Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Na uvod by som chcel pozdravit vsetkych pestovatelov, a chcel by som Vas poprosit o radu. Uz treti rok som pestoval outdoor, ale kedze to je velmi rizikova vec, po dokladnom uvazeni som sa rozhodol pestovat indoor. Kedze rodicia mi skrinu v ziadnom pripade nedovolia /drevo-lampa-panicky strach z poziaru / tak som sa rozhodol pre pestovanie v miestnosti. K dispozicii mam miestnost o rozmeroch 2,34d x 1,78s x 2,08v... Rozmyslam o nejakom komplet sete GiB,,pre zaciatok zatial 250W. Moj problem spociva v klimatizacii. Kedze nasavanie aj vyfuk smeruju von z miestnosti.../mimo domu/...bojim sa o teplotu,kedze teraz von mrzne...aky vetrak by som si mal vybrat???..Dakujem za odpovede... orange-ko
ad ventilace: k přítahu bych dal neco takového ... ano, žere to eletriku, ale jinak než přímotopem to asi nevyřešíš. když ten ventilátor dáš k přítahu, tak snad bude natahovaný vzduch ohřívat natolik, aby to stačilo.
ad prostor: takovou místnost bych osadil aspoň 2kW. 250W je hoooooodně málo.
ps: samozřejmě nejlepší řešení ze švédska je pořešit přítah z bytu
no k tomu odtahu, planujem kupit UFO 355m3/hod....myslite ze by to stacilo aj v lete???+asi nutny nejaky ???regulator otacok??? no uvidime oskusam spustit lampu a uvidime teploty.... lampu mam uz kupenu z biobotaniku gib komplet 250w..mozno casom prijde este jedna.... ofuk mam kupeny klipsnovy ventilator davo vs-6...
no a este k tej elektrike....na spotrebe vobec nezalezi...ide mi len o stabilnu teplotu za dna, i noci v ktoromkolvek rocnom obdobi.mozno by to vyriesil aj primotop+ termostat ... zatim orange-ko
Původní příspěvek od orange-ko no a este k tej elektrike....na spotrebe vobec nezalezi...[...]
V tom prípade nechápem, prečo riešiš 250W + 2000W teplovzdušný ohrievač, to tam hoď radšej aspoň 2x 600W, príp. 1x 1000W. Ber to ako ohrievač . Ak budeš mať dosť silnú ventiláciu, tak v zime v noci môžeš spínať príťahový a odťahový ventilátor na, povedzme, 15 min. každé 1 - 2 hodiny (menej studeného vzduchu -> stihne sa ohriať). Ideálne by bolo zopnúť oba vetráky súčasne, nech sa vzduch vymení.
Do miestnosti daj silnejší cirkulačný vetrák a to prúdenie vzduchu v miestnosti sa postará o to, aby si nechytil pleseň a v priestore tých rozmerov budú mať rastliny dosť CO2 / O2 (keď ten vzduch 1x 2h vymeníš).
Ohrievač budeš potrebovať v noci, kedy budeš musieť tiež vetrať a pretože lampa bude vypnutá, nebude mať čo vzduch vyhrievať. Takisto v období kvetu, kedy bude potrebné viac vetrať kvôli zníženiu vlhkosti.
V lete budeš mať naplno pustený príťah / odťah, príp. môžeš ventilátory prehodiť tak, že necháš len pasívny príťah a obidva budú použité na odťah.
Každopádne na tvojom mieste by som do toho litra rozhodne išiel. S tou 250 W si skôr spôsobuješ ďalšie problémy. Navyše, tak ako väčšina ľudí, určite po prvom growe budeš chcieť zvýšiť watáž
tak tam hod kamo aspon jednu ešte 250w.....teraz si mysliš ale ked potom zistiš že si tam mohol mat aj 4 tie 250tky a nedal si tam ani tie dve a za mesiac si zhulil čo si spravil a dalšia ma ešte 2 mesiace čas tak mi ver že sa na to budeš pozerat inač a bude ta to srat...
ps:keby nahodou tak 1x400 a 1x600 je asi lepší KW ako 4x250.....to len keby si si to rozmyslel a daš tej miestnosti take slnko jak si zasluži..
kde sú fotky???
nech sa daríííí a nechcem aby to vyznelo že odsudzujem 250w lebo ja ju mam rad ale mat tvoj priesto tak 600w + niečo...