Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
150W Osram .. a 8/2=kokos/bubler - Klikni zde pro originální téma
FREEDOMmorava
tak Zdravim all growers =)

..už jednou jsem se tu o něco snažil =D ale u toho snažení sem zůstal.. hodně malá skříň=vzdal jsem to ;) .. tak se to pokusím napravit..alespoň kvůli sobě =o) a taky kvůli komu jinýmu že =D
tak ted neco blíž..

Světlo: To zůstane stejné => sodíkovka 150W od Osramu s red spectrum.. jiný nesezenu tak to bude muset prezit i na růst..

Bouda: V=> 1 metr ; Š=> 60cm ; H=> 45cm ///// fakt si myslím že na tu 150tku ani moc a ani málo...

Přítah/Odtah: =>|_|<= přítah je pasivní.. dvě díry ve spodu skříně (pozdejsi foto) <=|_|=> a ze skříně bude odtah pomocí Sunonu 12cm(ten každý zná co je zač =) ) .. ten bude trubkou odsávat od stínítka..

Ofuk: to bude druhý sunon přidělaný na stěnu skříně, ale bez díry v ní.. takže pouze bude výřit vzduch..

MédioZz: při dřívějších pokusech to byl vždy kokos.. ten pojedu i teď,ale našel sem bubler tak sem si řekl proč to nezkusit i na dvou kytkách dát do kýble.. nějaký obyč hnojivo na hydro mám takže to zkusím.. no jinak ten kokos teprve půjde objednat od Plagronu.. a každá holka bude mít asi tak 3L...

Hnojová: tak to Plagron Alga- grow i bloom.. i Phyt-Amin .. a pak ke konci pěstu dokoupím GS...

Seeds: po novým roku mám slíbený řezy..tak do té doby než budou tak pro prozkoušení cele skříně na ten měsíc to pojedu se semínkama.. žádný hollandy to nejsou dovežený..ale je to od borca co tohle jede už 4 rok ve skleníku a vždycky dobrota.. ikdyž ani to nic nezaručuje, ale jak sem psal..chci to za ten prosinec alespon vyzkoušet tak to tam pak hodím .. a pak k těm řezům tyhle nechám třeba 2 nejpeknější..podle toho kolik bude řezů...

viděl bych to tak za týden na fotky z provozu.. a zítra nebo dneska večer hodím fotky z přípravy.. teď je hotová tak z 80%... do konce týdne bude nainstalovana elektrika..jako lampa větráky a bubler.. jinak teda až budou ty fotky tak nějaky zhodnocení by se hodilo.. ale jinak počkám na pořádnou kritiku až to rozjedu a bude se svítit.. tak pěstu zdárek =)
Machoman
Čus do toho bubbleru budeš cpát taky Plagron Alga- grow i bloom?
FREEDOMmorava
tyjo to nevim jestli by byl dobrej napad.. psal sem tam, ze mam na hydro hnojky.. neni to AH nebo zadna good znacka..hlavne od toho bubleru nic necekam..jen ze sem ho nasel doma tak sem si rekl ze to vyzkouset muzu.. ta hnojka se jmenuje Hydroponex .. (koncentrované hnojivo, obsahující veškeré potřebné živiny včetně stopových prvků a stimulačních látek pro zdravý a rychlý vývin rostliny) tohle píšou na obalu.. tak asi tak no =) ale pochybuju že by se s tímhle někdo setkal, ale jestli jo tak at hodi neco ze svých rad =)

a eště k tomu => N:P:K = 2,5:2:3
FREEDOMmorava
nemám ešte fotky v pc jak je to tak víc hotový,ale tak jen sem hodím 2 pro predstavu .. jak ta skříň vypadá.. ta velká díra je na odtah z toho Sunonu.. a ty dvě malý dole to je pasivni pritah.. tam budou dve krytky at to neprosvita.. no a tak no.. zitra hodim fotky kompletu.. ;)
FREEDOMmorava
a ze vnuutra =)
FREEDOMmorava
ted sem si tak vsiml ze vlastne ukazuju jak vypada obyčejná skříň :D:D tak sorry =D
Fruddy
citace:
Původní příspěvek od FREEDOMmorava
ted sem si tak vsiml ze vlastne ukazuju jak vypada obyčejná skříň :D:D tak sorry =D


to je v pořádku.... mě ta skříň teda zajímá občas víc než kytky no... .-)
FREEDOMmorava
tak ten pasivni pritah dole...
FREEDOMmorava
jako asi jak hodne lidi..tak jsem taky zjistil... ze ten 12cm SuNoN a dřevo nějak k sobě nejdou =) takže bude patřit k nejhlučnějším věcím v pokoji =) ale tak co už.. mám tvrdý spaní =) no .. ale tu trubku k nemu pripevnit to byl porod..ale tak dobré =)
FREEDOMmorava
no a tak vnitřnosti =)...... ale eště bez stínítka a bez lampy.. to zase zítra... no a ten boční větrák na ofuk.. tomu jsem tam navrtal díry na 3 polohy..takže postupem času jak to poroste tak pujde po jedné poloze výš a výš...
FREEDOMmorava
tak asik hotovo.. už jen vyladit nějaký mouchy..který zjistím po zapnutí..no snad toho nebude moc.. co se vám nezdá tak kritizujte at vím.. ale než zapnu tak ani neni co kritizovat.. teda snad =)
FREEDOMmorava
a to stínitko.. z toho sem mel nejvetsi strach.. pač bylo hodne Home made =)
zdarek, celkom slusne si si vyriesil to tienidlo,lubi sa mi tam ten polkruhovy vyrez na odtah,nech sa dari,k
FREEDOMmorava
díky moc =) .. no ten se mi tam taky líbí, ale nakonec sem čekal že to bude mít větší význam... ale tak nevadí =) ..
clandestino
Před Hydroponexem musím varovat - je to hrozný bordel. Mnohem lepší výsledky jsem měl s Wuxalem (+ OBM na květ). Ale AH je AH :)
Zulbrok
jel sem neco podobnyho,v royalu,150w,plagron,40*40*100(v) 4 kytky a urodilo se 75g sucheho:) coz myslim ze neni spatny na poprvy.Přeju hodně zdaru a hlavně kytky jak fík;-)
Calzone
Hezké. Nemohl by jsi prosím trošku popsat tu výrobu stínítka? z čeho to je? Díky.
FREEDOMmorava
Kamukeri.. mrknu.. urcite s tou gumou je to super nápad.. tak to nějak tak taky pořeším.. ale aj tak zase ta hlučnost není problém.. na noc se to bude vypínat a pres den moc doma nejsem..ale min hlucnosti neni nikdy na skodu..takze moc dik =) uzitecná rada..

Calzone: je to normalní plech 0,5mm .. na ohybacce ohnuty do tvaru jaky sem chtel..no a ten puloblouk na kamosove specialni masince vyrezany.. je to obyč .. ale za darmiko a nějakej ůčel to snad splní ..
FREEDOMmorava
rozhodl sem se ze do toho fiknu 250W sodikovku =) když už tak už .. takže tím pádem prodávám ten komplet 150W od Osramu.. v bazaru to je..ale hazim to este sem ;)

EDIT: teda radsi nez prodat bych to za doplatek vymenil za 250W.. nebo za nejakou zajimavou nabídku =o)
FREEDOMmorava
lidi ted sem si dal pár štráfku a jsem tak naladěnej na vymýšlení .. no a pevně sem se rozhodl pro tu N-Lite 220W red.. tak vzhledem k moji skřini podle rozmeru atd atd.. tak mi sem nekdo kdo s tim mate zkusenosti.. piste plusy a mínusy..byl bych moc vdecnej.. ptz na vasem názoru nejvíc záleží =o) a este kdyz pojedu rezy.. tak nejlepsi bude kdyz si koupim red.. purple a blue by bylo zbytecno ze? =) tak pls
FREEDOMmorava
MINI BUBBLER ft. PAŘEŇÁK =)
FREEDOMmorava
bublá to, bublá =)
HOBBY
citace:
Původní příspěvek od FREEDOMmorava
lidi ted sem si dal pár štráfku a jsem tak naladěnej na vymýšlení .. no a pevně sem se rozhodl pro tu N-Lite 220W red.. tak vzhledem k moji skřini podle rozmeru atd atd.. tak mi sem nekdo kdo s tim mate zkusenosti.. piste plusy a mínusy..byl bych moc vdecnej.. ptz na vasem názoru nejvíc záleží =o) a este kdyz pojedu rezy.. tak nejlepsi bude kdyz si koupim red.. purple a blue by bylo zbytecno ze? =) tak pls




zdravim,zkušenosti mám jen se zářivkama a 150w i 250w,no ale sodík je sodík fakt to poznáš na výnosu a kvalitě pálek......
jen názor......

at se daří.
FREEDOMmorava
jestli seženu 250 sodík tak bych do neho klidne sel za primerenou cenu.. ale v growshopu se mi to zdá předražený.. nevíte nejakej dobrej shop kde prodavaji dobry kvalitni komplety sodíku, ale bez stínítka?
janca.cz ;)
FREEDOMmorava
tak skříň je hotová..tak jen malé info co se teď děje.. tak mam ted ex-change s uzivatelem Kyblik288 .. já mu posílám 150W komplet od Osramu.. a on mi posílá 6 řezu Skanku N1 .. takže příští týden tak ve středu by tu mohly být.. dále mám objednanou úsporku 36W blue .. tak na prvních 10dní na ty řezy, než bude ten komplet 250W sodík .. doma i zapojený..no ta úsporka není žádnej velikán, ale na ty řezy to bohatě postačí.. a navíc ted přes svátky nebudu nějak obzvlášť doma, takže to tak akorát vyjde.. no ale asi sodík rozjedu hned po Silvestru..páč Silvr bude divokej a doma se vubec neohreju..a pod usporkou je mensi sance ze se to nejak posere.. tak asi tak.. at ta hrstka lidi co to tady obcas sleduje ví, že není tomuto pěstu konec.. jen že se teď čeká na ty důležité elementy pěstování a těmi jsou klony a světlo..jak na chvilec růstu ..tak pak i na celé kvetení... tak zatím čuuss... a těšme se snad už na ten příští týden.. ola
FREEDOMmorava
když napíšu MEGAMAN 15W warmwhite.. tak kdo ví o co jde.. napíšete k ničemu, že??
FREEDOMmorava
chvilka času..tak zatím asi takhle ;)
FREEDOMmorava
tak 2 řezy jsou v pohode.. 2 to snad rozdejchají... a 2 to nepřežily.. no dopřál sem jim 48hodin světla a poté klasica 18/6.. pořád to tu pročítám a je jasný že sodík je sodík..ale co z toho budu mít pod N-lite 220W? na ty moje rozmery by to melo prosvítit dobře..pojedu ScroG tak myslím že by to mohlo mít dobrý konec né? napište mi pls při mojí velikosti boxua s Scrogem.. jak to bude vypadat ke konci květu??? byl bych spokojenej?..

EDIT: páč někdo píše že to má sice výborný spektrum ale neprosvítí..tak proto myslim ze v mých mensich rozmerech a s ScroGem by to melo svitit dostatecne.. a dalsi vec nekdo rika ze pod tim sou ty palice jako chmiri a vubec to neni husty.. a nekdo rika ze pod tim mel nadherne tvrdý palice a aji ty nejvíc spodní a ne jen ty vrchní paldy..tak práve nevím..ale na 80% sem rozhodnutej pro NLite .. zítra bych chtel objednat at to hned po Vánocích co to bude možné dorazí..tak DIX za odpovedi ;)
FREEDOMmorava
po delší době.... menší edit.. a to takovej ze od bubleru sem upustil... takže jen kokos.. no jinak teda Skunk No.1 .. a dále 20.růst.. ale nedivte se že vypadá jak vypadá.. trápí se ted pod tou 30W usporkou .. ikdyz i na ni se nejak moc tahne mezi patrama.. ale co.. zítra příjde na růst 200Watů tak pak to snad bude vypadat líp.. no jen tak 2 fotecky at nepisu zbytecne :
FREEDOMmorava
no a tak dále no =)
FREEDOMmorava
takze.. vlhkost ve dne 60% v noci 70% ... ale teplota ve dne aji v noci 20°C .. prave tahle usporka vubec netopi tak je to jak v mistnosti celej den i noc.. uz tu "mam" tu 200W a zvlhcovacku, ale nemuzu se vubec s klukama z PPL domluvit.. =) ale zitra to vyjde.. udelam si na ne cas =) to snad pohne tou teplotou ;) o nejakej ten °C up =)
FREEDOMmorava
taaak.. uz je tam šouplá 125w envirolite ´=) a zvlhčovačka.. a za 14 dní nový řezy =) nebo este pockam a udělám si z téhle klony a pak hnedka tu slibovanou 250w sodík =) zítra fotky.. =)

a odpoved z PM charakter.. nevím co tím chtěl pán říct, nebo spíš podle čeho usuzoval, když nebylo nic k vidění prozatím =D ale tak stane se ;)

edit: a jelikož pak na květ pujde 250W tak od nových klonů pak tread presouvam do indoor galerie.. at se muze hazet vic fotek najednou..
FREEDOMmorava
chtěl jsem se zeptat... situace je taková.. teplota krásných 28° a vlkost 75-85%... ale bez zapnutýho odtahu.. takže vím že ani jedno není dobře, ale ptám se co nadělá míň škody v růstu.. Vypnutej odtah(takže pritah i odtah pasivní) a krásná vlhkost, a nebo Zapnutej odtah a vlhkost je jen na 45% .. vše jsou hodnoty pri zaplé lampě a zvlhčkovačce.. názory a rady by moc potěšily.. thx =) :baseball:
gaga
Osobne bych rek, ze urcite je lepsi mit aktivni odtah, ale kdyz das jeden vetrak dovnitr ofukovej a nechas odtah a pritah pasiv, tak vymena vzduchu bude porad dobra a vlhkost vypada ze mas suprovou, kazdopadne me to dobre rostlo i pri vlhkosti 40%, takze zalezi na tobe ;)
FREEDOMmorava
no vevnitr je na ofuk 160m/h takze vevnitr vetr je dobrej..práve nevím co s tím.. jak se rozhodnout..teplota i vlhkost je krásná, ale nevím jestli venták na ofuk udela vubec nejakou vymenu vzduchu z místnosti do vnitr..a ne jen vítr v boxu.... no tak este treba nekdo napise... a poradí..třeba je eště nějaká varianta jak tohle vřešit.. blbej problém, ale víc jich teď není tak chci vyřešit práve tohle.. ;)
FREEDOMmorava
ale tak joo..jde to.. zapnutý odtah a teplota 27° a vlhkost uz stoupla na 60% tak aspon neco... nekdo z Moravy s dobrýma řízkama? nebo si mám počkat 14 dní?? ale me se nechce čekáát =) jo a pak bych este poprosil nekoho at se mi ozve na PM, kdo má vychytaný nakupování u JANCA.cz .. potreboval bych poradit .. zaroven ten nekdo at rozumí sodíkovkám =) tak zatial =)
FREEDOMmorava
tak už je to stabilita.. teplota 24-25° při světle a Vlhkost i se zapnutym odtahem kolem 70%..takže dobrý.. teď sem se jen chtěl zeptat na destilku.. bez uprav to ma i s hnojivama 6,8-7 PH... bude se s tím kytkám dařit dobře, nebo je potřeba to dostat este aspon o 0,5 dolů??? a eště jeden.. na tyhle rozměry boxu s odtahem 180m/h a pasivnim pritahem a pak s klipsňákem na ofuk.. jde s tímhle uchladit 250w sodík? a nebo zainvestovat do cooltube..nebo zainvestovat do lepsiho odtahu.. nebo obojí dohromady =) ale jako za levnější alternativu bych se nezlobil =)
http://growshop.cz/katalog/detail/1...150;-d1--154-mm má to 298m3/h tak s odtahem z pod stínítka by to šlo uchladit ne? aby teplota byla max 28° na vrcholkách.. s podobným setupem tady toho moc není.. 250 v tak malm boxu neni skoro zadna..ale 150 to je zase zbytečné.. tak moc dotazů... ale je to fórum tak proč se nezeptat... tak kdyby si nekdo nasel minutku času..nezlobil bch se =)


EDIT: slíbený fotky ted nebudou..až o víkendu =( .. ale stejne je to kazdymu jedno.. kdo by na to byl zvedavej ;)
FREEDOMmorava
testovací rostlinka.. než budou new řezy -cca este 10 dní =( - no ale mslím že b to mohlo jít.. začala se krásně větvit s tou 125w.. no a jinak na kolínka nic nemá =) tak jen tak =)
FREEDOMmorava
no a smutný pohled do roomu.. zatím bez osazenstva ... ale do té dobry dojde ph metr s new hnojkama.. a to ze k alga grow a P-aminu pribude start up, AH Final Solution a Enzymes+ .. a este od Plagronu P+K 13-14 .. no tak do 14 dnů se zase ozvu uz s plnym roomem..snad =)
FREEDOMmorava
vím že pořád bez fotek,ale ty tu příjdou ve středu.. jen sem chtěl už konečne napsat poslední SETUP:

osvětlení: Envirolite 125 blue(tu posílám na reklamačku) no a na květ 150 W Gib sodík...tento grow asi celé období života rostlin.. protože ta Envirolitka než se vrátí z reklamačky tak bude už přepnutý..no nevadí =) pod sodíkem taky roste dobre...

Ventilace : 12cm SUNONON - odtah .... 12cm SUNON na ofuk .. mozna prijde klipsnak ale ten sunon s kytkama tančí dobře.. a přítah pasivní - 2x 8cm díra dole ve skříni a jsou zakryté krytkami kvůli pronikajícímu světlu.. od odtahu ke stínítku jde Alu-flex.

Vlhkost: malej box tak jen jedno membránová zvlhčovačka..ale frčí si tam dobře =)

Médium: CoCo od plagronu..

Hnojky: Plagron Alga Grow , PK 13-14, Pythamin, Ezymes a od AH Final Solution... este tu je 4Power..ale tu sadu nějak nechci ani zkoušet..nepotkal sem tu hodně nadšených názorů z 4Power

Rostlinky: budou to klony 4x Chronic a 4x Budha .. každá bude v 1litrovým truhlíku hranatým tak 2týdny.. jak se ukážou co v nich je tak 4 vyvolené budou mít větší prostor.. tzn. že 2x Chronica 2x Budha.. ty nejsilnejsi a nestatečnější dostanou 6 litrový truhlíky.. zbytek bud zustane jako pokus v litrovkách nebo je tam jen chvilku nechám a pak pujdou do skleníku...

Ph metr od PEN.. a EC metr není

Rozměry po všech úpravách jsu V-98cm , Š-45 a H- je 60cm... což si myslím že na 150W akorát.. a pojedu SCRoG =)

takže to jen proto že už to opravdu začalo.. jen nevím jestli založit nový thread a tento smáznout..nebo pokračovat tady v tom to... tak ted nevím.. v úterý se rozhodnu jak sem pujdu davat fotky .. tak zatííím =)

EDIT: EDIT:

dnes sem chtel fotit klony a fotim tak ***** ... no snad je chyba na poště..., ale proste v pátek sem posílal peníze a do středy nedošly ( prej ) říká Hary.. ale od neho se snad podělu bát nemusím, ne?

EDIT: EDIT:

...přesně tak.. nemusím.. zdržovačka na poště =) ale dojdou až v úterý =(
FREEDOMmorava
tak eště 2 dny do nových řezů .. tak naposledy foto ze skříně kde je jen testovací rostlinka.. která se má takhle.. ale aji tak mi bude líto se jí pak zbavit.. protože hlavní prioritou budou Chronici a par kousků Budhy a na tuhle sativku určitě místo navíc nebude...
Hy3nA
kolik mu bylo? :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma