Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Lewný začátek - Klikni zde pro originální téma
first
zdarec lidi,chtěl bych si postawit skříň a nemám moc peněz.myslíte že bych mohl mít 250 W do 2000,-??wentilaci bych chtěl wyřešit normálním PC wětráčkem.myslíte že by to stačilo pro slušný wýnos??jde mi hlawně o kwalitu ne o množstwí..díky za názory ;-)
do_0b
na kvalitu za 2000 ? to asi ne ... jenom komplet 250w sodik stoji 1700 + potrebujes nejake hnojiva 500 + nejaky substrat popripade nadrz na hydro 300 + stinitko ... a tech PC vetracku by jsi potreboval celkem hodne ;) .... takze + ventilace :) ...

no ale kazdopadne odrazovat te nechci a jeden znamy sklidil i vcelku peknou urodu kdyz nemel snad zadne vetracky a proste to byla jen lampa + stinitko + hnojky :) ...

Takze podle me ANO muzes si postavit skrin a casem dokoupit lepsi vybaveni
first
já myslel komplet 250 W za 2000,- ... jistě že počítám s hnojiwem a ostatníma wěcičkama ... mě jde hlawně o komplet 250 ... na wšechno dohromady mám asi 4000,- ... wím,moc to není,ale člowěk nějak začít musí ... až budu wědět že mi growing jde,pořídím si lepší wýbawu ... jinak díky za radu ;)
xoblih
Philips SON-T 250W 331,-
tlumivka Layrt 250HPS 516,-
zapalovač ZX 400 188,-
celkem..............................1035,- viz. http://www.bbelektro.cz/
LUMBERJACK
nebo si porid kompletni predradnik.cena pro 250w je kolem 1100kc a nemusis se s nicim parat.das kabel do zasuvky a na lampu a jeto.myslim,ze obsahuje elektron.starter,e lmagnet.tlumivku,kondik a nejakou pojistku(teda pokud nechces elektron.to je trochu vyssi level za vetsi vatu cca 3000).
first
ok,díky za radu a wyjádření k přízpěwku ... ještě přeměřim skříň,udělám si nákres a uwidim co se dá dělat ...;)
The Chemical
Já myslím, že skříň na 250W postavíš za 4000 celkem v klidu. Teď jsem nedávno dělal kámošce návrh 250w skříně a zastavil jsem se na ceně 6200, ale s tím, že už nebude muset nic dokupovat a pojede coco drip. Když pojedeš normální hlínu, tak jde cena dolů ;)
roll
Pardon za OT, ale "W" me vzdycky strasne vytoci,... Lidi proc tak pisete?
Zahradník
Záleží jaké máš možnosti si to vyrobit...nebo jestli chceš utrácet za cooltube,Předražené stínítka atd ...mám taky skříň 250WGIB(Předřadník 250W,diamantová folie,hromada hnojiv plagron-biobiz-4power a stálo mě to všechno na necelé 3 000,ale kdybych nespěchal a počkal tak bych postupem času sehnal výbojku i předřadník za asi desetinu ceny comě to stálo...ale za 4 bych si udělal už dobrou skříň...!
Lupus
No nesmis zapominat na ventilaci, 250W chladit vetrackama se me zda jako hloupost
Zahradník
Dva pc větráčky bez pachoveho filtrutak akorat -jeden odtah tepla od vybojky a druhy naproti dole jako přítah a ofuk...v rezimu noci me jede jenom jeden.. nebo kdybys sis sehnal nejaky starsi vetsi vetrak pridelal ho jako odtah od vybojky stačil by jeden...
first
no,nemám největší skříň..je to tak zhruba 0.5m na šířku,1m na dýlku a hloubka asi 2m..vyfotim jí a dám sem fotku pro představu,ale větší větrák je podle mě nereálnej..taky potřebuju co nejtiší ventilaci,protože jedu potají..:angel:a nevim jestli někdo znáte takovej ten zvlhčovač vzduchu,můžete ho koupit normálně v elektro prodejně..myslíte že by to stačilo pro kytky??za "W" se omouvám,je to zlozvyk:afro:
Zahradník
No zdá se mi že skříň je moc velka...ale skus uvidis jakdobře rozložíš světlo a prosvítí to všude tak by to mohlo být hodně slušné....ale to jenom tipuju ja mám přesně opak mám zase moc malou skříň:D v-80cm,h-30cm,š-50cm a mám dva větráčky a stačí to tak tak!Takže tobě radím minimálně 3pc nebo jeden větší na odtah a pokud možno něco na ofuk.jinak přeji hodně zdaru!
Zahradník
no možná sem to blbě pochopil jestli myslíš hloubkou výšku...
first
ono se to sice zdá,ale skříň moc velká není..alespoň co se týče šířky..jinak v ní mám poličky který se dají odendat nebo přendat(výš,níž),podle toho jak by kytky rostly..viz foto..větráčky z PC by byly samozřejmě vždy jen v části kde by byli rostlinky..
The Chemical
Jo na pc větráky se samozřejmě vyser. Podívej se na gme.cz na nějaký sunony. Maj tam normálně sunony do zásuvky se slušným výkonem za rozumnou cenu...třeba tenhle
first
ok.díky..možná by to chtělo 2,ne??jeden na ofuk světla a druhej na rostliny..
Lupus
kdyz udelas odtah primo od stinitka tak by ti mohl stacit jeden + nejaky klipsnak ;)
first
ještě bych se chtěl zeptat,kolik tak žere měsíčně svícení 250W + ofuk ?? nikde to tady nemůžu najít..přemejšlim totiž že bych šel do 400W..díky za odpovědi..;)
medulda
Tady najdeš kalkulačku, která ti spočítá kolik zaplatíš při jakým výkonu a periodě:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=37724

Jinak, při 250W výbojce (dejme tomu 350W ve skutečnosti i s větrákem), tom nejobyčejnějším tarifu (Klasik) a 18h svícení to bude cca 880kč za měsíc. Při 12h pak 590kč.
Použiješ-li výbojku 400W (takže asi 550W komplet skříň) bude to 1400/18h nebo 930/12h.

Můžeš si ale od dodavatele elektřiny vyjednat levnější tarif. Pak by náklady za 400W při 18h mohly být i 660kč nebo 405 při 12h.

Můžeš si ještě vybrat mezi ČEZem a EONem, jsou tam rozdíly i v desetikorunách - píšu sem hodnoty mezi.
Emilo265
2 First
Zdar treba hladat FAQ http://grower.cz/pestovani/navody/l...tleni/2.html#17 :) je to tam a inac K vypočtení ceny vyděl celkovou wattáž tvých lamp tisícem (získáš ji v kilowattech 250W = 0.25 KW), vynásob počtem hodin svícení denně (18 nebo 12 podle fáze růstu nebo kvetení) a cenou za kilowatt a máš cenu tvých světel denně. :) PEACE and Grow
first
díky všem za rady..ve středu už začnu zařizovat skříň..ať rostou:rasta:
woytishek
nejsou ty sunony moc hlučný?
first
nevim,doufám že ne..
hochůůů
40dbA to neni moc


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma