Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Podepsal prezident novelizaci - 3 rostliny?? - Klikni zde pro originální téma
pozitekk
Zdravim! Vcera sem byl na Reflex Cannabis CUP party a JXD tam rikal ze pry prezident (st).Klaus v pondeli tohoto tydne podepsal novelizaci trestniho zakona a ze tam jsou pry od 1.1.2010 povoleny pestit 3 rostliny na hlavu a tusim 20 jointu (g? - to sem nerozumel). Je to tedy pravda muze to nekdo potvrdit? Snad by JXD nedelal kachnu pred lidma a jeste takhle krutou ze jo :P ? Tak co ? Vim ze se to resilo - ze by to teda preslo?
Poprosim o nejaky linky ..duakzy dalsi info..kdyz je tohle pravda je to velky den pro GROWER a jeho komunitu. :D
tng
každej by nakoupil alespon 150W + 3 klony a rozjel by to :), bylo by to fajn, vim jen to co jsem si precetl v reflexu a tam bylo to co říkaš.
pozitekk
no takze uz mame alespon jeden zdroj ..da se povazovat za hodnoverny..snad..tedy novy reflex..jeste sem ho nesehnal..asi to napravim
Nesss
Zajimave, ale podle me to nebude tak horké, kdyby opravdu nekdo dekriminalizoval konopí, a byť jen ty 3 rostliny, myslim si že by toho byla plná tv, noviny i web....
pozitekk
Ness> Nuz ja teda nevim.. jestli to takhle bylo naformulovano v zakone ten prosel a prezident ho podepsal.. tak to snad dokdy zacne platit nesku**i.. Mne vic zajimaji zakony nez masmedia.. v tomhle pripade..jinak tych veci tam bylo asi hodne.. takze se nedivim ze treba nevypichli jenom tuhle vec.. necekas snad info typu CTK "Konecne 3 rostliny legalne pro ty nase fetaky ZACNITE VSICHNI PESTOVAT! " .. ja vim ze takovychto sprav bylo hodne a posledni co chci je davat lidem falesnou nadeji nebo dezinformace..na ty je tu internet ..
Nesss
pozitekk: souhlasim s tebou, ale myslim ze fetaci je trosku silne označení pro pestitele. Kazdopadne pokud je tato informace pravdiva, tak jen dobre. I kdyz me se moc netyka...3 rostlinky jsou pro me a mé buddies, něco jako plivanec do moře. Pokud budeš mít nějaký odkaz na tento zákon, nebo něco víc info, neváhej se podělit...

peace :rasta:
stanley
No tak ja sem třošku hledal na googlu, prezident schvalil tento zákon: menší množství ( 3 kytky, 20 cigaret marihuany), ktere uš nebude stíháno, jenom se platí pokuta max. 15 000kč.
Větší než menší množství: to uš je horší, 1 rok............předtím co vim byli 2 roky.

Někdo tu psal na groweru, že prezident podepsal i legalni pestovani 3 rostlin, a 20 jointu ( ale aš na 1.1.2010)
stanley
Oprava: za vetší než malé množství neni rok, ale dokonce pul roku.


http://www.ct24.cz/domaci/41092-sen...restni-zakonik/
DEVIATIO
NO,HLAVNE SE JEDNA O TO ZE I JEDNA KYTKA JE PORAD TRESTNA,jen kdyz budes mit do tri kytek tak nepujdes sedet na dva roky:)


alespon laickej pohled a tusim spravnej:)
pozitekk
Nesss>> prepac za tych fetakov ale ja som zo slovenska zvyknuty na diametralne odlisny pristup .. tam je pohlad medii ci vacsinovej spolocnosti jednoznacny - PROTI a do jedneho vreca s herakom

A ako konkretny priklad zo Slovenska uvediem pripad troch chalanov vo veku 19rokov ktorym nasli 9 rastlin a hrozi im za to 10 rokov vazenia.. ked si to tak zoberies ze su to na jedneho 3 rastliny..
pozitekk
DEVIATIO>> Ano takhle to uz chapu i ja ..myslim si ze je to SKVELY - je to preci jenom krucek bliz k legalizaci nebo dekriminalizaci .. nebo snad ne?
Libi
Urcite, uz to neni trestny cin, ale pouze prestupek. 15 000,- Kc neni malo, ale lepsi jak riziko dvou let v chladku...
Tim malym mnozstvim (20 cigaret) je myslen 1 gram THC, tzn. pri 10% koncentraci THC muze mit clovek u sebe 10 gramu...
Skoda jen, ze to zacne platit az 1.1. 2009. Ale zase na druhou stranu to neresi soudy tak prisne, jako par let zpatky. Viz clanek. Takze pokud budou soudci pocitat s budouci platnosti teto novely zakona, nemusely by tresty byt moc prisny.
Tohle jen pro zajimavost...

EDIT: omlouvám se, samozřejmě že 1.1.2010, nějak jsem si neuvědomil, že už je rok 2009 :jumper:
Metuzalem
Ne, novy trestni zakonik ma byt ucinny az od 1.1.2010.

A s tim vladnim narizenim, kde se specifikuje male mnozstvi je sice napsany 1 gram cisteho THC, ale zaroven je tam tech dvacet jointu jako urcovatel pro policajty. Takze ja bych se zas tak nebal, prece po tobe nechcou abys nekde ve vyzkumnych ustavech zjistoval kolik ma tvoje huleni THC a podle toho si to mnozstvi nosil v krabicce. ;)
IMHO je tam mnozstvi THC dany proto, ze je to jedinej opravdu objektivni urcovatel - s takovouhle by se muselo urcovat, kolik muzes mit mlika, kolik hasise, kolik kolacku... a hlavne, pokud by tam byly jenom jointy, tak by si kazdej umotal tak ctyri pet metrovejch gigantu ze slepenejch nekonecnejch papirku a ty by pak strcil do skrine.
Takze tedy znova imho, pokud te policajti najdou s peti spekama skunku, tak se nebudes muset strachovat jak dopadnou vysledky, jestli to nebylo moc silny a ty ses uz dopustil trestny cinu, ale proste - pet speku - zabaveni, pokuta nebo domluva a hotovson. Ale nejsem policajt, treba jim bossove nakazou postupovat jinak...
Alienek
jo takze pokud doma vypestim 3 kytky a kazda bude mit 200g tak je to v poho jo????
No a kdybych mel doma sog pod 150w a v nem 15 kytek po 5g tak jsem jako v prdeli jo???
No tak jestli je todle pravda tak je videt jak jsou fizli a vlada vymasteni
stanley
Pánové, s tím zákonem se mi to nezdá ( mám pocit, že to podepsal v patek, někde sem to četl)
Na 1.1.2010 je uš také podepsaný zákon o volném pěstění 3 kytek konopi, mno ale tento zákon přijde v učinnost as v roce 2010.

Prostě sledujte novu, tam to zase rozmaznou jak svina tento problém.
Metuzalem
Proc bych mel sledovat novu proboha? Mne se staci podivat na snemovni tisky na strankach poslanecky snemovny, abych zjistil kdy, jak, kym a v jakym zneni byl zakon schvalen a udelam si obrazek sam. K tomu nepotrebuju nejaky senzacechtivy "znalce" z televize.

Uz i JXD je obcas srandovni kdyz dela nejaky ten pravni "rozbor", kdo vi, kdo to dela pro novu...
Metuzalem
citace:
Původní příspěvek od Alienek
jo takze pokud doma vypestim 3 kytky a kazda bude mit 200g tak je to v poho jo????
No a kdybych mel doma sog pod 150w a v nem 15 kytek po 5g tak jsem jako v prdeli jo???
No tak jestli je todle pravda tak je videt jak jsou fizli a vlada vymasteni


No je to trosku jety, ale nejak se to urcit musi ne? ;) Lepsi nez to stanovovat objemem rostlinne hmoty, poctem stonku, chlupatosti palic a tak...

A abych to uvedl na pravou miru, tohle vladni narizeni, kterym se to mnozstvi stanovuje jeste prijate neni (nebo minimalne neni nikde k nahlednuti, ve sbirce zakonu se jeste neobjevilo). K trestnimu zakoniku bylo prilozeny jenom jako predbezny navrh a teprve se na urovni vlady dodela. Ale da se vice nez predpokladat, ze to bude napsany stejne jako u toho navrhu - teda tri kytky pestovat a cca 20 speku drzet.
stanley
Tak sem hod pls nějakej odkaz na znění toho novího zákona, jestli uš platí ten zákon, kde dostanu za 3 kytky max 15 000kc pokutu, potrebuju to vědět, abych si tento rok mohl dát na balkonek nejakou tu kyti :)
Metuzalem
Uz jsem ti to davno hodil do "POZOR: Sněmovna bude projednávat... " http://grower.cz/forum/showthread.p...473#post762473.
Ale vzhledem k tomu jak ti dava zabrat pravopis, syntax a mysleni obecne, tak ti to cteni zakonu moc nedoporucuju, protoze z toho stejne nic nevyvodis. :frog:
godinbox
citace:
Původní příspěvek od Alienek
jo takze pokud doma vypestim 3 kytky a kazda bude mit 200g tak je to v poho jo????
No a kdybych mel doma sog pod 150w a v nem 15 kytek po 5g tak jsem jako v prdeli jo???
No tak jestli je todle pravda tak je videt jak jsou fizli a vlada vymasteni


tak nejak to je..jen tam vidim ten rozpor mezi tim co muzes pestovat a co mit pak u sebe. takze dokud ti ty 3 kytky porostou tak asi OK, ale jakmile je sklidis a bude z nich na vic nez 20 speku tak uz KO.
Nemel jsem cas ten navrh te vyhlasky k novemu TZ hledat a cist, ale obcas si rano u caje prectu noviny. V ruznych novinach psali ruzne veci, nekde psali 4 kytky na hlavu, nekde mene nez 4 kytky(takze 3, asi chteli zachovat alespon neco z toho severova "mensi nez male" :) ) a vcera jsem cetl novej reflex a tam dolezal psal 2 kytky.
Uz od zacatku sem si rikal ze je to nesmyslne stanovene..mohli tam dat treba 0,5 m x m indoor(nebo treba max 400W svetla :) ) nebo 1 m x m outdoor, ale znalosti pestebnich pomeru od nich asi cekat nemuzeme a i tak je to podstanej krok vpred :)
ty vole tak jak to teda je?:teef:já už jsem z toho zmaten...mužu si na zahradu na jaře fouknout dvě kytky?
stanley
Jo, muzeš......ale nevím kolik. Také nevím jak to je když ti vyrostou pořádný palice cca 300g na dvou kytkach a načapou tě benga, jak to budou brát? Větší než menší množství?

Myslím si, že to stojí za pokus, vypěstovat si 2-3 kyti na zahradě, sic můžu mít pokutu, ale zase pěknou radost :D
godinbox
no podle vseho muzes, ale az na jare 2010..a kdyz te sousedi udaji nemelo by ti hrozit vezeni ale "jen" 15000 pokuta :)
stanley
:) No já to mám trochu horší: naproti baráku je nemocnice, sousedi z každé strany viděj na zahradu, a nad zahradou líta vrtulník asi 5X denně.
godinbox
furt ale nevime jestli ta vladni vyhlaska stanovi 4, 3 nebo 2 rostliny, v ruznych mediich psali ruzna cisla :)
stanley
Co vim, tak menši množstvi bylo max 3 rostliny......
_Dr.Skunk_
tak je to pravda nebo ne ... dneska me to rikaly typci ze byly v pce v growshopu a ze jim to tam typek co prodaval ukazoval prej to bylo v novinach...
stanley
Jo je, je to jenom prestupek, ale nikdo nevíme za kolik že kytek to je....
MagicHerb
3 rostliny od roku 2010.Jenže kdo z nás pěstuje jen 3rostliny?

Oprava .Měl jsem nějak zafiksovaný 2.Nic to nemění na faktu,že aby byla nějaká úroda je potřeba dát zhruba 2x tolik.
Jo a pak až usušim ty tři kytky na kterejch bude třeba 100 g na rostlinu tak je to stejně v p....
pozitekk
MagicHerb>> tak to vypada ze monster bush sa stane oblibeny spusob ;)
_Dr.Skunk_
tak dve mam ja dve ma bracha dve ma mama dve ma tata a uz je to pekna zahrada ne:D
S/T/O/R/M
S mírnějšími tresty kodex počítá za přechovávání marihuany pro vlastní potřebu. Malé množství by bylo jen přestupkem, za množství větší než malé má hrozit nejvýše rok (v případě ostatních drog až dva roky), za pěstování konopí maximálně půlrok vězení. Malým množstvím má být podle připraveného nařízení vlády méně než 20 cigaret marihuany nebo tři rostliny konopí. zdroj: ČT24

No myslím že tady to je jednoznačné .;-)
MagicHerb
Nemůžu si odpustit,že ten zákon si trochu protiřečí.Jelikož je tam těch 20 brk vůči 1 g THC(asi maj na mysli syntiku,se kterou jsem se u nás ještě nesetkal).Průměrná hodnota THC na joint je kolem 15 mg.
A kdo ví kolik gramů THC má jeho ůroda?

Je sice simpatické od naší vlady,že přijala kompromis a situace se zlepší.

Bohužel pro mě je nejlepší možnost LEGALIZACE a konec války proti drogám.
mam pocit za ani ted kdyz ti doma najdou pestirnu dejmetomu metr ctverecni a neprokazou ti prodej tak je to max podminka. aspon sem neslysel ze by to nekdo vodsral naplno kdyz neprodaval. rozhodne ne v posledni dobe.
GeorgeJung
citace:
Původní příspěvek od Mad Lion
mam pocit za ani ted kdyz ti doma najdou pestirnu dejmetomu metr ctverecni a neprokazou ti prodej tak je to max podminka. aspon sem neslysel ze by to nekdo vodsral naplno kdyz neprodaval. rozhodne ne v posledni dobe.


To jo, ale je to jen díky přístupu některých přílušníků policie případně soudců a státních zástupců. Podle zákona se jedná o výrobu a ta je trestnej čin, za kterej můžeš klidně jít sedět, když bude soudce idiot. To že ústavní i nejvyšší soud v poslední době rozhodl u několika případů, že pěstování nebylo tretným činem se bohužel nás ostatních moc netýká, protože kontinentální právo judikáty moc neuznává a policie se musí řídit platnými zákony.
myslim ze nemas uplne pravdu. pestovani konopi nelegalni neni, nelagalni sou ususeny a ostrihany palice. do ty doby to neni dorga. suchej matros je. alespon takle se mi zminoval znamej kerej je pravnik a neco podobnyho prave resil...
Roman Dirda
více je toho o tomhle tématu včetně znění nového zákona na
http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=19
GeorgeJung
citace:
Původní příspěvek od Mad Lion
myslim ze nemas uplne pravdu. pestovani konopi nelegalni neni, nelagalni sou ususeny a ostrihany palice. do ty doby to neni dorga. suchej matros je. alespon takle se mi zminoval znamej kerej je pravnik a neco podobnyho prave resil...


A to je oficiální výklad zákona nebo to byl argumet, kterym hájil klienta? Právník nejsem, takže se opírám spíš o to, co si kde přečtu. Ale myslim, že vzhledem k nedokonalosti zákona je v takových případech hodně prostoru pro fantazii soudce, čili osvícenec tě osvobodí, omezenec pošle za mříže.
hele to presne nevim. ale mam takovej pocit ze u konopi je definice drogy ususene a ostrihane palice. ale ruku do vohne za to nedam.
Hyde
citace:
Původní příspěvek od _Dr.Skunk_
tak dve mam ja dve ma bracha dve ma mama dve ma tata a uz je to pekna zahrada ne:D

15000
15000
15000
15000
--------
60000,- ...padouch nebo hrdina, teď jsme jedna rodina! :D
Libi
citace:
Původní příspěvek od Mad Lion
myslim ze nemas uplne pravdu. pestovani konopi nelegalni neni, nelagalni sou ususeny a ostrihany palice. do ty doby to neni dorga. suchej matros je. alespon takle se mi zminoval znamej kerej je pravnik a neco podobnyho prave resil...

No takhle si myslim ze to bude od toho 1.1.2010. Tam budes moct pestovat ty slibeny tri kytky, coz nebude povazovano za trestny cin, ale pouze prestupek (max tech 15 000,- Kc). Pokud to nebudes susit, tak ses v klidu. Pokud ti neprokazou prodej a budes mit do 20 jointu (resp. 1 gramu cistyho 100% THC), tak mas mensi nez male mnozstvi a opet by to nemelo byt trestne. S prodejem to je az na 5 let tusim...
Kazdopadne lepsi jak stavajici stav, konecne nejakej posun smerem k legalizaci, lepsi jak dratem do voka
DEVIATIO
Mad Lion: jsi jantar vid :) pest neni vyroba ale pest je taky trestnej...

Hyde: zhruba tak jsem mu to chtel napsat:)
jantar? miluju kdyz nadavaj lidi na netu... je to o tolik jednodusi nez do xichtu... a taky to min boli. {jak sem psal mam to od jenoho nejmenovaneho clena pravnika / jestli je to 100pro pravda nevim. v kazdym pripade pestovani konopi pausalne trestny neni}
stanley
omg, pestovani 3 kytek konopi je us tyden pausalni zalezitosti!!!max 15 000kč, dyt to tu bylo napsáno!!!!!!
od 1.1. 2010 to nebude ani pokuta!!!!
DEVIATIO
Mad Lion: nadavku jantar dal nebudu resit,bud za ni rad:) nevim jestli si to od nej dobre pochopil nebo on to sprvne nevi ale pestovani konopi bylo a je trestny cin,jedien ceho dosahli v min letech je to, uznali ze pestovani konopi neni !vyroba! drog. bohuzel pro nas ale i ta nevyroba konopi nebo-li pestovani je trestna cinnost hodnocena az nekolika lety vezeni.

Stanley: nejsem si vedom toho ze by se udala nejaka zmena a to to celkem sleduju.jedien co je tak zmena toho zakona ze zmenej od noveho roku pocet do tri rostlin bude trestny cin s pokutou do 15 tisic korun namisto nekolika let vezeni.mas-li jine informace,prosim hod sem odkaz,rad se podivam.
stanley
Omgoooos, tak ja sem z toho fakt už jelen!!!!!!
Jak to teda je? Na začátku tohoto tématu byly jiné informace( z toho jsem to všechno vyčetl ) a tedka jsem se dozvěděl, že to není pravda http://www.financninoviny.cz/tema/i...0&id_seznam=322
Takže tento rok to bude nadále trestný čin, to sme si to zase pomohli.
citace:
Původní příspěvek od DEVIATIO
Mad Lion: nadavku jantar dal nebudu resit,bud za ni rad:) nevim jestli si to od nej dobre pochopil nebo on to sprvne nevi ale pestovani konopi bylo a je trestny cin,jedien ceho dosahli v min letech je to, uznali ze pestovani konopi neni !vyroba! drog. bohuzel pro nas ale i ta nevyroba konopi nebo-li pestovani je trestna cinnost hodnocena az nekolika lety vezeni.

Stanley: nejsem si vedom toho ze by se udala nejaka zmena a to to celkem sleduju.jedien co je tak zmena toho zakona ze zmenej od noveho roku pocet do tri rostlin bude trestny cin s pokutou do 15 tisic korun namisto nekolika let vezeni.mas-li jine informace,prosim hod sem odkaz,rad se podivam.


no kdyz se budeme bavit jen o pestovani konopi tak pokud vim staci ohlasit kolik budes pestovat {jak velka plocha}. druha vec je jakej to ude mit objem THC. ale pestovani konopi jako takoveho nelegalni neni.
GrowLAMA
Ahojte,
by mě docela zajímalo tohle: Pokud jsou "povoleny" 3 kytky na osobu, a my jsme doma 4, tak teoreticky můžu pěstovat ve skříni 12 kytek. Logika věci je jednoduchá, ale jak se na to dívá zákon?
stanley
Jak psal Hide:
15000
15000
15000
15000
--------
60000,- ...padouch nebo hrdina, teď jsme jedna rodina!
krast
citace:
Původní příspěvek od GrowLAMA
Ahojte,
by mě docela zajímalo tohle: Pokud jsou "povoleny" 3 kytky na osobu, a my jsme doma 4, tak teoreticky můžu pěstovat ve skříni 12 kytek. Logika věci je jednoduchá, ale jak se na to dívá zákon?


Mám takový dojem, že to by už byla organizovaná skupina. Ale je to opravdu jenom dojem a něco, co jsem někde někdy slyšel. Prostě jedna bába povídala.
stanley
Tak jak to tedy s těma zákonama je???
Kdyz vypěstím 3 kytky, bude to postihováno jen pokutou?
Libi
Tak doufam ze uz naposled:
Tenhle rok je pestovani travy normalne trestnej cin, za kterej clovek muze jit k soudu. Takze zadna pokuta, normalne TRESTNEJ CIN. To, ze v poslednich par kauzach to soudci vyhodnotili mirne neznamena, ze by to tak musi bezpodminecne udelat kazdej. Rekli, ze pestovani automaticky neznamena vyrobu drog, viz clanek. Ze to takhle posoudili jednou automaticky neznamena, ze to tak bude porad ! Stale hrozi strestni stihani pro nedovolenou výrobu drog. Podle me to budou resit mirneji, ale kdekoliv muzes narazit na blbce co te posle sedet, takze bych na to rozhodne nespolehal.

Od 1.1.2010 budes mit "povoleny" pestovat 3 kytky na osobu - nebude to trestny cin, ale prestupek, ktery muze byt pokutovan az 15 000,- Kč. To stejný, když u tebe najdou menší než malé množství (20 jointů, popř. 1 g 100%THC - 10 g 10% THC - 20 g 5% THC atd.).
stanley
Jo díky, jsem zklamanej.....až příští rok :(

Njn co se dá dělat, tento rok doma nic nebude.
RTW
Kujwa až 2010,já že už letos :-(
hypiz
teoreticky pri zdejsi rychlosti trestniho rizeni muzes odkladat a odvolavat se az do noveho roku a pak se nechat soudit dle noveho - pro tebe vyhodnejsiho zakona
Apartman
Když nedokázali vietnamcům, že z 500 kytek konopí dělaj drogu, ústavní soud to potvrdil, kašlu na jejich přiblblý zákony, když tak se za mne postaví nějaká občanská iniciativa nebo celá ganja komunita iniciativa a ještě z toho uďelám mediální skandál-myslim, že pokud člověka nepráskne nějakej zlej spoluobčan...zkrátka kdyby měly řešit každého Janka s pytlem trávy nebo s 100g,-tak by byly věznice brzy plný a kampak by dávaly čorky, vrahy, tuneláře, piráty silnic?
citace:
Původní příspěvek od Apartman
Když nedokázali vietnamcům, že z 500 kytek konopí dělaj drogu, ústavní soud to potvrdil, kašlu na jejich přiblblý zákony, když tak se za mne postaví X Doležal a ještě z toho uďelám mediální skandál-myslim, že pokud člověka nepráskne nějakej zlej spoluobčan...zkrátka kdyby měly řešit každého Janka s pytlem trávy nebo s 100g,-tak by byly věznice brzy plný a kampak by dávaly čorky, vrahy, tuneláře, piráty silnic?


co? rakosnikum proslo 500 kytek? mas naky blizsi info. to uz snad neni mozny co ty pakazi projde, notoricky neplatej dane, kazdej to vi a nic se s tim nedela. to maj naky nadstandartni vztahy s polici? nebo se na ne nevztahujou jako na mensinu zakony?
Apartman
Nemám,-je to tak měsíc možná dýl-zas nějakej osvícenej celej dům jen vim, že jim to nedokázali, pač čongolici moc nehulej-nenašli nic sušenýho natož ubalenýho, jen čistě rostoucí kytky-asi to vozí do německa nebo tak..
SID
citace:
Původní příspěvek od hypiz
teoreticky pri zdejsi rychlosti trestniho rizeni muzes odkladat a odvolavat se az do noveho roku a pak se nechat soudit dle noveho - pro tebe vyhodnejsiho zakona
Nejsem právník ale mám takovej pocit,že by tě soudily podle zákona který platil v době spáchání trestného činu a né podle toho který platí v době konání soudu :(
hypiz
citace:
Původní příspěvek od SID
Nejsem právník ale mám takovej pocit,že by tě soudily podle zákona který platil v době spáchání trestného činu a né podle toho který platí v době konání soudu :(


jasny vetsinou te soudi podle zakona tehdejsi doby ovsem pokud je pro tebe novy zakon vic naklonen muzes se na tuhle skutecnost odvolavat ... nebo aspon tak mi to nejak vysvetloval jeden "pravnik amater"

ale to jsou jen takove domnenky, nejlip by bylo kdyby se k tomu vyjadril nekdo z oboru jinak v tom nebudem mit jasno asi nikdy.
SID
Hlavně si myslím,že celej právní systém je tak složitej a neprůhlednej,že se v něm nakonec nevyzná nikdo :)
FroSSty
Ano jde to ze ty jsi uz mohl vedet a v predstihu jsi jednal dle nove pravni upravy..rika se tomu Supraucinnost nebo tak nejak..:) Dale bych to komentoval:

Pestovani: Je to pouze prestupek uz to neni trestny cin (coz je pro mnohe lidi obrovsky bonus treba me by vyhodili ze skoly kdybych spachal umyslny trestny cin ale prestupek uz je ok..:) ) Penalizovatelny pokutou az 15000 Kc..(ale kdyz minimalni hranice je 300 kc myslim ze se pokazde v miru da ukecat policajt na 2000 Kc)

Susene: STALE TRESTN CIN !!! na to bacha ...:) ale soud vas vetsinou osvobodi nebo da jenom podminku ci penezity trest ..:) no stress.. kdyz tam nemate dealeraky, vahu, ci papirky primo u suseneho tak vam vicemene nema jak dokazat ze jste to planoval uzivat jako drogu

Sireni: Ano sireni je stale trestny cin...a to uz podani speka v kolecku je sireni..:) takze bacha...staci si polozit speka na popelnik a podat popelnik (ten spek si v dobre vire nalezl na popelniku..:-D ) a mas po starostech..:)

Genetika: Sireni seminek a klonu je asi nejkomplikovanejsich oblasti.. slusne receno je v tom momentlane Bordel a nikdo ani moc netusi jak to resit..:) Seminka pokud je nabizis nebo posilas tak k tomu pripojte poznamku ze tyto seminka neprodavate nebo nesirite za ucelem pestovani ale pouze jako suvenyr..timto byste se mel sprostit odpovednosti (nejsem si jisty jestli to plati v CR ale v UK stopro)
FroSSty
To SID: vim ze to neni konstruktivni ale neodpustim si to..:) Kdyby v tom ten bordel nebyl a nebylo to nepruhledne tak ja prijdu o praci (to je prvni vyhoda..:-D ) a za druhe neslo by klickovat a tebe by vzdycky odsoudili protoze co je psano to je dano..:) Takze bud rad za cesky pravni rad ktery ma jeste aspon neco prirozeno pravniho v sobe..:) bo jak nastoupi pozitivne pravni rad..:) to budeme v riti protoze co bude napsano to si taky vyzerem a zadne osvobozeni z duvodu lidksych prav..:)
SID
To FroSSty:Nelze než souhlasit :)
Jablko
citace:
takze bacha...staci si polozit speka na popelnik a podat popelnik (ten spek si v dobre vire nalezl na popelniku..:-D ) a mas po starostech..


No tak s timhle bych moc neargumentoval. Je te to k ničemu, nedavno mě chytil městskej strážník na přechodu, že prej jdu na červenou. A že mu mam zaplatit hne 100kč, ptal jsem se ho jak mě to dokáže, a on pravil že mě to dá za 1500kč když mu to nezaplatim hned:). Myslim že s takovyma vochcávačkama by jsi soudce nasral že znho děláš debila, a nevim ejstly by tě to pomohlo.
KSonny
Tak to je good ... Mamka dostane 3 kytky táta dostane 3 kytky a tak dále :) a zachvíli se to vyrovná normální úrodě .. co takhle šlo by ? ^^
RTW
Myslím,že to nejde moc srovnávat měštáka a soudce.Měšták zkoušel jen "triky",soudce si takové věci nemůže dovolit,řídí se zákonama,jeho výroky jdou víc vidět,než když tě chytně měšták na přechodeě...
MaaaYaaa
citace:
Původní příspěvek od KSonny
Tak to je good ... Mamka dostane 3 kytky táta dostane 3 kytky a tak dále :) a zachvíli se to vyrovná normální úrodě .. co takhle šlo by ? ^^

Projeď téma od začátku než se hloupě zeptáš :D A jestli nemáš nažluotlou pleť a rodinu velikosti jedný vesnice, možná ti to projde a držim pěsti
KSonny
:-D tak jako hulení na rok .. neprodávám ..
gejza35
řečtěte si konoptikum
martyDJ
citace:
Původní příspěvek od MaaaYaaa

Projeď téma od začátku než se hloupě zeptáš :D A jestli nemáš nažluotlou pleť a rodinu velikosti jedný vesnice, možná ti to projde a držim pěsti

No omfg:DAť si barvy žluté hnědé,posereš se z toho stejně:D
Ale stejně myslím že jako teď je ilegalní už jen pěstování a to se do roku 2010 jen tak nezmění,alekdyž si vemete Holland tak jake sou tam s tim problemy?slyseli jste že by tam byl nějaký velký problém s trávou..ne nikoho to tam nezajímá.
MaaaYaaa
citace:
Původní příspěvek od martyDJ
[B..--Ať si barvy žluté hnědé,posereš se z toho stejně:D.. [/B]

Nemělo to asi znít tak rasisticky jak sem to napsal .. ale myšlenku chápem :) Když najdou 50 kytek u babičky ve skleníku, nekouká se na ní stejně jako když to najdou ve výrobně znaškové addydaz
martyDJ
je to ale pravda,stejne bych se neodvazil jak oni proste cely barak kytek ne?!:D sice tady uz je ale dalsi clanek o rizozroutech:Dtady
Metuzalem
Odpovedi se tady asi nedockam, ale co kdyby... Sleduju Sbirku, stejne tak programy jednani vlady a jaksi se mi zda, ze na to narizeni, ktery melo stanovit "male", "vetsi" atd. mnozstvi o kterym se mluvi v trestnim zakoniku se jaksi pozapomnelo. Soucasna vlada konci a kdo vi jak s tim nalozi ta Fischerova, pokud vubec. Mate o tom nejaky info? Pripravuje, nepripravuje se? Nebo uz to narizeni bylo prijato a mne to uniklo?
omiss
citace:
Původní příspěvek od GrowLAMA
Ahojte,
by mě docela zajímalo tohle: Pokud jsou "povoleny" 3 kytky na osobu, a my jsme doma 4, tak teoreticky můžu pěstovat ve skříni 12 kytek. Logika věci je jednoduchá, ale jak se na to dívá zákon?


celkom zaujimavy postreh ale takymto stylom by si ich mohol mat aj 500 ak by si si nasiel ludi ktorym by si tie "ich" rastilinky priradil :)
KSonny
Snad ten návrh nepadl i se starou vládou
spajk
myslim, ze kdyz uz je to podepsany, tak se to musi uskutecnit... oni to sice vetsinou spojovali s tema odposlechama,ale je to tam receny,ze to Venca podepsal, takze je to snad uz vyreseny: http://www.radio.cz/cz/clanek/113296
Jpt
newim jesli to tu uz nekdo nepsal :-D
Muj nazor ze 3 rostliny je totalní dezinformace a pi****vina. To bych potom hnal 3 kytky na růstu aspoň 3 měsíce a dva metry čtvereřný to zaplní krásně:-D
citace:
Původní příspěvek od Jpt
newim jesli to tu uz nekdo nepsal :-D
Muj nazor ze 3 rostliny je totalní dezinformace a pi****vina. To bych potom hnal 3 kytky na růstu aspoň 3 měsíce a dva metry čtvereřný to zaplní krásně:-D


Však jo, ten zákon je napsanej pro ČEZ, spočítej si náklady za proud na 3 měsíce růstu :teef: .
j0llyj0k3r
citace:
Původní příspěvek od Jpt
newim jesli to tu uz nekdo nepsal :-D
Muj nazor ze 3 rostliny je totalní dezinformace a pi****vina. To bych potom hnal 3 kytky na růstu aspoň 3 měsíce a dva metry čtvereřný to zaplní krásně:-D


Mam tri kytky ve skleniku, ktery maj mesic a tejden a dva metry ctverecni v klidu zaplni hrave uz ted :D Dat jim jeste 2mesice, tak me sezerou :D
[CZ]Neon
Podle me se timhle zakonem hodne rozjedou u nas AF strainy, co si o tom myslite growerstvo?
KSonny
AF ?anti-fašistické ? :D
PL3V3L
v novinách, nevím je to asi měsíc možná dva, sem četl že týpek (asi kolem 40let) s máňou měli za barákem 500kytek, pánové od policie jim na to přišli (náhodou), u soudu chtěli tvrdit, že to tam vyrostlo náhodou?!co si budem povídat 500 kytek je 500 kytek, nicméně soud neprokázal, že to měli na vyrobu drogy, a trest? dostali podmínku ne za to, že pěstily, ale za to, že u nich doma našli při domovní prohlídce náky gramy.....jak říkam moc bych to nehrotil....:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma