Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
New box 125 blue/200Red CFL - žádný hluk, žádný pach - Klikni zde pro originální téma
Rasta_pasta
Zdravím přátele pěstitele a pěstitelky,
po delší úvaze a nepřízni počasí jsem se rozhodl odstavit tuto skříň :http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=3(neměl jsem ji doma a podepisovali se na výsledcích venkovní teploty).

A hodlám vdechnout život novému kusu nábytku :rasta:
Vzhledem k tomu, že má nová skříň by měla být zakomponována přímo do našeho nevelkého bytu a manželka mi dala jasné ultimátum nesmí být nic slyšet, ani cítit !!!,
tak jsem se rozhodl pro CFL úsporky které by mi měli pomoc k nenápadnému gruwu...

FAKTA :

- skříň je již stávající v chodbě s rozměry 40 x 55 x 130 cm
- osvětlení budou již zmiňované 125 W blue na růst a 200 W Red na květ
- stínítko nejspíš Oldschool, akorát se bojím, aby se vešlo. Má rozměry 40x40cm
- způsob pěstování bude pravděpodobně Scrog
- počet kytek 2 - 4 rostliny zatím neznámého původu... Kdyby ste měl někdo zajímavé řezivo, tak PM prosím
- přítah bude 12cm PC větrák ve spodní části
- cirkulace budou zajišťovat 2 x PC větrák, jako na přítah, nebo 1 x 15cm dvourychlostni klipsňák (dle prostoru)
- pacháč - tady je to pro mě první neznámá veličina, protože jsem ho zatím nepoužíval, ale vzhledem k rozměrům skříně bych nejspíš volil 150 m3(160m3) Home edition dle výrobce
- odtah - je pro mě druhá neznámá, samozřejmě musí utáhnout ten pacháč, ale vzhledem k tomu, že pojedu CFL, které netopí tak bych chtěl nasadit spíš nějakej menší kvůli hlučnosti... např TT 100 (145-185m3/h), nebo UFO 100 (173m3/h)
- potrubí bych použil odhlučněný Isoflex
- dále přemýšlím o homemade tlumiči hluku na vývodu za skříně

Tímto bych chtěl poprosit všechny pěstitele a pěstitelky, kteří mají zkušenosti s podobným setupem, aby se nestyděli napsat připomínky a rady jak to udělat, abych docílil 100% nehlučnosti a zabránil úniku "pachu" (pro nás spíš vůně, ale manželka na to má jiný názor...)

Děkuji za reakce...
CZGhoul
Nazdárek Rasto

Po shlídnutí tvýho setUPU si skoro myslim, že naprosto cajk :)

Pokud chceš snížit hluk,pak si určitě pořiď spíš TT než UFO, má sice lehce horší vlastnosti na delší potrubí, ale rozhodně je tižší
Potrubí hodně vypnout aby nedocházelo ke vzniku hlučnejch vírů, udělat co nejkratší a rozhodně SONOCONECT :)

Co se týče problémů s pachem není se čeho bát :) pokud celou skříň utěsníš a zajistíš přívod vzduchu jen jedním přítahem, tak vzhledem k podtlaku nedojde k výraznýmu šíření zápachu ven z boxu. Pachový fitr (velikost si zvolil optimálně) všechen zápach absorbuje, a pokud použiješ v dané místnosti ještě nějakej neutarlizátor pachů... seš král tajnejch agentů :D

Good Luck a zdravou, silnou květenu!!!
Rasta_pasta
to CZGhoul:
díky za vyjádření, celkem si mě potěšil s tím TTčkem, trochu jsem se bál že bude hlučnější než ufoun (poměr/cena výkon vychází oproti klasickýmu ufounoj příznivějc minimálně o 1/3 pro TT), takže jsem tam čekal nějakej háček...
Jinak je asi úplně jedno jestli použiju Sonoconect, nebo aluflex popřípadě Isoflex (tuším že jde pouze o jiný obchodní název téměř totožného produktu...)

Jinak chci se zeptat, co si myslíte o tom, že bych zkusil dát na odtah "pouze" axiální větrák typu Euro (výkon 150 m3)???
Ten mám ze současnýho growu, ale bojím se, že by neprofoukl ten pacháč...
Co myslíte?
CZGhoul
No přesně ses trefil.... neprofouk :D... ventilace je zaklad.. nechod pod to tt..i ono neni nejvetsi silak na delsi potrubi :)

Ty sou dle mýho spíš vhodný jen jako přítah...

BTW myslel sem stoprocentně použití odhlučnený hadice... dyz to chces mit tichy (jestli sono nebo iso je jedno.. ale Alu ti bude k nicemu :) )
Rasta_pasta
hmm, to sem si myslel ale ještě sem doufal :)
Je mě jasný, že ventilaci neojebeš, takže to bude asi něco co má min 180 m3/h. Potrubí nebude dlouhý:
Pachovej filtr - kousek isoflexu (cca10cm) - TT v odhlučněné krabici vycpané minerální vatou - Isoflex (max. 1m)- výdech volně na chodbu :rasta:
Tady z toho mám pořád tak trochu strach, protože kdyby pacháč nefungoval na 100% tak každýmu kdo by k nám přišel, by to dalo facku hned za dveřma...

Proto řešení musí být 101% funkční. Pomozte mi prosím jako členové jednoho týmu dosáhnout dotažení tohoto projektu k "dokonalosti"
:guitarist: Díky
Rasta_pasta
Takže příznivci CFL pěstování, už je nakoupeno...

125 W CFL Blue - Envirolite (Klecka 1049,- ) http://klecka.cz/growshop/Osvetleni...-125w-blue.html

200 W CFL Red - Nlite (Klecka 949 ,- )http://klecka.cz/growshop/Osvetleni...-200-W-red.html

PH Metr - Adwa AD 100 (Klecka 989 ,-)http://klecka.cz/growshop/Merici_pr...Adwa-AD100.html

Plagron Phytamin - 100ml (Klecka 209 ,-) http://klecka.cz/growshop/Hnojiva_a...amin-0_1-l.html

Stínidlo Hammer - ( Klecka 329 ,-) http://klecka.cz/growshop/Osvetleni...stucco-s-V.html

Ventilátor TT 100 - (Growshop 1050 ,-) http://growshop.cz/katalog/detail/1...446614fcf8fe6c2

Pachový Filtr Home edition 160 m3 - Prima klima(growshop ) 870 ,- http://growshop.cz/katalog/detail/2...446614fcf8fe6c2

Potrubí Sonoflex 102mm / 1m - (Growshop 155 ,-) http://growshop.cz/katalog/detail/2...446614fcf8fe6c2


Pak jsem objedna 100 ks půlměsíců na roztahování rostlin. (Radši víc, než míň...)

No a konečně věci co mám doma a co k tomu budu potřebovat :

BN Coco Nova A+B, BN Zym, BN PK 13/14, AH grow and blum excelator, 3 x 12cm větrák od chlazení servrů napojený na nabíječku od founu, řetězy na zavěšení vzduchotechniky a zbytek černobílé agro fólie, 3x mechanický časovač, zvlhčovačka SPS 808...

Přemýšlím, že na období květu zakoupím i nějaký květový stimulátor, ale ještě nejsem rozhodnutý pro nic konkrétního... Tady mě drtí ty ceny. Třeba Green sensation od Plagronu je kuwa drahej, proto přemýšlím o Top Maxu od tuším B´Cuzz (možná Bio Bizz, nejsem si jistý..)

Pokud byste měl někdo dobré zkušenosti s něčím co nestojí litra, byl bych vděčný...
Díky za jakékoliv postřehy,rady, kritiky
cuz nahod fotky po sestavení :)určo to vypadá zajímavě
budes použivat coco novu ?tudiš asi pojedeš kokos nebo se pletu?

a na to období květu skus neco od GHE
Rasta_pasta
hoj chlapáci,
no zatím teprv očekávám komponenty, takže zatím není moc co fotit.. :teef:
jj, pojedu kokos z těch "bloků" co dáš naboptnat. Přemejšlel jsem že tam přidám ještě perlit, ale možná je to zbytečný, pač kokos je vzdušnej sám o sobě..
Jinak nechce se mi moc míchat víc hnojiv do kupy(vím že by to nemělo vadit, ale ...), takže bych byl rád pokud by ten booster byl od BN, nebo Plagronu, ale jak jsem už psal ty kačky... Toto ještě zvážím

No a jinak ten předřadník na tu 200 W Red samozřejmě budu muset dokoupit, ale teď už bych to neutáhl a ta 125W Blue má už zabudovanej předřadník, takže tak.
Zdarec, sice CFLko, ale jinak rozumnej minisetup :D
Jen bych ti bejval nedoporučil tu Adwu PH metr, jelikož není vodotěsnej což je obrovská nevýhoda! Na GreenSensation bych se vykašlal, je to jen trik jak dostat z lidí peníze, žalostnej poměr cena/výkon. Co se týče akcelerátoru bude ti stačit to PK 13/14.
Pokud jedeš kokos, bejt tebou uvažoval bych o dripu, nemusíš se o nic starat, stačí koupit kalfas 50l (200kč), hadice + kapiláry + jehly (200Kč) a čerpadlo (pro tvoje potřeby kolem 500Kč)...ale bez EC metru to půjde asi blbě..:( ale de to taky vychytat...
Rasta_pasta
ten drip neprojde, pač by nebyla kam dát ta nádoba s roztokem.
Jak jsem už psal, tak skříň mám v bytě a manželka není zrovna fanda zelí, takže 50l kalfas by asi nebrala jako ideální bytový doplněk... (taky už jsem o tom přemýšlel, ale v garáži) Jinak co to bylo to " sice CFLko, ale jinak rozumnej setup" ? Nejseš příznivcem úsporek?

K té Advě, do teď jsem ph metr nepoužíval, ale stejně ho do roztoku nestrkáš celý, jen ten konec ne? Pak je jedno, jestli je nebo není vodotěsný, pokud ti tam nespadne, nebo se pletu? :)

Jinak už mi došli věci od Klečky, ale jsem celkem zhrzelej z toho, že jsem si pořídil stínidlo s V plátkem, kvůli lepšímu rozptylu, ale ta CFLka tam nejde našroubovat kvůli vestavěnýmu předřadníku, takže ten slavnej V plátek asi budu muset odstranit :grrr:
citace:
Původní příspěvek od Rasta_pasta
ten drip neprojde, pač by nebyla kam dát ta nádoba s roztokem.
Jak jsem už psal, tak skříň mám v bytě a manželka není zrovna fanda zelí, takže 50l kalfas by asi nebrala jako ideální bytový doplněk... (taky už jsem o tom přemýšlel, ale v garáži) Jinak co to bylo to " sice CFLko, ale jinak rozumnej setup" ? Nejseš příznivcem úsporek?

K té Advě, do teď jsem ph metr nepoužíval, ale stejně ho do roztoku nestrkáš celý, jen ten konec ne? Pak je jedno, jestli je nebo není vodotěsný, pokud ti tam nespadne, nebo se pletu? :)

Jinak už mi došli věci od Klečky, ale jsem celkem zhrzelej z toho, že jsem si pořídil stínidlo s V plátkem, kvůli lepšímu rozptylu, ale ta CFLka tam nejde našroubovat kvůli vestavěnýmu předřadníku, takže ten slavnej V plátek asi budu muset odstranit :grrr:


No nádoba s roztokem jde šoupnout pod kytky, tzn. že si dáš měnší stůl do roomu a pod ním bude ten kalfas (stačí i 30l a ten je fakt malej)
CFLko, no nevím, mně to příjde málo, ja bych tam být tebou radši šoupnul 250w sodík, místo tý květový 200w red. Úsporka je úsporka :D
K tomu ph měřáku, no ono se o tom hezky mluví, že budeš namáčet jen jeho špičku, většinou se to dolaďuje alespoň na tři měření, všude ti cáká voda a to že ti může spadnout do nádoby kde mícháš roztok tomu věř, nebo já osobně ti to můžu potvrdit a už dvakrát :D Navíc se kalibruje (tuším) šroubkama což je taky pěkná pakárna, mno ale měří a to je hlavní :)
Rasta_pasta
to Claune :
Pod kytkama je místo cca 30 cm akorát na zvlhčovačku, já si nestavím nový box, ale využívám stávající skříně, kde je ten kalfas UNREAL !!!

Taky jsem přemýšlel, že bych místo 200 W Red CFL, napral 250 W sodík, kterej mi ještě hučí v garáži, ale mám strach že to neuchladím, aniž by to bylo slyšet.

K tomu Ph metru ADWA AD 100 - už mi došel, ale neposlali k tomu příbalový leták v češtině, takže spíš si domýšlím jak se s ním pracuje, takže pokud byste měl někdo zkušenosti s tímto ph metrem, byl bych za ně vděčný...

Jinak už mi došla i druhá zásilka v podobě pacháče, isoflexu a TT 100, takže to doma nafotím a hodím sem první obrázky...



Ještě jednou prosím pišt esem zkušenosti s tím ph metrem ADWA AD 100.

Díky
Bandita
Zdravim,
setup je dobry na tie rozmery a CFL taktiez(pokial tam budes mat max.4 kytky)
mna hlavne zaujima ako budes riesit odtah?
som myslel ze kupujes tienidlo s odtahom priamo od usporky,tym by si usetril miesto,myslim....

palce drzim...
Zdarec Rasi pasto:)

tvuj setup se mi libi, uz jen proto ze je hodne podobny tomu memu :)
Doporucil bych ti dat ti zarivku vertikalne do cooltuby, podobne jak to mam ja, jen cooltuba by mela byt mensi nez mam ja (mam hranatou, ehm)...pak nebudes mit problemy s teplotou...pokud k tomu jako odtah narves dva PC 12cm vetraky v serii do sonoflexu, a obalis je nejakym tlumivym materialem, bude to velice tiche, az neslysne a profoukne ti to i odpovidajici pachac.

Navic mam v planu stavet podobny box (misto meho stavajiciho) - mel by to byt sud...brzy dodam nakres pro inspiraci;)

hodne stesti pri stavbe preju :)
Rasta_pasta
Takž přátelé pěstitelé přináším drobný update a pár foteček pro přerdstavu ...

2 Bandita : stínidlo s odtahem je pro mě na nic, protože mám koncový pachový filtr, takže ten musí být jako poslední (respektivě první) prvek ve vzduchotechnice, takže to nemůže být stínidlo s odtahem...

2 Lein : vertikálně tam tu úsporku věšet nebudu z jednoho prostého důvodu a sice že chci jet Scrog a na tento způsob pěstění je to nevhodné řešení (možná dobrý tak na Bush style někde v kalfasu kde nejde použít stínidlo;) ale takhle využiješ více odrazové plochy..

foto č. 1 - nějaký ty potřebný serepetičky :rasta:

foto č. 2 - zavěšení stínidla

foto č. 3 - pohled dovnitř

foto č. 4 - umístění zvlhčovačky (+ hnojky a asi zásuvky a časovače)

foto č. 5 - škvíra mezi druhou částí skříně ( tady to musím ještě nějak pořešit, aby veškerej smrad ze skříně nešel toudle škvírou k bundám a nevyžehlenýmu prádlu co je v druhej části :teef: )


Zkusil jsem zapojit větrák a je hlučnější než jsem čekal, z čehož mám celkem vrásky (tady asi budu ještě kutit nějakou odhlučněnou kastli do kterej ho šoupnu), další věc je již zmiňovaná škvíra s kterou se musím nějak vypořádat, takže nápady sem !!!
Myslím, že se ještě celkem zapotím se zapojením té vzduchotechniky paš to Sono je celkem tlusté a prostor opravdu malý...

Pokud máte nějaké nápady, připomínky či dotazy, tak sem s tím !!!
Rasta_pasta
bohužel jde připojit vždy jen jeden obrázek..
Rasta_pasta
pohled na celek
Rasta_pasta
a již zmiňovaná škvíra !!!
(za daných okolností považuju zbytečné přidávat foto č.4 tedy jen přihrádku se zvlhčovačkou...je vidět i z fotky č. 3)
nazdare,tiez inem nieco podobne jak ty len otrosku vacsi priestor,drzim palce.tu sparu trebars pretry bielym silikonom
Rasta_pasta
to makaveli22 : to je nesmysl. Jak by se pak otvírali dveře?!? (jsou to šoupačky viz obrázek...)
citace:
Původní příspěvek od Rasta_pasta
a již zmiňovaná škvíra !!!
(za daných okolností považuju zbytečné přidávat foto č.4 tedy jen přihrádku se zvlhčovačkou...je vidět i z fotky č. 3)


Zdarec, taky mi u dveří od pěstírny prosvítalo světlo, vyřešil jsem to pěnovou páskou. Něco takovýho http://okentes.inshop.cz/inshop/shop.asp?kat=37000-0 :beer:
HOPS TO JE SPARA PRI DVIERKACH, NIAK SOM TO PREHLIADOL, JA SOM TO VYRIESIL TAK ISTO JAK TI TU NAPISAL CLAUNE LEN TROSKEN INOU PASKOU ALE PODOBNOU
Rasta_pasta
Zdravím všechny mikropěstitelé, ale i makropěstitelé..

Můj projekt se bohužel začíná komplikovat.
První a vůbec asi nejzávažnější věc je ta, že to TTčko je celkem"hlučný" (čekal jsem, že bude tišší..), takže budu muset dořešit nějakou odhlučněnou krabici, do které ho vložím a vystelu to nějakou minerální vatou...
Věc druhá je ta, že až uložím to TT do nějakého boxíku, tak už se mi zase nevyjde vedle pacháče do jednoho "patra" , takže větrák bude muset být pravděpodobně vertikálně (prostorově náročné), tudíš asi budu muset zrušit tu poličku se zvlhčovačkou a kytizz dát až na dno skříně...
Bohužel i ten Isoflex je celkem tlustý, takže to asi jinak udělat nepujde!

Zkoušel jsem napojit TT rovnou na pacháč, což by se mi tam vešlo, ale bez použití toho Isoflexu dělá ten venťas fuckt céres, takže musí být na výdechu napojen alespoň na 40 cm Isoflexu...

Kdyby ste měl někdo nějaký šikovný nápad, jak to vyřešit, budu Vám vděčný.

Se zatím mějte a až zas něco vykoumu, tak to sem hodím, takže czus
Calzone
Rasta_pasta:
tak hoď prosím ještě nějaké fotky z těch pokusů s tím TTčkem, takhle nemám moc představu o tom prostoru tam. Každopádně pokud zrušíš tu poličku kde máš zvlhčovačku, tak nevim kam dáš pak ty kytky, když ta SPSka je široká jak půl skříně. :/ Já mám skříň širší a hlubší, nemám tu poličku na SPS a pěkně mě to sere, musim se dost omezovat.
Rasta_pasta
ok, dneska nafotím a zejtra to sem hodím...
Jinak ta SPS bude nesjpíš mimo skříň a pára tam bude vedena hadicí od vysavače, ale toto ještě budu koumat
Fruddy
Čau a co ješte to TT trochu spomalit? třeba kdyby si koupil odpor 10W 1kOhm tak by si to možná zredukoval an těch 100m3/H možná ješte míň , když vezmeme v úvahu že cflka by se daly chladit pc vetrákem a to TT má výbornou sílu na profouknutí toho pacháče.... to by možná šlo... no kdyby si se do toho chtěl pustit tak kup radši ty odpory 3 1K5 1K3 a 1KOhm... (je to 1,5Kohm 1,3 Kohm a 1kOhm) já tak reguluju svuj sunon je sice pravda že je to takový prdítko (teda jenom v tlaku jinak to má 198/h) a sem naprosto spokojenej... mám to zpomalený tak na 50% a uchladím s tím Sodík 150 a ješte tam mám pacháč :-D

jinak přeju ti ať ti to vyjde...
jo a s tím odhlučněním tak že to dáš do té krabice sem to taky zkoušel ale teda moc to nepomohlo... asi tak o 10% a to je dost nedostatečný...


edit : jo a k té díře mezi dveřma... skus tam dát njáký těsnění třeba se to tím posouvání dveří nesedře... nebo tam dej malý těsnění aby se to nedotýkalo těch dveří a třeba to aspoň trochu eliminuje svetlo...
Rasta_pasta
Ola Ombreééééés,
mno už jsem vyrobil tu odhlučněnou skříňku(zatím bez vystýlky) a nacpal jsem tam to TT.
hlučnost spadla tak o 20-30% ale pořád to je takhle nepoužitelné, takže ten regulátor je nevyhnutelný...

Jinak teď to docela zevlím, pač není moc času, ale do už to vesměs čeká jen na ten regulátor a na řezy. Do konce týdne dodám aktuálnější fotky, tady ta je někdy z minulého týdne (teď už je pachháč spojenej Isoflexem s tím TTčkem a vše je na svém místě.

O5 budu rád za jakékoliv připomínky či náměty na zlepšení.
Rasta_pasta
po delší odmlce jsem o5 tady.
v boxu se zatím nic nezměnilo, pač to momentálně stojí a padá na tom regulátoru otáček...

Už jsem taky přemýšlel, že pokud se mi nepodaří to TT umlčet, tak ho vyhodím i s pacháčem, dám tam nějakej výkonej kompák a udělám si matkárnu :teef: , ale podotýkám že je to až poslední možná altrnativa.
Tady přidávám fotečku připojení pacháče k tomu TT
Rasta_pasta
tak bohužel, se mi tento projekt, nepodařilo dotáhnout do zdárného konce.
Vyplnilo se přesně to, co jsem čekal a hluk je pořád slyšet i přes odhlučněnou krabici, v které bylo TTčko...

Takže nakonec je z této skříňky Matkárna, ve ktré jsou už měsíc 2 klony GWS pod tou 125W Blue a odtah jsem nakonec vykoumal 12V větrák, co se montuje do servrů a má výkon 150m3/h.
Ofuka zatím nemám, protože klipsna dělá kravál ale asi tam loupnu 2-4x větráčky z kompu
SMOKER
Ja som sa podobne okaslal s tym TTckom, huci to az az ... inak som ho skusal zapojit cez regulator a vobec sa neroztocil, len to v nom cvakalo a ani ked bol regulator na 100% sa neroztocil ... takze ani ten regulator asi nieje riesenie. Ja som to poriesil Ruck ventilatorom + regulator a je to spolahlive a tiche, najviac co mi v boxe huci je sunnon na ofuk ale aj ten sa da zregulovat do pohody... Tak drzim palce nech sa ti podari to nejako vyspekulovat :smoker:
Rasta_pasta
mno, tak jak už jsem psal výše, tak se mi nepodařilo umlčet to TTčko, tudíš jsem z této skříně udělal Matkárnu...

Odtah - PC větrák s kapacitouz 150 m3/h
Zvlhčovačka - SPS 808 napojená na spínačky (v noci off,ve dne jede po 20 minutách... )
Ofuk - dva malý kompáky
Světlo - 125W CFL - blue Envirolite
Krmení - BN coco nova A+B, BN Zym, AH excelator
Médium - lignocel, alias kokosové vlákna
Květináče - litry nevím, ale hrana je 10*10 cm

Osazenstvo - 2x GWS (velkej bílej žralok) přivezl jsem to 24.12.2008

PH - srovnávám na 5,9 - 6,2 v každé zálivkce (Adwa A100)
Teploty - 18 - 26 stupňů
vlhkost - 60 - 90%


Za konstruktivní připomínky, či náměty budu vděčný
Rasta_pasta
a ještě jedna
Rasta_pasta
a ještě jedna s pohledem in ...
od zvlhčovačky jde pára nálevkou na kanystry (plastová z Obi..) za kytkama k tomu levýmu větráčku a ten to luxusně rozprašuje po celým prostoru.
Jinak kytkám je 6 týdnů , jsou obě několikrát zaštíplé, konkrétně velká asi 5-6x a malá asi 3x a vychovávám je kolínkama, aby neklackovatěli :busted:


teď jsem k tomu rozjel záchranej program pro 8 řízků, co jsem dostal ve zuboženým stavu a když myslím že ve zuboženým, tak myslim fest, todle sem ještě neviděl... kytky šoupnutý v kostičkách, ale ne rw, ale v takovejch těch aranžérskejch :eek: takže ani jedna kytka neměla kořínek(křivdil bych, jedna asi mm) a už byli nakvetlý !!! o nějakejch skvrnkách na listech ani nemluvě...
takže jsem je nechal klasicky znova zakořenit (očistit, stimulax , srovnat ph,bla,bla,bla...) a šoupnul jsem je do boxíku, co to udělá, ale myslím že mortalita bude drtivá :( škoda 3x nebula,2x jack horror,3x sweat killer)
Rasta_pasta
takže o5 drobný update
teď o víkendu jsem vyměnil menší z matek GWS za matku Shiva Shanti, (od jednoho člena zdejší komunity, čímž mu děkuji) , která si lebedila v bubláku pod 400W. Určitě ji trochu poznamenala cesta a přesazení do lignocelu, ale už se pomalu probouzí a jede new výhonky...


Menší a zelenější je great white shark a větší se světlejšími listy je Shiva shanti. Jak je vidět tak kolínkama na holkách nešetřím a doufám, že se mě odvděčí velkým počtem nových výhonků. Jinak nadále krmeno BN coco nova A+B a ob zálivku dávám AH Excelator a BN Zym.
Teploty se drží 18-28 stupňů, vlhkost je 50 - 90% (je tam celkem výkyv, protože mi jede zvlhčovačka přes spínačky)
Rasta_pasta
a obě
Hlava
Jak tohle dopadlo ?? Dík Hlava


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma