Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Vstup do EU!ANO či NE??? - Klikni zde pro originální téma
jakubos
Rád bych znal vaše názory na EU.Jste pro nebo proti vstupu naší země do EU???Já osobně proti,nebudu tu psát sáhodlouhý seznam pro a proti,ale je fakt, že vstupem ztratíme svoji suverenitu(odpustte mi ten výraz),ale je to tak.Chápu že by poté byl jednodušší dovoz z Hollandu,ale to je tak jedine+.Jinak samé -.Treba vstupni poplatky(nemluvě o současné situaci u nás-zdražování apod.), a pak legalizace-bude to mnohem těžší,chápete???Tak co???majte sa hezky groweři a přemýšlejte komu dáte hlas.zkuste aspon mlady lidi Humanisticka aliance 7,ja to zkusim než dát hlas pro unionistum a mafianum...Kubus
kjegel
Tak ja jsem naprosto pro vstup do Unie, i kdyz se mi na ni dost veci nelibi, ale ma to spoustu vyhod. Volny pohyb osob, vetsi pracovni moznosti.
Jakubosi nabidnes mi jinou, lepsi realnou alternativu nez je vstup do EU ? Nechci se ocitnout v izolaci.
dexmon
Absolutne ANO, jinak tady budeme lizt po stromech a svet bude litat na mars..:(
jakubos
Hele ja fakt nevim proc nezustat nezavislym statem.Chce schopne politicke zazemi,coz jiste bude chvilku trvat.A to si asi neslysel ze vystup z EU je momentalne temer nemozny,i gdyz si osobne myslim ze by to nak slo... no nic.To je prozatim ode mne vse,jeste se ozvu...kubus
nemo
Jakubos, chtěl bych se tě zeptat v čem by spočívala ta ztráta naší suverenity a proč by nám to mělo vadit? A k čemu je nám občanům ĆR dobré, abychom zůstali suverénním státem? Aby si tady naši zkorumpovaní politici mohli dělat co chtějí a nikdo jim do toho nekecal?
Co se týká vstupních poplatků, je přece naprosto jasné, že ty budou výrazně nižší, než dotace, které z EU dostaneme (a už dostáváme).
jakubos
Radsi pockame na referendum,to ukaze...tag cuss jakubus
oton
tak já sem pro i když to ze začátku bude mít třeba horší důsledky, jako zdražování, nižší kvóty pro zemědělce a podobně, myslim, že do budoucna po několika prvních letech se začne životní úrověň u nás zvyšovat a srovnávat se třeba s německem, a to mi přijde jako jediná možnost pro tuhle zem, tak že šup do EU čim dřív tim líp!

jen nechápu, že se vláda už mnoho let připravuje na vstup do EU, stojí to strašný prachy a co když bude referendum a lidi řeknou, že tam nechtěj, tak to se jako všechny ty prachy vyhodily zbytečně??? myslim, že nejřív mělo asi bejt referendum a pak až přípravy ne?!
sativa
podle mě to stejně neovlivnim, jestli se tam dostanem nebo ne
mě osobně se to tu líbí jaký to je, zatím mě lezou krkem nějaký zakony, co jsou nebo budou.... Mě by stačila i dekriminalizace pro léčebné účely- já bych si už nějakej důvod našel

jinak když tam budem, je jednodušší dovoz z Holandu jak psal už Jakubos, ale taky volný nákup pozemků, proč si nekoupit 10x10 metrů pozemku v Holandsku a jezdit si tam v letě stanovat?
OK

Ja ze zacatku pro EU byl, protoze jsem myslel, ze to bude velkej priliv penez. Nyni ale zjistuji, ze to bude taky velkej odliv penez a to nepocitam, co se sem nasere cizincu. Taky se mi hnusi ty navrhy ohledne dtaci zemedelstvi. Je to picovina, zustanme suverenni!
Kukuricnej lupinek
NO jasne,sem pro a ted to prece musim vedet myslenky sou fakt hluboky sem pripojenej na EU a prej nas asi vemou(Mam v sobe po trech dnech nejakou no name mega skanku z vodnice)...no,ale nebudu to protahovat/ho59 mi tu cigo


nazdar

nazdar
lupinek in highhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Lichťas
Hlásím se tak nějak k anarchii. A křičím STOP EU !!! Mám dost důvodů proč tohle říkám...
nemo
protože na to nebudeš mít prachy sativo.

OK - o jakým odlivu peněz to mluvíš? A jaký cizinci se sem nahrnou? Němci nebo Angličani či Francouzi nebo Italové, či Řekové nebo snad Portugalci? A co víš o těch dotacích? Schválně. Se mi zdá, že sis pěkně zahulil tak příjemnou meditaci.

Lichťasi, řekni mi aspoň jeden zásadní.
majklovec
Lichťas, no to mi napověz jak to vidíš s tou tvojí anarchií.

Žádný řád, žádný pravidla, všichni by si dělali co chtěj :) krása, moc by se mi to libilo ... ale kdo zastaví na červenou, já? nebo ty?, nabouráme?
drinker hulič
EU to jsou neco jako zli ufoni - obsadi nas, vycerpa´ji vsechny nase zdroje a zase odleti...

me se na EU nelibi plno veci - stejna mena, narizeni z Bruselu (slovy Dalea Coopera: "nas nebude poucovat clovek, ktery vubec nema poneti jak se tady zije!"), a pak nas tam nechcou jako rovnocennyho partnera (ale kdo by chtel :( ), takze me to jenom utvrzuje v tom, ze nas chteji jen jako tranzitni zemi pro ty jejich vyrobky...
tri sestry: "za lipnem ohybaj krize, do evropy nechceme, bratr Vana je nam blize, vodku a SPEK vezeme!"
Piskot
Ja si jenom porad dost dobre nedokazu predstavit jak to bude vypadat az si treba nemeckej ucitel donese domu 3000 euro a ceskej 300.A ceny zbozi pry budou vyrovnane.To bude dost zajimavy.Nebo myslite,ze po vstupu do EU se zvednou platy :D:D:D
Bude to spis pro ostudu.Je potreba napred vylezt z mocalu a zbavit se pijavic nez se pridame k "bratrum" z Eura.Oni vedi co sme zac a podle toho nas take pouziji.
OK

nemo: a ty si myslis,ze ty penize na dotace EU nekde kouzli,ne? Vsechny staty se na ty posrany dotace skladaji (neni to sice tolik,ale ve stavu v jakym je nas stat by se to mohlo pekne vymstit).tyhle vymysly maji smysl pro staty,ktery na TO MAJI!

FUCK EU!
SkArt
Já osobně jsem proti. (Kladný) význam Eu je hlavně v otevření Evropského trhu. To jde udělat i přes obchodní seskupení se zkratkou ESPA. Tu zkratku si nejsem stopro jistej. Jinak je EU nechutná diktatura s nereálnou globální politikou. A POZOR Z EU SE NEDÁ VYSTOUPIT OPAKUJI Z EU SE NEDÁ VYSTOUPIT !!!
vosa
ja sem taky proti stupu do EU, ostatni staty s nama budou tak akorat zametat

[Edited by vosa on 08-07-2002 at 09:56 PM]
magellan
kurva chlapi, vy tady vedete reci ;) vetsina z vas, co jste proti, jste evidentne o EU ani nic moc necetli, pac byste neplacali takove blbosti. NIKDO nam nebude prikazovat vyrovnavat ceny (v zadne zemi EU ani NEJSOU stejne ceny!), nikdo nam nebude brat nasi suverenitu, nikdo nas nebude vykupovat a provadet sem zlotrile najezdy. Pres spoustu minusu (holt zijeme v dobe politiku) am EU hlavne hromadu plusu. Po divejte se na takove zeme jako Portugalsko, Spanelsko nebo Recko. Kde byly tyhle zeme pred vstupem do EU? Skoro v prdeli. A mrknete se tam dneska a zeptejte se treba tech Spanelu nebo Reku, jak se jim v EU zije a co si o tom mysli. A jeste jedna vec, nespojujte vsechno s hulenim, jako ze se vsichni tesite na dekriminalizacni zakony. Zivot neni huleni, i kdyz to tak obcas vypada ;)
High_Land
Vidim to takhle:

Souhlasim s magellanem v: zlotrilych najezdech, zlepseni zivotni urovne v Spa., Rec., Por. a s tim, ze je dost blby uvazovat stylem - v EU budeme x nebudeme mit moznost hulit. Neni to vsechno...

Na druhou stranu - nebyl bych si jistej tim, ze obyvatele tech 3 zemi jsou nejak spokojeni s EU. Myslim, ze se EU snazi moc centralitzovat a dava statum malo moznych vlastnich rozhodnuti.

Taky - urcite by nebylo vhodno vstupovat do EU co nejdrive, za kazdou cenu. Ma to spoustu nevyhod, spise by to chtelo nejakym zpusobem posilit ekonomiku natolik, ze bychom byli schopni zit mimo EU jako Svycarsko. Ale s touhle vladou to je asi tezko predstavitelne.... Taky ze se neda vystoupit z toho spolecenstvi je samo o sobe hodne spatne, jiz to svym zpusobem omezuje suverenitu.

A o tech "stedrych" dotacich z Bruselu - 1. zase tak stedre nejsou, 2. v dulezitych bodech si EU prosadi sve (zemedelstvi)¨, 3. maji to vsechno dobre spocitane a je to v podstate investice do budoucna.

Na xte strane - platy se (samozrejme spolu s cenami) budou zvysovat. To samo vyplyva z uspesneho hospodareni na trhu. Taky dohled na nase zakony neni vubec spatnej...

Ja bych minimalne 10 let pockal, snazil si udelat poradek ve svy zemi a potom (za priajtelnych podminek) - moznej vstup.

magellan
Cesta zlepseni sama sebe by byla v pohode, jenze za aktualni situace docela nerealna si myslim. My, Cesi, aktualne potrebujem spis aby se nam do toho naseho zablaceneho rybnicku nakvartyrovaly nejake stiky a jine drave ryby, aby se to tu trocku probralo z letargie a vseho toho hnusu. Cim vic se otevreme svetu uz ted hned, tim lip. Kdybychom tak byli Svycarsko ;)
shelli
ja sem rozhodne pro ma to samozrejme vyhody i nevyhody ale tech je min nez vyhod.A pripada mi taky dobry to ze se nikdo nebude zdrzovat na hranicich-i lepsi prevoz huleni-nikdo te nekontroluje..No ale zase z druhy strany tu bude draz,ale komu to vadi...
High_Land
Jo, ja fim, ze Svyc. nejsme, ale myslim, ze je to ten smer, kterym bychom se meli ubirat - tzn. snazit se dostat na jejich uroven. Nez vstupovat do EU za kazdou cenu, jak tady mnozi proklamuji.

Ja si opravdu myslim, ze je blbost vstupovat do EU drive nez za 5 let.A potom pouze mozna-jak videt prave na Svycarsku, mozna tam vubec nebude treba vstupovat. A to jsem byl clenem Komise na MZV (smer kam se ubirat->>EU) CR a velky Eurooptimista. Ale opravdu to neni pro nas to nejlepsi reseni - myslim si, ze EU dosti utoci na svobody jednotlivych zemi.

Muze se stat, ze EU rekne: Nesmi se prijimat zakony umoznujici legalizaci lehkych drog. A zadna zeme nebude moct zlegalizovat weed, i kdyz bude treba 90% lidi te zeme pro. A netyka se to samozrejme jen huleni, to jsem zvolil pro lepsi pochopeni.

EU (a cesti politikove) se nam to snazi podat "Bez EU budete bydlet v jeskynich, bude 50% nezamestnanost" a dalsi katastroficke scenare. Ale podle me je to nesmysl, EU v nas (at uz ted ci v budoucnu) vidi money.

Jak rikam-jedina vyhoda jsou dotace (i kdyz za jakou cenu) a predevsim tlak na prijimani zakonu. Ale toho by nebylo treba, kdyby tady byla schopna, pravicova vlada. CSSD bohuzel nastolila velmi spatny, pritom vsak populisticky smer, ktery dlouhodobe k nicemu dobremu nevede.

Potrebujeme pravici, at se kazdy zacne starat sam o sebe, sam kazdy zacne makat, bez zadluzovani zeme atd. A potom treba do EU - treba ale NE! See ya.
X-RAY
no,musim rict ze souhlasim s tim ze by bylo fakt lepsi nejdriv se tem zemim vyrovnat,protoze do nich mame fakt daleko a pak teprve ten vstup...
SkArt
Ty 3 státy se fakt moc fajn nemaj. A sotva se někdo může proti EU postavit. Celá EU má v hajzlu zemědělství a to naše je na tom je ještě hůř a po vstupu bude úplně mimo. Zemědělství je základ a mělo by živit zemi ( ne finančně) a to takhle nebude možný.
shelli
jo to zemedelstvi je fakt,ale podle me se to nezmeni ani kdyz tam nevstoupime...
nemo
High_Lande čtu co píšeš a nestačím se divit.
Například píšeš:
Ty: nebyl bych si jistej tim, ze obyvatele tech 3 zemi jsou nejak spokojeni s EU.
Já: je otázka jestli to s čím nejsou spokojeni je opravdu důsledkem připojení jejich země k EU.
Ty: Myslim, ze se EU snazi moc centralitzovat a dava statum malo moznych vlastnich rozhodnuti.
Já: No a co, že se EU snazi moc centralitzovat a dava statum malo moznych vlastnich rozhodnuti? Když se dívám kam to vedou, tak jsem relativně spokojený a jsem rád, že naši politici nepřijmou nějaké svoje "originální" rozhodnutí
Ty: spise by to chtelo nejakym zpusobem posilit ekonomiku natolik, ze bychom byli schopni zit mimo EU jako Svycarsko.
Já: A jak bys to chtěl udělat rychleji než tím, že si necháš dát dotace od EU a necháš si otevřít její trh? Svýcaři nemají za sebou 40 let komunismu. Kdyby měli, nebyli by tam kde jsou ale tam kde jsme my.
Ty: A o tech "stedrych" dotacich z Bruselu - 1. zase tak stedre nejsou, 2. v dulezitych bodech si EU prosadi sve (zemedelstvi)¨, 3. maji to vsechno dobre spocitane a je to v podstate investice do budoucna.
Já: 1. Ale lepší nějaké než žádné ne (a že to je i tak dost peněz)? 2. No a ty dotace do zemědělství jsou v posledku taky dotace do naší země, takže to by nám nemělo tak moc vadit
3. Ano mají, ale není to investice otrokáře do otroka ale souseda do svého souseda, aby se mohli společně bránit světu a byli společně silnější.
Ty: Ja bych minimalne 10 let pockal, snazil si udelat poradek ve svy zemi a potom (za priajtelnych podminek) - moznej vstup.
Já: Bez předchozího přijímání právních norem a správních principů požadovaných EU by ti to dělání pořádku tady v téhle zemi trvalo podstatně dýl.
Ty: Muze se stat, ze EU rekne: Nesmi se prijimat zakony umoznujici legalizaci lehkych drog. A zadna zeme nebude moct zlegalizovat weed, i kdyz bude treba 90% lidi te zeme pro. A netyka se to samozrejme jen huleni, to jsem zvolil pro lepsi pochopeni.
Já: Ale může se stát opak! Že doporučení EU bude legalizace drog. Vždyť už dnes jsou v EU země, kde jsou drogy plně legalizovány ( - Portugalsko - držení pro vlastní potřebu, ne prodej). A poslední zprávy z UK říkají, že se tam marihuana přeřadí do kategorie C - léky. Tak čeho se bojíš?

Ty: Potrebujeme pravici, at se kazdy zacne starat sam o sebe, sam kazdy zacne makat, bez zadluzovani zeme atd.
Já: Souhlasím s tebou. Tak ať už se konečně pravicoví politici vzpamatují a předvedou výhody pravice. Pak je bude volit víc lidí. Zatím ovšem převedli dost smutný tanec.

Jinak by mě zajímalo kam na ty svoje názory na vstup do EU chodíš. Někdy mi připadají dost PODIVNÉ!

SkArte co to meleš?: "Celá EU má v hajzlu zemědělství a to naše je na tom je ještě hůř a po vstupu bude úplně mimo. Zemědělství je základ a mělo by živit zemi ( ne finančně) a to takhle nebude možný."
Co tím vlastně myslíš? Co je, podle tebe to "v hajzlu"? Že mají nadvýrobu a neví co s tím? A v čem ja na tom naše ještě hůř? A v čem bude po vstupu úplně mimo?
Proboha kdo ti vymyl mozek? Víš vůbec něco konkrétnějšího o problematice, ke které se tady vyjadřuješ? Bože můj, přesedlej na serióznější zdroje informací než Super, Blesk nebo zprávy TV NOVA.
High_Land
nemo: Kamo, Ty jses ale uplne z cesty v necem!!!
Porad mi tady prekladas svuj nazor ze (obrazne receno) "Bez EU se tady nestane nic dobreho" Pouziji Tvoji formu:
Ty: No a co, že se EU snazi moc centralitzovat a dava statum malo moznych vlastnich rozhodnuti? Když se dívám kam to vedou, tak jsem relativně spokojený a jsem rád, že naši politici nepřijmou nějaké svoje "originální" rozhodnutí
Ja: To snad nemyslis vazne! Ja tady vsude nahore tvrdim, ze by to chtelo jine lidi ve vlade k tomu, aby se mnou navrhovane veci daly splnit. A ze jsi spokojeny? Why? A centralizace (cili vec, co omezuje svobodu ve sve podstate) proste neni dobra!!
Ty: A jak bys to chtěl udělat rychleji než tím, že si necháš dát dotace od EU a necháš si otevřít její trh? Svýcaři nemají za sebou 40 let komunismu. Kdyby měli, nebyli by tam kde jsou ale tam kde jsme my.
Ja: Samozrejme, ze to jde rychleji, i bez EU! Ja se tady nebudu rozepisovat jak to udelat, protoze to je pomalu tema na seminarku, ale kratce-co nejsirsi podpora podnikani (vseho, vsech velikosti), snaha o max. produktivitu, tvrde omezeni soc. davek, duchodova reforma, soustredeni se na obory, ve kterych vynikame,snizeni danoveho zatizeni, dostupnost (placeneho) vysokeho skolstvi atp. A to, ze Svycari nemaji za sebou kom.-vsak diky tomu jsme tam kde jsme. Ale kdo tvrdi, ze nas ek. rust nemuze byt mnohem rychlejsi?? viz Irsko
Ty: 1. Ale lepší nějaké než žádné dotace ne (a že to je i tak dost peněz)? 2. No a ty dotace do zemědělství jsou v posledku taky dotace do naší země, takže to by nám nemělo tak moc vadit
3. Ano mají, ale není to investice otrokáře do otroka ale souseda do svého souseda, aby se mohli společně bránit světu a byli společně silnější.
Ja: 1. Jak se to vezme-resp. urcite lepsi, ale za jakou cenu? 2. Jo, nevadi. Ale proc mame dostavat nejakych 30% oproti zemim EU??? 3. Tak to je zcela zcestne!! Cemu se chces branit? Svetu? Ale s nim bychom spise meli spolupracovat. Teroristu? Kdyz budeme v EU, bude vetsi pravdepodobnost, ze nas napadnou. Byli silnejsi.... What the fuck? Potrebujeme byt ekonomicky silnejsi a to jde bez EU taky.
Ty: Bez předchozího přijímání právních norem a správních principů požadovaných EU by ti to dělání pořádku tady v téhle zemi trvalo podstatně dýl.
Ja: Ale to je porad o lidech, kteri vedou tuto zemi!! Porad mi to tady predkladas, tak si nejprve precti poradne ten muj prispevek! A kdyby byli dostatecne ekonomicky chytri, nechteli by vse pro sebe atd.-k tomuhle neni EU vubec treba, to by mela byt snaha vsech politiku! A za dalsi: zminuju se, ze tohle je jedna z mala vyhod-tj. ze nas EU nuti do prijimani zakonu...
Ty: Ale může se stát opak! Že doporučení EU bude legalizace drog. Vždyť už dnes jsou v EU země, kde jsou drogy plně legalizovány ( - Portugalsko - držení pro vlastní potřebu, ne prodej). A poslední zprávy z UK říkají, že se tam marihuana přeřadí do kategorie C - léky. Tak čeho se bojíš?
Ja: Je videt, ze tady v tom bode jsi me ale vubec nepochopil! Ja jsem jen nastinil tema, o kterem vsichni tady neco vi, stejne tak to muze byt oblast energetiky, rozpoctu nebo cehokoliv jineho. Samozrejme se muze stat to co pises. Ale ja jsem smeroval jinam>EU si usmysli, ze auta skodi ovzdusi a zakaze auta (protoze to bude pro ty zeme vyhodne) a zadna zeme EU nebude moct pouzivat auta. Je to samozrejme prehnany priklad, ne ze mi napises, ze nic takoveho neni v planu:) A priklad z reality? EU zakaze dovoz ropy z Iraku, protoze si bude myslet, ze je tam centrum teroristu. A zadna zeme EU nebude moct kupovat ropu z Iraku, i kdyz bude o 50% levnejsi nez odkudkoliv jinud. A jinak, s tim optimistickym nazorem na weed+EU bych to nevidel tak ruzove....Ale ja to budu delat at je to legal nebo ilegal.

S tou pravici mi ovsem nezbyva nez souhlasit.....

A kam chodim na sve nazory? Ctu, sleduji zpravy a Inet, navstevuji Ekonomicko-spravni fakultu MU a vsude jinde. Koneckoncu-podobny clanek s nazorem na EU byl otisten cca. 3 tydny zpetv MF Dnes, prezentovany uznavanym ekonomem. Mel docela podobne nazory a myslim, ze nejsou vubec zcestne....

A kamo-neutoc tady na jine,od toho tady nejsme. SkArt ma sice trochu radikalni nazory, ale ma v podstate pravdu. Zemedelstvi je jedna z nejproblematictejsich oblasti cele EU. Je to totiz takovy unikatni "obor"-jako jedna z mala oblasti je zavisle na pocasi (velmi zavisle) a prir. podminkach a je to oblast, kterou EU dotuje od prvniho dne sveho vzniku, a kterou dotovaly zeme i predtim. Zadna zeme totiz jeste nebyla schopna prosperovat v oblasti zemedelstvi-tj. vytvaret zisky, delat investice atd. *Proto to je oblast, jejiz kapitola se uzavira jako posledni pred vstupem do EU (protoze drive se do toho nikomu nechce), a proto se nikdo moc nema do dotovani.* I kdyz nemaly podil maji na tom ty podminky... samozrejme nesouhlasim s tim, ze zem. bude uplne mimo.

Bohuzel, komunismus tady zanechal hluboke stopy. Nejen na statu jako takovem, ale i na lidech, kteri se podle toho chovaji. Viz veta naseho noveho ministra financi "Lide si zvykli na urcity socialni komfort a neni politikou CSSD toto menit" a co uz nerekl-proto budeme dotovat lidi, kterym se nechce makat, prohlubovat schodek rozpoctu,dotovat krachy firem. A kdo to plati? Ja a my vsichni! Ja bych chtel rozhodovat o tom, kam jdou me dane (aspon castecne). A abych se vratil k tem lidem-za komunismu se kradlo (krade se dal), stat se o vsechny postaral (stara se dal), dotoval neperspekivni odvetvi (dotuje dal) a hlavne-komunismus sebral lidem odvahu delat veci, ktere jsou neoblibene.

On ten ekonomicky rust bez EU by vyzadoval drasticke zmeny, ktere by negativne postihly celou zemi na dobu cca. 2 let. A tohle lidi nejsou schopni snest! Ty postihy by byly velmi negativni jen pro urcitou cast lidi, pro dalsi jen trochu, ale ve svem dusledku by nas behem 5 let mohly dovest k (odhad) 7% rocnimu rustu DPH. Myslim, ze tahle zeme ma velky potencial, ale ten neni vubec vyuzitej....Diky politikum, kteri delaji JEN a POUZE POPULISTICKOU POLITIKU a NEJSOU SCHOPNI SE ODHODLAT K DULEZITYM KROKUM!!! A nejsou schopni lidem vysvetlit proc.

Tak, peknej roman jsem tady napsal, doufam, ze to aspon nekdo precetl. Sedim tady v praci, tak snad tady nepisu zbytecne :) Howgh....

Y`all stay cool, keep smokin`da shit and do whatever u want, whatever u need. See y`all!
nemo
Karmínový králi díky za odpověď. Tady je moje reakce.

Nemyslím si, že se tady bez vstupu do EU nestane nic dobrého ale v momentě kde jsme, se domnívám, že se tady stane víc dobrého než když do EU nevstoupíme.

Pozor na centralizaci. V EU jde centralizace (jen těch věcí, které jsou třeba) zároveň ruku v ruce s decentralizací. Viz samosprávné celky. Tak nedělej, že to nevíš.

Je možné, že by to šlo rychleji ale pochybuju, že u nás. A s tím Irskem neoperuj, tam to taky netrvalo rok nebo dva ale podstatně dýl (do vzdělání masivně investovali už před drahnou dobou - a já doufám, že to u nás se Špidlou příjde taky) a na závěr jim pomohl vstup do EU (mimo toho, že mluví anglicky), takže je to argument spíš pro mě.

A jak to myslíš? Dotace "ale za jakou cenu?"? Jakou cenu za ně platíme (kromě dotací do zemědělství, které jsou i u nás, kde platíme vyššími cenami zemědělských produktů na trhu). My, tedy ČR, budeme čistí příjemci dotací z EU - víc dostaneme než zaplatíme do společné kasy.
Proč máme (teda ne my ale zemědělci) dostat jen 30%? Protože když budou dostávat naši zemědělci dotace takové jako třeba ve Francii, tak se najednou českým zemědělcům zvednou příjmy na úroveň trojnásobku nebo čtyřnásobku dnešních příjmů a pak se i já sám stanu soukromým zemědělcem, protože mám na Hané 16 ha polí a budu v pekelném balíku. A celkem bez práce. Jen si to představ: průměrné příjmy v zemědělství budou ze dne na den 50.000,- Kč měsíčně. Co na to řeknou čeští doktoři a učitelé se svými posranými 12-15 tisíci? A kdo to zaplatí? Ti co nepracují v zemědělství (hlavně občané stávajících zemí EU). Tedy i ti lékaři a učitelé. Mě to připadne špatné. Vůbec dotace do zemědělství mi připadají nemorální. Proč nedotují třeba výrobu počítačů nebo textilní výrobu? Komu se nevyplatí v zemědělství pracovat, ať tam nedělá. Tak jako v každém jiném odvětví.

S tím bráněním se světu jsem se vyjádřil tak, že to evokuje něco jiného než jsem chtěl říct. Měl jsem na mysli právě ekonomickou konkurence schopnost ve světě, abychom nezklouzli na úroveň ekonomicky slabých zemí a nemuseli se prodávat od základu ale měli co nabídnout technologicky vyspělého. Samozřejmě, že by to šlo i bez EU ale obávám se, že to pro ČR není reálná cesta. Jsme v socialistické Evropě a to se nedá pominout. Nemůžeš v naší republicce udělat něco co není okolo. Na to tady není celospolečenský koncenzus a už nebude. Omlouvám se ale snažím se pohybovat v reálu a ne v tom co kdyby, kdyby.... Navíc, mně ten evropský socialismus docela vyhovuje. Co bychom měli chtít víc než v základě máme? Spousta lidí si stěžuje, že nemají dost peněz ale oni nikdy nebudou mít dost i kdyby měli milióny. Rozfofrovali by je stejně jako teď ty tisíce. Je to ve většině případů je tzv. "sekundární chudoba". Lidi si stěžují, že nemají dost peněz ale koupí si každou kravinu co jim "vnutí" reklama. Onehdá se mě ptal jeden můj asi 20 letý host na večírku, jestli se voda u mě z vodovodu dá pít... Co k tomu dodat. Když si uvědomím jak žili moji prarodiče a jak já..... Pohody. Fakt jsem spokojenej.

Ale EU přece není nějaký monstrum, který si dělá co se mu zachce. Dělá to co chtějí jeho obyvatelé. A myslíš, že obyvatelé ostatní Evropy budou chtít něco diametrálně jiného než chceme my? To spíš u nás mám pocit, že si politici dělají co chtějí. a neberou ohledy na přání voličů. Doufám, že po těchto volbách si to trochu opraví a i ODS v čele se svým profesorem se chytí za nos.
Já jsem opravdu nepochopil co jsou to ty "národní zájmy". Nemám pocit, že by moje občanské zájmy byly nějak diametrálně jiné než občanské zájmy ostatních obyvatel Evropy. Naopak mám pocit, že tzv "národní zájmy" o kterých mluvila ODS jsou spíš zájmy politických špiček ODS a jiných partají.

Já jsem samozřejmě zaregistroval tvůj postoj, kde se mnou třeba jen částečně souhlasíš, např: "zminuju se, ze tohle je jedna z mala vyhod-tj. ze nas EU nuti do prijimani zakonu..." a jsem za to rád. Jen mám pocit, že tu výhodu nedoceňuješ.

Omlouvám se, jestli se moje formulace někoho moc dotkly. Něchtěl jsem nikoho ponížit a urazit, naopak jsem rád, že se tady objevují lidí, kteří mají názory. Opravdu. Proto si tady taky často čtu.
SkArt má sice radikální názory ale já jsme měl pocit, že to jsou jen nekriticky převzaté cizí názory. Jen jsem ho chtěl vyprovokovat k odpovědi a tím i k přemýšlení o problému.

Podle mě je změdělství tak "unikátní" obor jako každý jiný. Zemědělství je sice závislé do jisté míry na počasí ale zase je jisté, že určitý počet lidí si musí koupit určité množství potravin ať se děje co se děje, a to v žádném jiném oboru není. Ostatní obory jsou totiž závislé na daleko nevypočitatelnějších věcech než je počasí. Například na módě. Takže podle mě by se měly odtace do zeměndělství omezit na minimum a doufám, že to EU nakonec udělá. Zemědělská dotační politika EU je to co mě na EU taky nejvíc štve ale myslím, že právě vstup nových zemí způsobí, že s tím EU něco udělá. Vlaštovky už jsou na obzoru. Podle mě už je dnes technologie zemědělské výroby na takové výši, že by podstatné snížení dotací do zemědělsví bylo na místě. Nechápu proč dostávají zemědělci v EU tolik peněz za výrobky, které z části už nikdo nechce a musí se pak ještě platit znovu za jejich umístění na trhu. Holt francouzští zemědělci jsou silná lobby a francouzští politici jsou slabí.

Myslím, že dnes ale ten stát už nedělá ty věci zdaleka v takové míře jako za komunismu. A já bych nechtěl žít v nesociálním státě jen proto, že by pak byl nejkonkurenceschopnějším na světě.

Píšeš: On ten ekonomicky rust bez EU by vyzadoval drasticke zmeny, ktere by negativne postihly celou zemi na dobu cca. 2 let. A tohle lidi nejsou schopni snest!
Já s tím naprosto souhlasím. Ten čas byl na začátku devadesátých let a už je pryč a NIKDY už znovu nepřijde (aspoň v historicky krátké době, abychom s tím mohli počítat). Proto mám ten názor co mám. Žádné ono by to šlo kdyby... Jsem v reálu. A navíc opravdu kam se ještě drápat? Abychom každý měli dvě až tři auta? Měli bychom věnovat víc času duchovnímu životu a to nestojí skoro žádné peníze.

Když to tak vezmu kolem a kolem, tak se moc v názorech nelišíme.

Vidíš dočetl jsem to až do konce a posílm ti K+.
Kdo přečte to moje, to jsem zvědavej. Asi už jsme většinu lidí odradili. Jak má příspěvek víc než tři řádky už není pro většinu lidí k přečtení. Holt BLESK je blesk a je pro všechny. Komentář k zemědělské politice EU na dva řádky to je umění!!! :frog:
nemo
High_Lande samozřejmě že K+ tobě a tobě odpovídám a děkuju za příspěvek. Sorry. A to jsem ani nehulil. Teď.
Lemarc
nemo: líp bych to nenapsal, výborný postoj, ... posílám káčko
Piskot
to nemo

No je videt,ze se o dany problem zajimas a vidis do hloubky.Nemam co bych dodal protoze o tomhle vsem nevim ani polovinu.
Jsem spis ten klasicky spotrebitel co mu trochu vadi,ze CD stoji 500Kc a slusny auto 400.000Kc No ale s tim asi nic neudelame.O co mi hlavne jde je at aspon mame trochu vic svobody a navzajem se neotravujeme kvuli vecem ktere by meli byt vlastnim rozhodnutim kazdeho z nas.Viz napr. koureni ganji.Uvidime nechame se prekvapit co ta nase vlada zase priste "vymysli".Posilam K+
hh-top
Už kvůli tomu, aby u nás platily alespoň nějaké dohlížecí mechanismy. Klaus nám postavil kapitalismus na a za hranicí zákona a na to je EU mnohem citlivější, neboť prospěch většiny je jí přednější než prospěch jednotlivců.
SkArt
Milý Nemo

Mě nikdo nemusí k reakci nutit sám se rád ozvu, ale dostal jsem se na net až teď.

1.
Stav hospodářství jste tady probrali docela dobře. Ale ptal jsi se proč si myslím, že naše zemědělství je v hajzlu. Nači zemědělci produkují málo a to málo někdy nejsou schopni ani prodat, protože dovážející se zboží má menší ceny než to naše. U nás (a to myslím spíše ve státním sektoru) fungují technologie velmi zastaralé a produktivita s efektivností klesají ruku v ruce. Soukromý sektor do zemědělství se příliš nehrne. Investice do zemědělství s návratností tak do 10 let a více ,oproti investice do terciální sféry s návratností tak 5 let, je jasná. Každý si raději vybere to snadnější.


2.
Také zde vyzdvihuješ pravici a dovoláváš se k tomu, aby ukázala všechny své plusy a klady. Oproti tomu jsi spokojený s "diktaturou" zákonů. Což si myslím, že není moc demokratické, a proto nevím jakého hybrida pravicového systému zde podáváš.
Já osobně bych nezavrhoval levicový systém, ale ne naše levicové parlamentní strany se svojí nekonstrukční politikou. Doufám že mi nebudeš předhazovat 40 komunismu. To lidé zničili systém ne systém lidi.


Nečtu Super, Blesk a novu jsem viděl tak před 6 týdny.



nemo
Děkuju za K+. Opravdu se snažím zajímat o věci kolem sebe. A taky se snažím, pokud je v mých silách, je měnit k (podle mě) lepšímu.

Milý SkArte (To oslovení se ti fakt povedlo. Četl jsem tady nějaké polemiky a nezaregistroval jsem tam takový pěkný tón.)
Napřed bych ti chtěl říct, že ten Blesk nebyl přímo na tebe ale tak obecně. Navíc chápu postoj lidí, kteří z různých důvodů nechtějí věnovat čas na věci kolem sebe.Je mi to ale líto. Domnívámse, že kdyby naši předkové (obecně) věnovali víc času věcem kolem sebe než jen sami sobě, tak by tady možná nebyl ani Hitler a ani komanči.

A teď bych ti rád něco řekl k tvému vyjádření:
1. Nemyslím, že by naše zemědělství bylo v hajzlu. Myslím, že naši zemědělci produkují dost a myslím, že díky technologiím, které mají a násilné kolektivizaci mají slušnou produktivitu práce. Dokonce si myslím, že produktivita práce u nás v 90. letech v zemědělství stoupala podstatně rychleji než v průmyslu - proto taky ti družstveníci nadávají - nemají totiž už ty relativně lehké příjmy jako za komančů a musí makat. Například v ZD Troubky nad Bečvou na počátku 90. let pracovalo asi 25 traktoristů a dnes mají snad jen 5. Navíc si pořídili traktor Ferguson s přídavnými zařízeními (za několik milionů Kč) a ten těch 1000 ha co mají k dispozici upraví pro cukrovku v krátké době lépe než mnoho Troubečáků upraví záhonky na své zahrádce (nemám důvod tomu nevěřit, protože mi to řekl odpůrce toho ZD). Produktivita v zemědělství je u nás na poměry ve střední Evropě velice dobrá. V zemědělství pracuje asi jen 3 nebo 5% obyvatel (na rozdíl od Polska, kde je to víc než 20%). Pravda je, že ale v některých oblastech zaostávají a nestačí konkurenci ze západu. Vtip je ale v tom, že vstup do EU našim zemědělcům pomůže nejvíc. Můžeme klidně rozvinout podrobnější debatu na téma zemědělství a vstup do EU ale asi by to tady nikoho nezajímalo.
Soukromý sektor v zemědělství je myslím, že ve 100%. Družstva jsou soukromá a možná ani nevíš, že u nás je mnoho soukromých farmářů, kteří k nám přišli farmařit ze západních zemí. To ovšem dokazuje, že to u nás jde a že je to lukrativní pro ty co ví jak na to (know-how), a že je to v lidech a ne v odvětví ekonomiky.
Druhá věc je, že s příchodem Fencla byli družstevníci trochu upřednostňováni před ostatními farmáři. Levnější a dostupnější úvěry atd.
Co se týká investic do zemedělství, tak si myslím, že je to stejné jako v jiných odvětvích. Jsou lidé, kteří úvěry dostanou a jsou lidé, kteří ne. A je to v nich ne v bankách. Do nedávna jsem podnikal a musím říct, že někteří lidé, co si stěžovali, že nedostali úvěry, by je ode mě taky nedostali. To co předvedli nebyl podnikatelský záměr ale zbožné přání dostat peníze, užít je, a pak: děj se vůle boží. To je ale taky na samostatné téma. V každém případě si vždycky připomenu na citát tuším pana W. Goetheho: "To co lidé považují za osud jsou jen jejich hloupé chyby a omyly.". V tomto případě to není pro ty lidi osud ale špatná zemědělská politka vlády a Bůh ví co ještě.
Co se návratnosti investic týká, tak mají možná dlouhou návratnost ale zato jistou (pokud investor není nemehlo a ví jak na to) na rozdíl od investic do bydlení.

2. Nepodávám hybrida pravicového systému (aspoň si to nemyslím) ale uvědomil jsem si jednu věc: PRAVDA NEEXISTUJE. Nikdo neví, která cesta je lepší, protože nevidí do budoucnosti, a navíc to co v blízké budoucnosti může vypadat jako zápor, se může v daleké budopucnosti ukázat jako klad. Protože nevíme kam jdeme (kdo to ví kromě Boha?), tak ani nevíme co je dobré udělat. Proto si myslím, že pluralita názorů v politoce a kompromisy z ní vzniklé "zajistí" aspoň v nějaké míře, že vývoj společnosti se bude ubírat méně zcestnou cestou, než když dlouhodobě zvítězí jeden názor. Jednu slušnou zkušenost už máme za sebou. Proto jsem volal pravici, aby ukázala všechny své plusy a klady.

S diktaturou zákonů nejsem moc spokojený zvlášť u nás ne, protože se spíš držíme litery zákona než ducha. Ale uvědomuju si, že nějaké zákony musí být. Aspoň v těchto dobách. Takže mi nezbývá, než je respektovat i když s mnohými z nich nesouhlasím.
Já osobně už dnes nezavrhuji ani levicový ani pravicový systém (za levicový považuji ten, kde se stát míchá lidem do života a pravicový ten, kdy se stát do života lidem nemíchá; Severní Korea je levicový extrém a nějaký pravicový extrém mě nenapadá). Každý má své klady a zápory. Podle mě je to jen otázka MÍRY toho míchání se do života občanům. Nakonec je vidět, že to už politici pochopili, protože se všichni tlačí do středu a minimální rozdíl v počtu hlasů mezi demokraty a republikány při posl. volbách v U.S.A. to dokazuje. Nakonec i u nás "levicová" vláda krásně zprivatizovala to co "pravicová" vláda zprivatizovat neměla sílu nebo odvahu a "levý" Blair v Uk je v mnohém "pravější" než kontzervativci.
Druhá věc je ta, že mnozí z těch co jsou ve vedoucích pozicích ve státě se domnívají, že se stali něčím víc než jen placenými úředníky, kteří mají stát spravovat. To je to špatné. A vláda je podle mě tím horší, čím víc si toto ti lidé myslí. Proto mi Špidla nevadí (i když mě některé jeho názory iritují), protože (podle mě) on je přesně ten člověk, co si myslí, že je jen placeným úředníkem, a ne nějakým Bohem či co, tak jak si to snad mysleli předchozí "vládci". Špidlovi (podle mě) záleží opravdu na tomto státě a ne na sobě samém. Uvidíme ovšem, jak dlouho mu to vydrží.
To jsem se zase rozepsal. Omlouvám se.

Měj se hezky a jsem rád, že ses mi ozval i když se ti některé moje názory nezamlouvají. :flamer:
magellan
tohle si zaslouzi jedine, K+ nemo! Po hromade bezduchych (a hlavne NEINFORMOVANYCH) reci konecne nekdo, kdo vi, o cem mluvi. respekt.
High_Land
Nemo,

Tak se nam tady rozjela pekna polemika, tak to ma byt! Jen doufam, ze nejsme jedini, kdo to cte J
Ale k veci: Ja s nekterymi vecmi (co Ty a dalsi pisi) maximalne souhlasim, ale vy mi porad predkladate neco ve smyslu “u nas to neni mozne” a “za soucasne situace to nejde” – proste predkladate mi jakoby tady nikdo nebyl schopny delat takove veci! Ona ta ceska politika je hodne prolezla, ale kde neni?? Podivejme se na skandaly do Nem., Rak., Francie a vidime, ze to neni az tak ruzove. Souhlasim, ze za dane situace to asi nepujde, ja ale uvazuji, navrhuji jak bych to delal ja. Za soucasne situace jsem pro vstup, ale v zadnem pripade v r. 2004 jak se o tom uvazuje.
EU porad prichazi s necim jinym – mimochodem, za chvili konci vstupni vyjednavani cili jedina cesta jak mohla EU tlacit na prijimani zakonu a potom uz to bude zase na kandidatskych zemich! EU bude moct (az do prip. vstupu) pouze pripominkovat. Navic, jak jste mozna cetli, EU chysta nove sankce pro uchazece, kteri po vstupu urcite budou mit hodne penez…..
A s tim Irskem operuji – ja taky netvrdim, ze to zvladli za 2 roky! Proto jsem taky mluvil o nejmene 10 letech – a spise bych to videl na 15. Samozrejme ze to nejde samo za chvili. A anglictina si myslim nemela na to az takovy vliv. Takze Ti ten argument zase beruJ
A dotace – velky problem nejen pro nas 2, ale pro celou EU. S nizsimi dotacemi nesouhlasim z principu – samozrejme, ze neocekavam 100%, ale kdyz jsme na nejakych cca. 65% (HDP) ve srovnani s EU, myslim, ze tak 50-60% dotace by slusely…A s temi lekari a uciteli – predevsim lekari – je to tragicke (ale neni to duvod porovnavat se zemedelstvim – platy tady jsou taky doslova smesne) a doufam, ze se toho uz konecne nejaka vlada chopi stejne jako duchodove reformy! A kdo to zaplati? Stat – ktery zefektivni danovou reformu, prestane vyhazovat na nesmysly, vytvori vyrovnany rozpocet a omezi soc. davky - z toho vyplyva, ze za teto vlady se to na 99.9% nestane :( A souhlasim s tim, ze dotace jsou spatne uz z principu – presne jak rikas, proc se nedotuje vyroba PC a dalsi? Nebo proc aspon to skolstvi a napr. vedecky vyzkum?
K dalsimu odstavci jen pripominky – vetsina Evropy (vlady) je stredoprava, cili myslim, ze zas v tak soc. Evrope nezijeme. A nesouhlasim s timhle – myslim, ze lide musi chtit porad vice a vice, byt na sebe (a na druhe) narocnejsi. Neni dobre, kdyz si nekdo na neco stezuje, kazdy ma osud ve svych rukou. Ale chtit vic se musi! Pokud nechces, niceho nedosahnes! Je treba byt spokojeny, ale chtit vic a vice! Ja jsem spokojenej se svymi 35.000 mesicne (byl bych peknej debil kdybych nebyl (ve svym veku)), ale chtel bych vic – abych si mohl doprad dalsi “level” Ale jinak s Tebou zase max. souhlasim – vezmete si, jak ziji lide v 60% sveta, jak zili nasi predkove a potom si stezujte. V podstate jsem chtel rict – kazdy sveho stesti strujcem…
Narodni zajmy – souhlas skoro s celym odstavcem. Ale opravdu, opravdu silne nesouhlasim s tim, jak se kazdy sere do Benesovejch dekretu. Vytahli to Rak politici a Nemecko se k nim v probihajici predvolebni kampani pripojilo. Je to stejne populisticke od Rakouskych a Nemeckych politiku jako od nasich – ale myslim, ze tyhle 2 narody by se o 2. svetove valce vubec radeji vyjadrovat nemely. Jedine, co muzeme udelat, je omluvit se za ty dekrety. Ale az pote co se omluvi tyhle narody celemu svetu! Coz nikdy neudelali a jeste si dovoli narokovat drive zabrane uzemi!! A tohle se teoreticky muze stat nejen s Benesovymi dekrety. Jinak, nechapu, co ti politikove porad resi, minulost nechme minulosti!
A nase pravice? Bohuzel je to smutne! Pan professor uz ma sve za sebou a je to navic nesmirne arogantni clovek. A US? I better not say anything. Chtelo by to nejakou novou, demokratickou, “lidskou” stranu.A ta se muze zviditelnit pomoci nejakych slavnych osobnosti sympatickych verejnosti…A zacit makat konecne pro lidi!
Myslim, ze je tady porad prostor pro tvrde kroky. Jen politikove: 1. musi byt dost silni (nejlepe silna koalice), 2. chtit prosadit smeny, 3. perfektne lidem vysvetlit v ramci jejich ekonomickych znalosti proc. Protoze pokud chceme byr rychle nekde jinde, musime tyto kroky prijmout. A mala poznamka ohledne Francie – ta zeme je politicky velmi velmi zvlastni – silne lobby, silne odbory, slaba vlada, spousta problemu se hned resi stavkami…. Fakt zajimave.
Na zaver musim maximalne souhlasit s tim dusevnem. Tam by mel kazdy zacit a tam by se mel kazdy soustredit. Ty penize jsou jen cesta k pohodli a hmotnym statkum. Ale co si budeme povidat – zije se s nimi lepe, protoze tento svet v podstate nic jineho neuznava. A proto je treba se snazit o vetsi a vetsi ekonomicky rust – ono je s tim v podstate spojeno I dusevno – kdyz budes mit dostatek (nemyslim miliony) penez, budes mit I vice casu a prostoru se venovat dusevnu. A navstivit treba Nepal, Tibet, kde jsi vsem temto vecem mnohem blize….Stejne tak nam tam pomaha I THC a ja doufam, ze spousta lidi z groweru se nad svym dusevnem zamysli. Protoze to potrebujeme vsichni bez rozdilu! And the more, the better.
A zase s Tebou musim souhlasit – myslim, ze az na nektere nazory, spise ruzne postoje, se ty nase od sebe nejak zvlast nelisi. A taky – Blesk je Blesk a Super je Super. Vlastne, pozitivni je, ze Super uz neni Super, Super uz neni vubec nic…Vzdy, kdyz vidim nekoho, kdo cte Blesk (drive take Super), snazim se odhadovat co to je za cloveka, jake ma nazory a co ho vede k tomu cist Blesk. Co ho pritahuje na tom, ze napr. “Karel Gott ma 25 deti s 25 ruznymi milenkami”? Proc se lidi zajimaji v takovem obsahu o soukromi jinych??? At si resi svy problemy, bez toho jich maj dost.
Don`t read this shit.

Tak, jeste jeden nazorek bude nasledovat...
High_Land
NEMO: Tak, to jsme zase narazili na tema – to EU je na seminarku, jak rikam…

Ale s timhle postnutim zatim souhlasim nejvic, az na nektere veci tykajici se zemedelstvi. Ale to stejne nikoho moc nezajima (jak pises), navic ja se o zemedelstvi moc zasvecene bavit nemuzu, spise vidim do prumyslu a financi.
Pravda ovsem je, ze nase zemedelstvi na tom neni tak bidne jak si mnozi stezuji, to jen nejsou schopni pochopit, ze pro konkurenceschopnost musi zacit delat mnohem efektivneji – v ekonomice se tomu rika tlak na snizovani vyrobnich nakladu ci vstupnich statku.
Ale tak je to vsude – firmy nadavaji na silnou korunu, ale ta silna koruna je dobre. Svedci o sile nasi ekonomiky a to, ze stoupa je dukaz bezesporu dobry. A je na lidech at zefektivni sve pracovni postupy, propusti (pripadne) par lidi a zacnou se chovat ekonomicky a prestanou plytvat na nesmysly. Ve svem dusledku to take mirne zabranuje danovym unikum, protoze uz nebude tak jednoduche nakoupit auta pro cele rodiny apod. jak se to delo drive. A je samozrejme na statu at nasim exporterum MIRNE pomuze – existuje cela rada nastroju jak to udelat od snizeni dani az po rozsireni dotaci na zacinajici podnikani. Silna mena je tak trochu omluva pro firmy a staty, protoze to znamena v dusledku, ze se nejsou schopni dostatecne rychle prizpusobit rustu ekonomiky – coz jak vsichni usoudite je dobre. Narky na silny dollar jsem z USA nikdy neslysel, spise na to byli hrdi….
Trh je vec pekne slozita a jak pises – nikdo dopredu nevi jak to bude, zaporne veci se v budoucnu mohou ukazat jako klad. Da se ale predvidat v nekterych oblastech docela presne, v jinych vubec. A trh se chova vzdy specificky a podleha neocekavanym okolnostem – napr. ted jsou to podvody v ucetnictvi (Enron, WorldCom). You never know..
A ted bych si dovolil malou poznamku – pises, ze nikdo krome Boha nevi co a jak. Ja jsem spise ten pragmatictejsi typ – myslim, ze to nevi ani Buh, protoze nic takoveho neni. A please, nejak moc na tohle nereagujte, jinak se nam tady vyvine diskuse, ktera nema konce.
Pluralita nazoru je jiste prospesna veci, ale nase politicke strany si za svymi nazory absolutne (nekdy) nestoji. Obzvlaste se to da rict o hybridu jmenem Koalice. Ale predstavme si jinou situaci – my jsme zazili, ze jeden nazor na politiku neni good, ale to byl extremni pripad, i kdyz zachvatil kus sveta. Kdyby tady existoval 1 nazor, se kterym se ztotoznuje velka vetsina lidi, a ktery je take touto vetsinou schvalen a respektovan, potom si myslim, ze je to vubec nejlepsi. Protoze ta pluralita je urcite k dobru veci, ale jen do urcite miry.
Zakony,zakony,zakony. To je dalsi seminarka. Ja osobne myslim, ze proto, aby mohla spolecnost fungovat, je zakonu samozrejme treba. Ale uz si nemyslim, ze by zakony mely jit moc do siroka – predevsim v oblastech svobod cloveka. Neco jineho zase jsou zakony, ktere plati v podnikani – tady ty hranice museji byt jasne stanoveny a prestupky trestany. Jak to funguje se spatnymi zakony jsme se po revoluci presvedcili dostatecne a urcite nas jeste nejake skandaly cekaji. Proste – myslim, ze by mi nikdo nemel zakazovat hulit a pestovat pro vlastni potrebu, ale na druhou stranu bych nenamital nic proti tomu, ze musim dodrzovat urcita hygienicka opatreni (dana zakonem), kdybych si chtel zalozit obchod s potravinami nebo ze musim jezdit v aute strizlivy. To byl jen priklad za vsechny. Bohuzel, je treba rict, ze nase zakony jsou velmi nedokonale v mnoha smerech. I pres tlak EU.
Levice vs. pravice – tak tady se nam nabizi jasne smerovani ke stredu, jak uvadis. Ale myslim, ze svet by mel smerovat spise doprava, protoze se vzrustajicimi naroky lidi ta vyse statni podpory bude treba vetsi a vetsi. Myslim, ze by mel stat dat lidem svobodu (mene omezujici zakony), ale take je ucinit vice zodpovednymi sami za sebe (omezeni statnich davek). Protoze system u nas vylozene podporuje nezamestnanost. Velka cast mych dani (a ze nejsou pri mem prijmu male) putuje do kapes lidem, kteri nechteji pracovat nebo pracuji nelegalne a berou statni davky. U nas rapidne stoupla nezamestnanost (coz se dalo ocekavat, ale ne tak rapidne) ruku v ruce se zvysovanim davek. Porad existuje spousta mist, na ktera se nehlasi kandidati, ktera zustavaji dlouhodobe neobsazena.
Extremne vysoka dlouho trvajici podpora, socialni davky za vsechno – dovolim si malou “rasistickou vlozku” – predevsim pro cikany (myslim procentualne) atd atd. Ja nechci na tyto lidi tolik platit!
Soucasna politicka situace je pri vsi te hruze pri volbach docela OK. Nastesti jiz odesla Zemanova parta vcele se svym hulvatskym leadrem. Spidla je v tom smeru, ktery pises, OK. Ale on se na druhe strane snazi delat politiku populistickou a tu dela pomoci tentokrat jiz nechutnych, extremne velkych rozpoctovych schodku, ktere opet zaplati obcane. Argumentace tim, ze oproti zemim ostatnim je vyse naseho dluhu mala, je sice (opet) populisticka a na prvni pohled nice, ale neopravnuje jej k tomu zadluzovat pristi generace vice. Zvlast kdyz to jde jinak. A nektere jeho dalsi nazory me taky irituji.
Jinak si myslim, ze tahle vlada je (obzvkaste vzhledem k CSSD) docela slusne slozena (2. nejlepsi po Tosovskeho ½ roku) a jsou v ni lide, kteri maji potencial. A co je dulezite – podle jejich vystupovani jsou i docela cestni a charakterni. Ale to se prokaze az pozdeji, ted se prokazuji jaci lide byli ve vlade minule – viz. pripad Srba. We shall see.

Fakt nevim, jestli to nekdo cte. Ale I kdyby jen 1 clovek – je to positive. Karmu pro tebe – Nemo – a tesim se na dalsi reakce J I od ostatnich

Magellan: Taky by jsi mohl neco pridat nez jen kratkou vetu a blize se k tomu vyjadrit kdyz jses tak INFORMOVANEJ…..

hh-top: Souhlasim s Klausem, i kdyz na to nebyl sam a urcitej ekonomickej rust nastartoval. A EU by byla uplne stejna, jen je to tak velky celek s tolika nazory, ze to nejde tak jednoduse udelat. Oni ne vsichni politikove Evropy jsou cestni a prospech vetsiny je jim ukradeny. Nastesti je tady dost mechanismu proti...

skArt: Fakt moc pekny osloveni :)
DtRik
jedine ano
nemo
High-Lande, tak krásnou reakci na tvůj příspěvek jsem napsal ale mezitím se mi zrušilo pro nečinnost připojení (nechápu proč) a já jsem o ni přišel (nechápu proč). Už nemám sílu to opakovat, jen asi jedno musím znovu napsat. Doprdele tak mi to vadí..... Tak jsem si na tom dal záležet a je to v hazlu. Ne, omlouvám se, jsem tak nasraný a zdeptaný, že snad někdy jindy.
High_Land
YO! Nemo, tak to je skoda....pokud ale budes mit chut a cas, writni.
Beebob
Doufám jen, že se v EU změní legislativa až do ní vstoupíme. A že naše země vykročí po vzoru Švýcarska.
Myslím, že to je cesta, která chybí v českém politickém povědomí! Doufám že jestli se dostane do čela ODS Bém, tak legalizaci prosadí. Ale zase hrozí do Eu nevstoupíme.což by byl myslím větší průser.......
Yasmeene
Já jsem absolutně proti vstupu do EU, jakmile vstoupíme najedem na normovanou protidrogovou politiku jakožto malý stát si nebudem moct dovolit nějaké axesy, čili báj báj legalizace. Navíc stát ztratí spousty pravomocí a spousty zásadních věcí se budou projednávat v Brusselu a tam samozřejmě o ČR nic neví (maximálně z doslechu) a naši vyslanci budou tak nanejvejš kývat hlavičkama těm vysokejm pánům, zmizí koruna naše česká koruna, už nebude nic za pár kaček maximálně tak za pár éček, postupnou integrací (a jestli to bude toto honební integrační tempo, který nám tady vláda ukazuje..) začne ztrácet význam něco jako česká republika, a kdo ví za pár let někoho napadne, že by se mělo mluvit všude v EU stejně takže báj báj češtino protože náš krásný jazyk asi jako mainstreem nevyberou no a to už je pak jen otázka času kdy EU bude ekvivalentem USA popřípadě Ruska. Svjet jak to vypadá se vlivem globalizačních procesů rozděluje na několik částí, které prostě přerostou ve tři čtyří (pět šest) supervelmocí a jediné co mi může být útěchou je, že země dnešní tlak prostě nemůže vydržet a jednou udělá takové křup a báj báj.
nemo
Yasmeene co je to ta tvoje "normovaná protidrogová politika" v EU? :confused:
Jestlipak o tom něco víš? Holandsko je v EU, Velká Británie co přeřadila konopí mezi léky a uvažuje o zlegalizování Extáze je taky v EU shodně s Portugalskem, kde držení jakékoliv drogy pro vlastní potřebu není ilegální. Takže co? Jestli mají všichni takový pojem o EU jako ty, tak se nedivím těm strachům.
mllock
Ahojky, nechci tady delat chytryho ,jen bych rad zminil neco co to urcite prinese.

Mam zkousku z EU na ekne a na zaver zkousky se me prof. zeptal zda po precteni asi 6 knizek jsem pro ci proti.Tenkrat jsem na to nemel nazor a jeste dlouho po tom asi 2 roky.Dost jsem o tom od ty doby premejslel. Ted ho uz mam. Rozhodne ne! Mame jinou alternativu ptam se ? Nemame na to byt suverenim statem, hlavne prachy.Napad to neni spatny jelikoz cr vzdy byla pod vlivem nejakych mocnosti bud z vychodu ci zapadu :((
Takze by jsme mohli bejt trosicku suvereni.. :))) Bohuzel jsme velice mala a chuda zeme na takovy luxus.
Napadlo Vas nekdy kolik stoji dum v zahranici, napr. v Britanii stoji takovej pidi domecek ve spatny lokalite okolo 2,5 milionu (3+1) s ubohou skoro nezahradou bez topeni a tep. izolaci se spatnejma oknama... Kolik berou lidi v zahranici. Nase platy tady maji stredoskolaci z lepsich rodin jako kapesny. Co se stane po pripojeni a po padu ochrane lhuty na nakup a pohyb osob ,zbozi atd.. po unii. Vyrostou tady ceny nemovitosti primo astronomicky. Jelikoz si je lidi ze zapadu zkoupi. V hospode si nedate gulas, jelikoz je to jidlo pripravene a skladovane vic nez 3 hodiny. Budeme se ridit evropskym pravem atd.... Takze mlady rodiny budou muset jit do zahranici ,aby si tady doma mohli koupit vlastni byt ci dum ! Myslite ,ze vsichni lidi pujdou pracovat do zahranici? Treba ti co tady maji rodiny s detmi nebo starsi lidi ? Opravdu chcete ,aby vase dite chodilo nekde v zahranici do skoly? Mezi cizima detma ,ktery ho stejne nikdy neprijmou a vzdy budete cizinec z vychodu. Dopadneme jeste hur nez nejchudsi zeme po pripojeni.A tech nebylo moc. Ohromnejma dotacema ,ktery trvaj ,az do dneska se podarilo stabilizovat jejich ekonomiku a zvednout nakonec zivotni uroven. Kdyz se pripoji novejch 5 zemi.... :(( tak tech dotaci moc nebude. Budeme absolutni zebraci. Evropska ekonomika jde dolu a otazkou zustava jestli vstup do EU pomuze k jejimu rustu ,je to hezka teorie. Pravdepodobne ano. Bude stacit zlevneni vyroby o dane z presunu zbozi pres hranice na konkurencni americky a japonsky trhy?

Proc vstupovat? Tech kladu je tady dost. Presto nebylo by lepsi vstoupit pouze do Ekonomicke unie a ponechat si neco jako vlastni kulturu ,ktera dost utrpi. O nasi zemi budou rozhodovat lidi ,kteri o problemech v teto zemi toho moc nevi a v podstate je jim to jedno.Uz ted nase vlada razi vetsinu tendenci ze zapadu, vcetne boje proti ganje. Jsme zase pod nadvladou zapadu.Musim se tomu smat ,ze se vzdy ridime tim co si nejaka velmoc preje.At to bylo z vychodu ci dnes. Mame preci lidi v tehle republice. Ridme se tim co je pro lidi nejlepsi. Ne tim cim se nekomu zavdecime! Stabilizujme ekonomiku, ek, rust a snizme nezamestnanost v prvni rade. O pravnim systemu nemluvme. Po vstupu se zde budeme ridit velice prazvlastnimi pravy, ktery si ceskej narod neodhlasoval.....

Co se pripojit pouze ekonomicky s kontrolovanym pohybem zbozi a surovin, lidi atd..., vysledek by byl podobny.... Proc si vzit kontrolu nad svou vlastni zemi! Pochybuju ,ze vlada vypise referendum o vstupu. Pravdepodobne ,kdyz lidi budou mit informace, tak se nebudou chtit pripojit.
Yasmeene
to co sem řekla vlastně "ofundoval" tadyhle mllock to je to o čem mluvim, nevím co se ti na mém příspěvku nezdá, není nijak útočný, proč má pořád každý pocit, že někoho hrozně osobně napadám :)

Jistě holandsko je v EU, jenže Holandsko je na tom tak dobře, že si může dovolit takový, dneska by mohli nějací politici říct až radikální krok, my (my češi, my česká republika..(-znáte tu mp3?:) ) ) budem prostě jenom poslouchat a přikyvovat.

edit: Navíc Holandsko už s tímto vstupovalo, tak dejme tomu británie- ta konkrétně si nikoho na nic neptá.

[Edited by Yasmeene on 13-09-2002 at 02:49 PM]
Growman
Zásadně proti přece nám nebudou všichni diktovat co máme dělat.
Je lepší zůstat nezávislej stát.
Třeba Dánsko to je nezávislý a nijak mu to nevadí.
maslox
provedl bych legalizaci > pag bych s radosti EU naftivil
nemo
Nekolik poznámek
k mllockovi: Jak jsi přišel na to, že tady po vstupu do EU vyrostou ceny nemovitostí do astronomických výšek? Vždyť ty ceny jsou daný TRŽNÍMI cenami pozemků, materiálu a práce. Proč by se měly zvýšit astronomicky? To by je musel chtít někdo kupovat za ty astronomické ceny! Vždyť by je nikdo nekupoval. Ty si myslíš, že se sem někdo pohrne? Ty by ses hrnul na Ukrajinu, kdyby vstoupila do EU? Já ti fakt nerozumím. To jsi absolvent ekonomické školy? Co vás tam učili?
Jestli porovnáváš ceny nemovitostí tady a v EU, tak ti můžu říct, že právě před měsícem jsem byl ve Francii a ceny nemovitostí jsou tam tak max 2x vyšší než tady.
Mimochodem to největší zvýšení cen nemovitostí máme za sebou a proběhlo na počátku 90. let.
Mně by nevadilo, kdyby moje dítě chodilo do školy v zahraničí. Naopak, zaviděl bych mu, že já jsem nemohl.
Píšeš: Dopadneme jeste hur nez nejchudsi zeme po pripojeni.A tech nebylo moc. Ohromnejma dotacema ,ktery trvaj ,az do dneska se podarilo stabilizovat jejich ekonomiku a zvednout nakonec zivotni uroven. Kdyz se pripoji novejch 5 zemi....
Ta tvoje věta je pěknej blábol. Dopadly teda špatně nebo dobře?, když "ohromnejma dotacema" (které ale zaplatil někdo jiný) podarilo stabilizovat jejich ekonomiku a zvednout nakonec zivotni uroven.
Chtěl bych abychom taky tak "špatně" dopadli.
Píšeš: tak tech dotaci moc nebude.
Bohužel nebude, protože bohatí už nechcou platit a budeme se muset dělit, no ale zaplať Bůh za nějaké dotace než za žádné nebo ne?
Píšeš: Budeme absolutni zebraci.
To ale píšeš na začátku tvého příspěvku, že jsme žebráci už teď. Tak co vlastně chceš říct?
Píšeš: Presto nebylo by lepsi vstoupit pouze do Ekonomicke unie a ponechat si neco jako vlastni kulturu ,ktera dost utrpi.
Panebože kdo nám brání si nechat vlastní kulturu? A proč by měla utrpět víc než když nevstoupíme? Nechápu. Budeme snad muset zpívat nebo psát anglicky či německy?
Píšeš, že bychom, mimo jiné, měli zlepšit právní sytém. Domníváš se snad, že bychom jej bez toho abychom se nechali tlačit podmínkami pro vstup do EU zlepšili rychleji? Já tedy ne. Naopak. Domnívám se, že by si mnozí naši politici a jejich kamoši udělali ze státu dojnou krávu, tak jak je to na východ od nás. Atd. Mohl bych to co píšeš rozebrat slovo od slova ale je to fakt snůška blábolů. Nechci tě urazit a musím říct, že jsem dost vyděšený, že tohle napíše člověk co má ekonomické vzděláni. Já mám elektrotechnickou průmyslovku. Promiň.
Je mi jasné, že vstup do EU bude mít i negativní stránky ale pozitivní drtivě převažují.

Hullto
Unie je provar.... jakýkoli sjednocování bylo a je důkazem naší slabosti.... my na něco prostě nestačíme a než abysme to řešili vlastníma silama, chceme se stát součástí přihlouplýho procesu, s podobně fanatickou slepostí, jako za dob česko-ruskýho "přátelství". Součástí procesu, který beztak neusiluje o vyřešení požadovaných problémů, spíše nové problémy a omezení přinese...ten dávno provařenej proces se nazývá EU.

A jinak... nic proti turistům, historie se bohudík/žel opakuje.....

[Edited by Hullto on 10-11-2002 at 03:05 PM]
nemo
Hele Hullto nemohl by ses rozepsat co se ti vlastne konkrétne nelíbí a neopakovat ty nesmyslné floskule tech co se jim EU nelíbí?
Co to meles o slabosti? Pokud budou ty ostatní státy spolupracovat a my budeme sami tak budem zaostávat ještě víc. Jako za bolševika. Mě se teda nechce se prát sám proti deseti. To je stejné jako když na Závodě míru bojovali individuality prioti týmové práci Rusů . A nikdy neměli šanci.
A v čem prosím tě spočívá přihlouplost toho procesu?
A které jsou ty požadované problémy, které neřeší?
A jestli srovnáváš RVHP s EU, tak to je asi jako srovnávat demokratické rozhodování francouzského a iráckého parlamentu.
Hullto
Ty bystrý chlapče nemo, ses jeden z mnoha zaujatců, kterej bude pro unii hlasovat snad i v hrobě...ale fakt je, že ti "fandim".....
Vsadím se, že ani sám nevíš proč EU vznikla...
Problém tvůj a tobě podobných je, že součástí toho bejt "in", je prostě unii milovat, vyznávat a já nevim co ještě, sáhodlouze a rádobyobsáhle o unii diskutovat a vypadat proto tak skvěle "in". Takovejch brzd jako ses ty tady běhá bohužel moc. Aproto, prosim tě, prober se konečně z diskotéky a začni přemejšlet o tom, co opravdu vede EU k tomu, aby se takhle rozrůstala.
Pro pomalejší: Lepší zítřky ČR to totiž nejsou...
nemo
Hele Hulto věřím ti, že si myslíš, že jsem blb ale znám odpověď na tvou otázku: Unie vznikla proto, protože to je od zrození lidstva celosvětový trend kdy individuality a to ať už to jsou jednotlivci, rodiny, nebo kmeny nebo větší sociální celky obětují vždy část své suverenity a dávají se dohromady a spolupracují, protože zjistily, že to je pro ně výhodné.
Jinak EU vznikla v 50. letech nejprve jako Společenství uhlí a oceli, aby zabránila případným třenicím v obchodě s touto, v té době důležitou, komoditou, a tím i případným válkám, jež Evropu, díky podobným problémům, v první polovině 20. století sužovaly. Snad něco víš o dvou světových válkách, jež vznikly v Evropě a stály nezměřitelné utrpení stovek milionů lidí, stejně jako životy desítek milionů lidí.
I kdyby EU byla dobrá jen proto, aby už v Evropě nevznikla žádná světová válka, tak díky za ni.
Hullto
.....že sem se tak dlouho neozval, ale byl sem "honit vodu" na Summitu.... to, co se tam dělo a projednalo je mimochodem začátek konce.....

K tvé poslední připomínce o válce: S tim s tebou naprosto souhlasim, už právě kvůli tomu, co jsem zmínil výše.....

A co se týká té zaujatosti k něčemu, nebo proti něčemu, tak to já nemám vůbec jednoduchý.....pro mě jsou pojmy jako UNIE, DEMOKRACIE.....atd. pouhými snůškami lží, manipulací a dezinformací.....

Jo, a blb asi nebudeš, co ??? ......................za-tim.....

P.S. !!! Téma zní: Vstup !(ČR)! do EU-ano či ne .......takže nejde tedy o to, jestli EU "dělá" to, anebo tohle.....

[Edited by Hullto on 26-11-2002 at 12:13 PM]
jabbl
I kdyz hlavními pravidli v evropských státech je volný pohyb osob, kapitálu, služeb atd. neznamenáto, že by tato pravidla platila i pro naší zemi. Pro západní evropu jsme bráni jako my bereme Ukrajince a Bulhary. Jsme jen levná pracovní síla, ktrerá dělá za jakýchkoli podmínek. Nejméně sedm let by pro nás tato pravidla neplatila tak nevidim v evropské unii žádnou výhodu! Budeme jen patřit, jako jsme vždy patřili k nějaké velké mocnoti a budeme muset přebírat pravidla která si stanoví a když je nebudeme dodržovat tak za to budeme platit! I když by bylo skvělé mít volné hranice a jezdit si pro semínka a řízky do Holandska tak to tak stejne prvních deset let nebude!! Jsem PROTI!!
tschaara
jo, jo, jo a tisíckrát jo!!!!!!!!!!!!!
virus
ja sem taky pro...i kdyz to bude asi tezkej vstup....
pan dan
nebude mi vadit, kdyz za nas spicky rozhodnou ze vstoupime, nicmene radsi bych ze sebe debila nedelal.

Viz moje signatura...mluvi za vse
Hive
Jsem pro,
spíše bych rád slyšel konkrétní argumenty od fanatických odpůrců. Pokud se do unie nedostaneme, nic se jistě zas tak nezmění. Až na to, že budeme izolováni od evropských trhů, zasrané hranice tu budou donekonečna a argumenty o evropské byrokracii mi začínají vzhledem k současnému vývoji naší byrokracie připadat rovněž zcela nesmyslné.
EU je z historického hlediska zkrátka LEPŠÍ cesta pro budoucí vývoj než izolace do které bychom se v případě nevstupu zkrátka dostali.

Apropo, raději si počkám deset let na to, než pojedu do holandu free, než se toho do smrti nedožít, protože evropa bude mít jednotně legalizované měkké drogy, takdy budou vládnout komunisti svojí zasranou zlodějsky mafiánskou antirozumovou politikou.

Hullto: S takovoudle vizí běž do píče.
nemo
Pan dane co tím: "nicmene radsi bych ze sebe debila nedelal" myslíš?
tim180
no me je to jedno protoze to bude stejne stejni
taky zrovna nejsem nadsenec EU....jedine pozitivum pro mou blizkou budoucnost je snad oterenim hranic. myslim ze ceska ekonomika na tom neni zase tak nejhure az na nekolikamiliardove dluhy a obcasny chybny krok nasi vlady, penize tady jen nejake jsou a vyhodou je nase zemepisna poloha. pokud ale budeme v oblezeni statů patricich do EU asi bychom nemeli moc nadejne vyhlidky do budoucna....co treba prodej ceskych letadel do Iraku, spojenci by nas mohli brat jako podpurce terorismu a udelat bleskovou utocnou akci ale to uz troch prehanim :)
YAHMAN
Ja jsem asi euroskeptik a neduverivej tup. Nechapu jak muze fungovat system ,,dej min dostanes vic a nic za to nechci,,. Jak muze vlada, ktera je nejhorsi od krale Klacka, tak intenzivne prosazovat neco co radikalne omezuje jejich pravomoce a komplikuje ,,praci,,.
greedy23
No jako si myslim ze tim ze sme fstoupili tak se tu otevre jasne cesta drogam (dyt prece nase zeme byla nejaky to rozcesti nebo co pro vsechno mozny)...takze si Komorous bude rvat vlasy z hlavy:-)ú)
Astahoe
S Eu na věčné časy ..............tohle jsem už ale někde slyšel
jedina dobra vec je iba to ze nebudu hranice ale ja som proti globalizacii.ludia by mali byt slobodny. ale do sto rokov bude vacsina lutovat.vsetkych nas budu mat zmonitorovanych do posleneho kuska v nasej mysli kvoli mikrocipom.to vazne chcete?
ak si myslite ze moje keci maju nieco do seba tak skuste
aspon pozriet
www.freetekno.sk\]http:\\www.freetekno.sk\[/URL]
http:\\www.network23.org\
Moltres
Po 10 letech otevřu tohle téma, abych se podělil o zkušenost, co mě nasrala. Jedná se o dotační politiku, která je všude kolem nás a mám pocit, že to tu v drtivé většině funguje tak, že kdo dostává, ten přežije!

Celkově si myslím, že systém dotací je velmi špatný a lehce zneužitelný. Zpětná kontrola téměř žádná, dotace se dostávají na každou hovadinu. Je to nefér systém, kdy zvýhodníš jednoho na úkor druhého..

K věci co se mi stalo:
Pracuji ve větším podniku (900 zaměstnanců). Podnik si zažádal o dotaci na vzdělávání svých zaměstnanců. Mělo proběhnout na etapy. Celkem 22 vzdělávacích aktivit (jedna aktivita=jeden školící den). proškoleno mělo být 150 osob.
Celé toto školení mělo za cíl to, aby firma byla schopna vyvinout Unikátní stroj ze specifického materiálu pro vědecké účely. Jak krásný odborný název! :D
DOTACE 3,5 milionů korun.

Vzhledem k tomu, že jsem se pár z těchto školení účastnil, měl jsem takto možnost nahlédnout, jak to vlastně funguje. Na prvních hodinách nás vyučovali pedagogové z vysokých škol, co napsali plno skript, ale v životě nedělali v praxi. Z praxe jsme se tedy nedověděli vůbec nic. Plno lidí tam chrápalo a nebo se věnovalo jiným aktivitám (hraní her na mobilu, facebook apod.), protože to teoretické bilancování po 5ti minutách všechny přestalo bavit. Postupně se školící místnost vylidňovala, až už tam zůstali jen Ti, co měli debila nadřízeného nebo neměli jinou práci.

Dnes jsem ale přišel z dalšího školení a to už mě fakt nasralo! Takto se plýtvá našimi penězi, co tam všichni přispíváme:
Školil nás náš !kmenový zaměstnanec! (můj kámoš). Připravil si prezentaci o svařování. Všechno už jsme všichni dávno znali a jen nás tam nahnali, aby vykázali nějakou činnost v oblasti vzdělávání. Potřebovali dostat celou tu slíbenou dotaci. Pěkně nás na závěr vyfotili u plakátu EU - dotační program. První den to trvalo 5 místo 8 hodin, druhý den to trvalo jen 1 hodinu a napsaných měli taky 8. A ještě nám řekli:
Neodcházejte z práce dřív, než v 15:00, protože by mohl být průser ze strany úřadu! Nemuseli bychom dostat vůbec nic!

Shrnutí:
Vzhledem k tomu, že naše fabrika teď nemá zrovna zlaté období, tak si zažádali o dotaci na školení zaměstnanců. Část peněz použili na ty pedagogy a zbytek se rozprostřel na pokrytí mezd zaměstnanců, kteří se školení účastnili. Ušetřili tak ze svého na jejich výplaty.
Ale opakuju, přínos školení pro zaměstnance velmi chabý a úroveň o ničem. Samozřejmě se žádný super stroj nevyvíjí a ani není v plánu ho vyvíjet. Jen se prostě sháněly prachy, když zrovna nejsou zakázky.

Ukazuje se tedy, že dotační politika je v tomto smyslu hovadina. Přeci když chce firma něco vyvíjet, tak musí investovat do vzdělání ze svých zdrojů a udělat to školení takové, aby bylo co nejefektivnější a ne takto plýtvat.

V našem městečku si jeden podnikatel zažádal o dotace na výzkumné pracoviště. Důležitě tam visela cedule, že je to z grantu.. No a dneska tam má dceruška byteček.

Jsem pro volný pohyb osob po Evropě, jsem pro volné obchodování, ale to přerozdělování a plýtvání cizími (našimi) penězi, to mě totálně vytáčí. Vemte si, kolik to takhle udělalo firem.

Místo toho, aby se budovaly silnice a dálnice, dětská hřiště, cyklostezky, investovalo do kultury, tak jsme pořád svědky toho, jak se rozhazuje. A všichni žijí na dluh! Včetně státu našeho i států kolem. Mzdy se stejně nikdy nevyrovnají západním zemím. Dotace na státní zakázky se rozkrádají ve velkém.. Zkrátka si myslím, že vstup do EU nebyl dobrý krok.


citace:
Původní příspěvek od magellan
kurva chlapi, vy tady vedete reci ;) vetsina z vas, co jste proti, jste evidentne o EU ani nic moc necetli, pac byste neplacali takove blbosti. NIKDO nam nebude prikazovat vyrovnavat ceny (v zadne zemi EU ani NEJSOU stejne ceny!), nikdo nam nebude brat nasi suverenitu, nikdo nas nebude vykupovat a provadet sem zlotrile najezdy. Pres spoustu minusu (holt zijeme v dobe politiku) am EU hlavne hromadu plusu. Po divejte se na takove zeme jako Portugalsko, Spanelsko nebo Recko. Kde byly tyhle zeme pred vstupem do EU? Skoro v prdeli. A mrknete se tam dneska a zeptejte se treba tech Spanelu nebo Reku, jak se jim v EU zije a co si o tom mysli. A jeste jedna vec, nespojujte vsechno s hulenim, jako ze se vsichni tesite na dekriminalizacni zakony. Zivot neni huleni, i kdyz to tak obcas vypada ;)


S odstupem času zhodnotíme:
Kde jsou ty země dneska? Řecko bankrot, Španělsko skoro bankrot, Portugalsko taky.. Ještě že nemáme Euro!!
Lidi jako Nemo, co tu obhajovali vstup do EU, se musí bít do hlavy.
Zákaz výroby obyč. žárovek, zemědělské kvóty, shit potraviny, už ani zabíjačku si nemůžeš na dvoře udělat. Zneužívání poslaneckých diet a náhrad, brutální byrokracie, která nemá obdoby. Spoustu vybraných peněz přijde vniveč.

To je ta EU, co jste chtěli? :)
kammo
eu je dobry napad,ale nie takato eu ako sa vykrystalizovala...kolonia usa,s minikoloniamy zdieranych,vyuzivanych a do neba volajucou propagandou oblbovanych.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma