007: Mal to byt Jungle room a je z toho Jungle room, mne sa to páči ako to je, ked tam prídeš ako do hája, už len vytiahnut slaninu a opekat na lampe,hehehe.....
2 pestouniii: A kto by nechcel byt v televízii?:)
2jestedman: To čo ide do komína je len odtah z Ufa a "odtah" z klímy, tade klíma vyfukuje horúci vzuduch od chladiča, veškerý vzduch je nasávany cez pasívny prítah(mriežková ventilačka), ktorý je na začiatku roomu, takže čerstvý vzduch prechádza celou miestnostou a na konci je odsávaný ufom do komína, takže myslím že cirkulácia vzduchu je dodržaná. Inak som kúpil aj prítahový vetrák 150m3/h a drbol som za neho skoro 50eur ale nakoniec som ho tam nedal lebo pri tom výkone ufa by asi len zavadzal.
2šlajs: Hmm,myslím že keby bol vzduch nasávaný z viacerých bodov nebolo by to také efektívne, myslím že by bol potom nasávaný len z otvorov bližšie k ufu a zozadu roomu nie, inak by to bol asi aj technický problém nakolko si neviem predstavit ako by som tie otvory robil do toho 30 cm hrubého betónu a potom zvonku od suseda odkopával hlinu a vsádzal tam plastové kolená a rúry....

Dakujem všetkým za K+ a názory, samozrejme aj za tie negatívne :winner:PEACE GROWERS :winner:
citca
cus, tak jak to vypada? jsem zvedavej na fotky... btw drzim palce ;D
vagabund
2 citca: nejaké fotky a merania budú cez výkend, nechcem to tu zasierať zbytočne...
MTM3
..k tej vlochkosti a vybojkam. Taka sodikovka robi aj teplo takže by nemalo šancu nejak ovplivnovat taka vlchkost povrch alebo podobne.. skôr podla mojho nazoru tym ze vytvaraju aj teplo tak aj to pomaha k takemu parnemu dusnemu prostrediu ale kazdopadne ako celok to vyzera uzasne je to krasna zahradka v ktorej by som posedel nejaky ten den tiež :D

..dost ma ako aj tu ostatnych zaujima ako to začne kvetnuť šetko jake kukurice z toho krasne budu :)

držim palce každopadne growu zdar :)
vagabund
2 MTM3: No ale musíš počítat že tie výbojky nejdú non-stop a ked sú vypnuté tak by sa na ne teoreticky mohlo niečo nalepiť, každopádne by asi nezaškodilo raz za čas ich prebehnút nejakým liehom, určite by si nezťažovali.
tomas2pet
To je snad samozřejmé že je potřeba občas vyšroubovat výbojky a očistit je. Já osobně používám iron, nebo nějaké čistidla na okna, samotný líh moc nečistí třeba případný kamenec z vlhkosti. A co se týče vlhkosti tak ta výbojkám nijak nevadí, spíše bych hledal problém v objímce kde muže dojít k nějaké oxidaci. Jednoduše řečeno, jednou za pár měsíců kontrola systému.
vagabund
Myslím že tu je aj o tom thread, mne zatil nerobia svetlá galibu....
vagabund
:)
Celller
Cau, tak jsem si projel cely thread, slo by to ulelat samozrejme lip, ale mate to hezke, jen si myslim, ze ste je nechali moc vyrust, prepinal bych daleko driv, ja mel kytky pod 600W do 1m vysky pri sklizeni a uz to neprosvitilo, takze spodky ridke, dalsi vec je ta, ze byt tebou, bych koupil poradne ofuky, poradne (s citem) prorezal kytky odspodu. Jak si se ptal o par stranek zpet na mereni PH, den nech odstat vodu, pak namychej hnojiva, uprav PH, pak bude hodnota kolisat minimalne. A zalivku bych resil prez drip, ale to by chtelo na stejne velke kytky, jelikoz se lisi jejich potreby velikosti EC. Tesim se na dalsi fotky:) s K+ pockam az na poradny kvet:)
vagabund
No zdar growers, tak po dlhšej dobe, technických problémoch a pod. sme tu zase, začalo to pekne kysnút a je to už slušný masaker, problémy z vlhkostou vyriešila klíma, ešte to vidím tak na pár dní, cez výkend plánujem silný prestrih....
Ruprecht
...punkový přístup od začátku a vidím,že asi až do konce!...jsem zvědavý kolik kol tě to takto bude bavit :-)..každopádně bude hromada materiálu na haščál ze spodků...panx not děééd..

P.S. aji průtokáča pošlu, bo kolik vy jste projebali elektriky to se musí nějak ocenit!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma