Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Co použít jako mřížku na SCROG - Klikni zde pro originální téma
Huskyboy
Zdravím všechny. Co jste použili a kde jste to sehnali jako mřížku na SCROG? Případně jak jste jí vyrobili ;)

Dneska jsem procházel obi a baumax jestli bych něco vhodnýho třeba nenašel a naprosto bez úspěchu.
Našel jsem tady na foru akorát udělaný z jutovýho provázku natahanýho v rámu, což je docela pěkný ale nějak se mi do toho nechce..
Takže máte nějakej tip? Děkuji za odpovědi
Huskyboy
No to jsem myslel jaký pletivo atd, nebo nějakou mříž pro pnoucí se rostliny atd já nevim :). Zajímá mě právě kdo to jak vyřešil, pro inspiraci ;)
Mr.MEN
No síť na SCROG myslím že je tohle. Oka 12x12 tak že by neměl být problém nějak to proplést.
Chroust
podle me, 12x12cm sou moc velky oka, dal bych max 5x5 a i to je moc, nejlepsi je, jak uz tady nekdo napsal, kralici pletivo...
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Huskyboy
No to jsem myslel jaký pletivo atd, nebo nějakou mříž pro pnoucí se rostliny atd já nevim :). Zajímá mě právě kdo to jak vyřešil, pro inspiraci ;)


Většina těch lidí, který se rozhodnou pěstovat pomocí ScrOG si síť vypletou.

citace:
Původní příspěvek od Huskyboy
ale nějak se mi do toho nechce..


Je docela smutný, že tě tvoje lenost dovedla k tomu jak to obejít.

Sakra vždyť takle tomu growingu berete veškerý kouzlo, není nad to si to pěkně zkuchtit, vydrbat se na tom a pak si užívat toho krásnýho pocitu po dobře odvedený práci a ještě když uvidíš jak ti v tom kytky krásně rostou, nemluvím jen o takovéto síti, ale o čemkoliv co growing skýtá, stavba skříně, zapojení lampy, apod.

Sorry, že takle rejpu, ale nedalo mi to, přijde mi to trochu jako slabota, radši si to užívej a zamakej na tom ať se kytky mají a ten grow stojí za to ne?
Kumbál
Já použil na první grow pletivo s oky 2,5cm... Pod 250W to bylo akorát, ale na pořádný pálky to chce větší oka.

Teď jedu vlastní výplet vlascem ve dřevěným rámu, oka 5x5cm. Je to tisíckrát lepší.

Na příště mě napadlo dát na růst pod ten výplet sklo, nebo třeba fresh folii, aby se to během růstu ohýbalo samo. :-)
Není nad to udělat si rám (samo že na míru) pěkně navrtat dírky 4 cm od sebe a krásně to vyplíct. Určitě to má své kouzlo a o radosti ani nemluvě.
k/-\pr
takze idelani A velikost je 4cm?
Podle mě ANO nejlepší je mít oka 4*4 cm.
k/-\pr
citace:
Původní příspěvek od Mildar
Podle mě ANO nejlepší je mít oka 4*4 cm.

ale na mensi prostro je lepsi mit mensi prumer ok ne?

zjistil sem ze doma mame takovou tu "sit" jak se dava do kralikaren-s "kulatejma" okama...myslim si ze ta bude vyhovujici
roboot
nejlepší je si to vyplíct nějákým provázkem pletivo nedoporučuju je to vopich z toho pak dostat kytku pokud jí chceš sušit v celku provázek přešmikneš a kytka je venku.jo a ty oka 4x4 jsou asi nej
Já osobně mám mřížky dvě :-) jednu z pletiva ale když přijde čas kosy tak kytku stříháš po částech neb ji zkrze pletivo jinak nedostaneš ven a druhou a ta je mnohem good vyplítanou. Dnes či zítra mi konečně dojde nový foťák a tak vše nafotím a bude to vidět na mém thredu s názvem SCROG N.Y.C.D 250 W :-)
Kumbál
Já bych pod 600W udělal oka 5x5cm protože 600W už dělá docela velký tlustý palice, tak ať maj v tom očku místo.
Čim míň watů tim menší díry.
Pod 400W 4x4cm.
pod 250W 3x3cm, nebo to pletivo na králíkárnu.
Ale fakt doporučuju na míru a vyplést. Nejlepší je vlasec... Nestíní a drží parádně dá se dobře šponovat.

Pamatujte, že čim menší očka, tim líp se ohýbá pod výplet, ale chce to taky místo na paldy. :-)

Jinak na fotce je 400W a oka 5x5cm a stačily by fakt ty 4x4cm. Výplet vlascem 0,25mm. 1 metr čtvereční.
Huskyboy
Děkuju, tak ted konečně vim jak to kdo dělá..
Vypletu si mřížku z vlasce, když nad tim přemejšlim tak je to dost jednoduchý a je to za chvíly hotový ;)

Zedy>Poprvý na zkoušku pěstuju in, už jsem na tom nechal spoustu hodin práce,shánění materiálu, lamp a kravin okolo, ale baví mě to a mam z toho radost.. Nemam zkušenosti, nevim jak se co dělá, nevěděl jsem že mřížky se většinou vyplejtaj. To že se mi do toho nechce jsem nemyslel že se mi to nechce dělat, ale že je to fórový a bude to stát zaprd(ted už vim že je to blbost). Třeba jsem vůbec nepřemejšlel o tom že když tam dám pevný pletivo tak se to pak bude blbě tahat ven, to mě prostě nenapadlo. Ted už to vim.
Původně jsem to chtěl vypěstovat jen tak jako Sea of green ale začlo to houstnout a paličky si začly navzájem vadit, tak jsem myslel že tam dám něco(pletivo,cokoliv), co je běžně k dostání a do toho je pěkně vyskládám aby měla každá svuj prostůrek. Ted už vim že příští rundu chci pěstovat jako ScrOG a síťku si pěkně připravim ;)


Jinak ještě jednou děkuji za odpovědi, i velikosti ok jsou pro mě velice přínosné..
dany.12
určitě je nejlepši si rám vyrobit sam (už jen pro ten "pocit") ja osobně bych nevolil pletivo jelikož kytky pak pujdou blbě vystřihat..... takže lepši provazek mam 350W a oka 3,5cm a dostatečně to stači.....
nEophyte
Ahoj,nechci zakládat nové téma tak se zeptám tady,je tohle v pořádku na scrog? je to normální železná mříž,velikost ok 4cm jak je všude doporučováno..díky
Seky
citace:
Původní příspěvek od nEophyte
Ahoj,nechci zakládat nové téma tak se zeptám tady,je tohle v pořádku na scrog? je to normální železná mříž,velikost ok 4cm jak je všude doporučováno..díky


Proč by ne, dá se použít jakákoliv vhodná mříž.
nEophyte
No mám pocit že jsem někde četl např že kontakt kytek se železem může způsobovat problémy,tak se radši ptám než abych pak musel řešit nějaký komplikace..asi blbost..no každopádně díky :)
petr616
zelezna mriz nevim, jednak aby to nerezlo, pak to bude delat stiny, ja su maximalne spokojenej s home made drevenym ramem z hranolku vypletene cirym silonem padesatkou, vyhoda je ze se pod tim daleko lip propleteji vetvicky, pac si to muzes ruzne roztahovat, nadzvedavat jednotlive segmenty, nejsou zadne stiny, a kdyz bude finale, tak jenom staci nuzkama kdekoliv smiknout silon a sito je v mrziku pryc, zadne slozite vystrihavani atd... mozna je to zelezne/pletivove sito pohodlejsi ze stim neni na zacatku tolik prace ale pak bych rekl, ze se to v prubehu a hlavne na konci vubec nevyplati...muj nazor.
Seky
Taky upřednostňuju dřevěnej rám vypletenej vlascem ale pokud mříž opatří nějakým antikorozním nátěrem použít se určitě dá. Stíny bych vůbec neřešil stejně sklízíš převážně část nad sítí.
Astronautr
Rzhodne to zelezo nesmi bejt rezavy pokud mas pocit ze kontak s kovem neni zdravy muzes potahnout nejakou buzirkou (roztrihnes podelne a das na tycku ) ci omotat treba izolackou moznosti sou tuny ja osobne sem skousel sit 2x a moc mne to nenadchlo je to podobny jak zastrih takze vic mensich plodu ja radsi min monstroznich :D a tak sit pouzivam pouze jako podperu a jelikoz ji pak rozstriham celkem by mne i mrzelo takhle pokazdy mrvit pekne odvedenou praci az bych to vyplejtani zacal flakat navic drevenej ram uz je celkem velkej tezke neskladnej a udrbu potrbujci. tak bych asi ram resil spis z plastu hezky provrtat atd. ale i tak radsi pouzivam SIT ZE ZAHRADNICTVI stoji tusim 120kc je to 1,2*10m z toho uz se par pletiv je takovej plastovej provazek bilej.... oka sou tusim tech 12*12 a ja pouzivam jakoby 4 na jeden plod a uplne normalne se ve 120*120 a vic pod 600w a vic da pouzit i na scrog a uhytis ji hackama je trosku natahovaci takze das hacek do rohu hodis na ticku od hb takhle to das mezi vsechny 4 a je hotovo

Prodava se to jako sit na okurky .http://velkoobchodni-ceny.cz/sit-po...-12x10m-p-67447 50Kč :D mas to na nikolik skilzni a nez se s tim pokazdy srat?? :D sory jako nejsem linej ale za to pade si to snad ani neudelas kdyz budes muset kupovat i matros na ram a to nepocitam cas kterej je samo taky drahej to radsi treba misto toho neco vycistim pripravim opravim vymenim nebo tak. a hnojky (ne uplne vsichni ale vetsina) si taky kupujete pritom by jste si mohli delat vlastni prirodni tak nerikejte ze je to o lenosti. PS: mozna o tom mluvil uz kolega v uvodu ale ten odkaz mi bohuzel nejde.
nEophyte
Díky za rady,v čem je ta rez tak nebezpečná?
Astronautr
citace:
Původní příspěvek od nEophyte
Díky za rady,v čem je ta rez tak nebezpečná?


orinejmensim se ti kousky rzi prilepi do pludku.
nEophyte
No jako ted je to ok,ta mříž je nová,otázkou jak rychle to stihne zkorodovat,když to vydrží aspon do sklizně..už jsem ji tam nainstaloval a nijak jsem ji neošetřil tak snad to bude ok :/
Astronautr
myslim ze nic zasadniho ti nehrozi :)
zlobivejkluck
Koupil jsem nekde v obi asi 2cm siroky Uprofili, do nich pletivo potazeny zelenym plastem, vyvrtal, zdratoval a sesrouboval... Uz ji mam prez rok a porad jede jak fik...
LonGermaX
V baumaxu mají pletivo jak píše kolega potažený zeleným plastem oka jsou akorát. koupil jsem širokou 40 cm a spojil 3 dohromady drátem a mám je 120x120. Zbyly mi ještě od stanu 3 tyčky co se na to visí lampy ty jsem dal na boky a pletivo jsem na to přidrátoval. Ani se to nehne nerezne a je to pecka.
smoke85
No asi je to punk, ale 4 násady od košťat (jsou to poplastované plech. kulatiny) a již zmíněná Marnet síť a v rozměru 120x120cm či jeho násobcích pohoda. Cena max. 200,- komplet - jakékoliv hobby centrum. Navíc ta marnet síť má asi 6 nebo 9m x 120cm. No a ještě špagát nebo drát na uchycení-spojení onoho k sobě, dá se použít i ta samotná síť, ale nač ji zbytečně ničit.

Jen bych doplnil - velikost ok 12x12 mi přijde akorát, menší jsou IMHO už moc malé. ;)
C21H30O2
Ja som robil siet podobne, ako kolega Kumbal. rozmery dreveneho ramu su 130x120cm.

najskor som robil oka o velkosti 7x7cm, ale tie su aj pod 600w dost velke. pouzil som stavebny spagat o hrubke 2mm. zo zaciatku som spagat len ponatahoval okolo srobov.

teraz som este urobil upgrade: najskor som natiahol len spagat len na jeden smer. ked som zacal preplietat opacnu stranu, tak medzi kazdym spojom som urobil maly uzlik. vysledok je ten, ze siet je ovela pevnejsia a oka sa extremne nepohybuju do stran, ako ked som spagatom nerobil ocka okolo uz natiahnutej prvej vrstvy siete.
Sir_Major
Ja pouzivam nejakou popinavou sit co koupis v kazdem zahradnictvi. Pouziva se na fazole a stoji 80 kc. Je to bez prace a pri sklizni jí ustrihnu a vytahnu i s kytkama ven a na dalsi kolo dam novou takze pohodicka....pece
!ZAU!
Ty ji ale pouzivas jako spis podpernou sit ne?Na Scrog,je potreba prave nejakej ram a do toho nejak pridelat si.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma