Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
zaravim vsetkych pestovatelov a ziadam o radu - Klikni zde pro originální téma
Na uvod by som chcel pozdravit vsetkych pestovatelov, a chcel by som Vas poprosit o radu. Uz treti rok som pestoval outdoor, ale kedze to je velmi rizikova vec, po dokladnom uvazeni som sa rozhodol pestovat indoor. Kedze rodicia mi skrinu v ziadnom pripade nedovolia /drevo-lampa-panicky strach z poziaru :D/ tak som sa rozhodol pre pestovanie v miestnosti. K dispozicii mam miestnost o rozmeroch 2,34d x 1,78s x 2,08v... Rozmyslam o nejakom komplet sete GiB,,pre zaciatok zatial 250W. Moj problem spociva v klimatizacii. Kedze nasavanie aj vyfuk smeruju von z miestnosti.../mimo domu/...bojim sa o teplotu,kedze teraz von mrzne...aky vetrak by som si mal vybrat???..Dakujem za odpovede... orange-ko
dokktor
ad ventilace: k přítahu bych dal neco takového ... ano, žere to eletriku, ale jinak než přímotopem to asi nevyřešíš. když ten ventilátor dáš k přítahu, tak snad bude natahovaný vzduch ohřívat natolik, aby to stačilo.

ad prostor: takovou místnost bych osadil aspoň 2kW. 250W je hoooooodně málo.

ps: samozřejmě nejlepší řešení ze švédska je pořešit přítah z bytu
no k tomu odtahu, planujem kupit UFO 355m3/hod....myslite ze by to stacilo aj v lete???+asi nutny nejaky ???regulator otacok??? no uvidime oskusam spustit lampu a uvidime teploty.... lampu mam uz kupenu z biobotaniku gib komplet 250w..mozno casom prijde este jedna.... ofuk mam kupeny klipsnovy ventilator davo vs-6...
no a este k tej elektrike....na spotrebe vobec nezalezi...ide mi len o stabilnu teplotu za dna, i noci v ktoromkolvek rocnom obdobi.mozno by to vyriesil aj primotop+ termostat ... zatim orange-ko
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od orange-ko
no a este k tej elektrike....na spotrebe vobec nezalezi...[...]

V tom prípade nechápem, prečo riešiš 250W + 2000W teplovzdušný ohrievač, to tam hoď radšej aspoň 2x 600W, príp. 1x 1000W. Ber to ako ohrievač ;) . Ak budeš mať dosť silnú ventiláciu, tak v zime v noci môžeš spínať príťahový a odťahový ventilátor na, povedzme, 15 min. každé 1 - 2 hodiny (menej studeného vzduchu -> stihne sa ohriať). Ideálne by bolo zopnúť oba vetráky súčasne, nech sa vzduch vymení.

Do miestnosti daj silnejší cirkulačný vetrák a to prúdenie vzduchu v miestnosti sa postará o to, aby si nechytil pleseň a v priestore tých rozmerov budú mať rastliny dosť CO2 / O2 (keď ten vzduch 1x 2h vymeníš).

Ohrievač budeš potrebovať v noci, kedy budeš musieť tiež vetrať a pretože lampa bude vypnutá, nebude mať čo vzduch vyhrievať. Takisto v období kvetu, kedy bude potrebné viac vetrať kvôli zníženiu vlhkosti.

V lete budeš mať naplno pustený príťah / odťah, príp. môžeš ventilátory prehodiť tak, že necháš len pasívny príťah a obidva budú použité na odťah.

Každopádne na tvojom mieste by som do toho litra rozhodne išiel. S tou 250 W si skôr spôsobuješ ďalšie problémy. Navyše, tak ako väčšina ľudí, určite po prvom growe budeš chcieť zvýšiť watáž ;)
snooker
tak tam hod kamo aspon jednu ešte 250w.....teraz si mysliš ale ked potom zistiš že si tam mohol mat aj 4 tie 250tky a nedal si tam ani tie dve a za mesiac si zhulil čo si spravil a dalšia ma ešte 2 mesiace čas tak mi ver že sa na to budeš pozerat inač:) a bude ta to srat...

ps:keby nahodou tak 1x400 a 1x600 je asi lepší KW ako 4x250.....to len keby si si to rozmyslel a daš tej miestnosti take slnko jak si zasluži..

kde sú fotky???

nech sa daríííí a nechcem aby to vyznelo že odsudzujem 250w lebo ja ju mam rad ale mat tvoj priesto tak 600w + niečo...:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma