Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
600W Drip system powered by <MarTri> - Klikni zde pro originální téma
<MarTri>
setup noveho systemu
<MarTri>
dale
<MarTri>
diky..prejmenovano, mam v tom trosku bordel:)cekam na rezy..
Zdravím, chci se zeptat na co máš tolik rohoží, tolik kostek a tolik kytek? :D Jak bude velkej box? Ja osobně bych ubral jednu rohož a taky 5 kytek na jednu rohož se mi zdá přehnaný, ja jedu tři a i tak stříhám listí jak divej, dokonce jsem uvažoval i o dvou a ty 5? uf :D každopádně jeslti pojedeš jen sog, s tím že kdytky hned přepneš tak by to mohl bejt zajímavej projekt, jinak se mi to nezdá rozumný, akorát budeš furt stříhat a stříhat...navíc ladit tolik kapilár..jeslti dáš dvě na kytku to je 50 :D to potřebuješ pořádný čerpadlo....
napiš co s tím zamejšlíš, protože tohle je dost neobvyklej libra drip.....
Machoman
Mám v plánu stejnou sestavu(5x5) akorát v jinym systemu.Spíš bych řekl že si na to chce vychytat genetiku a no problemo.Pár dnů na růstu je tady samozřejmostí:bandit:

Jaky tam máš čerpadlo? A jaká bude posádka?
GrowLAMA
Naprosto souhlasim s Machomanem, jde hodně o genetiku. Když bude mít sativu, která jde spíš do vejšky a nebude zastřihovat tak bych se těch 5ti kytek na rohož nebál. Ostatně, já momentálně jedu taky 5 kytek na rohož a kdybych to nechal jenom 12 - 14 dni na růstu, tak se tam naskládaj uplně v pohodě.
HeavyShluck
Claune, flashback9

Panove, dyt vy tady popirate SOG :D:D
Schvalne, kolik dni rostete, jeden i druhej? Ja se zas vsadim za ne min jak 15-20. Rozdil oproti 3 dnum rustu ti udela jednu rundu navic kazdorocne :D a ackoli vam to borcum registrovanym uz bezmala cele desetileti, vid Claune, nemusim rikat, vite ze pro nekoho kdo timto remeslem honi cifry, je rozdil od deviti k dvanacti urodam v prubehu dvou let, hodne zasadni (na rozdil od nekoho pro koho je to treba jenom par brk navic).
Tudiz bych vas jen chtel pozadat, abyste se netvarili tolik prekvapene nebo nezhazovali manikuv vyber vyssiho pocet kytek atd - flesbeku9 - hele na dvou rohozich navic a par kostkach a klonech se shodnem, ale kamo jaky hnojivo navic? metr ctverecni je furt jen metr a pulkilo skera je pulkilo at tam mas jednu nebo padesat kytek a vypije stejnejch 5-6 litru dene to mi ver. Mas jich vic ale jsou mensi - mene zalevas woe :frog: No a dale dyz jich mas treba tech 25 nebo 30, jsou to vsechno takovy maly mikrofonky ze je staci prostrihat jednou u prepnuti a jednou po dvou tydnech a hotovo, vic se toho do kosy ani nemusis dotknout. Jako priklad pro pamatniky uvedu Imyakuv duplex pred par lety kto vi vo cem mluvim, tak ten... vi vo cem mluvim :D a skoda ze vam to nemuzu i ukazat (Claune by to moh pamatovat).
Abych to uzavrel, muj nazor je, ze jediny problem s vyssim poctem kytek na metr ctverecni je ten, ze musi byt opravdu vsechny klony krasne, zdrave, silne a hlavne STEJNE a to nejenom odruda a fenotyp ale i stavba a velikost, pokud se ma zachovat idealni schemat (jen par dni rustu a zaroven rovnomerne, pravidelne vyplneni pest. prostoru). A panove to si vyzaduje matku jakou doma nema jen tak nekdo. treba tech 25 klonu je idealni vybrat z min padesatky ale nejlip treba i ze 75 nebo i ze stovky, je to proste jako hledat nekde na brehu reky 25 co nejvic stejnejch kaminku. Tu padesatku (prinejmensim) ale musi nekdo naklonovat, pak ti z ni musi dat vybrat nebo ti sam musi vybrat tu nejlepsi ("nejstejnejsi") 25ku (nebo treba i vic) a taky neco udelat s tim co zustane ze jo :D Tudiz je proces ziskavani genetiky do SOGu vec velice narocna jak z hlediska samozasobitelstvi, tak z hlediska financniho v pripade nakupu, a proto mnoho rockwoolistu driparu i jinejch, voli nizsi pocet rohozi i kytek (9-12-15). Ve finale je to ale panove ale vice vynalozene prace, namahy, wattu na gram atd atd. Je to samozrejme o prioritach vid - vetsina lidi jsme tu stejne jen samozasobitele se jo - hodne lidi sviti treba jen jednou nebo dvakrat rocne - tudiz se nahanet o par dnu a investovat nekolik tisic do genetiky kazdy novy grow... asi nebudou :frog::frog:
<MarTri>
Zdar Growers,

Tak jak vidite, pustil jsem se do RW Dripu. Po dvou hlinach sem se rozhodl prejit na jinej systém, jelikoz si myslim, ze by to mohlo bejt efektivnejsi.
Muj jedine dilema je, jestli vodu nechat volne odkapavat do odpadu, nebo nechavat protekat výpustníma kolinkama zpet do nadoby…poradte.
Setup: 5 x rohoz master
25 x RW kostka
5 x truhlik
25 x kapilara – dve rozvaděči chobotnice
Čerpadlo Ataman 700l/H
Hadice/utahovaci krouzky
Vana 70l
Cca 2000Kc


Zvlhcovacka
Odtah 430m3/h
Pritah 280m3/h
HPS 600W
2 klipsnovy vetraky

Když sem systém sestavoval, tak jsem pocital s tim ze to na rustu bude max 5 dni dyl ani nahodou
Genetika prijde nejdyl pristi tyden..mam na vyber z několika moznosti..jeste to budu muset promyslet, tak aby se prilis nelisily.

Uz se někdo drive ptal v jakem boxu jedu..panove jedu ve sprchaci 1.05 x 1.05m ..je tam odpad a hlavne vlhkost nevadi navíc privod vody, proste idelani podminky
Machoman
Čus ten odpad radši vylívej pryč.Už si ten drip pouštel? Utáhne to čerpadlo rovnomerne všechny kapilary?

Ta chobotnice je zajímavá,kde si ji koupil?

Hlavne pak nezapomen ty rohože dobře napufrovat.
<MarTri>
co myslis tim napufrovat? Mam to zapnuty od pondelka, upraveny PH a nahnojeny, genetika prijde nekdy v tydnu.
Machoman
citace:
Původní příspěvek od <MarTri>
co myslis tim napufrovat? Mam to zapnuty od pondelka, upraveny PH a nahnojeny, genetika prijde nekdy v tydnu.


Jo to sem myslel:D no a ta chobotnice je odkud?
HeavyShluck
Je takova prirucka delana konkretne na drip na RW - jmenuje se HydroLogicky od Ed-a Binnentuina (snad jsem to napsal spravne) - koukni se na ni treba u Manhunnta v podpisu, nebo hledej (taky primo Manhunntuovy tredy by te mohli zajimat). Tam najdes od A po Z co te bude zajimat a nektere chybici pismenka ti doplnime :D
Jelikoz budes rohoze sefovat prvne, poradil bych ti prokapavat rovnou do odpadu - nebudes muset bojovat (kazdodenne ladit) s cirkulovanym roztokem. Nech si tam treba tech 20% odpad a jednou tydne po nekolika sty litry ciste upravene vody (treba s enzymy) premy. Jinak s jednou kapilarou na kytku to pujde pomalu - taky je dobry mit alespon 2 i vic kapilar - za prvy netecou vsecky stejne a za druhy se nekde ucpavaj - na to si mimochodem kup ATA-CLEAN dobra vec od Atami a davkuje se pouhy 1ml na 10l - udrzuje kapilary ciste a pruchodne, (do iste miry) odbourava soli i vodni kamen. Stejne bych ti poradil dat aspon ty 2 kapilary na kytku - jiste si to bude vyzadovat upgrade cerpadla - vseobecne jsou tyhle <1000l/h jen tak tak, da se rict slaby a nespolehlivy. Pomerne dobry system je taky PCDS - tam uz je ovsem potreba poridit silnejsi cerpadlo (par1000l/h), filtr castic a jiny jehly.
Uvidis jak ti to pujde ale nezapomen casto kontrolovat jehly, pac nemas ani casticovy filtr... kontroluj at neususis kytku, a pak porid lepsi zavlahu treba rovnou s filtrem a dej 2 na kytku. A taky muzes pozdejc, vod druheho nebo tretiho growu - kdyz se na to sam budes citit - zacit cirkulovat roztok - usetris tak tretinu mozna pulku na hnojivech jenom musis mit naky stabilni - timi treba urco nejsou AHcka ze jo. Rek bych GH, Metrop, Hesi (EDIT hesi pry taky zadna slava co se stability ph tyce), BN, H&G, ... A pak budes urco potrebovat ph metr a ec metr a checkovat to jak se to tam meni, stoupa a klesa a tak :D
<MarTri>
jo sorry, na to jsem zapomnel, normalne growshop jmenuje se to TOPSpin kapilarovy system.
HeavyShluck
Sranda vo tomhle topspinu jsem si vzdycky myslel ze je tlakovy tedy pro ty pumpy 4000 a vic l/h - fajn vedet ze nejsou pac se mi zdaj jako celkom dobry a kombinovatelny druh dripu - maj tam 4, 6, 8, 12, 16, a 20-jehlovou verzi. Nevite nekdo jestli je mozny je kombinovat - ja verim ze ano..?
<MarTri> prosimte mohl bys presneji nafotit ten topspin zespodu - v miste kde se pripojuje na hadici? A taky tvar nebo typ ty pripojky kera je primo na hadici, zajima me jak je to spojeny, slo by to vyblejsknou pls?
Machoman
Jinak škoda že už to máš koupeny-mohl si jednoduše použít stejnej setup(vetší rw kostky+rohože) bez liber.

Koupit NFT(ebb and flow) vanu (pro tebe asi rozmer 1,0x1,1) dolů dát netkanou textilii,vyříznou spodní obal rohoží a posadit to cely do te vany.Pak už jen udelat jednu díru(do te vany pokud se tomu platu dá tak říkat) na přívod roztoku a druhou s reg. ventilem na odtok.No a pak si jen nastavíš pár cyklů kdy se zavlaží a zase odteče do rezervoaru.

Nemusel by ses bát že se ti zacpe nejaká kapilara-všechno rovnomerne zavlaženy.Ovšem už by ses dostal na cirkulační system-na druhou stranu s použítim objemné nádoby na roztok pak nejsou vykyvy hodnot tak akční.
Určitě používat odpad a nesázet to zpátky do roztokový vany, bude ti haprovat ecéčko i pháčko a to pro tebe nebude dobrý, budou se zasírat kapiláry a věř že kytky ocení čistě namíchanej roztok ;)

Ani ti nevím, já mám Atmana 306ku což je nejsilnější co prodávaj a na 50 (dej dvě kapiláry na kytku!) kapilárovej projekt bych ho nepoužil, už i u mý 15ti kalilárový závlahy jsou nějaký výkyvy, (až příští round pojedu dvě kapiláry na kytku nevím jeslti bude stačit). JEDNA KAPILARA NA KYTKU JE MALO, už jsem se poučil, svůj round na tom dojedu ale příště už nikdy víc.
Jinak házet různý modely do tvýho systému je kravina největší, pokud teda už chceš jet ten sog, což v tvým případě je jasnej setup tak použij sativu a stejnej model...jinak ti to zaroste a budeš v tom mít akorát nepřehlednou jungle, kterou budeš furt stříhat...
HeavyShluck
citace:
Původní příspěvek od flashback9
2 heavy shluck... taxe hned tak necerti... nikdo nepopira sog, fungovat to urcite bude, ale sam uznavas ze to pro zacatecnika neni dobrej system... nelze kombinovat modely s podobnou dobou qětu... a s tim hnojivem si myslim ze mam pravdu... jak sam jiste uznas tak nikdy nevychytas nastaveni kapilar tak aby si nemel zadnej odpad takze dle me cim vic rohozi tim vic odpadu... osobne sem tolik kytek nikdy nejel pouze 12 a 9 a na tech 9 jsem spotreboval hnojiva min s vetsim vynosem... myslim si ze sog ja tak akorat dobrej pro njaky systemy typu arena nebo coloseum, ale samozrejme muzu se mýlit


Hele se vubec necertim :D:D:D:D
Pro zacatecniky je urco lepsi mit min nez 25, rek bych, pak uz tech 20 a 16 jsou zase takovy nic moc levely no ten tucet este jakz takz tudiz pak uz tech 9 max 12 pro zacatecniky - to jsou 3 nebo 4 rohoze a kytky jdou posefovat i kdyz jsou united colours teda vice odrud v kope. K tomu odpadu - hele to ale tak neni ze bys nemel mit zadnej odpad - prave naopak woe, odpad je tam na to, aby zbavil rohoze alespon nekolika kapek soli, odpadnich latek apod - taky kvetniky nezalejvas knap ale aby bohate pretekli. 10-15-20% minumum rikam - kto setri desetinu nakladu za cenu bordelu u korenu a v rohozich, nedela dobre si myslim. A s tim sogem se fakt mylis - hele dyt i tady na G-cku je dost sogaru co te presvedcej o opaku - podivej treba na jahudkuv nebo dalsi kontinualy...

citace:
Původní příspěvek od Machoman
Jinak škoda že už to máš koupeny-mohl si jednoduše použít stejnej setup(vetší rw kostky+rohože) bez liber.

Koupit NFT(ebb and flow) vanu (pro tebe asi rozmer 1,0x1,1) dolů dát netkanou textilii,vyříznou spodní obal rohoží a posadit to cely do te vany.Pak už jen udelat jednu díru(do te vany pokud se tomu platu dá tak říkat) na přívod roztoku a druhou s reg. ventilem na odtok.No a pak si jen nastavíš pár cyklů kdy se zavlaží a zase odteče do rezervoaru.

Nemusel by ses bát že se ti zacpe nejaká kapilara-všechno rovnomerne zavlaženy.Ovšem už by ses dostal na cirkulační system-na druhou stranu s použítim objemné nádoby na roztok pak nejsou vykyvy hodnot tak akční.


Doporucujes mu atypicky-neprilis casto pouzivany- system jenz kombinuje medium urcene prevazne na jiny zpusob zalivky a zalivku na jine medium :D jako RW a EBB/F neni spatna kombinace ale to by pro nej znamenalo cirkulovat roztok, ty velikansky kusy RW porad napusteny v roztoku budou ohromne menit ph, atd atd. Tim vic ze je to system o kterem se nikde nedoctes, nikdo ti neporadi jak se to chova, pac to nikdo takhle nema (coz opakuju neznamena ze to nejde). Lepsi pro nej bude jit tradicni cestou, taky uz nakoupil, a cerpat inspiraci nejenom od zdejsich driparu.
Machoman
citace:
Původní příspěvek od HeavyShluck


Doporucujes mu atypicky-neprilis casto pouzivany- system jenz kombinuje medium urcene prevazne na jiny zpusob zalivky a zalivku na jine medium :D jako RW a EBB/F neni spatna kombinace ale to by pro nej znamenalo cirkulovat roztok, ty velikansky kusy RW porad napusteny v roztoku budou ohromne menit ph, atd atd. Tim vic ze je to system o kterem se nikde nedoctes, nikdo ti neporadi jak se to chova, pac to nikdo takhle nema (coz opakuju neznamena ze to nejde). Lepsi pro nej bude jit tradicni cestou, taky uz nakoupil, a cerpat inspiraci nejenom od zdejsich driparu.


Atypickej je určite-to uznavám,ovšem 100% funkční je http://grower.cz/photos/020957/0230.jpg jak se dostanu k fotaku ukažu foto kořenů-to napoví víc.

Ale pravdu máš,že už je to trocha složitejším tím že to jede cirkulačne.No pořád napušteny nejsou,pokud se ti zaplaví jednou za 3hod do výšky tuším 4cm...tak si to zespodku rohože nasaje až k velké rw kostce.Problem bych možná videl až u finálního problachu bo výška te vany je moc malá.

Každopádne konecne nejaká zajímavá debata.
citace:
Původní příspěvek od HeavyShluck

s tim sogem se fakt mylis - hele dyt i tady na G-cku je dost sogaru co te presvedcej o opaku - podivej treba na jahudkuv nebo dalsi kontinualy...


No právě že tu žádný nejsou :D
A jeslti myslíš tohle http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25320 tak jahudka tam vypěstoval starou belu.
HeavyShluck
citace:
Původní příspěvek od flashback9
2 heavyshluck takze nakonec souhlasis s tim ze cim vic rohozi tim vic odpadu? (takze i hnojiva)... drip proste neni na sog to pravy vorechovy. NFT bych vydel jako lepsi system sea of green...


Takhle. Teoreticky (ale myslim ze praxe ukazuje ze to zustane nakonec jen teoreticky :D:D ), vylijes za den, na rovnaky objem kytek nebo rekneme rovnake mnozstvi vyslednich palic, stejny mnozstvi roztoku. Vezmeme si dva celkem extremni pripadi. Jako jestli mas pod jednou lampou jednu kytku na jedny rohozi nebo jich mas 30 na peti rohozich, melo by to cely skonzumovat stejne vody za stejny gramy ve vysledku. Dyz tam vylijes za den 5l, a odpad ma byt 1l, myslim ze ho dosahnes ze zhruba stejnyho mnozstvi vylity vody(5l) a je jedno jestli si tech 5000ml postupne nadavkoval ty jedny Adele nebo triceti mikrofonum. Proste pockas dokud se ti odpadni kybl naplni litrem, a uz budes vedet ze mas 20%, tedy optimalni, odtok. V dlouhodobym meritku pak verim ze i neco v SOGu usetris, jelikoz nemusis zivit jeden velky strom, coz je mnozstvi dreva a korenu navic (ty samozrejme obsahujou mnozstvi vody), ale vlastne jen 30 klaciku (ktery bys tam stejne mel, jenze takhle tam este i o strom navic).
Dyz uz tomu chceme prijit opravdu na koren :D:D, podivej se na efektivitu doby rustu a dobu kvetu. Za 15 dni rustu navic skonzumujes prumerne 20-25% hnojiv navic, jelikoz je to ctvrtina az petina celkovy doby rust a kvet, a jelikoz ani ec v ruste nejni zrovna nejnizsi. Taky do toho vsecky ty dny peres korenak a jiny stimulatory, a to je taky hafo penez. Spotrebujes ale jeste temer o 30-40% elektriny navic, jelikoz se jedna v prumeru o 18-20 hodin sviceni denne. Kdyz si to rozpocitas, u 600W lampy kdyz porostes 20 dni po 18/6 (plus samozrejme 60 dni x 12/12) je to oproti tomu jako kdybys jel tu lampu porad na 12/12, takovy rozdil, ze by sis moh dovolit jeste jednu 250W na 12/12 nonstop jen za usestreny watty - nerikam o prebytku hnojiv a celoveho casu- o urode navic kazdej rok sme si rikali nekde vyse.
Pletes lidi, drip je na SOG bomba, presne tak jako NFT. Oboji samozrejme jen kdyz je dobre sestelovano.


citace:
Původní příspěvek od Machoman


Atypickej je určite-to uznavám,ovšem 100% funkční je http://grower.cz/photos/020957/0230.jpg jak se dostanu k fotaku ukažu foto kořenů-to napoví víc.

Ale pravdu máš,že už je to trocha složitejším tím že to jede cirkulačne.No pořád napušteny nejsou,pokud se ti zaplaví jednou za 3hod do výšky tuším 4cm...tak si to zespodku rohože nasaje až k velké rw kostce.Problem bych možná videl až u finálního problachu bo výška te vany je moc malá.

Každopádne konecne nejaká zajímavá debata.


To ze je to 100% funkcni a taky ze to provozujes mne moc tesi, protoze sam rad experimentuju a takovyto system mne vzdycky zajimal - prave proto jsem si dal zalezet abych napsal ze urcite je mozny ze dobre funguje. Akorat kdybych na to kupoval vanu, nekoupim ty sedy dansky stoly pac jsou moc plytky - 4 nebo 5 cm - stoly DUMA maj efektivni hloubku myslim kolem 7-8mi centimetru tudiz jsou mnohem lepsi na jakykoli ebb/f. Ja bych celkove i u kazdotydenniho proplachu na tomto systemu videl trosku problem, jelikoz musis zakazdym cekat nez ti ty rohoze odkapu nebo odtecou (peknejch nekolit minut), nez je muzes znovu napustit a tak pokracovat v cisteni (potreba pocitat s desitkami litru na rohoz). Vseobecne je to ale podle mne dobrej zpusob, rad bych ho nekdy testnul, jinak jsem o nem neco videl nebo cet fakt jen parkrat jakoze je fakt hodne neobvyklej, jednou to bylo v nekterym videu myslim i grow chronic kde to jen tak statisticky uvadeli jako jeden ze zpusobu.

citace:
Původní příspěvek od Claune


No právě že tu žádný nejsou :D
A jeslti myslíš tohle http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25320 tak jahudka tam vypěstoval starou belu.


Noo nekolik malo se jich tu snad najde - pamatuju si imyaka, hullto mel dobry sogy, a urco jich tu jeste par je - i kdyz ne prave kontinual. Nebo ne kvalitni :D

2 all
Jo a hele, znate treba Tick's SOG concept? Velmi pekny navod s mnoha peknymi foto jak na kontinualni SOG o vysoke hustote, v kvetnikach:
veget - http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=32013
kvet - http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=32017
Machoman
citace:
Původní příspěvek od flashback9
na rust pouzivam slabsi lampu (400), zadny stimulatory nepouzivam, jenom na klonech a rohozi usetrim necely 2tisice... prumer mam 80 gramu na kytku ale dostal sem se i na 130(zatim teda jenom jednou na jedný kyti thanx 2 hodinář)... pri 9 kytkach ... rust mam max 14dní... max ec2,0 v rustu 1,3... neverim ze bych byl v SOG efektivnejsi... ale radsi bych tuhle debatu ukoncil nebo pokracoval v jinym threadu... pozdeji pak vsechno smaznu at to tady kolegovi nezasirame


No práve i kdyby byl SoG stejne efektivní,ale doba růstu o třeba 14 dnů kratší za rok to už udelá dobrou dobu navíc. Pro lidi co chcou za nejkratší dobu dobrej výnos je SoG super volba.

HeavySluck-pak to trocha nafotím a ukažu;)
HeavyShluck
citace:
Původní příspěvek od flashback9
na rust pouzivam slabsi lampu (400), zadny stimulatory nepouzivam, jenom na klonech a rohozi usetrim necely 2tisice... prumer mam 80 gramu na kytku ale dostal sem se i na 130(zatim teda jenom jednou na jedný kyti thanx 2 hodinář)... pri 9 kytkach ... rust mam max 14dní... max ec2,0 v rustu 1,3... neverim ze bych byl v SOGu efektivnejsi... ale radsi bych tuhle debatu ukoncil nebo pokracoval v jinym threadu... pozdeji pak vsechno smaznu at to tady kolegovi nezasirame


Tak treba prave tato tvoje situace je tak nekde mezi, rustem si tolik neskodis. Ale muzes mi verit, ze kdybys to sestikilo mel zaply nonstop na 12/12 a ja bych ti nosil nadherny velky klony ve velkych RW kockach (tim myslim ty 10cm) ze bys jim nemusel davat temer ani den rustu (ok nebudme idealiste ale realiste a dejme normalni kocky 7,5cm a 3 dni rustu), tak po cvrty sklizni v tomto roku mas 44-56 dni usetrenejch a po paty uz mas kazdopadne dost casu na to abys v tom samym roku udelal jeste sestou, a rok je fpiici. Tech cca 60 dnu jenz si nemusel svitit po 18 hodin 400vkou, ti usetrilo elektriny prave jako na 60 dnu 12/12 600W - to je pro tebe ta 6-ta runda, navic celkem zadarmo. Zaplatil si petkrat po 2000 navic za pripravu (klony a rohoze) a mas po roku o jednu sklizen navic (rekneme tech pet-sest set g). Srovnej si to uz sam. :smoker:
Jo a hele - na to je uz pak super to NFT nebo sogovy aero - abys nemusel porad nove rohoze kupovat a nosit.

citace:
Původní příspěvek od Machoman


No práve i kdyby byl SoG stejne efektivní,ale doba růstu o třeba 14 dnů kratší za rok to už udelá dobrou dobu navíc. Pro lidi co chcou za nejkratší dobu dobrej výnos je SoG super volba.

HeavySluck-pak to trocha nafotím a ukažu;)


Tak tak, jen ty lidi musi mit pristup k fakt extra klonum.
Nafot a postni, at se je na co kouknout a cim inspirovat.
<MarTri>
jasne..nafotim detail TOPSpin a hodim to sem..asi nekdy o vikendu. Co se tyce poctu kytek, jeste to promyslim, ale kdyztak prikoupim cerpadlo a dalsi TOPSpin..tak abych mel u kazdy kytky dve kapilary, nicmene si stejne myslim, ze kdyz je to takhle blizko u sebe, tak i kdyby se obcas nejaka kapilara ucpala, ty ostatni to zavlazi, protoze ten RW to do sebe natahne tak i tak.
HeavyShluck
Hlavne ty spoje pls. Moh bys ty topspiny zatim aspon popsat? Jak to funguje - neumim to z ty foto presne rozcist. Treba vidim ze ty kapilary jakoby vychazej z toho sosaku v opacnym smeru - to ma cely lezet na boku nebo to ma byt tema velkejma sosakama dolu a kapilary z nej vychazej smerem nahoru?
Pocet kytek nemen - to 25 je fakt pekny cislo (pokud nemas problem sehnat ty klony) a taky ukazes tady nevericim tomasum ze to jde. S tim vzlinanim roztoku pokud by nesla kapilara, mas castecne pravdu - ono taky vetsina tech korenu je v ty rohoze nikoli v ty rw krychli ze jo - tudiz i kdyby nekteraz kapilara nejela tak si koreny nejak poradi - jde ovsem o to co to zacne delat na miste kde neproteka rohozi cerstvy roztok - tuto lokalitu nebudes moct procistit a zacnou se ti tam dit pohyby ph ktery ti muzou ovplyvnit celou rohoz a tedy i zvysny kytky. Urco je lepsi aby to klapalo na stopro a taky to nejni az takovej problem zaridit nebo uhlidat zejo, pokud clovek nema hafo kytek a kapilar (a tim nemyslim 25 ani 50 spis jsem myslel nejaky megalomansjtejsi drip :D:D)
<MarTri>
zrovna nejsem doma, tak jsem udelal vyrez z ty jedny fotky..snad z toho vykoumas aspon neco, po vikendu potom nafotim vse do detailu.
Jak vidis..z prava privod vody, v levo na konci normalni sroubovaci zatka..prodava se k TopSpinu zvlast. Samozrejme asi bude lepsi kdyz budou TopSpiny vys nez kytky, tak aby cerpadlo vytlacilo vodu nahoru a do kapilar to stekalo stejne a netlacilo to vodu do kapilar jakoby do kopce. Ja mam vlastne ty dva topspiny napojeny za sebou.
GrowLAMA
Asi takhle: pokud pouzijes metodu s odpadem, tak musíš dost laborovat s hodinama, tak abys toho odpadu neměl málo ani hodně. Pokud použiješ metodu recyklace tak nemusíš tolik řešit časování hodin (prostě dáš tolik aby to protíkalo), ale zase hapruje pH a EC. Z mé zkušenosti bych řekl, že recyklace neni problém, pokud dobře upravíš pH rohoží, použiješ dost velkej kalfas (ten 90l by měl v poho stačit) a v pravidelnych intervalech měníš roztok (1x týdně). Jenom připomenu že v Aeru to funguje stejně, taky se ten roztok recykluje a jak to funguje. P.S.: Pokud použiješ recyklaci tak doporučuju zalejvat dost často (třeba 8x denně) mě se to osvědčilo. Koukni sem (kytky po 19 dnech na růstu): http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=38569
HeavyShluck
Pozor - mezi cirkulacnim dripem na RW a cirkulacnim Aerem je velkej rozdil - u dripu musi roztok pri cirkulaci projit celou RW rohozi - to je obrovsky napor na stabilitu ph, a proto je zde moc dulezity pufrovani (napousteni roztokem se srovnanym ph uz den-dva dopredu). Aeroska pojede stabilneji i bez pufrovani, smozrejme v zavislosti od materialu kterych vyuziva v hydrokosikach (RW/hydroton).
GrowLAMA
citace:
Původní příspěvek od HeavyShluck
Pozor - mezi cirkulacnim dripem na RW a cirkulacnim Aerem je velkej rozdil - u dripu musi roztok pri cirkulaci projit celou RW rohozi - to je obrovsky napor na stabilitu ph, a proto je zde moc dulezity pufrovani (napousteni roztokem se srovnanym ph uz den-dva dopredu). Aeroska pojede stabilneji i bez pufrovani, smozrejme v zavislosti od materialu kterych vyuziva v hydrokosikach (RW/hydroton).


Vždyť říkam že musíš dobře nastavit pH rohoží. Pak by se to nemělo moc hejbat. Stejně to ale bude trochu plavat, protože jak budou kytky vyčerpávat živiny, tak se bude trochu měnit pH. Mě to po tejdnu dělá asi 0,3 stupně - takže volim vždy takovej kompromis - čerstvej roztok upravuju na 5,9 a po tejdnu má tak 5,6. Teda aspoň s AHčkama, jiný hnojky (třeba Metrop)prej drží pH líp, ale nemam vyzkoušeno.
Alienek
Tak jak pokracujes chlape hod sem neako fotos pls


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma