Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
očkování/roubování konopí - Klikni zde pro originální téma
durysek
Co takhle zkusit narobovat nejakej druh z necim jinym?
durysek
no trena kdys ma nekdo jenom 70W vybojku a che mit vyce druhu a nemuze tam dat moc kytek
AwS
Picovina. Nejdriv vypestuj jeden model a pak druhej. Anebo si kup lepsi lampu
Maximiq
Durysku to máš přece jedno, jestli máš jednu velkou kytku, nebo 2 malé. Navíc jestli máš slabé osvětlení, tak máš taky malý efektivní rádius (kam až lampa dosvítí) a spodní část kytky nebude mít stejně dost světla a nevykvete ti.
Hullto
S tim roubováním je to fakt blbost (neefektivní a nesmyslný).
durysek
tak jo no....sem jenom chtel vedet.....
BORGOVE2001
:flick: (zkus to pichnout do jablone) , sorry vsem ostatnim
No co neco se vam nelibi ? Dokazte mi ze to funguje a ja to prijmu i s omluvou

Dyt i Konopolog Smoke a Lot si o tom mysli svoje

[Edited by BORGOVE2001 on 09-05-2001 at 04:36 AM]
srabik
No vona to zas taková blbost neni, slyšel sem že se na podvozek cannabis roubuje vršek chmelu. Hlavní účel je ten, že rostlina vypadá jako neškodnek chmel, a přitom šišky mají THC účinky. Ale hlavní účel je ochrana proti jakýmukoliv zneužití někym cizim. Ještě sem to nezkusil - chmel se blbě schání, ale mam to v plánu.
durysek
tady je chmelu male pole:-)
asi to zkusim
QAX
Z toho by mohlo být dost dobrý pivo :-)
BORGOVE2001
Sice je to pekny ze sativa je vzdalena sestrenice chmelu, ale stejne se mi to zda neproveditelny a co z toho ????
Kdyz se vam podari naroubovat nejakej skvelej druh jinym skvelym druhem tak mozna, ale to by ta kytka musela rust nejmin 2 roky a to se vidi zritka
durysek
Asi by to melo zejmena uplatneni na matky
teabooster
pro indoor pěstování se to asi fakt kničemu nevyplatí.ale
slyšel jsem to obráceně.naroubovat konopí na spodek chmelu.Jak je potom vyživovaná kořenem chmelu roste rychleji a výš jako chmel,ale vypada jako konopí.Třeba kdo je z okolí Loun tak at to tam třeba naroubuje:)
mott
One of the most persistent myths in marijuana lore concerns grafting Cannabis to its closest relative. Humulus, the hops plant of beer-making fame. The myth is that a hops scion (shoot or top portion of the stem) grafted to a marijuana stock (lower stem and root) will contain the active ingredients of marijuana. The beauty of such a graft is that it would be difficult to identify as marijuana and, possible, the plant would not be covered under marijuana statutes. Unfortunately, the myth is false. It is possible to successfully graft Cannabis with Humulus, but the hops portion will not contain any cannabinoids.

Naopak to smysl může mít, jak říká teabooster, podnož chmelu, pokud má lepší kořenový systém, může zajistit lepší přívod živin.
sativa
a co mensi preklad pro ty co neumi mluvit plynule anglicky?
srabik
Zajímalo by mně ( když se blíží sklizeň ) jestli to někdo zkusil s tim roubováním a jak to dopadlo ?
Ofucker
Já to zkoušel na samcích jenom jako pokus a vůbec se to nevydařilo.Myslím si že kdyby si někdo dal záležet tak to půjde.S tím chmelem se mě to zdá jako blbost, THC je na povrchu listů a nemůže proudit do chmele kterej je sice příbuznej ale není na to uzpůsobenej.
Bidloo
Ja si myslim,že naroubovat na sebe pár holek s jinou barvou pleti a mohla by vzniknout krásná bonsai.Tak to někdo zkuste,já ještě nemám takovou základnu pěknejch rostlinek,protože zrovna začínám.
lokijokinnen
Rouboval jste nekdo nekdy. poprosil bych nakt rady DiKK
dexmon
proooooooooooooc??????????????..:( :( :( :( :(
burning bush
hey buddy,
skvělej návod je v publikaci "MARIHUANA BOTANY", ...´sem čet´kdysi pokud se pamatuju dobře...
žel jen v angličtině

myslim, že by ses měl kouknout do rubr. "pokročilé tech."
nebo "šlecht."
Lemarc
v češtině určitě seženeš knížku o kaktusech, je tam toho dost a platí to v zásadě i pro jiný kytky.
Walhalla2000
zkus hledani. uz se to tu nejednou probiralo. ve zkratce. proc roubovat, kdyz muzes mit radsi dve poradny kytky???
Roman Dirda
Nechci tady dělat haluze ale babička mi tvrdí že nejlepší meruňky rostou na švestkách(naroubuješ meruňku na švestku a mňam mlask:)).Zkoušel někdy někdo roubovat konopí na cokoliv?Jestli ne tak by se na tomto poli mohlo podařit pár úspěchů-tím apeluji na absolventy zahradnických škol apod. co do toho trochu vidí-proč to nezkusit?Co když nejlepší skunk roste na rajčatech,jenom na to nikdo nepřišel?
miki mental
ja jednou čet, že ganja sedá roubovat jedině na chmel, ale esli tonějak zvedne výnos či kvalitu? Ganja a chmel sou sami spolu v jedný čeledi tak by to bylo i logický
burning bush
to wallhalla:
myslím, že experimentovat má smysl, roubování je snad lehčí než polyploidizace, i když výsledek...?

to miki m.:
s tím chmelem je to pravda, myslím, že má lepší kořenový systém-tedy lepší příjem živin a tím i růst...
dexmon
to burn
nez poliplodizace snazsi je, ale taky je to uplne neco jinyho...
psilos
Trafka je nejbližší příbuznej chmelu.Pokusy o roubování ,mám dojem, popisuje Doupal ve svý knize o Marihuaně, ale zatím se to nepodařilo. Rozhodně by to byly ty nejkrásnější hash-chmelový šišky.
p.s. zkus to na švestku:-)
AmOc
čus lidičky

už dlouho mi vrtá v hlavě myšlenka skřířit, geneticky upravit a vyšlechtit chmel s ganjou tak že by se vzal chmel a skřížil by se ganjou tak aby místo chmelových bobulí rostli palice (určitě nutní zasach do genu ) a pak už je to jen na nás si to šlechtit představte si ten válec co by z toho byl, už to někoho napadlo a dalo by se to realizovat ? a co by to obnášelo ? jiste to bude náročný na laboratorní vybavení, finance a času nepočítaje ale najde se tu někdo s těmi to odbornými znalostmi a chutí se do toho pustit ? /pokavad to vůbec jde realizovat/
tak to byla moje myšlenka co mě trápí jistou dobu k zamyšlení pro jiné chytré hlavičky snad by se z tím mohlo něco dělat co myslíte lidičky ?:)

PS: co je ta poliplodizace? dík za odpověd předem :)
hh-top
Bylo to se dvěma přáteli někdy začátkem 70. let. Šlo to jako z praku, ale bohužel se nepřenášely psychotropní vlastnosti konopí, jenom oblbující vlastnosti piva. Jinak na pohled to byla bomba. Už jsme si mysleli, že budeme sklízet na metráky.
Nemyslím, že by se to hodilo i po další šlechtitelské práci ke kouření, ale jsem si jist, že by z toho šlo vařit senzační ganja pivo.
Mr.Proper
Tedy já nevím, nechci vypadat jako kverulant, ale proč je toto téma v Kanálu!?
Je to čistě outdoorový téma, nikdo nikoho neuráží, nemluví se sprostě, je to čistě odborná diskuse.
A že už se toto probíralo? To je důvod proč to hodit sem?
Třeba jen nechápu kritéria pro umístění do kanálu, nehádám se.

(anebo lokijokinnen ten thread v Kanále založil...)

[Edited by Mr.Proper on 24-05-2002 at 08:57 AM]
0X0da
To hh-top:
Tos jako bez kecu pokrizil ganju s chmelem?!? To by me fakt zajimalo!!! Prosim, rozepis trochu postup: to jako vopylis chmel ganjou, nebo wobracene??? Mezidruhowy krizeni je totiz zakladem Micurynskyho procesu. Dik
viktorr
nebo spíse knížecky "Varíme s konpím" mi (mimo jiné) utkvela
v pameti jedna passage o krížení konopy indické & chmelu v asijské oblasti, a to kvůli pašování, a fáchlo jim to. Zkoušeli roubovat konopu na chmel, ale nic, tak to otocili a - tradááá....a juchůůů - thc etc. (už je to dýl co jsem to cetl, takže to asi nebude 100% presne,,,...ale jó, asi tak ńák to tam bylo)
mariman
Nevím co haluzíte s chmelem, o tom nic nevím, ale pár známých úspěšně už několik let normálně roubuje brcko, ale ne na chmel!!! :D normálně roubujou samce!!! postup následovný: 1.vyroste samec (hajzl jeden :rocket: )
2.tak ho vesele fiknem a necháme kus stonku
3.na ten normálním postupem (jak zahrádkáři stromky) štěpařským voskem naroubujem řízek ze samice (řízek rozuměj větévku či malou kytičku)
4.no a teď se čeká jestli se řízek chytí
5a.nechytí se...je to v prdeli
5b.cytí se a je to v poho
takováto kytka nebude samozřejmě žádný macek, ale lepší než samec!!! CO VY NA TO???? :wink:
:pimp:
hexamin
mariman
super napad asi vela hulim:(nenapadlo ma to
Marihouba
Moc by me zajimalo, jak to je z roubovanim kyti na kyti, docet sem se tu o roubovani z chmelem, ale to me nak moc nezaujalo. Estli nekdo mate zkusenost z roubovanim only travky. Tak se plz ozvete. Roubovani by mohlo ulehcit mnohym pestitelum, stacilo by mi jednu "staletou" kyti s velkym stonkem a do nek roubit ruzny druhy paleni. Usetri to hnojivo a misto. Tak by me zajimalo, estli to je teoreticky mozny a nak prakticky ozkouseny. Jo a v pripade proveditelnosti, estli se daj takhle roubit ruzny druhy a co z toho potom vznikne. DIK M0C
Killer55555
jj, to by me taky moc zajimalo, jestli mozes vyrobit mutanta:mutant:
Sinuhet
Co by to ulehcilo? Nejak nechapu. Co ziskate roubovanim?
Killer55555
to Sinuhet: no roubovanim stromu, keru se da ziskat uplne neco jinyho nes to bylo, tak by me to zajimalo,........ale ze by to bylo neaky EXTRA to si nemyslim
Sinuhet
No ale proc si mam pestovat rostlinku a pak ji nekam roubovat? Proc ji nenechat rust celou? Myslis si ze roubovanim dostanes neco jineho, nez bez nej? Ze se nejak sectou vlastnosti te spodni odrudy s tou horni?
k/-\pr
asi niceho nedosahnes,ale myslenka je to preci pekna,kdyz budeds sklizet palice jako paze z jablone....a nebo by to mohlo byt dobre kvuli utajnosti,nemyslis?!
4fun
zdarec groweři, zkoušel to někdo někdy, dalo by se tím docílit pěstění na jiné úrovni ;) , místo toho, aby pěstitel řízky šoupnul do kostky rockwoolu, tak by je naočkoval do matky (či jiné větší kytky), takto by mohl mít z jedné kytky třeba 5 různých odrůd, myslim si že by to jít mohlo, každej ví kolik toho cannabis vydrží :), jednou to určitě zkusim
S.P.C.
zapokus to stojí
rozhodne na tom neco bude
z jara planuju neco podobneho zkusit...
Knight
tak 2 roky zpět sem četl článek o tom, že se jim podařilo naroubovat chmel na konopí, ale naopak ne... pokud na něj narazím, hodím link

Můžeš ale zkusit použít jako podnož např. techniku, ta má dobrý růstový potenciál. Bylo by to sice pěkný, ale pochybuju, že by se to nějak uplatnilo a používalo...
Napadl mě ale příklad, kdy by mohl mít matkář naroubovanou pomalu rostoucí indiku na bujné podložce a nebo naopak tahající se sativku na slabší indice :)
EDIT: tak teda duplicita, něco o tom už tady je
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1318
4fun
napadlo mě to hned potom co jsem viděl foto jabloně, která měla 5 druhů jablek, zelený, červený, žlutý atd, prostě každá větev obsypaná jiným druhem jablek, tak mě napadlo proč to nezkusit u konopí, mít hlavní kmen, z něj nechat pár silnějších větví, např. 3 a na ty naroubovat třeba Shamana, WW, PP docela by mě zajímalo co by z toho vzniklo za paskvila :)

EDIT: co ste s tim provedli :D
Stoned_r41d3r
Propojeno, dale taky :

http://grower.cz/forum/showthread....ht=%2Broubovani
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1318
http://grower.cz/forum/showthread....ht=%2Broubovani
http://grower.cz/forum/showthread....ht=%2Broubovani
http://grower.cz/forum/showthread....ht=%2Broubovani

a tak...
o ganja a chmelu je vic v knize vařime s konopim
FroSSty
No me to pripada jako dobry napad ciste z estetickeho hlediska ona takova bonsaj s vrskama BLueberry musi vypadat naprosto famozne jestli najdu druh na ktery by se to chytlo..:) Zkusim neco z podobne celedi..:) funkcnosti to asi moc nepomuze..nezkousel jsem netusim..:)
tuffgong1
Tak co , zkusil už někdo roubovat ? Pokud by to šlo, tak je dost možné, že by to byl velký krok vpřed. Hodně lidí tu řešilo k čemu by to bylo. No jako u jablek se odrůda roubuje na semenáč( cílem je zvýšenívitalnosti odrůdy) tak by se u konopí mohla roubovat méně vitální odrůda na odrudu vytálnější a tím by se dalo docílit zvýšení výnosu na jinak málo výnosné odrudě. U ovoce to tak běžně funguje... Věřím tomu, že u konopí by to taky tak fungovalo, jedinou otázkou je, jestli se roub ujme.
Mard
Problém je, že konopí je jednoletá rostlina, takže roubování k prdu jest. Jednodušší je udělat více řízků. Moc si nedovedu představit, že bych nasázel pole technického konopí a pak na to narouboval nějaké konopí s vyšším THC.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma